Ligue 1 - preview 15. kola

27.11.2010, 09:08, aktualizováno 28.11.2010, 08:30
Previews
Včera večer došlo ke změně na prvním místě tabulky a dnes může dojít k další. Zajímavý v tomto ohledu bude zápas Lyonu s PSG, domácí se mohou dotáhnout na Marseille, hosté jí v případě výhry o jeden bod přeskočí. Auxerre bude ve stíhací jízdě pokračovat duelem s Toulouse, Caen hostí Sochaux...
SM Caen - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Volný pád tabulkou budou chtít v neděli zastavit fotbalisté Caen, kteří už osm kol nepoznali chuť vítězství a propadli se až na osmnácté místo tabulky. Soupeřem jim bude Sochaux, tedy tým, který se v posledních kolech opět "probral" a začal sbírat body.

Domácí z posledních osmi kol uhráli pouze tři body za remízy, zbylé zápasy prohráli. Sochaux naopak na začátku listopadu zabrali a z tří kol nasbíralo pět bodů. Hosté mají na svém kontě ale velký paradox. Jsou nejlepším týmem soutěže, co se týká utkání před vlastním publikem, ale zároveň nejhorším mužstvem na soupeřových hřištích. Na cizím hřišti Sochaux v letošní sezóně ještě nevyhrálo.

Pro Caen je nedělní utkání velmi důležité, to dobře ví i zadák domácích Barzola: "Jedná se o velmi důležitý zápas. Musíme získat tři body, abychom se odpoutali od sestupových příček. Pokud budeme hrát jako v Paříži (Caen tam minulý týden prohrálo 2:1), vítězství nás nemine."

"Musíme zlepšit útočnou fázi a v poslední půlhodině hrát více agresivně," doplnil svého kolegu Hamouma. Velkou zásluhu na 16 vstřelených gólech domácích ale má El Arabi, který se trefil hned desetkrát a spolu se Sowem z Lille vede tabulku střelců Ligue 1.

Ofenzivní fotbal slibují i hosté: "V letošní sezóně hrajeme více útočně. To je i důvod, proč patříme mezi nejlépe střílející tým v soutěži," nechal se slyšet útočník Ideye.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Barzola, Leca, Heurtaux, Raineau - Marcq, Seube - Hamouma, El-Arabi, Mollo - K. Traoré
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Cros - Sauget, Perquis, Bréchet, Dramé - Boudebouz, Martin, Anin, Maurice-Belay - Ideye, Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Stroj jménem AJ Auxerre znovu našel svou obyčejnou provozní teplotu a po nevydařeném startu se začíná sápat na pohárové příčky. Naproti tomu Toulouse po skvělých prvních třech kolech strádá a pohybuje se až ve druhé polovině tabulky.

Fanoušek Auxerre musí být trpělivý. Jako snad již každou sezonu začal totiž jeho milovaný tým znovu mizerně a po několika úvodních kolech se znovu jednou pohyboval na sestupových příčkách. Zlom přišel na konci října v desátém kole Ligue 1. Tým Jeana Fernandeze měl poměřit síly s favorizovaným Paris Saint-Germain. Jenže co se nestalo? Přestože domácí vedli již od první minutě díky letos fenomenálnímu Nenému, dokázal tým okolo kapitána Benoita Pedrettiho zápas zvrátit a nakonec zvítězit v poměru 3:2.

Vše podpořil následný postup v Coupe de la Ligue - tentokrát si AJA vyšláplo na druholigovou Bastii. Ovšem ne jen tak ledajace - nadělilo jí hned čtyři branky. Od té doby uběhlo dalších sedm soutěžních zápasů, během kterých si bledě modří stihli připsat úvodní vítězství v Lize mistrů či si vybojovat postup do semifinále Ligového poháru. Poslední, sedmý zápas ale skončil pro Auxerre nešťastně. Jejich svatostánek Stade de l'Abbé-Deschamps vyloupilo v rámci Ligy mistrů AC Milán. Fernandezovým mužům po výsledku 0:2 mohly zůstat pouze oči pro pláč a stále stejný tříbodový zisk ve skupině G.

"Kluby jako AC Milán jsou pochopitelně zvyklé hrát zápasy každé tři dny. Pro nás je to ale vcelku veliká komplikace. Nemůžeme být pokaždé stejně silní. Nemůžeme po hráčích jako je Frederic Sammaritano či Roy Contout chtít, aby šli do zápasu naplno každé tři dny. Liga mistrů je opravdu výjimečná soutěž, ale možná je pro nás až příliš náročná a má na nás příliš nároků," hledal po další porážce v milionářské soutěži vysvětlení kouč Jean Fernandez.

Dnešní utkání s Toulouse bude muset kvůli suspendaci oželet Roy Contout, velikou komplikací do posledních zápasů sezony je pro Auxerrois zranění klíčového obránce Cédrica Hengbarta, jenž si v utkání s AC Milán poranil podkolenní šlachu. Dlouhodobými marody jsou útočníci Ireneusz Jelen a Alexandre Licata. S lýtkem laboruje Jeremy Berthod, po zranění kotníku stále není stoprocentně fit Anthony Le Tallec.

V naprosto odlišné situaci než - v lize rozjeté - Auxerre se momentálně ocitá Toulouse, které se po excelentním začátku začalo pouze propadat tabulkou. Momentálně má na svém kontě již třízápasovou sérii porážek - během těchto soubojů navíc tým nevstřelil ani jednu branku -, z Ligového poháru vypadlo již ve třetím kole. Osmnáct bodů momentálně stačí pouze na dělené dvanácté místo, na pohárové příčky ztrácí tým Alaina Cassanovy pět bodů. Jeho dnešní soupeř ztrácí z deváté příčky o jeden bod méně.

"Zatím jsme v ničem nepolevili a věříme, že výsledky na hřišti na sebe nenechají dlouho čekat. Kolo smůly se již musí zastavit. Hráči se opravdu snaží něco udělat," nechal nahlédnout do zákulisí manažer FCT, které ale nemůže příliš těšit ani statistika. Poslední tři utkání s Auxerre totiž nedokázal ani jednou vyhrát. Za posledních deset let navíc na Stade de l'Abbé-Deschamps, dokázal bodovat pouze dvakrát a to dvakrát remizovat 1:1 v sezoně 2008/2009 a následně i v té následující.

Kapitánu hostů Mauru Cettovi se v minulém utkání s Marseille (prohra 0:1) vrátilo zranění kolene. Suspendovaný je levý křídelník Franck Tabanou. Mimo jsou také útočníci Xavier Pentecote a Sören Larsen.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Coulibaly, Mignot, Grichting - Pedretti, Ndinga - Oliech, Birsa - Sammaritano, Quercia
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Congré, Fofana, M'Bengué - Capoue - Sissoko, Didot - Braaten, Mansaré - Santander
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.10 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Pařížané se mohou dostat do čela tabulky, pokud venku porazí Lyon. To už se jim letos jednou podařilo, byť až po prodloužení 2:1 v rámci Ligového poháru. Domácí by navíc nemuseli být v dobrém rozpoložení, v Lize mistrů totiž ve středu prohráli na půdě Schalke 0:3. Jenže i tak nakonec ze skupiny postupují, v Ligue 1 jsou navíc sedm kol neporaženi.

OL by se na první místo mohl vecpat, pouze ovšem v mezích vesmírných teorií, jelikož skóre není aktuálně příliš jeho silnou stránkou. Trenér Claude Puel má samozřejmě poslední vzájemný duel těchto celků živě v paměti. V den tohoto utkání to bude přesně den a měsíc, co se oba střetnou proti sobě znovu.

Puel chce pochopitelně se svým mužstvem zapomenout na poslední nepovedené střetnutí v Lize mistrů. Jednoznačná prohra 0:3 v Schalke mu nyní určuje druhou příčku, ačkoli o postup se před posledním kolem strachovat již nemusí. "Je před námi další soutěž. Musíme teď stavět proti přímému konkurentovi na silných momentech," přál by si Puel.

"Bude to těžký zápas, kterému jsme nedávno čelili v Ligovém poháru. Hráli jsme tehdy do 85. minuty dobrý fotbal, ale soupeř vlastně předváděl to samé. Aspoň se tedy pokusíme vyhrát v tomhle následujícím boji," tyčil cíle Puel. "Jestli je to možnost, nebo spíš nevýhoda hrát proti PSG po prohře v Schalke? Ani jedno, ani druhé. Jen vím, že po výprasku se vám chce vždy co nejrychleji na hřiště."

PSG čeká ve čtvrtek důležitý zápas Evropské ligy se španělskou Sevillou, ve kterém může rozhodnout o svém postupu v této soutěži. Celkově má tedy celkem těžký program. Hosté neprohráli v posledních čtyřech ligových utkání, zvenku letos v rámci Ligue 1 odjížděli s prázdnou jen jednou. Naposledy skolili Cean 2:1, před třemi týdny stejným výsledkem i Marseille.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Diakhaté, Lovren, Kolodziejczak - Pjanič, Toulalan, Källström - Bastos, Gomis, Lisandro López
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Z. Camara, Armand, Tiéne - Giuly, Makelele, Bodmer, Nene - Hoarau, Luyindula
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
První polovina bezchybná, druhá polovina pramálo pozitivní. Saint-Étienne sice vstoupilo do nového ročníku opravdu skvěle, nicméně poslední sedm zápasů nepoznalo slast vítězství a propadá se tabulkou. Svůj volný pád se pokusí zastavit v Nancy.

Úvodních sedm zápasů vyšlo ASSE náramně. Jediná prohra a jedna remíza. Pět výher. A nezastavitelný kanonýr Dimitri Payet. To znamenalo na konci září první místo a vidinu pohárové Evropy na konci sezony. Poté ale přišlo ligové utkání s Marseille a v něm zlom. Saint-Étienne pouze remizovalo. A od té doby si tři body již nepřipsalo.

Tři remízy a tři prohry, to je skóre bílo-zelených z posledních zápasů. Tým Christophera Galtiera se i přes šestizápasovou sérii bez výhry drží zuby nehty v první polovině tabulky - nyní se vyhřívá na desátém místě. Na pohárovou Evropu ztrácí čtyři body, na vedoucí Lille ještě o jeden bodík více.

K přelomení špatné série nepomáhají Galtierovi ani četná zranění, která se v posledních dnech v jeho týmu objevují. "Je to ztráta sebevědomí. Možná, že někteří hráči se cítí na hřišti lépe na jiných pozicích, ale bohužel máme nyní vcelku omezený kádr, takže si nemůžeme vybírat," hledá příčiny poklesu svého týmu kouč hostů. "Stále ale věřím svým útočníkům. V tréninku se ukazují velice dobře a věřím, že se to konečně projeví také v ostrém utkání."

Další překážka, která hosty v dnešním utkání čeká, je umělé hřiště, které si Nancy nechalo nainstalovat před letošní sezonou. "Samozřejmě to bude těžké, nejsme na tento povrch zvyklí. Navíc Nancy je doma silné. Na tomto umělém povrchu budeme muset hrát velmi, velmi technicky. V pátek jsme absolvovali poslední trénink na povrchu, který se nejvíce podobá právě tomu v Nancy. Bude to pro nás veliká neznámá. Jsem přesvědčen, že hru to ovlivní," dodal nakonec ještě Galtier.

Hostům kvůli zranění nepomůže Boubacar Sanogo ani Yoann Andreu. Novými absentéry jsou poté Christophe Landrin a suspendovaný Laurent Batlles.

Naopak domácí Nancy podpoří po dlouhodobém zranění kolena konečně také Pascal Berenguer. ASNL z posledních pěti zápasů vyhrálo hned třikrát a v tabulce se sápe do první poloviny, nyní ale jeho sedmnáct bodů stačí pouze na čtrnácté místo.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Diakité, André Luiz, N'Diaye, Lemaître - N'Guemo, Feret, Gavanon, Brison - Vahirua, Hadji
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Marchal, Monsoreau, Bocanegra - Perrin, Matuidi, Payet, Guilavogui - Sako, Riviere
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Valenciennes FC - AC Arles-Avignon  (sobota 19:00)
Souboj o záchranu jak se sluší i patří. Nováček z Arles prozatím rozhodně nezažívá nijak skvělou premiéru a po čtrnácti odehraných kolech se suverénně nachází na posledním místě tabulky s pouhými šesti body. A na nejbližší konkurenty ztrácí již osm bodů. Mezi nimi se nachází také Valenciennes, které je šestnácté s patnácti body a je blízko jak sestupové zóně, tak na druhou stranu i horní polovině tabulky.

Pokud domácí celek podle očekávání zvítězí, tak se přiblíží právě horní části a stáhne ještě více už i tak nepodstatné manko. Domácí čekají na výhru již čtyři ligová kola. V těch prvních dvou získali překvapivě bod proti silným PSG a Lille, následně ale zaslouženě prohráli doma s Bordeaux a naposledy také v Nancy, proto se tabulkou Ligue 1 mírně propadli až k zóně sestupu.

Arles se v posledních kolech přeci jen zlepšuje a dokáže nějaký ten bodík urvat. Ze šesti posledních duelů získalo cenný bodík proti Brestu, Lyonu a také Monaku, což jsou opravdu cenné skalpy. V posledním víkendovém klání nestačilo po domácí divoké přestřelce 2:4 na vzkříšené Bordeaux. Oba celky spolu v nedávné době nesehrály ani jeden vzájemný zápas, Valenciennes je i přes mizerné postavení v tabulce horkým favoritem na výhru.

Valenciennes navíc může slavit hned několik návratů. Do plného tréninku se již vrátili Rafael Schmitz a Vincent Aboubakar, jejich účast na hřišti proto není v žádném případě vyloučena. Po karetním trestu se k tomu vracejí Gael Danič a Rudy Mater. "Musíme využít toho, že hrajeme proti Arles. Chceme se vzpamatovat z porážky a nyní se nám naskytla vskutku dobrá příležitost. Proti Nancy jsme nehráli nic moc, potřebujeme nápravu," věří kouč favorita Philippe Montanier.

Arles se bude muset obejít bez zraněného Thomase Ayasse, kvůli vyloučení v duelu s Bordeaux nepomůže svému týmu ani Fabien Laurenti. Avšak zotavení již hlásí Loic Abenzoar. "Nebude to v žádném případě procházka růžovým sadem, nesmíme soupeře podcenit. Ten jasně ukázal, že kvalitu má, o čemž svědčí remíza s Monakem, Lyonem či výhra nad Caen. Arles bude mít stabilní a pevnou obranu a umí v pravý čas zasadit úder. Právě tomu se chceme vyvarovat," varuje před skrytou silou soka závěrem Montanier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.70 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Montpellier HSC  (sobota 19:00)
Až tak je po čtrnácti odehraných kolech vyrovnaná tabulka francouzské ligy, že odstup mezi prvním Lille a osmým Lyonem jsou pouhopouhé dva body. Na této linii se také pohybuje Marseille, pátý celek tabulky, který přivítá ve skvělé formě hrající druhý Montpellier. Pokud OM svého soupeře neporazí, v počtu bodů ho nepředhoní.

Hosté z posledních šesti zápasů vyhráli čtyři. Do minulého nedělního odpoledne dokonce okupovali první příčku, než jim jí přebralo Lille. HSC v posledních dvou kolech zafungovala obrana a nad Toulouse a v Nice zvítězilo o branku - shodně v obou případech 1:0. Domácí jsou naopak povzbuzeni o velice cenné vítězství z Ligy mistrů na půdě Spartaku Moskva.

Protože díky němu si s jistotou zajistili postup do další fáze Ligy mistrů právě na úkor ruského celku. Nechali tak zapomenout na ne úplně povedený vstup do milionářské soutěže. "Čeká nás velký zápas," říkal hostující lodivod Rene Girard. "Hrát na Vélodrome je vždy něco speciálního a my se na to připravíme."

Girard neví, zda-li bude výhodou, že Marseille v úterý skolila venku Spartak Moskva 3:0. "Těžko říci, jestli to je správné nebo nesprávné načasování po jejím perfektním výkonu v Rusku. Prostě se na ní zaměříme jako na jednoho z velkých soupeřů," konstatoval. "Jsme si vědomi kvality Marseille, ale věříme také sami v sebe."

Do utkání možná nezasáhne marseillský forvard Andre-Pierre Gignac, jenž si v Moskvě poranil podkolení šlachu. "Jsou trochu více unavené šlachy a klouby, ale není to nic vážného," prozradil. "Tým je trochu unavený. Myslím si však, že postup ze skupiny Ligy mistrů nám naše šrámy nejlépe vyléčil."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - OGC Nice  (sobota 19:00)
Důležitý zápas čeká na dvojici Monako - Nice, obě mužstva v posledních utkáních tápou a nebezpečně se přibližují sestupovému pásmu. Utkání má navíc přívlastek derby, obě města dělí od sebe pouhých 20 kilometrů.

Poslední měření sil z ledna tohoto roku sice skončilo vítězstvím Monaka 3:2, černou tečkou je však řádění fanoušků Nice, kteří v tomto zápase napadli domácí fanoušky.

Monako minulý týden prohrálo s Lille a nad sestupovými vodami je drží pouze lepší skóre než mají Caen a Lens. Fanouškům knížecího klubu už pomalu dochází trpělivost, což dali najevo při posledním domácí utkání s Arles (0:0). Lodivod Monaka to však zlehčuje: "Z ochozů jsem necítil žádné nepřátelství. Lidé byli zklamaní jako po každém jiném neúspěchu," řekl Lacombe a pokračoval: "V tom utkání jsme měli smůlu, nehráli jsme špatně. Když máme osm šancí a žádnou z nich neproměníme...je to nedostatek štěstí v zakončení, který mě dovádí k šílenství. Každý trenér má způsob, jak vyjádřit zklamání. Já jsem třeba po utkání s Arles rozbil dveře," netajil se domácí trenér.

O důležitosti sobotního utkání Lacombe ví: "Zápas je díky postavení obou týmů v tabulce důležitý pro oba kluby. Navíc jsem říkal hráčům, že je to derby a budou ještě pod větším tlakem."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Rennes si letos už vyzkoušelo, jaké to je vést tabulku Ligue 1 a na první místo by se rádo vrátilo. Šanci bude mít v sobotu večer díky zápasu v Lorientu, vedle vlastního úspěchu ale potřebuje i zaváhání konkurentů...

Rennes před týdnem porazilo doma Brest a ukončilo tak čtyřzápasovou sérii bez výhry, během níž bralo jenom dva body. V tabulce je nyní na čtvrtém místě s tím, že případná porážka ho může srazit až na osmé místo.

"Víme, že podobné zápasy bychom neměli prohrávat. Když hrajeme s Lorientem, Brestem a Nantes, tak mají zápasy příchuť derby. V Lorientu mám kamarády a už jsme se i hecovali," prozradil útočník Rennes Jires Kembo.

Lorient je v tabulce až na patnáctém místě, na Rennes ovšem ztrácí jenom pět bodů. "Zápas s Rennes je vždycky zvláštní, bude velmi pěkné zahrát si proti týmu s vysokými ambicemi. Co se týče motivace, tak na tento zápas je velmi snadné se připravit," nechal se slyšet kouč domácích Christian Gourcuff.

Lorient před týdnem prohrál v Sochaux a v jeho sestavě nyní možná bude chybět Bruno Ecuele. Do základní jedenáctky Rennes by se naopak mohli vrátit Fabien Lemoine, Kader Mangane a Alexander Tettey.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Brestois - RC Lens  (sobota 19:00)
Jediná dvě vzájemná utkání dopadla pokaždé lépe pro domácí celek. To bylo ale již před dvěma lety - a navíc v Ligue 2. Nyní přichází první prvoligové měření mezi domácím Brestem a hosty z Lens.

Brest vstoupil do nejvyšší francouzské soutěže jako uragán a po jedenácti odehraných kolech se dokonce vyhříval na samém čele tabulky. Začátečnické nadšení ale jako by již opadlo a sním také výsledky a forma Brestois, které se v posledních týdnech zvrátily k dříve všeobecně očekávaným.

Poslední tři zápasy tým okolo kanonýra Nolana Rouxe nevyhrál a ze samé špice a čekal rychlý pád, před patnáctým kolem se zastavil na šesté místě. Nutno ale dodat, že nováček soutěže se měřil s velice silnými celky. S Lille prohrál o dvě branky, následně dokázal remizovat s rozjetým Sochaux, v posledním kole ale tento výsledek znovu nepotvrdil a prohrál v Rennes. Na pohárové příčky ale ztrácí stále pouze bod, na vedoucí Lille o jeden bodík více.

O velice specifický zápas se pak bude jednat pro dvaadvacetiletého útočníka domácích Nolana Rouxe, jenž teprve před dvěma roky vyměnil právě Lens za Brest. "V poslední době jsem neměl příliš času, takže jsem jejich zápasy příliš nesledoval. Minulý víkend jsem ale náhodou viděl jejich výkon proti Lyonu (Lens prohrálo 1:3; pozn. red.) a byl jsem opravdu unesen z jejich kvality," vykládal letošní čtyřbrankový střelec.

"Pokud proti nám dnes ukážou stejné odhodlání, bude to opravdu velice těžké utkání. Podle mě si Lens rozhodně nezaslouží svou momentální pozici v tabulce," poukázal na to, že jejich dnešní soupeř se nachází až na předposlední příčce. Horší je již pouze Arles. "Tenhle zápas bude hodně o detailech, jako například fyzická připravenost," vykládal dál. "Bude to veliké utkání, protože my i oni chceme získat tři body a posunout se v tabulce o několik příček výš," dodal nakonec nejlepší střelec Brestu.

Nicméně Roux nebude jediný, který bude brát dnešní utkání trochu jinak než ta ostatní. Záložník hostujícího celku Alexandre Coeff se narodil právě v Brestu. A úvodní jízdou svého dnešního soupeře je opravdu překvapen. "Mám mezi hráči hodně kamarádů, zvlášť v rezervním mužstvu. Byl byste asi blázen, kdybyste tou jejich úchvatnou jízdou Ligue 1 nebyl překvapený. Brest je jeden z mála týmů ve Francii, kde hráči opravdu hrají jeden za druhého a vzájemně se podporují," hledá důvody úspěchu svého bývalého zaměstnavatele Coeff.

"Je to dobře vyvážený tým a já doufám, že se nahoře udrží ještě pořádně dlouho," dodal na závěr Coeff, jehož týmu se před tímto důležitým utkáním vrací do sestavy Gregory Sertic a Yohan Demont. Marodka ale stále zůstává vcelku početná. Kouč Jean-Wallemme stále nemůže počítat s Franckem Queudruem, Issamem Jemaou, Davidem Polletem, Sambou Sowem a Darnelem Situem.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Brou Apanga, Kantari, Daf - Ewolo, Lička - Poyet, Grougi, Lesoimier - Roux
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Aurier, Yahia, Chelle, Bedimo - Sertic, Kovacevic - Demont, Roudet, Akalé - Eduardo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Lille OSC  (sobota 21:00)
Současný lídr tabulky z Lille zajíždí k těžkému utkání na půdu Bordeaux. To je sice v tabulce až na sedmé pozici, ale ve velmi vyrovnané soutěži tento rozdíl míst znamená pouhé dva body.

Kouč domácích Tigana si je dobře vědom, že se jeho svěřenci potkají s momentálně prvním týmem soutěže vedeným skvěle hrajícím Hazardem. "On je velmi dobrý hráč a Lille je pouze jeho přestupní stanicí. Poté půjde do jednoho z největších klubů v Evropě," řekl domácí lodivod a pokračoval: "Ale on je chytrý, zatím zůstane v Lille, kde bude pravidelně hrát, než aby v nějakém velkoklubu vysedával na lavičce. Kdybych byl na jeho místě, tak bych zůstal ještě rok, dva a až pak bych odešel," dodal Tigana.

Právě kolem Hazarda se minulý týden vyrojily spekulace, že ho Realu Madrid doporučil sám Zidane, o pár dní později o něj zase začaly mít zájem špičkové kluby z Anglie.

Domácí trenér pochválil i svého sobotního soupeře: "Lille je asi nejlepším týmem soutěže, co se týče držení balónu. Jsou příkladem pro ostatní, jak se hraje na tři útočníky a jakým způsobem má vypadat přechod do útoku. Útočníci jsou velmi rychlí a úspěšní v zakončování."

Domácím bude chybět zraněný Planus, otazník visí nad startem Chalmého. Zpátky ve hře však Diarra, který si odpykal dlouhý disciplinární trest za postrčení rozhodčího, který čítal šest zápasů.

Zvláštní bude tento zápas pro záložníka Lille Mavubu, který před čtyřmi lety hrál právě za Bordeaux. "Bude to pro mě jako každoročně zvláštní utkání. Minule jsem kvůli kartám nehrál, tak teď na sobotu se těším o to více. Chci, abychom s Lille dostáhli co nejlepšího výsledku, ale po závěrečném hvizdu se také půjdu pozdravit s příznivci Bordeaux."

Oba týmy do zápasu nastupují s dobrou bilancí z posledních utkání. Bordeaux v posledních dvou zápasech vyhrálo, hosté z Lille mají na svém kontě tři vítězství v řadě. Skončí po sobotě série některého z týmů?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC1466224:1624
2.Montpellier HSC1473413:1224
3.Paris Saint-Germain1465321:1323
4.Stade Rennes1365216:923
5.Olympique Marseille1364321:1422
6.Stade Brestois1464414:1022
7.Girondins Bordeaux1464418:1522
8.Olympique Lyon1464418:1622
9.AJ Auxerre1447320:1619
10.AS Saint-Étienne1354417:1519
11.FC Sochaux1453622:1818
12.FC Lorient1453614:1518
 Toulouse FC1453614:1518
14.AS Nancy-Lorraine1452716:2417
15.OGC Nice1444611:1616
16.Valenciennes FC1336413:1415
17.AS Monaco1428414:1314
18.SM Caen1435616:2214
19.RC Lens1435613:2214
20.AC Arles-Avignon1413109:296

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Godwinson

Montpellier, to bude těžkej mač ... ale př. sestava vypadá solidně, třeba bude favorit překvapen.

Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Spahic, Jeunechamp - Marveaux, Pitau, Dernis - Aït-Fana, Giroud, Kabzé (ou Belhanda).

Jinak zvědavej jsem na Bordeaux, doufám, že Tigana zase vymyslí nějakou kulišárnu v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

tomu rikam vyrovnana soutez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Belhanda rozhodně v základu být mohl, ať už místo Dernise či, to spíš, místo Kabzeho. Takže do nich!!

Reagovat
Godwinson

Doprdel, to je ale smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

tak podme Lille

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele