LaLiga - preview 4. kola

13.09.2019, 08:45, aktualizováno 15.09.2019, 08:41
Previews
Sevilla cestuje do Alavésu a pokud vyhraje, posune se do čela tabulky. Valladolid hostí Osasunu, Eibar se střetne s Espanyolem, Celta si brousí zuby na Granadu a v souboji dosavadních zklamání si to rozdají Betis s Getafe...
SD Eibar - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Na Estadio Municipal de Ipurua se v rámci čtvrtého kola utkají Eibar a Espanyol, přičemž oba celky dosud nevyhrály. Duel osmnáctého a devatenáctého celku nemá favorita, ale o něco lepší vzájemnou bilancí oplýval v posledních letech domácí Eibar.

Eibar loni prožil povedenou sezonu, ale začátek té letošní se mu nepovedl. Proti nováčkům Mallorce a Osasuně získal dohromady jediný bod a před reprezentační pauzou prohrál na Wanda Metropolitano s Atléticem Madrid 2:3. Suma sumárum, Eibar se krčí na osmnáctém místě, ze kterého se bude chtít co nejdříve pohnout.

Bůhví jakou formu nemá ani Espanyol. V předkolech Evropské ligy předvedl parádní jízdu, ale začátek LaLigy ho vrátil nohama na zem. Katalánský celek prohrál oba domácí duely, se Sevillou 0:2 a s Granadou dokonce 0:3. Svůj dosud jediný bod získal za bezbrankovou remízu na hřišti Deportiva Alavés.

V minulé sezoně slavil výhru vždy domácí celek, aniž by přitom inkasoval. Eibar dokonce nastřílel Espanyolu tři branky a celkově můžeme říci, že má lepší vzájemnou bilanci. Z deseti případů Espanyol slavil jen třikrát, zatímco soupeř se radoval pětkrát.

Eibar bude mít nejen výhodu domácího prostředí, ale také zcela kompletního kádru. Kouč José Mendilibar tak může nasadit to nejsilnější, co má k dispozici. Totéž se nedá říci o Espanyolu, u kterého sice není situace nijak dramatická, stále však schází zraněný Ander Iturraspe.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Álvarez, Ramis, Tejero - Expósito, Diop - Inui, Orellana, León - Charles
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Corchia, Naldo, Calero, Pedrosa - Darder, Roca, Sánchez - Melendo, Ferreyra, Vargas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.41 - 3.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo Alavés - Sevilla FC  (neděle 14:00)
Věřte, nebo ne, je tomu už takřka osmnáct let, co fotbalisté Sevilly dokázali vyhrát na hřišti Deportiva Alavés. V prosinci 2001 se tak stalo naposledy a od té doby končily výjezdy andaluského celku do Baskicka maximálně remízou. Tu uhráli Los Rojiblancos i loni, ale tentokrát bude remíza málo.

Sevilla se od začátku soutěže usadila na špičce tabulky a po třech kolech jí patří dělené druhé místo s Athleticem Bilbao. Po dvou venkovních výhrách nad Espanyolem a Granadou přišla první ztráta v podobě domácí remízy s Celtou Vigo. Sevillu přitom výsledek 1:1 může mrzet, neboť devět minut před koncem ji poslal do vedení Franco Vázquez, avšak o pouhé tři minuty později srovnal Denis Suárez.

Trenér Julen Lopetegui může být se začátkem sezony spokojen, ovšem něco podobného prožívala Sevilla i loni a nakonec jí došel dech a skončila mimo TOP 4. Přitom návrat do Ligy mistrů zůstává i letošním cílem.

Dobře rozjetou sezonu mělo minulý rok i Deportivo Alavés, ale podobně jako Seville mu postupem času došel dech a nakonec skončilo mimo pohárovou Evropu. Baskický celek začal nový ročník těsnou výhrou nad Levante, kterou podpořil remízou s Espanyolem i venkovní plichtou s madridským Getafe.

Bylo už řečeno, že Sevilla na Mendizzorrotze nevyhrává. Loni sice s Alavésem zvládla domácí duel 2:0, ale venku znovu nevyhrála a remízou 1:1 ještě prodloužila už tak dlouhé čekání. Povede se Lopeteguiho partě konečně získat tři body, nebo opět zafunguje prokletí stadionu Mendizzorrotza?

Deportivo registruje pouze zraněného Burquie, jinak je zbytek kádru pohromadě stejně jako u Sevilly. Jule Lopetegui si mohl oddechnout, protože v týdnu hlásil svalové problémy Bono, zatímco tvůrce hry Éver Banega bolesti zubu. Oba budou pro zápas s Alavésem k dispozici.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Ely, Aguirregabiria - Wakaso, Pina, García - Rioja, Joselu, Vidal
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Carlos, Carrico, Reguillón - Banega, Fernando, Jordi - Ocampos, Jong, Nolito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.45 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Granada CF  (neděle 16:00)
Celtu Vigo čeká po náročných třech kolech o něco příznivější soupeř Granada, avšak jen zdánlivě. Hosté z Andalusie dosud uhráli solidní čtyři body a věří si i proti Vigu. Na stadionu Balaídos se jim však dlouhodobě nedaří a Celta bude v roli mírnějšího favorita.

Real Madrid, Valencia a Sevilla, to byli tři soupeři Celty Vigo v úvodních třech kolech. Celestes z toho vyvázli s dobrým ziskem čtyř bodů, když po úvodní porážce od Realu Madrid 1:3 porazili nejtěsnějším rozdílem Valencii a na dobrý výkon navázali remízou 1:1 se Sevillou. O poznání snažím soupeřem by měla být Granada, i když kouč Fran Escriba před její sílou varuje a to zvláště na hřištích soupeře.

I Granada má totiž na svém kontě čtyři body a všechny je získala na hřištích svých soupeřů. Nejprve Nazaríes divoce remizovali ve Villarrealu 4:4, aby následně podlehli Seville 0:1. Poslední jejich vystoupení však zase bavilo a Granada nastřílela Espanyolu na jeho půdě tři góly. Právě statistika sedmi gólů ve dvou venkovních utkáních budí respekt.

Granada má domácím co oplácet. Vzájemná bilance hovoří zcela jasně ve prospěch Celty Vigo, která vyhrála i poslední dva duely. Doma 3:1, venku dokonce 3:0 a favoritem bude i tentokrát.

Oba tábory se musí vypořádat s několika absencemi. Celtě Vigo budou scházet David Costas, Rafinha, Juncá a Yokuslu. Podobně jsou na tom i hosté z Granady, kteří se musí obejít bez Etekiho, Martíneze a Lozana.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Araújo, Aidoo, Mallo - Suárez, Beltrán, Lobotka, Méndez - Mina, Aspas
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Díaz, Duarte, Sanchez, Quini - Eteki, Montoro - Puertas, Vico, Machís - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.59 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Osasuna v minulém kole překvapila, když si dokázala rozdělit body s Barcelonou. V neděli odpoledne by to ráda zopakovala na Estadio José Zorrilla. Domácí Real Valladolid ale už ukázal, že má pro strach uděláno.

Konkrétně v prvních dvou duelech. Nejprve se mu povedlo hned v prvním kole šokovat Real Betis a porazit nedávného účastníka pohárů. Následně ukázal, že to nebyla náhoda, když dokázal obrat o body slovutný Real Madrid. Minulé kolo už Valladolidu tolik štěstí nepřineslo, neboť po pokaženém konci utkání inkasovalo dvakrát od Levante a přenechalo mu všechny tři body.

Že se musí tým zlepšit v útoku, si uvědomuje zatím dvougólový střelec Sergi Guardiola. "Mrzí nás poslední kolo, protože jsme si vytvářeli dost šancí na to, abychom prohráli. Jenže jsme je nedokázali využít a za to jsme byli potrestáni. Líbí se mi ta živelnost a odhodlání, které v týmu cítím, ale musíme se ho přenést také do výsledků. Chce to příště zachovat chladnou hlavu a v šancích nezačít panikařit. Věřím, že proti Osasuně se nám výhra už podaří uhájit."

S Osasunou se ale Valladolidu zase tak moc nedaří. Od roku 2000 se spolu oba týmy utkaly čtyřiadvacetkrát, přičemž Realu Valladolid se povedlo zvítězit jen ve třech případech! A teď to nevypadá na zrovna povedený střet, protože Osasuna zvládá návrat mezi španělskou elitu s grácií.

Její přechod o patro výš zatím vypadá bezproblémově a plynule, protože Osasuna navázala na tempo z minulého roku podobnými výkony. Zatím ještě v první lize neprohrála a připsala si na své konto kromě dvou remíz také jednu výhru. V prvních dvou kolech nedostala ani jednu branku a minule to byla ještě větší sláva.

Stadion El Sadar v Pamploně byl totiž svědkem remízy se samotnou Barcelonou. A byl to pro domácí fanoušky opravdu požitek, protože Osasuna šla v 7. minutě do rychlého vedení. Barcelona pak potvrdila větší kvalitu a otočila utkání, jenže v 81. minutě rozjásal fanoušky opět Roberto Torres, tentokrát úspěšný penaltový střelec.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho Martinez, Salisu, Olivas, Porro - Plano, Michel, Alcaraz, Waldo - Sandro, Sergi Guardiola
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Estupiñán - Ruben, Aridane, David Garcia, Vidal - Ibáñez, Fran Mérida, Oier, Roberto Torres - Chimy Ávila, Cardona
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.14 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Getafe CF  (neděle 21:00)
Betis nezačal novou sezonu dobře a doma proti Getafe bude mít co dohánět. Na druhou stranu ani hosté si nemohou vyskakovat, ti dokonce ještě nevyhráli a v tabulce se krčí až na sedmnáctém místě. Loni byl úspěšnější hostující tým trenéra Bordaláse, který vyhrál obě utkání.

Andaluský celek zvítězil v ligovém klání až na potřetí, když těsně přehrál Leganés 2:1. Béticos přitom znovu prohrávali po brance Martina Braithwaita, nicméně Loren Morón a nová posila Nabil Fékir výsledek otočili. Po třech zápasech je to ze strany Betisu stále jedno velké trápení a tým trenéra Rubiho má stále prostor ke zlepšení.

Loni skončilo Getafe na skvělém pátém místě, když jen těsně nepostoupilo do Ligy mistrů. Letos ale začátek Bordalásovým svěřencům nevyšel a po třech kolech na vítězství stále čekají. Madridský celek začal těsnou porážkou na půdě Atlética Madrid, pak ale dvakrát neuspěl před vlastními diváky, když jenom remizoval s Athleticem respektive Alavésem.

Betis má s Getafe vyrovnanou vzájemnou bilanci, jak už ale bylo řečeno, v loňské sezoně dvakrát uspěl madridský klub. Doma svěřenci Josého Bordaláse zvítězili 2:0 a na stadionu Benita Villamarína triumfovali 2:1. "Zítřejší soupeř je obtížný, zvláště když hraje doma a my víme, že to bude těžký zápas. Chceme se ale vrátit do hry, do ligy a získat tři body, to je teď nejdůležitější," prohlásil trenér hostů José Bordalás.

Domácím znovu nepomůže Cristian Tello, jedná se ale o jedinou ztrátu, zatímco Getafe nemůže počítat s Antunesem, Ndiayem a Oliverou.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Pedraza, Bartra, Mandi, Emerson - García, Carvalho, Canales - Fékir- Morón, Iglesias
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Suárez, Dakonam, Cabrera, García - Fajr, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.28 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Levante UD  (sobota 13:00)
Prvním sobotním duelem 4. kola LaLigy se stane střet mezi slovutným Realem Madrid a Levante. Bílý balet by svého soupeře rozhodně neměl podceňovat, protože Levante se zatím veze na vítězné vlně a nehodlá jen tak zastavovat.

Levante se do nového ročníku zapojilo ve velkém stylu a především poslední týdny se mu daří udivovat. Napoprvé sice ještě prohrálo, jenže pak si připsalo ve dvou duelech šest bodů. Postupně si poradilo s Villarrealem a také s Realem Valladolid. Tomu ještě před reprezentační přestávkou nasázelo dvě branky a samo nedostalo ani jednu.

Aktuálně tedy Levante shlíží na svého sobotního soupeře svrchu, neboť nasbíralo o jeden bod víc. Levante si bude chtít vzít inspiraci v posledním utkání na stadionu Santiago Bernabéu, který se mu povedlo nad očekávání. Hlavní město totiž vyloupil a domácím nadělil dvě branky, přičemž od nich dostal jen jednu.

Proti Realu bude klíčová pracovitá a pevná obrana, což brankář Aitor Fernández dobře ví. "Real je pořád obrovský pojem a prakticky každý rok je schopný svůj kádr ještě vylepšit. Možná se mu nepovedl začátek sezony tak jako jeho rivalům, ale to nemusí nic znamenat. Stále je plný hráčů, kteří jsou schopní rozhodnout utkání jen díky své kvalitě. Na to si musíme dát pozor. Budeme muset být pečliví a pozorní v obraně, to bude klíčové."

Madridský Real ještě v sezoně neprohrál, ale za vyloženě pozitivní nemůže start do ročníku označit ani náhodou. Kromě herního projevu, který je dost kolísavý, se mu nedaří především výsledkově. Od angažmá trenéra Zinédina Zidaneho čekali fanoušci mnohem víc, zvlášť vzhledem k velkým a nákladným investicím přes léto.

Faktem ale je, že Bílý balet je až na pátém místě a posbíral kromě prvního vítězství v 1. kole jen dvě remízy. Nejprve překvapivě remizoval s Valladolidem a v minulém kole si rozdělil body také s Villarrealem. A to měl ještě velké štěstí, protože musel dvakrát dotahovat skóre utkání.

Děkovat může především Garethu Baleovi, který se prosadil dvakrát a v závěru spasil Real od blamáže. Přesto v jeho případě nešlo o zase tak povedený zápas. Velšská hvězda se totiž v nastavení po druhé žluté kartě nechala vyloučit, a tak o další kolo LaLigy přijde.

Trenér Zidane ale věří, že si i bez něj Real poradí. "Úvod do ligového ročníku se nám nepovedl tak, jak bychom si přáli. Fanoušci můžou oprávněně čekat víc a je na nás, abychom jim předvedli, že umíme za tento dres bojovat. Levante se může zdát jako outsider, ale už několikrát dokázal překvapit. Nikdo nám body nedá zadarmo, musíme pro ně udělat maximum, ať hrajeme proti komukoli."
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, James Rodriguez - Hazard, Benzema, Lucas
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Miramon - Campaňa, Vukčević, Rochina - Morales, Roger, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.60 - 9.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Villarreal CF  (sobota 16:00)
Leganés se na Estadio Municipal de Butarque už v sobotu odpoledne utká s dalším soupeřem a oba budou mít jediný cíl - získat poprvé v ročníku tři body. Mírným favoritem bude opět Villarreal.

V celé lize je už jen jeden tým, který za tři zápasy nedokázal získat ani jeden bod. Tím je Leganés, jemuž se zatím vůbec nedaří herně ani výsledkově. Po třech porážkách v řadě je až na posledním místě a fanoušci mnoho radosti zatím nezažívají. V prvních dvou duelech se Leganésu nepovedlo ani skórovat. A když to minule už vyšlo, stejně z toho nebyl žádný bodový zisk.

Leganés sice v posledním klání na půdě Realu Betis vedl díky trefě Martina Braitwaitha, jenže domácí zabrali a do deseti minut otočili utkání ve svůj prospěch. Něco podobného nechce řecký obránce Dimitrios Siovas v dalším kole dopustit, o čemž mluvil na tiskové konferenci před zápasem.

"Minule jsme zaspali v jedné pasáži a dopustili jsme se několika chyb v obraně. Byla to kolektivní práce, protože jsme vypadli z rytmu. Krátce předtím jsme dali první gól a myslím, že nás to trochu ukolébalo. Tohle už se nesmí opakovat. Musíme si uvědomovat, že se hraje do úplně závěru, a právě když vedete, můžete být snadno zranitelní. Víme, kde se stala chyba a jak ji napravit," dodal Siovas.

Proti sobě bude Leganés mít poměrně náročného soka, který rovněž jako domácí čeká na první vítězství. V prvním kole mu ani 4 vstřelené góly nestačily na vítězství a v minulém utkání měl smůlu, že se zrovna rozstřílel Gareth Bale. Ani v jednom utkání nepodal Villarreal špatný výkon, ale přesto má na svém účtu jen 2 body.

Při negativním skóre 7:8 mu patří až 16. příčka. Od roku 1999 odehrál Villarreal s Leganésem jen deset utkání a že by v nich na jeho půdě nějak zářil, to se rozhodně říct nedá. Tři body si domů odvezl jen ve dvou případech, i když je celkově úspěšnějším než jeho soupeř.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Silva, Siovas, Omeruo, Bustinza, Rosales - Oscar Rodriguez, Perez, Recio - Braithwaite, En-Nesyri
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Andrés Fernández - Quintillà, Pau Torres, Albiol, Peña - Moi Gómez, Iborra, Cazorla - Ekambi, Gerard, Chukwueze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.11 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
Atlético je jako jediný celek v LaLize stále stoprocentní a sídlí na prvním místě tabulky. Z ní ho bude chtít sesadit Real Sociedad, který k tomu využije svůj stadion. A na něm se Atléticu zase tak moc nedaří.

Colchoneros zatím v této sezoně hrají prim a ještě se nenašel soupeř, který by jejich tempo dokázal zastavit. Tým trenéra Diega Simeoneho zvládá od obrany přes útok úplně všechno a jeho líbivý projev navíc zajišťuje kýžené výsledky. Madridský tým vyhrál všechna tři utkání a jeho skóre 5:2 mu dovoluje první příčku.

Samozřejmě zatím není na místě přílišný entuziazmus, protože úspěchy Colchoneros jsou trochu zkreslené. Zatím totiž hráli s týmy ze spodní části tabulky, takže na lámání chleba dojde až při soubojích s Barcelonou či Realem. Prozatím ale můžou být fanoušci spokojeni. V to doufá i střelec poslední vítězné branky proti Eibaru.

Mladý záložník Thomas Partey před duelem prozradil: "Jsme na začátku dlouhé a náročné sezony, takže zatím se spíš sehráváme. Nezapomínejme, že se náš kádr hodně změnil a takové změny vyžadují čas a trpělivost. Zatím se nám ale daří a věřím, že fanouškům děláme radost. Vždycky hrajeme na vítězství a děláme to pro ně. Chceme, aby na nás byli hrdí a chodili na fotbal s radostí."

S Realem Sociedad ale madridský celek nemá zrovna nejlepší zkušenosti. Za posledních 19 let totiž na stadionu Anoeta dokázal vyhrát pouze šestkrát a není to jeho oblíbená destinace. Atlético má téměř kompletní kádr s jedinou výjimkou, kterou je chorvatský obránce Šime Vrsaljko.

Real Sociedad už v sezoně vystřídal všechny tři typy možných výsledků. V prvním utkání remizoval s Valencií a následně zažil první tříbodovou radost v podobě výhry nad Mallorcou. Minulé kolo už tak pozitivní nebylo a přišla první ztráta. Porážka 2:0 byla o to víc skličující, že ji Realu Sociedad uštědřil největší soupeř - Bilbao. Baskické derby skončilo fiaskem a Real Sociedad nebyl pro soupeře větším nebezpečím.

Real Sociedad nyní tráví zářijové chvíle na 13. místě první ligy. To bude chtít vylepšit v duelu s Atléticem. Uvádí to zkušený záložník Cristian Portu, který se na vypjatý duel s ligovým lídrem hodně těší.

"Hra Atlética se mi vždycky hodně líbila a obdivuji trenéra Simeoneho. Nikdy to nebyl snadný soupeř, protože je skvěle připraven, fyzicky jsou hráči v perfektní kondici a jsou výborně organizovaní. Hodně si zakládají na taktice, ale nijak to neubírá jejich ofenzivní síle. Jsem zvědavý, jak se popasujeme s útokem, který je největší zbraní Atlética. Doufám, že naši úžasní fanoušci budou silným motorem," dodává Portu.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Munoz, Llorente, Le Normand, Zaldua - Merino, Zubeldia, Odegaard - Oyarzabal, Isak, Portu
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Hermoso, Giménez, Lodi - Lemar, Saul, Koke, Vitolo - Félix, Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 21:00)
Hostující Valencia se snaží rychle uklidnit zmatky ve sém vedení, ale ligový kalendář rozhodně nestojí na její straně. Nejenže nemá moc času před dalším utkáním, ale ještě k tomu jede na Camp Nou. A domácí Barcelona rozhodně není v dobré náladě, takže bude požadovat tři body.

Hlavní zprávou středečního dne v klubu Netopýrů byl poměrně šokující závěr: trenér Marcelino končí s okamžitou platností ve funkci! Tohle oznámení rozvířilo vlnu nevole mezi fanoušky a nepochopení ze strany fotbalové veřejnosti. Marcelino proslul jako trenér, který dvakrát za sebou dotáhl Valencii zmítanou problémy do Ligy mistrů, kde s ní zanechal pozitivní dojem, a vyhrál Copa del Rey.

Po roztržce s excentrickým vedením klubu v osobě majitele Petera Lima se musel pakovat z hodiny na hodinu. Uvolněného místa se ujme nepříliš zkušený trenér a někdejší hráč Albert Celades, ale rozhodně nebude mít snadnou úlohu. Převzít šokovanou kabinu a ještě vtisknout hráčům své myšlenky a sehrát je tak, aby se na to dalo dívat, to bude opravdu těžká zkouška.

A to tím spíš, že Valencii se aktuálně zase tak moc nedaří. V prvních třech kolech okusili hráči všechny tři možné výsledky a teprve v minulém kole se jim povedlo vyhrát. Proti nováčkovi z Mallorky se o to postaral jediný hráč. Tím byl Dani Parejo, který se trochu kuriózně trefil dvakrát z penalt. Netopýrům momentálně patří až desáté místo.

Jen o skóre před nimi je jejich sobotní soupeř. S Barcelonou nemá Valencia zase tak dobré zkušenosti. V lize ji na jejím stadionu porazila naposledy v roce 2016 a pak dlouho nic. Recept na slavného soka našla až v posledním vzájemném utkání, kterým bylo již zmíněné finále poháru. Po těsné výhře 2:1 se z něj radovala právě Valencia.

Blaugranas nevstoupili do nového ročníku úplně ideálně a trenér Ernesto Valverde se zase ocital pod náporem kritiky. A to především za výsledky, které na Barcelonu zkrátka nestačí. Po třech kolech má Barcelona jen čtyři body, za což může i úvodní porážka od Bilbaa. V minulém kole blaugranas opět zaspali a museli proti Osasuně dotahovat.

Barceloně velmi chybí její klíčová osobnost. Argentinský kanonýr Lionel Messi totiž stále není fit a jeho vleklé zranění jej stále dost limituje. Bez svého klenotu a génia je hra katalánského mistra mnohem víc nesourodá a nekvalitní. Dobrou zprávou pro útok Barcelony je naopak stav jiného esa, Luise Suáreze. Uruguayský útočník se úspěšně zotavuje ze zranění lýtka a ve středu již trénoval se spoluhráči. Obránci Valencie se tak mají na co těšit. Nový trenér Albert Celades tak prožije pekelnou premiéru.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Jordi Alba, Lenglet, Pique, Sergi Roberto - De Jong, Busquets, Rakitić - Griezmann, Suárez, Carles Pérez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Gayá, Gabriel Paulista, Garay, Wass - Guedes, Coquelin, Parejo, Ferran Torres - Rodrigo, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.21 - 5.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Athletic Bilbao  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka 4. kola LaLigy přinese souboj domácího nováčka se zkušeným Bilbaem. Lvi z Baskicka jedou na Mallorcu nikoli za zábavou, ale s jasným cílem uzmout domácím tři body.

V období mezi lety 2008 a 2010 se v soubojích s Bilbaem dařilo mnohem víc Mallorce, která měla lepší formu a z šesti vzájemných duelů prohrála jen dvakrát. Poslední zápas proti Bilbau jí ale nevyšel stejně jako celá sezona. Psal se rok 2013 a Mallorca zakončila tento rok pádem do druhé ligy. A v ní zůstala až doposud.

Dlouhodobé strádání populárního klubu ukončila až minulá sezona, která mu dovolila vrátit se zpátky. Entuziazmus fanoušků ale neměl dlouhého trvání, protože v prvních utkáních to s Mallorcou zase tak dobře nevypadá. Hned na úvod sice nováček ligy vyhrál nad Eibarem, ale pak se vrátil opět do zaběhnutých kolejí. Jeden gól dostal od Realu Sociedad a naposledy to také nebylo lepší.

Dvě branky do jeho obrany dokázala dostat Valencia a Mallorca naopak neskórovala ani jednou. Za první tři duely proto dala jen dvě branky a nyní je až na 14. příčce nejvyšší španělské ligy. Střelba branek je obecně velkým problémem Mallorcy a dobře si to uvědomuje i její útočník Ante Budimir.

Chorvatský zakončovatel před utkáním s Bilbaem řekl: "První zápasy nám jasně ukázaly, na čem musíme pracovat. Nejde o to, že bychom si nedokázali vytvořit žádné šance, ale proměňovat je, to už je problém. Máme svázané nohy, když můžeme střílet, dělá nám problémy zachovat chladnou hlavu. Musíme se v tom zlepšit dřív, než to negativně ovlivní naši psychiku," míní Budimir.

Jeho sokem ale bude velmi náročný soupeř z Bilbaa. To v obraně ani útoku nemá potíže, protože za tři duely dostalo jen jednu jedinou branku a čtyři samo dalo. Když vezmeme v potaz, že hned na začátek se muselo popasovat s Barcelonou, tak je jeho současné druhé místo ještě větším úspěchem. Bilbao ještě před reprezentační pauzou zvládlo baskické derby a vyhrálo nad Realem Sociedad.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Sastre, Valjent, Raillo, Lumor - Dan Rodriguez, Baba, Salva Sevilla, Lago Junior - Kubo, Budimir
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Capa, Yeray, Martinez, Yuri Berchiche - Unai Lopez, D. Garcia - Muniain, Raul Garcia, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.69 - 3.03 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid33005:29
2.Athletic Bilbao32104:17
 Sevilla FC32104:17
4.Levante UD32014:26
5.Real Madrid31206:45
6.CA Osasuna31203:25
7.Deportivo Alavés31202:15
8.Granada CF31117:54
 FC Barcelona31117:54
10.Valencia CF31113:24
11.Real Valladolid31113:44
 Celta Vigo31113:44
13.Real Sociedad31112:34
14.RCD Mallorca31022:43
15.Real Betis31025:83
16.Villarreal CF30217:82
17.Getafe CF30212:32
18.SD Eibar30123:51
19.Espanyol Barcelona30120:51
20.CD Leganés30031:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (310)

Přidat komentář
roman1978

no juchu

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ma nekdo predplaceny Athletic, tak je tam super clanek o Hazardovi, okolnostech jeho prestupu a obecne o tom jak se leta snazil dostat prave k nam.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ty ho máš? Chtěl bych se jenom zeptat, jaká tam je informovanost o LaLize.

Reagovat
smazaný uživatel

Nulova. LaLiga tam vubec nema sekci a ze spanelskych tymu muzes sledovat jen Real nebo Barcu. Vyplati se to hlavne pokud sledujes americky sporty a PL.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, takže pořád stejný. Myslel jsem, jestli náhodou v tom rozmachu posledních měsíců neposílili i LaLigu, ale evidentně ne.

Reagovat
misinho7

Inac tak nam treba s Modricom. Na zalohu sme sa vyjebali a teraz staci ze sa zrani jeden z tej trojky a sme v prdeli.Tam je este stastie ze na Lukovej pozicii to moze uhrat James. Ale kebyze sa zrani Case....tak nemame ziadnu nahradu(Valverdeho neratam). Nechapem preco nekupili backup za DM.

Reagovat
smazaný uživatel

prečo vlastne ZZ pustil preč Ceballosa ? Zatiaľ čo som pozeral Arsenal tak sa mi strašne páčil, behal, bojoval, rozohrával

Reagovat
misinho7

lebo ho nema rad..ale nie ze vraj mu teraz nevedel garantovat minuty, tak snad sa rozohra v Arsenale a tak sa vrati..to iste Odegaard... buduci rok ta zaloha moze byt riadna namakana

Reagovat
CHONG

Pokud nebude na lavičce ZZ tak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

aha pekne, lebo náš retardino má 8 záložníkov a Real sa mi zdá že reálne ako cm a dm 4 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Odegaard sa už rozohráva dosť dlho, nie?

Reagovat
jednou

Podle mě by jako backup za DM mohl zaskočit a něco uhrát i Militão ale to je risk jelikož tuto pozici snad nikdy nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

to ani Pepe a jako mu to islo za Murka

Reagovat
vilp

Valverde další svalový zranění.

Reagovat
Kenneth

To uz je ale vtip ne? Nemame jeste ani 3. odehrany kolo a kolik bylo zranenych hracu? 10?

Reagovat
Kily

https://www.eurofotbal.cz/clanky/real-madrid-na-nekolik-tydnu-prisel-o-zraneneho-rodrigueze-442335/#post11401756

pak Isco a teď Valverde, Modrić a těch pár dní byl mimo Jović, takže třináct

Reagovat
CHONG

Šílené Ale je to bohužel důsledek toho, že si vedení nechá od těch našich primadonek diktovat co a jak...

Reagovat
Mateo16

To snáď nemôžeš myslieť vážne. Jasne že je to zlá práca trenerov

Reagovat
CHONG

Tak jasně, když se ty naše primadonky vzbouřily proti příchodům Conteho a Vidala

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi byla anketa o nejhoršího, nejprotivnějšího uživatele. Dnes naopak můžete vybrat až tři uživatele, kteří jsou oblíbeni, mají zajímavé příspěvky, nejsou útoční a sprostí.

DISCLAIMER: NEHLASUJTE SAMI ZA SEBE, KAZÍ TO VÝSLEDKY ANKETY!

VYHRAZUJI SI PRÁVO ODSTRANIT PŘÍSPĚVKY, O KTERÝCH SE DOMNÍVÁM, ŽE TO JSOU DUPLICITNÍ HLASY

https://forms.gle/5yqiXvnrtuudiyZUA

Reagovat
Phillipinho

V sobotu proti Atletum se bude poprve hrat na zrekonstruovany Anoete

https://twitter.com/Millar_Colin/status/1172089924734111744

Reagovat
Anacron

Paráda, takhle si představuju funkční rekonstrukci na krásnej plnohodnotnej fotbalovej stadion. Jenom škoda že z venku z toho každej musí dělat další blikající obludu i když tady to není tak hrozný jako má být Bernabeu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Krása

Reagovat
Kucka

Reagovat
ADM
Reagovat
patas92

Co vůbec říkáte na třetí sadu dresů? Za mě super

https://i.redd.it/5tshfh8rm4m31.jpg

Reagovat
Hristo Stoichkov

Za mě parádní volba.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Hristo Stoichkov

Umtiti mimo na 5-6 týdnů.

Reagovat
smazaný uživatel

achjo

Reagovat
Baronne

Reagovat
blaugrana

Mal v lete ist...teraz uz bohuzial za 60 isto nepôjde, a ak odmieta stale operaciu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tempo zápasu nič moc, tak aspoň zábava na konci

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic neskutočné sklamanie, nechcem dehonestovat LaLigu, je to skvelá súťaž, no tento zápas je jak zo slovenskej ligy ...

Reagovat
Mercury

Suarez dnes v zakladu nebo pujde az z lavicky? Messi podle vlastnich slov bud na Dortmund nebo na Granadu, nechcou nic riskovat, coz je dobre. Osobne si myslim, ze dostane par minut az v Granade a pokud bude vse ok, tak od zacatku naskoci doma s Villarealem.

Reagovat
ADM

Luis trenoval s timom len dva dni, ale zas Ernesto je schopny mu dat 90minut. Tazko povedat

Reagovat
misinho7

Eden snad dnes dostane aspon 30 minut. Nominovany je aj Rodrygo cize aj ten by mohol debutovat.

Reagovat
opretis

Dneska další ez win bez nervů , škoda že to neuvidím celý ze streamu... Čelo ligy v suchém triku.

Sociedad - Atlético (51. Isak - 21. Costa, 90+2. Vitolo)

Costa červená karta.

Reagovat
vilp

Hazard i James základ.

Reagovat
vilp

Tak jen James. Marca.

Reagovat
misinho7

tak to ze Hazard nebude v zaklade bolo jasne..ale vraj dostane 30 min a proti PSG uz zaklad

Reagovat
vilp

A to je jako lepší, jo? Radši základ dnes a lávka s PSG, na LM sere pes.

Reagovat
misinho7

to nema nic s PSG..vsetci vieme ze ZZ nedava hracov po zraneny do zakladu...nehral by tak ci tak... a na LM nesere pes...

Reagovat
vilp

A proto James hraje no.

Reagovat
misinho7

no mame 3 zaloznikov..kto tam ma potom hrat? Na Hardove miesto mame moznosti ovela viac... a bol dlhsie zraneny

Reagovat
misinho7

Hazardove*

Reagovat
vilp

Ale však v pořádku, že hraje. Ale měl by i Eden. Potřebujeme vyhrát a jdeme do zápasu s Viníciusem a Lucasem. Eden mohl střídat proti PSG, kde už aspoň bude Bale.

Reagovat
Anacron

Přece mu nenaloží v prvním zápase po zranění 90 minut. Úplně normální postup, že hráče po zranění rozehráváš postupně. A jestli neporazíme doma Levante i bez něj tak je to stejně jedno.

Reagovat
vilp

Já o žádných 90 minutách nemluvím.

Reagovat
Anacron

Tak psal si že může střídat s PSG tak jsem to tak pochopil no. Ale i tak lepší posledních 30 minut než prvních 60.

Reagovat
Kokesh

Trochu odlišný případ nepřipraveného hráče od jeho přestupu a druhého, na kterého jde po fyzicky stránce jen sama chvála, narozdíl od jeho posledního konce v RM. Podle mě dobře rozhodnutí.

Reagovat
vilp

A taky hráče, co má se svaly problém každý měsíc pomalu a druhého, který za poslední roky neměl skoro nic.

Reagovat
misinho7

Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, James, Kroos; Benzema, Vinícius a Lucas Vázquez

A hore pojde urcite Eden, potom snad MIlitao ktory bude proti PSG zaklad cize urcite ho dneska rozohraju a este by mohol debutovat Rodrygo.

Reagovat
Anacron

Slušný. Hrozně se těším na Jamese. V tom zástupu nudných hráčů je on co ve mě dokáže budit při hře emoce a to už jsem dlouho nezažil u našeho zápasu. Teda ty pozitivní emoce Ale ten Lucas...to je vždycky jak pěst na oko v tý sestavě.

Reagovat
misinho7

Lucas je katastrofa ale co sa da robit... ako nahradnik super ale zaklad to je des...

Reagovat
CHONG

Miláček v základu

Reagovat
opretis

Úplně jsem čekal tenhle komentář od tebe . Možná jsem i rád za tebe, to co se s vaší sestavou děje je k pláči.

Se schválně dneska na půlku kouknu, očekávám že to bude jediný dvouoký mezi slepými a jednookými.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Neviděl si ten Ramosův nový dokument na Amazonu? Případně i kdokoliv další, včera jsem na to narazil a chtěl bych vědět, jestli to stojí za sledování.

Reagovat
misinho7

tiez by ma zaujimala recenzia na to.. pozriet si to chcem urcite..aj ked skoda ze sa to nahravalo v nasej najhorsej sezone v tomto storoci

Reagovat
ADM

Ja to dnes alebo zajtra urcite kuknem, napisem

Reagovat
smazaný uživatel

Prej nic moc. Typickej dokument o znamym sportovci, spousta motivacnich kecu, zpomaleny zabery atd. Zadna substance navic, nic zajimavyho ze zakulisi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta recenze byla na Athleticu, kdyby tam nekdo pres paywall nemel pristup, takze si to muzete precist tu:

https://pastebin.com/5dySKed1

Reagovat
CHONG

Ještě ne, ale slyšel jsem o tom de facto to samé, co píše imp...

Reagovat
smazaný uživatel

Stream pls?

Reagovat
Anacron

Hudson a jeho Big Benz fakt nejlepší komentátor.

Reagovat
Jerichoo

kde to pozeráš? Mne nejde žiaden stream

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Jerichoo

Reagovat
valloire

Legendááááááááá

Reagovat
smazaný uživatel

Karim "Pichichi" Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Big Benz

Reagovat
misinho7

James je riadne ozivenie. Som rad ze zostal. Snad nadviaze na vykony pod Carlom

Reagovat
valloire

Legendááááááááááá

Reagovat
valloire

Já vyžaduji hattrick Big Benze.

Reagovat
misinho7

Vini a Caseee... Kurva konecne futbal.

Reagovat
valloire

Case

Reagovat
Anacron

Váááálec jako prase soupeři třeste se.

Reagovat
valloire

Real Madrid hraje opět moderní agresivní celoplošný fotbal světového formátu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vilp

Už ani nevím, kdy jsem od toho týmu viděl lepší poločas.

Reagovat
misinho7

to uz budu tak 2 roky ak neratame LM

Reagovat
Mateo16

Teba stačia iba kanadské body nič viac

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně fotbal

Reagovat
valloire

Zidane ven

Reagovat
Mateo16

Chce to viac času. Ofenzíva tragicka. Holt 3:0 je skvelý výsledok ale škoda tých nepresnosti , žiadnych akcii, prakticky nám padlo všetko.

Reagovat
valloire

Zidane ven

Reagovat
misinho7

ty si snad slepy.. Lebo tie tvoje komentare tu nechapem. Dnes je to naozaj dobre aj do ofenzívy. Je tam napadanie, intenzita, snaha o pekne akcie. Dnes to ma naozaj vsetko co chceme. Este udrzat ciste konto a bude to super.

Reagovat
vilp

V léčebně asi pouští nějaký starší zápas.

Reagovat
valloire

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

Viem že rátať neviete. Aspoň raz si pustite ešte raz ten polčas a snažte sa spočítať tie všetky straty hráčov , nepresnosti atď .

Holt to by som moc chcel od ľudí čo fandia iba vysledku

Reagovat
Anacron

a ty se po tom roce divíš, že jsou z tohoto lidí nadšení?

Reagovat
valloire

1+1=3 !!!

Heja výsledek heja!!! Děkujééééééém vám za body, kluci zlatí z výsledkůůůůůůůů,

Zidane ven !!!

Reagovat
Anacron

A pojďte nepolevit a nezkazit si ten dobrý pocit druhým poločasem. Big Benz musí dát hattrick

Reagovat
Al Capone

Ten VAR vazne stoji za hovno.. jednou maly ofsajd pusti, jednou ne...

Reagovat
Anacron

To se dalo čekat že nám ten dřevák dá gól

Reagovat
madridcan

Podla mna sa uz islo s planom z majstrovskej sezony pri zapasoch vonku. Ze sme ich dorazili v prvom polcase a druhy si uz odpinkat. Skoda, ze tam nemyslia nato, ze ten tim je schopny prejebat aj trojgolovy naskok aktualne a mal by sa vysrat na cele setrenie na PSG, ktore na nas nebude stacit aj keby pod znackou Real Madrid hral vyber Močenku...

Reagovat
Phillipinho

Ramos od zacatku sezony na rucnik. Kazdej zapas padne gol pri jeho chybe

Reagovat
opretis

Natočil dokument a je v háji.

Reagovat
valloire

A je to tady kurva

Reagovat
Mateo16

3 strely za 5tky

Reagovat
valloire

To byl zámek jak v Plzni na zimáku.

Reagovat
Kixi Syhimour

To bylo zbytečně dlouhé, to tam nemají čáru?

Reagovat
Olafek

Twl to hledá brejle ten videorozhodčí nebo co??

Reagovat
valloire

VAR ven

Reagovat
misinho7

To nase branenie nas nenormalne zraza...

Reagovat
valloire

Zidane ven

Reagovat
Anacron

Sympaťák nechytí nic prostě.

Reagovat
Baronne

Na Real nemá

Reagovat
smazaný uživatel

ať jde do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Iker uz za vas nechyta, ale souhlas

Reagovat
Anacron

Radši se starej o cirkus.

Reagovat
valloire

Drtivé vítězství Realu Madrid.

Reagovat
Mateo16

Chvála Bohu že zápas netrval o 10 min dlhsie. Doma proti Levante sa strachovať o body skvelý výkon

Reagovat
Anacron

Tak jsme si to nakonec tím druhým poločasem pokazili no, ale i tak převažuje spokojenost. Konečně se na to dalo dívat a člověk tam viděl nějaký zápal těch hráčů, možná je to i dokonce bavilo James velmi dobrý výkon. Skoro mám po tomhle zas chuť vyrazit ještě na podzim do Madridu.

Reagovat
CHONG

James v základu, premiéra pro Hazarda, zábavný zápas a tři body, za mě dobrý, ale směrem dozadu je to špatenka a Ramos je zralý na ručník.

Reagovat
vilp

https://pbs.twimg.com/media/EEb8LO6WsAADHjf.jpg:large

PSG fans with a banner: "Neymar Senior, sell your son to Vila Mimosa [Rio de Janeiro biggest red light prostitution district]"

Reagovat
vilp

A teď vítězný gól (polo)nůžkama v nastavení, tak příští zápas čekám, že už budou tleskat a povzbuzovat.

Reagovat
ADM

Reagovat
Hristo Stoichkov

Asi ne, protože po zápase to zaklinčoval tím, že celý svět ví o tom, že chtěl odejít. A pak něco o tom, že stejní lidé, kteří na něj pískali, pak slavili jeho geniální gól. Ten je prostě má úplně u zadku, až se člověk musí smát. Udělali velkou chybu, že se ho nezbavili včas.

Reagovat
vilp

Za tu almužnu? To si nemyslím. Když jim pak pomůže v play-off LM, tak se jim to vyplatí.

Reagovat
Xavi

Oktagon 14 nebo Barca?

Asi se podívám na Barcu ze záznamu.

Na tom fullmatchandshows je ten záznam za jak dlouho?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně Barca.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
blaugrana

Mat tak Maneho. To by vyriesilo problemy s LW.

Reagovat
Mateo16

Velice velice veľmi zaujímavé ako sa plakalo za Marcosom Llorenthem a on už ďalší zápas sedí na lavičke.

Holt není nad expertov RM. To je tak keď tu každý posudzuje hráča podľa pár zápasov keď sa mu darí.

Reagovat
Miguel19

Nebyl si to ty, kdo psal že Hazarda nepotřebujete, že je Asensio lepší? Pokud ne, tak sorry.

Reagovat
misinho7

Mateo napisal uz vela blbosti.. vsetko je zle a zle a zle !!!!

Reagovat
Mateo16

Nie ja som to nepisal. Ja som písal Neymar > Eden.

Reagovat
jitrnica

Ciže lepši je kokotmk čo tu ide písať somariny po štvrtom kole ešte keď jeho tím dostával pred pár hodinami po striedaní jediného Def. m na piču ??? Ten pravý odborník asi v zálohe vidí Lucasa Vazquez ježiš aký ty si šašo pojebany

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar rozhodol zapás v poslednej minúte nožnicami

Reagovat
smazaný uživatel

Eleven official of FC Barcelona against Valencia CF : Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Arthur; Carles Pérez, Griezmann and Ansu Fati.

Reagovat
Majk91

idealna obrana, idealna zaloha, Fati v zaklade

Reagovat
ADM

Reagovat
misinho7

Kurva ten Odegaard. Ten si ide dalej svoje. Ten by uz teraz pri tej nasej zalohe v pohode bol mozno v zaklade.

Reagovat
Mateo16

Pokiaľ bude mať vysoké čísla tak zbytočne ho dávať do zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě možná

Reagovat
smazaný uživatel

Fati :o Valverde ukazuje prdel hejtrum!

Reagovat
Miguel19

A ti tam vidí tvoji hlavu.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
drussbarb

Reagovat
blaugrana

presne takuto zostavu som si dnes v mysli povedal...super

Reagovat
Mateo16

Lepsi Messi zase golaso

Messi za zenitom 0

Lepší Messi. 2

A sme doma

Reagovat
savigny

Slabý trolling

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pravda, z tribuny se davají goly těžko

Reagovat
dextroza_m

Uz kdyz oba nazyvas Messim... achh

Reagovat
smazaný uživatel

A to som ťa mal za toho normalnejšieho

Reagovat
valloire

co to?

Reagovat
Gazdo

Wtf?

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
bartlu

joooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
Kixi Syhimour

To opravdu netrvalo dlouho

Reagovat
Kixi Syhimour

ale to bránění , úplný nezájem o hru

Reagovat
patas92

GOAT

Reagovat
smazaný uživatel

Faaaaaaaaaaaattiiiiiiii

Reagovat
dextroza_m

Ty vole ten kluk je delo!

Reagovat
ADM

Lol zapnem o chvilu neskor a uz nevidim gol

Reagovat
ADM

lol a kým píšem prispevok tak nevidim dalsi gol, WTF

Reagovat
valloire

tak to nepiš

Reagovat
bartlu

jooooooooooooooooooooooooooooooooooo 2

Reagovat
Diego2

Fati a De Jong

Reagovat
patas92

dafuq

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krasaavoooo Fattiiiiii

Reagovat
patas92

Dembe kdo?

Reagovat
Rattlesnake

tyve, leo se vrátí asi na lávku koukám

Reagovat
ADM

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Dembeleho rýchlo predať do piče, a Fati je král

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé kdo?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
secho

Messi může do důchodu

Reagovat
ADM

Kde je technecium s Treblom?

Reagovat
Messiáš

Ansu Fati frajeris jak chceš

Reagovat
Majk91

Fati Neskutocny borec

Reagovat
alcantara

Najviac sa teraz smeje ajtak Marcelinho

Fati a Frenkie

Reagovat
Switchback

Frankie super náběh, pěkně to vycítil

Reagovat
Bastaron

To bylo jasné, že to Valencie vypustí.

Reagovat
bartlu

Ansu skodaaaaaaaa

Reagovat
Footballer

Ten Neymar má štěstí že nepřišel. Ještě by musel sedět

Reagovat
bartlu

Paráda, Ansu má skvělou střelu, chybí jen pár cm, to chlapec dopiluje.

Reagovat
ADM

Ten stred ked sa zohrá, tam súper nevezme loptu. Arthur je boží

Reagovat
patas92

S Frenkiem mají super pohyb bez míče. Bus je taky tím starým dobrým Busquetsem, když kolem sebe nemá dřeva (Rakitiče s Vidalem)

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dle očekávání. Busquetsovi navíc nevyhovovalo ani to, že se s ním Rakitić snažil hrát v jakýmsi doublepivotu.

Reagovat
blaugrana

Firpo In. Jordi je fakt desny.

Reagovat
2miguel1

Jordi uplna pohoda

Reagovat
blaugrana

Jeho prihravky do 16stky ala, kopnem to tam, mozno to nieloho najde ,mi piju krv. A Semedo v tom nie je o nic lepsi.

Reagovat
ADM

Lenže také prihrávky mal Jordi odjakživa ked nie je v nábehu Leo

Reagovat
LAM

Problém je že není Messi.S nim jde Alba o 100% nahoru.

Reagovat
ADM

Hmm, strašne vytrolíme valloreiho ak do futbalu vypustíme vlastného Mbappeho z akadémie

Reagovat
valloire

Reagovat
LAM

Nejlepší je ten jeho obličej.Normálnmě vypadá na 14

Reagovat
valloire

Tak potom my vypustíme Messiho z vaší akademie Madrid vládne.

Reagovat
ADM

ach, hlavne že sa nahaname za Neymarom a Kubovi nevieme prihodiť nejaké dukáty

Reagovat
valloire

nechápu, ten kluk je supertalent a vy si ho necháte ujsť zrovna k nám....

Reagovat
drussbarb

To mi taky hlava nebere

Reagovat
Billy McClane

Bojan, Sandro, Munir, Cuenca, Tello, Adama Traore, Deulofeu ... je pravda ze tych "svetovych megatalentovanych utocnikov" bolo za posledne roky celkom dost

Reagovat
alcantara

Stale lepsi ako Vinicius...

Reagovat
CHONG

Reagovat
alcantara

A co mam na tie hovadiny pisat? Tam netreba nejak diskutovat, len reagovat podobnou urovnou.

Reagovat
CHONG

Jj, napsat ještě větší sračku je super řešení

Reagovat
valloire

Reagovat
alcantara

Vacsiu? Tak teda OK...Z takeho Cuencu nerobil svetovy megatalent ani nadrogovany Zenthuras, ale tak hlavne, ze si porovnal

Reagovat
valloire

On by i robil, ale ještě neměl vlastní PC a tatínek ho na svý nepustil.

Reagovat
Gazdo

Tak este by som sa nesmial. Stale Vinco nic nedokazal a bojan teda u nas predvadzal uplne ine veci ako Vinco

Reagovat
Billy McClane

Mne je u prdele nejaky Vinicius. Ja sa len smejem cules ako tito podla nich megatalenti nakoniec dopadli a hla tuto sezonu tu mame dalsieho

Reagovat
valloire

novej Messi škoda, že ten pravej novej Messi už jim frnkul k nám

Reagovat
Billy McClane

To sice neviem, ale stavil by som sa ze tento Fati bude za 5 rokov kopat niekde vo Watforde.

Reagovat
valloire

tak

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je výzva. Já se klidně vsadím, že ne.

Reagovat
patas92

Tella, Sandra, Munira a Cuencu nikdo za megatalenty nepovažoval.

Reagovat
alcantara

Si nam to nandal

Reagovat
valloire

ale...netvrdím, že to děláš ty, ale tyhle oslavný řeči o supertalentech tu čtu furt...a nic

Reagovat
patas92

většinou od misinha

Reagovat
valloire

nene, od vás

Reagovat
Generalní Gladiator

vincka jsi přirovnal k pelému

Reagovat
valloire

co? no to je bezostyšná lež přece...Pelé v jeho věku byl nejlepší hráč světa

Reagovat
alcantara

Tak robia to snad vsetci fandovia pri svojich odchovancoch, takze nic vynimocne. Navyse plati to, co pise patas, takze este aj klame.

Reagovat
valloire

No vy jste v tomhle speciální. Roky tu čtu ódy na Masii, samej novej Xavi a Iniesta a roky se nic neděje. Jedinej o kom by mohla bejt řeč, je Thiago a ten je fuč.

Reagovat
alcantara

K Masii tu pise najma Hristo a su to najma kriticke prispevky, kedze v poslednych rokoch to je tragedia, Masia nebola pre sucasne vedenie priorita, mozno tak na papieri. Treningove metody, stravovanie, vsetko spatne. Snad sa to uz bude menit. Takze fakt neviem, o com je rec.

Reagovat
valloire

No to bude patrně tím, že neslouží paměť už.... Já o excelentní La Masii četl už léta páně 2010 a bylo mi řečeno, že produkuje nový Xavi furt....

Reagovat
patas92

Ty nám tu tohleto furt neustále podsouváš, přitom reálně tady tohle nikdo z culés nepíše a ani si nevybavuju, kdy to tu někdo naposled psal

Reagovat
valloire

Tak to je jasný že si to nevybavuješ... No já jo. Teď to nikdo pár let nepíše, proč asi? Já vám to tu psal, že Masia nijak nevybočuje a že se akorát povedla generace a pár hráčů. A sklidil jsem co? No kritiku.

Reagovat
patas92

Předtím si říkal, že to tu píšeme roky, teď už to zas prý roky nepíšeme. Tak jak teda?

Reagovat
Baronne

Začínající Alzheimer

Reagovat
valloire

asi nemam ne, když si to pamatuju

Reagovat
Baronne

Ale něco už ti postupně vypadává

Reagovat
valloire

mně nic nevypadává

Reagovat
drussbarb

Touché

Reagovat
valloire

ty vole tak asi logicky to teď zrovna nepíšete, když je Masia napůl nefunkční vy touché

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Rozebrali tě jak lego, primitive.

Reagovat
valloire

no to jsi psal hlavně ty, ty složitý kluku v sandálech

Reagovat
Xavi

Reagovat
alcantara

Kto a kedy to pisal? V roku 2010 to aktualne bolo, no...

Reagovat
Gazdo

Tak supertalenti to boli/su. Len to nedokazali naplnit alebo im v tom vystavilo stopku zdravie/hlava

Reagovat
ADM

Frenkie slušne dominuje, konečne nie je zabitý na krídle a hned našiel nohy

Reagovat
LAM

S Arthurem tu zálohu pěkně voděj

Reagovat
blaugrana

Grizzly na facku zas.

Reagovat
ADM

Suarez in a on na krídlo miesto Peréza, čakať na hrote fakt nie je jeho pozícia.

Reagovat
blaugrana

ved ma volnu poziciu a aj tak picu hra...ako bojuje a aj sa vracia...ale ako keby nevedel, kde sa ma hybat

Reagovat
LAM

Fati tam má parádní momenty.Jen pracovat na těch zbytečnejch ztrátách.

De Jong s Arthurem je naše budoucnost,tak snad budou hrát spolu daleko častěji.

Problém je ale v obraně která od začátku sezony vůbec nefunguje (a zatim na tom vůbec nezapracovali)a každej útok smrdí golem.

Dle mě budem nějakej gol ještě přidat,protože Valvencie svoje čance mít bude.Střídání Perez dolů a Suarez nahoru a to samý Sergio-Rakitič.

Reagovat
Mercury

Zaloha proste musi hrat v tomto slozeni, je to suverenne nejsilnejsi a nejvhodnejsi kombo proti vetsine tezsich souperu.

Reagovat
2miguel1

Rakitica by som este mozno striedal so Sergiom

Reagovat
Mercury

Urcite jo, rotace je nutna a proti nekterym silovejsim tymum se bude hodit i Vidal. Jen si myslim, ze zaklad by mela hrat jasne tato trojice, uz jen proto, aby se sehrali.

Reagovat
valloire

co to je sakra Perez a Fati?

Reagovat
Generalní Gladiator

kuci z la masie dědku

Reagovat
valloire

ta ale nefunguje, takže bych si počkal nějakej rok, co z nich bude

Reagovat
valloire

a já ti dam dědka spratku

Reagovat
Generalní Gladiator

fati tě bude strašit roky, před ním se neschováš ani na everestu

Reagovat
CHONG

Kubo mu to vynahradí

Reagovat
valloire

tak

Reagovat
Generalní Gladiator

vlastní dítě dá víc radosti než koupené

Reagovat
valloire

jj, ten chlapec k nám přišel v 18 -ti a tudíž je to náš odchovanec.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Není

Reagovat
valloire

je

Reagovat
CHONG

Může být, ale top talent získaný od úhlavního rivala kvůli demenci jeho vedení, to dá radosti hodně

Reagovat
Generalní Gladiator

může bejt, a pokud jsi škodolibej, tak tě to může těšit ještě víc, než vypiplanej vodchovanec s realem v srdci vod mala..to je na vskusu každého soudruha

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Mercury

nastupci slavneho Vasconcelose

Reagovat
valloire

Nemožné. Ten pán byl 10x lepší než Neymar.

Reagovat
Gazdo

Ak mas prosim ta hod mi na toho chlapika nejaky odkaz. Ak je taky dobry ako vravis tak by som sa rad o niekom takom nieco dozvedel problem je v tom ze nech akokolvek napisem to slovo do googlu tak mi najde vsetko mozne len nie futbalistu. A teraz to nemyslim ako podpichovanie ale naozaj

Reagovat
valloire

No je právě to. Na netu není a místní twitráci a podobní tak vůbec neví....Píše o něm Pelé.

Reagovat
Mercury

Musis si precist Peleho biografii. Nikde jinde o nem nic nenajdes, protoze to byl nejaky noname s nimz si Pele cutal ve favele s hadrovym micem, ale rozhodne byl 10x lepsi nez Neymar, protoze tak pravil snem senilnich dedku.

Reagovat
Baronne

Reagovat
valloire

Kdyby ses aspoň namáhal si to přečíst že. Děláš tu distingovanýho chytráka a přitom jsi vlastně jenom buran. Pak tady po mně chcete, abych to bral vážněji a nedělal si furt prdel...

Vasconcelos hrál za Santos, zranil se a Pelé ho nahradil. Za Santos hráli špičkový brazilský hráči, takže něco asi uměl. Byla to místní modla a Pelého vzor když přišel do Santosu. No a teď to už číst nemusíš, neboť tvůj obzor stejně končí u Messiho, takže je stejně omezenej jako ty.

Reagovat
Mercury

Reagovat
technecium

https://en.wikipedia.org/wiki/Santos_FC

Legendární Vasconcelos, který táhnul FC Santos je v článku o historii FC Santos zmíněný až jedenkrát! Neuvěřitelné číslo

Reagovat
valloire

tak vidis, zes ho nasel

Reagovat
valloire

Potřeboval bych poradit od mladejch zcestovalejch hochů. Zejtra jedu někam na nějaký Slovensko. To je někde na severu Maďarska?

Reagovat
smazaný uživatel

Ha ha ha,vtipné 101 rokov dozadu

Reagovat
technecium

Tzv. Horní Uhry. Užij si to, je tam pěkně. Občas trochu burani a občas trochu divočina.

Reagovat
valloire

Reagovat
alcantara

Jasper je este nas

Reagovat
Murena

Luis

Reagovat
ADM

Suááá

Tak, vraciame sa späť do boja o titul, dúfam že LAM je spokojný

Reagovat
valloire

co LAM, já nejsem spokojenej

Reagovat
PP

Jsem si vzpomněl na Ronaldinha proti Čechově Chelsea..

Reagovat
secho

Na mém ruském streamu to říkal také

Reagovat
valloire

no....ale může být, jenom mistr to provedl geniálněji

Reagovat
ADM

Arthur s Frenkiem to je pastva pre oči dnes

Reagovat
PP

ještě Busovi ubrat tak 5 let a byla by to dokonalost.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Generalní Gladiator

Tak, konečně zase máme zálohu

Reagovat
dextroza_m

Dnes to snese meritko, moc hezke zatim. Akorat nvm, proc stahl Fatiho misto Pereze?

Reagovat
ADM

Pretože má 16 rokov a nemusí byť uplne zdravé ho preťažovať hned od uvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Posíláme pozdravy debilovi do Singapuru.

Reagovat
netopier

Reagovat
2miguel1

Suarez is back (2015)

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
ADM

Chudak Leo, ten sa do základu už neprebije

Reagovat
Mercury

Ansu Fati > Vinicius > Vasconcelos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

jasná věc.

Reagovat
Majk91

Fati > Mbappe > Dembele > ......... > Vinicius > Vasconiečo

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

Reagovat
Generalní Gladiator

benzema v dvacítce top kanonýrů..vod útěku ronalda

benzín 34g

ronaldo 29g mazec

Reagovat
dextroza_m

Jenže Real jich dal 1/3 co minulé sezony s Kikinou..

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, není to přímo o LaLize... ale napsal jsem článek o Pepovi a meziprostoru a věřím, že by to některé z vás mohlo zajímat.

https://bielsistablog.blogspot.com/2019/09/guardiola-meziprostor-analyza.html

Reagovat
Gazdo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele