2. kolo
18.08.2012 17:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon si hladce poradil s Troyes

Jako první inkasovali branku a diváci na Stade de Gerland již museli vzpomínat na loňskou sezonu, kdy jejich miláčci rovněž ve druhém kole ztratili s nováčkem z Ajaccia. Sedminásobný mistr Francie však tentokrát takové zaváhání nedopustil a odpor Troyes zlomil hned čtyřmi zásahy.

Manažer lyonských Rémi Garde chtěl od svých hráčů vidět daleko větší odhodlání, než jaké mohli fanoušci vidět v prvním kole proti Rennes. A mohl být spokojen. Jeho mužstvo zkraje druhé půle prohrávalo, na zásah svého protivníka však dokázalo zareagovat a po hodině hry se již váhy vítězství přesunuly na jejich stranu. Své čtyřbrankové hody dokonal Lyon v posledních minutách zápasu...

Avšak Lyon byl "v ráži" už od samého úvodu utkání. Již po dvou minutách hry se k zakončení dostal ofenzivní záložník Yoann Gourcuff - bývalá hvězda Bordeaux vyslala na Yohanna Thurama-Uliena halfvolej ze střední vzdálenosti. Gólman kryl. Před koncem prvního poločasu ještě promarnil dobrou příležitost Grénier, jehož o pár minut později napodobil útočník Gomis. Oba celky tak šly do kabin bez gólového úspěchu.

Pětačtyřicet minut fotbalové hladovky bylo divákům vynahrazeno ve druhém dějství. A byli to hráči v růžovém, již poprvé rozradostnili hrstku svých nejvěrnějších na Stade de Gerland. Na levé straně se přes bránícího Mouhamadoua Daba prodral dravý N’Sakala a centrem přesně našel Bahebecka. Letní posila z Paris Saint-Germain se nerozpakovala a napálila míč do sítě - 0:1.

Lyon měl vyrovnat v minutě 49. Granddi N’Goyi poslal v pokutovém území k zemi Lisandra Lópeze a kopala se penalta. Argentinský kanonýr ale jako by zapomněl na svůj gólový účet z minulé sezony - jeho pokus byl polapen. Domácí se však přesto záhy radovali ze svého prvního gólového úspěchu. Následný rohový kop Gréniera totiž našel hlavu Gomise a ten vstřelil svou první ligovou branku v sezoně - 1:1.

A roh z kopaček Clémenta Gréniera nakonec poslal Lyon i do vedení. V 66. minutě se k míči opět postavil tento talentovaný středopolař, tentokrát si však vybral stopera Crise. Jeho hlavičku ještě dokázal na brankové čáře krýt Carlos Rincón, na následnou dorážku Michela Bastose však už byl krátký i on - 2:1.

O dvě minuty později si mohli oddechnout všichni fanoušci Lyonu - nejvíce však hráč Troyes Julien Faussurier, jenž byl za nepěkný zákrok na Crise okamžitě poslán do kabin. Svou početní převahu dokázali domácí zúročit až v samém závěru: dvě minuty před koncem utkání se po individuální akci a jesličkách gólmanovi prosadil Lisandro - 3:1; v samém závěru přidal poslední branku opět Gomis. Ten se nejdříve zbavil bránícího N’Sakaly a následně míč pošťouchl i za záda Thurama-Uliena...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip. 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to co za zostava Reveillere ani nieje v skupine, a aj trochu totam je viac poprehadzovane, a pravdepodobne nastupi uz aj Bisevac...

skor : Lloris - Dabo,Bisevac,Kone,Cisokho - Gonalons,Fofana - Lacazette(Lisandro),Gourcuff,Briand - Lisandro(Gomis)

Reagovat
smazaný uživatel

Na Yoanna jsem zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

no mají tam jen menší chybku,nulu nevychytal Hugo ale Remi

Reagovat
smazaný uživatel

pardon Rémy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele