2. kolo
18.08.2012 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Montpellier HSC 2:1

Lorient v infarktovém utkání udolal mistra z Montpellieru 2:1 a zažívá pěkný start do sezony: druhý těžký soupeř, čtvrtý vstřelený gól, čtvrtý bod. Oba góly vítězů přitom přišly až v nastaveném čase.

Tentokrát si tedy Les Merlus vyzkoušeli opačnou roli: proti PSG dvoubrankové vedení ztratili, tentokrát to byli naopak oni, kdo utekl z pomyslné hrobníkovy lopaty. Montpellier naopak startuje novou sezonu rozpačitě, když si po úvodní domácí remíze 1:1 s Toulouse připisuje první hořkou porážku.

Hosté se ujali vedení ve 37. minutě brankou nové argentinské akvizice Emmanuela Herrery, který přišel na uvolněné místo po Giroudovi. Lorient však byl v utkání lepším týmem, svého soka přestřílel, měl výrazně vyšší držení míče a nakonec zaslouženě, i když pochopitelně se štěstím, zvítězil; postarali se o to Alain Traoré, autor nádherného vyrovnávacího gólu (90+2.), a zatím produktivní útočník Jérémie Aliadiére (90+4.).

Lorient vstoupil do utkání jistější nohou a Aliadiére se pokoušel prolomit defenzivu soupeře už v samém začátku, ale byl zblokován. Tentýž hráč se pak postaral i o první velkou šanci zápasu, když v 19. minutě vyšachoval ze hry Cyrila Jeunechampa a nekompromisně napálil míč do tyče.

Po tom entrée se však osmělili i hosté. Volej Johna Utaky se ještě neprosadil, ale nigerijský útočník si svoje přece jenom splnil: byl to právě Utaka, kdo se skvěle uvolnil na levém křídle a předložil Herrerovi do vápna nabídku, která se neodmítá - 0:1.

A mohlo to být o dvě branky; Lorient před hladovým Herrerou zachránil až vynikající zákrok gólmana Audarda. Jenže to bylo od čerstvého mistra na dlouhou dobu vše.

Domácí totiž začali druhou půli stejně jako první, totiž náporem; Alain Traoré, čerstvá posila z Auxerre, se do análů uvedla povedenou a jen lehce nepřesnou střelou zdálky. Aliadiére následně vyzkoušel pozornost gólmana HSC Jourdrena.

Montpellier se po obrátce poprvé dostal ke slovu až v 82. minutě, ale byla to šance definitivně rozhodnout o zápase. Šikovný Rémy Cabella se probil až do vápna a dokázal vystřelit, ale domácí před pohromou opět zachránil veterán Audard. Že šlo o klíčový zákrok, se ukázalo krátce poté.

O celých 10 minut později, kdy už se odpočítávaly závěrečné vteřiny, totiž Traoré prokličkoval kolem tří zkoprnělých obránců a nechytatelně zavěsil z rohu pokutového území - 1:1. Oslavy vyrovnávací branky ještě ani neutichly, když domácí zasadil zděšenému Montpellieru finální ránu do týla - Aliadiére převzal míč ve vápně v ideální pozici a zblízka určil konečné skóre - 2:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

I druhého favorita L obere.

Tip: 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

v prvním zápase Montpellieru šlo vdět prodání největších hvězd zítra znovu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

je toto možne ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele