15. kolo
27.11.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Monako ztratilo s o deseti hrajícím Nice

Přestože hrálo Nice dlouhou dobu o deseti a dokonce prohrávalo, nakonec se může těšit z dílčího úspěchu. Pět minut před koncem mu totiž remízu 1:1 v Monaku zařídil Éric Mouloungui. Za domácí se jako první trefil Park Chu-Young z pokutového kopu.

Monako nevyhrálo již tři utkání v řadě a stále se vznáší velice těsně nad sestupovým pásmem. Ze sedmnáctého místa má pouze jednobodový náskok na Caen, které má ale zítřejší dohrávku se Sochaux k dobru. Předběhnout by ho mohlo také Lens, které čeká boj s Brestem. Nice po dvou porážkách konečně více zabralo a připsalo si aspoň bod za remízu. V tabulce ale přesto kleslo o jednu pozici - na momentální šestnácté místo.

Hosté začali utkání lépe než hostitelé. Danijel Ljuboja poslal svůj přímý kop pouze těsně mimo branku, posléze se velice povedenou střelou prezentoval Abdou Traore. Jeho pokus z pravé strany pokutového území ale natrefil na pozorného Stéphana Ruffiera, a skóre se tak neměnilo.

Jejich úkol ale dostal výraznější trhlinu v 25. minutě, kdy byl za nevybíravý faul na Coutadeura vyloučen Drissa Diakite. Knížecí celek ale jako by si s početní převahou nevěděl rady a do žádné vážnější příležitosti se nedostával. Naopak na druhé straně znovu zahrozil ze standardní situace Ljuboja.

Monako se předvedlo spíše ve druhé půli, kdy se konečně odhodlalo k nějakým ofenzivnějším výpadům. Gólman hostů Ospina ale svůj souboj před brankou s Coutadeurem vyhrál. Sebastien Puygrenier zase nemířil dostatečně přesně a míč skončil vedle branky.

Velikou příležitost k první brance dostali domácí po 75 minutách hry. Julien Sablé v pokutovém území fauloval aktivního Mathieua Coutadeura a domácí dostali výhodu pokutového kopu. K míči se postavil Park Chu-Young a nekompromisně zakončil - 1:0. Byla to již jeho pátá trefa v probíhající sezoně.

Již to vypadalo na protržení černé série a konečně také zisk tří bodů. Radost domácích fotbalistů z výhry ale překazil v samém závěru gabunský útočník Éric Mouloungui, jenž zakončil rychlý protiútok vedený Emersem Faém - 1:1. Byla to jeho druhá branka v letošním ročníku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele