18. kolo
14.12.2008 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Lorient porazil i Le Havre

Skvělá forma Lorientu pokračuje. Oranžoví neprohráli již pětkrát v řadě, tentokrát si dokázali poradit na půdě nováčka z Le Havru. Vedení Lorientu zajistil ve 41. minutě Mansouri, do poločasu stihl ještě zvýšit Gameiro. Po hodině hry sice dokázal snížit domácí Dieuze, dvougólové vedení ale vrátil hostům o pár minut později Vahirua. Lorient se tak díky nedělní výhře posunul již na devátou příčku.

Le Havre je na domácím stadionu vůbec nejslabším týmem v celé francouzské lize, přesto si dokázal vytvořit první šanci zápasu. Ta přišla až po 24 minutách. Nicolas Dieuze poprvé vystřelil nebezpečněji na bránu a donutil tak hostujícího gólmana k efektnímu zákroku. Poté už ale přišly chvíle Lorientu, především ale domácího gólmana Chrisptopheho Revaulta. Ten si nejdříve dokázal poradit s tvrdou hlavičkou Gameira, následně zlikvidoval i šanci Fabrice Abriela. K ojedinělé šanci se poté dostal i Le Havre. K přímému kopu se postavil Lesage, ale mezi tři tyče míč nezamířil.

Hosté se ujali vedení po 40 minutách. Aktivní Gameiro našel skvělou přihrávkou Mansouriho, jehož střela se otřela o nohu bránícího hráče a zapadla přesně k tyči domácí branky. V nastaveném čase přidal druhý gól Gameiro. Ten dokázal po pasu Vahiruy překonat ofsajdovou past a udělal kličku domácímu gólmanovi.

Domácí se pokoušeli ve druhém poločase Lorient dohnat, vypracovali si dvě slibné příležitosti. Těsně po změně stran se do šance prodral Alassane, jeho drzý lob ale skončil nad brankou. Další šanci spálil černohorský útočník Nikezic. Le Havre se ale nakonec dočkal - v 66. minutě se z gólu mohl radovat úspěšný střelec Dieuze. Ten si skvěle naběhl na centr Gilleta a dokázal ho volejem usměrnit za Audardova záda.

Již po dvou minutách však opět na rozdíl dvou branek zvýšil Vahirua. Lorient tak pokračuje v senzační jízdě, neprohrál již pětkrát v řadě, v příštím kole ale narazí na páté Rennes...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele