Ligue 1 - souhrn 18. kola

13.12.2008, 20:59, aktualizováno 14.12.2008, 22:57
Komentáře a souhrny
Na vedoucí Lyon vzniká tlak z více stran. Na rozdíl pouhých tří bodů se přiblížily Bordeaux a Paříž. Prvně jmenovaný tým vyhrál v v Le Mans, PSG uspěl v Auxerre. Mistr navíc ve šlágru kola nevyzrál na obranu Marseille a připsal si jen bod za bezbrankovou remízu. Sochaux vybojovalo bod proti Caen, zvítězily Toulouse, Valenciennes a Nancy, v neděli pak Lille a Lorient...

Valenciennes FC - AS Monaco 3:1

13.12.2008 19:00

Góly: 29. Carlos Sánchez, 41. Djamel Belmadi, 59. Grégory Pujol - 23. Juan Pablo Pino

Fotbalisté Valenciennes zvládli domácí zápas proti Monaku a na své konto si připisují tři body za vítězství 3:1. Hosté sice od 23. minuty vedli, ale domácí mužstvo dokázalo třemi přesnými zásahy skóre utkání otočit. Navíc čtyři minuty před koncem šel předčasně do sprch Leko z Monaka, který v rozmezí dvou minut viděl dvě žluté karty.

První šanci zápasu přinesla spolupráce Tiéného s Audelem, druhý jmenovaný střílel na branku, ale gólman hostů Ruffier byl připraven. Monako se osmělilo ve 23. minutě a hned z toho byla branka, Pino využil přiťuknutí Licata a jeho střela k pravé tyči skončila za zády Penneteaua. Vedení hostů netrvalo ani pět minut, z dvaceti metrů se do míče opřel Sanchez a Ruffier poprvé lovil míč ze své sítě. Valenciennes přidalo do konce poločasu ještě jednu branku, povedenou střelou se prosadil Belmadi.

Definitivní tečku za utkáním udělala gólová hlavička Pujola po hodině hry, která zlomila veškerý odpor Monaka. Čtvrtý gól mohl přidat Danic, ale proti jeho pokusu se vyznamenal brankář Ruffier. V závěrečných minutách obdržel Leko během krátké chvíle dvě žluté karty a musel předčasně ze hřiště. Na vítězství 3:1 pro Valenciennes to ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Grenoble Foot 38 2:0

13.12.2008 19:00

Góly: 17. Julien Féret, 66. Issiar Dia

Nancy si po třech porážkách v řadě na své konto konečně připsalo vítězství. O výhru 2:0 se svými brankami postarali Feret a Dia. Domácí tým se ziskem tří bodů dostal právě před Grenoble, díky lepšímu skóre mu patří 13. příčka, nováček soutěže je o jednu pozici níž.

Hosté vystrčili růžky hned v úvodu utkání, v šesté minutě byl blízko gólu Akrour, ale jeho pokus mířil mimo tři tyče. Skóre zápasu se měnilo o deset minut později, Zerka dlouhým nákopem našel Fereta, který z voleje překonal brankáře Wimbeeho. Po půlhodině hry mohlo Nancy svůj náskok zdvojnásobit, ale Gavanonův přímý kop skončil pouze na tyči branky Grenoblu. Oba týmy tak šly do kabin za stavu 1:0.

Hned v úvodu druhé půle zahrozil domácí Robin, jeho střela jen těsně minula branku Grenoblu. Gól, který nakonec znamenal zisk tří bodů pro Nancy, přišel v 66. minutě. Domácí sehráli akci na jeden dotek jako z fotbalové učebnice. Na začátku všeho byl gólman Bracigliano, který nákopem našel Zerku. Ten neváhal a bleskově poslal milimetrovou přihrávkou do šance Dia, který se vyhnul ofsajdové pasti Grenoblu a střelou mezi nohy gólmana Wimbeeho stanovil konečné skóre na 2:0.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Paris Saint-Germain 1:2

13.12.2008 19:00

Góly: 86. Cédric Hengbart (pen.) - 5. Stéphane Sessegnon, 22. Stéphane Sessegnon

Hostující trenér Paul Le Guen oslavil svůj 100. start na lavičce Paris SG výhrou v Auxerre, které tak zaznamenalo už osmou porážku v sezóně. Hrdinou zápasu byl Stéphane Sessegnon, jenž dvěma góly pomohl k těsné výhře 2:1, díky které je jeho tým alespoň do soboty na třetím místě.

Už v páté minutě padla první branka zápasu. Hostující Rothen si při zahrávání standardní situace vybral Armanda, ten následně dodal míč na bližší tyč na úplně volného Sessegnona, jenž pohodlně skóroval do poloodkryté branky.

Auxerre mělo první šanci zápasu o 13 minut později, ale Kevin Lejeune si po centru od Quercia na vzdálenější tyči neporadil moc dobře a branku minul. O osm minut později udeřilo podruhé Paris SG, opět šikovným záložníkem Sessegnonem. Svůj fotbalový um předvedl při překrásné gólové sóloakci, dva obránce pohodlně obešel a s ještě větším přehledem zavěsil za Riouova záda.

Domácí zahrozili ještě ke konci prvního poločasu. Kahlenberg zakombinoval s Chafnim, balón poté převzal zpoza vápna Quercia, jehož přízemní střela však minula Landreauovu branku o decimetry.

Deset minut po půli odcentroval Rothen na pařížského kanonýra Hoaraua, ale jeho hlavička směřovala nad branku. Na druhé straně prověřil připravenost Landreaua aktivní Quercia, ale hostující brankář jeho střelu lapil. O minutu později pálil hlavou po rohovém kopu do břevna spoluhráč Niculae, který má letos prostě v koncovce smůlu.

Takže Auxerre přerušilo střelecký půst po 416 minutách v 87. minutě, kdy se po faulu pařížského Traorého, bývalého hráče Auxerre, na Oliecha trefil z nařízené penalty Cedric Hengbart. Na vyrovnání to však už nestačilo.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - SM Caen 2:2

13.12.2008 19:00

Góly: 77. Sloan Privat, 89. Sloan Privat - 21. Rémi Gomis, 69. Jérémy Sorbon

Kandidát na sestup proti celku, který se nachází v klidných vodách na desátém místě a po divočejším výsledku si nakonec připsal velmi cenný bod, který může znamenat ulehčení práce v jarní části sezóny. Sochaux proto zůstalo na předposlední pozici a příště v posledním "podzimním" kole bude chtít svou reputaci napravit.

Přitom Caen mohlo mít klidně i body tři, když po celý zápas těsně vedlo a více jak dvacet minut před koncem svůj náskok navýšilo, ovšem jejich naděje pohřbil dvěma trefami Slovan Privat, který skóroval v rozmezí jedenácti minut a vyrovnávací gól zaznamenal v předposlední minutě duelu.

Pikantností ovšem je, že Privat nastupoval jako žolík do hry až v 72. minutě a po šesti minutách se radoval, o chvilku později se stal hrdinou. Hostujícímu kouči nepomohla ani tři taktická střídání. První vážnější akce se urodila po necelé čtvrthodince hry, kdy po rohovém kopu Youssefa Adnanego přeskočil v hlavičkovém souboji Steve Savidan Romaina Pitaue, jeho pokus ovšem jen těsně minul horní kout branky.

Za dalších pět minut už se ovšem hosté radovali, když první branku v zápase vstřelil Rémi Gomis. Po chybě brankáře Teddyho Richerta, kterému vypadl z náručí rohový kop Adaneho, naservíroval okamžitě před prázdnou klec střelci Benjamin Nivet a z dvanácti metrů bylo jasno - 0:1. Za půl hodiny mohlo být srovnáno, hlavička Mevluta Erdinga však též nebyla přesná. O čtyři minuty později napřáhl z dvaceti metrů Damien Perquis, avšak Vincent Plante předvedl skvělý zákrok.

Domácí tlačili i nadále, do půle ale neskórovali, naopak v 68. minutě inkasovali. Po přihrávce Niveta levačkou vypálil Gomis a brankář Richert už jen vytahoval míč ze sítě, byl to druhý Gomisův gól. Snížení obstaral Privat v 78. minutě, při rohu Mickaela Isabey nebyl jistý Plante a pro Privata už to byla pouze lahůdka. Vyrovnávací rána byla opravdu ukázková, lépe snad Privat míč trefil nemohl - 2:2. Caen uzavře podzimní část doma s Lyonem, Sochaux jede do Nantes.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 3:1

13.12.2008 19:00

Góly: 5. André-Pierre Gignac, 45. Étienne Didot, 55. André-Pierre Gignac - 37. Paulo Machado

Toulouse si vcelku hravě poradilo i díky hodně špatnému druhému poločasu soupeře ze St. Étienne, které porazilo 3:1. Dvě branky vstřelil šutér Gignac, který se vyhoupl do čela tabulky střelců.

André-Pierre Gignac uklidnil svůj tým už po pěti minutách, kdy se po jeho přesné ráně zpoza vápna hostující gólman Jeremie Janot jen ohlédl. Obránce St. Étienne Yohan Benalouane mohl vyrovnat z dobré pozice hlavou, ale jeho střela letěla jen přímo do brankáře Carrassa. Na druhé straně musel zase Janot likvidovat šanci Didota.

Les Verts vyrovnali ve 37. minutě po překrásné střele z přímého kopu od Machada, jenž zaplachtila přesně k tyči, Toulouse ale odcházelo do kabin za stavu 2:1, když se těsně před přestávkou stačil trefit Didot.

Gignac ukázal, proč je aktuálně s Cavenaghim a Hoarauem nejlepším střelcem ligy v 54. minutě. S obráncem Bayalem si bez větších problémů poradil a střelou na Janotovu bližší tyč zvýšil na 3:1. St. Étienne od té doby ani jednou Toulouse neohrozilo a k vyrovnání měla hodně daleko, naopak ke vstřelení hattricku měl hned při dvou tutovkách hodně blízko Gignac.

Domácí se posunuli na šesté místo, hosté už mají jen dvoubodový náskok na sestupové pásmo.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - Girondins Bordeaux 1:3

13.12.2008 19:00

Góly: 67. Thorstein Helstad - 59. Fernando Cavenaghi, 76. Mathieu Chalmé, 90+4. Jussiê

Všechno podstatné v utkání Le Mans - Bordeaux se odehrálo až v druhém poločase. Hosty poslal do vedení Cavenaghi, na jeho gól dokázal odpovědět o sedm minut později Helstad. V 76. minutě ale zaúřadoval Chalmé, který vrátil Bordeaux jednobrankový náskok. Konečnou podobu utkání stanovil pár sekund před závěrečným hvizdem Jussie, který upravil na konečných 3:1 ve prospěch Bordeaux.

První poločas připomínal spíše šachovou partii, žádný tým nechtěl udělat chybu a hrálo se převážně ve středu hřiště, čtyři branky přinesla až druhá půle. Po hodině hry střílel Cavenaghi, na jeho pokus si gólman Le Mans sice sáhl, ale nedokázal míč vytěsnit mimo tři tyče.

Vyrovnávací branka Le Mans přišla o sedm minut později, Helstad si pohrál se dvěma obránci Bordeaux a střelou k protější tyči stanovil skóre na 1:1. Pěkný fotbalový moment přinesla 76. minuta, gólmana Pelého z velké dálky přehodil Chalmé a poslal Bordeaux do vedení. Třetí branku hostů vstřelil ve čtvrté minutě nastavení Jussie, kterého chytře vybídl ke skórování Chamakh.

Bordeaux tak ztrácí na vedoucí Lyon pouhé dva body, ale lídr tabulky hraje své utkání až v neděli, ve šlágru kola hostí Marseille. Fotbalistům Le Mans patří devátá příčka.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Nantes 0:0

13.12.2008 21:00

Góly: -

Třetí tým tabulky v boji o titul ztratil cenné bodíky a opět spíše "zvítězila" jeho defenzíva, proto Rennes před posledním podzimním kole kleslo na páté místo. Naopak pro Nantes je vydřený bod určitě velkým úspěchem a navíc dobrou vizitkou do další fáze, udrželo si 16. místo a náskok před sestupovými příčkami se vyšplhal na pět bodů.

Rennes přitom nebylo podle očekávání lepším týmem a dá se říci, že bod pro každou stranu je velice spravedlivý. Největší možnost spálili hosté hned v úvodu zápasu, kdy Mamadou Bagayoko úplně osamocen ve vápně hlavou netrefil branku a vysoko minul. Následně to zkoušel z dobrých třiceti metrů opět hostující hráč N'Daw, ale gólman Nicolas Douchez dokázal špičkami prstů vytlačit na rohový kop.

Od té doby už hráli povětšinu domácí, jejich útoky v první půli často končily na kopačkách skvělého obránce Yoanna Poularda. První vážnější možnost Rennes se zrodila až deset minut po pauze, po volném přímém kopu Bruno Cheyroua dobře pálil Jires Ekoko, gólman Tony Heurtebis dokázal pohotově zakročit.

Tlak Rennes s ubývajícím čase stoupal, jenže na druhé straně hrozil z vápna David De Freitas. Za domácí ve velmi slibné pozici nastřelil zeď Ekoko. V posledních příležitostech se octili renneský Rod Fanni, jeho volej však také minula svatyni o milimetry, na druhé straně hrozil nejaktivnější muž na trávníku De Freitas opět z voleje, ovšem ruce nad hlavu nezvedal a proto je bezbranková plichta celkem zasloužená.

V příštím mači přivítá Nantes v souboji o záchranu Sochaux, Stade se o body popere na půdě velmi nepříjemného Lorientu.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 0:1

14.12.2008 17:00

Góly: 7. Michel Bastos

Souboj dvou celků, které jsou v tabulce seřazeny hned za sebou dopadl mírným překvapením. Díky jediné trefě v úvodu zápasu vezou fotbalisté Lille ze stánku Municipal du Ray všechny body a před posledním podzimním kolem se tak posunují na sedmou pozici.

Pro Lille je vítězství na půdě Nice prvním po necelých dvaceti letech. Lille se do vedení dostalo už po sedmi minutách hry, kdy využilo hned svou první šanci. Po levém křídle všem unikl Ludovic Obraniak, který předložil zpětnou přihrávkou Michelu Bastosovi a ten nekompromisní střelou z hranice vápna nedal bezmocnému brankáři Ospinovi žádnou šanci.

Nice si sice poté vypracovalo nějaké příležitosti, jenže hosté měli po většinu zápasu územní převahu a domácí téměř k ničemu nepustili, naopak sami si vytvářeli šance a mohli náskok bez problémů navýšit. Krátce po gólu se dobré možnosti dostal znovu Obraniak, jeho střela ale byla včas zablokována. Pak perfektně zlikvidoval přímý volný kop autorovi branky, tedy Brazilci Bastosovi, gólman Ospina.

Po hodině hry mohl zvýšit nejaktivnější muž zápasu Obraniak, ovšem osamocen před Ospinou naprosto vyhořel. Až teprve poté se do šancí dostalo Nice, neuvěřitelnou bombu vyslal Emerse Fae, avšak ještě s lepším zákrokem se vytasil Malicki. Poslední příležitost si vypracoval hostující Bastos, skóre se už neměnilo.

Dá se teda konstatovat, že vítězství Lille bylo zasloužené.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - FC Lorient 1:3

14.12.2008 17:00

Góly: 67. Nicolas Dieuze - 41. Yazid Mansouri, 45. Kévin Gameiro, 69. Marama Vahirua

Skvělá forma Lorientu pokračuje. Oranžoví neprohráli již pětkrát v řadě, tentokrát si dokázali poradit na půdě nováčka z Le Havru. Vedení Lorientu zajistil ve 41. minutě Mansouri, do poločasu stihl ještě zvýšit Gameiro. Po hodině hry sice dokázal snížit domácí Dieuze, dvougólové vedení ale vrátil hostům o pár minut později Vahirua. Lorient se tak díky nedělní výhře posunul již na devátou příčku.

Le Havre je na domácím stadionu vůbec nejslabším týmem v celé francouzské lize, přesto si dokázal vytvořit první šanci zápasu. Ta přišla až po 24 minutách. Nicolas Dieuze poprvé vystřelil nebezpečněji na bránu a donutil tak hostujícího gólmana k efektnímu zákroku. Poté už ale přišly chvíle Lorientu, především ale domácího gólmana Chrisptopheho Revaulta. Ten si nejdříve dokázal poradit s tvrdou hlavičkou Gameira, následně zlikvidoval i šanci Fabrice Abriela. K ojedinělé šanci se poté dostal i Le Havre. K přímému kopu se postavil Lesage, ale mezi tři tyče míč nezamířil.

Hosté se ujali vedení po 40 minutách. Aktivní Gameiro našel skvělou přihrávkou Mansouriho, jehož střela se otřela o nohu bránícího hráče a zapadla přesně k tyči domácí branky. V nastaveném čase přidal druhý gól Gameiro. Ten dokázal po pasu Vahiruy překonat ofsajdovou past a udělal kličku domácímu gólmanovi.

Domácí se pokoušeli ve druhém poločase Lorient dohnat, vypracovali si dvě slibné příležitosti. Těsně po změně stran se do šance prodral Alassane, jeho drzý lob ale skončil nad brankou. Další šanci spálil černohorský útočník Nikezic. Le Havre se ale nakonec dočkal - v 66. minutě se z gólu mohl radovat úspěšný střelec Dieuze. Ten si skvěle naběhl na centr Gilleta a dokázal ho volejem usměrnit za Audardova záda.

Již po dvou minutách však opět na rozdíl dvou branek zvýšil Vahirua. Lorient tak pokračuje v senzační jízdě, neprohrál již pětkrát v řadě, v příštím kole ale narazí na páté Rennes...

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Olympique Marseille 0:0

14.12.2008 21:00

Góly: -

Jedno z nejsledovanějších utkání podzimní části Ligue 1 mezi Lyonem a Marseille svého vítěze nenašlo. Necelých čtyřicet tisíc diváků se na Stade de Gerland nedočkalo jediného gólu, výsledkem střetnutí momentálně dvou nejlepších týmu soutěže je remíza 0:0.

Zápas příliš brankových šancí nepřinesl, žádný z týmů nechtěl udělat chybu a hra se převážně odehrávala ve středu hřiště. Utkání dominovaly obrany obou celků, které si dokázaly pohlídat největší útočné hvězdy obou výběrů. Marseille výrazně chyběl zraněný Niang, který obvykle znamená pro soupeře vážné nebezpečí. Těžké chvíle na hřišti zažíval i Ben Arfa, který v létě přestoupil do Marseille právě z Lyonu, a domácí diváci mu dávali svým pískotem jasně najevo, co si o jeho odchodu myslí.

První pořádná šance utkání přišla až po půlhodině hry, z nebezpečné vzdálenosti zahrával přímý kop domácí Juninho, ale s jeho pokusem si Mandanda věděl rady. Marseille se do gólové příležitosti dostala o pět minut později. Zubar zahrával rohový kop, míč přistál na kopačce Valbueny, který z voleje vypálil na domácí branku. V té ale stál připravený Lloris, který předvedl brilantní zákrok, za který sklidil bouřlivý potlesk tribun. První poločas tak přinesl pouze jednu nevyužitou šanci na každé straně.

I druhá půle se odehrávala v podobném duchu jako ta první, na hřišti kralovala taktika a fotbalová krása měla dnes večer dovolenou. Světlou výjimkou byl pokus Govoua, který v dobré pozici netrefil branku Marseille. O pár momentů později zkoušel štěstí znovu Juninho, ale i tentokrát jeho přímý kop zlikvidoval brankář hostů Mandanda. Utkání uzavřela šance Marseille z 85. minuty, Samassa utekl po levém křídle domácí obraně, ale jeho tvrdá střela se otřela o břevno branky Lyonu. Bezbrankové skóre tak vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Domácí Lyon je stále v čele nejvyšší francouzské soutěže, na svém kontě má 35 bodů. Na druhém místě je Marseille, která získala o tři body méně. V těsném závěsu za dnešními soupeři je hned čtveřice dalších týmů. O vyrovnaném čele tabulky svědčí i fakt, že rozdíl mezi prvním a šestým celkem je pouhých pět bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon18105322:1235
2.Olympique Marseille1888233:2132
3.Girondins Bordeaux1895427:1632
4.Paris Saint-Germain18102622:1532
5.Stade Rennes18710122:1231
6.Toulouse FC1886417:1330
7.Lille OSC1878325:1829
8.OGC Nice1885521:1729
9.FC Lorient1875624:2126
10.Le Mans UC 721873824:2624
11.SM Caen1858523:2023
12.AS Monaco1865719:1923
13.AS Nancy-Lorraine1857615:1722
14.Grenoble Foot 381857611:1622
15.AJ Auxerre1855814:1720
16.FC Nantes1854914:2419
17.AS Saint-Étienne18511213:2816
18.Valenciennes FC18351014:2314
19.FC Sochaux18110717:2413
20.Le Havre AC18331213:3112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mně černý nevaděj, ty makaj a hrajou slušnej fotbal. Vaděj mi ty opálení, co rozdělávají ohníčky. Ty nemakaj, leda tak na cizí věci a fotbalistu žádnýho neznám. Znám jen hokejistu Sršně a ten už je někde u ledu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hokejista Sršeň je rom? To jsem nevěděl. Víš to jistě?

Svého času za vsetínské éry to byl pán hokejista, skvělá střela, pohyb, obětavý, velmi dobře pracoval pro tým,

tudíž pravý opak romské povahy.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Sršeň je rom...

Reagovat
stas87

tiez rom je zemlicka ci ruzicka ale neviem to isto

Reagovat
GEGE

Sršeň to byl borec

Reagovat
smazaný uživatel

no tohle tady působí jak pěst na oko, původně to byla reakce na takovej rasistickej komentář!

Reagovat
smazaný uživatel

První čtveřice tak se mi to líbí,ještě at se knim přidá Monaco a St-Etiene a je to paráda

Reagovat
smazaný uživatel

PSG . po pěti letech kráčí hrdé město Paříž ligou se vztyčenou hlavou..., jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses borec fandis spravný straně

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdé město Paříž?? I ty poeto...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdé město Paříž?? I ty poeto...

Reagovat
vlastik

alezz paris

Reagovat
Jakubisko

Allez le TFC!

Reagovat
smazaný uživatel

nevím odkud to vzali ale prizápase rennes vs nantes dal n´daw přímák do spojnice a brankář se míče ani nedotkl,kdyby to šlo do brany 100% by to byl gol

Reagovat
smazaný uživatel

Zajémavé výsledky, to by možná bylo záhodno, aby Lyon zase jednou vyhrál.

Reagovat
božský John

Tak pravá strana naší obrany(motá se tam Hilton a Zubar) zatim hoří jak papír...

Reagovat
božský John

Jupí,hurá ,bod. Oba týmy byly docela vyrovnaný,jen bych řek,že Lyon měl o malilinko více ze hry. Naše hra byla opět ve finální fázi bezzubá. Co je platný,že Ben Arfa(Valbuena,Zenden) si t tam šolíchaj před vápnem a hezky nacentrujou když to není nikdo z útočníků schopnej uklidit do sítě. Jako plus hodnotim příchod Samassy,kterej hru oživil. Jako mínus,to že přišel pozdě.

Teď bych ohodnotil naše hráče:

Mandanda 10-tady není co řešit,nic nepokazil,všecko vychytal,pěkně rozehrával,nemam důvod dávat nižší číslo

Zubar 5-tenhle hráč mě opět jako vždy zklamal,ve hře ve czduchu,perfektní,ve hře noha,strašnej. Ve hře dozadu,katastrofální. Ericu prosimtě nauč to jelito taky hrát fotbal Napravo to hodně hořelo.

Hilton 5-Zubarův "parťák". Oba shodně napravo kazili. Naprosto nestačili na Benzemu. Na jeho ochranu lze říci,že ve vlastnim vápně byl ve vzduchu výbornej(aspoň mně tak přišel)

Bonnart 7- Nebyl tak výrazbý,ale souboje neprohrával a neohroženě se vrhal do soubojů,vyvážel míče.

Taiwo 6- Docela solidně létal po levé straně hřiště,v 1. půli hodně aktivní, v 2. se vytrácel. Složitě řešil situace u vlastního vápna,místo aby přihrál nebo to kopl dopryč,tak jsme měli možnost shlédnout "brazilku"(né moc povedenou)

Ziani 3-Když moh,prasil. Když nemoh,prasil. A když neprasil nebyl vidět. Pro mě jednoznačně největší zklamání.

Cana 7-Kapitán družstva a vykonavatel "černé práce" nevynechal jeden souboj a neúnavně dřel uprostřed hřiště,nenechával Juninha hrát. K perfektu by bylo zapotřebí přihrávat dopředu,nikoli dozadu.

Zenden 6- Docela solidní výkon holandského záložníka. Nebál se jít do souboje 1 na1 a to se cení. NA druhou stranu často fauloval.

Valbuena 5- Sice se čaasto válel po zemi(vyhřívaný trávník) ale svým válením se pro nás vybojoval mnoho standartních situací(které jsme nevyužívali). V 2. půli se vytrácel.

Ben Arfa 7- Vyhrál psYchický souboj s diváky,kteří na něj bez ustání pískali. Hodně zaměstnával obranu OL a dobře nahrával. Odehrál slušný zápas.

Koné 6- Bojoval,dřel,ale nic z toho nebylo. Chyběl mu parťák do útoku(Niang). Soupeř si ho pečlivě hlídal, atak se nedostával do šancí,ale stále se nabízel,byl aktivní(v 1. půli), v 2. byl skoro jako celý tým poloviční.

Náhradníky,snad krom Samassy(6) hodnotit nebudu,nehráli dlouho nebo se neukázali. Nakonec bych chtěl říci,že nejhorší hráč na hřišti byl Juninho. To jeho neustálé fňukání a simulování bylo fakt strašný.

Reagovat
smazaný uživatel

už jen o skóre před Paříží Johny

btw.: co je s Niangem ? injured ? a jaktože máš tak spadeno na Zubara ? před příchodem z Caen patřil k nejnadějnějším v lize, co jsem tak stíhal...

Reagovat
smazaný uživatel

Niang má myslím zlomenou nohu

Reagovat
božský John

Zlomená noha,až 6 tejdnů pryč(zaplaťpánbůh za přestávku).Myslim, že tady o tom byl dokonce článek. Zubara fakt nemusim,protože je nemotornej,pomalej..nechápu Geretse proč místo něj nedá Giveta(jó sice stoper,ale napravo to taky umí..)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude doma Puel pokaždé sázet na bezbrankovou remízu, tak to na další prvenství v Ligue 1 moc nevidím. Nicméně loni byl Lyon na tom v této době o dost hůře a až díky jarnímu finiši si zajistil titul, tak uvidíme, jestli budeme moci ve výkonech lyonských pozorovat zlepšení či nikoliv.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele