18. kolo
14.12.2008 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 0:0

Jedno z nejsledovanějších utkání podzimní části Ligue 1 mezi Lyonem a Marseille svého vítěze nenašlo. Necelých čtyřicet tisíc diváků se na Stade de Gerland nedočkalo jediného gólu, výsledkem střetnutí momentálně dvou nejlepších týmu soutěže je remíza 0:0.

Zápas příliš brankových šancí nepřinesl, žádný z týmů nechtěl udělat chybu a hra se převážně odehrávala ve středu hřiště. Utkání dominovaly obrany obou celků, které si dokázaly pohlídat největší útočné hvězdy obou výběrů. Marseille výrazně chyběl zraněný Niang, který obvykle znamená pro soupeře vážné nebezpečí. Těžké chvíle na hřišti zažíval i Ben Arfa, který v létě přestoupil do Marseille právě z Lyonu, a domácí diváci mu dávali svým pískotem jasně najevo, co si o jeho odchodu myslí.

První pořádná šance utkání přišla až po půlhodině hry, z nebezpečné vzdálenosti zahrával přímý kop domácí Juninho, ale s jeho pokusem si Mandanda věděl rady. Marseille se do gólové příležitosti dostala o pět minut později. Zubar zahrával rohový kop, míč přistál na kopačce Valbueny, který z voleje vypálil na domácí branku. V té ale stál připravený Lloris, který předvedl brilantní zákrok, za který sklidil bouřlivý potlesk tribun. První poločas tak přinesl pouze jednu nevyužitou šanci na každé straně.

I druhá půle se odehrávala v podobném duchu jako ta první, na hřišti kralovala taktika a fotbalová krása měla dnes večer dovolenou. Světlou výjimkou byl pokus Govoua, který v dobré pozici netrefil branku Marseille. O pár momentů později zkoušel štěstí znovu Juninho, ale i tentokrát jeho přímý kop zlikvidoval brankář hostů Mandanda. Utkání uzavřela šance Marseille z 85. minuty, Samassa utekl po levém křídle domácí obraně, ale jeho tvrdá střela se otřela o břevno branky Lyonu. Bezbrankové skóre tak vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Domácí Lyon je stále v čele nejvyšší francouzské soutěže, na svém kontě má 35 bodů. Na druhém místě je Marseille, která získala o tři body méně. V těsném závěsu za dnešními soupeři je hned čtveřice dalších týmů. O vyrovnaném čele tabulky svědčí i fakt, že rozdíl mezi prvním a šestým celkem je pouhých pět bodů.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slagr kola, Marsei neprohraje. Tipnu vysledek 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel bych byt pritomen na Stade de Gerland! tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

lyon vyhrraje...tipuju tak 2nebo 3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele