20. kolo
15.01.2011 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

RC Lens - AS Saint-Étienne 2:1

Novému trenérovi domácích Laszlu Bölönimu, který na začátku ledna nahradil neúspěšného Jeana-Guye Wallemeho, vyšla premiéra na lavičce na jedničku. Jeho tým potřeboval tři body jako sůl a svou bojovností je nakonec urval v poslední desetiminutovce. St. Étienne vedlo ještě v 79. minutě 1:0, jenže Lens nakonec slavilo šťastné vítězství 2:1.

Nejprve se do vyloženější šance dostali hosté, Payet našel centrem pěkně Saka, jenž vypálil ihned z první, ale domácí brankář Runje si dokázal z jeho ránou poradit. Lens kontrovalo akcí založenou Akalem, jenž lehce utekl po levé straně a nacentroval na spoluhráče Hermacha, ten však pověstný cíl jménem brána netrefil.

St. Étienne se mohlo reálně ujmout vedení i ve 33. minutě, protože Runje si najednou hodně neporozumněl s obráncem Varanem, toho chtěl využít rychle Payet, který se chopil míče, ale nakonec celou situaci se štěstím vyřešil svým zákrokem domácí muž v rukavicích. RC naopak zahrozilo Maoulidou, ovšem tváří v tvář hostujícímu brankáři Janotovi nedokázal dobře konkurovat.

I druhá půle byla z obou stran hodně vyrovnaná. Payetův pokus dokázal zneškodnit Runje, následně za chorvatského gólmana zaskočil Kovačevič, který zablokoval další střelu francouzského rodáka. Až v 79. minutě se St. Étienne přece jenom ujalo vedení. Riviere vyslal do prostoru Saka, který i s pomocí teče domácího Chellea rozvlnil síť.

Jenže radost hostům zhatila vyrovnávací trefa Roudeta z 82. minuty. Janot si totiž ve snaze odebrat balón Eduardovi nepočínal ve vápně čistě a kopala se penalta, která nechala domácí vyrovnat. A jen pár okamžiků na to Lens vsítilo i druhou branku, která mu zajistila velmi potřebnou výhru. Jemaaova rána se otřela o Perrina a změna směru zavinila konečnou pohromu ASSE.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele