20. kolo
15.01.2011 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse porazilo Nancy a je na dostřel pohárům

Toulouse již znovu může pomýšlet na evropské poháry. Poté, co mu výhru 1:0 nad Nancy vystřelil Franck Tabanou, se totiž posunulo v tabulce již na pátou pozici.

Před vlastními diváky tak TFC zvítězilo v ligovém utkání již potřetí v řadě, celkově devátá výhra v letošní ročníku Ligue 1 znamená veliký posun v tabulce. Z místa devátého až na pozici pátou, z které ztrácí na poháry čtyři body. Na vedoucí Lille pak ještě o jeden bod více. Naproti tomu Nancy po šesti vydařených soutěžních zápasech konečně padlo, v tabulce mu ale nadále patří třináctá pozice.

Utkání nezačalo v příliš velikém stylu, obě mužstva se soustředila spíše na defenzivu, v útočné fázi pak bylo k vidění spíše spousta nepřesností. fotbalovou nudu vytrhl až ve 20. minutě domácí Franck Tabanou, jenž se prohnal pokutovým územím a dokázal i následně vystřelit. Nicméně ještě před brankářem Gregorinim dokázal zasáhnout obránce Loties.

Hosté kontrovali povedeným přímým kopem Brisona, s nímž ale neměl větší problémy Mathieu Valverde. Domácí se záhy ujali vedení. Ve 27. minutě Tabanou naplno zužitkoval centr Capoueho, když parádním volejem napálil míč mimo dosah brankáře Gregoriniho - 1:0.

Hosté se snažili nepříznivý stav rychle vrátit znovu do rovnováhy. Po standardní situaci z kopaček Maramy Vahiruy se do velice dobré šance dostal Joel Sami. Nicméně z bezprostřední blízkosti zklamal, když trefil pouze tyčku.

I ve druhé půli se činili spíše hosté. Vahirua vzal tentokrát zodpovědnost sám na sebe, když vypálil z poměrně veliké vzdálenosti jenom velice těsně nad břevno. Tlak Nancy se postupem času stupňoval a Valverde si musel poradit s několika nepříjemnými ranami. Nejdříve vychytal Pascala Berenguera, následně na něho nevyzrál ani Julien Feret.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele