LaLiga - preview 4. kola

13.09.2019, 08:45, aktualizováno 15.09.2019, 08:41
Previews
Sevilla cestuje do Alavésu a pokud vyhraje, posune se do čela tabulky. Valladolid hostí Osasunu, Eibar se střetne s Espanyolem, Celta si brousí zuby na Granadu a v souboji dosavadních zklamání si to rozdají Betis s Getafe...
SD Eibar - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Na Estadio Municipal de Ipurua se v rámci čtvrtého kola utkají Eibar a Espanyol, přičemž oba celky dosud nevyhrály. Duel osmnáctého a devatenáctého celku nemá favorita, ale o něco lepší vzájemnou bilancí oplýval v posledních letech domácí Eibar.

Eibar loni prožil povedenou sezonu, ale začátek té letošní se mu nepovedl. Proti nováčkům Mallorce a Osasuně získal dohromady jediný bod a před reprezentační pauzou prohrál na Wanda Metropolitano s Atléticem Madrid 2:3. Suma sumárum, Eibar se krčí na osmnáctém místě, ze kterého se bude chtít co nejdříve pohnout.

Bůhví jakou formu nemá ani Espanyol. V předkolech Evropské ligy předvedl parádní jízdu, ale začátek LaLigy ho vrátil nohama na zem. Katalánský celek prohrál oba domácí duely, se Sevillou 0:2 a s Granadou dokonce 0:3. Svůj dosud jediný bod získal za bezbrankovou remízu na hřišti Deportiva Alavés.

V minulé sezoně slavil výhru vždy domácí celek, aniž by přitom inkasoval. Eibar dokonce nastřílel Espanyolu tři branky a celkově můžeme říci, že má lepší vzájemnou bilanci. Z deseti případů Espanyol slavil jen třikrát, zatímco soupeř se radoval pětkrát.

Eibar bude mít nejen výhodu domácího prostředí, ale také zcela kompletního kádru. Kouč José Mendilibar tak může nasadit to nejsilnější, co má k dispozici. Totéž se nedá říci o Espanyolu, u kterého sice není situace nijak dramatická, stále však schází zraněný Ander Iturraspe.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Álvarez, Ramis, Tejero - Expósito, Diop - Inui, Orellana, León - Charles
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Corchia, Naldo, Calero, Pedrosa - Darder, Roca, Sánchez - Melendo, Ferreyra, Vargas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.41 - 3.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo Alavés - Sevilla FC  (neděle 14:00)
Věřte, nebo ne, je tomu už takřka osmnáct let, co fotbalisté Sevilly dokázali vyhrát na hřišti Deportiva Alavés. V prosinci 2001 se tak stalo naposledy a od té doby končily výjezdy andaluského celku do Baskicka maximálně remízou. Tu uhráli Los Rojiblancos i loni, ale tentokrát bude remíza málo.

Sevilla se od začátku soutěže usadila na špičce tabulky a po třech kolech jí patří dělené druhé místo s Athleticem Bilbao. Po dvou venkovních výhrách nad Espanyolem a Granadou přišla první ztráta v podobě domácí remízy s Celtou Vigo. Sevillu přitom výsledek 1:1 může mrzet, neboť devět minut před koncem ji poslal do vedení Franco Vázquez, avšak o pouhé tři minuty později srovnal Denis Suárez.

Trenér Julen Lopetegui může být se začátkem sezony spokojen, ovšem něco podobného prožívala Sevilla i loni a nakonec jí došel dech a skončila mimo TOP 4. Přitom návrat do Ligy mistrů zůstává i letošním cílem.

Dobře rozjetou sezonu mělo minulý rok i Deportivo Alavés, ale podobně jako Seville mu postupem času došel dech a nakonec skončilo mimo pohárovou Evropu. Baskický celek začal nový ročník těsnou výhrou nad Levante, kterou podpořil remízou s Espanyolem i venkovní plichtou s madridským Getafe.

Bylo už řečeno, že Sevilla na Mendizzorrotze nevyhrává. Loni sice s Alavésem zvládla domácí duel 2:0, ale venku znovu nevyhrála a remízou 1:1 ještě prodloužila už tak dlouhé čekání. Povede se Lopeteguiho partě konečně získat tři body, nebo opět zafunguje prokletí stadionu Mendizzorrotza?

Deportivo registruje pouze zraněného Burquie, jinak je zbytek kádru pohromadě stejně jako u Sevilly. Jule Lopetegui si mohl oddechnout, protože v týdnu hlásil svalové problémy Bono, zatímco tvůrce hry Éver Banega bolesti zubu. Oba budou pro zápas s Alavésem k dispozici.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Ely, Aguirregabiria - Wakaso, Pina, García - Rioja, Joselu, Vidal
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Carlos, Carrico, Reguillón - Banega, Fernando, Jordi - Ocampos, Jong, Nolito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.45 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Granada CF  (neděle 16:00)
Celtu Vigo čeká po náročných třech kolech o něco příznivější soupeř Granada, avšak jen zdánlivě. Hosté z Andalusie dosud uhráli solidní čtyři body a věří si i proti Vigu. Na stadionu Balaídos se jim však dlouhodobě nedaří a Celta bude v roli mírnějšího favorita.

Real Madrid, Valencia a Sevilla, to byli tři soupeři Celty Vigo v úvodních třech kolech. Celestes z toho vyvázli s dobrým ziskem čtyř bodů, když po úvodní porážce od Realu Madrid 1:3 porazili nejtěsnějším rozdílem Valencii a na dobrý výkon navázali remízou 1:1 se Sevillou. O poznání snažím soupeřem by měla být Granada, i když kouč Fran Escriba před její sílou varuje a to zvláště na hřištích soupeře.

I Granada má totiž na svém kontě čtyři body a všechny je získala na hřištích svých soupeřů. Nejprve Nazaríes divoce remizovali ve Villarrealu 4:4, aby následně podlehli Seville 0:1. Poslední jejich vystoupení však zase bavilo a Granada nastřílela Espanyolu na jeho půdě tři góly. Právě statistika sedmi gólů ve dvou venkovních utkáních budí respekt.

Granada má domácím co oplácet. Vzájemná bilance hovoří zcela jasně ve prospěch Celty Vigo, která vyhrála i poslední dva duely. Doma 3:1, venku dokonce 3:0 a favoritem bude i tentokrát.

Oba tábory se musí vypořádat s několika absencemi. Celtě Vigo budou scházet David Costas, Rafinha, Juncá a Yokuslu. Podobně jsou na tom i hosté z Granady, kteří se musí obejít bez Etekiho, Martíneze a Lozana.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Araújo, Aidoo, Mallo - Suárez, Beltrán, Lobotka, Méndez - Mina, Aspas
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Díaz, Duarte, Sanchez, Quini - Eteki, Montoro - Puertas, Vico, Machís - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.59 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Osasuna v minulém kole překvapila, když si dokázala rozdělit body s Barcelonou. V neděli odpoledne by to ráda zopakovala na Estadio José Zorrilla. Domácí Real Valladolid ale už ukázal, že má pro strach uděláno.

Konkrétně v prvních dvou duelech. Nejprve se mu povedlo hned v prvním kole šokovat Real Betis a porazit nedávného účastníka pohárů. Následně ukázal, že to nebyla náhoda, když dokázal obrat o body slovutný Real Madrid. Minulé kolo už Valladolidu tolik štěstí nepřineslo, neboť po pokaženém konci utkání inkasovalo dvakrát od Levante a přenechalo mu všechny tři body.

Že se musí tým zlepšit v útoku, si uvědomuje zatím dvougólový střelec Sergi Guardiola. "Mrzí nás poslední kolo, protože jsme si vytvářeli dost šancí na to, abychom prohráli. Jenže jsme je nedokázali využít a za to jsme byli potrestáni. Líbí se mi ta živelnost a odhodlání, které v týmu cítím, ale musíme se ho přenést také do výsledků. Chce to příště zachovat chladnou hlavu a v šancích nezačít panikařit. Věřím, že proti Osasuně se nám výhra už podaří uhájit."

S Osasunou se ale Valladolidu zase tak moc nedaří. Od roku 2000 se spolu oba týmy utkaly čtyřiadvacetkrát, přičemž Realu Valladolid se povedlo zvítězit jen ve třech případech! A teď to nevypadá na zrovna povedený střet, protože Osasuna zvládá návrat mezi španělskou elitu s grácií.

Její přechod o patro výš zatím vypadá bezproblémově a plynule, protože Osasuna navázala na tempo z minulého roku podobnými výkony. Zatím ještě v první lize neprohrála a připsala si na své konto kromě dvou remíz také jednu výhru. V prvních dvou kolech nedostala ani jednu branku a minule to byla ještě větší sláva.

Stadion El Sadar v Pamploně byl totiž svědkem remízy se samotnou Barcelonou. A byl to pro domácí fanoušky opravdu požitek, protože Osasuna šla v 7. minutě do rychlého vedení. Barcelona pak potvrdila větší kvalitu a otočila utkání, jenže v 81. minutě rozjásal fanoušky opět Roberto Torres, tentokrát úspěšný penaltový střelec.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho Martinez, Salisu, Olivas, Porro - Plano, Michel, Alcaraz, Waldo - Sandro, Sergi Guardiola
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Estupiñán - Ruben, Aridane, David Garcia, Vidal - Ibáñez, Fran Mérida, Oier, Roberto Torres - Chimy Ávila, Cardona
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.14 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Getafe CF  (neděle 21:00)
Betis nezačal novou sezonu dobře a doma proti Getafe bude mít co dohánět. Na druhou stranu ani hosté si nemohou vyskakovat, ti dokonce ještě nevyhráli a v tabulce se krčí až na sedmnáctém místě. Loni byl úspěšnější hostující tým trenéra Bordaláse, který vyhrál obě utkání.

Andaluský celek zvítězil v ligovém klání až na potřetí, když těsně přehrál Leganés 2:1. Béticos přitom znovu prohrávali po brance Martina Braithwaita, nicméně Loren Morón a nová posila Nabil Fékir výsledek otočili. Po třech zápasech je to ze strany Betisu stále jedno velké trápení a tým trenéra Rubiho má stále prostor ke zlepšení.

Loni skončilo Getafe na skvělém pátém místě, když jen těsně nepostoupilo do Ligy mistrů. Letos ale začátek Bordalásovým svěřencům nevyšel a po třech kolech na vítězství stále čekají. Madridský celek začal těsnou porážkou na půdě Atlética Madrid, pak ale dvakrát neuspěl před vlastními diváky, když jenom remizoval s Athleticem respektive Alavésem.

Betis má s Getafe vyrovnanou vzájemnou bilanci, jak už ale bylo řečeno, v loňské sezoně dvakrát uspěl madridský klub. Doma svěřenci Josého Bordaláse zvítězili 2:0 a na stadionu Benita Villamarína triumfovali 2:1. "Zítřejší soupeř je obtížný, zvláště když hraje doma a my víme, že to bude těžký zápas. Chceme se ale vrátit do hry, do ligy a získat tři body, to je teď nejdůležitější," prohlásil trenér hostů José Bordalás.

Domácím znovu nepomůže Cristian Tello, jedná se ale o jedinou ztrátu, zatímco Getafe nemůže počítat s Antunesem, Ndiayem a Oliverou.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Pedraza, Bartra, Mandi, Emerson - García, Carvalho, Canales - Fékir- Morón, Iglesias
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Suárez, Dakonam, Cabrera, García - Fajr, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.28 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Levante UD  (sobota 13:00)
Prvním sobotním duelem 4. kola LaLigy se stane střet mezi slovutným Realem Madrid a Levante. Bílý balet by svého soupeře rozhodně neměl podceňovat, protože Levante se zatím veze na vítězné vlně a nehodlá jen tak zastavovat.

Levante se do nového ročníku zapojilo ve velkém stylu a především poslední týdny se mu daří udivovat. Napoprvé sice ještě prohrálo, jenže pak si připsalo ve dvou duelech šest bodů. Postupně si poradilo s Villarrealem a také s Realem Valladolid. Tomu ještě před reprezentační přestávkou nasázelo dvě branky a samo nedostalo ani jednu.

Aktuálně tedy Levante shlíží na svého sobotního soupeře svrchu, neboť nasbíralo o jeden bod víc. Levante si bude chtít vzít inspiraci v posledním utkání na stadionu Santiago Bernabéu, který se mu povedlo nad očekávání. Hlavní město totiž vyloupil a domácím nadělil dvě branky, přičemž od nich dostal jen jednu.

Proti Realu bude klíčová pracovitá a pevná obrana, což brankář Aitor Fernández dobře ví. "Real je pořád obrovský pojem a prakticky každý rok je schopný svůj kádr ještě vylepšit. Možná se mu nepovedl začátek sezony tak jako jeho rivalům, ale to nemusí nic znamenat. Stále je plný hráčů, kteří jsou schopní rozhodnout utkání jen díky své kvalitě. Na to si musíme dát pozor. Budeme muset být pečliví a pozorní v obraně, to bude klíčové."

Madridský Real ještě v sezoně neprohrál, ale za vyloženě pozitivní nemůže start do ročníku označit ani náhodou. Kromě herního projevu, který je dost kolísavý, se mu nedaří především výsledkově. Od angažmá trenéra Zinédina Zidaneho čekali fanoušci mnohem víc, zvlášť vzhledem k velkým a nákladným investicím přes léto.

Faktem ale je, že Bílý balet je až na pátém místě a posbíral kromě prvního vítězství v 1. kole jen dvě remízy. Nejprve překvapivě remizoval s Valladolidem a v minulém kole si rozdělil body také s Villarrealem. A to měl ještě velké štěstí, protože musel dvakrát dotahovat skóre utkání.

Děkovat může především Garethu Baleovi, který se prosadil dvakrát a v závěru spasil Real od blamáže. Přesto v jeho případě nešlo o zase tak povedený zápas. Velšská hvězda se totiž v nastavení po druhé žluté kartě nechala vyloučit, a tak o další kolo LaLigy přijde.

Trenér Zidane ale věří, že si i bez něj Real poradí. "Úvod do ligového ročníku se nám nepovedl tak, jak bychom si přáli. Fanoušci můžou oprávněně čekat víc a je na nás, abychom jim předvedli, že umíme za tento dres bojovat. Levante se může zdát jako outsider, ale už několikrát dokázal překvapit. Nikdo nám body nedá zadarmo, musíme pro ně udělat maximum, ať hrajeme proti komukoli."
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, James Rodriguez - Hazard, Benzema, Lucas
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Miramon - Campaňa, Vukčević, Rochina - Morales, Roger, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.60 - 9.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Villarreal CF  (sobota 16:00)
Leganés se na Estadio Municipal de Butarque už v sobotu odpoledne utká s dalším soupeřem a oba budou mít jediný cíl - získat poprvé v ročníku tři body. Mírným favoritem bude opět Villarreal.

V celé lize je už jen jeden tým, který za tři zápasy nedokázal získat ani jeden bod. Tím je Leganés, jemuž se zatím vůbec nedaří herně ani výsledkově. Po třech porážkách v řadě je až na posledním místě a fanoušci mnoho radosti zatím nezažívají. V prvních dvou duelech se Leganésu nepovedlo ani skórovat. A když to minule už vyšlo, stejně z toho nebyl žádný bodový zisk.

Leganés sice v posledním klání na půdě Realu Betis vedl díky trefě Martina Braitwaitha, jenže domácí zabrali a do deseti minut otočili utkání ve svůj prospěch. Něco podobného nechce řecký obránce Dimitrios Siovas v dalším kole dopustit, o čemž mluvil na tiskové konferenci před zápasem.

"Minule jsme zaspali v jedné pasáži a dopustili jsme se několika chyb v obraně. Byla to kolektivní práce, protože jsme vypadli z rytmu. Krátce předtím jsme dali první gól a myslím, že nás to trochu ukolébalo. Tohle už se nesmí opakovat. Musíme si uvědomovat, že se hraje do úplně závěru, a právě když vedete, můžete být snadno zranitelní. Víme, kde se stala chyba a jak ji napravit," dodal Siovas.

Proti sobě bude Leganés mít poměrně náročného soka, který rovněž jako domácí čeká na první vítězství. V prvním kole mu ani 4 vstřelené góly nestačily na vítězství a v minulém utkání měl smůlu, že se zrovna rozstřílel Gareth Bale. Ani v jednom utkání nepodal Villarreal špatný výkon, ale přesto má na svém účtu jen 2 body.

Při negativním skóre 7:8 mu patří až 16. příčka. Od roku 1999 odehrál Villarreal s Leganésem jen deset utkání a že by v nich na jeho půdě nějak zářil, to se rozhodně říct nedá. Tři body si domů odvezl jen ve dvou případech, i když je celkově úspěšnějším než jeho soupeř.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Silva, Siovas, Omeruo, Bustinza, Rosales - Oscar Rodriguez, Perez, Recio - Braithwaite, En-Nesyri
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Andrés Fernández - Quintillà, Pau Torres, Albiol, Peña - Moi Gómez, Iborra, Cazorla - Ekambi, Gerard, Chukwueze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.11 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
Atlético je jako jediný celek v LaLize stále stoprocentní a sídlí na prvním místě tabulky. Z ní ho bude chtít sesadit Real Sociedad, který k tomu využije svůj stadion. A na něm se Atléticu zase tak moc nedaří.

Colchoneros zatím v této sezoně hrají prim a ještě se nenašel soupeř, který by jejich tempo dokázal zastavit. Tým trenéra Diega Simeoneho zvládá od obrany přes útok úplně všechno a jeho líbivý projev navíc zajišťuje kýžené výsledky. Madridský tým vyhrál všechna tři utkání a jeho skóre 5:2 mu dovoluje první příčku.

Samozřejmě zatím není na místě přílišný entuziazmus, protože úspěchy Colchoneros jsou trochu zkreslené. Zatím totiž hráli s týmy ze spodní části tabulky, takže na lámání chleba dojde až při soubojích s Barcelonou či Realem. Prozatím ale můžou být fanoušci spokojeni. V to doufá i střelec poslední vítězné branky proti Eibaru.

Mladý záložník Thomas Partey před duelem prozradil: "Jsme na začátku dlouhé a náročné sezony, takže zatím se spíš sehráváme. Nezapomínejme, že se náš kádr hodně změnil a takové změny vyžadují čas a trpělivost. Zatím se nám ale daří a věřím, že fanouškům děláme radost. Vždycky hrajeme na vítězství a děláme to pro ně. Chceme, aby na nás byli hrdí a chodili na fotbal s radostí."

S Realem Sociedad ale madridský celek nemá zrovna nejlepší zkušenosti. Za posledních 19 let totiž na stadionu Anoeta dokázal vyhrát pouze šestkrát a není to jeho oblíbená destinace. Atlético má téměř kompletní kádr s jedinou výjimkou, kterou je chorvatský obránce Šime Vrsaljko.

Real Sociedad už v sezoně vystřídal všechny tři typy možných výsledků. V prvním utkání remizoval s Valencií a následně zažil první tříbodovou radost v podobě výhry nad Mallorcou. Minulé kolo už tak pozitivní nebylo a přišla první ztráta. Porážka 2:0 byla o to víc skličující, že ji Realu Sociedad uštědřil největší soupeř - Bilbao. Baskické derby skončilo fiaskem a Real Sociedad nebyl pro soupeře větším nebezpečím.

Real Sociedad nyní tráví zářijové chvíle na 13. místě první ligy. To bude chtít vylepšit v duelu s Atléticem. Uvádí to zkušený záložník Cristian Portu, který se na vypjatý duel s ligovým lídrem hodně těší.

"Hra Atlética se mi vždycky hodně líbila a obdivuji trenéra Simeoneho. Nikdy to nebyl snadný soupeř, protože je skvěle připraven, fyzicky jsou hráči v perfektní kondici a jsou výborně organizovaní. Hodně si zakládají na taktice, ale nijak to neubírá jejich ofenzivní síle. Jsem zvědavý, jak se popasujeme s útokem, který je největší zbraní Atlética. Doufám, že naši úžasní fanoušci budou silným motorem," dodává Portu.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Munoz, Llorente, Le Normand, Zaldua - Merino, Zubeldia, Odegaard - Oyarzabal, Isak, Portu
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Hermoso, Giménez, Lodi - Lemar, Saul, Koke, Vitolo - Félix, Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 21:00)
Hostující Valencia se snaží rychle uklidnit zmatky ve sém vedení, ale ligový kalendář rozhodně nestojí na její straně. Nejenže nemá moc času před dalším utkáním, ale ještě k tomu jede na Camp Nou. A domácí Barcelona rozhodně není v dobré náladě, takže bude požadovat tři body.

Hlavní zprávou středečního dne v klubu Netopýrů byl poměrně šokující závěr: trenér Marcelino končí s okamžitou platností ve funkci! Tohle oznámení rozvířilo vlnu nevole mezi fanoušky a nepochopení ze strany fotbalové veřejnosti. Marcelino proslul jako trenér, který dvakrát za sebou dotáhl Valencii zmítanou problémy do Ligy mistrů, kde s ní zanechal pozitivní dojem, a vyhrál Copa del Rey.

Po roztržce s excentrickým vedením klubu v osobě majitele Petera Lima se musel pakovat z hodiny na hodinu. Uvolněného místa se ujme nepříliš zkušený trenér a někdejší hráč Albert Celades, ale rozhodně nebude mít snadnou úlohu. Převzít šokovanou kabinu a ještě vtisknout hráčům své myšlenky a sehrát je tak, aby se na to dalo dívat, to bude opravdu těžká zkouška.

A to tím spíš, že Valencii se aktuálně zase tak moc nedaří. V prvních třech kolech okusili hráči všechny tři možné výsledky a teprve v minulém kole se jim povedlo vyhrát. Proti nováčkovi z Mallorky se o to postaral jediný hráč. Tím byl Dani Parejo, který se trochu kuriózně trefil dvakrát z penalt. Netopýrům momentálně patří až desáté místo.

Jen o skóre před nimi je jejich sobotní soupeř. S Barcelonou nemá Valencia zase tak dobré zkušenosti. V lize ji na jejím stadionu porazila naposledy v roce 2016 a pak dlouho nic. Recept na slavného soka našla až v posledním vzájemném utkání, kterým bylo již zmíněné finále poháru. Po těsné výhře 2:1 se z něj radovala právě Valencia.

Blaugranas nevstoupili do nového ročníku úplně ideálně a trenér Ernesto Valverde se zase ocital pod náporem kritiky. A to především za výsledky, které na Barcelonu zkrátka nestačí. Po třech kolech má Barcelona jen čtyři body, za což může i úvodní porážka od Bilbaa. V minulém kole blaugranas opět zaspali a museli proti Osasuně dotahovat.

Barceloně velmi chybí její klíčová osobnost. Argentinský kanonýr Lionel Messi totiž stále není fit a jeho vleklé zranění jej stále dost limituje. Bez svého klenotu a génia je hra katalánského mistra mnohem víc nesourodá a nekvalitní. Dobrou zprávou pro útok Barcelony je naopak stav jiného esa, Luise Suáreze. Uruguayský útočník se úspěšně zotavuje ze zranění lýtka a ve středu již trénoval se spoluhráči. Obránci Valencie se tak mají na co těšit. Nový trenér Albert Celades tak prožije pekelnou premiéru.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Jordi Alba, Lenglet, Pique, Sergi Roberto - De Jong, Busquets, Rakitić - Griezmann, Suárez, Carles Pérez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Gayá, Gabriel Paulista, Garay, Wass - Guedes, Coquelin, Parejo, Ferran Torres - Rodrigo, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.21 - 5.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Athletic Bilbao  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka 4. kola LaLigy přinese souboj domácího nováčka se zkušeným Bilbaem. Lvi z Baskicka jedou na Mallorcu nikoli za zábavou, ale s jasným cílem uzmout domácím tři body.

V období mezi lety 2008 a 2010 se v soubojích s Bilbaem dařilo mnohem víc Mallorce, která měla lepší formu a z šesti vzájemných duelů prohrála jen dvakrát. Poslední zápas proti Bilbau jí ale nevyšel stejně jako celá sezona. Psal se rok 2013 a Mallorca zakončila tento rok pádem do druhé ligy. A v ní zůstala až doposud.

Dlouhodobé strádání populárního klubu ukončila až minulá sezona, která mu dovolila vrátit se zpátky. Entuziazmus fanoušků ale neměl dlouhého trvání, protože v prvních utkáních to s Mallorcou zase tak dobře nevypadá. Hned na úvod sice nováček ligy vyhrál nad Eibarem, ale pak se vrátil opět do zaběhnutých kolejí. Jeden gól dostal od Realu Sociedad a naposledy to také nebylo lepší.

Dvě branky do jeho obrany dokázala dostat Valencia a Mallorca naopak neskórovala ani jednou. Za první tři duely proto dala jen dvě branky a nyní je až na 14. příčce nejvyšší španělské ligy. Střelba branek je obecně velkým problémem Mallorcy a dobře si to uvědomuje i její útočník Ante Budimir.

Chorvatský zakončovatel před utkáním s Bilbaem řekl: "První zápasy nám jasně ukázaly, na čem musíme pracovat. Nejde o to, že bychom si nedokázali vytvořit žádné šance, ale proměňovat je, to už je problém. Máme svázané nohy, když můžeme střílet, dělá nám problémy zachovat chladnou hlavu. Musíme se v tom zlepšit dřív, než to negativně ovlivní naši psychiku," míní Budimir.

Jeho sokem ale bude velmi náročný soupeř z Bilbaa. To v obraně ani útoku nemá potíže, protože za tři duely dostalo jen jednu jedinou branku a čtyři samo dalo. Když vezmeme v potaz, že hned na začátek se muselo popasovat s Barcelonou, tak je jeho současné druhé místo ještě větším úspěchem. Bilbao ještě před reprezentační pauzou zvládlo baskické derby a vyhrálo nad Realem Sociedad.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Sastre, Valjent, Raillo, Lumor - Dan Rodriguez, Baba, Salva Sevilla, Lago Junior - Kubo, Budimir
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Capa, Yeray, Martinez, Yuri Berchiche - Unai Lopez, D. Garcia - Muniain, Raul Garcia, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.69 - 3.03 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid33005:29
2.Athletic Bilbao32104:17
 Sevilla FC32104:17
4.Levante UD32014:26
5.Real Madrid31206:45
6.CA Osasuna31203:25
7.Deportivo Alavés31202:15
8.Granada CF31117:54
 FC Barcelona31117:54
10.Valencia CF31113:24
11.Real Valladolid31113:44
 Celta Vigo31113:44
13.Real Sociedad31112:34
14.RCD Mallorca31022:43
15.Real Betis31025:83
16.Villarreal CF30217:82
17.Getafe CF30212:32
18.SD Eibar30123:51
19.Espanyol Barcelona30120:51
20.CD Leganés30031:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (310)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele