20. kolo
15.01.2011 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Valenciennes FC 2:1

Kdyby se fotbal hrál jen osmdesát minut, sebralo by Valenciennes z půdy Montpellieru všechny body. Jenže ve zbývající části se hostům sesypaly plány jako domeček z karet a nakonec odjížděli s nepořízenou. Domácí totiž dokázali přetavit vyloučení hostujícího Matera v proměněnou penaltu a následně vítězný gól na 2:1 zásluhou El Kaoutariho.

První půle ještě branku nenabídla a upřímně vlastně ani tolik šancí ke skórování k vidění nebylo. Hostující Hee Nam byl asi v největší příležitosti úvodní pětačtyřicetiminutovky, ovšem gólman Pionnier fantasticky zakročil a svůj tým podržel. Na druhé straně zasahoval brankář Penneteau proti Belhandovi, ale ani jeho střela v síti neskončila.

Až po obrátce se skóre měnilo. Valencienneský Samassa pěkně přihrál do vápna ve 49. minutě spoluhráči Dossevimu, který poslal hosty do vedení. Penneteau pak musel chránit jednogólový náskok svým brankářským uměním, dobře vychytal Belhandu. Až poslední desetiminutovka zápasu byla tou klíčovou pro konečný výsledek.

V 79. minutě fauloval Mater v pokutovém území ve vyložené pozici dnes aktivního Belhandu, za což poprávu dostal červenou kartu a ještě se navíc kopala penalta, kterou proměnil hned na to Giroud.

Možný bodový zisk, na který si VA dělalo zálusk, zhatila další rychlá trefa soupeře. Estradův centr našel šedesát sekund po zásahu Girouda hlavu El Kaoutariho, jenž prostřelil Penneteaua a rozvášnil domácí obecenstvo.

Divoké minuty pokračovaly i nadále a i Montpellier nakonec dohrával o deseti hráčích. Stambouli byl asi příliš přemotivovaný, jak HSC dokázal vedení strhnout tak zběsile na svou stranu, že se až moc opřel do souboje se Samassou a musel tak rovněž předčasně pod sprchy.

Na výhře domácích ale tohle oslabení nemělo vliv, protože průběžný stav vydržel až do konečného hvizdu. Velmi podobný scénář, jaký nabídlo tohle střetnutí, se vlastně odehrál ve stejnou dobu na Stade Félix-Bollaert, kde Lens stejným způsobem otočilo nepříznivý výsledek se St. Étienne a dvěma rychlými brankami si zajistilo za totožnou výhru 2:1 tři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele