15. kolo
28.11.2010 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Edel zapomněl vykopávat, Lyon tak v závěru vydřel bod s PSG

Neuvěřitelná minela, jakou předvedl tři minuty před koncem hostující gólman Edel, stála PSG vítězství na lyonském Stade Gerland. Těsně před ním proměnil pokutový kop Hoarau a hosté otočili stav z 1:0 na 1:2. A to ještě hrál OL o deseti bez vyloučeného Cissokha. Jenže domácí Gomis v 87. minutě potrestal školáckou chybu a srovnal na konečných 2:2.

Ve 4. minutě střílel z dobré pozice hostující útočník Luyindula, který nahradil v sestavě jindy obvyklý základní článek sestavy PSG tureckého snajpra Melvüta Erdinca, jenže mířil jen mimo. Na druhé straně o šest minut později vyzkoušel svou levačku Bastos, jenž obstřelil obránce Armanda, technický přízemní pokus mu ale stačil brankář Edel vyrazit jednoruč pryč.

Do 25. minuty byla hra hodně vyrovnaná, pak ovšem začal více hrozit Lyon. PSG spoléhalo jen na soupeřovu špatnou rozehrávku, ze které se vydával do rychlých protiútoků. To byla ovšem jediná zbraň PSG. Jen tak mohlo vlastně domácí mužstvo ohrozit. Na konci jednoho takového brejku byl Giuly, kterého ovšem ve vápně na poslední chvíli odzbrojilo duo Cissokho - Lovren.

Doba kolem 30. minuty byla pro hosty velmi krušná. Nejprve zazmatkoval gólman Edel, který podcenil centr do vápna z levé strany, vůbec ho nezachytil, míč se náhle odrazil od zad Lisandra Lópeze a pro Edela bylo jediné štěstí, že nakonec nezapadl do sítě. O pár chvil později vyzkoušel štěstí z dálky Toulalan, ale pálil jen nad bránu.

Minutu na to byl v dobré střelecké pozici Bastos. Gomis mu hezky sklepával pas zleva, brazilský záložník se opřel z voleje do balónu, který jen o pár decimetrů minul prostor brány. V závěru si oba celky vytvořily po jedné dobré šanci. Po standardce, kterou zahrával Nene, hlavičkoval slabě a ještě k tomu jen mimo Camara, za Lyon mohl skórovat Gomis, jenže jeho rána rovněž do brány nezamířila.

Hostující věž Hoarau se sotva po přestávce na hřišti otrkala, už se hned drala do šance. Letěl na ní centr Neneho, na který však francouzský forvard hlavou o metr nedosáhl. V 52. minutě ještě Bastos mířil mimo bránu, o dvě minuty později se ale podařilo rozvlnit síť Cissokhovi. Série narážeček došla na levou stranu šestnáctky přímo k němu a on pak už míč poslal podél Edelovy pravé nohy přesně k tyči.

Jenže Pařížané nenechali výsledek jen tak. Po hodině hry mohl vyrovnat Giuly, kterému prodlužoval pas Neneho hlavou Hoarau, avšak bývalý zkušený reprezentant zblízka hlavičkoval nad.

V 65. minutě se hostům přece jenom podařilo srovnat stav. Cissokho se zapomněl v zadní linii, takže Hoarau v ofsajdovém postavení nebyl, leč tísněn vyběhnuvším gólmanem Llorisem, dokázal přihrát do malého vápna na Neneho, který z bezprostřední blízkosti neměl problém hlavou trefit poloodkrytou branku.

Akce najednou střídala jedna druhou. Bastos z přímého kopu pořádně provětral rukavice Edela, těsně poté Lovren hlavičkoval mimo. Bastos měl zkrátka nabito i nadále, po přihrávce od Gomise ale zase střílel vedle. V 74. minutě zkoušel Edela překonat padáčkem Gomis, pařížský strážce svatyně však dokázal vyrazit nad břevno.

Připomeňme, že bek Cissokho se při vyrovnávací gólové situaci zapomněl v obraně, díky čemuž mohl postupovat Hoarau sám a díky čemuž nakonec mohlo PSG vyrovnat. V 74. minutě špatně odhlavičkovával centr, k míči se dostal střídající Sessegnon, který z první vypálil směrem na Llorise a ten musel proti tomuto pokusu na zem.

V 83. minutě byl ovšem Cissokho, ač autor úvodního gólu, tím, kdo umožnil PSG znovu skórovat. V úniku fauloval ve vápně Neneho, dostal za svůj zákrok červenou kartu a ještě se kopala penalta, kterou s přehledem proměnil Hoarau. Brankář Edele bohužel pro hosty daroval soupeři v 87. minutě dva body.

Výkop z ruky, za jaký by se styděl i dorostenec okresního přeboru, nedoputoval snad ani na pět metrů, míče se zmocnil Gomis, jenž v pohodě nikým neohrožován srovnával. Tohle bude ještě dlouho diskutovaná hrubice, jakou arménský brankář předvedl. V nastavení měly oba týmy po dvou stoprocentních šancích. Jenže Sessegnon z blízkosti zamířil vedle a Gomisův skvělý volej nakonec vychytal Edel.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
juninho8

myslim si ze toto bude plichta :D....aj ked by som bol velmi rad keby sa lyon revansoval za vyradenie z pohara....a dufam ze bude hrat od zaciatku miralem nech ukaze co v nom je....allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že místo Kolodziejczaka nastoupí Cissokho :) A výsledek, samozřejmě že přeju Lyonu, když mu fandím takže to vidím na 2:1

Reagovat
Langi

snad se zadaří...já tipuju spíš 3:2

Reagovat
klvana

2:1 (Lisandro, Lovren)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byl bych nejdradši kdyby Lyon vyhrál celý zápas,ale hlavně potřebuju aby lyon vyhrál 1.poločas:) Mám to na tiketu:)

Reagovat
juninho8

zostava je presne ako si myslel dexinho....cissokho na lavej obrane inac vsetko ako predpokladana...a podme lyon!!!

Reagovat
juninho8

a je to v ude....1:2...nevadi...dokurili to lyoncania

Reagovat
miklic

ten edel?? to si fakt dělá prdel...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel

Reagovat
miklic

zkazil mi večer.. on vždycky vymyslí nějakou parádu..

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu bod spravedlivej... možná i zlatej... pravda, takovou blbost v takovymhle zápase... ale je to fotbal, to se prostě stává...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele