LaLiga - souhrn 32. kola

13.04.2018, 22:53, aktualizováno 15.04.2018, 22:38
Komentáře a souhrny
Barcelona porazila Valencii a už pomalu chystá mistrovské oslavy. Na druhém místě se drží Atlético, které si poradilo s Levante. Getafe zdolalo Espanyol, zatímco Real Madrid naplnil roli favorita v Málaze. Sevilla prodloužila šňůru bez vítězství, doma s Villarrealem ale bod musí brát. Zachraňovala ho až dvěma góly v závěru. Naopak pokračuje vítězné tažení Betisu za pohárovou Evropou, druhý sevillský celek vyhrál pátý zápas v řadě, tentokrát na půdě Girony...

Málaga CF - Real Madrid 1:2

15.04.2018 20:45

Góly: 90+3. Diego Rolán - 29. Isco, 63. Casemiro

Real Madrid si dle očekávání poradil s poslední Málagou a zůstává na třetím místě. Trenér Zinedine Zidane šetřil po zápase s Juventusem některé hvězdy, včetně Cristiana Ronalda. Hvězdou zápasu se stal záložník Isco, který jednu branku vstřelil a na druhou přihrál.

Málaga už má jen matematickou šanci a i ona je už smířena s tím, že po sezoně spadne do nižší soutěže. V tomto kole proti ní stál slovutný Real Madrid, který byl i bez některých hvězd pořád obrovským favoritem.

Bílý balet začal aktivně a netrvalo to dlouho a před Robertem bylo pořádně živo. V první velké šanci neuspěl hlavičkující Kovačič, ale nutno podotknout, že skvělý zákrok předvedl právě Roberto. O chvíli později selhal v ještě větší příležitosti Lucas, sám před Robertem poslal balón nad branku. Tlak Realu každou minutou sílil a ve 29. minutě vygradoval v úvodní branku. Z volného přímého kopu se o ní postaral Isco, po jeho ráně k tyči se gólman Málagy natahoval marně. Domácí se z inkasované branky oklepali a v závěru prvního poločasu Realu pořádně zatopili. Nejprve Rosales z nadějné pozice poslal balón mimo a po něm Iturra nepotrestal hrubou chybu záložníka Casemira a sám před Navasem selhal. Navas si připsal úspěšný zákrok.

Real udával tempo i po změně stran a po hodině hry se dočkal další branky. Benzema odvedl pořádný kus práce, když udržel v pokutovém území balón pro Isca, ten nehamounil a přihrávkou našel lépe postaveného Casemira, který zvýšil na 2:0. Zidaneho hoši měli ještě další šance, nicméně Casemirova trefa byl z jejich strany tou poslední.

Málaga si v nastavení připsala alespoň čestný úspěch. Diego Rolán udeřil po centru z levé strany a od břevna dostal balón do sítě. Více už domácí nestihli a Realu podlehli 1:2.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Espanyol Barcelona 1:0

15.04.2018 18:30

Góly: 53. Damián Suárez

Ani velká územní převaha nestačila fotbalistům Espanyolu na bodový zisk a není se čemu divit, když za devadesát minut ani jednou netrefili prostor mezi třemi tyčemi. Getafe bylo v tomto směru úspěšnější a především vsítilo jedinou branku zápasu, jmenovitě se o ní postaral Damián Suárez.

První přesnou střelu na branku si Getafe připsalo po pár minutách zápasu. Rémy si srovnal balón na pravačku a vypálil, brankář López musel na zem, nicméně nijak těžký zákrok to nebyl. Madridský celek byl dál aktivnější a López musel v 16. minutě předvést další zákrok. Tentokrát se z voleje opřel do balónu Fajr, načež brankář Espanyolu vyrážel. Katalánci pak srovnali hru, ale do žádné šance se nedostávali. K vidění byl spíše boj o střed hřiště.

Jediná branka zápasu padla v 54. minutě a stála za to. Getafe rozehrávalo volný přímý kop a Fajr jenom přiťuknul Damiánu Suárezovi, který se opřel do balón a nechytatelnou dělovkou do šibenice nedal Lópezovi vůbec žádnou šanci.

Jenomže Getafe si utkání zbytečně zkomplikovalo. Po hodině hry zbytečně fauloval zezadu Mathieu Flamini a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu. Espanyol měl k dispozici zhruba půlhodinovou přesilovku.

V 72. minutě byl barcelonský celek blízko vyrovnání, Moreno měl před sebou odkrytou branku, ale skvělý obranný zákrok předvedl Damián. Espanyol už měl v té době drtivou územní převahu, jenomže to mělo velký háček, protože ani jednou nedokázal zakončit na branku. Getafe proto výsledek udrželo a slaví nejtěsnější vítězství.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Levante UD 3:0

15.04.2018 16:15

Góly: 33. Ángel Correa, 48. Antoine Griezmann, 77. Fernando Torres

Na druhém místě španělské soutěže dál setrvává Atlétiko Madrid. Los Colchoneros vůbec neměli problém s Levante, které vyprovodili ze hřiště s tříbrankovou nadílkou. Vše načal v prvním poločase Correa a po změně stran se k němu přidali Griezmann a Fernando Torres.

Atlétiko díky výhře stále živí malou naději na titul, ale především si pojistilo druhé místo. Zápas měli Atleti celou dobu pod kontrolou. Levante nadále zůstává v sestupovém ohrožení, k dobru má ale solidních pět bodů.

Obrana Levante byla od úvodní minuty vytrvale pod tlakem. Atlétiko postupným útokem hledalo skulinky v obranných řadách soupeře a bylo jen otázkou času, kdy gólově udeří. Levante to nakonec vydrželo půl hodiny. Vitolo zatáhl balón do vápna, kde ho ještě posunul na Ángela Correu, který se zasekávačkou zbavil obránců a nekompromisní ranou poslal domácí do vedení. Levante se sice snažilo o odpověď, ale domácí mu mnoho nedovolovali. Před koncem poločasu se ještě domácí publikum dožadovalo pokutového kopu, jenže sudí vyhodnotil faul na Griezmanna jako simulaci a útočníka obdaroval žlutou kartou.

Svěřenci Diega Simeoneho chtěli ve druhém poločase co nejrychleji vstřelit druhou branku a to se jim také podařilo. Los Colchoneros vystřihli nádhernou akci jako z učebnice, pas do strany a za obranu Vršaljko z první sklepl pro Griezmanna, který rovněž bez přípravy vypálil nechytatelně do šibenice.

Madridský celek dál v pohodě kontroloval zápas a Levante do ničeho vážného nepouštěl. Čtvrthodinu před koncem navíc soupeři uštědřil třetí branku. Opět to byla akce ze strany, tentokrát centroval do vápna Correa a Fernando Torres ukázal, že ještě neztratil zabijácký instinkt. Třetí branka Atlétika znamenala definitivu.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Deportivo Alavés 0:1

15.04.2018 12:00

Góly: 5. John Guidetti

Alavés dokázal zvítězit na půdě Eibaru a dál uniká sestupovým příčkám. Veledůležité tři body mu zařídila brzká Guidettiho branka, na kterou domácí nenašli odpověď. Eibar si šance vytvořil, jenže nebyl produktivní.

Rozhodující moment přišel už po pouhých pěti minutách. Alavésu se povedla akce po levé straně hřiště, kdy Sorino zatáhl balón do vápna a zpětnou přihrávkou našel na okraji pokutového území Guidettiho, jenž povedenou ranou k tyči zajistil brzké vedení. Eibar mohl odpovědět o deset minut později, ale Leónovu střelu zpacifikoval Pacheco. Úvodní čtvrthodina tedy přinesla zajímavé okamžiky, jenomže tempo v prvním poločase postupně opadlo a zajímavá podívaná se změnila v nudu. První poločas nic dalšího nenabídl.

Až zase po změně stran vyzkoušel Pachecovu pozornost Kike García. Hostující brankář si připsal velmi dobrý zákrok. V 67. minutě se Kike García znovu opřel do balónu a jen těsně přestřelil. Další velká šance Eibaru zůstala nevyužita a Deportivo stále drželo nejtěsnější vedení.

Hosté se s ubývajícími minutami opevňovali před vlastní šestnáctkou a cíl byl jasný, za každou cenu udržen těsné vedení. Závěr utkání Alavés rozkouskoval a vlastně Eibar do žádného velkého náporu nepustil. Domácím nepomohly ani tři minuty nastaveného času, Deportivo výsledek udrželo a v boji o záchranu má další cenné tři body.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 2:3

14.04.2018 20:45

Góly: 47. Raúl García, 72. Markel Susaeta - 6. Adrián, 14. Adrián, 53. Borja Valle

Překvapivé tři body na San Mamés vybojovala La Coruňa. Hosté díky výhře stále živí naději na záchranu a na sedmnácté Levante v tuto chvíli ztrácejí pět bodů. Deportivo mělo raketový start a už po čtvrthodině hry museli domácí dohánět dvoubrankové manko. Dvěma brankami se blýskl Adrián López.

Deportivo potřebovalo na San Mamés nutně uspět, jinak by už situace začínala být takřka beznadějná. Seedorfovi svěřenci proto vstoupili do zápasu velmi aktivně a domácího soupeře zaskočili během čtvrthodiny dvěma brankami. La Coruňa rozehrála v šesté minutě rohový kop, Schär hlavičkoval na zadní tyč, kde další hlavičkou překonal brankáře Adrián López. A to nebylo všechno. O pár minut později udeřili hosté podruhé. Borges sklepl před branku výtečný centr a Adrián López přidal svůj druhý zásah. Clarence Seedorf mohl být na lavičce Deportiva zatím spokojen.

Athletic zbraně neskládal a ještě do poločasu chtěl vstřelit kontaktní branku. Z nadějné palebné pozice pálil nad De Marcos a o chvíli později před brankou těsně nedosáhl na balón Iňaki Williams.

Za zmínku stojí ještě okamžik, kdy kouč Deportiva Clarence Seedorf pobavil diváky na San Mamés, když u postraní čáry patou zpracoval vysoký balón a všem ukázal, že fotbal hrát stále nezapomněl. Zpět však k samotnému utkání, v nastaveném čase mohlo Deportivo přidat třetí zásah. Martínez postupoval sám na Kepu, kterého se zbavil, avšak vracející se obránce Martínez ještě stihl uhasit nebezpečí a udržel domácí ve hře.

Domácí se dočkali kontaktní branky krátce po změně stran. Hned ve 48. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Raúl García a bylo zaděláno na pořádné drama. Tedy jen do chvíle, než La Coruňa o šest minut později přidala třetí trefu. Laxní obrana Athleticu nedokázala zastavit akci soupeře a Borja Valle před brankou usměrnil balón za záda nešťastného Kepy.

V žádném ještě nebyl konec. Athletic se znovu vrhl do útoku a opět snížil. Čtvrthodinu před koncem hosté opět neubránili rohový kop a Markel Susaeta na bližší tyči protečoval balón do sítě. Snižující branka na 2:3 vlila Baskům novou krev do žil a Deportivo se rázem ocitlo pod velkým tlakem. Po pádu Adurize se domácí marně dožadovali pokutového kopu a o chvíli později po dalším rohu skvěle zasáhl Martínez. Drama vrcholilo a čas pro domácí neúprosně utíkal. Deportivo se v závěru soustředilo jen na defenzívu a vedení 3:2 nakonec skutečně udrželo.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Real Sociedad 0:1

14.04.2018 18:30

Góly: 21. Mikel Oyarzabal

Real Sociedad pod novým trenérským vedením nadále stoupá tabulkou. Ani v třetím zápase tým Imanola Alguacila neinkasoval a takřka po celých devadesát minut na půdě Las Palmas plně dominoval, díky čemuž si zaslouženě odváží tři body za výhru 1:0. Konečné skóre mohlo být mnohem jednoznačnější nebýt kombinace bídné koncovky a kvalitních zákroků domácího brankáře Leandra Chichizoly, jenž jako jediný z utrápeného ostrovního týmu nabídl výkon prvoligových parametrů.

Situace v týmu z hlavního města Kanárských ostrovů je již kritická a soudě dle sobotního výkonu již naděje na záchranu nepanuje ani v hlavách samotných hráčů. Týmu Paca Jémeze scházelo především v první půli úplně vše a hosté si na poloprázdném stadionu na Gran Canarii dělali, co se jim zachtělo.

Již v deváté minutě Adnan Januzaj na pravé straně jednoduše pláchl všem a jeho samostatný únik zastavil až perfektním zásahem gólman Chichizola. Průlom skóre byl však jen otázkou času. Po dvaceti minutách jednostranného fotbalu nikým neatakovaný Asier Illarramendi vystihl přesně náběh Mikela Oyarzabala, jenž si míč umně zpracoval hlavou a následně propálil i bezmocného Chichizolu. Ten se nenudil ani ve zbytku první půle, zatímco na opačné straně padl jen jeden jediný hrubě nepřesný pokus Eteba.

Po změně stran se hra Las Palmas přece jen pozvedla a hned na úvod slibně vypálil Tana. Skomírající ofenzivu pak přišel oživit útočník Calleri, jenže Sociedadu ještě otevřenější tříčlenná obrana plně vyhovovala a pravidelně skrze neexistující zálohu domácích vyrážel do rychlých protiútoků, až utkání místy připomínalo exhibiční podívanou. Jediné, co Jémezovu družinu uchránilo od debaklu, byla mizerná finální fáze hostí, kdy Januzaj či Agirretxe nezvládli dovést do konce i sebelépe rozehranou akci.

Baskický klub to ovšem nakonec mrzet nemusí, neboť si vedení 1:0 uhlídal až do konce a poskočil na desátou příčku. Las Palmas zůstává předposlední s desetibodovým mankem na záchranu.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Celta Vigo 1:0

14.04.2018 18:30

Góly: 63. Miguel Ángel Guerrero

Celta Vigo zažila na Leganésu těžké vystřízlivění. Ještě před týdnem dokázala rozstřílet Sevillu 4:0, ovšem tentokrát se neprosadila a po brance Guerrera dokonce prohrála. Hráčům Celestes se vzdalují evropské poháry.

Leganés určitě choval k Celtě velký respekt, na druhou stranu se jí nebál a do zápasu vykročil hodně aktivně. O první velký rozruch se postaral Miguel Ángel Guerrero, jeho ostrý projektil skončil těsně vedle. Po půlhodině hry se zase dostal k hlavičce Siovas a Álvarez v brance Viga měl plné ruce práce. Skvělým zákrokem odvrátil další možnou pohromu. Celta Vigo toho v prvním poločase příliš neukázala, ale nutno podotknout, že Leganés hrál velmi dobře.

Hostující kouč nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, a tak o přestávce připravil střídání. Hrací plochu opustil Méndez, kterého nahradil Maximiliano Gómez. Hra Celty se ale nezlepšila, domácí byli nadále lepší. Po další Guerrerově šanci musel opět zasahovat Álvarez.

Celestes poprvé zahrozili až v 59. minutě, centr Wasse zakončoval Gómez, jenomže branku Cuéllara minul. A Leganés trestal. El Zhar poslal přihrávku na malé vápno, kde jí v náběhu dopravil do sítě Guerrero. Leganés byl v laufu a dál byl lepším týmem, nicméně i Celta dokázala zahrozit. Wass měl v 77. minutě na kopačce vyrovnání, ovšem nepříliš razantně vystřelil a Cuéllar si s jeho pokusem poradil.

Snaha Celty v závěru vyrovnat se míjela účinkem. Domácí hráli přesně to, co potřebovali a nejtěsnější vedení nakonec uhájili.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Valencia CF 2:1

14.04.2018 16:15

Góly: 15. Luis Suárez, 51. Samuel Umtiti - 86. Dani Parejo (pen.)

Po obrovském zklamání ze čtvrtfinálového duelu Ligy mistrů v Římě se musela Barcelona rychle postavit zpět na nohy v domácí La Lize, kde ji na Camp Nou vyzvala ambiciózní Valencie. V sázce bylo pro domácí nejen udržení výrazného náskoku na čele tabulky, ale také stanovení historického rekordu v počtu zápasů bez porážky, který před osmatřiceti lety stanovil Real Sociedad. Díky trefám Luise Suáreze a Samuela Umtitiho barcelonští zvítězili 2:1 a prodloužili svou neporazitelnost na úctyhodných 39 zápasů.

Bodová propast mezi Barcelonou a druhým Atléticem Madrid je tak po tomto duelu již čtrnáctibodová a definitivní stvrzení zisku ligového titulu je pro tým Ernesta Valverdeho na dosah ruky. Pozornost na sebe nyní strhává i ligový pohár, jehož finále barcelonských se Sevillou proběhne již příští víkend. Valencie pak zůstává třetí s náskokem jednoho bodu před Realem Madrid, který má ovšem zápas dvaatřicátého kola stále před sebou.

O důležitý průlom skóre na uklidnění domácího týmu i fanoušků se po čtvrthodině hry postaral Luis Suárez, jehož vybídl k třiadvacátému zásahu ligové sezony povedeným obloučkem za obranu Philippe Coutinho. Brazilský záložník se krátce po změně stran ocitl v roli asistenta ještě jednou, když v 51. minutě z jeho rohového kopu pojistil vedení Barcelony Samuel Umtiti hlavičkou na přední tyči. V závěru sice Daniel Parejo zvládl snížit zpět na rozdíl jediného gólu úspěšně proměněným pokutovým kopem, ale víc toho již Los Che na půdě favorita nestihli.

Triumfální zápasová šňůra katalánského giganta se táhne již od dubna loňského roku, kdy ještě pod vedením Luise Enriqueho Barcelona po překvapivé prohře s Malagou najela zpět na vítěznou vlnu triumfem 3:2 proti Realu Sociedad. Do konce tehdejší sezony již následovala pouze vítězství, na něž letos Valverde navázal bilancí dalších pětadvaceti výher a sedmi remíz. Ani s rekordem v kapse a takřka jistým titulem ovšem má Barcelona o co usilovat, neboť ještě nikomu se v La Lize nepodařilo projít celou ligovou sezonou bez jediné porážky. Nyní k tomu zbývá posledních šest krůčků, které však čítají nelehký výjezd do Viga či domácí El Clásico s Realem.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Villarreal CF 2:2

14.04.2018 13:00

Góly: 78. Nolito, 82. Steven Nzonzi - 36. Daniel Raba, 68. Carlos Bacca

Start Sevilly v příštím ročníku evropských pohárů je vážně ohrožen. Andaluský celek proti Villarrealu vybojoval alespoň bod, přestože prohrával o dva zásahy a navíc dohrával bez vyloučeného Ben Yeddera. Villarreal ale následně rovněž přišel o hráče a pak povolil domácím snížit a posléze srovnat na konečných 2:2.

Sevilla zažila po vyřazení z Ligy mistrů další zklamání a vážně si pohrává s neúčastí v evropských pohárech pro příští rok. První šanci si v zápase vytvořila Žlutá ponorka, gólman Soria však s Čeryševem neměl problémy. Stejný muž měl ještě větší šanci v 19. minutě, kdy se zjevil v blízkosti Sorii a zakončil, brankář Sevilly však výtečně zasáhl.

Villarreal byl v průběhu prvního poločasu lepším týmem a ve 36. minutě šel do zaslouženého vedení. Daniel Raba zůstal na hraně malého vápna nikým neobsazen, počkal si na centr Castilleja a hlavou otevřel skóre zápasu. Sevilla musela dohánět manko, ale proti hře Villarrealu se jí vůbec nedařilo. V 62. minutě přišla pro domácí velká komplikace, Ben Yedder fauloval, dostal žlutou kartu a jelikož sudímu ještě zatleskal, dostal rázem druhou.

Sevilla šla tedy do oslabení a uběhlo jen pár minut a přišla další rána. Carlos Bacca se dostal do rychlého brejku, pelášil na Soriu a střelou k tyči zvýšil na 2:0.

V tuto chvíli Seville věřil málokdo. Dvoubranková ztráta a navíc početní nevýhoda znamenaly takřka konec zápasu. Pak se ale na stadionu Sáncheze Pizjuana začaly dít věci. Po ruce Jaumeho Costy zahrávali domácí penaltu, ale brankář Asenjo se rozhodl pro stejnou stranu jako střelec Nolito, takže kontaktní gól (zatím nepřišel). Alespoň se však díky vyloučení Costy srovnal počet hráčů na hrací ploše.

Sevilla nakonec přece jen udeřila. Nolito odčinil penaltové zaváhání a hlavou zužitkoval centr Lengleta. Rázem bylo o drama postaráno. Nabuzení domácí pak přidali druhý gól, když N'Zonzi nechytatelnou dělovkou prostřelil Asenja. Montellovi svěřenci cítili šanci na zvrat, ale nic dalšího už se nestalo. Konečná remíza je ztrátou pro oba celky.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Betis 0:1

13.04.2018 21:00

Góly: 36. Loren Morón

Betis zvládl další zápas za tři body a upevnil si pátou příčku. V utkání na půdě Girony padla jediná branka, ve 36. minutě se o ní postaral Morón. Girona sice rozvlnila síť soupeře třikrát, ale pokaždé jí byl odmáván ofsajd.

Na stadionu Municipal de Montlivi se hrálo přímé utkání o účast v evropských pohárech. Betis měl na svého soupeře pětibodový náskok, který po tomto vítězství ještě navýšil. Andaluský celek si připsal už páté vítězství v řadě, zatímco Girona prodloužila sérii bez výhry na tři utkání.

Girona mohla udeřit po pár minutách hry. Po velké chybě v rozehrávce se balónu zmocnil Portugués, ale zblízka povyběhnutého Giméneze překonat nedokázal. Nepovedlo se to ani Granellovi, jenž ze střední vzdálenosti napřáhl a Giméneze pořádně protáhl. Betis o sobě dal poprvé pořádně vědět ve 23. minutě, do šance se vrhl Morón, ale balón poslal těsně vedle tyče. Vzápětí bylo rušno na druhé straně, když rozvlnil sít Juanpe, ovšem radost domácích příznivců byla zbytečná, neboť sudí odmával ofsajd.

Nerozhodný výsledek vydržel do 36. minuty. Betis rozjel rychlý kontr, Joaquín výtečně vysunul kolmicí Lorenza Moróna, který si lehkým dloubnutím vychutnal brankáře Bona. Odpověď domácích mohla být blesková, Giménez zaváhal a oheň musel hasit až na brankové čáře obránce Mandi. První poločas nabídl spoustu zajímavých okamžiků, avšak jen jeden přesný zásah.

Také druhý poločas byl zajímavý. Po hodině hry vstřelila Girona další branku a i tentokrát sudí odmával ofsajd. Girona si vytvořila větší převahu a před Gimenézem bylo pořád živo. Po stažení Stuaniho se domácí dožadovali penalty, avšak marně. Čtvrthodinu před koncem vsítila Girona v pořadí už třetí branku z ofsajdu a jen zvýraznila svojí frustraci. Betis se usilovně bránil a duel nakonec dotáhl do úspěšného konce. Girona v zápase nebyla horším týmem, nicméně nedokázala vstřelit ani jednu regulérní branku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona32257081:1782
2.Atlético Madrid32218354:1571
3.Real Madrid32207579:3567
4.Valencia CF32205760:3365
5.Real Betis321641253:5352
6.Villarreal CF321461243:3948
7.Sevilla FC321451341:5247
8.Girona FC321281244:4944
9.Celta Vigo321271350:4443
10.Getafe CF321191236:3042
11.Real Sociedad321171457:5240
12.SD Eibar321171436:4640
13.Athletic Bilbao329121135:3839
14.CD Leganés321161527:3939
15.Deportivo Alavés321221829:4538
16.Espanyol Barcelona328121226:3936
17.Levante UD326131328:4831
18.Deportivo La Coruña32681832:6526
19.UD Las Palmas32562122:6421
20.Málaga CF32452320:5017

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (314)

Přidat komentář
Phillipinho

Betis pata vyhra v rade. S Bartrou 7 cistych kont z 11 zapasu. Predtim 4 cista konta ve 23 záasech. Joaquin to co predvadi ve 36 letech je dost neskutecny

Reagovat
Phillipinho

Jo a Fabianovo vykupka 30 mega uz ted zacina byt dost nizka a docela se bojim, ze uz ji ted v lete nekdo aktivuje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To sice ano, ale tak pro Betis pořád lepší než těch 15 mega, který tam měl ještě před podpisem nový smlouvy pár měsíců zpátky. Každopádně do Barcy bych ho bral všema deseti, ideálně i se Setiénem.

Reagovat
smazaný uživatel

K nám by měl přijít úplně někdo jiný a to Mikael Oyarzabal!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Juan Román Riquelme

Je to Mikel Oyarzabal Ugarte

Reagovat
JakubOcko

Jn až nato že Girona dala 3 goly akorát La Liga je moc velká žumpa na rozhodčí... jenom Realu to prochází.

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Dobrej hnus.

Reagovat
blaugrana

To Girone fakt neuznali tri kusy? V zostrihu som videl len jeden a tam offside bol.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba povedat, ze Betisu posledne zapasy pomaha aj stastie. Ale stastie praje pripravenym.

Reagovat
valloire

VOKNO

1938

Šampionát konaný ve Francii 4.-19.6., kde jsme, a to bude pro mnohé překvapení, měli nejblíže k zisku titulu mistrů světa. Před MS výběr Prahy rozdrtil Wolwerhampton 4-0 a Slavia vítěze anglického poháru 6-1. Útok vedl nejlepší hráč doby Josef Bican. Nedostal ovšem československé občanství a tak do Francie neodjel. Jaká to byla škoda, se ukáže na průběhu MS. Po jeho skončení přijíždí v rámci Středoevropského poháru (tehdejší obdoba Ligy mistrů) na Slavii Ambrosiana (dnešní Inter Milán) s čerstvými mistry světa Meazzou a Ferrarim a odjíždí s debaklem 9-0 !!! Je 11.7. a Bican dává 4 góly. Slavia potom vyřídí další italský celek FC Genoa 4-0 a Pepi dává všechny góly. Slavia toho roku Pohár vyhraje, když ve finále porazí Ferencváros se Sárosim. Bican je nejlepší střelec s 9 góly, Sárosi skoroval 6x. Bican dostává občanství v létě po MS a ve Švédsku národní tým vítězí 6-2. 40000 diváků ve Stockholmu aplauduje skvělé hře útoku pod vedením Bicana, který dává 3 góly.

Před MS se konala kvalifikace, kde nejzajímavější události jsou Maďarsko- Řecko 11-1, ČSR- Bulharsko 6-0 a účast Holandské Východní Indie, které odřeklo Japonsko. Její hráči se plavili do Francie 3 týdny a trénovali na palubě parníku. Na MS dostali 6 gólů od Maďarska a vrátili se domů. Brazilci před MS odmítli dokonce sehrát přátelák s Anglií. V mužstvu měli skvělého Leonidase, vynálezce kopu přes hlavu - nůžek.

Samotné MS začalo senzačním vítězstvím Švýcarska nad posíleným Německem rakouskými hráči, když v opakovaném zápase obrátili z 0-2 na 4-2. Wunderteam už po anšlusu neexistoval a tak Švédové postoupili bez boje. My jsme porazili Holandsko 3-0 po prodloužení brankami Košťálka, Nejedlého a Zemana. Senzací byl postup Kuby přes Rumunsko 3-3 a 2-1. Brazilci sehráli s Polskem nezapomenutelné utkání. Zvítězili 6-5 po prodloužení a vítězný gól, svůj 3. v zápase, dává Leonidas bosý. Peracio vypálí takovou ránu, že golman vlétne s míčem do sítě. Italové se trápí s Nory, ale přesto vítězí 2-1 pp. Ani 3 černoši z kolonií nepomáhají Belgii k vítězství nad Francií a prohrávají 1-3.

Ve čtvrtfinále hraje před 60000 diváky domácí tým s Italy. Za lístek za 15 franků se dává 100 franků na černém trhu. Nicolasovo mužstvo se ale musí před obhájci titulu sklonit, Itálie vítězí 3-1. Dva góly dává Piola. Švédové smetli unavené Kubánce 8-0 a Maďaři přehráli Švýcary 2-0. Naši sehráli dva vyčerpávající zápasy s Brazilci. První zápas v Bordeaux začal ze strany Brazilců hrubě. Už ve 12. minutě nakopl Zeze Nejedlého a šel ven. Několik minut se nehraje, Brazilci chtějí odejít ze hřiště. Ve 30.min. ale dává Leonidas z ofsajdu na 1-0. Zklamal Šimůnek, kterého Brazilci technickými fintami doslova zesměšňují. Puč má nedoléčené zranění. Ve 2.půli začínají naši náporem a Kopecký střílí jednou těsně vedle a potom do tyče. V 65. min. vyrovnává konečně Nejedlý z penalty. V 85. min. si Plánička zlomí ruku při souboji s Peraciem, ale zápas dochytá. Před koncem zápasu jdou ze hřiště za vzájemné napadení Říha a Machada. V prodloužení mohl rozhodnout Kopecký, ale dává zase tyč. Na opakované utkání nastupuje Brazílie s novou jedenáctkou, z té předtím hrají jenom brankář Walter a Leonidas. My máme potíže se sháněním Bradáče a tak přijíždí jenom Senecký. teď by se hodil Bican....Vedeme 1-0 po gólu Kopeckého. Zraněn je ale Ludl, Kopecký, Bouček, Košťálek a náhradní gólman Burkert nastupuje se zraněním taktéž. Prohráváme zdecimováni 1-2 po gólech Leonidase a Roberta.

V semifinále šetří Brazilci jednoho ze dvou nejlepších hráčů doby Černého diamanta Leonidase na finále a nevyplácí se jim to. Brazilci jsou unaveni po bojích s Československem a prohrávají goly Meazzy a Colaussiho 1-2. Maďaři poráží Švédsko 5-1. Dva goly dává Zsengeller.

Finále na stadionu Colombes v Paříži před 50000 diváky ovládla Itálie pod vedením svazového kapitána Vittoria Pozza 4-2 a obhájila titul.

Itálie : Olivieri - Foni, Rava - Serantoni, Andreolo, Locatelli - Biavati, Meazza, Piola (2), Ferrari, Colaussi (2)

Maďarsko : Szabo - Polgár, Biro - Szalai, Szucs, Lazar - Sas, Vincze, Sárosi (1), Zsengeller, Titkos(1).

Střelci : Leonidas 7, Piola, Zsengeller, Sárosi 5.

All star : Olivieri - Domingos (Bra), Rava - Szalay, Andreolo, Alfonzinho (Bra) - Sas, Leonidas, Piola, Ferrari, Colaussi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli se mi to chce číst

Reagovat
ratusek

Ben Yedder

Sudí kdyby si takhle nenechali srát na hlavu všichni

Reagovat
TheTopFootbaler

15:04 Ben Yedder dostal dvě žluté v jedné minutě

Pouhopouhých 8 minut vydržel na hřišti francouzský útočník Sevilly Wissam Ben Yedder v zápase proti Villarrealu. V 54. minutě vystřídal Luise Muriela a v 62. už šel do sprch po dvou žlutých kartách. První dostal za to, že u rozhodčího orodoval za žlutou kartu pro soupeře, druhou pak za ironický potlesk, který po první kartě připojil.

Dobrej frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ta druhá karta Kdyby takhle radši rozdávali za simulace, ubliženci.

Reagovat
TheTopFootbaler

Je fakt, že jsem to neviděl, ale tyhle podrážděný reakce hráčů je taky potřeba vymýtit. Doufám, že nejsem sám, komu vyloženě vadí pohled na ublížené vztekající se ksichtíky plejerů po každém výroku sudího, kteří se durdí, že nééé, oni se ho určitě ani nedotkli, a když jim rozhodčí milosrdně ukáže žlutou, div že do kabin uraženě nedojdou sami. Samozřejmě jsem to trochu nadsadil a neříkám, že zrovna Ben Yedder se takhle choval, ale víš co myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

No, taký typický výkon Barcelony pod Valverdem, ktorému luck v LM už skončil a blíži sa to aj v lige

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ligu už má viď, to bych pohlídal i Ballardini. Já vím, že je to zlé hned po první sezóně, co to tam zvedl, ale přál bych si jako trenéra Barci Marcelina, udělal by z ní zase neskutečnou mašinu.

Reagovat
LAM

Kdy to přesně přijde v lize?

Reagovat
smazaný uživatel

Čoskoro. Ako hovorím, v LM už na to došlo a nečudoval by som sa prvej prehre cez týžden v Celte.

Reagovat
smazaný uživatel

je to těžké co? čekat na prohru 39 zápasů RIP

Reagovat
smazaný uživatel

LAYS

Reagovat
X-bano-X

"Barcelona porazila Valencii a vytvořila nový rekord španělské ligy, když poražena neodešla už ve 39 zápasech v řadě, Real Sociedad se v minulosti zastavil na čísle 38."

Reagovat
smazaný uživatel

dobrou chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Tento Nostradamus to píše už zo 20 kôl

Reagovat
LAM

Výhra a rekord je doma,ale ty výkony opravdu nic extra.Opět nervy až do konce.

Messi dneska neměl střelecký štěstí a doufám že on i velká většina týmu bude na Celtě odpočívat kvůli CDR.

Suarez sice gol ale ve hře něco strašnýho.Třeba Messi tam mohl od něj dostat přihrávku tak 5krát a on to vždy zazdil.Něco strašnýho a s tim se moc hrát nedá.Tady letos k tomu Messimu hrozně chybí ten Neymar.To byla jiná podívaná.

Reagovat
LAM

Jo příští dva zápasy neuvidim,tak doufám že aspoň výsledky nebudou špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pro tebe dobře, když tak strašně trpíš

Reagovat
LAM

Miami,Niagáry a Chicago

Bál jsem se že neuvidim první zápas SF LM,ale to se vyřešilo samo Doufám že CDR ukopou.

Jinak doufám že příští sezonum s novym trenérem budem hrát lepší fotbal a trpět nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo myslíš, že ho nahradí na postu trenéra? Jinak je zajímavé, že ještě nedávno se strašně velebil jaké je to génius a podívej se teď.. Připadá mi to stejné jako s Carlem v Realu.. Nechával hrát furt stejné hráče, ti se unavili po novém roce a výsledky šly dolů... Následkem toho bylo vypadnutí z LM... Hodně podobné, že?

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný druhý poločas, výhra v suchém triku mělo to být minimálně 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Videli ste tu prihravku najlepsieho futbalistu historie, Lionela Messiho, na Iniestu ? Poslepu. Krasa.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hrál totální bídu, ale stejně mohl mít 3 asistence a gól a nikdo by se nedivil.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Pele ani Diego Armando uz aktivne davno nehraji, takze Donovi Andrésovi prihral jen nejlepsi a opravdu rozdilovy hrac Barcelony.

Reagovat
blaugrana

Vale v druhom polčase fyzicky odišla a to dalo priestor Leovi s Donom, ktoré so svojimi kombináciami aspoň trochu oživili ďalší profesorský výkon.

Reagovat
blaugrana

Takže v lete asi nejako takto. OUT: Vidal, Gomes, Paco, Rafinha. Ak Boh dá, tak za nich bude 100 mega potrebných na Griezmanna. IN: Arthur, Grizzly a ak odíde Don, tak to bude chcieť ešte niekoho. Ernesta by som nahradil tiež, pretože neverím, že svoj štýl futbalu zmení.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho miesto Ernesta ?

Reagovat
blaugrana

Jardim. Alebo niekoho, kto ma rad utocny futbal, ktorym sa Barca vzdy vyznacovala.

Reagovat
Gazdo

za jardima

Reagovat
Juan Román Riquelme

Tata Martino

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád se mluví jenom o Griezmannovi, ale podle mě potřebujeme hlavně posílit lavičku, kterou máme z top týmů snad nejslabší. Valverde je kritizovaný za to, že málo rotuje, ale on podle mě ví, že si rotovat ani nemůže dovolit, protože s těma dřevákama v sestavě by hodně hrozily zbytečné ztráty. Vsadím se o cokoliv, že kdyby v průběhu sezony v lize rotoval, tak bude ještě teď souboj o titul hodně ostrý.

Reagovat
blaugrana

Ked pride Grizzly, tak môze byt vzfy jeden zo stvorice Leo, Luis, Grizzly, Dembele na lavicke a konecne budeme mat na lavicke niekoho, kto z nej môze zmenit priebeh. Paco je priemer. Lavicka je slaba, lenze tazko ju posilnit, kedze ceny uplne zosaleli.

Reagovat
smazaný uživatel

OUT: Luis, Raketa

Reagovat
blaugrana

Za slusne love kludne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
vladis271

Ako sa vlastne darí Coutinhovi?

Reagovat
blaugrana

Stale sa hlada. V jeho hre je mnozstvo nepresnosti a strat, ale v buducej sezone to bude lepsie.

Reagovat
vladis271

niekde som čítal, že hrá na krídle? Inak podľa teba ak by (a to si nvm predstaviť, že by sa stalo) Liverpool vyhral LM a Klopp by mu ponúkol medailu, myslíš, že by ju prebral?

Reagovat
blaugrana

Dnes mal hrat pri pravej lajne, kde je uplne na nic, ale nakoniec hral zo stredu a mal dve asisty. Neviem, ci to myslis sarkasticky, ale nevidim dôvod, preco by mu ju Jurgen ponukal.

Reagovat
vladis271

mal by na ňu nárok kedže za nás hral jarnú fázu a som si istý, že by mu ju Jurgen ponúkol, čítal som, že by to bolo v jeho kompetencii mu ju ponúknuť.

Reagovat
vladis271

jesennú samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jrle to asi nezmysel, lebo Lm vyhraju iba ti hraci, ktori su sucastou kadra pre LM v case vitazneho finale. Coutinho uz predsa nie je hracom Liverpoolu preto Lm vyhrat nemoze a nemoze tak dostat ani medailu. Nic nactom nemeni, ze v tejto sezone za Liverpool nastupil. Nechapem tvoju logiku priznam sa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No klub pry dostane 40 medaile a je na nich koho to daji. On, ale to nedostane na stadion pri pradavani poharu. Je mu zakazane jenom hrat za Barca v LM !

http://www.skysports.com/football/news/11945/11326194/philippe-coutinho-could-receive-champions-league-winners-medal

Reagovat
blaugrana

Tazko povedat, ako by to brali fans Barcy a Poolu, keby mu ju ponukol a keby ju prijal. Ja si myslim, ze by ju odmietol.

Reagovat
Nikikrew

Dnes som bol na Nou Canpe. Atmosféra docela slušná, futbal vemi dobrý. Prvý polcas mala dat Valencia gol hrali naozaj dobre. 2 polcas Barca o dosť lepšia, rozdiel nal byt väčší.

Zazitok velky, každému odporúčam

Reagovat
smazaný uživatel

já budu na posledním kole se Sociedadem

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem byl a libilo se!

Reagovat
MadMrJacky

Mě atmosféra trochu zklamala, oproti Atleticu dva roky byla slabší. Jestli je to kvůli úterý nebo počasí nevím.

Fotbal byl ale vybornej.

Reagovat
blaugrana

Btw 70 000 ludu na CN proti Vale.. v sobotu o 16:15...to myslim hovori za vsetko.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Lidi byly na plazi.

Reagovat
fefo

Cely den prsalo. Prestalo ozaj par minut pred futbalom. Nekryty stadion...

Reagovat
Remt

Co si myslíte o ruce - Penaltě v zápase Sevilla - Villareal - mají se takovéhle ruce pískat? Když je to z takovéhle blízkosti, tak s tím snad ani ten bránící hráč nemůže nic udělat podle mě..

Reagovat
Majk91

Dnes hrac zapasu jednoznacne ter Stegen. Uz kolky krat v tejto sezone podrzal Barcu svojimi zakrokmi? Na moj vkus si Valencia vypracovala strasne vela sanci a len vdaka Stegenovi a ich tragickemu zakonceniu sme prekonali ten rekord la ligy. Snad este 6x vydrzia neprehrat, bolo by nieco neskutocne vyhrat ligu bez jedinej prehry.

Reagovat
MadMrJacky

Jinak bezprostředně po zápase https://ibb.co/g7goXS.

Xavi by byl pyšný

Reagovat
smazaný uživatel

Salah od začátku prosince v lize: 18 gólů

Suárez od začátku prosince v lize: 18 gólů

Salah v životní bestiální formě, Suárez údajně tragik k prodeji

haters gonna hate

Reagovat
smazaný uživatel

ještě pro srovnání ve stejném období:

Ronaldo 21

Kane 15

Lewa 14

Griezmann 14

Immobile 12

Icardi 9

Dybala 9

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 17

Reagovat
smazaný uživatel

a Higuaín 7

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani 7

Reagovat
smazaný uživatel

a třeba takový Jonas, který si dělá v Benfice co chce a byl v portugalské lize už šestkrát za sebou (!) zvolený hráčem měsíce: 18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Jak zaseknutý gramofon.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou fakta, která neojebeš...tragický Suárez má od prosince, kdy se rozjel, statistiky zcela srovnatelné s Ronaldem, který jede na GB, Salahem, který má neuvěřitelnou formu a Messim. A o dost lepší než všechny ostatní špičkové devítky v Evropě. A nechoď na mě s nějakou hrou - pokud my hrajeme tragicky a Sua hraje tragicky, tak potom je to absolutní bůh, když dokáže držet krok naprosto se všemi! Kdo by ty góly dal, kdyby je nedal on? Iniesta, Dembelé, Rakitič? Nikdo. Titul by nebyl.

Reagovat
ADM

A preco by som na teba nemohol vytiahnut hru? Ja som k nam chcel Suareza uz z Ajaxu, je otazne ci vacsina ludi tu vobec vie ze tam hraval. To nic nemeni na tom, ze je vystaveny, Valverde ho pretazuje, nasledne je herne a pohybovo uktratragicky a takticky plan B s Messim na strede by pomohol celemu timu. Navyse Suarez v lige nie je a nikdy nebol primarny problem, to je Suarez v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, je kritizovaný neustále, všude a za všechno, co udělá. A přesto stíhá být od prosince druhým gólově nejproduktivnějším útočníkem v Evropě a to v údajně těžce defenzivním a opatrném Valverdeho stylu. Žádný větší důkaz jeho současného nenahraditelného přínosu už vytáhnout nejde.

Reagovat
LAM

Jeden gol za rok v LM je myslim dobrá tragédie.

Griezmann je opravdu třeba.Pak bude daleko víc alternativ.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, v LM mu to letos nepadalo, ale přesto mohl být ten jeho jeden gól důležitý, kdyby to kluci úplně neposrali. A kromě toho 3 asistence, což není špatné, navíc 1 proti Juve a 2 proti Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

a přibližně 11 z těch 18 gólů bylo opravdu důležitých, tzn. že rozhodly velkou mírou o konečném pozitivním výsledku v zápase, kdyby jsi chtěl vytahovat něco jako že dává góly až od stavu 3:0

Reagovat
ADM

Vsak ale ty hovoris uplne o niecom inom nez ja Moja cela pointa je, ze by nam ovela vacsim prinosom, keby mal moznost vydychnut a opat bol aspon pohybovo sam sebou, hlavne v top zapasoch, kedze dvoch nepresujucich utocnikov si nemozeme dovolit. Preto varianta s Messim, kde by kridla pressovali.. A ty dookola, kazdy tyzden vytahujes statistiky o tom, kolko dava golov (preto ten gramofon). Argument s golmi vytiahnes snad aj na to, ze je v medzihre tragicky a odovzdava lopty superovi. Ano dava goly, ale kolko akcii, kde nie je koncovym hracom zadrbe? To je takisto fakt.

Reagovat
Jordi Alba

Jen bych dodal, že na Ronalda se tu píše, že je jen zakončovatel a nic jinýho neumí a Luis je skvělej i přes to, že v momentální formě umí jen zakončovat.

Reagovat
valloire
Reagovat
Jordi Alba

Ajo, nahrávka.

Reagovat
valloire

Ano, v pravý čas. Takhle se rozhoduje o postupu. A takhle ne : https://www.youtube.com/watch?v=yXx3COHRoyI

Reagovat
Jordi Alba

Takže válku, jo?

Reagovat
valloire

To není válka Jordi, ale pouhé konstatování zjevného faktu posledních ročníků. Mimochodem, chceš VOKNO a pak mi tam nedáš palec?

Reagovat
Jordi Alba

Nebudu ti lhát, ta okna bejvala kratší..

Jinak sem na vás v tý LM zvědavej, bude to určovat jestli máte dobrou nebo špatnou sezónu. Co myslíš, vyřadí vás Bayern nebo až Liverpool ve finále?

Reagovat
valloire

Nás může zastavit pouze zranění Krále. Jdem si pro ten hattrick. Jinak já jsem už teď spokojenej s postupem přes PSG a Juventus, nejsem nenažranej a nemůžem furt vyhrávat všechno. Jsou tu i jiní že. Takže vypadnout po boji s Bayernem je v pohodě. Debakl neberu. VOKNO je ale čtivě napsáno

Reagovat
Jordi Alba

Ta věta nejsem nenažranej a nemůžeme vyhrávat furt všechno si žádá teda o diskuzní nakládačku, ale v rámci dobrých vztahů se udrží m.

Však už si to jdu přečíst.

Reagovat
valloire

Teď hovořím vážně. Jasně, že nemůžem všechno vyhrávat. Nejsme ve fotbale sami. To ale neznamená, že nemůžu psát, že každý soupeř bude rozdrcen a a tak...

Reagovat
technecium

Faul loktem

Reagovat
JM

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

já to vím

Reagovat
Gazdo

S nim nema cenu

Reagovat
smazaný uživatel

s váma to nemá cenu, já sem si s tím dal aspoň nějakou práci, tupá a neustále stejná kritika jednoho hráče na základě subjektivních pocitů žádnou práci nedá, to je to nejjednodušší

Reagovat
Gazdo

Ak chces ja ti dam ovela rozsiahlejsiu kritiku celeho klubu

Reagovat
valloire

já chci

Reagovat
Gazdo

Chces sa pobavit hej?

Reagovat
valloire

hej

Reagovat
Gazdo

To ti nedoprajem

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

Mňa by naopak zaujímal nejaký konštruktívny názor od teba, kde vidíš Valverdeho plusy a mínusy, kde myslíš že nastala chyba, čo by si urobil budúcu sezonu. Nie len hádky či je lepší Messi alebo CR

Reagovat
valloire

Já mám jako radit Barceloně? To je sranda?

Reagovat
ADM

Jaj prepáč zabudol som, že sem Valverde chodí čítať.

Ja len tak, že si stále vytiahnutá štatistika sem vytiahnutá štatisika sem, Král tu, Král tam, ale nevidel som od teba snad ani jeden hlbkovy rozbor, ani k Realu

Reagovat
valloire

Protože to je plácání do mokrý vody. Já mám pro fotbal celkem cit že jo, vím, jak by to mělo bejt a proč. Takovejch lidí je tu víc. Jenže takový rozbory jsou jenom řeči a kecy. Nikdo tu nevidí do zákulisí, neví z jakýho důvodu se přivede ten a ten hráč, co hraje ten kterej tým. Úplně se směju nějakejm rozborům, co jsem viděl na YT.... To jsou hovadiny. Klidně natočím něco opačně a zkus mi to vyvracet. Co se nedá jen tak popřít, jsou právě statistiky. Takže to mi celkem baví. Jinak já bych klidně věděl co by měla Barcelona dělat. Vím co by měl dělat Real, jaký by měl přivádět hráče a tak. A co? Nejsem ve vedení, nejsem trenda. Hlbkový rozbor tos mi pobavil. Ale rád si podobný věci přečtu.....No ale řeknu ti jenom jedno. Valverde není trenér pro Barcelonu. I když v lize neprohraje.

Reagovat
Visca el barca

To bude Xavi a proto by měl co nejdřív začít trénovat

Reagovat
valloire

chytrej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Statistiky jsou hezká věc, ale přesně takhle to dopadá, když se hráči hodnotí pouze podle nich. Což je bohužel dneska naprosto standardní záležitostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde mi vůbec o hodnocení pouze podle statistik. Např. Coutinho má taky už hromadu asistencí, ale jsou to jenom momenty ve hře, celý zápas skvěle ještě neodehrál. Jenom jsem touto statistikou chtěl dokázat, že Suárezova kritika je opravdu neuvěřitelně přehnaná. Nikdo neříká, že hraje jak bůh a že občas něco neposere, ale to co jsem napsal dokazuje, že pořád patří mezi naprostou špičku, minimálně mezi zakončovateli.

Reagovat
ADM

"že pořád patří mezi naprostou špičku, minimálně mezi zakončovateli"

Tak toto samozrejme nikto rozumný nevyvracia, ani ja nie. Ale to porovnanie s Ronaldom vyššie sa hodí, v podstate máme v kádri podobného hráča akurát že v LM je takmer nulový čo je obrovský rozdiel. Jemu by pomohla rovnaká podpora z obranných krídiel ako má CR, no napr v tej LM je Valverde trošku posratý ich využívať..

Reagovat
smazaný uživatel

Takove doklepy a nahravky co ma a dostava Suarez, tak by doklepac Ronaldo ma v lize pres 40 golu uz. Letos Suarez dava goly, ale Messi rozhoduje zapasy. To je rozdil oproti loni a letosni kritiku k jeho vykonu. A goly na 2:0,3:0 jsou dobre, ale neni to ten gol, ktere ma nejvetsi vliv na zapas, rozhodne ne v lize a uz vubec ne v LM.

S podporou kridlo v LM nesouhlasim, ma tam dost. Chudak Alba nemuze hrat cely zapas porad v plnem tempo, chybi pravou stranu a to hodne...A Ronaldo ma z kridlo same vysoke centry, to je podpora velky, kdyz to odchyti vetsinou obranci. Prizemni centr z kridla dostava CR posledni mesic a pul, rozdil ve vykonech a golech je to pak znat. Prava strana v Barcelone neexistuje skoro celou sezonu a je s podivem, jak "lucker" Valverde vytezil z Messiho uplnou maximum.

Reagovat
Phillipinho

Kazdopadne Valencie moc peknej vykon. Pokud v lete ten tym vhodne doplni a povedou se jim zase dobry prestupy, tak se pod Marcelinem mohou zase natrvalo vratit do Ligy mistru a na celo La ligy.

Reagovat
X-bano-X

Všetko závisí od financií. Ale nebol by som proti aby sa Vale zas dlhodobejšie vrátila do bojov o titul.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Do boje o titul se jen tak lehce nevrátí, v kombinaci s Ligou mistrů by bylo skvělý, pokud by udrželi letošní pozici. Navíc musí dost investovat, aby vůbec udrželi současný kádr (Kondogbia, Guedes), o nějakým dalším větším posilování asi nemůže být řeč.

Reagovat
Footballer

Hlavně musí posílit na RB, kde je nejvíce tlačí bota

Reagovat
smazaný uživatel

Johny Castro by měl snad přijít ne?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pokud jste fans Realu a zároveň počítačoví hráči tak jako já tak jsem našel takovou zajímavou věc... Álvaro Arbeloa se nedávno podílel na vzkříšení jednoho LoL týmu (Origen) zajímavé

Reagovat
Switchback

Poslední dobou čím dál víc sportovců "investuje" do esport týmů ... takže kužel není až tak velkou výjimkou

Reagovat
Switchback

Koukám, že Dembele zase jen na 10 minut ...

Reagovat
smazaný uživatel

Karma BvB

Reagovat
Hristo Stoichkov

Největším problémem je samozřejmě vedení, to zaprvý. Teď po vypadnutí v Římě jsem měl takovou nostalgickou chvilku a kouknul na různá videa s Laportou, Sorianem, Txikim, Pepem a spol. Možná jsme kdysi neměli tak skvělý tým, zkušenosti, celosvětovou fanouškovskou základnu a další hromadu věcí, která se nabalila roky úspěchů, ale měli jsme jednu ohromně důležitou věc, která nás spojovala - vášeň. Laporta se může kritizovat za spoustu věcí, ale on byl ten, díky kterýmu jsme mohli být na Barcu neskutečně hrdí a který se před nikým neohnul. Myslím, že i Florentino z něj měl pořádný vítr, což o “vládě úředníků” (jinak se Rosell s Bartomeuem nazvat nedají) neplatí ani v nejmenším. Důraz na La Masía či cruijffismo budiž nejlepším důkazem. To absolutně zmizelo, přivádějí se trenéři, kteří v případě průseru slíznou veškerou kritiku (Ernesto posledním příkladem) a každý problém se řeší nákupem další superhvězdy - Dembélé, Coutinho, Griezmann... Momentálně fungujeme jako špičkový marketingově fungující klub, mezi náma a například Man United není žádný rozdíl...jo, promiň, máme Messiho, který ten rozdíl činí docela propastným.

Valverde si za velkou část sezóny zaslouží absolutorium, ale ten Řím je kudla do zad, tam to jde celý za ním a bude ho to stát místo. Připomíná mi to Pelleho v Madridu - skvělá sezóna (to měl ještě Cristiana dlouho mimo), ale totálně podělal Lyon a šel od válu. Jestli zaslouženě nebo ne, to těžko říct, ale prostě jít asi musel, v klubu ztratili důvěru, že on je tím správným řešením.

Tím zkratem v Římě navíc upozornil na další problémy, který by v případě úspěchu každý s chutí hodil za hlavu - nezapracoval Semeda, Coutinha, Dembélého, Paulinho v klíčový chvíli taky nepotřeboval, o Minovi ani nemluvě. To je skoro až neuvěřitelná statistika. V přípravě mluvil o šanci pro mladé - ano, trénují s áčkem, ale tím to celý končí. Vrcholný produkt Aleňa má letos 0 (!!!) minut v lize, Samper byl popraven po skvělý přípravě a nikdo další ani nestojí za zmínku.

O Setiénovi jsem přesvědčený, že by tu situaci v Barce dokázal zvládnout, ale jistý si už nejsem tím, že by o to měl zájem. Sleduju ho už delší dobu a moc rád bych ho viděl v Barce. Ale to je na delší povídání, na což bohužel dneska nemám čas. Možná večer, spíš ale až zítra.

Posily bych viděl zhruba takto: de Ligt, Arthur (domluvit už na léto), Pjanić/Frenkie, Griezmann/Martial. Odůvodnění taky až později.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Sakra, vedle.

Reagovat
el Principito

naopak uplně přesně na hlavičku

Reagovat
technecium

Pjanič

Reagovat
Billy McClane

Tak Pellegrini nemal len Lyon, ale hlavne Alcorcon. To bola este väcsia ostuda.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
X-bano-X

Dnes som presne nad naším vedením a Laportom rozmýšľal, ako by to vyzeralo keby sa všetko nepokazilo a neprišla tá parta hic.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze posily Po de Ligtovi pojdu najbohatsie kluby takze uz tu nemate narok, Griezmann, na toho musite mat peniaze lebo bude prilis drahy, niekoho obetovat na platovy strop, peniaze za Neymara su rozhadzane. Klasicke primitivne, velkolepe vyhlasenia ake ste mali aj pred odvetou s Rimom. Nechapem, ze sa takto zhovadovat.

Reagovat
ADM

Ty budeš Greatest primitive

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

My máme roční obrat víc než 700 Mega a 100 Mega je pro nás hrozně moc..

Reagovat
CHONG

Tomu srovnání Valderdeho a Pelleho sezóny moc nerozumím, Valverde má dost reálnou šanci na double, kdežto Pelle neuhrál žádnou trofej, vypadl v osmifinále LM, potupně prohrál a nakonec i vypadl v CdR s Alcorconem a jestli se nepletu, tak jako třešničku na dortu prohrál obě ligová EC

Reagovat
technecium

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pelle s váma hrál vynikající fotbal, ačkoliv měl tuším tři měsíce mimo největší hvězdu, neměl kontrolu nad přestupy a musel zapracovat několik hvězd do fungujícího systému. Alcorcón byla obrovská ostuda, ale dojel především na to, že Pepova Barca byla v té době prakticky nezastavitelná a hlavně nedokázal odbourat dlouholetý blok, během kterýho jste vypadávali tradičně v osmifinále LM, kde vám to tenkrát tradičně zazdil Higuaín. V tom vidím paralelu s Valverdem, u nějž bylo jedním z hlavních úkolů protlačit Barcu minimálně do semifinále, což se mu nepovedlo a vzhledem k soupeři ho to podle mě bude stát místo.

Reagovat
Visca el barca

Já pokud nedokáže pracovat se Semedem, Coutsem, Dembouzem či Alenou a to má přijít Arthur, tak jako jeho velký zastánce jsem pro, aby šel. Protože letos jsem dokázal chápat, že na podzim se hrát lépe nedalo, ale na jaře už to mělo vypadat lépe.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Billy McClane

Bol tam este aj dalsi dovod. A to volny Mourinho po ktorom Perez hned skocil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mourinho volný nebyl, toho jste vykoupili.

Reagovat
teenz

Reagovat
Billy McClane

Volny bol v tom zmysle, ze bol rozhodnuty po vitazstve v LM Inter opustit. Bolo jasne, ze nic viac tam uz nemoze dosiahnut a preto pojde prec. Real dal ponuku a Mourinho na nu prikyvol. Ci ho Real vykupil nie je podstatne.

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Akorát Valverde selhal "pouze" na jedné frontě, Pelle na všech třech a navíc tam byl ten Mou, jak píše Billy (v Pelleho prospěch mluví "jenom" to, že fotbal jsme pod ním hráli dobrý, to je pravda).

Reagovat
JessePinkman

Depor

Snad se to dá ještě zachránit.

Reagovat
smazaný uživatel

s nejhorší obranou v lize vyhrát dva zápasy za sebou 3:2 je od nich fakt sympatické

Reagovat
smazaný uživatel

Najhoršia obrana asi nie, ale najhorší brankár La Ligy takmer určite...

Reagovat
smazaný uživatel

Bojujeme až do konca...

Reagovat
technecium
Reagovat
loki5

Pěkně to ukazuje jak se Anglické týmy vytratili ze špičky posledních cca 10 let.

Reagovat
valloire

dobrý, to neznam....no vidíš, aspoň jsi tu k něčemu

Reagovat
technecium

Já mám aspoň tohle, ale ty?

Reagovat
valloire

no já mám úplně všechno ostatní, tak neštěkej

Reagovat
valloire

s dovolení tohle ale občas použiju.....samozřejmě vždy dodám, že je to od tebe

Reagovat
Spasitel

Zaujímavé video ohľadom histórie i ked tie výpočty v niektorých rokoch sú dosť divné

Reagovat
blaugrana

Rozczarowujące jest natomiast miejsce FC Barcelony (67,7%), która zajmuje dopiero 15. lokatę wśród hiszpańskich drużyn ...

Reagovat
Phillipinho

Oblak not conceded a goal at Wanda since Girona visit on Jan 20 - 737 mins since then without opposition scoring [just conceded four in 15 at home in Liga this season]

Reagovat
ADM

OT: https://youtu.be/Q3jege0p0dQ

WTF? imp tu cez týždeň obkecal "zmanipulovaný los", kto mi obkecia toto vystúpenie? Nechce sa mi veriť, že by mali vopred pripravené všetky alternatívny tej rubikovej kocky

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nějaký trik, to už i dělali na kazmu.

https://youtu.be/bO6Lhzy3vTk

Reagovat
smazaný uživatel

To jako vážně ani jeden jediný příspěvek k zápasu Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz nejde o trofej, tak je to nezajímá.

Reagovat
CHONG

Několik komentářů k průběhu zápasu je pod preview, jinak to byl zápas v neděli večer, proti poslední Málaze v lize, ve které už Realu o nic nejde a ve kterém se navíc nestalo nic výrazně zajímavého, takže nějaké komentáře pod souhrnem jsou asi jaksi zbytečné.

Reagovat
Ed_Hazard

Ale aj tak, upada to tu V tomto je PL sekcia inde (jedina oblast kde uznam ze PL>PD )

Reagovat
smazaný uživatel

přesně o to mi šlo. Barca hraje šlágr s Valencií a je tady pár příspěvků. Po zápasu Realu je tady úplný klid. Je to bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak treba u me to byl po dlouhy dobe zapas, ktery jsem dobrovolne vypustil. Duvody viz Chong.

Reagovat
smazaný uživatel

Jiri - fcb, prvý K včerajšiemu zápasu v Málage, dosť improvizovaná zostava od Realu, ale zápas mala viacmenej celý zápas pod kontrolou. Efektivita "krívala", až sa nádherne trafil Isco z priameho kopu. Potešili Lucas, Isco a Mateo, sklamali Theo a Marco Asensio. "Zabijak" Benzema striedal svoje chvíľky Škoda čistého konta, Keylor dvakrát pekne vychytal Málagu, aby ho o čisté konto v posledných sekundách zápasu obral Jesús Vallejo

Reagovat
Ed_Hazard

Lucas je nepostradatelny hrac pre nas. Karim neverim, ze da este niekedy v zivote gol. To je sialene co robil a kolko mal do toho smoly..

Reagovat
technecium

Kádr na příští sezonu:

Stegen (25), Cilessen (28), Ortolá (24)

Roberto (26), Semedo (24), Pique (31), Umtiti (24), Vermaelen (32), Mina (23), Alba (29), Digne (24)

Busquets (29), Pjanič (28), Arthur (21), Rakitič (30), Coutinho (25), Denis (24), Aleňa (20), (Iniesta (33))

Messi (30), Suarez (31), Dembele (20), Griezmann (27), Arnaiz (23)

Ernesto Valverde (54)

Jsou tam kvalitní hráči jak na 4-3-3 tak na 4-4-2, do rotace mladí, perspektivní hráči.

Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Pjanič, Busquets, Coutinho - Dembele, Messi, Griezmann

Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Roberto, Busquets, Rakitič, Coutinho - Messi, Suaréz

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanič?

Reagovat
technecium

To je můj vysněný hráč do zálohy, výborný v rozehrávce.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by to byl Rakitič č.2

Reagovat
technecium

Rakitič je moc fajn hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Místama je, místama je na zabití. To chce někoho stabilního v dobrých výkonech. Rakitičů a Paulinhů už bylo dost.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Vše krom Pjanice reálné. O něj jsme snad nikdy ani nejevili zájem ne?

Reagovat
technecium

To nepopírám. Ale buď Pjanič, nebo možná i Jorginho jsou typově hráči, kteří by nám velice pomohli aspoň z části zacelit díru v záloze, zející tam od odchodu Xaviho.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Před přestupem do Juve se o tom dost čile spekulovalo, ale nakonec jsme na to rezignovali. Stejně jako u Kroose či Gundogana...

Reagovat
ADM

výborne zvládnuté

Reagovat
teenz

Reagovat
Visca el barca

Jsme prostě šikovní, tomu se dá jenom smát To je normální bojkot cm.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si dobre pamatam, tak sa Griezmann vyjadril, ze kridlo nie je jeho optimalna pozicia.

Reagovat
technecium

V repre tak hrává ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze nie. V repre hraju, opat ak sa nemylim, 442.

Reagovat
technecium

Co se mi podařilo najít, tak naposledy hráli 4-3-3, předtím 4-2-3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, no, nechcem kecat. Ale bol som v tom, ze v repre hraje na kridlach Kingsley Coman a Thomas Lemar. Griezmann hraje tak ako v Atleticu podhrotoveho utocnika.

Reagovat
Phillipinho

Vcera v podstate desitku.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Suareze ještě.

Reagovat
technecium

V žádným případě, když je odpočatý, je to pořád jeden z nejlepších útočníků na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Do našeho systému ale nepasuje. Byl by třeba dobrý pro Real.

A navíc dělá ostudu.

Reagovat
technecium

Jak nepasuje do systému?

Reagovat
smazaný uživatel

Je mizerný do kombinace s hráči Barci, hrozná přihrávka, je technicky špatný, nedokáže obejít hráče, výběr místa taky nic moc. Pokud není zrovna v offsidu, tak tam jen splasene pobíhá a pri sebemenším dotyku si okamžitě leha na zem a tváří se ublizene. Nedej bože mu někdo neprihraje před brankou, to hodí krivy rypak a ukazuje na nohy.

Reagovat
technecium

Ano, vzteká se. Ano simuluje. Ano, občas by netrefil ani vodu kdyby skákal ze člunu.

Ale jinak se zbytkem nesouhlasím. V kombinaci si rozumí s Messim, umí si nabíhat, je nepředvídatelnej, fyzicky silnej. Za mě pořád odpočatý Suaréz > Griezmann

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Hristo Stoichkov

Iniestův odchod do Číny je už podle mě hotovou věcí.

Ačkoliv vůbec nepochybuju o tom, že už několik let je náš největší problém absence world class CM, momentálně se ve mně tluče to, jestli někoho takovýho přivést (Thiago, Pjanić) nebo být trpělivý a přitáhnout úžasně talentované hráče, kteří by nám mohli utéct a už se k nim nikdy nedostaneme. Jde mi hlavně o de Ligta, de Jonga či Fabiána Ruize. Už se začínám přiklánět k druhý variantě, ta naše jízda na ekonomický horský dráze se mi nelíbí, k tomu se má stavět stadion, což bude miliardová investice, sice z několika desítek procent hrazená sponzory, ale i tak bych byl obezřetný. A jeden takový Pjanić vyjde finančně zhruba stejně jako dva TOP talenti a navíc bude stejně potřebovat čas na aklimatizaci.

MAts, Cillessen

Semedo, Roberto, Piqué, Umtiti, de Ligt, Vermaelen (ani toho bych se nebál prodat), Alba, ?

Busquets, Samper, Rakitić, Arthur, Coutinho, Aleňa, Fabian Ruiz, Frenkie de Jong

Dembélé, Suárez, Griezmann, Messi, ?

Trenér ideálně Setién, když už je Tuchel v PSG. Celkem se mi líbí i Unzué. Prioritou je někdo, kdo hraje poziční styl, na nějaký rychlý moderní fotbal nemáme kádr. Sarri má podle mě špatný man management, na jaře pravidelně utaví hráče, což by bylo podobný jako s Valverdem. Jinak už těch trenérů kromě Pepa moc není, v Itálii Gasperini a Di Francesco, ve Španělsku právě Setién s Unzuém, jinak bída.

Reagovat
technecium

To jsou na můj vkus obrovsky radikální změny na sezonu, kde pravděpodobně uděláme double. Za základ považuju začít zase začleňovat do Áčka hráče z Béčka a zároveň se zbavit toho dědictví po Luchovi - Vidal, Alcacer, Gomez...

Nad Samperem jsem hodně přemýšlel, jsem přesvědčený, že kdyby zůstal na podzim, tak se prosadí, ale teď po tom dlouhým zranění mu už moc nevěřím.

Ta zálohy by byla strašný vabank, protože je pořád velké riziko, že se ti mladí neprosadí a nenaplní potenciál. Frankie De Jong a de Ligt jsou velcí talenti, nebránil bych se jejich příchodu, ale myslím, že zatím na nás nemají.

Taktéž nevěřím Setiénovi, toho bych po první dobré sezóně k nám nebral, nechal bych ho ukázat ještě jednu sezónu v Betisu, jestli to nebyla náhoda a pak bych ho zvážil. Pro mě je zatím hype typu Villas-Boas svého času.

Reagovat
MiChaEl

Ono by stacilo nepriviest Griezmanna a hned mas prachy aj na top CM aj na mladasov..aj ked Fabian vyzera paradne, mozno by to zvladol. Ale skor sa priklanam k tomu, co vravi technecium, 1 osvedceneho to chce - Jorginho bude dostupny za rozumne prachy, neverim tomu, ze odide viac ako za 40.

Setiena nemam nastudovaneho do detailov, no neposobi prilis naivne, pokial ide o organizaciu defenzivy?

Reagovat
smazaný uživatel

ty si opravdu myslíš, že Samper má u nás nějakou šanci? už má přes 23 let a neodehrál u nás skoro nic, navíc nijak extra nevyčníval ani v Granadě a za třetí je to další ze skleněných hráčů, náchylných na dlouhodobá zranění

Reagovat
Gazdo

Jardim

Reagovat
X-bano-X

A čo takto Bielsa? Ja mám pre el Loca proste slabosť A inak samozrejme Abelardo a zdá sa že ani Cocu nie je marný.

Reagovat
CHONG

Tak jsem o tom přemýšlel při té hrůze, co jsme předváděli v odvetě proti Juve a jak vnímáte jistotu dalšího angažmá pro ZZ, myslíte, že má od vedení třeba nějaké ultimátum, něco ve stylu, když nedáš letos LM, tak jdeš od válu?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nemyslím si. Můj tip je, že příští léto odejde sám, ať už bude mít jakýkoliv výsledky a dá to vědět už během sezóny. Ten tlak v Barce/Realu je dlouhodobě nesnesitelný a myslím, že už to na sobě cítí i Zidane.

Reagovat
CHONG

Souhlas, podobně to vidím i já (teda, když se přes Juve nakonec prolezlo, neprolezení by mu myslím ten vaz zlomilo okamžitě).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

..ale kiez by nikto nemal pravdu..strasne by som bol rad ak by Zizu zostal co najdlhsie ..chcel by som konecne trenera aspon na 5 -10 rokov :D nieco na styl Fergusona

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz celkem dlouho zastavam nazor, ze ZZ nebude vyhozenej ale odejde sam a to bez ohledu na to jestli tu LM vyhrajeme nebo ne.

Reagovat
CHONG

Myslíš, že odejde už po téhle sezóně?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz to po sobe ctu, tak to tak asi vyznelo (chtel jsem spis zduraznit, ze ten odchod bude nezavisle na vysledcich), ale nemyslim si to.. nebo spis nevim.

Reagovat
ADM

Odísť po výhre tretej LM za sebou by bola slušná frajerina. Každopádne si myslím, že ešte rok zostane tak či tak.

Reagovat
teenz

Ve stylu.

Reagovat
smazaný uživatel

S Hristom súhlasím ohľadom toho tlaku a ultimáta od vedenia. Podľa mňa ale jednu - dve sezóny v Reale Madrid ešte potiahne.

Reagovat
CHONG

Jinak teda ještě moje top 5 na lavičce Realu pro příští rok:

1. ZZ

2. Klopp

3. Allegri

4. Pochettino

5. Conte

Reagovat
ADM

Tá vaša aktuálna útočná trojka pod Kloppom

Reagovat
CHONG

Tak z té tam bude příští rok jenom Cris

Reagovat
vilp

Jestli Zizou zůstane, tak si Karima na 99 % podrží.

Reagovat
CHONG

To už podle mě neklapne, ani když ZZ zůstane, Karim je vyhořelý jak říšský sněm a po sezóně prostě půjde.

Reagovat
vilp

To je, ale hraje všechno a trenér za ním prostě stojí. Kdo ho tedy prodá? Florentino mu ani ne před rokem prodloužil smlouvu a sám Karimek musí být narozdíl od Garetha spokojený.

Reagovat
CHONG

Uvidíš, v létě je pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vilp

Vím, že neuvidím, už nejsem takhle naivní. Kdyby s tím ale Zidane sekl letos, tak nemám nejmenší pochyby.

Reagovat
vilp

Každopádně i když podle mě Karim dost pravděpodobně zůstane, tak už nemusí být jedničkou. Ale Zizou moc dobře ví, proč si ho tam drží, má k tomu své důvody. Většina fanoušků včetně nás dvou s tím nesouhlasí, ale na nás nezáleží.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si.. Benz má i důvěru Ronalda což je velmi důležité... Ronaldo ví, že třeba H. Kane mu nebude tak připravovat góly jako Benz.. Už pár let se říká jak Benz odejde a furt nic.. Můj tip je, ještě 2 roky bude v Realu... Ruku do ohně bych za to ale nedal...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ani náhodou. Navíc jsem asi jeden z mála, který v něm nevidí až takový problém. Nevidím moc hráčů, kteří by ho dokázali nahradit a přitom nezneutralizovat Cristiana.

Reagovat
vilp

Těch 7 gólů ze hry za takovou zálohou musí vyhovovat asi všem z vašeho tábora.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Góly a neproměněný šance jsou samozřejmě problém, ale fakt nevidím nikoho, kdo by ho mohl nahradit a byla by to změna k lepšímu, leda Firmino. Udělá mraky práce v mezihře a dovolí Cristianovi vynikat tam, kde je nejsilnější. Osobně bych se ho prostě nezbavoval.

Reagovat
vilp

Hazard.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
vilp

Proč ten první smajlík?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Protože jsme se o tom bavili už tolikrát a pak na něj zapomenu

Reagovat
vilp

Jeho letošní sezona v pár vteřinách. Jestli to tam takhle bude místo těm kopytům chystat Cristianovi, tak ten určitě nepohrdne.

https://youtu.be/j150NsXfFek?t=62

Reagovat
vilp

Ty asi rád sleduješ nudu, co? Protože jinak nechápu, jak by jinak někdo mohl chtít Conteho nebo Allegriho. Jeden dobrý zápas v LM je fakt málo.

Reagovat
technecium

Barca má pragmatika, Real musí mít taky

Reagovat
CHONG

Allegri dovedl Juve do finále LM dvakrát za čtyři roky, to asi nebude o jednom povedeném zápase, navíc je celkem pravděpodobné, že udělá za čtyři roky čtyřikrát double, ten chlap je génius a pro mě top trenér současnosti.

Reagovat
Visca el barca

Viděl si někdy Juve v Lize?

Reagovat
CHONG

Jo

Reagovat
vilp

Nemyslím povedený, ale koukatelný, s tím mám největší problém. A mě už upřímně nezajímají jen trofeje, resp. to není pouze o nich, ta hra by s tím kádrem měla nějak vypadat, to je pro mě jako fanouška po ZZ a Benítezovi dost důležité.

Reagovat
CHONG

Tak koho by sis představoval?

Reagovat
vilp

Dva z nich v tom seznamu máš. Klopp a Pochettino. Ještě se mi líbí Sarri, ale ten nás asi zajímat nebude. Plus možná Lopetegui, ale ten fotbal už se moc blíží Barceloně.

Reagovat
vilp

Vedle to pod souhrnem PL dobře vystihl Counter. Máš trenéry, díky kterým se doslova těšíš na každý zápas. A pak taky nemáš, což je nám poslední tři roky podle mě dobře známo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

ZZ, Klopp, Pochettino Allegri a Conte nie sú tréneri pre Real Madrid už len pre štýl, aký preferujú.

Reagovat
drussbarb

Musím říct, že vám ZZ závidím. Obhájit LM je prostě super a jestli získáte treble, hážu TV z okna

Jinak platí, a to tu říkám předem (a opakovaně), že:

LM > LL + pohár

POKUD vyhrajete LM, je tato sezóna z hlediska klubu vaše.

POKUD vyhrajete LM a Barca ztratí pohár a ligu a zároveň Argentina s Messim vyhraje MS, koupím si novou TV

Taky rádi hrajete hru "Kdyby byli v řiti ryby?

Reagovat
CHONG

No nevím, za mě je obecně teda LL + CdR víc než LM.

Reagovat
technecium

Reagovat
Jordi Alba

Ta LL je celkově až moc podceňovaná, chtěl bych vidět tým, kterej by reálně celou sezónu stíhal v lize Barcelonu a Real, všechna čest Simeonemu, co dokázal a dokazuje.

Reagovat
drussbarb

Tím, že LM dávám nad LL přece nic nepodceňuju. LM je prostě klubová nej trofej světa.

Reagovat
Jordi Alba

Myslel sem to spíš třeba s porovnání tou PL nebo jinejma ligama. Jestli je víc LM nebo LL to ať si určí každý sám.

Reagovat
drussbarb

LL je určitě kvalitnější než PL, ale PL je atraktivnější.

Mají vyrovnanější týmy a tak nějak se dokáží líp prodat. Aspoň podle mě

Reagovat
misinho7

takto asi hej no ale inac stale podla mna viac LM+ pohar > LL + pohar

Reagovat
smazaný uživatel

Každý to vidí jinak.. Za mě LM > LL + pohár

Reagovat
technecium

To protože se to zrovna hodí co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.. Každá rok to tak mám... Myslím, že i třeba Ronaldo řekl, že LM je víc než Liga + pohár...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten, co o sobě prohlásil, že je nejlepší všech dob?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se bavit o tom co prohlásil nebo ne... Každý má svého "nejlepší všech dob" za mě to není ani Ronaldo ani Messi... A řeč byla o velikosti a významu LM... Určitě je to i podle ligy.. Třeba pro Juventus by LM byla určitě víc jak Liga + pohár...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to samozřejmě

Reagovat
CHONG

Pro mě letos taky, ale jenom kvůli těm specifickým okolnostem (vidina hattricku), za normálních okolností ale jednoznačně LL + pohár > LM.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Anacron

Já taky jednoznačně LM. Má to svoje jedinečný kouzlo, souboje s nejlepšíma atd. Samozřejmě jsem byl za ligu loni taky hodně rád, ale to spíš proto že to bylo po pár letech zas. Nevim jak to barcu může pořád bavit to vyhrávat Ale ta LM to se nezevšední. A za ty roky co jsme lítali v osmifinále to prožívám ještě víc

Reagovat
smazaný uživatel

V lize je přímé srovnání s Realem/Barcelonou. Kdo vyhraje, je lepší. V LM ne

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Vítěz LM se bere jako nejlepší tým v Evropě...

Reagovat
Mercury

Který však často není (dlouhodobě) nejlepší ve své vlastní zemi. Paradox.

Reagovat
smazaný uživatel

Stát se to může... Vyhrát to AS tento rok, tak by platilo to co říkáš...

Reagovat
valloire

což na tom ale nic nemění

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě taky. Zvládnutá dlouhodobá soutěž a k tomu pohár. V LM jsou ti nejlepší soupeři, ale je to taky o "štěstí" nebo spíš ve formě v jednom zápase. Viz Barca vs AS. Tím to samozřejmě nechci nějak shazovat. Aby to nevypadalo, že to píšu kvůli tomu, že teď Real v LM kraluje.

Reagovat
Gazdo

To zavisi od preferencii a hlavne od zvyku. My uz sme na ligu zvyknuti a vy zade na lm

Reagovat
X-bano-X

tiež to mám tak, ibaže by nastal moment ako bolo minulý rok u Realu, že môže v LM dosiahnuť obhajobu ako prvý. Vtedy by som tu LM uprednostnil ale to čaro prvej obhajoby je po minulom roku už fuč.

Reagovat
valloire

ale není, hattrick je hattrick

Reagovat
X-bano-X

Neviem, prvá je vždy prvá. o čo je Hattrick výnimočnejší ako 4 po sebe, 5 po sebe......proste obhajoba mi príde proste výnimočnejšia.

Reagovat
valloire

Jelikož to bylo poprvé v historii, tak asi ano. Ale 3x za sebou má taky svý kouzlo.

Reagovat
X-bano-X

Tak o tom vôbec nepolemizujem, to by chcel každý.

Reagovat
valloire

jsme se shodli bano, hezký pocit....

Reagovat
X-bano-X

Tak je to tak proste, ja osobne preferujem ligu, keďže v nej ide o celosezónnu výkonnosť a strata formy napár zápasov môže zničiť celosezónnu prácu. Tým že je liga náročná preverí nie len základnú zostavu ale aj silu lavičky. A samozrejme tímy sú lepšie pripravené nakoľko sa stretávajú tak často že sa už nemajú čím prekvapiť. Proste liga je pre mňa o sile tímu.

V LM stačí pri vyrovnaných mužstvách aby rozhodca raz pochybil a je po súťaži a preto sa tam oveľa viac prejaví faktor šťastia.

Reagovat
valloire

No a já zas preferuju zápasy pod obrovským tlakem, kde se utkávají nejlepší hráči a kde sebemenší chyba může rozhodnout. Jen tam se projeví síla týmu a psychická odolnost hráčů. Jsou to klání, kde se tvoří legendy a je to buď anebo. Jsou tam největší emoce. Sorry, ale sledovat jak Real nebo Barcelona rozdrtí Getafe 7-0, mi nebere. Proto dávám takový důraz na MS nebo LM. Ale někdo to asi může mít jinak.

Reagovat
valloire

A ještě, já jsem vyrostl na pohárech, to jak Dukla po porážce ve Stuttgartu 1-4 doma vyhrála 4-0 bylo nezapomenutelný. MS nebo ME byl vždycky vrchol sezony. O nějakejch ligách tenkrát neměl nikdo ani páru....

Reagovat
Billy McClane

Ani nahodou.

Reagovat
valloire

cože? ne

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná taková rovnice neexistuje, je to tvůj názor. Faktem je, že liga je základ a LM je už navíc, protože je to výjimečná věc, která se nemusí podařit třeba 10 let.

Reagovat
drussbarb

OK, jedná se o můj názor, který jsem si dovolil kvantifikovat do rovnice .

A ano, taky si myslím, že LM je tak výjimečná.

Jinak, Real ještě LM nevyhrál, takže snad bude klubová situace vypadat tak, že Barca bude mít dva poháry a Real se třeba i dostane do finále LM, ale nevyhraje jej

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid’s bus to the airport forgot to wait for Sergio Ramos and left before he reached them.

Ramos took a private car to the airport.

Reagovat
smazaný uživatel

Meli by zavest system dvojic jako to bylo vzdycky na skolnich vyletech - kazdy ma sveho souseda, ok jsme vsichni, muzeme jet..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Bejt v lichém počtu, tak Casemiro půjde sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to takovej ten zpocenej smrdlavej tlustoch se kterym nikdo nechce sedet.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Omar Mascarell je hráčem Frankfurtu a v létě ho dost možná čeká hned dvojí stěhování. Záložník dříve působil v Realu Madrid, který disponuje opcí na přestup za čtyři miliony eur a tu se údajně chystá aktivovat. Fotbalista ovšem ve Španělsku zůstat nemá, Bílý balet ho údajně obratem prodá do Bayernu Mnichov.

To je tak dobrej?

Reagovat
misinho7

tiez som o tom pocul a prekvapilo ma to nema ho niekto nasledovaneho? mozno niekto z nemeckej sekcie ... lebo vobec som o nom cez rok nepocul a teraz ho chce zrazu Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud je tak dobrej, tak bych se nebranil tomu si ho nechat. Llorente imho pujde pryc a tenhle by mohl to misto 6-7. zaloznika/odchovance dobre zaplacnout.

Reagovat
misinho7

tak na letnu pripravu ide kedze tam nebudeme mat vela hracov(zaloznikov) ktory budu po MS ..cize ma sancu sa ukazat

Reagovat
patas92

Na místo 6.-7. záložníka už máte Ceballose

Reagovat
misinho7

ten by mal byt na 3-4 mieste pripadne na 1-2 mieste v inom klube..strasne mrhanie potencionalom

Reagovat
smazaný uživatel

Real prý chce Umtitiho za 60 mega. Č***ci h**no dostanete. Smajlik fakáče.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo krásný

Reagovat
smazaný uživatel

Radši aby nemyslel na novou smlouvu a začal zase pořádně hrát, co?

Reagovat
Anacron

Dejchej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Mame Varaneho, na co kupovat horsiho francouze...

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
patas92

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele