2. kolo
18.08.2012 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - Évian Thonon Gaillard 1:0

Až pozdní branka obránce Baysseho z nastaveného času určila, že loňský nováček z Évianu odchází z duelu proti tomu předloňskému z Brestu poražen. Výsledek utkání byl nejtěsnější možný: 1:0.

Pro Évian šlo o druhou porážku ve druhém zápase ligy, naopak Brest své úvodní zaváhání proti Nanci napravil. Tři body mu zachránila spolupráce centrujícího Grougiho, známého exekutora přímých kopů, s přesně hlavičkujícím bekem. Pro Évian šlo o krutý výsledek; hosté si však vylámali zuby na výtečném Aléxisi Thébauxovi, strážci domácí branky.

Évian první utkání doma v Annecy prohrál 2:3 s Bordeaux a od začátku dával najevo, že na horké bretaňské půdě hodlá uspět. Saber Khelifa, klíčový útočník týmu, se prokličkoval obranou soupeře a z úhlu dobře prověřil připraveného Thébauxe. Tatáž dvojice se potkala i krátce poté, a to s totožným výsledkem.

To už se ale ke slovu dostávali i Brestois: Charlison Benschop uvolnil Bruna Grougiho a zkušený záložník vypálil jen těsně vedle. Na poločasovém bezbrankovém stavu se však nic nezměnilo, a to ani po další příležitosti Grégory Lorenziho, jehož rána skončila v boční síti.

Po poločase si uznalý aplaus publika vychutnal i druhý brankář, hostující Bertrand Laquaït, který v jasné šanci vychytal samostatný nájezd čerstvé nizozemské akvizice Brestu Benschopa. To ovšem jen popíchlo hosty k utáhnutí šroubů, a postaral se o to kdo jiný než Khelifa: ani napotřetí však tuniský forvard na brilantního Thébauxe nevyzrál.

Jak se blížil závěr utkání, přebírali otěže Chauvinovi svěřenci. Posila z Auxerre Kamel Chafni pálila z dvaceti metrů těsně nad, a mezi tři tyče se nevešel ani dalekonosný Grougiho projektil. Vypadalo to tak, že se diváci dočkají nezáživné bezbrankové remízy.

V nastaveném čase se však klíčový muž domácích Grougi postavil k přímému kopu, a zbytek už známe - 1:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

trefa !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Brest

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele