Ligue 1 - souhrn 15. kola

27.11.2010, 21:01, aktualizováno 28.11.2010, 23:01
Komentáře a souhrny
Marseille doma deklasovala Montpellier čtyřmi góly a vede ligu o skóre před Lille, jež remizovalo v Bordeaux. I druhý šlágr kola mezi Lyonem a Paříží skončil nerozhodně, přitom hosté byli blízko výhře. Rennes odjíždí s prázdnou z Lorientu, doma zvítězilo také Valenciennes. Utkání v Monaku a v Nancy skončila nerozhodným výsledkem 1:1. V neděli vyhrály Sochaux a Toulouse. Zápas Brest - Lens byl přerušen kvůli zasněženému trávníku.

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 2:2

28.11.2010 21:00

Góly: 54. Aly Cissokho, 87. Bafétimbi Gomis - 63. Nenê, 83. Guillaume Hoarau (pen.)

Neuvěřitelná minela, jakou předvedl tři minuty před koncem hostující gólman Edel, stála PSG vítězství na lyonském Stade Gerland. Těsně před ním proměnil pokutový kop Hoarau a hosté otočili stav z 1:0 na 1:2. A to ještě hrál OL o deseti bez vyloučeného Cissokha. Jenže domácí Gomis v 87. minutě potrestal školáckou chybu a srovnal na konečných 2:2.

Ve 4. minutě střílel z dobré pozice hostující útočník Luyindula, který nahradil v sestavě jindy obvyklý základní článek sestavy PSG tureckého snajpra Melvüta Erdinca, jenže mířil jen mimo. Na druhé straně o šest minut později vyzkoušel svou levačku Bastos, jenž obstřelil obránce Armanda, technický přízemní pokus mu ale stačil brankář Edel vyrazit jednoruč pryč.

Do 25. minuty byla hra hodně vyrovnaná, pak ovšem začal více hrozit Lyon. PSG spoléhalo jen na soupeřovu špatnou rozehrávku, ze které se vydával do rychlých protiútoků. To byla ovšem jediná zbraň PSG. Jen tak mohlo vlastně domácí mužstvo ohrozit. Na konci jednoho takového brejku byl Giuly, kterého ovšem ve vápně na poslední chvíli odzbrojilo duo Cissokho - Lovren.

Doba kolem 30. minuty byla pro hosty velmi krušná. Nejprve zazmatkoval gólman Edel, který podcenil centr do vápna z levé strany, vůbec ho nezachytil, míč se náhle odrazil od zad Lisandra Lópeze a pro Edela bylo jediné štěstí, že nakonec nezapadl do sítě. O pár chvil později vyzkoušel štěstí z dálky Toulalan, ale pálil jen nad bránu.

Minutu na to byl v dobré střelecké pozici Bastos. Gomis mu hezky sklepával pas zleva, brazilský záložník se opřel z voleje do balónu, který jen o pár decimetrů minul prostor brány. V závěru si oba celky vytvořily po jedné dobré šanci. Po standardce, kterou zahrával Nene, hlavičkoval slabě a ještě k tomu jen mimo Camara, za Lyon mohl skórovat Gomis, jenže jeho rána rovněž do brány nezamířila.

Hostující věž Hoarau se sotva po přestávce na hřišti otrkala, už se hned drala do šance. Letěl na ní centr Neneho, na který však francouzský forvard hlavou o metr nedosáhl. V 52. minutě ještě Bastos mířil mimo bránu, o dvě minuty později se ale podařilo rozvlnit síť Cissokhovi. Série narážeček došla na levou stranu šestnáctky přímo k němu a on pak už míč poslal podél Edelovy pravé nohy přesně k tyči.

Jenže Pařížané nenechali výsledek jen tak. Po hodině hry mohl vyrovnat Giuly, kterému prodlužoval pas Neneho hlavou Hoarau, avšak bývalý zkušený reprezentant zblízka hlavičkoval nad.

V 65. minutě se hostům přece jenom podařilo srovnat stav. Cissokho se zapomněl v zadní linii, takže Hoarau v ofsajdovém postavení nebyl, leč tísněn vyběhnuvším gólmanem Llorisem, dokázal přihrát do malého vápna na Neneho, který z bezprostřední blízkosti neměl problém hlavou trefit poloodkrytou branku.

Akce najednou střídala jedna druhou. Bastos z přímého kopu pořádně provětral rukavice Edela, těsně poté Lovren hlavičkoval mimo. Bastos měl zkrátka nabito i nadále, po přihrávce od Gomise ale zase střílel vedle. V 74. minutě zkoušel Edela překonat padáčkem Gomis, pařížský strážce svatyně však dokázal vyrazit nad břevno.

Připomeňme, že bek Cissokho se při vyrovnávací gólové situaci zapomněl v obraně, díky čemuž mohl postupovat Hoarau sám a díky čemuž nakonec mohlo PSG vyrovnat. V 74. minutě špatně odhlavičkovával centr, k míči se dostal střídající Sessegnon, který z první vypálil směrem na Llorise a ten musel proti tomuto pokusu na zem.

V 83. minutě byl ovšem Cissokho, ač autor úvodního gólu, tím, kdo umožnil PSG znovu skórovat. V úniku fauloval ve vápně Neneho, dostal za svůj zákrok červenou kartu a ještě se kopala penalta, kterou s přehledem proměnil Hoarau. Brankář Edele bohužel pro hosty daroval soupeři v 87. minutě dva body.

Výkop z ruky, za jaký by se styděl i dorostenec okresního přeboru, nedoputoval snad ani na pět metrů, míče se zmocnil Gomis, jenž v pohodě nikým neohrožován srovnával. Tohle bude ještě dlouho diskutovaná hrubice, jakou arménský brankář předvedl. V nastavení měly oba týmy po dvou stoprocentních šancích. Jenže Sessegnon z blízkosti zamířil vedle a Gomisův skvělý volej nakonec vychytal Edel.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Sochaux 0:3

28.11.2010 17:00

Góly: 41. Damien Perquis, 50. Brown Ideye, 63. Nicolas Maurice-Belay

Jedna, dvě, tři, čtyři a pět. Již pět zápasů v řadě trvá příšerná série nováčka z Caen. Dnešní prohra 0:3 se Sochaux je již pátou porážkou v řadě. Výhru hostujícího celku zařídil Perquis, Ideye a Maurice-Belay.

Na ligovou výhru pak celek čeká již od poloviny září, v posledních deseti ligových zápasech je to právě ona jediná, která reprezentuje tříbodový zisk. Neúspěch z poslední doby se promítá i do tabulky, SMC je momentálně na sestupové osmnácté pozici, na sedmnácté Monako ale ztrácí pouze bod. Naopak Sochaux začíná navazovat na úspěchy z nedávné doby a podruhé v řadě zvítězilo. Z dvanácté pozice se tak vyšvihlo již do první poloviny tabulky - na příčku devátou.

Sochaux začalo hrozit hned zkraje prvního poločasu. Kandia Traore svým míčem do šestnáctky soupeře nadělal svému soupeři snad více starostí, než vůbec čekal. Následně se prokličkoval až před brankáře Maurice-Belay, Thébaux ale vyšel z tohoto souboje jako vítěz a skóre se po úvodním nátlaku hostů neměnilo.

Nátlak Sochaux pokračoval, Caen se nedostávalo snad do žádných příležitostí. A tak se nikdo nemohl divit, když ve 41. minutě otevřel skóre hostující obránce Damien Perquis. Ten si vyskočil nejvýše na rohový kop Marvina Martina a vstřelil již svou čtvrtou letošní branku - 0:1.

Jednoznačný průběh zápasu pokračoval i po změně stran. A brzy se hosté mohli radovat z druhé vstřelené branky. Zaslouženě se tentokrát prosadil útočník Ideye Brown. Nebezpečný míč prolétl pokutovým územím jako by nic a našel právě osamoceného talentovaného forvarda hostů. Ten zakončil chladnokrevně - 0:2.

Caen se konečně probudilo okolo šedesáté minuty, kdy přišla snad první vyloženější příležitost domácího výběru. Youssef El Arabi (kdo také jiný?) ale ztracený balon v šestnáctce zužitkovat nedokázal, skóre tak zůstávalo pro Caen velice nepříznivé. A když si již možná Caen začalo dělat nějaké naděje na zvrat utkání, přišel třetí hřebíček do rakvičky.

V 63. minutě se totiž trefil Nicolas Maurice-Belay, jenž svou dělovou ránou pořádně polekal gólmana Thébauxe. Ten možná mohl zasáhnout lépe, nicméně kdyby je kdyby a hosté vedli již 3:0.

Mohlo to být dokonce o branky čtyři. Později se do solidní pozice dostal Modibo Maiga, Thébaux ale tentokrát zasáhl na výbornou. Lépe zápas zakončili domácí, Yohan Mollo svým přímým kopem mířil pouze těsně vedle.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Toulouse FC 1:2

28.11.2010 17:00

Góly: 56. Alain Traoré - 8. Daniel Braaten, 35. Federico Santander

Branky Braatena a Santandera z prvního poločasu rozhodly o vítězství Toulouse na hřišti Auxerre. V druhém poločase za domácí tým jen snížil Traoré. Tři body tak v tabulce posunuly hosty v tabulce právě před Auxerre.

Toulouse z první větší šance v utkání vstřelilo branku. Už v osmé minutě Braaten z střelou z blízka překonal domácího strážce svatyně Sorina a poslal hosty do vedení. Poté se osmělili i domácí fotbalisté, hned dvě příležitosti spálil Quercia. Nejprve ho vychytal brankář Toulouse Valverde, o pár minut později mířila jeho rána mimo tři tyče.

Hosté pak zahrozili z rychlé sólové akce Sissoka, ten však v rozhodujícím momentu trefil pouze brankáře Auxerre Sorina. Domácí gólman však byl bezradný v 35. minutě, agilní Sissoko našel přesnou přihrávkou Santandera, jenž střelou z dvaceti metrů poslal Toulouse už do dvoubrankového vedení.

Na nepříznivý stav po hodině hry zareagoval Traoré, který po kombinaci s Querciou vrátil Auxerre přízemní střelou do hry - 1:2. To však bylo ze strany domácích vše. V druhé půli totiž ještě hosté zásluhou Braatena trefili tyč domácí svatyně, další gól mohl přidat i Mansaré, ale jeho přímý kop mířil těsně nad branku.

Domácí tým si už žádnou větší šanci nevytvořil a Toulouse se tak domů vrací s tříbodovým ziskem.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Lille OSC 1:1

27.11.2010 21:00

Góly: 51. Adil Rami (vl.) - 36. Moussa Sow

Fotbalisté Lille neudrží po tomto kole vedoucí postavení, jelikož ze hřiště Bordeaux odváží jenom bod. Nešťastným hostujícím hříšníkem byl bek Adil Rami, který si za stavu 0:1 vstřelil hlavou vlastní gól. Centr, který si Rami srazil za svého gólmana Landreaua, vymyslel český záložník ve službách Les Girondins Jaroslav Plašil.

V první půli bylo lepší hostující Lille, ve druhém ale mělo několik šancí na skórování spíše Bordeaux. Úvod lépe vyšel Dogám, domácí brankář Carrasso se měl co ohánět proti střele belgického kouzelníka Hazarda. V 7. minutě našel Cabayeho rohový kop Ramiho, jenž rovněž pořádně prověřil Carrassa.

Hazardův další skvělý pas znamenal další velkou šanci Lille, po níž však Béria z první nastřelil jen boční síť. Najednou ale na druhé straně zahrozili velkým způsobem Les Girondins. Modeste vrátil balón zpět na Jussieho, který překonal hostující gólmana Landreaua, jenže na brankové čáře zasáhl za svého spoluhráče Rami a jistému gólu obětavým zákrokem zamezil.

Jinak však Lille pokračovalo v dobývání branky soupeře, který se sotva stíhal bránit. Béria ještě hlavičkoval do tyčky, ve 35. minutě se už však zásluhou Sowa hosté zaslouženě ujali vedení. Po rohovém kopu se balón dostal k Debuchymu, který ho mistrnou patičkou poslal do malého vápna, kam si naběhl právě Sow, a leč tísněn Diarrou, zavěsil pěkně pod břevno.

Těsně po obrátce bylo ovšem srovnáno. Plašilův centr do vápna poslal do vlastní sítě hlavou Rami, který se spíše snažil o to, aby se k hlavičce nedostal dotírající Ciani. Landreau v 58. minutě vychytal povedenou technickou ránu Maazoua, v 81. minutě Wendelovi neuznali branku kvůli ofsajdovému postavení spoluhráče Gouffrana, a tak se oba týmy nakonec rozešly s remízou.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Étienne 1:1

27.11.2010 19:00

Góly: 67. Marama Vahirua - 51. Loïc Perrin

Nic neřešící remíza se urodila na umělém povrchu v Nancy. Tamní celek si připsal do tabulky jeden bod za výsledek 1:1 se Saint-Étienne. Své statistiky si tak alespoň vylepšili domácí Marama Vahirua a Loïc Perrin z hostujícího celku.

Nancy tak v lize neprohrálo již dvě utkání za sebou, nakonec jim ale bod za remízu příliš platný nebyl. V tabulce dokonce kleslo o jednu příčku níže - na pozici patnáctou. Naproti tomu Saint-Étienne pokračuje v matných výkonech z posledních kol. V lize nevyhráli již sedm za sebou jdoucích zápasů a zuby nehty se drží v první polovině tabulky.

Domácí začali utkání velice zhurta a již po pár minutách se ve vyložené příležitosti ocitl Marama Vahirua. Tahitský útočník ve službách Nancy se pokoušel svého soupeře - brankáře Jeremieho Janota - přelobovat, nicméně gólman hostů se ukázal v těch nejlepších barvách a excelentním zákrokem pokus zkušeného forvarda zlikvidoval.

Na druhé straně se pokoušel skóre otevřít Blaise Matuidi, kterému do nadějné pozice přihrál Perrin. Jeho rána ale skončila mimo. Po Payetově nahrávce se tentokrát do zakončení hrnul Riviere, ten dokonce zamířil mezi tři tyče. Nicméně ani on nebyl úspěšný, jeho pokus totiž vytěsnil brankář Grégorini.

Na hřišti bylo nejvíce vidět jednoho hráče - a tím byl letos fenomenální Dimitri Payet. Jeho přihrávka našla dobře postaveného Perrina, který ale těsně před ukončením první půle parádní pozicí pohrdl a míč napálil kamsi do neznáma.

Hra ožila pět minut po startu půle druhé, kdy se konečně zatřepetala síť jedné z branek. Radovali se hosté - prosadil se totiž Loïc Perrin. Po rohovém kopu se domácím nepodařilo míč pořádně vyklidit z pokutového území, brankář Gregorini poslal míč pouze k hostujícímu Bakarymu Sakovi. Mladý záložník zamířil - a přestože gólman hostů se vrhl na zem a bránil mu ve střele -, nakonec brance nezabránil. Z voleje totiž svou čtvrtou letošní branku přidal Perrin - 0:1.

Nancy téměř vyrovnalo o šest minut později. Landry N'Guemo hlavičkoval a již se radoval z branky, nicméně jeho hlavička se spíše odrazila od tyčky, než že by přešla celým objemem brankovou čáru. Domácí se ale nakonec vyrovnání přeci jen dočkali - a to v minutě 67. Marama Vahirua zahrával přímý kop z levé strany od pokutového území a svůj pokus umístil přesně do pravého růžku branky - 1:1.

O deset minut později mohl tentýž hráč dokonce rozhodnout o vítězství svého týmu. Z téměř identické pozice pálil i tentokrát přímý kop, jenže nyní byl nepřesnější a nakonec napálil pouze tyčku Janotovy branky. V posledních minutách se ještě pokoušel o vítěznou trefu Julien Feret, ani on ale nebyl úspěšný, když jeho ránu pro změnu zlikvidoval Janot.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AC Arles-Avignon 3:0

27.11.2010 19:00

Góly: 20. Grégory Pujol, 78. Carlos Sánchez, 83. Gaël Danic

Fotbalisté Valenciennes získali po třech kolech své čtvrté vítězství v sezóně, když doma s přehledem porazii nováčka ligy Arles-Avignon 3:0. V prvním poločase se trefil Pujol, ve druhém dokázali skórovat Sánchez a také Danic. Hosté utrpěli svou jedenáctou porážku a s pouhými šesti získanými body na kontě zůstanou nějakou tu dobu stále poslední.

Arles-Avignon pociťoval sílu svého soupeře od začátku zápasu. Ten hrál opravdu s velkým nadšením, prostě jasně ukazoval, že nemíní přenechat ani bodík. Hostující gólman Merville lapil úvodní příležitost Saeze, kterého pěkně uvolnil Pujol. Ve 20. minutě už domácí otevřeli skóre zápasu.

Rychlý protiútok založil tentokráte Saez a Pujol následně levačkou překonal brankáře Mervilleho. O druhý gól se pokoušel také Cohade, ale hlavičkoval jen vedle. Na druhé straně mohli arles-avignonští Lvi vyrovnat po chybě domácího obránce Baldého. Diawara zachytil jeho nepovedenou přihrávku, jenže šancí pohrdl a zamířil mimo.

Po přestávce VA pokračovalo v dobře odvedené práci z prvního poločasu a svou hrou si nadále budovalo pozici pro zisk úspěšného výsledku. Ve 49. minutě střílel Pujol po centru Cohadeho z první nad bránu, pak ovšem také zahrozil soupeř. Meriemův centr z rohového kopu doputoval k Dja Djedjemu, jehož střelu musel odrážet do bezpečí stoper Biševac.

Od té doby to ale byli jen domácí, kdo z dobrých pozic mohl skórovat. A podařilo se jim to hned dvakrát. Merville nejprve fantasticky zlikvidoval hlavičku dnes velmi aktivního Pujola, v 78. minutě už však podruhé kapituloval. Sánchez si dobře zpracoval na prsa centr Matera a v pohodě zamířil do sítě.

V 83. minutě pojistil gól Danica definitivně výhru Valenciennes. Mater zatáhl míč na pravou stranu, na vzdálenější tyči našel svého spoluhráče, který se perfektně opřel do střely a trefil se přesně do vzdálenějšího rohu Mervilleho svatyně.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Montpellier HSC 4:0

27.11.2010 19:00

Góly: 20. Lucho González, 28. Benoît Cheyrou, 65. Mathieu Valbuena, 90. Loïc Rémy

Návrat na čelo tabulky ve velkém stylu předvedl obhájce titulu z Marseille. Co na tom, že Montpellier až do dnešního utkání třikrát v řadě zvítězil, domácí bojovníci nadělili svému soupeři na cestu hned čtyři dárečky. Šťastnými zasílateli se stal Lucho, Cheyrou, Valbuena a v neposlední řadě také Rémy.

Tým Didiera Deschampse tak již podruhé v řadě nadělil Montpellieru na svém stadionu čtyři branky, přestože minulou sezonu dopadlo utkání pro hosty trochu milosrdněji 2:4. Olympique tak v lize neprohrál již tři zápasy za sebou, během nichž inkasoval jedinou branku. Z pátého místa se tak přehoupl až na momentální první příčku, z níž ho ale zítra muže sesadit například Lille či Paris Saint-Germain. Naproti tomu Montpellieru skončilo úspěšné období, během kterého zaznamenal hned tři vítězství v řadě. Dnešní porážka znamená posun o jednu pozici níže, tedy na třetí místo.

Domácí začali utkání aktivně již od prvních minut. Hned po několika málo stovkách sekund se pokoušel o přelobování brankáře Jourdrena záložník Mathieu Valbuena, tentokrát ale vyšel ze souboje úspěšněji brankář hostů, který si nadvakrát poradil. Na druhé straně se předvedl i gólman domácího výběru Mandanda, jenž zlikvidoval hlavičku Girouda.

Pro Marseille pak ale přišla nepříjemná událost, pravý bek Cesar Azpilicueta špatně došlápl a poranil si koleno, nahradit ho musel Charles Kaboré. Nejnovější informace mluví až o šestiměsíční pauze. I na druhé straně muselo dojít již během prvních minut ke střídání. Zraněného Jeunechampa nahradil Abdelhamid El Kaoutari.

Zhruba v ten moment ale přišla úvodní - a možná již smrtící rána pro Montpellier. Cheyrouův centr byl prodloužen Brandaem a míč z voleje napálil do sítě Lucho González. Brankář Jourdren byl na jeho parádní pokus krátký - 1:0.

Gólman hostů si posléze poradil s ranou Ayewa, čímž si dodal snad trochu sebevědomí. Nicméně druhá branka na sebe nedala příliš dlouho čekat. Cheyrouův pokus se odrazil hned od dvou hráčů a Jourdren - již ležící na zemi na špatné straně - nemohl zasáhnout ani tentokrát - 2:0.

Montpellier, jehož pokusy většinu času končily mimo branku, se mohl v 41. minutě dočkat snížení. Velice blízko se ho totiž ukázal Hasan kabze, jehož do samostatného úniku vyslal Geoffrey Dernis. Steve Mandanda ale perfektním zákrokem zamezil brance a dal najevo větší pohodu domácího týmu.

A když již byl na něco Mandanda krátký, v brance ho zastoupil stoper Souleymane Diawara. Ten devět minut po začátku druhého poločasu zblokoval Dernisův přímý kop a následně i Kabzeho dorážku. Jourdren předváděl na druhé straně zázraky. Neuvěřitelným způsobem si poradil s přímým kopem Lucha Gonzáleze.

Nakonec ale třetí brance ve své síti nezabránil, to když v 65. minutě zvýšil již na 3:0 pro domácí Mathieu Valbuena. Lucho vyslal svého spoluhráče do solidního úniku a francouzský reprezentant pohodlně poslal míč po zemi do sítě - 3:0.

Třetí branka již zabila veškeré naděje hostů na úspěch a konečnou vystavil v poslední minutě ještě Loïc Rémy. Letní posila Olympiqueu si to prosvištěla hostující obranou a následně jednoduše překonala i brankáře Jourdrena - 4:0. Marseille tak utkání jasně ovládla, jedinou starostí tak zůstává zdravotní stav Césara Azpilicuety.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 1:1

27.11.2010 19:00

Góly: 76. Chu-Young Park (pen.) - 85. Éric Mouloungui

Přestože hrálo Nice dlouhou dobu o deseti a dokonce prohrávalo, nakonec se může těšit z dílčího úspěchu. Pět minut před koncem mu totiž remízu 1:1 v Monaku zařídil Éric Mouloungui. Za domácí se jako první trefil Park Chu-Young z pokutového kopu.

Monako nevyhrálo již tři utkání v řadě a stále se vznáší velice těsně nad sestupovým pásmem. Ze sedmnáctého místa má pouze jednobodový náskok na Caen, které má ale zítřejší dohrávku se Sochaux k dobru. Předběhnout by ho mohlo také Lens, které čeká boj s Brestem. Nice po dvou porážkách konečně více zabralo a připsalo si aspoň bod za remízu. V tabulce ale přesto kleslo o jednu pozici - na momentální šestnácté místo.

Hosté začali utkání lépe než hostitelé. Danijel Ljuboja poslal svůj přímý kop pouze těsně mimo branku, posléze se velice povedenou střelou prezentoval Abdou Traore. Jeho pokus z pravé strany pokutového území ale natrefil na pozorného Stéphana Ruffiera, a skóre se tak neměnilo.

Jejich úkol ale dostal výraznější trhlinu v 25. minutě, kdy byl za nevybíravý faul na Coutadeura vyloučen Drissa Diakite. Knížecí celek ale jako by si s početní převahou nevěděl rady a do žádné vážnější příležitosti se nedostával. Naopak na druhé straně znovu zahrozil ze standardní situace Ljuboja.

Monako se předvedlo spíše ve druhé půli, kdy se konečně odhodlalo k nějakým ofenzivnějším výpadům. Gólman hostů Ospina ale svůj souboj před brankou s Coutadeurem vyhrál. Sebastien Puygrenier zase nemířil dostatečně přesně a míč skončil vedle branky.

Velikou příležitost k první brance dostali domácí po 75 minutách hry. Julien Sablé v pokutovém území fauloval aktivního Mathieua Coutadeura a domácí dostali výhodu pokutového kopu. K míči se postavil Park Chu-Young a nekompromisně zakončil - 1:0. Byla to již jeho pátá trefa v probíhající sezoně.

Již to vypadalo na protržení černé série a konečně také zisk tří bodů. Radost domácích fotbalistů z výhry ale překazil v samém závěru gabunský útočník Éric Mouloungui, jenž zakončil rychlý protiútok vedený Emersem Faém - 1:1. Byla to jeho druhá branka v letošním ročníku.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Rennes 2:0

27.11.2010 19:00

Góly: 61. Alaixys Romao, 86. Jérémy Morel

Bretaňské derby mezi Lorientem a Rennes vyznělo lépe pro domácí mužstvo, které bylo především ve druhém poločase o třídu lepší a díky výhře 2:0, kterou zařídily branky Romaa z 61. minuty a Morela z 86. minuty, si připsalo zaslouženě tři body. Les Merlus se tak Rennes v tabulce přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů.

Domácí začali lépe a renneský gólman Douchez musel být během úvodních pěti minut hodně na pozoru. Nejprve z hranice vápna vyzkoušel svojí kopací techniku Amalfitano, po něm z velice podobné pozice rovněž Gameiro, avšak hostující brankář si s těmito dvěma střelami dokázal poradit.

Na druhé straně zahrozil v 11. minutě kolumbijský zabiják Montaňo, ovšem ani Douchezův protikolega Audard se nenechal mezi třemi tyčemi zahanbit a šanci mu zlikvidoval. O osm minut později Audard držel bezbrankový stav. Ekoko přihrával, Montaňo chytře nechal balón proklouznout na nabíhajícího Leroye, jenž si však z touhle příležitostí gólově neporadil.

Po přestávce byl Lorient očividně lepším týmem. Kitambala si mistrně poradil s dvěma obránci soupeře a jen pohotový zákrok Doucheze zamezil Les Merlus ve skórování. To se jim nakonec podařilo v 61. minutě, na konci povedené akce byl úspěšný střelec Romao. Douchez sice polapil pokus Amalfitana, jenže na dorážku Romaa už prostě nestačil.

Domácí i nadále pokračovali v tlaku, Rennes nedokázalo na dobrou hru soupeře vůbec reagovat. Douchez držel nad vodou svůj tým, nevyzrál na něj v 64. minutě Gameiro a poté ani z voleje Mvuemba po rohovém kopu Gameira, jelikož míč trefil jen břevno. Lorient se dočkal zaslouženého rozhodujícího gólu až v 86. minutě, když Gameiro pěkně nacentroval na skórujícího Morela.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille1474325:1425
2.Lille OSC1567225:1725
3.Paris Saint-Germain1566323:1524
4.Montpellier HSC1573513:1624
5.Stade Rennes1465316:1123
6.Girondins Bordeaux1565419:1623
7.Olympique Lyon1565420:1823
8.Stade Brestois1464414:1022
9.FC Sochaux1563625:1821
10.FC Lorient1563616:1521
11.Toulouse FC1563616:1621
12.AS Saint-Étienne1455418:1620
13.AJ Auxerre1547421:1819
14.Valenciennes FC1446416:1418
15.AS Nancy-Lorraine1553717:2518
16.OGC Nice1545612:1717
17.AS Monaco1529415:1415
18.SM Caen1535716:2514
19.RC Lens1435613:2214
20.AC Arles-Avignon1513119:326
Zbývající zápasy
27.11. 19:00Stade Brestois - RC Lens

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Marseille solidní válec, takovou sadu bych nečekal..

Jinak skvělé výsledky prozatím.

Reagovat
Godwinson

To jsou trapáčci z Marseille, ať shoří v plamenech. Hrát takhle, minimálně, vyrovnaně s Marseille a dostat takovou dardu, to je k posrání. A co je na tom nejhoršího, že se k tomu opět přimotal El Kaoutari, takže čekám, že si zase na x zápasů sedne, než dostane důvěru a přimotá se k nějakýmu výklepu.

Ostatní výsledky, aspoň to se celkem vydařilo, Rennes jde dál dolů, Monako ukazuje, jak tragický je, kazí to jen Arles.

Doufám, že to Montpellier pořádně nabudí a Lyon v dalším kole porazí.

Reagovat
božský John

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Godwinson

Co mu to palcuješ? Už si zapoměl odkud Tino přišel?

Reagovat
-Kopy-

Promiň, Marseille je mi sympatické.

Reagovat
Godwinson

Lille. .. že jim to trvalo.

Vsadim se, že první dva fleky budou na konci vypadat takhle.

Reagovat
PePiG7

kéž by si mněl pravdu , já si myslím že Lille se dáří když není v základu Rozehnal

Reagovat
Godwinson

Tak odehrál většinu zápasů a Lille je tam, kde je ... tragéd to sice je, ale Rami je holt Rami.

Reagovat
PePiG7

Bourdeaux-Lille 1-1 Rami vl.gól

Reagovat
Godwinson

Tak to je síla, mám hrozně negativní vliv.

Reagovat
PePiG7

to se stává snad to pošéfuje hazard s gervinhem

Reagovat
slavex

nebyl bych proti

Reagovat
slavex

ani Montpellier by mi nevadil na 3. fleku minulou sezonu jsem si je neskutečně oblíbil

Reagovat
Godwinson

To s tebou souhlasim, moc by se mi to líbilo, ale reálně by to spíš s trochou štěstí mohl být boj o EL.

Reagovat
slavex

Taky si myslím, že to není moc reálné. Je to spíš takové moje přání. Každopádně jsou mi strašně sympatičtí, nejvíc jsem si oblíbil Aït-Fanu a doce se mi líbí i Belhanda

Reagovat
slavex

*docela

Reagovat
Godwinson

Hm, skvělej názor a výbornej vkus.

Reagovat
smazaný uživatel

tak azpilicueta az na pul roku mimo..

Reagovat
Godwinson

Tak to maj blbý, co se mu přesně vůbec stalo? .(

Reagovat
smazaný uživatel

bezel, nikdo kolem a bac, kolene v coudu. nejaky vazy nebo neco takovyho..

Reagovat
Rssa

Ty vole, Rami vlastní gól Dokonalá náhrada za Carru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ociš

co se stalo v zápase Brestu proč se to zrušilo?

Reagovat
smazaný uživatel

snizek..

Reagovat
Ociš

dííky

Reagovat
slavex

Sow zatím mu to docela střílí.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

To je ovšem pro Lille ztráta, čekal jsem, že se s tou neobranou Bordeaux poperou lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka pro fandy Ligue 1:

zvládl by Hazard trequartistu?

Reagovat
domingo

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes Aspoň remízka by slušela..

Reagovat
smazaný uživatel

sakra Lille mělo vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

A skvělé výsledky pokračují i dneska, uvidíme, co večer..

Reagovat
domingo

Včera to ještě šlo (Lorient), dneska je to hrůza hrůz.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic proti Caen, ale Sochaux ty body přeju mnohem víc, tahle výhra se jim bude určitě do budoucna hodit.

Jak to vypadalo proti Toulouse těžko říct, ale vy jste asi těžší konkurent, ztráta to zas trochu zamíchala.

Jinak Perquis 4. gól, nejproduktivnější obránce?

Reagovat
domingo

Ach jo, to Caen je fakt úplně v řiti...

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris, Réveillère, Diakhaté, Lovren, Cissokho, Toulalan, Källström, Pjanic, Lisandro, Gomis, Bastos

Sestava na PSG, to jsem na to teda zvědavý.

Reagovat
Langi

toho Kallstroma trochu nechápu...a Gomis snad zopakuje výkon z minulýho kola...

Reagovat
smazaný uživatel

Källströma nechápe asi nikdo, letos neodehrál jediný dobrý zápas.. Makouna bych tam viděl radši.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, ale proti Schalke měl pár světlých momentů. Tam mi nepřišel, že by hrál bídně. Ale tam spíš hráli ostatní tak špatně, že Källström vynikl

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Schalke působil jak jednooký mezi slepými, navíc z jeho strany to byl opět jeho tradiční průměr, akorát ostatní Les Gones kolem něj hráli extra špatně, proto se ve zapsal do povědomí projednou o něco lépe než ostatní. Mně to ale nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě to jsem myslel. Mezi slepými jednooký králem. Tu noc se mi šlo špatně spát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já se vracel ze stadionu se slavícími fandy Schalke, to nebylo o moc lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych na to měl prachy tak jdu taky. Bohužel si to musím vychutnávat se všemi neduhy jako je pozápasové studio a studio o poločasu, kde se dozvím zase plno novinek ...ale člověk si nevybere

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Ale příští rok se budu chystat na domácí derby se Zelenáči, doufám, že se připojíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Kua to bych musel v letě makat u Mittala šestnáctky 7 dní v týdnu abych si na to vydělal . Jsem bohužel jenom chudý student .

Reagovat
smazaný uživatel

To bezpochyby, ale vidět schlíplé Zelenáče za to stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

To věřím

Reagovat
smazaný uživatel

Bastos když chce, tak umí vystřelit

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo od nás by už mohl trefit bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tys to přivolal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Pěkný výsledky. Caen opět zklamalo, se Sochaux, takovej výsledek, děsný. S takovou je za pár kol dožene Arles.

Reagovat
smazaný uživatel

Neví prosím někdo jestli se bude zápas Brest-Lens jen dohrávat nebo celý opakovat??? dík

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, jestli se zápas opakuje nebo jen dohrává, ale utkání je naplánovaný na úterý 30.11. od 20:00 alespoň statistiky ifortuna.cz to tak maj...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 1. poločas asi nejlepší výkon, co jsem od nás letos v lize viděl, dynamický fotbal v pohybu, na který se opravdu krásně kouká, Lisandro zleva cvičí s obranou PSG jako s malými, Sakho chybí a byla by obrovská škoda toho nevyužít..Líbí se mi i Gomis, sice mu zatím jeho pokusy nesedly, ale výborně rozděluje balony pro spoluhráče z druhé vlny a má zase to jeho staré dobré pokrytí. Obrana prozatím taky najedničku, jen vydržet. A abych nezapomněl..Kim ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Aly

Reagovat
smazaný uživatel

ALY CISSOKHOOOOOO. Konečně protrhl letošní střeleckou smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa Bastos ať mě neštve a dá gol...

Reagovat
smazaný uživatel

penalta

Reagovat
smazaný uživatel

hm, hezky Cissokho.. Z hrdiny psancem.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte co bude se zápasem Brest-Lens?

Reagovat
smazaný uživatel

GOMIIIIIIIIIIIIS

Reagovat
smazaný uživatel

Edel kiks sezóny, to je fakt hlína.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ale bál že to Gomis nedá nedá, když si ten míč potáhl do vápna ještě

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale Edel vážně výkop k popukání, jsem myslel, že spadnu ze židle, když jsem to viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

No to jo, ale teď jsem málem ze Sessegnona dostal infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Jé a já mám v tipovačce na PSG (ani nevím jakto, jsem určitě dával nulu ). Proč se musí Gomisovi dařit když se koukám?

Reagovat
smazaný uživatel

"Dařit". Spíš se zadařilo jeho dvornímu nahrávačovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky neříkám, že hraje nějak zázračně, ale pár světlých okamžiků měl a gól se prostě počítá

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, dneska se mi zase líbil, koukej na nás častěji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska výhra mohla být určitě. Stačilo proměnit jednu z mnoha šancí a zápas by vypadal jinak. Ale nakonec jsem rád za tu darovanou remízu. Lepší než drátem do oka

Reagovat
Langi

škoda, že jenom bod pro Lyon...dnes si myslím že byli celkově lepší...jenom Kallstrom tam neměl co dělat už po poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Dráma jako prasa !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co k zápasu říci.. Předvedli jsme opět jednou krásnou ukázku, jak vydolovat pouhý bod z vyhraného zápasu a to ještě nám musel pomoci komik Edel, který opět jednou naprosto komickým způsobem shodil svůj jinak solidní výkon. Gomis další slušný výkon, sice se mu moc nedařilo v koncovce, ale prokázal tak 100% progres oproti minulým výkonům, jediní hráči, kteří nezaslouží pochvalu je Kim, který zase nic nehrál (viz jedno promáchnutí ve stylu Okresní přebor) a pak i Diakhaté, který zase pozičně propadl a měl podíl na prvním gólu. Bastos dneska nehrál špatně, akorát zklamal v zakončení, jsem u něj zvyklej na lepší koncovku.

Kontroverzní postavou je Cissokho, sice dal důležitý úvodní gól, ale chyběl u hlavičkujícího Neného, který to tak měl snadné, a navíc relativně hloupě zavinil penaltu, co naplat..

Opět se tak jednou ukázalo, že letos na titul a možná ani na příčky zajišťující LM nemáme. Z týmů, které jsou na čele, jsme porazili jen Lille, ostatní zápasy nic moc a bez toho na triumf těžko můžeme pomýšlet..

Reagovat
smazaný uživatel

Předek tabulky je celkem vyrovnaný. Do konce sezony času dost a myslím, že se Lyon ještě zvedne. 2-3. místo to bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli mám za chybu Edele plakat, nebo bejt nasranej jak čert belzezub.

Reagovat
smazaný uživatel

komentátor nějaký anglický televize to navíc trefně vystihl: "Gomis celebrates and scream to Stade Gerland: Thank you, Edel!

Reagovat
smazaný uživatel

...to mě taky docela pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Edel parádně, byl jsem předtím už trochu nesvůj, že neudělal za celý zápas jedinou hrubku, naštěstí nám to krásně vynahradil.

Reagovat
smazaný uživatel

on už jeden zmatek měl, když podskočil v první půli ten centr, co letěl na Gomise, taky taková blbost... ale jinak chytal obstojně... škoda, je to pro PSG strašná škoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda? Celý zápas tahali za kratší konec a měli z prdele kliku jak před vlastní, tak před naší bránou, výhra by byla absolutně nezasloužená. Merci Edel.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec tady netvrdím, kdo byl lepším týmem... já jen říkám, že škoda chyby Edela, mohly by být tři nezasloužené body zadarmo... prostě škoda, že dneska Edel nabídl Lyonu slevu... ze tří bodů jim dal dva zadarmo...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, napoví i dvojzápas s Marseille, tam se bude lámat chleba. Hlavní důvod, proč bych Puela u nás nedržel - není schopný porážet silné týmy. (a to ani nemluvím o občasných ztrátách se slabými typu Arles)

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na kristofyka.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem hlavně zvědavý na příští zápas s Montpellierem. To bude taky zajímavé. Každopádně, dneska to měla být výhra, ale jsem rád aspoň za ten bod. Nemuselo být ani to...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nás hodně důležitý zápas, bude důležité uspět.. Případná prohra by mohla být problémem, proto hrát jako dneska - na 100 %, a ono to přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier porazí. Pokud fakt budou hrát jak dneska. Ale proměňování šancí se musí zlepšit...jinak to vidím na podobný průběh

Reagovat
Godwinson

Tak na ten jsem taky hodně zvědavej, mám z něj trošku obavy.

Reagovat
Godwinson

Ideál.

Koukám, že Edel zase zářil ... toho PSG přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Highlight vřele doporučuju, kam se hrabe Leslie Nielsen a další podprůměrní komici.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no s tim Nielsenem to přišlo celkem v nevhod...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám, nic moc načasování z mý strany..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

Asi zaslužená remíza. Škoda EDEL. Žiaľ, to už nezmeníme. ALLEZ PSG

Reagovat
smazaný uživatel

už ho nechme bejt, kluka ušatýho... stejně už to nevrátí... nechtěl bych bejt v jeho kůži, dávat třeba novinářům rozhovory...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Tak on byl už loni nejhorší gólman v lize... :)

Reagovat
Godwinson

Mizerný kolo.

Reagovat
Liquid

když tak koukám na tu tabulku, tady by si ten titul nezasloužil nikdo

Reagovat
Godwinson

Proč?

Reagovat
Liquid

nikdo nekraluje, každý je průměrný, mizerný

Reagovat
smazaný uživatel

Ach Monako....snád sa zdvihnú

Reagovat
smazaný uživatel

zvednou... kádr mají celkem silnej, rozhodně na střed tabulky, jenom maj slabší chvilku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele