2. kolo
18.08.2012 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Bastia - Stade Reims 2:1

I ve svém druhém zápase dokázal nováček z Bastie urvat všechny body a vévodí tak po dvou kolech průběžnému pořadí. Tentokrát to odnesl další zelenáč, konkrétně Remeš. Bastia otočila skóre a vyhrála 2:1.

Hosté to na Korsice skutečně neměli jednoduché. Sice díky Fauvergueově brance vedli, dokonce přežili drtivý nápor domácích, ale poté si nechali dát dvě červené karty a nedokázali výsledek ubránit. Stoper Anthony Weber fauloval Floriana Thouvina, čímž poskytl domácímu útočníkovi Modestemu šanci vyrovnat z penaltového puntíku.

Jeho kolega kapitán Mickaël Tacalfred poté (to už běžela 82. minuta) nevybíravě zajel právě do Modesteho a poslal svůj tým do devíti. Bastia tak měla mimořádnou příležitost přibližně desetiminutové dvojnásobné přesilovky, a toho využil v nastaveném čase střelec vítězného gólu, zkušený Brazilec Araujo Ilan.

Pro Remeš se však vše vyvíjelo zpočátku ideálně. Po pouhých pěti minutách se k přímému kopu postavil Khalid Sekkat a nacentroval do vápna, kde Fauvergue vyhrál souboj se Sylvainem Marchalem a zblízka chladnokrevně zakončil - 0:1.

Bastia se před domácími fanoušky okamžitě pokoušela vyrovnat, ale aktivita Toifilou Maoulidy jim nebyla zpočátku nic platná. Zkušený forvard nejprve pouze přinutil tožského gólmana Agassu k dobrému zákroku, aby jej následně svojí neposlušnou hlavičkou překonal; míč se však nakonec odrazil od brankové konstrukce.

Agassa si v prvním poločase připsal ještě jeden důležitý zákrok, když těsně před hvizdem sudího uchránil svůj tým před Modestem. Krátce po obrátce se o kýžené vyrovnání pokoušel i Thauvin, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. A tak muselo přijít až Weberovo vyloučení za nepěkný faul ve vápně, a Modesteho spravedlivý penaltový trest - 1:1.

To samozřejmě pouze vyburcovalo domácí k vyšší aktivitě, a Agassa se měl co ohánět, aby vychytal opět při chuti hrajícího Modesteho. Jenže druhá červená karta už byla zkrátka příliš; když už se snad zdálo, že se Remeš probrání až k prvnímu bodu sezony, nemilosrdně zblízka zasáhl Ilan - 2:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nuda... 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
paver

Ježiš tam hraje ten nekopa Modeste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele