2. kolo
19.08.2012 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 1:0

Bordeaux zvládlo první těžký zápas sezony, když před domácími fanoušky porazilo konkurenta v boji o poháry Rennes v poměru 1:0. Výhra se však nerodila snadno.

První těžkou zkoušku fotbalisté Les Girondins úspěšně zdolali až brankou Obraniaka ze 75. minuty; v té době už ovšem mohli domácí snadno vést, neboť pohrdli penaltovou příležitostí v první půli. Rennes tak nakonec mohlo ještě vyrovnat, ale závěrečný nápor finišovaný střelou Kana-Biyika a klíčovým zákrokem gólmana Carrassa k ničemu nevedl.

Utkání se rozeběhlo v živém tempu; domácí Fahid Ben Khalfallah poslal "pozdrav" do boční sítě, na druhé straně pak vedle hlavičkoval Sadio Diallo po centru Théophile-Catherineho. První skutečně jiskřivý okamžik nastal až po 20 minutách hry.

Penalta, odpískaná za faul Johna Boyeho na pronikajícího Yoana Gouffrana, byla značně kontroverzní; mladý ghanský stoper ostře protestoval, ale to mu nebylo nic platné, neboť píšťalka rozhodčího promluvila jasně. Případnou nespravedlnost pro Rennes však odmítl jeho brankář Benoit Costil, když vystihl směr Saivetovy střely a udržel tak bezbrankové skóre.

Krátce po Costilově hrdinském zásahu se přesně v opačném světle mohl ukázat jeho kolega Carrasso: Pajotova skákavá střela zdálky skutečně nebyla z nechytatelných, ale gólman Bordeaux se s ní nakonec (ač s obtížemi) vypořádal. Na druhé straně pak Costil zachránil dalekonosnou střelu Gouffrana.

Druhá půle začala o poznání pomaleji než ta první; ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. A tak k první zaznamenáníhodné šanci došlo až v 70. minutě, a byla z dílny domácích; Nicolas Maurice Belay poslal nebezpečný míč do vápna, Costil ho však zpacifikoval. Hned z následujícího rohu vymyslel Obraniak dobrý centr na hlavu Diabatého, ale malijský šutér pálil vedle.

O pět minut později se však už bordeauxské ochozy radovaly. Před brankou Rennes došlo k nepřehledné skrumáži, v níž se pokoušel vypálit Diabaté, ale byl zblokován Kana-Biyikem; Obraniakova pravačka však už z následné dorážky mířila přesně - 1:0.

Rennes se v závěru snažilo o odpověď, a Cédric Carrasso skutečně nebyl ve své kůži, neboť si málem nechal proklouznout za záda centr Dialla. Nakonec však bordeauxský gólman zachránil svůj rozpačitý výkon již zmíněným zákrokem, kdy vykopl Kanovu ránu z vápna, a uchránil tak všechny body pro svůj tým.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola.

Tip: 02.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele