Ligue 1 - preview 18. kola

13.12.2008, 08:57, aktualizováno 14.12.2008, 09:25
Previews
Marseille má šanci bodově se dotáhnout na vedoucí Lyon, k tomu ale musí vyhrát na hřišti úřadujícího mistra. Zajímavý bude i souboj pohárových aspirantů a sousedů v tabulce Nice versus Lille. Le Havre hostí Lorient.
Valenciennes FC - AS Monaco  (sobota 19:00)
Domácí Valenciennes je stále na posledním místě Ligue 1 a pokud bude chtít přezimovat na nesestupových místech, musí bezpodmínečně zvítězit. Domácí celek ale rozhodně nečeká lehký soupeř, Monako tři zápasy v řadě neprohrálo a v týmu panuje dobrá nálada.

Valenciennes nevyhrálo na domácí půdě od 23. srpna, přesto obránce Mater zůstává optimistický. "Velmi si cením remízy s Lyonem a bojovného výkonu proti Bordeaux. Jsme schopni podat výkon, který konkuruje těm nejlepším týmům soutěže. Zatím nepanikaříme, před námi je ještě polovina sezóny. Kdybychom začali o naších výkonech pochybovat, můžeme rovnou jít do Ligue 2," řekl s vážnou tváří Mater.

Hosté doufají, že středopolař Perez doléčil své zranění a bude pro utkání ve Valenciennes připraven na sto procent. Samotný Perez se ke svým problémům vyjádřil: "V poslední době jsem byl několikrát zraněný. Díky těmto herním výpadkům je velmi těžké udržet si stálé místo v základní sestavě. Ale momentálně se cítím velmi dobře a jsem připraven hrát celých 90 minut." Je možné, že se Perez do základní sestavy nedostane, protože týmu Monaka se daří, v minulém kole sice jen remizovalo se Sochaux, ale předchozí dvě utkání dokázalo dotáhnout do vítězného konce.

Hostům budou chybět zranění Pino, Bakar a Zola. Do zápasu ale pravděpodobně zasáhne gólman Ruffier, který doléčuje zranění a měl by nastoupit.

Knížecí klub z Monaka se přidal do mezinárodní akce "Sport a mír". Fotbalisté Monaka tak na svých dresech bude nosit další logo, podle prezidenta klubu Bontina se jedná o výjimečnou poctu.

Sedmatřicetiletému veteránovi Henriku Larssonovi v lednu končí kontrakt s Helsingborgem a o bývalého hráče Barcelony či Celticu již projevilo zájem PSV, Everton nebo Feyenoord. Novými nápadníky jsou pak dva přední francouzské kluby - Marseille a Monako.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.90 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Nancy se po třech porážkách v řadě chce odpoutat co nejdále od sestupových vod. Na svém stadionu přivítá tým Grenoblu, který však téměř po měsíci a půl také prahne po výhře. Venku se mu navíc náramně daří, z devíti zápasů pouze jednou prohrál.

Domácí ztrácejí na svého soupeře pouze tři body, takže pokud ho porazí, můžou se dostat před něj. Mužstvo trenéra Pabla Correy v posledních dvou ligových zápasech prohrálo, v Poháru UEFA zaznamenalo porážku 3:4 od CSKA Moskva. "Pokud jste sledovali naše zápasy předtím, teď jste museli vidět ten rozdíl. Musíme náš původní styl hry obnovit," prohlásil marocký útočník Youssouf Hadji.

Grenoble je týmem, na kterém by se mohlo Nancy chytit. To totiž od 26. října nevyhrálo, pět zápasů v řadě neskórovalo a se svými jedenácti vstřelenými góly je alpský klub společně s Valenciennes nejhorší z celé Ligue 1. Poslední tři jeho zápasy skončily bezbrankovými remízami. "Teď jsou naše utkání nesmírně důležitá," ví Hadji. "Máme problém v tom, že náš rytmus je nyní těmi dvěma porážkami narušený. Začínáme prakticky od nuly. Nechci vyvíjet žádný zbytečný tlak, je ale pravda, že proti Grenoblu musíme prostě zvítězit," burcuje.

Zatímco hosté by neměli postrádat nikoho a v brance by se měl objevit zkušený kapitán Grégory Wimbeé, který za svůj mateřský klub Nancy, kde se i narodil, odehrál celkem 118 zápasů, domácí mají o dost početnější marodku. Abdeslam Ouaddou, Gaston Curbelo, Joel Sami, Momar Faye i Chris Malonga jsou zranění, Jonathan Brison je navíc suspendovaný.

Do sestavy Nancy se po trestu ale vrací brankářská jednička Gennaro Bracigliano, svůj debut ve francouzské lize si může odbýt mladý záložník Amin Tighazaoui. Oba soupeři se na Stade Marcel Picot naposledy potkali v roce 2004, tehdy ještě jako soupeři Ligue 2. Grenoblu se zatím v Nancy zvítězit nepodařilo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.00 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Postupně šplhající a ve skvělé formě hrající páté Paris SG se střetně s Auxerre, týmem, který z posledních šesti zápasů vyhrál jen jedinkrát. Pikantní náboj bude mít střetnutí pro hostujícího kouče Paula Le Guena, pro kterého to bude 100. zápas na lavičce pařížského klubu.

Bodový rozdíl mezi oběma mužstvy je už docela značný. Domácí se nacházejí na čtrnáctém místě tabulky, poslední bezbranková remíza na půdě Grenoble byla v sezóně čtvrtá. V předchozích třech kolech byl bod z minulého týdne jediným, který vydolovali.

Auxerre nehraje v poslední době moc pohledný fotbal, nefunguje především ofenzivní činnost a i statistika tomu hodně napovídá. Nejenže se mu podařilo přesně od začátku listopadu jen jednou zvítězit, ba co víc, gól Lejeuneho v zápase proti sestupujícímu Sochaux byl jediný, který domácí v tomto období vstřelili. Na branku čekají Fernandezovi hoši už 329 minut.

To PSG má o poznání příjemnější starosti. Do zápasu bude vstupovat v plné sestavě, nejistý je start jen u Makeleleho. Na vedoucí Lyon ztrácí pouze pět bodů, na druhou Marseille dokonce jen dva. Le Guenovi svěřenci by určitě chtěli dát svému čtyřiačtyřicetiletému trenérovi dárek k jeho stému výročí v podobě výhry, ačkoli od roku 1997 se to PSG ze dvanácti pokusů na Stade l'Abbé-Deschamps podařilo jen třikrát. "Nijak velkou stopu to ale na mě nezanechalo. Někdo mi o tom stém zápase řekl, jinak bych se však o tom nedozvěděl," prozradil Le Guen pro oficiální stránky klubu.

Jeho 99. zápas proti Le Mans byl vítězný stejně jako tři předchozí v Ligue 1, tedy až na utkání na půdě Rennes. "Je to samozřejmě hezké, poukazuje to totiž na to, že to tu zatím zvládám. Především pak v situaci, kdy tady nebyly některé věci úplně v pořádku," má radost pařížský lodivod, že dokázal vydržet na lavičce tak dlouho. "Doufám, že budeme mít ještě více zápasů, ve kterých se budeme radovat z vítězství," předsevzal si Le Guen. "Jsem velice hrdý na to, že můžu PSG trénovat," dodal.

Nejen pro Le Guena, ale také pro beka Sammyho Traorého bude souboj s Auxerre hodně zvláštní. V roce 2007 tam totiž byl na hostování. "Hodně se od té doby v mužstvu změnilo," prohlásil na úvod rodák z Mali. "Daniel Niculae letos trochu bojuje s tím, jak si poradit ve vápně, stále je to ale velmi dobrý a nebezpečný hráč. Kevin Lejeune už problémy se sílou nemá a Kamel Chafni je na tom technicky skvěle," představuje soupeře, kterého velice dobře zná.

Domácí trenér Jean Fernandez nemá podobně jako Le Guen problémy s absencemi. Postrádá jen suspendovaného Mignota, za kterého je připravená adekvátní náhrada v podobě Poláka Dariusze Dudky. "Bude příjemné vrátit se po tak dlouhé době do Auxerre a já věřím, že ještě lepší to bude po zápase," burcuje mužstvo hostující Traoré.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.75 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Sochaux - SM Caen  (sobota 19:00)
Propast mezi osmnáctým Sochaux, jenž se nachází na poslední sestupové příččce, a sedmnáctým St. Étienne, činí čtyři body. Takže pokud hosté naplno nebodují na hřišti letos silného Caen, může mít i nová posila z Česka Václav Svěrkoš po zimní pauze velké starosti se záchranou.

Sochaux má v této sezóně jeden velký problém. Zvítězit. Je velice hezké, že dokázalo celkem devětkrát remizovat, ale jen jediná výhra z 8. listopadu proti Le Mans, to je opravdu málo. To, že Gillotovo mužstvo je ve Francii remízovým králem, ukázala i poslední tři kola. Hádejte, jaký byl konečný výsledek. "Jsme v choulostivé situaci," přiznává útočník Francileudo Santos.

"Musíme teď konečně začít vyhrávat. Každý do toho nedá jen 100 procent, ale rovnou dvě stě!" věří v konečný úspěch. Jenže obzvláště na domácí půdě je aktuálně dvanácté Caen hodně silné, pouze dvakrát na ní prohrálo. V minulém kole dokázalo uhrát na Stade Michel d'Ornano bod se silným Rennes. I díky tomu je rozdíl mezi oběma týmy hrozivých deset bodů. "Pokusíme se na hřišti splnit do puntíku všechno to, co po nás trenér celý týden chtěl," prohlásil Santos.

Trenér Sochaux Francis Gillot sice postrádá suspendovaného Carlaa, to, že se může jeho mužstvu podruhé v sezóně podařit zvítězit, umocňuje ovšem fakt návratu čtyř hráčů základní sestavy. Romain Pitau, Stephane Dalmat, Omar Daf a Jacques Faty své problémy zažehnali.

Útočník Caen Benjamin Nivet tak ví, že domácí čeká velký test. "Myslím si, že je to jeden z nejdůležitějších zápasů. Musíme získat tři body. Sochaux je náš hlavní konkurent, a i když je v tabulce za námi, hraje velmi dobře," prohlásil jednatřicetiletý Francouz. "Jsem si však jistý, že pokud budeme hrát tak jako to umíme, můžeme vyhrát. Naše jediné břímě je tedy zřetelné - být nejlepší."

Trenérské duo Caen Franck Dumas a Patrick Arizon má radost, že nebude postrádat nikoho. Dobrou zprávou je navíc návrat Ben Khalfallaha, který marodil od začátku října a u něhož se tak brzké uzdravení nečekalo, zpět je i po zranění Grégory Leca.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
V týmu St. Etienne se konečně začíná blýskat na lepší časy, po remíze a dvou vítězstvích přijíždí svěřenci kouče Perrina vyzvat na souboj Toulouse, které okupuje horní patra tabulky.

Fotbalisté Toulouse si ale do utkání proti St. Etienne věří, středopolař Berson se nechal slyšet: "Jsem z našich výkonů potěšen, některé zápasy byly velmi vydařené, ale vím, že v této fázi soutěže není vůbec o ničem rozhodnuto. Pevně věřím, že jarní část sezóny bude ještě lepší než podzim."

Domácí tým myslí na budoucnost, nabídl totiž dlouhodobé smlouvy hned třem svým nadějím. Dvacetiletí M'Bengue a Capoue se upsali do roku 2013, dvaadvacetiletý Pentecote má smlouvu o rok kratší. M'Bengue hraje za domácí tým již od svých sedmi let a novým kontraktem je potěšen. "Jsem rád, že se mnou klub počítá i do dalších let. Bylo mi jasně řečeno, že právě v mladých hráčích je naděje do budoucnosti. Já si myslím, že je to spravedlivá odměna za mé dobré výkony," řekla s úsměvem vycházející hvězda Toulouse.

Hostům bude po čtyřměsíční pauze zaviněné zraněním k dispozici Sall. Toulouse by mělo být kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.80 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Pouze Pohár UEFA si zahrají fotbalisté Bordeaux, kteří podlehli v posledním utkání Ligy mistrů AS Řím a v konečné tabulce skončili na třetím místě. Chuť si ale mohou spravit v rámci 18. kola Ligue 1 v Le Mans.

Bordeaux je nejlepším týmem na domácích hřištích, ale pohled na tabulku venkovních zápasů už tak veselý není. Bordeaux patří se ziskem pouhých osmi bodů až do druhé poloviny tabulky. K nepříliš povedeným výsledkům na hřištích soupeřů se vyjádřil ostrostřelec hostů Cavenaghi: "Musíme zapomenout na nepovedené zápasy z minulosti a soustředit se na dvě poslední utkání. Z obou střetnutí musíme získat plný počet bodů, které nám pomohou k umístění na špici tabulky." Právě o Cavenaghiho se zajímají údajně kluby z Premier League, které nabízejí částky přesahující 15 milionů eur.

O síle Le Mans se Cavenaghi také zmínil: "Le Mans disponuje šikovnými útočníky a svým výkonem mohou zaskočit i favorita. I přesto, že minulý týden prohráli v Paříži, budou pro nás určitě velkým nebezpečím," zakončil rozhovor ostrostřelec Bordeaux.

Hostům chybí pouze jeden zraněný hráč, do zápasu nezasáhne Henrique. Na straně Le Mans nebudou k dispozici Thomas a Louvion.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.85 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - FC Nantes  (sobota 21:00)
Třetí Rennes se může dostat do těsného závěsu za vedoucí Lyon nebo odskočit bodově druhé Marseille. Záleží, jak nedělní vzájemný souboj prvních dvou týmů dopadne. Tak jako tak, nečeká na domácí žádná lehká práce. Střetne se totiž v dalším derby s Nantes, které je vzdálené jen několik kilometrů dále a jenž je posíleno o vítězství nad Lyonem.

A derby jsou prostě specifická. Zápasy těchto dvou mužstev jsou navíc hodně vyrovnaná. "Jsou vždy speciální. Podpora fanoušků je hodně důležitá," ví brankář Rennes Nicolas Douchez. Nejde v nich mnohdy o formu či kvalitu kádru, ale rozhodují maličkosti. Bojovnost. A také jak dobře známého soupeře přečtete. "Hráli proti Lyonu skvělé utkání," nedává Douchez prostor pro podcenění soupeře.

"Nantes je soupeř, kterého musíme brát vážně. Vím, že ten kdo derby vyhraje, bude od expertů hodně oslavovaný. My uděláme pro výhru všechno. Ale především pro sebe," pokračoval Douchez. O něm se hostující trenér Elie Baup, který přiznal, že by mu vůbec nevadilo, kdyby ho v týmu měl, vyjádřil jen samou chválou: "Je to bezpochyby jeden z pěti nejlepších francouzských gólmanů."

Rennes, které už 15 zápasů v řadě v Ligue 1 neprohrálo a doma také prohru v letošní sezóně ještě nezaznamenalo, postrádá zraněného Roda Fanniho a nejistý je start u Pettera Hanssona. Oba však tento týden trénovali, takže jejich návrat na hřiště se očekává velice brzy. Trenér Guy Lacombe může zařadit zpět do sestavy po suspendaci Abdoua Kadera Manganeho.

Vedoucí celek Lyon se hodně divil, když ho minulý týden dvěma góly skolil chorvatský zabiják Ivan Klasnič. Díky této výhře má šestnácté Nantes šestibodový náskok před sestupovým pásmem. I proto možná nyní Baup povolá Klasniče hned od začátku. "Viděl jsem ho v každém jeho zápase a vím, jak užitečný pro tým je," prohlásil o něm hostující stratég. K dispozici nemá brankáře Alonza, ale Heurtebis s Rolandem už mohou nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.35 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - Lille OSC  (neděle 17:00)
Zatím se v letošní sezóně nenašel tým, který by fotbalisty Nice dokázal porazit na jejich hřišti. V neděli se o to chtějí pokusit hráči Lille, kteří už měsíc nepoznali chuť porážky.

Lille v letošní sezóně dokázalo spolu s Bordeaux soupeřům nastřílet už 24 branek, cože je po Marseille druhá nejlepší bilance v celé soutěži. Přesto si kouč hostů Garcia myslí, že jeho svěřence čeká jedno z nejtěžších zápasů podzimu. "Moc dobře víme, jaký tým proti nám stojí. Nice doma ještě nikdo neporazil a o jejich formě vypovídá i postavení v tabulce. My ale chceme podat stejný výkon jako proti Lyonu nebo Marseille," neskrýval bojovnou náladu kouč Lille.

Hosté z posledních devíti utkání vybojovali šest remíz, celkem jich mají na kontě osm a spolu s Rennes a Sochaux "soupeří" o korunu pro remízového krále sezóny.

Domácímu týmu se v prosinci příliš nedaří, těsně podlehl Marseille a ve středeční dohrávce pouze remizoval proti nováčkovi z Grenoblu. Nyní Nice čeká poslední domácí utkání v tomto roce před svými fanoušky, pro které by byl zisk tří bodů ideálním vánočním dárkem.

Anglický Arsenal by v létě rád přivedl z francouzského Lille dva nadějné fotbalisty. Trenér Wenger má zájem o dvaadvacetiletého záložníka Yohana Cabayeho a belgického útočníka Edena Hazarda. Ten je ve svých sedmnácti lety již v seniorské reprezentaci a je považován za jednoho z nejlepších mladých útočníků v Evropě.

Lille chybí zranění De Melo, Beria a Fauvergue, start Franquarta je velmi nepravděpodobný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.80 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Le Havre AC - FC Lorient  (neděle 17:00)
Angažmá kouče Le Havre Nobila visí na vlásku, pokud jeho tým nezíská body z dvou posledních zápasů podzimní části soutěže, je velmi pravděpodobné, že 48letého trenéra vystřídá na lavičce někdo jiný. "Zachránit" si své místo může Nobil už v sobotu, kdy jeho svěřenci nastoupí proti Lorientu.

Francouzská média přišla se spekulacemi, pokud Le Havre prohraje i v sobotu, vedení týmu ani nebude čekat na zimní přestávku a kouče Nobila odvolá ihned. Trenér domácích ale věří, že jeho mužstvo utkání zvládne: "Lorient má dobrý tým, ale já pevně věřím, že utkání dovedeme do vítězného konce. Už v minulém střetnutí jsme nehráli 75 minut špatně, ale pak jsme obdrželi dva góly, které znamenaly naši porážku. Těžko proto můžu hodnotit celý zápas kladně, když jsme nezískali žádné body. Naší největší slabinou je naivita a nezkušenost některých hráčů. Proti Lorientu možná vyběhne na trávník trošku pozměněná sestava, která se ale bude opírat o zkušenější hráče," zakončil rozhovor Nobil.

Lorient patří k nejlépe střílejícím týmům na venkovních hřištích, v osmi zápasech nasázel domácím mužstvům 13 branek. Naopak proti domácím hovoří nejhorší bilance na svém stadionu v celé soutěži, dvě vítězství a pouhých šest získaných bodů ani lepší než dvacátou příčku nabízet nemohou.

Domácí výběr by měl být kompletní, hosté se potýkají s rozsáhlou marodkou. Do zápasu nebudou připraveni Saifi, Boutruche, Joinel, Morel a Jallet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.85 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Lyon - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Dá se čekat zajímavější duel celého ročníku Ligue 1? Asi těžko, kdo by se netěšil na šlágr dvou nesmiřitelných rivalů, kteří se navíc nacházejí v současnosti na prvním, respektive druhém místě. Lyon však v současnosti neoplývá žádnou oslnivou formou a šance obou klubů jsou velice vyrovnané.

Lyon vede ligu právě o tři body před druhým Marseille, navíc se střetnou dva protiklady soutěže. Loyn dominuje v defenzívě, soupeře téměř k ničemu nepustí a umí udeřit v tu správnou chvíli. Dvanáct inkasovaných branek jsou toho velmi dobrým důkazem.

Naopak Marseille je suverénně nejlepším týmem co se týče útočné fáze, nastřádala v sedmnácti zápasech úctyhodných 33 tref, žádný jiný tým francouzské ligy se ještě nedokázal dostat ani před 30 gólovou hranici, maximum je dokonce 24!

Lyon ve středu zakončil účinkování v základní skupině Ligy mistrů, kdy doma v souboji o první místo ve skupině podlehl po pikantním souboji německému Bayernu Mnichov 2:3, ovšem i přesto postupuje do další fáze a má velkou naději posunout se dále.

V lize to však je jen děs a bída, jako by se svěřenci kouče Claude Puela dostatečně nesoustředili na dění. Ze tří utkání vybojovali jen jediný bodík za remízu s Valenciennes, mrzet je může hlavně předchozí ostudná prohra s Nantes.

Marseille se naopak dostala z menší krize a konečně se jí začalo vcelku dařit, ovšem pět bodů ze tří zápasů také není žádná sláva, musí tedy sbírat body s mnohem silnějšími protivníky.

Hosté si v minulém kání zajistili postup do jarní části Poháru UEFA, když dokázali vyválčit bod s Atléticem a dostali se dále na úkor holandského PSV.

Poslední vzájemný zápase je datován do dubna letošního roku, kdy domácí Marseille zvítězila v lize 3:1 a předtím zkraje ledna dominovala v národním poháru 2:1, minulý duel na Stade Gerland opět vyhrála Marseille a celkově si drží sérii neporazitelnosti už pět zápasů, z toho jen jednou remizovala.

Zvláštní náboj bude mít střetnutí pro Hatema Ben Arfu, jenž právě letos přestoupil po čtyřletém angažmá v Lyonu do Marseille a bude mít tedy velkou motivaci: "Je to něco nového, těšil jsem se vždy, když jsme s Lyonem hráli proti Marseille a teď je všechno naruby. Ať to skončí, jak to skončí, hrát proti Lyonu pro mě bude nezapomenutelný okamžik."

Kouč Marseille Eric Gerets bude postrádat čerstvě zraněného Mamadoua Nianga, jenž utrpěl zranění nohy, dále je mimo také Elliot Grandin, kterého trápí přitahovač svalu. Ovšem do sestavy by se měl vrátit Mamadou Samassa, který po zranění už nastoupil i v Lize mistrů proti Atléticu.

"Liga je v současnosti velmi silná, týmy jako Rennes či Bordeaux znamenají pro nás a hlavně pro Lyon velký problém. Domácí budou chtít odskočit a vybojovat další titul, já pevně věřím, že se nám podaří brzy skórovat," dodal kouč Gerets.

Loyn nemůže na trávník poslat duo klíčových záložníků Miralem Pjanic - Matthieu Bodmer, ovšem je už připravená největší hvězda Karim Benzema, který se trefil i proti Bayernu v Champions League.

Benzema mančaft varuje hlavně před již zmiňovaným bývalým spoluhráčem Ben Arfou: "Je to neuvěřitelně skvělý hráč. Není to sice můj přítel, ale respektuji ho. Udělal pro nás hodně dobrého a začal výborně i u konkurenta. Musíme být opatrní a mít oči na šťopkách, nebo nás velice rychle položí na kolena."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon17104322:1234
2.Olympique Marseille1787233:2131
3.Stade Rennes1779122:1230
4.Girondins Bordeaux1785424:1529
5.Paris Saint-Germain1792620:1429
6.OGC Nice1785421:1629
7.Toulouse FC1776414:1227
8.Lille OSC1768324:1826
9.Le Mans UC 721773723:2324
10.AS Monaco1765618:1623
11.FC Lorient1765621:2023
12.SM Caen1757521:1822
13.Grenoble Foot 381757511:1422
14.AJ Auxerre1755713:1520
15.AS Nancy-Lorraine1747613:1719
16.FC Nantes1753914:2418
17.AS Saint-Étienne17511112:2516
18.FC Sochaux1719715:2212
19.Le Havre AC17331112:2812
20.Valenciennes FC17251011:2211

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že Lyon naváže na svůj výkon proti Bayernu s tím, že snad bude konečně proměňovat tutovky. Pak bych ve výhru hodně věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vydrž, už jsem také dotvořil analýzu s tipy. Zraněných je někde více, takže to bude velmi zajímavé kolo...Lyon dodělám až na neděli

Reagovat
smazaný uživatel

To chápu, že mají přednost sobotní zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý na Bordeaux, přál bych jim v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

V Le Mans nejspíš nevyhrají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele