LaLiga - preview 31. kola

22.06.2020, 08:40, aktualizováno 25.06.2020, 08:49
Previews
Valencia naposledy porazila Osasunu a na tříbodový zisk potřebuje navázat v Eibaru, kde odkud si výhru neodvezla už šest let. Dnes je na programu ještě jeden duel, trápící se Betis v něm hostí poslední tým tabulky Espanyol...
SD Eibar - Valencia CF  (čtvrtek 19:30)
Estadio Municipal de Ipurua nepatří mezi oblíbená místa pro Valencijské. Netopýři tu naposledy vyhráli v roce 2014, tedy před šesti lety. Od této doby je také vzájemná bilance vzácně vyrovnaná, jinými slovy Valencii nečeká v Eibaru vůbec jednoduchý zápas.

Přitom papírově je pořád favoritem a po výhře nad Osasunou se navíc znovu přihlásila do boje o evropské poháry i o Ligu mistrů, na kterou ztrácí sedm bodů. Podobná stíhací jízda se Valencii loni povedla, takže proč by se nedala zopakovat?

Je pravdou, že začátek po koronavirové pauze byl ze strany Valencie rozpačitý - plichta s Levante a porážka na Realu, na druhou stranu poslední vítězství v již zmiňovaném zápase s Osasunou by mohlo mnohé změnit. Jak na tom Valencia skutečně je ukáže zápas v Eibaru.

Domácí zatím na výhru čekají, ve třech utkáních pouze dvakrát remizovali a jednou prohráli. Na první pohled se to zdá být jako nepříliš dobrá bilance, ale pokud si uvědomíme, s kým Eibar hrál, tak se dva body jeví jako solidní zisk.

Eibar je pochopitelně namočen do boje o záchranu, na Mallorcu má tři body náskok a proto by potřeboval Valencii nejlépe porazit. Znovu se přitom musí obejít bez zraněného Ivána Ramise, což je zároveň jediná domácí absence. Zato u hostů se počet hráčů, kteří z nejrůznějších důvodů nebudou moci nastoupit, rozrostl. Kouč Albert Celades nemůže počítat s Cristianem Piccinim, Ezequielem Garayem, Francisem Coquelinem a Mouctarem Diakhabym.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Bigas, Oliveira, Correa - Orellana, Álvarez, Expósito, León - Charles, García
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Guillamón, Paulista, Gayá - Torres, Parejo, Kondogbia, Guedes - Moreno, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.39 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 22:00)
Fotbalisty Betisu povede do zápasu s Espanyolem nový kouč, dosavadní sportovní koordinátor Alexis Trujillo. Andalusanům se vůbec nedaří, na druhou stranu stále mají na sestupové pozice poměrně velký náskok, což se nedá říci o Espanyolu. Hosté bojují o přežití a zůstávají přikováni ke dnu ligové tabulky.

Na Estadio Benito Villamarín se tak utkají v příšerné formě hrající Betis a poslední Espanyol. To na první pohled nevypadá na reklamu na fotbal, ale opak někdy může být pravdou. Betis chtěl letos bojovat o evropské poháry a Espanyol si je prostřednictvím Evropské ligy dokonce zahrál. Dalo by se říci, že aktuální postavení rozhodně neodpovídá ambicím obou klubů.

Realita je ale neúprosná a po sérii špatných výsledků byl z pozice hlavního kouče Betisu odvolán Rubi. Vedení jako náhradu přivedlo sportovního koordinátora Alexise Trullija, bude to mít úspěch? To ukáží až výsledky, je ale pravdou, že víc už se toho pokazit snad ani nedá. Betis ze tří zápasů vydoloval jen bod, takže první tři body po koronavirové pauze by se mu hodily. Espanyol je zatím úspěšnější, prohrál jen poslední kolo s Levante a navíc doma, což o to více mrzí. Předtím si Espanyol poradil s Alavésem a remizoval na Getafe. Situace v tabulce je ale nadále špatná, Katalánci jsou poslední a na sedmnáctý Eibar ztrácejí pět bodů.

Alexis Trullijo coby nový kouč bude muset nejspíše oželet starty Javiho Garcíi i veterána Joaquína. Start obou hráčů je v tuto chvíli nejistý. S jistotou do utkání nenastoupí Sébastien Corchia, který na straně Espanyolu laboruje se zraněním a také potrestaná dvojice Bernardo Espinosa a Leandro Cabrera.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Moreno, Bartra, Mandi, Emerson - Canales, González, Guardado - Tello,Morón, Fékir
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Javi López, Naldo, David López, Vilá - Darder, Sánchez, Roca, Embarba - Calleri, Lei
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.45 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - CA Osasuna  (středa 19:30)
Po dvou porážkách se potřebuje Osasuna postavit na nohy. V souboji dvou tabulkových sousedů se střetne s Alavésem. Ten má koneckonců podobnou zkušenost jako jeho soupeř, totiž že nedávno musel skousnout hodně těžký debakl.

Zápas ve Vigu se pro hráče Deportiva změnil doslova v noční můru. Celta Vigo hraje o záchranu, přesto nastřílela nebohému soupeři šest branek. Takový příděl v Alavésu pomalu nepamatují. Porážka byla o to překvapivější, že přišla po překvapivé výhře nad Realem Sociedad. Bilance Alavésu po třech zápasech činí dvě porážky a jednu výhru.

Výprask musela snést i Osasuna, která dokonce doma inkasovala pět branek od Atlética Madrid. Osasuně se pak nepovedl ani revanš ve Valencii, kde prohrála 0:2. Pozice v tabulce je nadále dobrá, ale další porážky by mohly znamenat poměrně rychlý sešup. Co se týče záchrany, hosté rozhodně ještě nemají vyhráno a to koneckonců platí i o domácích.

Osasuna v prvním zápase nad Deporem vyhrála v krásném utkání 4:2. Povedlo se jí také poslední utkání v Alavésu z dubna 2017, ovšem od té doby se oba celky dost výrazně proměnily.

Deportivo se bude muset obejít bez potrestaného Martína, jedná se však o jedinou absenci. Hosté jsou na tom o poznání hůře, na marodce zůstávají Chimy Avila, Facundo Roncaglia, Robert Ibáňez, Kike Barja a Rubén Martínez.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Ely, Navarro - Rioja, Pina, Camarasa, Vidal - Joselu, Pérez
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, David García, Unai García, Estupiňán - Torres, Brašanać, Sanjurjo, Rubén García - Gallego, López
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 2.99 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Celta Vigo  (středa 19:30)
Celta Vigo předvedla v minulém kole naprosto parádní kanonádu, která na její ego musí mít blahodárný účinek. Srazit jí hřebínek se pokusí domácí Real Sociedad, který si rovněž nevede špatně.

Myšleno tedy spíš obecně. V rámci posledních týdnů je to z pohledu Realu Sociedad velká bída. Baskický celek může děkovat startu sezony, který se mu maximálně povedl, protože po znovuzahájení ligy předvádí výkony hluboko pod svými možnostmi. Nejprve remizoval s Osasunou, což se ještě dá uhrát na nedostatek fyzických sil a střet s realitou po dlouhé pauze.

Jenže pak Real Sociedad prohrál s aktuálně 13. týmem tabulky, Deportivem Alavés. A aby toho nebylo málo, minulé kolo mu taky nesedlo. Tady už se dá mluvit o minimálních šancích na tři body, protože jeho sokem se stal ve formě hrající Real Madrid. Na domácí půdě ale Baskové na Real Madrid herně vůbec nestačili a nakonec mu o gól podlehli. Další porážka je sice stále zanechává na příčkách nabízejících Evropské poháry pro další sezonu, ale hned za Basky se mlsně houfují další týmy.

Největší hrozbu nyní představuje Villarreal, který má nejen stejný počet bodů, ale rovněž navlas stejné skóre. Osmá Valencia pak ztrácí jen jediný bod, takže s ní se také musí počítat. Domácí nyní musí napřít veškeré síly do dalších zápasů. Proti Celtě Vigo nebudou kompletní, neboť jim pro zranění schází čtveřice Sangalli, Illarramendi, Guevara a Barrenetxea.

Zkušený obránce Nacho Monreal k zápasu s Celtou prohodil: "Máme před sebou náročného soupeře. Přestalo se nám dařit a nejsme teď zrovna ve formě, takže když jsme viděli poslední zápas našeho soupeře, nebylo to příjemné. Celta se zvedla a umí vepředu být velmi kreativní a rychlá. Na to si musíme dát pozor."

Celtě se minulé kolo povedlo opravdu nad očekávání. Šesti góly zdemolovala Deportivo Alavés a díky těmto třem bodům se zase o něco přiblížila k záchraně. Do San Sebastiánu Celta pojede bez trojice Juncá, Álvarez a Mallo. Yokuslu pro změnu nemůže nastoupit pro karetní trest.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Aritz, Diego Llorente, Nacho Monreal - Odegaard, Zubeldia, Merino - Portu, Isak, Oyarzabal
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Aidoo, Araujo, Murillo - Kevin Vazquez, Rafinha, Bradarić, Fran Beltrán, Olaza - Aspas, Smolov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.33 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - RCD Mallorca  (středa 22:00)
Real Madrid stále drží krok s první Barcelonou a nemíní sundat nohu z plynu. Minule ale Mallorcu podcenil a dost nepěkně se mu to vymstilo. Další chybu už udělat nehodlá. Pomáhá mu i fakt, že se teď opírá o nejlepší obranu v celé lize.

Real Madrid svádí souboj na dálku, jeho konkurentem je tradiční nemesis z Katalánska. Barcelona ztratila body se Sevillou po bezbrankové remíze, díky čemuž se před Realem otevřela možnost dostat se na stejný počet bodů. V minulém kole toho Real bezezbytku využil. Neskóroval sice tak snadno jako v prvních dvou duelech, v nichž dal pokaždé tři branky, ale stejně se těsná výhra nad Realem Sociedad počítá.

Po třiceti odehraných kolech měl Real 65 bodů a především se pyšnil skvělou obranou. Ta totiž dostala jen 21 branek, což je v rámci ligy nejlepší počin. Ani jindy pověstná defenzivní linie Atlética nezvládla zůstat semknutá a nepoškozená tolikrát. A že obrana není pod trenérem Zidanem jen na bránění, to skvěle ilustruje případ kapitána a ikony klubu Sergia Ramose.

Z něj se po minulém zásahu v utkání s Realem Sociedad stal nejlépe skórující obránce historie LaLigy, když dal svůj 68. ligový gól. Tím předstihl legendárního Ronalda Koemana. A když jsme u těch oslavenců, tak důvod k oslavě měl také trenér Zinedine Zidane. V roli trenéra Realu Madrid vyhrál již 134. utkání a dostal se v historických tabulkách na druhé místo před Vicenta del Bosqueho.

S Mallorcou ale nemá Real zrovna dobré zkušenosti. Když se oba kluby utkaly naposledy, Real byl samozřejmě obrovským favoritem. Jenže utkání se nevyvíjelo podle jeho představ. Už v sedmé minutě překonal brankáře Thibauta Courtoise Lago Júnior a od té doby se až do konce zápasu skóre nezměnilo. Mallorce v říjnu minulého roku hodně pomohlo také vyloučení Álvara Odriozoly v 74. minutě, díky čemuž mohla minimalizovat přetrvávající tlak Bílého baletu.

Na tohle utkání si obránce Marcelo dobře vzpomíná a doufá, že něčemu podobnému se Real tentokrát vyhne. "Mallorca nás tehdy na začátku zápasu hodně překvapila a my jsme zaspali. Pak už to bylo náročné, protože se nám nedařila kombinace a několikrát jsme neproměnili ideální šance. Tentokrát ale nic podobného nesmí nastat. Potřebujeme tři body a Mallorca nám je nedá snadno, jak jsme se minule přesvědčili."

Trenér Zidane nebude moci počítat s Vázquezem, Iscem, Jovićem a Nachem, zatímco Mallorca nemůže nasadit Babu s Koutrisem. Za první tři duely nově rozjeté ligy se Mallorce ještě ani jednou nepoštěstilo vyhrát. Za tyto tři duely navíc vstřelila jen jeden jediný gól. Ten jí naposledy stačil jen k remíze s lépe hrajícím Leganésem, přičemž o výhru nad ním přišla Mallorca až tři minuty před koncem utkání.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Varane, Marcelo - Modrić, Kroos, Valverde - Hazard, Benzema, Vinicius
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Pozo, Valjent, Sedlar, Gamez - Dani Rodriguez, I. Baba, Salva Sevilla - Kubo, Budimir, Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.48 - 18.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Atlético Madrid  (úterý 19:30)
Levante v obnoveném ročníku stále ještě neprohrálo a připsalo si už pět bodů. Teď se sice bude hrát na jeho půdě, ale jeho soupeřem bude velmi významný hráč na poli pohárové Evropy. V úterý v podvečer dorazí Simeoneho Atlético Madrid.

Levante se zatím zuby nehty drží na skvělé jedenácté příčce a z ní se mu pochopitelně dolů nechce. Doposud nasbíral tým trenéra Paca Lópeze už 38 bodů a mílovými kroky se blíží k magické hranici 40 bodů, jež obvykle znamená záchranu. Zároveň Levante díky několika dobrým výsledkům pokukuje po první desítce, byť je její konec hodně nahuštěný.

Celku z Valencie se v prvních dvou duelech povedlo vždy urvat aspoň bod a v minulém kole už se radovalo ze všech tří. První výhru v obnoveném ročníku si připsalo proti trápícímu se Espanyolu a využilo jeho špatného postavení. Rozhodně se nejednalo o nějaký suverénní výkon, ale nakonec se díky trefám Bardhiho s Pedrosou, jenž si dal vlastní branku, povedlo rozhodnout do té doby remízové utkání.

Zkušený záložník a někdejší velký talent španělské kopané Gonzalo Melero po zápase uvedl: "První poločas byl hodně náročný a soupeř hrál velmi dobře po stránce poziční. Ve druhé půli jsme museli přidat a chtělo více aktivity zejména od záložníků. Stále častěji se nám dařilo přečíslovat našeho soupeře a vytvářet na něj tlak, což byla cesta k úspěchu. Opravdový test ale přijde až teď proti Atléticu."

S ním má Levante až překvapivě dobré zkušenosti, minimálně na domácí půdě Estadi Ciutat de València. Atlético zde za posledních dvacet let dokázalo vyhrát jen pětkrát, což je pro Levante skvělou vizitkou. Domácí navíc mají ten luxus, že mohou do zápasu postavit kompletní kádr.

Tohle by Atlético taky potřebovalo, ale je to přání na hony vzdálené realitě. Caio Henrique nemůže nastoupit kvůli kartám, zraněni jsou Felipe a Šime Vršaljko. A v ideální kondici není ani Saúl s Ariasem.

Poté, co Atlético rozneslo na kopytech Osasunu, jíž nasázelo bez milosrdenství pět branek, trochu zaváhalo. Minimálně výsledkově, protože porazit Real Valladolid o jednu branku v samém závěru není úplně optimální zpráva. Valladolid svému slavnějšímu soku nedal moc prostoru a fyzicky byl velmi dobře připraven, což Atlético trochu zpomalilo.

Nakonec mu ke třem bodům stačila jediná branka, jíž vsítil střídající veterán Vitolo. A tři body byly hodně vítané, neboť díky nim Atlético na nějakou dobu usedlo na průběžnou třetí příčku. Pravda, zatím se colchoneros o třetí místo přetahují se Sevillou, jenže ta nemívá zrovna ideální výdrž. Klíčové však bude tři body potvrdit i proti Levante.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Miramon, Postigo, Vezo, Clerc - Melero, Bardhi, Campana, Vukčević - Martí, Mayoral
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Giménez, Hermoso, Lodi - Llorente, Partey, Koke, Vitolo - Costa, Felix
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.47 - 3.95 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Valladolid - Getafe CF  (úterý 19:30)
Getafe za první tři duely stále ještě nevyhrálo a jeho náskok na příčky znamenající evropské poháry se povážlivě tenčí. Pokud nechce klesnout mimo ně, musí zabrat. Jenže ve Valladolidu se mu bodovat historicky moc nedaří.

Real Valladolid za tři duely od ukončení pauzy ochutnal už všechny tři druhy výsledků. Hned napoprvé se mu povedlo vyhrát, jenže pak remizoval s Celtou, aniž by jí dal jedinou branku. A v minulém kole tento trend pokračoval. Nutno dodat, že Atlético bylo obrovským favoritem a že se s nám Real Valladolid pral velmi statečně. Jenže s nepřesnou ofenzivou se body sbírají hodně těžko.

Colchoneros nakonec díky trefě střídajícího útočníka Vitola vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem a nechali Valladolid bez bodů. V praxi to znamená, že má Real Valladolid stále jen 33 bodů a s tím související 15. místo. I proto potřebuje skromný tým proti Getafe zapůsobit o trochu víc.

Zkušený záložník Míchel Herrero k tomu před duelem s Getafe poznamenal: "Myslím, že jsme proti Atléticu sehráli velmi dobrý zápas, v němž jsme měli trochu smůlu. Každopádně jsme ale viděli, že dokážeme velký tým přimět k tomu, aby se bál o výsledek. Teď to musíme ještě zdokonalit. Proměnit víc našich šancí a nebát se tolik velkých jmen."

Kádr Valladolidu bude v duelu s Getafe postrádat několik význačných hráčů. Mimo hru pro zranění jsou Pedro Porro se Sandrem Ramírezem, zatímco karty nepustí do hry známé karbaníky Míchela s Rubiem. V dresu Getafe se neukáže zraněný Erick Cabaco a karetní trest si odpyká také Oghenekaro Etebo.

Tomu Getafe vděčí za mnohé, protože to byl právě Etebo, kdo se trefil v jeho posledním utkání. A to do sítě Eibaru. Pravda, stačilo to jen na remízu, ale i za tu muselo být Getafe rádo. Getafe mohlo být příjemným překvapením a osvěžením v pohárové Evropě, ale to by muselo podávat jinačí výkony. Od té doby, kdy se kalendář znovu spustil, totiž nevyhrálo ani jedno utkání. Kromě dvou remíz si připsalo také úvodní porážku s Granadou.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Antonito, Olivas, Sanchez, Garcia - Fernandes, Plano, Villa, Alcaraz - Ünal, Guardiola
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Etxeita, Nyom - Jason, Arambarri, Maksimović, Cucurella - Molina, Mata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.85 - 2.73 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (úterý 22:00)
Barcelona remízou v Seville ztratila náskok před Realem Madrid a oba giganti teď stojí na skoro stejné startovní čáře. Aby se Katalánci znovu osamostatnili na čele ligového pelotonu, potřebují s Bilbaem bodovat a pochopitelně nejlépe vyhrát. Jakékoliv další zaváhání je Real připraven potrestat. Bilbao po koronavirové přestávce ještě neprohrálo a navíc s Barcelonou má v posledních dvou letech jako jeden z mála klubů lepší vzájemnou bilanci.

Ano, čtete velice dobře. Bilbao má od roku 2018 s Barcelonou lepší vzájemnou bilanci. Nebo ještě jinými slovy, čtyřikrát v řadě s ní neprohrálo. Dvakrát po sobě ji pak v soutěžním zápase dokázalo porazit. Pokaždé to bylo doma a nejtěsnějším rozdílem 1:0, ale i na Camp Nou se zadařilo zářijovou remízou 1:1 v roce 2018. Barcelona je na svém stadionu velice těžko k poražení a Baskové to dobře vědí, do role favorita se v žádném případě nepasují, právě naopak. Bilbau se zatím poměrně daří, po dvou remízách konečně vyhrálo, když porazilo 1:0 trápící se Betis.

Barcelona si další zaváhání s Bilbaem nepřipouští a vlastně je postavena před jasný úkol, vyhrát a znovu vytvořit tlak na Real Madrid. Remíza 0:0 ze Sevilly sice Katalánce mrzela, ale v žádném případě nešlo o nějaký propadák. Dosud Barca šlapala dobře a bez problému si poradila s Mallorcou i Leganésem. Důležité je také, že ani v jednom zápase dosud neinkasovala. Quique Setién nemůže využít služeb Ousmana Dembélého, Sergiho Roberta a čerstvě i Frenkieho de Jonga. Šířka kádru Katalánců je ale dostatečná a Setién má pro sestavu z čeho vybírat. Bilbao žádnou marodkou netrpí, k dispozici nebude pouze potrestaný Yuri.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Lenglet, Piqué, Semedo - Arthur, Busquets, Vidal - Griezmann, Suárez, Messi
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Álvarez, Martínez, Núňéz - Capa, Raúl García, Vesga, Balenziaga - Muniain - Villalibre, Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.68 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Sevilla FC  (pondělí 19:30)
Sevilla pokračuje v náročném programu a po zápase s Barcelonou jí čeká Villarreal. Žlutá ponorka vstoupila do obnovené sezony impozantně a přihlásila se nejen do bojů o evropské poháry jako takové, ale dokonce i o Ligu mistrů. Konfrontace se Sevillou je tak přímým soubojem i o milionářskou soutěž. Sevilla se bude chtít ve Villarrealu vrátit na třetí místo, odkud jí prozatím vyštípalo Atlético.

Situace na pohárových příčkách se každým kolem dramatizuje víc a víc a zajímavě vypadá především boj o TOP 4. Sevilla po remízách s Levante a Barcelonou ztratila průběžné třetí místo, ale pokud se jí podaří na hřišti Žluté ponorky bodovat, zpět na ztracenou pozici se vrátí.

Zápas na Estadio de la Cerámica však bude extrémně náročný. Villarreal po pauze šlape a zatím neztratil ani bod. Postupně porazil Celtu Vigo, Mallorcu i Granadu. Sevilla sice představuje těžší kalibr, ale už tři výhry v řadě znamenají významné posílení sebevědomí.

I kouč hostí Julen Lopetegui byl po zápase s Barcelonou spokojený. Sevilla sice doma nevyhrála, ale udržela čisté konto, což se jí proti Kataláncům takřka nestává. Na Villarrealu to bude pořádně těžký oříšek i proto, že Sevilla první domácí zápas prohrála a nijak zvlášť se jí v posledních letech proti tomuto soupeři nedaří. Naposledy ve Villarrealu prohrála 0:3.

Zatímco Sevilla se představí v kompletním složení, Villarreal bude postrádat Ramira Guerru a Ramira Funese Moriho.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Alberto Moreno, Torres, Albiol, Gaspar - Cazorla, Anguissa, Iborra - Chukwueze, Alcácer, Gerard Moreno
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík- Navas, Koundé, Carlos,Reguillón - Jordán, Fernando, Banega - Ocampos, de Jong, Haddadí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.29 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Granada CF  (pondělí 22:00)
Sen Granady o tom, že by se v této výjimečné sezoně mohla podívat trochu blíž pohárům, dostal v minulém kole zase trhlinu. Tu bude chtít Granada zacelit na půdě Leganésu, kam se v pondělí v podvečer podívá.

Na Estadio Municipal de Butarque to bude v pondělí večer pořádná bitva. Na jedné straně stojí domácí Leganés. Ten má svých starostí dost a přímo zoufale potřebuje každý bod. Aktuálně je totiž sestup velmi reálnou možností, protože Leganés je až na předposledním místě a zatím nasbíral jen 24 bodů, tedy stejný počet jako poslední Espanyol.

Má jen lepší skóre, což je prostě málo. Velký problém řeší zejména v ofenzivě, která po odchodu Braithwaitha stále nenašla ideální náhradu. Doposud dal Leganés jen 23 branek, což ho řadí na druhou nejhorší pozici z celé ligy. Po dvou úvodních porážkách Leganés aspoň trochu zabral, když si v minulém kole rozdělil body s Mallorcou.

A zkušený záložník Roque Mesa věří, že to týmu pomůže. "Máme za sebou náročné utkání, ve kterém jsme museli opravdu vydřít bod. Ale povedlo se nám to a myslím, že poděkování patří všem. Táhneme za jeden provaz a to je velká síla tohoto týmu. Dokud existuje alespoň teoretická šance na záchranu, musíme věřit. Každý z nás dělá maximum a doufám, že to bude vidět i proti Granadě."

Leganés je stále bez dlouhodobě zraněného křídelníka Szymanowskiho, zatímco Granada postrádá mnohem víc hráčů. Mimo jsou zranění Martínez, Montoro, Quini, José Antonio nebo Lozano.

Granada na rozdíl od Leganésu nemusí řešit sestupové starosti. Je prakticky zachráněna, už má na kontě 42 bodů a teď mlže snít o Evropě. Ani to není nereálný sen, neboť od Evropské ligy dělí Granadu pět bodů. V minulém kole však Granada tvrdě narazila, když nedala ani jeden gól Villarrealu a odešla z vlastního hřiště bez bodů.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Rosales, Bustinza, Siovas, Silva, Rodrigues - Rodriguez, Amadou, Ruibal, Mesa - Carillo
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Diaz, Duarte, German, Neva - Foulquier, Herrera, Gonalons, Machis - Soldado, Fernandez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.09 - 4.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona30205569:3165
2.Real Madrid30198357:2165
3.Atlético Madrid301313438:2252
4.Sevilla FC301410642:3052
5.Getafe CF30139839:2848
6.Real Sociedad301451147:3847
 Villarreal CF301451147:3847
8.Valencia CF301210841:4346
9.Athletic Bilbao301012833:2642
10.Granada CF301261237:3642
11.Levante UD301151437:4338
12.CA Osasuna308111135:4635
13.Deportivo Alavés30981331:4535
14.Real Betis308101240:4834
15.Real Valladolid307121125:3533
16.Celta Vigo306121228:3530
17.SD Eibar30781531:4729
18.RCD Mallorca30751829:5026
19.CD Leganés30591623:4424
20.Espanyol Barcelona30591626:4924

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (367)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele