32. kolo
14.04.2018 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Barcelona přehrála Valencii a drží nový rekord v neporazitelnosti

Po obrovském zklamání ze čtvrtfinálového duelu Ligy mistrů v Římě se musela Barcelona rychle postavit zpět na nohy v domácí La Lize, kde ji na Camp Nou vyzvala ambiciózní Valencie. V sázce bylo pro domácí nejen udržení výrazného náskoku na čele tabulky, ale také stanovení historického rekordu v počtu zápasů bez porážky, který před osmatřiceti lety stanovil Real Sociedad. Díky trefám Luise Suáreze a Samuela Umtitiho barcelonští zvítězili 2:1 a prodloužili svou neporazitelnost na úctyhodných 39 zápasů.

Bodová propast mezi Barcelonou a druhým Atléticem Madrid je tak po tomto duelu již čtrnáctibodová a definitivní stvrzení zisku ligového titulu je pro tým Ernesta Valverdeho na dosah ruky. Pozornost na sebe nyní strhává i ligový pohár, jehož finále barcelonských se Sevillou proběhne již příští víkend. Valencie pak zůstává třetí s náskokem jednoho bodu před Realem Madrid, který má ovšem zápas dvaatřicátého kola stále před sebou.

O důležitý průlom skóre na uklidnění domácího týmu i fanoušků se po čtvrthodině hry postaral Luis Suárez, jehož vybídl k třiadvacátému zásahu ligové sezony povedeným obloučkem za obranu Philippe Coutinho. Brazilský záložník se krátce po změně stran ocitl v roli asistenta ještě jednou, když v 51. minutě z jeho rohového kopu pojistil vedení Barcelony Samuel Umtiti hlavičkou na přední tyči. V závěru sice Daniel Parejo zvládl snížit zpět na rozdíl jediného gólu úspěšně proměněným pokutovým kopem, ale víc toho již Los Che na půdě favorita nestihli.

Triumfální zápasová šňůra katalánského giganta se táhne již od dubna loňského roku, kdy ještě pod vedením Luise Enriqueho Barcelona po překvapivé prohře s Malagou najela zpět na vítěznou vlnu triumfem 3:2 proti Realu Sociedad. Do konce tehdejší sezony již následovala pouze vítězství, na něž letos Valverde navázal bilancí dalších pětadvaceti výher a sedmi remíz. Ani s rekordem v kapse a takřka jistým titulem ovšem má Barcelona o co usilovat, neboť ještě nikomu se v La Lize nepodařilo projít celou ligovou sezonou bez jediné porážky. Nyní k tomu zbývá posledních šest krůčků, které však čítají nelehký výjezd do Viga či domácí El Clásico s Realem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

proč myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele