15. kolo
27.11.2010 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Marseille přejela Montpellier 4:0 a je znovu v čele

Návrat na čelo tabulky ve velkém stylu předvedl obhájce titulu z Marseille. Co na tom, že Montpellier až do dnešního utkání třikrát v řadě zvítězil, domácí bojovníci nadělili svému soupeři na cestu hned čtyři dárečky. Šťastnými zasílateli se stal Lucho, Cheyrou, Valbuena a v neposlední řadě také Rémy.

Tým Didiera Deschampse tak již podruhé v řadě nadělil Montpellieru na svém stadionu čtyři branky, přestože minulou sezonu dopadlo utkání pro hosty trochu milosrdněji 2:4. Olympique tak v lize neprohrál již tři zápasy za sebou, během nichž inkasoval jedinou branku. Z pátého místa se tak přehoupl až na momentální první příčku, z níž ho ale zítra muže sesadit například Lille či Paris Saint-Germain. Naproti tomu Montpellieru skončilo úspěšné období, během kterého zaznamenal hned tři vítězství v řadě. Dnešní porážka znamená posun o jednu pozici níže, tedy na třetí místo.

Domácí začali utkání aktivně již od prvních minut. Hned po několika málo stovkách sekund se pokoušel o přelobování brankáře Jourdrena záložník Mathieu Valbuena, tentokrát ale vyšel ze souboje úspěšněji brankář hostů, který si nadvakrát poradil. Na druhé straně se předvedl i gólman domácího výběru Mandanda, jenž zlikvidoval hlavičku Girouda.

Pro Marseille pak ale přišla nepříjemná událost, pravý bek Cesar Azpilicueta špatně došlápl a poranil si koleno, nahradit ho musel Charles Kaboré. Nejnovější informace mluví až o šestiměsíční pauze. I na druhé straně muselo dojít již během prvních minut ke střídání. Zraněného Jeunechampa nahradil Abdelhamid El Kaoutari.

Zhruba v ten moment ale přišla úvodní - a možná již smrtící rána pro Montpellier. Cheyrouův centr byl prodloužen Brandaem a míč z voleje napálil do sítě Lucho González. Brankář Jourdren byl na jeho parádní pokus krátký - 1:0.

Gólman hostů si posléze poradil s ranou Ayewa, čímž si dodal snad trochu sebevědomí. Nicméně druhá branka na sebe nedala příliš dlouho čekat. Cheyrouův pokus se odrazil hned od dvou hráčů a Jourdren - již ležící na zemi na špatné straně - nemohl zasáhnout ani tentokrát - 2:0.

Montpellier, jehož pokusy většinu času končily mimo branku, se mohl v 41. minutě dočkat snížení. Velice blízko se ho totiž ukázal Hasan kabze, jehož do samostatného úniku vyslal Geoffrey Dernis. Steve Mandanda ale perfektním zákrokem zamezil brance a dal najevo větší pohodu domácího týmu.

A když již byl na něco Mandanda krátký, v brance ho zastoupil stoper Souleymane Diawara. Ten devět minut po začátku druhého poločasu zblokoval Dernisův přímý kop a následně i Kabzeho dorážku. Jourdren předváděl na druhé straně zázraky. Neuvěřitelným způsobem si poradil s přímým kopem Lucha Gonzáleze.

Nakonec ale třetí brance ve své síti nezabránil, to když v 65. minutě zvýšil již na 3:0 pro domácí Mathieu Valbuena. Lucho vyslal svého spoluhráče do solidního úniku a francouzský reprezentant pohodlně poslal míč po zemi do sítě - 3:0.

Třetí branka již zabila veškeré naděje hostů na úspěch a konečnou vystavil v poslední minutě ještě Loïc Rémy. Letní posila Olympiqueu si to prosvištěla hostující obranou a následně jednoduše překonala i brankáře Jourdrena - 4:0. Marseille tak utkání jasně ovládla, jedinou starostí tak zůstává zdravotní stav Césara Azpilicuety.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele