18. kolo
13.12.2008 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Nantes 0:0

Třetí tým tabulky v boji o titul ztratil cenné bodíky a opět spíše "zvítězila" jeho defenzíva, proto Rennes před posledním podzimním kole kleslo na páté místo. Naopak pro Nantes je vydřený bod určitě velkým úspěchem a navíc dobrou vizitkou do další fáze, udrželo si 16. místo a náskok před sestupovými příčkami se vyšplhal na pět bodů.

Rennes přitom nebylo podle očekávání lepším týmem a dá se říci, že bod pro každou stranu je velice spravedlivý. Největší možnost spálili hosté hned v úvodu zápasu, kdy Mamadou Bagayoko úplně osamocen ve vápně hlavou netrefil branku a vysoko minul. Následně to zkoušel z dobrých třiceti metrů opět hostující hráč N'Daw, ale gólman Nicolas Douchez dokázal špičkami prstů vytlačit na rohový kop.

Od té doby už hráli povětšinu domácí, jejich útoky v první půli často končily na kopačkách skvělého obránce Yoanna Poularda. První vážnější možnost Rennes se zrodila až deset minut po pauze, po volném přímém kopu Bruno Cheyroua dobře pálil Jires Ekoko, gólman Tony Heurtebis dokázal pohotově zakročit.

Tlak Rennes s ubývajícím čase stoupal, jenže na druhé straně hrozil z vápna David De Freitas. Za domácí ve velmi slibné pozici nastřelil zeď Ekoko. V posledních příležitostech se octili renneský Rod Fanni, jeho volej však také minula svatyni o milimetry, na druhé straně hrozil nejaktivnější muž na trávníku De Freitas opět z voleje, ovšem ruce nad hlavu nezvedal a proto je bezbranková plichta celkem zasloužená.

V příštím mači přivítá Nantes v souboji o záchranu Sochaux, Stade se o body popere na půdě velmi nepříjemného Lorientu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele