Ligue 1 - souhrn 2. kola

17.08.2012, 22:39, aktualizováno 19.08.2012, 23:08
Komentáře a souhrny
Ani výpadek světel nezabránil Ajacciu v ukořistění senzačního bodu ze zápasu s PSG. Lyon zvládl i druhé utkání sezony, nad Troyes doma vyhrál 4:1 a je se šesti body na čele tabulky. Stoprocentní jsou i Bastia, Marseille a Bordeaux. Montpellier v nastavení ztratil výhru v Lorientu a nakonec nemá nic, Lille už v pátek jenom remizovalo s Nancy...

AC Ajaccio - Paris Saint-Germain 0:0

19.08.2012 21:00

Góly: -

Paris Saint-Germain na své první vítězství v sezóně stále čeká. Penězi nestrádající celek po domácí remíze s Lorientem uhrál nerozhodný výsledek také na půdě Ajaccia; bezgólovou dělbou bodů zde potvrdil, že se mu na Stade François Coty příliš nedaří...

V minulé sezóně PSG na horké korsické půdě zvítězilo, předtím zde ale nedokázalo uspět hned v šesti zápasech za sebou. V posledním utkání programu druhého kola se navíc muselo obejít bez Zlatana Ibrahimoviće, kterého do hry nepustilo zranění chodidla, a další hvězdné posily Thiaga Silvy.

Ancelottiho mužstvo se tak spoléhalo především na navrátilce Pastoreho, argentinský záložník vymyslel povedenou přihrávku na Nenêho, který ještě akci vyšperkoval pasem na Jérémyho Meneze, jenže ten zblízka trefil jen domácího brankáře Guillerma Ochodu. Jinak Ajaccio žádné další příležitosti nepřipustilo, jeho defenziva byla v nedělní večer takřka nepropustná.

Navíc loňský nováček měl první šanci po změně stran, po hrubce Sakha uháněl vstříc hostující svatyni Eduardo, na jehož střelu sice italský gólman Sirigu nedosáhl, zachránila ho ale tyč. Očekávanému náporu PSG pak zabránil Ezequiel Lavezzi, který po zákroku na Benjamina Andrého uviděl po právu červenou kartu. Chvíli nato pak musel lavičku opustit sám Carlo Ancelotti, jenž byl vykázán za to, že kopl láhev na hrací plochu. Jeho mužstvo se pak již na vstřelení gólu nezmohlo.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Sochaux 2:0

19.08.2012 17:00

Góly: 54. André-Pierre Gignac, 90. Rod Fanni

Marseille pokračuje v ideálním startu do sezony. I ve svém druhém ostrém zápase pod novým trenérem Baupem posbíralo všechny body; tentokrát to díky trefám Gignaca a Fanniho odneslo bezbranné Sochaux.

Zejména pro André-Pierre Gignaca je to velké zadostiučiněný. Dříve vyhlášený kanonýr se od svého přestupu do Marseille těžce trápil, ale nyní zaznamenal už třetí branku ze čtyřech zápasů a vypadá to, že se jeho stará forma pomalu navrací. Dnes mu k přesnému zásahu stačilo 54 minut; Fanni pojistil vítězství v samém závěru. Marseille tak navázalo na úvodní výhru 1:0 v Remeši a ještě letos v lize nedostalo gól, navíc úspěšně vstoupilo do EL proti Eskisehirsporu.

Naopak Sochaux má starostí až nad hlavu. V devastujícím vedru, které na Azurovém pobřeží v sprnu panuje (a utkání také proto muselo být posunuto o celé tři hodiny, neboť původní čas výkopu ve 14:00 by byl zkrátka nelidský), nemělo sebemenší šanci a navléklo tak další korálek na nepovedenou přípravu a úvodní prohru proti nováčkovi z Bastie.

Baup udělal před zápasem jedinou změnu - Jordana Ayewa vyměnil za Amalfitana, zatímco jeho protějšek Éric Hély nasadil Peybernese, Carlaa a Makambua.

Marseille už od začátku ukazovalo, kdo je na hřišti pánem. André Ayew však ještě zaváhání brankáře Crose nevyužil, když jeho agilní hlavička po Cheyrouově přímém kopu mířila mimo, a podobně dopadl i znovuzrozený Gignac; proti němu už Cros neváhal a vytáhl rychle za sebou hned dva cenné zákroky.

Celý první poločas se hosté prakticky nedostali za půlku a zejména na Gignacovi bylo vidět, jak mu důvěra, již pod novým trenérem požívá, svědčí. Nejvýrazněji o sobě dal vědět padáčkem po Azpilicuetově přihrávce, který jen těsně minul břevno.

Sochaux trochu zahrozilo až po obrátce: Sébastien Roudet poslal rychlý centr na Bakambua, který z levé strany vypálil z první, ale na připraveného Mandandu si nepřišel. A tak došlo na očekávaný scénář, když Marseille vstřelilo vedoucí gól; Cheyrou rozehrál zprava rohový kop a Gignac v rohu malého vápna vyskočil nejvýše - 1:0. Šlo o jeho devátou branku v 11 utkáních proti Sochaux (!).

Gignac mohl krátce nato skórovat i podruhé, ale radost mu zkazil praporek rozhodčího. Domácí se však o výsledek ani tak nemuseli příliš obávat, neboť zejména Gignac s Ayewem drželi soupeře přikovaného hluboko na vlastní polovině. Definitivní hřebíček do rakve montbéliardského klubu však zarazil až Fanni - běžel už nastavený čas, kdy šikovný obránce dorazil Ayewovu střelu po Amalfitanově přímém kopu - 2:0.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 1:0

19.08.2012 17:00

Góly: 75. Ludovic Obraniak

Bordeaux zvládlo první těžký zápas sezony, když před domácími fanoušky porazilo konkurenta v boji o poháry Rennes v poměru 1:0. Výhra se však nerodila snadno.

První těžkou zkoušku fotbalisté Les Girondins úspěšně zdolali až brankou Obraniaka ze 75. minuty; v té době už ovšem mohli domácí snadno vést, neboť pohrdli penaltovou příležitostí v první půli. Rennes tak nakonec mohlo ještě vyrovnat, ale závěrečný nápor finišovaný střelou Kana-Biyika a klíčovým zákrokem gólmana Carrassa k ničemu nevedl.

Utkání se rozeběhlo v živém tempu; domácí Fahid Ben Khalfallah poslal "pozdrav" do boční sítě, na druhé straně pak vedle hlavičkoval Sadio Diallo po centru Théophile-Catherineho. První skutečně jiskřivý okamžik nastal až po 20 minutách hry.

Penalta, odpískaná za faul Johna Boyeho na pronikajícího Yoana Gouffrana, byla značně kontroverzní; mladý ghanský stoper ostře protestoval, ale to mu nebylo nic platné, neboť píšťalka rozhodčího promluvila jasně. Případnou nespravedlnost pro Rennes však odmítl jeho brankář Benoit Costil, když vystihl směr Saivetovy střely a udržel tak bezbrankové skóre.

Krátce po Costilově hrdinském zásahu se přesně v opačném světle mohl ukázat jeho kolega Carrasso: Pajotova skákavá střela zdálky skutečně nebyla z nechytatelných, ale gólman Bordeaux se s ní nakonec (ač s obtížemi) vypořádal. Na druhé straně pak Costil zachránil dalekonosnou střelu Gouffrana.

Druhá půle začala o poznání pomaleji než ta první; ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. A tak k první zaznamenáníhodné šanci došlo až v 70. minutě, a byla z dílny domácích; Nicolas Maurice Belay poslal nebezpečný míč do vápna, Costil ho však zpacifikoval. Hned z následujícího rohu vymyslel Obraniak dobrý centr na hlavu Diabatého, ale malijský šutér pálil vedle.

O pět minut později se však už bordeauxské ochozy radovaly. Před brankou Rennes došlo k nepřehledné skrumáži, v níž se pokoušel vypálit Diabaté, ale byl zblokován Kana-Biyikem; Obraniakova pravačka však už z následné dorážky mířila přesně - 1:0.

Rennes se v závěru snažilo o odpověď, a Cédric Carrasso skutečně nebyl ve své kůži, neboť si málem nechal proklouznout za záda centr Dialla. Nakonec však bordeauxský gólman zachránil svůj rozpačitý výkon již zmíněným zákrokem, kdy vykopl Kanovu ránu z vápna, a uchránil tak všechny body pro svůj tým.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - OGC Nice 0:0

18.08.2012 20:00

Góly: -

V souboji týmů z nižších pater tabulky se zrodila bezbranková remíza, kterou si jistě mohou více považovat hosté z Nice: z Valenciennes se totiž tradičně body příliš nevozí.

Děkovat za to mohou zejména gólmanovi Jorisi Dellemu, který vychytal dvě tutovky domácích. První poločas ještě Les Aiglons ovládli, ale po obrátce se Valenciennes probudilo a jejich brankář musel předvést parádní zákroky proti střelám Pape Camary a Davida Ducourtiouxe.

V Normandii dnes panovalo velké vedro, a to domácím jako by zpočátku svazovalo nohy. Hosté z jižního pobřeží se totiž rozhodli razantně odčinit úvodní porážku s Ajacciem a svého soka zatlačili. Nebezpečný byl zejména Didier Digard, jehož rána zpoza pokutového území jen těsně prolétla mimo.

Poté se ke slovu dostala spolupráce po ose Abraham Guié Guié, Franck Dja-Djédjé, Mahamane Traoré: první jmenovaný přihrával druhému, ten chytře uvolnil třetího a Traoré v dobré pozici přestřelil. Zdálky se nato pokoušel pálit opět Digard, ale Penneteau byl pozorný.

Nice se tedy v první půli skórovat nepodařilo, a tak byla po obrátce řada na domácích. Tým Daniela Sancheze působil živějším dojmem a v 56. minutě se propracoval do vůbec první šance zápasu - a byla to krásná příležitost! Camara ukázal své schopnosti, když prodribloval mezi obranou Nice a chytře vypálil na Delleho, který se zaskvěl poprvé.

O pouhé dvě minuty později se k centru dostal Gaël Danic a poslal milimetrový centr na nohu Ducourtiouxovi, který se nerozpakoval vypálit z voleje; naštěstí pro hosty byl však opět na místě hrdina Delle a jeho pohotové ruce.

Poslední šanci zápasu pak zaznamenalo opět Nice; střídající Alexy Bosetti pokoušel štěstí z dobrých 30 metrů, ale Penneteau s jeho pokusem neměl problémy, a tak se oba celky rozešly na pohled nezáživnou plichtou.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 2:1

18.08.2012 20:00

Góly: 35. Étienne Capoue, 59. Wissam Ben Yedder - 90+2. Max Gradel (pen.)

Druhý zápas, druhá branka, druhý bodový úspěch. Wissam Ben Yedder se již podruhé v sezoně prosadil a po remíze s Montpellier to tentokrát jeho Toulouse přineslo body tři. Zvlášť poté, co soupeře ze Saint-Étienne "načal" Etienne Capoue.

Domácí poslal již v prvním poločase do vedení právě talentovaný záložník Capoue, druhou branku přidal v druhém dějství nevysoký středopolař Ben Yedder. Utkání mohl definitivně rozhodnout v 74. minutě autor první branky, Capoue ale nevyužil možnost pokutového kopu. A tak to bylo drama až do konce: na něm se radovali hráči Saint-Étienne ze snížení na 1:2 po penaltovém zásahu Gradela, veselejší však nakonec přesto byli tříbodoví domácí...

Fialoví začali utkání lépe než soupeř a již po několika minutách se do dobrého zakončení prodral Daniel Braaten, objev ze začátku loňské sezony. Norskému záložníkovi dlouhým výhozem přihrál míč Pavle Ninkov, Stéphane Ruffier v bráně zeleno-bílých však jeho hlavičku kryl.

Nakonec to přesto byli domácí, kteří se ve 34. minutě ujali vedení. Rohový kop z kopaček Francka Tabanoua našel přesně Etienna Capoueho, jenž přízemním volejem překonal jednoho z nejlepších francouzských gólmanů - 1:0.

Saint-Étienne se v prvním poločase do hry příliš nedostalo, jeho největší šancí zůstával přímý kop Banela Nicolity ze samého konce, jenž nakonec skončil přesně uprostřed branky. Kde byl pochopitelně připraven i brankář Ali Ahamada.

Naopak to byli domácí fotbalisté, již se zkraje druhého dějství objevovali ve velikých příležitostech. Nejdříve Ben Yedder hlavičkoval přímo do náruči připraveného Ruffiera, následně v samostatném úniku neobstál Moussa Sissoko. Toulouse se však přesto dočkalo odměny za svou aktivitu. Po skvělé práci Tabanoua s Braatenem se na zadní tyči objevil zcela nehlídaný Ben Yedder, jenž nahrávku proměnil v druhý gól - 2:0.

V 74. minutě mohl vítězství domácích pojistit Capoue: ten zahrával pokutový kop po faulu Kurta Zoumy na unikajícího Emmanuela Riviera, nicméně Ruffier si s jeho pokusem poradil a balon polapil. A domácí se tak museli obávat hostujících náletů až do posledních chvil. A v té se nakonec prosadili. V druhé minutě nastaveného času určil na konečných 2:1 z penalty Max Gradel. Týž muž, jenž byl předtím v pokutovém území faulován Capouem.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Évian Thonon Gaillard 1:0

18.08.2012 20:00

Góly: 90+1. Paul Baysse

Až pozdní branka obránce Baysseho z nastaveného času určila, že loňský nováček z Évianu odchází z duelu proti tomu předloňskému z Brestu poražen. Výsledek utkání byl nejtěsnější možný: 1:0.

Pro Évian šlo o druhou porážku ve druhém zápase ligy, naopak Brest své úvodní zaváhání proti Nanci napravil. Tři body mu zachránila spolupráce centrujícího Grougiho, známého exekutora přímých kopů, s přesně hlavičkujícím bekem. Pro Évian šlo o krutý výsledek; hosté si však vylámali zuby na výtečném Aléxisi Thébauxovi, strážci domácí branky.

Évian první utkání doma v Annecy prohrál 2:3 s Bordeaux a od začátku dával najevo, že na horké bretaňské půdě hodlá uspět. Saber Khelifa, klíčový útočník týmu, se prokličkoval obranou soupeře a z úhlu dobře prověřil připraveného Thébauxe. Tatáž dvojice se potkala i krátce poté, a to s totožným výsledkem.

To už se ale ke slovu dostávali i Brestois: Charlison Benschop uvolnil Bruna Grougiho a zkušený záložník vypálil jen těsně vedle. Na poločasovém bezbrankovém stavu se však nic nezměnilo, a to ani po další příležitosti Grégory Lorenziho, jehož rána skončila v boční síti.

Po poločase si uznalý aplaus publika vychutnal i druhý brankář, hostující Bertrand Laquaït, který v jasné šanci vychytal samostatný nájezd čerstvé nizozemské akvizice Brestu Benschopa. To ovšem jen popíchlo hosty k utáhnutí šroubů, a postaral se o to kdo jiný než Khelifa: ani napotřetí však tuniský forvard na brilantního Thébauxe nevyzrál.

Jak se blížil závěr utkání, přebírali otěže Chauvinovi svěřenci. Posila z Auxerre Kamel Chafni pálila z dvaceti metrů těsně nad, a mezi tři tyče se nevešel ani dalekonosný Grougiho projektil. Vypadalo to tak, že se diváci dočkají nezáživné bezbrankové remízy.

V nastaveném čase se však klíčový muž domácích Grougi postavil k přímému kopu, a zbytek už známe - 1:0.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Stade Reims 2:1

18.08.2012 20:00

Góly: 62. Anthony Modeste (pen.), 90+5. Ilan - 6. Nicolas Fauvergue

I ve svém druhém zápase dokázal nováček z Bastie urvat všechny body a vévodí tak po dvou kolech průběžnému pořadí. Tentokrát to odnesl další zelenáč, konkrétně Remeš. Bastia otočila skóre a vyhrála 2:1.

Hosté to na Korsice skutečně neměli jednoduché. Sice díky Fauvergueově brance vedli, dokonce přežili drtivý nápor domácích, ale poté si nechali dát dvě červené karty a nedokázali výsledek ubránit. Stoper Anthony Weber fauloval Floriana Thouvina, čímž poskytl domácímu útočníkovi Modestemu šanci vyrovnat z penaltového puntíku.

Jeho kolega kapitán Mickaël Tacalfred poté (to už běžela 82. minuta) nevybíravě zajel právě do Modesteho a poslal svůj tým do devíti. Bastia tak měla mimořádnou příležitost přibližně desetiminutové dvojnásobné přesilovky, a toho využil v nastaveném čase střelec vítězného gólu, zkušený Brazilec Araujo Ilan.

Pro Remeš se však vše vyvíjelo zpočátku ideálně. Po pouhých pěti minutách se k přímému kopu postavil Khalid Sekkat a nacentroval do vápna, kde Fauvergue vyhrál souboj se Sylvainem Marchalem a zblízka chladnokrevně zakončil - 0:1.

Bastia se před domácími fanoušky okamžitě pokoušela vyrovnat, ale aktivita Toifilou Maoulidy jim nebyla zpočátku nic platná. Zkušený forvard nejprve pouze přinutil tožského gólmana Agassu k dobrému zákroku, aby jej následně svojí neposlušnou hlavičkou překonal; míč se však nakonec odrazil od brankové konstrukce.

Agassa si v prvním poločase připsal ještě jeden důležitý zákrok, když těsně před hvizdem sudího uchránil svůj tým před Modestem. Krátce po obrátce se o kýžené vyrovnání pokoušel i Thauvin, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. A tak muselo přijít až Weberovo vyloučení za nepěkný faul ve vápně, a Modesteho spravedlivý penaltový trest - 1:1.

To samozřejmě pouze vyburcovalo domácí k vyšší aktivitě, a Agassa se měl co ohánět, aby vychytal opět při chuti hrajícího Modesteho. Jenže druhá červená karta už byla zkrátka příliš; když už se snad zdálo, že se Remeš probrání až k prvnímu bodu sezony, nemilosrdně zblízka zasáhl Ilan - 2:1.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 2:1

18.08.2012 20:00

Góly: 90+2. Alain Traoré, 90+4. Jérémie Aliadière - 37. Emmanuel Herrera

Lorient v infarktovém utkání udolal mistra z Montpellieru 2:1 a zažívá pěkný start do sezony: druhý těžký soupeř, čtvrtý vstřelený gól, čtvrtý bod. Oba góly vítězů přitom přišly až v nastaveném čase.

Tentokrát si tedy Les Merlus vyzkoušeli opačnou roli: proti PSG dvoubrankové vedení ztratili, tentokrát to byli naopak oni, kdo utekl z pomyslné hrobníkovy lopaty. Montpellier naopak startuje novou sezonu rozpačitě, když si po úvodní domácí remíze 1:1 s Toulouse připisuje první hořkou porážku.

Hosté se ujali vedení ve 37. minutě brankou nové argentinské akvizice Emmanuela Herrery, který přišel na uvolněné místo po Giroudovi. Lorient však byl v utkání lepším týmem, svého soka přestřílel, měl výrazně vyšší držení míče a nakonec zaslouženě, i když pochopitelně se štěstím, zvítězil; postarali se o to Alain Traoré, autor nádherného vyrovnávacího gólu (90+2.), a zatím produktivní útočník Jérémie Aliadiére (90+4.).

Lorient vstoupil do utkání jistější nohou a Aliadiére se pokoušel prolomit defenzivu soupeře už v samém začátku, ale byl zblokován. Tentýž hráč se pak postaral i o první velkou šanci zápasu, když v 19. minutě vyšachoval ze hry Cyrila Jeunechampa a nekompromisně napálil míč do tyče.

Po tom entrée se však osmělili i hosté. Volej Johna Utaky se ještě neprosadil, ale nigerijský útočník si svoje přece jenom splnil: byl to právě Utaka, kdo se skvěle uvolnil na levém křídle a předložil Herrerovi do vápna nabídku, která se neodmítá - 0:1.

A mohlo to být o dvě branky; Lorient před hladovým Herrerou zachránil až vynikající zákrok gólmana Audarda. Jenže to bylo od čerstvého mistra na dlouhou dobu vše.

Domácí totiž začali druhou půli stejně jako první, totiž náporem; Alain Traoré, čerstvá posila z Auxerre, se do análů uvedla povedenou a jen lehce nepřesnou střelou zdálky. Aliadiére následně vyzkoušel pozornost gólmana HSC Jourdrena.

Montpellier se po obrátce poprvé dostal ke slovu až v 82. minutě, ale byla to šance definitivně rozhodnout o zápase. Šikovný Rémy Cabella se probil až do vápna a dokázal vystřelit, ale domácí před pohromou opět zachránil veterán Audard. Že šlo o klíčový zákrok, se ukázalo krátce poté.

O celých 10 minut později, kdy už se odpočítávaly závěrečné vteřiny, totiž Traoré prokličkoval kolem tří zkoprnělých obránců a nechytatelně zavěsil z rohu pokutového území - 1:1. Oslavy vyrovnávací branky ještě ani neutichly, když domácí zasadil zděšenému Montpellieru finální ránu do týla - Aliadiére převzal míč ve vápně v ideální pozici a zblízka určil konečné skóre - 2:1.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - ES Troyes 4:1

18.08.2012 17:00

Góly: 51. Bafétimbi Gomis, 65. Michel Bastos, 88. Lisandro López, 90. Bafétimbi Gomis - 47. Jean-Christophe Bahebeck

Jako první inkasovali branku a diváci na Stade de Gerland již museli vzpomínat na loňskou sezonu, kdy jejich miláčci rovněž ve druhém kole ztratili s nováčkem z Ajaccia. Sedminásobný mistr Francie však tentokrát takové zaváhání nedopustil a odpor Troyes zlomil hned čtyřmi zásahy.

Manažer lyonských Rémi Garde chtěl od svých hráčů vidět daleko větší odhodlání, než jaké mohli fanoušci vidět v prvním kole proti Rennes. A mohl být spokojen. Jeho mužstvo zkraje druhé půle prohrávalo, na zásah svého protivníka však dokázalo zareagovat a po hodině hry se již váhy vítězství přesunuly na jejich stranu. Své čtyřbrankové hody dokonal Lyon v posledních minutách zápasu...

Avšak Lyon byl "v ráži" už od samého úvodu utkání. Již po dvou minutách hry se k zakončení dostal ofenzivní záložník Yoann Gourcuff - bývalá hvězda Bordeaux vyslala na Yohanna Thurama-Uliena halfvolej ze střední vzdálenosti. Gólman kryl. Před koncem prvního poločasu ještě promarnil dobrou příležitost Grénier, jehož o pár minut později napodobil útočník Gomis. Oba celky tak šly do kabin bez gólového úspěchu.

Pětačtyřicet minut fotbalové hladovky bylo divákům vynahrazeno ve druhém dějství. A byli to hráči v růžovém, již poprvé rozradostnili hrstku svých nejvěrnějších na Stade de Gerland. Na levé straně se přes bránícího Mouhamadoua Daba prodral dravý N’Sakala a centrem přesně našel Bahebecka. Letní posila z Paris Saint-Germain se nerozpakovala a napálila míč do sítě - 0:1.

Lyon měl vyrovnat v minutě 49. Granddi N’Goyi poslal v pokutovém území k zemi Lisandra Lópeze a kopala se penalta. Argentinský kanonýr ale jako by zapomněl na svůj gólový účet z minulé sezony - jeho pokus byl polapen. Domácí se však přesto záhy radovali ze svého prvního gólového úspěchu. Následný rohový kop Gréniera totiž našel hlavu Gomise a ten vstřelil svou první ligovou branku v sezoně - 1:1.

A roh z kopaček Clémenta Gréniera nakonec poslal Lyon i do vedení. V 66. minutě se k míči opět postavil tento talentovaný středopolař, tentokrát si však vybral stopera Crise. Jeho hlavičku ještě dokázal na brankové čáře krýt Carlos Rincón, na následnou dorážku Michela Bastose však už byl krátký i on - 2:1.

O dvě minuty později si mohli oddechnout všichni fanoušci Lyonu - nejvíce však hráč Troyes Julien Faussurier, jenž byl za nepěkný zákrok na Crise okamžitě poslán do kabin. Svou početní převahu dokázali domácí zúročit až v samém závěru: dvě minuty před koncem utkání se po individuální akci a jesličkách gólmanovi prosadil Lisandro - 3:1; v samém závěru přidal poslední branku opět Gomis. Ten se nejdříve zbavil bránícího N’Sakaly a následně míč pošťouchl i za záda Thurama-Uliena...

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 1:1

17.08.2012 20:45

Góly: 42. Salomon Kalou - 34. Djamel Bakar

Jean Fernandez a jeho Nancy dokonale zkazilo Lille premiéru na Grand Stade Lille Métropole. Domácím musel alespoň bod za remízu 1:1 zařizovat svou první brankou v novém působišti Salomon Kalou...

Oba celky tak zůstávají po druhém kole Ligue 1 neporaženy. Zatímco Lille si v úvodním kole poradilo na hřišti silného Saint-Étienne, Nancy pod vedením zkušeného a úspěšného Jeana Fernandeze udolalo na domácí půdě Brest. Dnes vypadalo všechno lépe pro hostující celek, za nějž se ve 34. minutě prosadil Djamel Bakar. Po vyrovnávací brance Kaloua a červené kartě Moukandja z 80. minuty však nakonec s bodem mohli být více spokojeni hráči ASNL.

Domácí přitom měli před zápasem veliké problémy s obrannou řadou. Při rozcvičování se totiž zranil reprezentant Černé Hory Marko Baša a do základní sestavy se tak z ničeho nic musel postavit český obránce David Rozehnal. Kromě toho musel Garcia řešit problémy i na pravé straně defenzivy: v přípravném reprezentačním utkání se zranil Mathieu Debuchy, zastoupit ho musel Franck Béria.

Lille tak načalo svou sérii pěti utkání v následujících patnácti dnech. A hned po první střele soupeře na novém stadionu musel brankář Mickaël Landreau lovit míč ze své sítě. Po nepříliš záživném úvodu utkání se do první šance Nancy dostal až v 35. minutě Bakar. Francouzský útočník se prodral okolo domácího záložníka Ria Mavuby - jenž si v týdnu připsal start za francouzskou reprezentaci - a na bránu vyslal z pětadvaceti metrů nechytatelnou, kroutící se ránu - 0:1.

Avšak svěřenci Jeana Fernandeze trápili svého soupeře ještě před úvodní brankou. Jejich dravost, tvrdost, bojovnost a navíc skvělá disciplinovanost protivníkovi nedovolovala přechod do větší šance. A Lille tak zbývalo pouze masivní držení míče. Nejlepší příležitost domácích spálil v 23. minutě Salomon Kalou. Ten se ujal míče ve středu pole poté, co si jeho spoluhráči dokázali poradit s rohovým kopem soupeře. On však tak úspěšný nebyl: tváří v tvář Guyi N’Dy Assembému zklamal.

Nová letní posila z Chelsea a vítěz Ligy mistrů se dočkala branky několik minut před koncem prvního poločasu. Kalou si v pokutovém území počkal na vynikající centr další nové tváře - Marvina Martina - a jeho pas hlavou jednoduše uklidil do sítě - 1:1. Kanonýr z Pobřeží slonoviny se tak zapsal do historie jako první hráč Lille, jenž dokázal skórovat na novém stadionu.

Zkraje druhého poločasu se Kalou dostal do dalšího zakončení. Tentokrát po přihrávce Francka Bériy, nicméně gólman soupeře byl připraven. Zhruba po hodině hry stáhl Fernandez ze hry záložníka Yohana Molla, autora vítězné branky z minulého utkání; a téměř okamžitě se hosté dostali do dobré příležitosti. Po rychlém protiútoku pádil kupředu Bakar, stopku mu však svým zákrokem včas vystavil Rozehnal.

V posledních deseti minutách hry muselo Nancy dohrávat o deseti. Moukandjo byl po druhé žluté kartě za zákrok na Payeta vyloučen. A zatímco Lille doufalo do poslední minuty - však právě v té 90. zajistil svému týmu v posledním zápase tři body Benoit Pedretti - Túlio de Melo poslal další povedený centr Bériy vedle a utkání skončilo remízou...

Poslední duel loňské sezony proti sobě svedl stejné týmy: Lille se však tehdy se starým svatostánkem rozloučilo vítězstvím 4:1. A hattrickem se blýskl belgický záložník Eden Hazard; právě ten si v létě vyměnil s Kalouem své zaměstnavatele. Již svou 37. asistenci v nejvyšší francouzské soutěži si připsal záložník Marvin Martin, a to v Ligue 1 nastupuje teprve od roku 2008. Žádný z jiných hráčů se s ním tak momentálně ve Francii v tomto ohledu nemůže měřit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon22005:16
2.Olympique Marseille22003:06
3.SC Bastia22005:36
4.Girondins Bordeaux22004:26
5.FC Lorient21104:34
6.Toulouse FC21103:24
 Lille OSC21103:24
8.AS Nancy-Lorraine21102:14
9.AC Ajaccio21101:04
 Valenciennes FC21101:04
11.Stade Brestois21011:13
12.Paris Saint-Germain20202:22
13.Montpellier HSC20112:31
14.OGC Nice20110:11
15.AS Saint-Étienne20022:40
 Évian Thonon Gaillard20022:40
17.Stade Reims20021:30
18.Stade Rennes20020:20
19.FC Sochaux20022:50
20.ES Troyes20021:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (126)

Přidat komentář
penepi

Už hrali na novom štadióne?

Reagovat
Filipow

Jo , číst neumíš ?

Reagovat
penepi

A kde som to mal akože prečítať?

Reagovat
penepi

Už viem, preview som nečítal.

Reagovat
spider_8

Salou Ten chlapík to v sobě má a myslím, že ve slabším týmu to prokáže a bude za hvězdu.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo ?

Reagovat
spider_8

To je přezdívka

Reagovat
hribco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Jean Fernandez a jeho Nancy obhájci titulu z Lille dokonale zkazilo" 2010/2011 nejaky divny

Reagovat
smazaný uživatel

popletla jsem slovosleda...

Reagovat
božský John

Barton

Reagovat
Langi

přijde neboj

Reagovat
božský John

Ještě by moh přijít misto remyho heskey a misto azpiho flachbart a misto mbii johana

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Penner?

Reagovat
božský John

Z Míly bude kapitán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aspoň půjde z vaší zálohy strach. Ještě bych ho udělal kapitánem

Reagovat
božský John

Nedivil bych se, kdyby byla záloha za rok:

Breivik-Barton-Kajínek

Reagovat
Filipow

Breivik by se moc dlouho neohřál, protože by měl minimálně 77 zásahů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mesyas

"Jean Fernandez a jeho Nancy dokonale zkazilo obhájci titulu z Lille " možná jsem tu větu špatně pochopil ale nevyhrál ligu náhodou Montpellier?

Reagovat
smazaný uživatel

teda, to je trapne, nasekat hned dve takove hrubice a to v uplne prvni vete! uplne se stydim! ale nejak mi ty roky uz splyvaji, jak to delam dlouho..

Reagovat
Langi

Yes

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.facebook.com/LOSCCZ

Pro fandy Lille a Ligue 1

Reagovat
Langi

Gourcuff nejspíš měsíc mimo hru

Reagovat
Aldeano

PSG prý hledá pravého obránce

Paris Saint-Germain údajně ještě s posilováním neskočilo, italský trenér Carlo Ancelotti chce posílit pravý kraj obrany. Podle jeho slov má jít o francouzského hráče, nejedná se ale o Mathieua Debuchyho z Lille.

K PSG by se spíš hodil Maicon...

Reagovat
smazaný uživatel

V Arsenalu by se nikdo nenašel? Tam teď pořádají výprodej..

Reagovat
Langi

Montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

letos budou radi za 8. misto..

Reagovat
sajty

Bylo celkem jasne,ze ta minula sezona byl jenom ulet.V tehle sezone budou tam kde patri,prostredek tabulky.

Reagovat
domingo

Stahujete kalhoty pred brodem, o EL si to daji. Verim tomu.

Reagovat
Kucka

Co se dělo v tom Lorientu?

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa kratkodobý zázrak...Montpellier by sa opakovať nemal

Reagovat
EL Gringo

Bastos

Reagovat
M11

Bastos

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
.13

Bahebeck

Reagovat
smazaný uživatel

Nova Sport má práva na túto sezonu pre Ligue 1 ?? a portugalsku ligu ? nikde nič neviem náájsť, neinformujú ľudí...ako si to vážia divákov sakra, človek im píše na facebooku, emaily a žiadne odpovede....pre koho vysielajú pre seba ?....hlavne že celý víkend idú na Nova Sport motorky a neviem načo a pre aký učel bol zriadený Fanda ..myslel som že pre väčší priestor a drahšie televízne práva vysielané na Nova Sport....

Reagovat
smazaný uživatel

Ligue 1 už byla i loni, mohl sis vychutnat zápas jednou za měsíc ze záznamu v 23:45. Asi třikrát byl přímý přenos za celou sezonu. Holt francouzská liga v ČR netáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

To viem, že mali už aj minulú sezónu...ale tak teraz sa opäť viac zviditeľnila, hlavne PSG to myslím by boli sledované zápasy, taktiež Lille nový štadión to je atraktívne pre divákov. Dobre, aspoň keby hodili nejaký článok, že je nízka sledovanosť, hodiť anketu na ligy, ktoré sú voľné alebo k dispozííciíí - čo by diváci chceli vidieť....ale ja nevidím veľmi takúto prácu s divákmi, na emaily na facebooku žiadne odpovede

Reagovat
domingo

Jinak vecer se tesim na Cavalliho, jak zprasi Ibrahimovice, to bude bzunda ..

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra snad hrát nebude ne?

Reagovat
domingo

Tak nekoho jinyho, proste Cavalli, ktery sbira miliony karet a ma stovku za pul minuty, se po Ibrovo prichodu tesil, jak si proti nemu zahraje.. tak jsem na to zvedavy :)

Reagovat
domingo

Vyborne APG

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac

Reagovat
stas87

7 golov v 90 minute aj s nastavenim,nie je to rekord ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac je späť?

Reagovat
domingo

Jeste ne, ale je na dobre ceste (ja to rikal )

Reagovat
.13

my asi dnes amme v plane pokracovat v tom, ze uz sand z nicoho nedame gol, lebo to co teraz zahodil Menez uz nema ziadnu logiku

Reagovat
fantomas
Reagovat
C-M@ster

Jsem tu správně? Semka se lidí chodí vysmívat PSG?

Reagovat
Ronaldo.com

PSG :DDD dobře jim tak doufám že ještě pár remízek uhrají!!

Reagovat
honziss

Skvělý vstup PSG do ligy, ještě neprohráli, ha ha.

Reagovat
domingo

Jsou na tom lip nez mistr ligy

Reagovat
honziss

Ta výkonnostní anomálie už pominula, Montpellier letos pojede desáté místo. :)

Reagovat
domingo

Tyhle nazory me vzdycky strasne zajimaji, kterych 9 tymu bude jako pred nim?

Mozny to je, jsou to labilove, ale prakticky neoslabili

Reagovat
honziss

Kdyby ti loni v týhle době někdo řekl, že vyhrajou titul, tak byses mu vysmál s tím, že kádr na to nemaj. Vybrali si to loni, letos se vykoupou s mistrovské kocovině a pak pojedou na to desátý místo. :)

Reagovat
domingo

No vsak loni meli kadr papirove tak na 5-6 misto, to maj i ted..

Reagovat
honziss

Loni jim fotbalovej bůh přidal, letos jim ubere.

Reagovat
domingo

A tak ja bych se vubec nedivil, kdyby to letos Fernandez nahore trochu vyvetral, skoda ze nema aspon o jednoho kvalitniho zaloznika navic..

Reagovat
honziss

Nějaké překvapení určitě zase bude. A Fernandez už dokázal, že umí i se slabším kádrem udělat skvělou práci, takže možný to je. Já bych byl rád, kdyby se někdo přidal k Lille v boji proti PSG o titul, ať to je co nejvíc zajímavý. Ale moc tomu nevěřím, že se někdo takový najde.

Reagovat
domingo

Lyon by mohl, jako jediny, ale neverim jim, zase zakopnou s nejakou Bastii, pak vyhra, plichta s Valenciennes, vyhra, plichta v Brestu a tak, klasika..

..a Fernandez to sice dokazal, jenze ta zaloha, kterou ma letos v Nancy, je fakt priserne slaba

Reagovat
honziss

S tím Lyonem souhlas, tuplem ještě teď, když na nějakou dobu ztratili svého nejlepšího hráče v poli.

Tak ještě má Fernandez dva týdny na nějaké doplnění, ale je pravda, že jak se teď koukám na tu soupisku, tak mu tam chybí hráč, jakého měl v Auxerre v Pedrettim, takový ten rozdílový hráč a lídr...

Reagovat
domingo

Proste se zalohou Ayasse, Sane, Karaboue je odkazany na strasne hnusny fotbal, jediny hrac, co tam umi dat balon, je sice skvely, ale naladovy Mollo.. no ale na desitku jim stejne verim

Reagovat
Godwinson

Já myslím, že oslabili, což je po mistrovské sezóně a "přívalu" peněz docela kumšt.

Reagovat
domingo

Kde oslabili?

Golmani stejny, obrana posilena (lonska + Congre), zaloha posilena (Dernis out, ale Mounier in) a v utoku zatim vypada Herrera uplne stejne jako Giroud, i kdyz tam je jediny otaznik. V souctu tam fakt zadny oslabeni nevidim, natoz vyrazny.. (zatim)

Reagovat
Godwinson

Ovšem, už se mi v souvislosti s Montpellierem pletou pojmy oslabení a nedostatečné či žádné posílení. Já jsem toho naštěstí viděl zatím dost málo, ale Herrera mi přišel tedy s Giroudem dost nepodobný. Tam to oslabení bude určitě. Mounier je trefa, Charbonnier taky, nejproblematičtější pozice v sestavě se neposílily vůbec, Jeunechamp je zase o rok starší a horší a Congré v porovnání s Hiltonem v podstatě posílení není, jen rozšíření ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

žeby zostup PSG tento rok???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

Lavezzi parada len tak dalej

Reagovat
domingo

tee-hee

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, tak jsme se tu všichni vysmáli PSG, jenže nezapomeňme, že kádr je ještě silnější než loni, konkurence je v podstatě na stejné úrovni v podobě Lille a loni měli rozjezd skoro stejný a taky bojovali do posledních kol o titul. Takže tyto dva zápasy nic neřeší. Lyon s Ajacciem loni taky remizoval ve druhém kole, tudíž PSG je pro mě stále největši favorit na titul.

Reagovat
domingo

Tak to pro kazdyho samozrejme, proto je nutny si to uzivat do ty doby, nez se sehraju, protoze pak to bude nechutny..

Reagovat
honziss

Viz Domingo. Dokud bude mít Lille víc bodů, než PSG, tak jsem v pohodě a budu si to užívat. Protože pak už nebude kdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Z oběma souhlasím, taky si to užívám, jenom tady krotím tu explozi lol smajlíků a "PSG sestup" komentářů

Reagovat
smazaný uživatel

*S oběma

Reagovat
domingo

A videls ty lidi nekdy pod L1 diskusema? Zvykej si, nova doba

Reagovat
honziss

Tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt. ...no hlavně když se kouknu, tak příští kolo s Bordeaux by se taky něco podobného mohlo urodit. Všichni doufáme

Reagovat
honziss

Bordeaux jim dá na prdel, půjdu si vsadit dvoječku. :))

Reagovat
Miguel19

Carlo to taky moc neunesl

Reagovat
smazaný uživatel

Super, PSG furt klopýtá, tak snad jim to ještě pár zápasů vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

psg hralo bez hrota , bez silvu , bez ibri , bez motti ,, a s menezom pelenom + lavezzi este neadaptoval , stale nehrali v plnej sile ..

Reagovat
smazaný uživatel

vsak ked bude mat Lyon 10,12 bodov tak im už tak veselo nebude

Reagovat
smazaný uživatel

˙naskok

Reagovat
domingo

Ligue 1 je prave soutez, kde je kurva tezky vybudovat si 10 bodu naskok, to dokazat nemusi ani ta Pariz, natoz Lyon. Nastesti.

Reagovat
smazaný uživatel

po dvoch kolach su to už 4 body, buduci tyzden sa nebojim tvrdit ze to už moze byt aj 7 ...nemozne to nie je

Reagovat
domingo

Aha, tak jestli to pocitas takhle, tak mas pravdu no.. vsech 20 tymu se do 10 bodu fakt vetsinou obvykle nevleze ..,

myslel jsem na cele. Ale i tak je 10 bodu mezi Lyonem a PSG nepravdepodobnych, a hlavne stahnutelnych.. vem si treba co stahlo loni na jare Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

ja som myslel len Lyon na PSG, nie prvy na ostatnych

Reagovat
domingo

Vsak ja to pak pochopil a pokracoval :)..

Reagovat
smazaný uživatel

v januari pride este Moura cize konecne nebude hrat menez , PSG doma je silne ! poviem ti buduci tyzden idem podat na nich ze vyhraju ! neni som ich fanusiik ale ak bude hrat ibra , pastore , silva , a bude sa darit lavezzimu vyhraju a doma este hraju

Reagovat
domingo

Ja bych si tam krome Mouru a Lavezziu natahal jeste 50 dalsich Brazilcu a Italu a idealne z nich poskladal rovnou 3-2-5.. a pak se pohodlne oprel a koukal na to, jak se motaj jeden druhymu pod nohy a dava si je Ajaccio

Reagovat
smazaný uživatel

pokial si videl minuly zapas doma tak vies ze mohol ten zapas kludne skoncit 6:2 , dnes to nevyslo raz ten uspech pride ale myslet si ze lyon uz je vitaz je naivne

Reagovat
domingo

Tak Lille proti Lorientu treba vyhralo 6:3, to me u nich vubec neprekvapuje, proto se na ne rad koukam , zbytek ligy prave vic pripomina spis to Ajaccio..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u toho Lyonu mě to trochu mrzí

Reagovat
božský John
Reagovat
domingo

Tak zatim jste hrali proti sockam

Reagovat
božský John

Tim spíš

Když to přeženu, tak bych spíš věřil, že doma klepnem lyon nebo Paříž, než Sochaux nebo Reims. Navic (!!!!) bez obdržený branky, to se mi taky líbí

Reagovat
domingo

Delejte si co chcete, hlavne at Gignac s Morganem dal vali a odpustim vam i Bartony a podobny hegese

Reagovat
božský John

Gignac vypadá slibně, snad pár branek ještě dá. Přes Bartona se nikdy nepřenesu, takovou svini v Marseille nechci

Reagovat
Trand

Měli by mu dát nějaký permanentní zákaz.

Reagovat
domingo

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Gignacovi bych byt tebou asi veril, Baup moc dobre vi, ze bez nej je uplne v prdeli, cely to na nem postavil.. nechybel snad ani jednou v priprave ani v lize, ma formu.. letos to proste bud bude jeho rok, a nebo budete zase kdesi uprostred.. se mi zda

Reagovat
božský John

I když jsem to dneska bohužel neviděl, protože jsem byl s přitelkou

Reagovat
domingo

100. pro rychly navrat AJA

Reagovat
domingo

a Cyriaque Rivieyrana

Reagovat
Godwinson

Jinak těmi černými ovcemi Marseille by měly být Azpilicueta a M'Bia, příští týden prý oba odcházejí do Anglie. To jsem zvědavý, kam půjde M'Bia a taky na to, jak to otočí Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý Newcastle.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda QPR jasně.

Reagovat
Trand

M'Bia je prý součást výměny za Bartona do QPR.

Reagovat
domingo

Fanni na RB, zaloha Kabore, za Mbiu Barton

Reagovat
Godwinson

No právě na stoperu to dost pocítěj, tam jsou slabí. Ale ten Barton .... snad to bude jen nějaký žertík.

Reagovat
smazaný uživatel

Bod s PSG se vždycky hodí... Snad to zachráníme.

Reagovat
smazaný uživatel

psg fuj dobre jim tak s ajacciem by vyhrala i viktorka

Reagovat
smazaný uživatel

Memo Ochoa, neskutočný

Reagovat
smazaný uživatel

PSG mantáci ako sa patrí

Reagovat
Langi

Hmm zrejme silnej oddil

Reagovat
juninho8

Rad si rpecitam ako sa tu vsetci smeju PSG kym sa este da ale treba to skrotit....je po druhom kole a keby to dalej pokracovalo tak by som bol len rad ale nejak tomu neverim....treba si uzivat to co je teraz ale nie nejak prehnane...inak ja sa uz zase neviem dockat zaveru prestupoveho okna lebo cakam co nam zase JMA vyvedie

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsme je chytli teď, dokud nebyli tolik sehraní... Ibra sice nehrál, ale to je neomlouvá. Jinak skvělá obrana od nás. Škoda, že to Eudardo neproměnil... Ale nevadí. Teď jen počkat na Mutua, kterej nás snad posune ještě vpřed.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele