32. kolo
14.04.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Real Sociedad 0:1

Real Sociedad pod novým trenérským vedením nadále stoupá tabulkou. Ani v třetím zápase tým Imanola Alguacila neinkasoval a takřka po celých devadesát minut na půdě Las Palmas plně dominoval, díky čemuž si zaslouženě odváží tři body za výhru 1:0. Konečné skóre mohlo být mnohem jednoznačnější nebýt kombinace bídné koncovky a kvalitních zákroků domácího brankáře Leandra Chichizoly, jenž jako jediný z utrápeného ostrovního týmu nabídl výkon prvoligových parametrů.

Situace v týmu z hlavního města Kanárských ostrovů je již kritická a soudě dle sobotního výkonu již naděje na záchranu nepanuje ani v hlavách samotných hráčů. Týmu Paca Jémeze scházelo především v první půli úplně vše a hosté si na poloprázdném stadionu na Gran Canarii dělali, co se jim zachtělo.

Již v deváté minutě Adnan Januzaj na pravé straně jednoduše pláchl všem a jeho samostatný únik zastavil až perfektním zásahem gólman Chichizola. Průlom skóre byl však jen otázkou času. Po dvaceti minutách jednostranného fotbalu nikým neatakovaný Asier Illarramendi vystihl přesně náběh Mikela Oyarzabala, jenž si míč umně zpracoval hlavou a následně propálil i bezmocného Chichizolu. Ten se nenudil ani ve zbytku první půle, zatímco na opačné straně padl jen jeden jediný hrubě nepřesný pokus Eteba.

Po změně stran se hra Las Palmas přece jen pozvedla a hned na úvod slibně vypálil Tana. Skomírající ofenzivu pak přišel oživit útočník Calleri, jenže Sociedadu ještě otevřenější tříčlenná obrana plně vyhovovala a pravidelně skrze neexistující zálohu domácích vyrážel do rychlých protiútoků, až utkání místy připomínalo exhibiční podívanou. Jediné, co Jémezovu družinu uchránilo od debaklu, byla mizerná finální fáze hostí, kdy Januzaj či Agirretxe nezvládli dovést do konce i sebelépe rozehranou akci.

Baskický klub to ovšem nakonec mrzet nemusí, neboť si vedení 1:0 uhlídal až do konce a poskočil na desátou příčku. Las Palmas zůstává předposlední s desetibodovým mankem na záchranu.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele