2. kolo
19.08.2012 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Sochaux 2:0

Marseille pokračuje v ideálním startu do sezony. I ve svém druhém ostrém zápase pod novým trenérem Baupem posbíralo všechny body; tentokrát to díky trefám Gignaca a Fanniho odneslo bezbranné Sochaux.

Zejména pro André-Pierre Gignaca je to velké zadostiučiněný. Dříve vyhlášený kanonýr se od svého přestupu do Marseille těžce trápil, ale nyní zaznamenal už třetí branku ze čtyřech zápasů a vypadá to, že se jeho stará forma pomalu navrací. Dnes mu k přesnému zásahu stačilo 54 minut; Fanni pojistil vítězství v samém závěru. Marseille tak navázalo na úvodní výhru 1:0 v Remeši a ještě letos v lize nedostalo gól, navíc úspěšně vstoupilo do EL proti Eskisehirsporu.

Naopak Sochaux má starostí až nad hlavu. V devastujícím vedru, které na Azurovém pobřeží v sprnu panuje (a utkání také proto muselo být posunuto o celé tři hodiny, neboť původní čas výkopu ve 14:00 by byl zkrátka nelidský), nemělo sebemenší šanci a navléklo tak další korálek na nepovedenou přípravu a úvodní prohru proti nováčkovi z Bastie.

Baup udělal před zápasem jedinou změnu - Jordana Ayewa vyměnil za Amalfitana, zatímco jeho protějšek Éric Hély nasadil Peybernese, Carlaa a Makambua.

Marseille už od začátku ukazovalo, kdo je na hřišti pánem. André Ayew však ještě zaváhání brankáře Crose nevyužil, když jeho agilní hlavička po Cheyrouově přímém kopu mířila mimo, a podobně dopadl i znovuzrozený Gignac; proti němu už Cros neváhal a vytáhl rychle za sebou hned dva cenné zákroky.

Celý první poločas se hosté prakticky nedostali za půlku a zejména na Gignacovi bylo vidět, jak mu důvěra, již pod novým trenérem požívá, svědčí. Nejvýrazněji o sobě dal vědět padáčkem po Azpilicuetově přihrávce, který jen těsně minul břevno.

Sochaux trochu zahrozilo až po obrátce: Sébastien Roudet poslal rychlý centr na Bakambua, který z levé strany vypálil z první, ale na připraveného Mandandu si nepřišel. A tak došlo na očekávaný scénář, když Marseille vstřelilo vedoucí gól; Cheyrou rozehrál zprava rohový kop a Gignac v rohu malého vápna vyskočil nejvýše - 1:0. Šlo o jeho devátou branku v 11 utkáních proti Sochaux (!).

Gignac mohl krátce nato skórovat i podruhé, ale radost mu zkazil praporek rozhodčího. Domácí se však o výsledek ani tak nemuseli příliš obávat, neboť zejména Gignac s Ayewem drželi soupeře přikovaného hluboko na vlastní polovině. Definitivní hřebíček do rakve montbéliardského klubu však zarazil až Fanni - běžel už nastavený čas, kdy šikovný obránce dorazil Ayewovu střelu po Amalfitanově přímém kopu - 2:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
OtecJaJ10

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Marseille v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele