Ligue 1 - 18. kolo. Tipy a analýzy

14.12.2008, 09:28
Tipy a analýzy
Další letošní kolo sice ještě neuzavře polovinu francouzské ligové soutěže, ale již leccos napoví o podzimním mistru i o klubech, které by měly výrazně přidat, pokud nechtějí skončit v Ligue 2. Šlágrem kola je samozřejmě duel o první místo mezi Lyonem a Marseille, ale i některé ostatní zápasy nabízejí velmi zajímavé value sázkových příležitostí.

AUXERRE - PSG (pátek 19 hodin)

Hráčům Auxerre se v poslední době podařilo zkonsolidovat obrannou fázi, takže nedostávají mnoho gólů. Bohužel jich ani moc nedávají, takže pět jejich posledních zápasů skončilo tipem under 2,5 gólu. Naposledy remizovali v Grenoblu 0:0, kolo předtím prohráli doma s Monakem 0:1. Loňský vzájemný zápas také skončil výsledkem 0:1.

PSG bojuje o příčky nejvyšší, naposledy doma porazili Le Mans 3:1, předtím ale prohráli ve výborném Rennes 0:1. Svým stylem se také prezentují spíše jako defenzivní mužstvo.

Domácím bude chybět potrestaný obránce Jean-Pascal Mignot. Nebude přítomen ani dlouhodobě zraněný záložník Benoit Pedretti a útočník Ireneusz Jelen. PSG nenasadí pouze zraněného útočníka Mateja Kezmana, takže zde doporučím under 2,5 gólu v kurzu 1,5 téměř všude, ale s velmi vysokou důvěrou.

LE MANS - BORDEAUX (sobota 19 hodin)

Domácí udržují střed tabulky, v posledním zápase prohráli v Parku Princů v Paříži, předtím ale porazili Caen 2:0. Loňský zápas skončil 1:2.

Bordeaux patří k aspirantům na titul, v týdnu za sebou má výsledkově nepodařený zápas v Římě s místním AS, ale v prvním poločase rozhodně zanechalo výborný dojem. V minulém ligovém kole porazilo Valenciennes 2:1, ale předtím nedokázalo dát gól v Sochaux, kde jen remizovalo 0:0.

Domácím bude chybět potrestaný záložník Frédéric Thomas. Na marodce je i další záložník Frederic Thomas a obránce Cyriaque Louvion. Hosté budou z důležitých hráčů postrádat jen obránce Henriqueho, jinak jsou kompletní. Zde bych naopak věřil tipu na více gólů, over 2,5 v kurzu 2,25 také téměř všude za střed.

NANCY - GRENOBLE (sobota 19 hodin)

Nancy má ohromné problémy, v poháru UEFA je sice na postup, ale v Ligue 1 pomalu na sestup. V posledním kole prohrálo v Lorientu, předtím doma doma se St. Etienne. Loni spolu pochopitelně tito soupeři nehráli, Grenoble je nováček. Ten však má vzácný dar opakovat výsledky 0:0, stalo se v týdnu v dohrávce na půdě Nice, předtím doma s Auxerre a stejně i s Le Havrem.

Za domácí stále ještě nenastoupí potrestaný brankář Gennaro Bracigliano, ani záložník Jonathan Brison. Stále jsou zraněni záložník Chris Malonga a obránce Abdeslam Ouaddou. Situace v Grenoblu je horší, kromě dlouhodobě zraněného obránce Jimmy Mainfroie bude chybět další klíčový stoper Milovoje Vitakic, dále záložník Laurent Courtois a útočník Boucharib El Moubarki. Na tipování dost těžké, ale zkusím under 2,5 gólu v kurzu 1,5 u Gamebookers za vyšší střed.

SOCHAUX - CAEN (sobota 19 hodin)

Hráčům Sochaux se v poslední době celkem daří eliminovat pravděpodobnost sestupu, zatím však jen remizují. V Monaku, doma s Bordeaux, nicméně to jsou velmi slušné výsledky s daleko lepšími mužstvy. Loňský vzájemný zápas skončil 1:1.

Caen se drží ve středu tabulky, naposledy remizovalo s Rennes, ale v Le Mans prohrálo 0:2.

Domácím bude hodně chybět potrestaný brazilský obránce Carlao. Vzhledem k očekávanému návratu útočníka Valter Birsa budou chybět jen záložníci Nicolas Maurice-Belay a Valery Mezague. Také mužstvu Caen se vracejí dva záložníci, Fahid Ben Khalfallah a Gregory Leca, ale další, jmenovitě Juan Eduardo Eluchans, Anthony Deroin a hlavně Nicolas Florentin, jsou stále mimo. Domácí nesmějí prohrát a také neprohrají, odvážlivci mohou tipnout jedničku v kurzu 2,2 u Gamebookers za střed.

TOULOUSE - ST. ETIENNE (sobota 19 hodin)

Toulouse je schopno porážet slabší kluby, ale s těmi lepšími si stále neví rady, proto na špičku Ligue 1 zatím nedosáhne. Remíza v Lille i doma s Marseille tomu jen nahrávají. Loňský výsledek 0:2 je také trochu varováním.

Hosté se drží nad hranicí sestupu, navíc v poslední době začali mít i slušné výsledky. Výhra nad Le Havre 2:0 i předtím výhra v Nancy 2:1 signalizují velké zlepšení.

Domácím bude chybět potrestaný záložník Etienne Capoue. Také zraněný obránce Cheikh M'Bengue. U hostů je na marodce více hráčů, obránci Efstathios Tavlaridis, Sylvain Monsoreau a David Sauget, navíc nově zraněný záložník Loic Perrin. Přesto jsem přesvědčen, že si hosté odvezou minimálně bod. Jejich neprohra v kurzu 1,66 u Unibet za vyšší střed.

VALENCIENNES - MONACO (sobota 19 hodin)

Poslední tým tabulky hraje opravdu hrozně. Remíza v Lyonu dvě kola zpátky byla sice super, ale následovala prohra v Bordeaux. Ztráta na nesestupové místo je již 5 bodů. Možná loňský výsledek 1:0 by mohl být pro tým povzbuzením.

Monaco je sice stínem dřívějšího silného týmu a aktuálně je ve středu tabulky. Poslední remíza doma se Sochaux je stále varováním, že není vše v pořádku, ale výhra v Auxerre kolo předtím to trošku neguje.

Domácím stále marodí útočníci Filip Šebo a Luigi Pieroni, nově zraněný je záložník Seid Khiter. Monaku by se měl vrátit první gólman Stephane Ruffier, a to je dobře, protože na marodce je i druhý brankář Flavio Roma. Chybět tak bude jen důležitý útočník Chu-Young Park, ale snad ho někdo zastoupí. Žádná přestřelka se konat nebude, kdo dá góla, vyhraje. Já sázím under 2,5 v kurzu 1,55 u Gamebookers za vyšší střed.

RENNES - NANTES (sobota 21 hodin)

Mužstvo s aktuálně nejlepší formou v Ligue 1 sice v minulém kole jen remizovalo v Caen, ale předtím porazilo doma PSG. Loni se současným soupeřem nehrálo, Nantes je nováček.

Nantes sice v minulém kole porazilo Lyon, ale ten hrál s béčkem. Výhra o kolo dříve v Le Havre také svědčí o zlepšení formy. Rennes má dlouhodobě na marodce jen záložníka Stephane M'Biu a útočníka Oliviera Thomerta, jinak je kompletní.

Nantes bude postrádat prvního brankáře Jerome Alfonza, obránce Michaela Gravgaarda, záložníka Stefana Babovice a útočníka Claudia Kesera. U tohoto zápasu nabídnu hned tři tipy, jednak klasickou jedničku v ubohém kurzu 1,65 u Gamebookers s nejvyšší důvěrou. Pro odvážné také jedničku v handicapu a také over 2,5 gólu v kurzu 2,2 za vyšší střed.

LE HAVRE - LORIENT (neděle 17 hodin)

Pro domácí to bude zápas doslova o přežití, pokud nezískají nějaký bod, bude to s jejich setrváním v Ligue 1 více než špatné. Prohráli poslední zápasy shodně 0:2 a jejich problémem je vstřelení gólu.

Lorient je na tom podstatně lépe (s body i formou). Naposledy porazil doma Nancy, předtím remizoval v Lille.

Le Havre bude mít na marodce jen útočníka Cedric Faure, dva nově zranění hráči jsou pro klub nepodstatní. U hostů je situace o malinko horší, stále bude chybět útočník Rafik Saifi a také záložník Ulrich Le Pen, i když ten by mohl již být alespoň na lavičce. Na ní však jistě nebou další dva hráči, obránce Jeremy Morel a záložník Christophe Jallet. Očekávám, že se kluby o body podělí a gól nepadne. Pokud by náhodou padl, bude jen jeden, a to do sítě domácích. Proto volím under 2,5 gólu v kurzu 1,6 u Gamebookers s důvěrou hodně vysokou.

NICE - LILLE (neděle 17 hodin)

Domácí se tiše dostali do horního patra tabulky, ale v posledním kole v Marseille bodově nepřesvědčili. Předtím však vyhráli v St. Etienne a naposledy doma porazili Nantes. Lille se pohybuje těsně pod horní pětkou a jeho oblíbeným výsledkem jsou remízy. Má jich na kontě již osm a z posledních třech zápasů všechny.

Nice má na marodce jen prvního gólmana Lionel Letizi a nově útočníka Loic Remy. V Lille bude chybět obránce Franck Beria a útočníci De Melo a Nicolas Fauvergue. Loňský výsledek skončil 0:0, že to bude remíza, na to bych vsadil za vyšší střed a hodně bych podpořil také under 2,5 ve slušném kurz 1,65 s velmi vysokou důvěrou.

LYON - MARSEILLE (neděle 21 hodin)

Šlágr kola, boj o první místo, na které by se mohli hosté dostat v případě výhry. Lyon nemá v poslední době bůhví jakou formu, v Lize mistrů prohrál s Bayerem, v Ligue 1 prohrál na půdě Nantes a předtím doma remizoval s Valenciennes. Marseille je na tom o maličko lépe, i když v Lize mistrů jen remizovala, v domácí lize porazila Nice, předtím remizovali v Toulouse.

Lyon má na marodce ze základu jen obránce Anthony Reveillere a útočníka Frederic Piquionne. Marseille je na tom o něco hůře, nebude hrát potrestaný Benoît Cheyrou. Nově zraněný je také klíčový útočník Mamadou Niang. Loňský zápas sice skončil 1:2, letos ale ve stejném poměru vyhraje Lyon. Kurz 1,9 u Gamebookers si zahraju za vyšší střed.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naprosto souhlasim zejmena s tipem na Toulouse : St. Etienne. Dal sem na ticket neprohru St. E. a sem presvedcenej, ze si body odvezou.

Reagovat
smazaný uživatel

taky...nemam to sazene ale minimálně remiza bude

Reagovat
One-Real

Uglijane, co říkáš na kříž v zápase Le Havre-Lorient v poločase?

Reagovat
smazaný uživatel

měl by vyjít, pokud Lorient náhodou nedá hned gól, to by bylo po zápas. Podle mne je ale jistější ten under

Reagovat
One-Real

Jj taky jsem o něm přemýšlel, ale zlákal mne kurz 1,9 na 0 v poločase..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele