20. kolo
15.01.2011 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon si snadno pohrál s Lorientem

S titulem to myslíme vážně. Jako by přesně toto chtěli svým povedeným úvodním jarním vystoupením vzkázat hráči Lyonu ostatním konkurentům. Tým pod taktovkou Clauda Puela si ve dvacátém kole rozhodně žádné problémy nezadělal, když na svém stadionu přejel Lorient v poměru 3:0. Dvěma góly se blýskl Bafe Gomis, třetí kousek pak přidal Kim Kallstrom.

I přes tento výsledek se ale OL neposunulo do čela tabulky, na kterém stále trůní Lille. Na první pozici ale ztrácí sedminásobný francouzský šampion pouze jeden bod, stejně jako další dva celky. Lyon v soutěžním utkání neprohrál již od konce listopadu. Naproti tomu Lorient si zahájení jarní části jistě představoval jinak. V lize nevyhrál již tři utkání v řadě, v tabulce zůstává na dvanácté pozici.

L'OL se nepodařilo zakončit podzimní sezonu úplně podle představ, když pouze remizovalo s Auxerre, do tohoto utkání se tedy vrhlo ještě s větší chutí. A Lorient nestačil. Již ve druhé minutě se ve velice slibné příležitosti objevil uzdravený špílmachr Yoann Gourcuff, jemuž na povedený volej nahrál Michel Bastos. Fabien Audard v brance Lorientu ale pohotově zasáhl.

Hned o minutu později prokázal své skvělé reflexy Audard znovu. Z bezprostřední blízkosti se do zakončení hlavou prodral stoper Dejan Lovren, nicméně i on ztroskotal na brankáři soupeře. A ofenzivní fotbal v podání Lyonu nadále pokračoval. Další volej z dílny Gourcuffa, na nějž mu ale tentokrát přihrál Gomis, zblokoval Audard i tentokrát.

Bastos poté natáhl z poměrně veliké vzdálenosti, jeho střela měla snad všechny gólové parametry. Štiplavá rána ale skončila znovu na jistém gólmanu oranžových. První branka přišla konečně ve 41. minutě. Nemohlo ji vstřelit jiné družstvo než domácí. Reveillere prodloužil hlavičkou míč ke Gomisovi a ten nechytatelnou pumelicí z první napálil míč do levého horního rohu - 1:0.

Lyon pokračoval v náporu i po změně stran. Ve velice nadějné pozici se tentokrát ocitl Kallstrom, jeho ránu ale v 52. minutě zneškodnil téměř bezchybný Audard. Švédský záložník se ale nevzdal a své štěstí zkusil i o minutu později. Tentokrát již úspěšně. Z dvanácti metrů prostřelil i "neprůstřelného" Audarda a Lyon se ujal vedení 2:0.

A Lyon pokračoval v kanonádě. O pět minut později totiž byl Audard znovu bez šance. Reveillere centroval z pravé strany - a přestože Kallstrom míč netrefil, Gomis trefil míč parádně hlavou a určil stav utkání již na 3:0.

Bafe Gomis se téměř dočkal hattricku, jeho ránu ale o několik minut později zachránil na brankové čáře dobíhající obránce Gregory Bourillon.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Předvedený výkon se mi opravdu líbil. Lorient mělo štěstí, že Audard zachránil vše, co šlo...

Reagovat
juninho8

ten tlak bol neuveritelny....aspon co som videl z highlightu....3 pekne goly + dalsie skvele sance ale perfektne chytal ten audard...dufam ze takto nam pojde aj nadalej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele