2. kolo
17.08.2012 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille otevřelo nový stadion remízou

Jean Fernandez a jeho Nancy dokonale zkazilo Lille premiéru na Grand Stade Lille Métropole. Domácím musel alespoň bod za remízu 1:1 zařizovat svou první brankou v novém působišti Salomon Kalou...

Oba celky tak zůstávají po druhém kole Ligue 1 neporaženy. Zatímco Lille si v úvodním kole poradilo na hřišti silného Saint-Étienne, Nancy pod vedením zkušeného a úspěšného Jeana Fernandeze udolalo na domácí půdě Brest. Dnes vypadalo všechno lépe pro hostující celek, za nějž se ve 34. minutě prosadil Djamel Bakar. Po vyrovnávací brance Kaloua a červené kartě Moukandja z 80. minuty však nakonec s bodem mohli být více spokojeni hráči ASNL.

Domácí přitom měli před zápasem veliké problémy s obrannou řadou. Při rozcvičování se totiž zranil reprezentant Černé Hory Marko Baša a do základní sestavy se tak z ničeho nic musel postavit český obránce David Rozehnal. Kromě toho musel Garcia řešit problémy i na pravé straně defenzivy: v přípravném reprezentačním utkání se zranil Mathieu Debuchy, zastoupit ho musel Franck Béria.

Lille tak načalo svou sérii pěti utkání v následujících patnácti dnech. A hned po první střele soupeře na novém stadionu musel brankář Mickaël Landreau lovit míč ze své sítě. Po nepříliš záživném úvodu utkání se do první šance Nancy dostal až v 35. minutě Bakar. Francouzský útočník se prodral okolo domácího záložníka Ria Mavuby - jenž si v týdnu připsal start za francouzskou reprezentaci - a na bránu vyslal z pětadvaceti metrů nechytatelnou, kroutící se ránu - 0:1.

Avšak svěřenci Jeana Fernandeze trápili svého soupeře ještě před úvodní brankou. Jejich dravost, tvrdost, bojovnost a navíc skvělá disciplinovanost protivníkovi nedovolovala přechod do větší šance. A Lille tak zbývalo pouze masivní držení míče. Nejlepší příležitost domácích spálil v 23. minutě Salomon Kalou. Ten se ujal míče ve středu pole poté, co si jeho spoluhráči dokázali poradit s rohovým kopem soupeře. On však tak úspěšný nebyl: tváří v tvář Guyi N’Dy Assembému zklamal.

Nová letní posila z Chelsea a vítěz Ligy mistrů se dočkala branky několik minut před koncem prvního poločasu. Kalou si v pokutovém území počkal na vynikající centr další nové tváře - Marvina Martina - a jeho pas hlavou jednoduše uklidil do sítě - 1:1. Kanonýr z Pobřeží slonoviny se tak zapsal do historie jako první hráč Lille, jenž dokázal skórovat na novém stadionu.

Zkraje druhého poločasu se Kalou dostal do dalšího zakončení. Tentokrát po přihrávce Francka Bériy, nicméně gólman soupeře byl připraven. Zhruba po hodině hry stáhl Fernandez ze hry záložníka Yohana Molla, autora vítězné branky z minulého utkání; a téměř okamžitě se hosté dostali do dobré příležitosti. Po rychlém protiútoku pádil kupředu Bakar, stopku mu však svým zákrokem včas vystavil Rozehnal.

V posledních deseti minutách hry muselo Nancy dohrávat o deseti. Moukandjo byl po druhé žluté kartě za zákrok na Payeta vyloučen. A zatímco Lille doufalo do poslední minuty - však právě v té 90. zajistil svému týmu v posledním zápase tři body Benoit Pedretti - Túlio de Melo poslal další povedený centr Bériy vedle a utkání skončilo remízou...

Poslední duel loňské sezony proti sobě svedl stejné týmy: Lille se však tehdy se starým svatostánkem rozloučilo vítězstvím 4:1. A hattrickem se blýskl belgický záložník Eden Hazard; právě ten si v létě vyměnil s Kalouem své zaměstnavatele. Již svou 37. asistenci v nejvyšší francouzské soutěži si připsal záložník Marvin Martin, a to v Ligue 1 nastupuje teprve od roku 2008. Žádný z jiných hráčů se s ním tak momentálně ve Francii v tomto ohledu nemůže měřit.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

oni zmenili znak či čo ? no nič 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na tenhle zápas jsem zvědav hned z 2 důvodu ten 1 důvod je že Lille otevře svůj nový a dlouho očekavaní stadion pro 50 tisíc lidí a jsem ještě zvědav kolik lidí tam příjde podle mě tam bude vyprodáno a ten 2 důvot ten je scela jasný jsem zvědav na domací premieru Salomon Kalou po příchodu z Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

dobre receno 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

diky za info

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1.

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele