LaLiga - preview 32. kola

13.04.2018, 08:58, aktualizováno 15.04.2018, 08:45
Previews
Atlético si vítězstvím na Levante může zajistit Ligu mistrů pro příští ročník. Real Madrid se představí v Málaze. Dále hostí Getafe barcelonský Espanyol a už v poledne si to Eibar rozdá s Deportivem Alavés...
SD Eibar - Deportivo Alavés  (neděle 12:00)
Nedělní poledne nabídne v rámci 32. kola LaLigy velmi zajímavý souboj mezi domácím Eibarem a Deportivem Alavés. Domácí celek je sice na 10. místě tabulky, ale jeho forma je pryč. Alavés nemá k sestupové propasti moc daleko, jenže umí překvapit.

Alavés překvapil už hezkou řádku soupeřů a když se zdá, že nemá zrovna dobrou formu, právě tehdy mu to jde nejlépe. Jen za posledních deset soutěžních utkání dokázal obrat o body týmy jako Celta Vigo, Villarreal, Espanyol nebo v minulém kole Getafe. A to pro něj mělo obrovskou váhu, protože výhra 2:0 nad madridským týmem navýšila jeho náskok na spodní pozice v pásmu sestupu. Ačkoli je Alavés až na 16. místě, na sestupové pásmo má náskok dvanácti bodů.

Teď je ale čeká Eibar a to je hodně náročný soupeř. Jak z hlediska fyzické připravenosti tak z hlediska statistik. V minulých měsících a letech to byl právě Eibar, kterému se vzájemné duely s Alavésem dařily mnohem lépe. Eibar nad Alavésem vyhrál také při posledním měření sil. Alavés si naopak z Eibaru odvážel tři body naposledy před dlouhými osmy lety!

Eibar není zrovna ve formě a už pět duelů čeká na výhru. Po sympatické remíze s Realem Sociedad byl nad jeho síly Real Betis, který doma zvítězil i za pomoci vlastní branky Arbilly. Jako první se trefil Sergio Léon a domácí celek mohl v Seville slavit pohodlné vítězství. Ačkoli Eibar nepředvedl špatný výkon, na body to tentokrát nestačilo. Přesto v týmu vládne optimismus.

Kapitán Dani Garcia mimo jiné zmínil: "Máme za sebou několik nepříliš povedených utkání, ze kterých jsme rozhodně měli a chtěli vytěžit víc. Nicméně se nesmíme vzdávat, i když současná situace není taková, jakou bychom si třeba přáli. Pořád jsme ale hodně daleko od sestupových starostí a já věřím, že se náš náskok ještě zvýší. Teď nás čeká další nepříjemný soupeř, se kterým musíme odehrát perfektní partii, chceme-li získat body," dodává na adresu Alavésu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.37 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Levante UD  (neděle 16:15)
Atlético se bude snažit do konce této sezóny hájit svou aktuální druhou pozici. A protože třetí Valencia v sobotu prohrála na půdě Barcelony, měl by madridský celek tohoto zaváhání náležitě využít, vždyť zezadu se ještě na něj tlačí městský konkurent Real. Levante je určitě tím soupeřem, který by pro domácí měl být k poražení.

I když svěřenci trenéra Diega Simeoneho budou v tomto duelu jednoznačným favoritem, měli by si na svého protivníka dát velký pozor. Ten je totiž v posledních týdnech v docela slušné pohodě, už pětkrát za sebou neprohrál, a drží se zatím bezpečně od sestupového pásma. Naposledy urval klíčové vítězství v boji o záchranu nad Las Palmas.

Ačkoli se oba kluby nacházejí na opačných pólech tabulky, Simeone by opravdu nerad situaci podceňoval. "Od té doby, co Levante převzal Paco López, prožívá dobrou sezónu. S ním získává velmi dobré výsledky," připomínal domácí stratég. "Je velmi blízko k tomu, aby se v LaLize zachránilo. My každopádně potřebujeme zvítězit."

Zvládnout a vypořádat se s náročným programem, spojeným s Evropskou ligou, to bude pro Atlético vůbec to nejdůležitější. Ve čtvrtek muselo absolvovat těžký zápas na půdě lisabonského Sportingu, po němž nakonec těsně proklouzlo do semifinále. "Když teď vyhrajeme, zajistíme si Ligu mistrů," připomněl Simeone další důležitou motivaci pro ligový duel.

Los Colchoneros bude nově chybět vykartovaný Thomas Partey, do hry možná nezasáhnou Lucas Hernández ani Diego Costa, a pořád je úplně mimo rovněž Filipe Luís. "Naše současné pocity jsou pozitivní," podotkl Simeone. "Doktor mi řekl, že Lucas by měl být nakonec k dispozici a zranění Diega Costy by nemělo být až zas tak vážné," dodal ke stavu kanonýra, který si poranil v Lisabonu stehenní sval.

Levante, které na podzim od Atlética utrpělo před vlastními fanoušky těžký pětigólový debakl, se bude muset obejít bez suspendovaného Rubéna Rochiny a Cokeho, vrátit na trávníky by se naopak mohl Jason Remeseiro. Hosté jinak stále trpí velkou marodkou, až šest hráčů má i nadále zdravotní problémy dlouhodobějšího rázu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.04 - 14.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Espanyol Barcelona  (neděle 18:30)
Getafe a Espanyol v tuto chvíli nemají záchranářské problémy, přesto bude jejich vzájemný souboj důležitý. Katalánský celek se může v případě výhry bodově dotáhnout právě na Getafe, zatímco hosty by tříbodový zisk posunul na desáté místo.

Zápasy mezi madridskými a barcelonskými celky jsou vždy hodně prestižní a neplatí to jenom o El Clásicu. Getafe s Espanyolem sice takovou rivalitu nemají, nicméně pořád se jedná o zápas, který fanoušky obou táborů nesmírně zajímá.

Oba týmy se v tuto chvíli nacházejí až ve druhé polovině tabulky, daleko od evropských pohárů, ale i od sestupových pozic. Hostující celek má dokonce na La Coruňu desetibodový náskok. Samotné utkání nemá výrazného favorita, pravdou je, že se v posledních letech vždy daří domácímu celku. Platilo to i v prvním zápase, který Espanyol ovládl 1:0, když jedinou branku zaznamenal Gerard Moreno.

Getafe není v bůhvíjaké formě. Od konce února vyhrálo jen ve dvou případech, jinak pokaždé prohrálo. Naposledy nestačilo na Alavés, kterému podlehlo 0:2. Ve formě není ani Espanyol, i když teprve v polovině března přišel o svojí dlouhou sérii neporazitelnosti. Katalánci prohráli na Betisu 0:3, následně remizovali 0:0 s Alavésem a v minulém kole podlehli nejtěsnějším rozdílem na Mestalle Valencii. Hostující borci se navíc potýkají s nepříjemným problémem produktivity, protože ani v jednom z těchto tří zápasů nedokázali skórovat.

Getafe bude postrádat Arambarriho a potrestaného Bergaru, zatímco hosté vyrukují v kompletním složení.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Antuňes, Cabrera, Dakonam, Suárez - Ndiaye, Fajr, Flamini, Portillo - Molina, Rodríguez
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Sánchez, Hermóso, López, Martín - Sánchez, Darder - Melondo, Jurado, Piatti - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.27 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Real Madrid  (neděle 20:45)
Na půdu poslední Málagy zavítá Real Madrid a jakýkoliv jiný výsledek, než výhra hostů, bude považován za obrovskou senzaci. Málaga sice nedávno obrala o body Celtu Vigo nebo Villarreal, nicméně pořád zůstává beznadějně poslední. Bíly balet si na stadionu La Rosaleda chce vylepšit stávající čtvrtou příčku.

Málaga nebude mít v souboji s favorizovaným Realem vůbec co ztratit. Popravdě řečeno už se jí na záchranu nevěří a to by mohlo hrát v její prospěch. Netřeba se přitom ohlížet na vzájemné zápasy, ve kterých Real dominuje. Málaga ho dokázala naposledy porazit v roce 2012, ale to byla trošku jiná Málaga, než jakou známe dnes.

Domácí dosud nasbírali pouhopouhých sedmnáct bodů a k tomu, aby se zázrakem zachránili, by potřebovali všechna zbylá utkání vyhrát. A i kdyby se to podařilo, neměla by Málaga stoprocentní jistotu. Zkrátka její situace je více než kritická a v záchranu věří už jen ti nejoptimističtější fanoušci.

Real cestuje na La Rosaledu s jasným cílem získat tři body. Svěřenci francouzského kouče Zinedina Zidana v týdnu prohráli s Juventusem, přesto si zajistili postup do dalšího semifinále Ligy mistrů. V LaLize je to ale jiná písnička. Real je až na čtvrtém místě, s velkou ztrátou na vedoucí Barcelonu. Bílý balet Katalánce už stěží dožene, rád by ale zakončil sezonu alespoň na druhém místě. V lize Real naposledy remizoval 1:1 s Atlétikem, ale předchozí čtyři utkání všechna vyhrál.

Málaga se bude muset obejít bez zraněných Péreze, Peňarandy, Juanpiho i potrestaného Hernándeze. Zinedine Zidane nemá k dispozici zraněného Nacha a v nominaci se neobjevili Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Luka Modrič ani Raphael Varane, ti dostali volno.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Torres, Miguel, González, Rosales - Success, Iturra, Lacen, García - Rolan, El-Nesyri
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Hernández - Vázquez, Modrič, Casemiro, Asensio - Ronaldo, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.45 - 5.44 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Villarreal CF  (sobota 13:00)
Hodně zajímavým duelem se otevře sobotní program 32. kola nejvyšší španělské soutěže, protože na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána dorazí Villarreal. Žlutá ponorka se usídlila na šestém místě, které chce Sevilla hodně zoufale.

Šesté místo je poslední možnou vstupenkou do Evropské ligy a zatím se na něm ocitá Villarreal. Jenže Sevilla je hned za ním a ztrácí na svého soka jen pouhý bod. Teď má ideální šanci k tomu, aby se dostala před Villarreal a uchovala si naději na evropské poháry pro příští ročník. Aktuální formy nepřeje ani jednomu ze soupeřů.

Domácí Sevilla má za sebou dva hodně vyčerpávající duely s Bayernem Mnichov, které ji stály hodně psychických i fyzických sil. Doma s ním hrála velmi dobrou partii a nakonec byl slavnější soupeř z Mnichova šťastnější jen o gól. Ten nakonec rozhodl, neboť v odvetném utkání se Sevilla musela smířit s remízou bez branek, která posunula dál právě Bayern a Seville místo toho zbyly jen oči pro pláč.

Ambiciózní Sevilla prožívá hodně turbulentní období a už pět duelů ve všech soutěžích dohromady nevyhrála. To se samozřejmě odráží také na jejím postavení v tabulce - Sevilla se nachází mimo pohárové příčky. A to je něco, co by mladý trenér Vincenzo Montella moc rád změnil. Kritizovaný italský trenér vidí velkou šanci právě v nadcházejícím střetu s Villarrealem.

"Moc nás mrzí, že se naše forma pohybuje v mezích dvou extrémů, že se neumíme prezentovat vyrovnanějším projevem. Často nám k tomu chybí jen kousek štěstí nebo více pozornosti v závěrech zápasů. Ani proti Bayernu jsme neodehráli špatné utkání, ale nestačilo to. Věřím, že máme dostatečně kvalitní tým na to, abychom se probojovali do Evropské ligy. Klíčové bude právě utkání s Villarrealem, které musíme za každou cenu zvládnout. Velkou podporou nám určitě budou naši fanoušci."

Žlutá ponorka také nemá ideální formu a poměrně hodně často klopýtá. Za deset posledních soutěžních duelů se jí povedlo vyhrát jen třikrát, což je na klub jejího formátu a ambicí moc málo. V cílové rovince jí dochází síly a naopak její konkurenti hrají poměrně vyrovnaně. Od konce února se ambiciózní Villarreal může soustředit jen a pouze na LaLigu, což mu určitě šetří plno fyzických sil.

V minulých dvou duelech se ale Villarrealu vůbec nevedlo a jeho fanoušci museli být hodně zklamaní. Nejprve Villarreal šokujícím způsobem nestačil na poslední Málagu a v minulém kole to nebylo o moc lepší. Tři body si z jeho stadionu odvezlo baskické Bilbao, které se prosadilo do jeho sítě třikrát. Další kolo navíc vynechá zkušený obránce Álvaro González, který dostal naposledy červenou kartu.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soria - Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - N’Zonzi, Banega - Sarabia, Vazquez, Correa - Ben Yedder
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario Gaspar, Bonera, V. Ruiz, Costa - Javi Fuego, Rodri, Trigueros - Soriano - Ünal, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.17 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 16:15)
Barceloně po vyřazení z Ligy mistrů zůstávají ještě dvě soutěže. Vedle Copa del Rey pochopitelně domácí LaLiga, kterou Katalánci vedou s luxusním náskokem jedenácti bodů na druhé Atlétiko. Barca může udělat další krůček k titulu v pikantním střetnutí s Valencii. Netopýři by na Camp Nou rádi překvapili a oplatili Barceloně letošní vyřazení z již zmiňovaného Copa del Rey.

Úterní večer byl pro Barcelonu doslova noční můrou. AS Řím totiž dokázal i přes porážku 1:4 na Camp Nou Barcelonu vyřadit a postarat se dost možná o největší překvapení letošního ročníku Ligy mistrů. Za porážkou se ale nemá smysl obracet, Barcelona funguje dál a sezonu může ještě zakončit ziskem dvou cenných trofejí.

Tou první je Copa del Rey, kde Katalánce čeká zápas se Sevillou a tou druhou je liga. Barcelona vede s ohromným jedenáctibodovým náskokem, o který by sedm kol před koncem již neměla přijít. Vždyť dosud za jedenatřicet kol nenašla přemožitele a nastřílela nejvíce branek v celé LaLize. O víkendu Barca bez problému porazila Leganés 3:1 a je zase o kousek blíže titulu.

Věhlasný stadion Camp Nou bude hostitelem Valencie, která letos bojuje o návrat do Ligy mistrů a zatím se jí to daří. Valencia je třetí a na druhé Atlétiko Madrid ztrácí jen tři body. Forma Netopýrů je rovněž výtečná, svěřenci trenéra Marcelina nejenže neprohráli devět zápasů v řadě, ale vyhrát z nich dokázali rovnou osm!

Barcelona zrovna nepatří mezo oblíbené valencijské soupeře. Valencia s Barcou za posledních pět vzájemných zápasů čtyři prohrála, nicméně skoro přesně před dvěma lety dokázala na Camp Nou vyhrát, když rozhodující trefu na 2:1 vstřelil Santi Mina. Pro Valencii bude zápas s Barcelonou důležitý, neboť ze čtvrtého místa na ní tlačí Real Madrid. O milionářskou Ligu mistrů už by Netopýři neměli přijít, protože sedm kol před koncem mají ohromných šestnáctibodový náskok.

Trenér Valverde bude postrádat pouze Sampera, jinak i po zápase v Římě má všechny své hráče k dispozici. Ani jeho protějšek Marcelino nemusí řešit problémy s marodkou, nicméně oželet musí starty Javiho Jiméneze a Francise Coquelina.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Umtiti, Piqué, Roberto - Iniesta, Rakitič, Busquets, Coutinho - Suárez, Messi
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Vezo, Garay, Paulista, Gayá - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Zaza, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.13 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Real Sociedad  (sobota 18:30)
Las Palmas se nadále trápí a zdá se, že s LaLigou se minimálně na rok rozloučí. Stále se mu totiž nedaří dostat se z pásma sestupu a aktuálně je až na předposledním místě. Jeho už tak špatnou obranu by nyní rád zatížil Real Sociedad.

V sobotu v podvečer se na Estadio Gran Canaria v Las Palmas představí baskický celek, který se postupně zvedá a míří ke klidným vodám středu tabulky. Ani s Realem Sociedad to ještě nedávno nevypadalo úplně růžově, ale zlepšující se forma a méně absencí klíčových hráčů sehrály své. A velkou vzpruhu pak představuje minulé kolo, které se baskickému La Realu povedlo až nad očekávání dobře.

Real Sociedad si totiž bez problémů poradil s Gironou, kterou vyřídil až překvapivě snadno. Nadělil jí totiž hned pět branek a potupný výsledek udržel bez toho, aniž by musel sám kapitulovat. Dalšího pohárového soka tak La Real vyřídil velmi snadno a dvěma góly se při tom blýsknul Mikel Oyarzabal. I díky tomu je na třináctém místě a to je viditelná změna k lepšímu. Přesto mu to ale zatím nemůže stačit.

A to si uvědomuje i střelec posledních dvou branek. Oyarzabal v rozhovoru pro deník AS zmínil: "Naposledy se nám hodně dařilo a předvedli jsme výborný výkon. Osobně jsem za góly samozřejmě moc rád, ale nejdůležitější je pro mě vždycky tým. A protože jsme vysoko vyhráli, nemohl jsem být spokojenější. Hlavní je, abychom se nenechali ukolébat a pořád se snažili vyhrávat. Naše umístění zatím není takové, jaké bychom si přáli," dodal Oyarzabal.

Jeho útoky se bude snažit zastavovat Las Palmas, což mu ale moc nejde. Tým z Kanárských ostrovů je stále až předposlední a jeho forma fanoušky těšit nemůže. Až dosud nasbíralo Las Palmas jen pouhých 21 bodů a trápí ho zejména obrana. Defenzivní linie dostala už 63 branek, což je spolu s Deportivem La Coruña ten úplně nejhorší výkon v lize. Naposledy Las Palmas nestačilo na Levante a prohrálo s ním 2:1.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Michel, Ximo Navarro, D. Garcia, Aguirregaray - Halilović, D. Castellano, Etebo, Jairo - Exposito, Calleri
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Aritz, Raul Navas, Moreno, Kevin - Illaramendi, Zubeldia - Canales, Oyarzabal, Januzaj - Willian José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.96 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Celta Vigo stále ještě sní o evropských pohárech, které by si ráda zahrála v příští sezoně. Už v minulém kole k tomu udělala velký krok výhrou nad Sevillou a teď má o mnoho snazšího soupeře. Jede totiž na stadion Leganésu, který sídlí až nad sestupovým pásmem.

Celta Vigo je na devátém místě a to jí rozhodně nestačí. Hodně ji posiluje vědomí, že v poslední době našla sílu porazit nejednoho přímého konkurenta. A to především v minulém kole, kdy se utkala se Sevillou. Dobře využila její únavy a možné nesoustředěnosti. Po dvou remízách Celta opět zabrala a svého soupeře doslova zničila debaklem 4:0. Hattrickem k tomu výrazně přispěl téměř nestárnoucí útočník Iago Aspas.

I díky tomuto výsledku je Celta na solidním devátém místě, přičemž na šestý Villarreal ztrácí pouhé čtyři body. A trenér Juan Carlos Unzué neztrácí naději. "Samozřejmě nemůžeme být úplně spokojení ani po tak krásném zápase. Pokud na tuto důležitou výhru nedokážeme navazovat pravidelně, pak ani takové výkony nestačí. Dál usilujeme o Evropu a věříme, že se nám to může podařit. Chce to jen trochu víc štěstí a vyrovnanosti," míní trenér Unzué.

Jeho soupeřem bude Leganés, který ještě nezabalil snahu dostat se do první desítky. Pohyboval se poměrně dlouho kolem klidného středu tabulky, ale současné výkony jej vrátily trochu níž. Konkrétně na patnáctou příčku, kterou sdílí s Espanyolem Barcelona. Oba týmy mají 36 bodů, skóre však hovoří pro barcelonský klub.

Další barcelonský celek, slavné FC, se stalo posledním soupeřem Leganésu. V minulém kole si blaugranas snadno pohráli s Leganésem a díky Messiho hattricku se mohli radovat ze tří bodů. Leganés tím jen potvrdil hodně špatnou formu.

Za deset posledních soutěžních utkání Leganés dokázal vyhrát jen dvakrát a kromě toho si připsal jen jedinou remízu. Zlepšit musí především útok, který zatím nasázel pouhých 26 branek, což je ligový podprůměr. Celta má téměř o polovinu vstřelených branek víc a konta soupeřů zatížila už padesátkrát.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Bustinza, Siovas, Diego Rico - Rubén Pérez, Gumbau - El Zhar, Eraso, Omar - Guerrero
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Hugo Mallo, Roncaglia, S. Gomez, Jonny - Wass, Lobotka, Hernandez, Sisto - Aspas, Maxi Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.19 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña  (sobota 20:45)
V sobotu večer se otevřou brány slavného stadionu San Mamés, aby se zde utkali domácí Lvi s Deportivem. Celek z Galicie vyhrál v minulém kole stejně jako domácí Bilbao, ale to může být vzhledem k záchraně o něco klidnější.

Deporu se totiž tahle sezona vůbec nedaří a jeho vyhlídky na záchranu jsou kolo od kola horší. Za posledních deset utkání se Depor radoval z výhry jen jedinkrát a jinak se jeho fanoušci mnoha radostných chvil nedočkali. Jednu ale zažili právě v minulém kole. Deportivu se povedlo zásadní utkání, které by na konci sezony mohlo hodně znamenat. Domácí totiž porazili poslední Málagu, i když sami také vyrobili hodně chyb. Na tři body jim ale jejich tři branky stačily.

A je jasné, že tenhle výkon by hráče mohl hodně povzbudit. Svědčí o tom slova útočníka Adriána, který se stal autorem dvou branek ve zmiňovaném utkání. "Tohle bylo hodně klíčové. Cítili jsme velký tlak, to je jasné. Ale nakonec jsme to zvládli a zvítězili nad přímým konkurentem. Pokud dokážeme lépe bránit, mohli bychom se zachránit. Všichni tady mluví jen o záchraně, nic jiného si nepřipouští snad nikdo z nás. Jsem moc rád za své dva góly, ale klíčové je vítězství týmu," dodal útočník.

Depor dělá mnoho chyb především v obraně, což dokazuje také fakt, že dostal už 63 branek. Spolu s předposledním Las Palmas je to nejhorší obrana ligy, takže je jasné, kde jsou mezery celku z přístavního města. Pro srovnání, Bilbao, které se stane dalším soupeřem Deporu, dostalo o 28 branek méně. Přesto se nedá říct, že by se hrdému celku dařilo o tolik lépe.

Baskické Bilbao aktuálně sídlí na dvanáctém místě LaLigy, což pro něj není zrovna typické. Nedávný účastník pohárů by se zase co nejrychleji rád vrátil na přední příčky a ukončil tuhle trochu smutnou sezonu. Za posledních deset duelů se mu povedlo vyhrát jen třikrát, z toho ale v minulém kole poměrně překvapivě. Lvi dokázali zaskočit Villarreal a po výhře 3:1 ukázali, že mají co nabídnout.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - De Marcos, Yeray, Inigo Martinez, Balenziaga - San José, Beňat - Susaeta, R. Garcia, Cordoba - Williams
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho - Borges, Mosquera, Borja Valle - Emre Colak - L. Pérez, Adrian
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.21 - 5.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Real Betis  (pátek 21:00)
Tradiční páteční předehrávka španělské ligy nabídne hodně zajímavý duel. Duel dvou týmů, které se ještě nedávno potkávaly ve druhé nejvyšší soutěži, ale teď se v té první perou dokonce o evropské poháry! Blíže k nim mají hostující hráči Realu Betis.

Real Betis zapnul a šlape naplno. Už čtyři poslední utkání v řadě vyhrál, herně se jeho projev ustálil a daří se mu také v obraně. Ve třech posledních duelech nedostali béticos ani branku, což jim k bodům výrazně pomáhá. Aktuálně se Betis umístil na skvělé páté příčce a nemá v plánu ji opouštět. Je totiž vstupenkou do pohárů, což by Betis moc rád zažil.

V minulém kole potvrdil dobrou formu na domácí půdě proti dalšímu velkému rivalovi. Na stadion Manuel Ruiz de Lopera do Sevilly zavítal Eibar, který umí být hodně nepříjemným soupeřem. Domácí si ale poradili a s pomocí vlastní branky Anaitze Arbilly porazili Eibar 2:0. Nyní mají na kontě už 49 bodů a upevňují svou pozici. Nesmí ale přestat, protože šestý Villarreal na ně ztrácí jen dva body, Sevilla pouhé tři.

Zkušený veterán Andrés Guardado promluvil s médii o současné situaci Betisu a říkal: "Jsme teď ve skvělé formě a moc se nám naše umístění líbí. Je to výborný pocit, když dotíráte na tak věhlasné soupeře a víte, že vaše práce má smysl a že se vrací v podobě výsledků. Hrajeme o Evropu a víme, že pokud budeme dál pokračovat stejně, že se do ní můžeme dostat. Girona je náš velký rival a navíc už několikrát dokázala, že letos umí překvapit kohokoli. Musíme si dát dobrý pozor."

Girona by mohla mít potíže právě s Betisem, protože právě sevillský celek z jejího hřiště za posledních deset let nikdy neodjížděl poražen. Při posledním měření sil jsme se dočkali čtyř branek, po dvou na každé straně. Současná Girona je tak trochu zjevením pro prostředí LaLigy, neboť také malý katalánský celek se řadí do boje o poháry, ačkoli byl před sezonou jedním z nejvážnějších adeptů na rychlý sestup.

Výsledky Girony jsou ale velmi dobré a na šestý Villarreal coby poslední příčku zajišťující vstup do Evropy, ztrácí Girona jen pouhé tři body. V poslední době se jí ale příliš nedaří a už tři duely po sobě nedokázala vyhrát. Od Realu Madrid dostala šest branek a v minulém kole ukázala, že střídá hodně dobré výkony s mizernými.

Real Sociedad jí totiž nasázel potupných pět branek a navíc udržel střelce Girony na uzdě. Girona se vždy prezentovala jako velmi dobře takticky připravená a dostávala málo branek, takže poslední výsledky jsou pro ni velkým zklamáním. Teď Girona plánuje odvetu a musí konečně zabrat.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Maffeo, Ramalho, Juanpe, Bernardo, Mojica - Portu, Pere Pons, Granell, Borja Garcia - Stuani
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Giménez - Barragan, Mandi, Bartra, Junior, Durmisi - Fabian, Guardado, Boudebouz - Sergio Leon, Loren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.51 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona31247079:1679
2.Atlético Madrid31208351:1568
3.Valencia CF31205659:3165
4.Real Madrid31197577:3464
5.Real Betis311541252:5349
6.Villarreal CF311451241:3747
7.Sevilla FC311441339:5046
8.Girona FC311281144:4844
9.Celta Vigo311271250:4343
10.SD Eibar311171336:4540
11.Getafe CF311091235:3039
12.Athletic Bilbao319121033:3539
13.Real Sociedad311071456:5237
14.Espanyol Barcelona318121126:3836
15.CD Leganés311061526:3936
16.Deportivo Alavés311121828:4535
17.Levante UD316131228:4531
18.Deportivo La Coruña31581829:6323
19.UD Las Palmas31562022:6321
20.Málaga CF31452219:4817

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (327)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele