18. kolo
13.12.2008 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Sochaux - SM Caen 2:2

Kandidát na sestup proti celku, který se nachází v klidných vodách na desátém místě a po divočejším výsledku si nakonec připsal velmi cenný bod, který může znamenat ulehčení práce v jarní části sezóny. Sochaux proto zůstalo na předposlední pozici a příště v posledním "podzimním" kole bude chtít svou reputaci napravit.

Přitom Caen mohlo mít klidně i body tři, když po celý zápas těsně vedlo a více jak dvacet minut před koncem svůj náskok navýšilo, ovšem jejich naděje pohřbil dvěma trefami Slovan Privat, který skóroval v rozmezí jedenácti minut a vyrovnávací gól zaznamenal v předposlední minutě duelu.

Pikantností ovšem je, že Privat nastupoval jako žolík do hry až v 72. minutě a po šesti minutách se radoval, o chvilku později se stal hrdinou. Hostujícímu kouči nepomohla ani tři taktická střídání. První vážnější akce se urodila po necelé čtvrthodince hry, kdy po rohovém kopu Youssefa Adnanego přeskočil v hlavičkovém souboji Steve Savidan Romaina Pitaue, jeho pokus ovšem jen těsně minul horní kout branky.

Za dalších pět minut už se ovšem hosté radovali, když první branku v zápase vstřelil Rémi Gomis. Po chybě brankáře Teddyho Richerta, kterému vypadl z náručí rohový kop Adaneho, naservíroval okamžitě před prázdnou klec střelci Benjamin Nivet a z dvanácti metrů bylo jasno - 0:1. Za půl hodiny mohlo být srovnáno, hlavička Mevluta Erdinga však též nebyla přesná. O čtyři minuty později napřáhl z dvaceti metrů Damien Perquis, avšak Vincent Plante předvedl skvělý zákrok.

Domácí tlačili i nadále, do půle ale neskórovali, naopak v 68. minutě inkasovali. Po přihrávce Niveta levačkou vypálil Gomis a brankář Richert už jen vytahoval míč ze sítě, byl to druhý Gomisův gól. Snížení obstaral Privat v 78. minutě, při rohu Mickaela Isabey nebyl jistý Plante a pro Privata už to byla pouze lahůdka. Vyrovnávací rána byla opravdu ukázková, lépe snad Privat míč trefil nemohl - 2:2. Caen uzavře podzimní část doma s Lyonem, Sochaux jede do Nantes.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele