LaLiga - preview 2. kola

23.08.2019, 08:41, aktualizováno 25.08.2019, 08:50
Previews
Barcelona před týdnem prohrála v Bilbau a o nápravu se pokusí proti Betisu, jemuž se loni povedlo Camp Nou vyloupit. Atlético se představí na půdě Leganésu, Alavés hostí Espanyol a Mallorca si to rozdá s Realem Sociedad...
RCD Mallorca - Real Sociedad  (neděle 17:00)
Povedený návrat mezi španělskou elitu má za sebou Mallorca. Ostrovní celek porazil Eibar 2:1 a další, s kým na vlastním hřišti změří síly, bude Real Sociedad. Baskové před týdnem se štěstím urvali bod ve Valencii, ale tentokrát proti nováčkovi pomýšlí na všechny tři.

Byl to skvělý večer. Mallorca se po letech představila v nejvyšší soutěži a hned na úvod z toho bylo vítězství. Los Bermellones porazili v dramatickém utkání Eibar 2:1 a i ve druhém kole budou mít výhodu domácího prostředí. Kouč Vicente Moreno byl po utkání samozřejmě spokojen, nicméně viděl i spousty chyb a nepochybně prostor pro zlepšení. To bude Mallorca potřebovat, neboť Baskové jí v žádném případě nehodlají podcenit.

Real Sociedad před týdnem nezazářil a ve Valencii byl opravdu blízko porážce. Nakonec ale i díky neuvěřitelnému štěstí dokázal remizovat. Ještě v nastaveném čase Valencia vedla a měla k dispozici pokutový kop, jenomže Gameiro ho neproměnil, kdežto na druhé straně Mikel Oyarzabal ano. Psala se jedenáctá minuta nastavení.

Oba celky se do roku 2013 hojně potkávaly a bilance těchto zápasů je vyrovnaná. Jednoduše můžeme říci, že utkání vyhrál vždy domácí celek. Mallorca ale v roce 2013 nabrala směr nižších soutěží a od té doby vzájemná konfrontace scházela.

Mallorca nebude moci nasadit trojici Cabrera, Prats, Seňé a beze ztrát se neobejde ani druhá strana. Kouč Imanol Alguacil nevyužije služeb Sagnana a Portua. Real Sociedad se stále ještě rozhlíží po možných posilách a na spadnutí je příchod 33letého obránce londýnského Arsenalu Nacha Monreala.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Agbenyenu, Raíllo, Valjent, Sastre - Sevilla, Baba, Febas - Junior, Budimir, Rodriguez
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Zaldua, Elustondo, Llorente, Muňóz - Ødegaard, Illarramendi, Merino - Januzaj, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.33 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Espanyol v prvním utkání sezony zklamal výsledkově i herně, což se pokusí napravit o víkendu. Kalendář mu ukazuje povinnou cestu do Alavésu, kde se Estadio Mendizorrotza představí proti Deportivu. A nutno říct, že tuhle cestu katalánský klub moc nemusí.

Jen pět týmů v první lize za premiérové kolo nedokázalo skórovat ani jednou. Jedním z nich je právě Espanyol, který v prvním utkání nové sezony prohrál. Ani výhoda vlastního stadionu mu nepomohla proti Seville, která si s brankářem Tomášem Vaclíkem uchovala čisté konto a ještě soupeře sestřelila dvěma přesnými zásahy. Espanyol postrádal vepředu kvalitu i hlad, kterým naopak Sevilla disponovala.

V Alavésu, kam se vydá k utkání 2. kola, se Espanyolu nehraje moc dobře. Respektive nevozí domů dobré výsledky. Od začátku tisíciletí se mu povedlo porazit domácí v lize jen dvakrát, což není zrovna příjemné zjištění. A dobře si to uvědomuje i zkušený veterán Javi López.

"V Alavésu se nám dlouhodobě moc nedaří, ale teď nemá smysl dívat se do minulosti. Jsme odhodlaní napravit si reputaci z minulého kola a konečně vyhrát. Potřebujeme se víc soustředit a pokud se nám podaří naskočit do utkání v dobrém tempu, jsem přesvědčen, že domácí překvapíme. Alavés je velmi zajímavý soupeř, který hraje jednoduše a účelně, takže od nás to bude chtít, abychom se naše akce nesnažili nějak překombinovat," dodává López.

Alavés se s minulou sezonou rozloučil důstojnou výhrou nad Gironou a podobně také začal nový ročník. Levante mu moc problémů nenadělalo, takže zase tak moc sil Alavés investovat nemusel. Stačila mu jediná branka, o kterou se v 54. minutě postaral zkušený útočník Joselu.

V obraně působil Depor velmi jistě, ale měl by zapracovat na ofenzivní části. Jeho manévry působily chaoticky a šancí si vytvářel velmi málo. To je takový charakteristický rys jeho projevu s Espanyolem, protože mu v posledních dvaceti letech nedal ani jednou víc než dvě branky. V domácím dresu nejspíš na trávník nevyběhne Burgui, ale do pořádku už se dal Laguardia.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martín, Ely, Maripán, Rubén Duarte - García, Pina, Wakaso, Aleix Vidal - Joselu, Rioja
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Javi López, Naldo, Bernardo, Dídac Vila - Melendo, Víctor Sánchez, Marc Roca, Vargas - Ferreyra, Wu Lei
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.13 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Atlético Madrid  (neděle 19:00)
Leganés ještě nikdy v historii Atlético Madrid neporazil a ani tentokrát se s výhrou příliš nepočítá. Na druhou stranu domácí potřebují po porážce s Osasunou body, ale dokáží je proti velkému favoritovi vybojovat? Atlético sice s Leganésem neprohrálo, ale z jeho stadionu si tři body nikdy neodvezlo.

Jinými slovy Atleti tu pokaždé ze tří pokusů remizovali a vždy to bylo pro klub s takovými ambicemi málo. Diego Simeone moc dobře ví, že na Leganésu jeho mužstvo čeká složitá zkouška, stejně jako to ví záložník Thomas Partey: "Proti Leganésu to bude složitý zápas a my musíme udělat vše správně."

V prvním kole Los Colchoneros obstáli a v těžkém zápase s Getafe nakonec vyválčili tři body. Atlético před sezonou obměnilo kádr a na herním projevu to proti Getafe přeci jenom bylo znát. Do utkání zasáhli i nováčci Trippier, Lodi, Joao Félix nebo jako střídající hráč Hermoso.

Na rozdíl od Atlética nevstoupil Leganés do LaLigy optimálně a před vlastními diváky podlehl nováčkovi Osasuně 0:1. Leganés byl možná o něco lepším týmem, ale své šance nedokázal proměňovat. Mimochodem útočníky Los Pepineros deptal skvělým výkonem brankář Rubén Martínez. Ztráta bodů mrzela, na druhou stranu trenéra Maurizia Pellegrina mohl těšit herní projev i fakt, že si jeho mužstvo šance vytvářelo. Před Leganésem je ještě stále mnoho práce a k lepším výsledkům by týmu mohl pomoci Roque Mesa. Nová akvizice v prvním zápase nehrála, ale proti Atléticu už by se měla objevit v základní jedenáctce. Třicetiletý záložník je v týmu na hostování ze Sevilly a Pellegrini se od něho hodně slibuje.

Atlético stále nemůže počítat s potrestaným Diegem Costou i dalším útočníkem Ángelem Correou. Plné vytížení tak čeká Álvara Moratu a Joaa Félixe. Chybět bude i obránce Vršaljko a otazník visel nad možným startem Lodiho. Také Leganés nebude kompletní. Absenci Alexandera Szymanowskiho ještě doplňuje suspendovaný Óscar Rodríguez.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Siovas, Tarín, Bustinza - Silva, Recio, Pérez, Mesa, Rosales - Braithwaite, En-Nesyri
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso - Koke, Níguéz, Partey, Lemar - Morata, Félix
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.89 - 3.19 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Betis  (neděle 21:00)
Obhájce titulu Barcelona v prvním kole neuspěla a porážku od Athleticu bude chtít odčinit v zápase na Camp Nou proti Betisu. Andaluský celek dobře posílil, navíc minulou sezonu se mu v Katalánsku podařilo senzačně zvítězit, dokáže to ale zopakovat? V sestavě Barcelony by se už měl objevit Lionel Messi.

Camp Nou uvidí v neděli souboj dvou poražených. Jak už bylo řečeno, Barcelona před týdnem bez Messiho nezvládla souboj v Bilbau a Betis pro změnu doma nestačil na Valladolid. Oba výsledky byly pro fotbalovou veřejnost velkým překvapením.

Porážka Barcelony sice byla překvapivá, na druhou stranu Athletic už v minulé sezoně s pozdějším vítězem ligy ani jednou neprohrál. Přičteme-li k tomu absenci Lionela Messiho a nezáživný herní projev, výsledek se zas tak překvapivý nezdá. Ernesto Valverde byl po zápase kritizován za absolutně impotentní herní projev, na druhou stranu Barceloně ke skórování dvakrát zabránila branková konstrukce. Historie se však na to ptát nebude a Katalánci teď potřebují na porážku zareagovat, samozřejmě vítězstvím.

Se třemi body proti Betisu se počítá, ale loňská sezona varuje! Barcelona za celý ročník v lize jen jednou prohrála domácí zápas a zrovna s Betisem, tak proč by se to nemohlo opakovat? Betis bude mít jistě o motivaci postaráno. Na Camp Nou loni vyhrál, ale v Seville ho Katalánci dvakrát v řadě zesměšnili výpraskem (1:4, 0:5). Před týdnem se od Verderones hodně čekalo, ale utkání Rubiho svěřenci nezvládli a i díky brzkému vyloučení Roblese a pozdní brance Óscara Plaňa zvítězil Valladolid 2:1.

V Bilbau se Barceloně zranil útočník Luis Suárez a jeho start je proti Betisu vyloučen. Navíc kouč Ernesto Valverde nemůže počítat ani s dalším útočníkem Dembélém, takže vepředu se nabízí možnost útočného trojúhelníku Griezmann-Messi-Rafinha. Ztráty po minulém kole počítá i Betis. Předně jde o trest Roblese, jehož vyloučení na stadionu Villamarin stálo Béticos body a konečně k dispozici nebude ani nová akvizice Borja Iglesias, který si přivodil zranění.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Lenglet, Piqué, Semedo - Rakitić, Busquets, F.de Jong- Rafinha, Griezmann, Messi
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Martin - Emerson, Mandi, Bartra, Pedraza - Guardado, Carvalho - Joaquín, Fékir, Canales - Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.40 - 8.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - SD Eibar  (sobota 17:00)
První sobotní utkání začne na tradičním stánku Estadio El Sadar, kam se znovu vrací první liga! Domácí Osasuna předvedla už v prvním kole velmi dobré utkání a teď se pokusí zastavit také Eibar. Ten naopak na nováčky nevzpomíná v nejlepším.

Důvodem je fakt, že v prvním kole proti jednomu z té čerstvé trojky naprosto propadl. Tým, který se v minulé sezoně neměl problémy zachránit, nestačil na Mallorcu! Hodně smolné utkání prožil především portugalský obránce Paulo Oliveira. Ten sice nejprve v 57. minutě srovnával na průběžných 1:1, jenže čtvrthodinu před koncem si vlastním gólem zkazil zápas a obral svůj tým o body.

Po utkání se samozřejmě cítil pod psa. "Někdy máte pocit, že ať uděláte cokoli, nikdy to nedopadne dobře. Vždycky se něco pokazí. Až do toho osudného momentu jsem si myslel, že hraju opravdu výborně, navíc jsem srovnával. Jenže pak stačí jedna špatně vyhodnocená situace a cítíte se jako nepřítel státu. Nezbývá, než hodit minulost za hlavu a soustředit se jen na další utkání. V Pamploně chceme urvat tři body," hlásá zkušený obránce odhodlaně.

Je pravda, že proti Osasuně toho Eibar zase tak moc neodehrál, protože se většinou oba kluby míjely střídavě v první a druhé lize. Od roku 2000 spolu sehrály jen pět zápasů, z nichž dva skončily výhrou Osasuny a jedenkrát se radoval Eibar.

Od té doby udělal Eibar velký pokrok a zařadil se stabilně do středu první ligy, v níž nechybí od roku 2014. Jak Osasuna zakončila úspěšný boj v Segundě, tak začala také svou novou pouť Primerou. Nejprve ji čekal výjezd do Leganésu, který ale oproti předpokladům Osasuna zvládla perfektně a díky brance Ezequiela Ávily vyhrála.

Tým trenéra Jagoby Arrasateho stále postrádá hráče jako Pérez, García, nebo Rubén, kteří se od minulého kola nestihli dát do pořádku. Eibaru bude nadále chybět duo Pape Diop a Cote, jenž trápí zdravotní potíže svalového rázu. Prolomí Eibar ve druhém kole smolnou statistiku proti nováčkům?
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Martinez - Vidal, Garcia, Hernandez, Estupinan - Brašanac, Sanjurjo - Torres, Garcia, Ibaňez - Ávila
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Correa, Oliveira, Ramis, Tejero - Leon, Alvaréz, Diop, Orellana - García, Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.14 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Real Valladolid  (sobota 19:00)
Až odbije sedmá hodina, na stadionu Santiago Bernabéu zapíská hlavní sudí Pablo González Fuertes do píšťalky. A pak začne pekelných 90 minut. Real Madrid by rád zopakoval úspěšné první kolo i proti týmu, který vlastní jeho někdejší legenda.

O Fenômeno, jak je přezdíván Ronaldo Luis Nazario de Lima, patří neodmyslitelně k éře Galácticos. V barvách Bílého baletu dokázal nasázet úctyhodných 83 branek za 127 odehraných utkání a již v sedmnácti letech byl považován za nástupce Pelého. Jeho slávy sice nedosáhl, ale pořád platí za jednoho z nejlepších útočníků moderního fotbalu. V současné době se věnuje podnikání a je většinovým vlastníkem Realu Valladolid, patří mu přesně 51% podílu.

To z klubu logicky hned udělalo zajímavou destinaci. Ale Ronaldo to s ním myslí opravdu vážně a dělá maximum pro to, aby renomé svého mužstva vylepšoval. V minulé sezoně se mu povedlo zachránit se v první lize a to samé bude chtít dokázat také letos. Pomáhá mu v tom i Real Madrid, z nějž formou hostování získal tři hráče - brankáře Lunina, obránce Sáncheze a útočníka De Frutose.

V minulém kole se Ronaldo mohl z výsledku svého mužstva radovat, protože Real Valladolid vyzrál na domácí Real Betis a využil dokonale svou delší přesilovku. O branky hostí se postarali Guardiola s Planem a bylo to pořádné drama, neboť vítěznou trefu si Plano nechal až na 89. minutu.

Real Valladolid se stále potýká s několika důležitými absencemi. Tou zdaleka nejdůležitější měl být útočník Sandro Ramírez, který marně hledá štěstí v anglické Premier League. A zatím na něj čeká i ve Valladolidu, protože jeho zranění přetrvává a do dalšího zápasu také nezasáhne. Stejnou situaci musí řešit Luismi a Rubén Alcaraz.

Madridské hvězdy jsou na tom ještě hůř než soupeř, pokud jde o zdravé jedince. V péči ošetřovatelů totiž stále jsou Brahím Diaz, Marco Asensio, Eden Hazard nebo Rodrygo. Fit už je Mariano Diaz, se kterým ale Zidane nepočítá. Velkým oslabením bude také absence Luky Modriće, který dostal v minulém kole rovnou červenou kartu a nebude moci do zápasu zasáhnout.

Pozitivem je zdravotní stav Mendyho, který by měl být nominován. A ještě lepší zprávu představuje Daniel Carvajal, který se po vynucené stopce může opět pustit do bourání soupeřových brejků.

Real Madrid to v prvním utkání neměl moc snadné. Pral se s určitou nesehraností a vědomím, že v přípravě neexceloval. Navíc se potkal s Celtou Vigo, která hrála hodně odhodlaně. Rozhodla však zkušenost, se kterou Real dokázal svého soka porazit o dvě branky i přes vyloučení zmíněného Modriće. Prozatím je Real díky nejlepšímu skóre na první příčce a rád by tam zůstal i po sobotním klání.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Isco, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Vinicius Junior
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Salisu, Olivas, Nacho - Antonito, Mohamed, Michel, Plano - Guardiola, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.32 - 14.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (sobota 21:00)
Po prvním kole zažívaly Getafe a Athletic Club zcela rozdílné emoce. Zatímco hosté senzačně porazili Barcelonu, domácí těsně nestačili na Atlético Madrid. Getafe hodlá získat první tři body doma, kde loni válelo a mimochodem Basky porazilo 1:0.

Getafe se mělo na úvod LaLigy pokusit obrat o body jednoho z velkých favoritů Atlético Madrid. Zápas na Wanda Metropolitano ale nezvládlo a přes urputný boj podlehlo městskému rivalovi 0:1. "Ztráta zde byla možná, ale zkusili jsme to. Tým se snažil až do konce," nedělal si těžkou hlavu z porážky kouč José Bordalás. Nastávající střetnutí s Bilbaem už bude mít o poznání větší váhu.

Jeho svěřenci se poprvé v sezoně představí doma, kde loni sehráli řadu skvělých zápasů. Jedním z nich byl i ten proti Athletic Clubu. Vyrovnanou partii tehdy rozhodl čtvrthodinu před koncem jedinou brankou Ángel Rodríguez. Mimochodem od začátku roku 2019 prohrál madridský celek jen dvě ligová utkání.

Bilbao však do Madridu zavítá posíleno senzační výhrou. Před týdnem porazilo Barcelonu 1:0. A v žádném případě nešlo o náhodu. Baskové už v minulé sezoně s Barcou neprohráli a to v obou případech. Gaizka Garitano nešetřil po zápase superlativy, na druhou stranu moc dobře ví, že jeho tým musí na výkon s Barcelonou navázat a ve španělské metropoli to rozhodně nebude jednoduché. Getafe loni skončilo sezonu na výtečném pátém místě a příliš nescházelo, aby si zahrálo skupinu Ligy mistrů.

O posledním vzájemném zápase na stadionu Coliseum již šla řeč. Jinak s baskickým celkem nemá dobré zkušenosti. Azulones do této doby nedokázali Bilbao dlouhých šest let porazit.

Teď se navíc budou muset obejít bez zraněného dua Ndiaye, Antuňes a k dispozici nebude ani potrestaný Molina. Podobná je situace i na opačné straně barikády a Athletic Club musí oželet starty Guruzety, Martíneze, Córdoby i Lekua.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - García, Cabrera, Dakonam, Suárez - Cucurella, Arambarri, Maksimović, Fajr - Rodríguez, Mata
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Núňez, Álvarez, Yuri - López, Dani García - Marcos, Raúl García, Muniain - Iňaki Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 2.99 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Valencia CF  (sobota 21:00)
Celtě absolutně nevyšlo první kolo, v němž se musela obejít bez bodů. Další šanci na reparát bude mít ve druhém kole, kde navíc může opět počítat s mohutnou podporou domácího prostředí. Do Viga se ale dostaví nažhavená Valencia, která má v plánu tři body.

Celtu čekal hned na úvod tvrdý oříšek, protože se proti ní postavil slovutný Real Madrid. Celta se sice nevzdala a dokázala si vytvořit nějaké šance, ale s proměňováním již měla pořádný problém. Buď je likvidoval brankář Courtois, nebo byla na vině neschopnost útočníků nově skládaného kádru. Celtě dokonce ke třem bodům nestačila ani přesilovka po vyloučení Luky Modriće.

Výsledek 3:1 pro Real jasně ukázal, na čí straně je efektivita. Tým z Viga se mohl těšit snad jen z toho, že jednou dokázal překonat brankáře Courtoise, ale na body to žádný dopad nemělo. Na stadionu Balaídos tak vládl poměrně smutek. Ten by Celta ráda zažehnala druhým kolem, které jí do cesty pošle Valencii.

A na tu se domácí připravují hodně odvážně. Fran Beltrán před zápasem sdělil: "V minulém kole jsme ukázali, že se nebojíme tvořit ani proti nejlepším týmům. Ale udělali jsme několik chyb. Od té doby pracujeme velmi intenzivně na jejich odstranění a snažíme se na trénincích pilovat všechno, co nám proti Realu nešlo. Především pak kombinaci a zakončení před bránou, kde jsme minule pohořeli," zmiňuje Beltrán.

Domácí se stále nemohou spoléhat na Okaye Yokuslua nebo Santiho Minu a mimo je také David Juncà. Netopýři vletí do Viga bez Francise Coquelina, který dostal v minulém kole červenou kartu, přičemž menší zdravotní obtíže trápí také Álvara Medrána, který zřejmě do utkání nezasáhne.

Valencia chtěla nepochybně také zvládnout vstupní utkání nového ročníku s větší grácií. V 58. minutě ji sice poslal do vedení Kevin Gameiro, jenže od té doby se Valencii absolutně nedařilo proměnit alespoň nějakou ze svých mnoha šancí. Trest přišel v 10. minutě nastavení, když Real Sociedad při protiútoku trefil ruku Coquelina a ten dostal kartu. Kromě toho zahrával Mikel Oyarzabal penaltu, z níž se nemýlil.

Valencia byla vzteky bez sebe, ale s výsledkem už vzhledem k času nic udělat nedokázala. Pomoci by jí mohlo prostředí Viga, protože domácí Celta nad Valencií vyhrála jen čtyřikrát za posledních dvacet let. Trenér Marcelino se opírá také o dobré zprávy v sestavě, do níž by se měli vrátit José Gayá a Dani Parejo, kterým vypršel karetní trest a mohou nastoupit. Protože z plánovaného sestupu Rodriga do Atlética pro tuto chvíli sešlo, bude zkušený kanonýr rovněž připraven k utkání, a to zřejmě v základní sestavě.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Vasquez, Costas, Araujo, Olaza - Méndez, Lobotka, Beltrán, Suárez - Aspas, Fernandez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Garay, Paulista, Gayá - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Gameiro, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.50 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Sevilla FC  (pátek 20:00)
Granada v minulém kole předvedla velkolepé utkání s Villarrealem o osmi brankách, ale ani to jí na tři body nestačilo. Tentokrát sice má výhodu domácího prostředí, ale zato ji navštíví soupeř s těmi nejvyššími ambicemi, který už jednu výhru slavil.

Granada postoupila do LaLigy teprve nedávno a hned na úvod ji čekal náročný soupeř v podobě hladového Villarrealu. První zápas sezony ale jasně ukázal, že Granadu není radno podceňovat, třebaže příliš zkušený kádr nemá. Diváci, kteří na zápas zavítali, určitě nelitovali. Hned zkraje ročníku jim totiž oba týmy předvedly luxusní utkání s osmi góly! Nervy drásající koncovka znamenala konečnou remízu a ani jeden z týmů se za svůj výkon nemusel stydět.

Teď by se Granadě hodilo něco podobného, i když je pravděpodobnější, že se jednalo jen o shodu náhod. Před vlastními diváky by si provinční celek moc rád připsal první tři body v sezoně a oslavil je tím nejlepším možným způsobem. Že to se Sevillou budou mít domácí těžké, to si trenér Diego Martínez dobře uvědomuje.

Před zápasem zmínil: "Je škoda, že jsme udělali několik chyb v obraně, ale připisuji to poměrně bláznivému tempu utkání, což se neopakuje tak často. Jsem pozitivně naladěný člověk, takže jsem rád za bod a za to, že jsme tak silnému týmu dali čtyři branky. Určitě máme na čem pracovat a některé aspekty naší hry potřebujeme zlepšit okamžitě. Kalendář pro nás není zrovna příjemným čtivem, protože Sevilla je opravdu skvělý klub, který vás donutí hrát její hru."

Žádné nové absence ho trápit nemusí, takže v tuto chvíli může počítat téměř se všemi hráči. Chybět budou zcela jistě pouze Álex Martínez s Neyderem Lozanem. Granada se se Sevillou střetla už mnohokrát, ale vyhrát nad ní za posledních deset let dokázala jen třikrát.

Je asi jasné, že domácí Granada nebude na Estadio Nuevo Los Cármenes favoritem ani tentokrát. Sevilla opět v nové sezoně cílí na nejvyšší možné příčky a reálně se bude ucházet o Ligu mistrů. Ačkoli se přes léto hodně změnila její tvář - od hráčů až po trenéra - v minulém kole tento deficit příliš patrný nebyl.

Sevilla naopak vstup do nového ročníku zvládla poměrně v pohodě. Proti Espanyolu se na jeho půdě prosadili Sergio Reguilón s Nolitem a první tři body byly doma. Velkou měrou se na tom podílel i brankář Tomáš Vaclík, který udržel čisté konto a pomohl svému týmu k bezchybnému startu. Menší potíže si ze zápasu odnesli jen mladý křídelník Lucas Ocampos a obránce Diego Carlos, ale oba hráči by měli již být připraveni k dalšímu kolu.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Rui Silva - Diaz, Duarte, Sanchez, Quini - Eteki, Montoro - Puertas, Vico, Vadillo - Soldado
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Jesus Navas, Carlos, Carrico, Reguilón - Banega, Fernando, Jordan - Ocampos, de Jong, Nolito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.03 - 3.58 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Villarreal CF  (pátek 22:00)
Villarreal v prvním kole svedl parádní souboj s Granadou, ale ani čtyři branky v síti soupeře mu výhru nezajistily. O reparát se Žlutá ponorka pokusí v pátek pozdě večer na Estadi Ciutat de València, kde své domácí zápasy hraje Levante.

Villarreal čeká výlet do Valencie k utkání s Levante a celý tým doufá, že cesta zpátky bude příjemnější. Po minulém kole totiž musel mít pocit, že naplnil shakespearovské rčení "Mnoho povyku pro nic". Villarreal byl proti Granadě velmi aktivní a několikrát v utkání vedl, ale přesto z toho byl jen bod. Čtyři branky dal, čtyři ale taky dostal. Proti Levante by si přál mnohem lepší výsledek.

Svědčí o tom vyjádření záložníka Vicenteho Iborry. "Je to zvláštní pocit, když víte, že celé utkání taháte za ten lepší konec, máte víc šancí a jste aktivní, ale nakonec to znamená jen bod. Vedli jsme, měli jsme ze sebe dobrý pocit, ale ke konci utkání jsme trochu přestali hrát. To se nám nesmí stávat. Doufám, že náš první výjezd dopadne lépe. Ukázali jsme, že jsme hodně gólovým a ofenzivním týmem, ale musíme si dávat větší pozor vzadu."

Proti Levante má Villarreal dlouhodobě dobré výsledky a daří se mu také na půdě soupeře. Levante se doma ve Valencii moc neukázalo a svého soupeře poslalo domů s prázdnou jen třikrát za posledních dvacet let. Absence Villarrealu, které musel zdravotnický tým řešit už v minulém kole, pořád přetrvávají. Mimo hru tak budou Guerra, Moreno a Soriano.

Levante má jen jednu větší starost. Musí nahradit Cheicka Doukourého, které od začátku sezony stále není fit. Levante jde do zápasu na domácí půdě s jasným cílem zlepšit útok.

Ten totiž v minulém kole na půdě Deportiva Alavés zůstal za očekáváním a netrefil se ani jednou. Bez branek se logicky nevyhrává, takže Deporu stačila ke třem bodům jediná správná trefa nové posily Joselua. Levante se ale ani v tomto utkání neprezentovalo špatným výkonem a před domácími fanoušky bude ještě víc odhodlané.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Aitor Fernandez - Miramon, Vezo, Postigo, Toño - Campaña, Vukčević, Bardhi - Leon, Mayoral, Morales
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Andres Fernandez - Pena, Albiol, Torres, Quintilla - Anguissa, Cazorla - Chukwueze, Iborra, Gomez - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.63 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid11003:13
2.Sevilla FC11002:03
3.Real Valladolid11002:13
 RCD Mallorca11002:13
5.Deportivo Alavés11001:03
 CA Osasuna11001:03
 Athletic Bilbao11001:03
 Atlético Madrid11001:03
9.Granada CF10104:41
 Villarreal CF10104:41
11.Real Sociedad10101:11
 Valencia CF10101:11
13.Real Betis10011:20
 SD Eibar10011:20
15.FC Barcelona10010:10
 Getafe CF10010:10
 Levante UD10010:10
 CD Leganés10010:10
19.Celta Vigo10011:30
20.Espanyol Barcelona10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (647)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele