15. kolo
27.11.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Stade Rennes 2:0

Bretaňské derby mezi Lorientem a Rennes vyznělo lépe pro domácí mužstvo, které bylo především ve druhém poločase o třídu lepší a díky výhře 2:0, kterou zařídily branky Romaa z 61. minuty a Morela z 86. minuty, si připsalo zaslouženě tři body. Les Merlus se tak Rennes v tabulce přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů.

Domácí začali lépe a renneský gólman Douchez musel být během úvodních pěti minut hodně na pozoru. Nejprve z hranice vápna vyzkoušel svojí kopací techniku Amalfitano, po něm z velice podobné pozice rovněž Gameiro, avšak hostující brankář si s těmito dvěma střelami dokázal poradit.

Na druhé straně zahrozil v 11. minutě kolumbijský zabiják Montaňo, ovšem ani Douchezův protikolega Audard se nenechal mezi třemi tyčemi zahanbit a šanci mu zlikvidoval. O osm minut později Audard držel bezbrankový stav. Ekoko přihrával, Montaňo chytře nechal balón proklouznout na nabíhajícího Leroye, jenž si však z touhle příležitostí gólově neporadil.

Po přestávce byl Lorient očividně lepším týmem. Kitambala si mistrně poradil s dvěma obránci soupeře a jen pohotový zákrok Doucheze zamezil Les Merlus ve skórování. To se jim nakonec podařilo v 61. minutě, na konci povedené akce byl úspěšný střelec Romao. Douchez sice polapil pokus Amalfitana, jenže na dorážku Romaa už prostě nestačil.

Domácí i nadále pokračovali v tlaku, Rennes nedokázalo na dobrou hru soupeře vůbec reagovat. Douchez držel nad vodou svůj tým, nevyzrál na něj v 64. minutě Gameiro a poté ani z voleje Mvuemba po rohovém kopu Gameira, jelikož míč trefil jen břevno. Lorient se dočkal zaslouženého rozhodujícího gólu až v 86. minutě, když Gameiro pěkně nacentroval na skórujícího Morela.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele