LaLiga - preview 17. kola

13.12.2019, 08:21, aktualizováno 15.12.2019, 08:48
Previews
Barcelona v sobotu jenom remizovala a nyní čeká na odpověď Realu Madrid, ten čeká hodně náročné utkání ve Valencii. Sevilla je favoritem souboje s Villarrealem, lepšícímu se Betisu se nyní postaví Espanyol, Celta v záchranářském souboji přivítá Mallorcu a Getafe bude měřit síly s Valladolidem...
Getafe CF - Real Valladolid  (neděle 12:00)
Getafe má čerstvě za sebou utkání Evropské ligy, ve kterém stvrdilo svůj postup do další fáze, ale už v neděli vyjde opět na hrací plochu. V sázce budou tři body, které by z domácího prostředí rádo vytěžilo proti Realu Valladolid.

Stadion Coliseum Alfonso Perez je pro Real Valladolid přesně tím místem, kam jezdí jen hodně nerad. Vůbec se mu na něm totiž nedaří. Jeho poslední výhra zde je datována až do roku 2008 a od té doby s domácím Getafe převážně prohrává. Další šanci napravit svou smutnou bilanci bude mít v neděli okolo dvanácté. Základ každé komedie, tedy načasování, ale v jeho prospěch rozhodně nemluví.

Getafe prohrálo ligový duel naposledy v desátém kole a především poslední dobou se mu daří sbírat body po třech. Funguje mu obrana i útok a to nejen v domácí soutěži. Getafe má za sebou čtvrteční duel Evropské ligy, ve kterém si skvěle poradilo s Krasnodarem a nasázelo mu tři branky. I díky tomu postoupilo do další fáze, což je pro skromný celek velkou událostí. Kromě ofenzivní složky je ale právem pyšný především na svou obranu. Ta totiž už ve čtyřech zápasech po sobě neinkasovala ani jednou.

A zkušený obránce Damián Suárez doufá, že se obranné řadě bude dařit nadále. "Jsme velmi rádi za postup, který jsme mohli oslavit na domácí půdě a s podporou našich skvělých fanoušků. Dosáhli jsme nádherného výsledku. Poslední dobou se nám velmi daří v obraně, neděláme zbytečné chyby a snažíme se působit soustředěným dojmem. Myslím, že základem každé dobré obrany je komunikace a pohyb na hřišti. Včas vystavujeme soupeře do ofsajdu, což je velmi riskantní věc, pokud dopředu nevíte, co udělá váš spoluhráč."

Getafe v rámci ligy naposledy těsně vyhrálo nad domácím Eibarem, což mu zajistila jediná branka Ángela Rodrígueze. I díky tomu si stále drží místo na slunci a je páté. Od poslední příčky zaručující start v dalším ročníku Ligy mistrů jej dělí jen horší skóre, jinak má stejný počet bodů jako Real Sociedad. To nedělní soupeř z Valladolidu se nachází v mnohem horší pozici. Patří mu totiž až 14. příčka, byť na pád do pásma sestupu má dostatečně velký náskok.

Real Valladolid se prozatím spokojil s poměrně skromnou bilancí, neboť dal jen 14 branek, což je ligový podprůměr. Doposud ale inkasoval jen osmnáctkrát, což vůbec není špatný výkon. Čeká ní na výhru se ale s každým dalším kolem neustále protahuje. Tři body totiž Real Valladolid slavil na začátku listopadu, kdy si poradil s Mallorcou. Minulé kolo mu přineslo jen remízu s Realem Sociedad. Real Valladolid nedokázal už čtyři zápasy vstřelit gól.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Djené, Bruno, Olivera - Jason, Maksimović, Timor, Kenedy - Molina, Mata
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho Martinez, Salisu, Olivas, Moyano - Toni Villa, Michel, Joaquín, Plano - Sandro, Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.55 - 6.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - RCD Mallorca  (neděle 14:00)
Celta Vigo se zoufale snaží vymanit se z pásma sestupu a ideální šancí jí k tomu bude utkání s Mallorcou. Oba soupeře totiž od sebe dělí jen jeden bod, takže zápas na Estadio Balaídos bude určitě hodně dramatický.

Celta opět zažívá hodně nepovedený start do sezony a zatím to vypadá, že se z minulého ročníku moc nepoučila. V něm se sotva zachraňovala až na poslední chvíli a sezonu zakončila na tragické sedmnácté příčce, takže jen těsně unikla potupnému sestupu. Přes léto se sice v klubu z Galicie změnilo hodně věcí, ale zatím letošní sezona kopíruje tu minulou takřka ve všech ohledech. Tedy nevýrazné výkony a ještě horší výsledky.

V deseti posledních utkáních získala Celta tři body jen dvakrát a jednou k tomu ještě remizovala, ale jinak se její vyhlídky nelepší. Minulé kolo v tomto ohledu nepřineslo další dobrou zprávu, protože se Cetla vracela do Viga bez bodů po utkání s Leganésem. A to s ním prosím prohrávala už o tři branky, než dokázala zápas alespoň trochu zdramatizovat. Utkání navíc nedohrál vyloučený útočník Gabriel Fernández, kterého se tak nedělní utkání týkat nebude.

A to není pro domácí zrovna dobrá zpráva, protože menší potíže se žaludkem měl veterán Iago Aspas. Nakonec by ale měl být k utkání připraven. S Mallorcou Celta odehrála už množství zápasů, ale porazila ji naposledy v roce 2006. Jinak se poslední dobou dařilo mnohem víc Mallorce.

Nováček soutěže je na tom lépe i nyní před začátkem 17. kola. Moc pískat si ale taky nemůže, protože od Celty jej v tuto chvíli dělí pouhý bod.

Už ve třech posledních kolech se Mallorca musela sklonit před svými soupeři a prohrála je. Její obrana zatím držela poměrně solidně, což ale rázem smetla Barcelona. Ta ostrovnímu týmu bez milosti nasázela pět branek a především kvůli tomu má Mallorca druhou nejhorší obranu celé ligy. Dostala už 28 branek a ani její útok není zrovna nebezpečným. Dal dohromady jen 16 gólů, což je podprůměr ligy.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Araujo, Aidoo, Mallo - Rafinha, Lobotka, Pape Cheikh - Mina, Aspas, Sisto
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Lumor, Raíllo, Valjent, Sastre - Sevilla, Baba, Febas - Kubo, Budimir, Dani Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.84 - 5.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Real Betis  (neděle 16:00)
Espanyol má za sebou utkání Evropské ligy, které sice prohrál, ale z hlediska postupu mu to vadit nemusí. Situace v LaLize si ale zaslouží daleko větší pozornost, protože Espanyolu se stále nedaří vymanit se z posledního místa. Zvládne to proti Realu Betis?

Espanyol dokázal něco, co čekal opravdu jen málokdo. Postoupil totiž z náročné skupiny Evropské ligy do další fáze a to dokonce z prvního místa. Navíc si mohl dovolit i prohrát poslední utkání, když jej na domácí půdě překonalo hostující CSKA Moskva. Už ze sestavy ale bylo jasně vidět, že trenér Pablo Machín myslí spíš na ligu, kde má rozhodně co napravovat. Espanyol je totiž stále až na posledním místě celé ligy.

Doposud se mu povedlo nasbírat jen devět bodů za 16 odehraných zápasů. A poslední místo obývá zcela oprávněně, protože jeho herní projev se naprosto liší od toho, co předváděl v podzimní části skupiny Evropské ligy. Dokazují to i čísla, protože Espanyol má z celé soutěže nejhorší statistiky. Dosud dal jen deset branek a má nejhorší útok, přičemž ani na jeho 30 inkasovaných gólů se nikdo ze soupeřů nechytá.

Trenér Machín ale věří, že se jeho tým zvedne. "Nesmíme ztrácet naději. Věřím, že bude líp. Máme za sebou náročné působení v Evropské lize a teď je před námi pár zápasů, ve kterých se budeme chtít prosadit stoprocentně. V posledním utkání jsme šetřili několik hráčů, abychom byli na nedělní zápas s Betisem lépe připraveni a myslím, že to byl správný krok. Nutně potřebujeme bodovat a očekávám, že kdokoli nastoupí, uvidím od něj maximální nasazení," dodal trenér Machín.

Béticos pro něj ale nebudou v žádném případě snadným soupeřem. V posledních třech duelech se jim povedlo pokaždé bodovat naplno a vždy dali alespoň dvě branky. Zásluhou této série se vyšvihli až na současné jedenácté místo s dvaadvaceti body. Navíc proti sobě neměli vždycky snadné soky, protože jednou skolili Valencii a minule si poradili i s Bilbaem. S Espanyolem neprohráli už více než dva roky, naposledy v říjnu 2017.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - D. López, Bernardo, Calero, V. Gómez - Granero, Darder, Roca, Dídac Vila - Lei, Calleri
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Feddal, Bartra, Mandi - Moreno, Kaptoum, Canales, Emerson - Joaquin, Fékir - Loren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.39 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Villarreal od konce října nevyhrál a svojí krizi se pokusí zastavit v Andalusii na hřišti Sevilly. Domácí v minulém kole ztratili a navíc nezvládli čtvrteční duel Evropské ligy v Nikósii. Julen Lopetegui však vylučuje paniku, jeho tým je na ligové utkání dobře připraven a bude chtít vyhrát a pojistit si třetí místo za hlavními španělskými giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Sevilla si zajistila postup do jarní fáze Evropské ligy už s velkým předstihem, takže porážka v Nikósii s APOELem se jeví jako nepodstatná. Julen Lopetegui navíc šetřil sestavu právě na víkendové utkání s Villarrealem, které jeho tým bude chtít zvládnout, aby si upevnil třetí místo. Andalusané mají v tuto chvíli na třetí pozici už čtyřbodový náskok.

Domácí mají jinak v LaLize velice dobrou formu, neprohráli už osm zápasů v řadě a dali tak vzpomenout na začátek soutěže, kdy dokonce španělskou ligu krátce vedli. Los Rojiblancos mají s Villarrealem v posledních letech vyrovnanou bilanci, ale doma na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána nedokázali Žlutou ponorku už třikrát v řadě porazit. Villarreal si pokaždé odvezl bod a v únoru, ještě v rámci minulé sezony, doma Sevillu porazil jednoznačně 3:0.

Aktuálně Villarreal tolik respektu nebudí, nevyhrál už šestkrát v řadě a stále se plácá ve druhé polovině tabulky. Pro fanoušky jsou to pochopitelně těžké chvíle, neboť byli od svého celku zvyklí na boje o pohárové příčky. Sezona samozřejmě ještě není ztracena a Villarreal má pořád dostatek času, aby se současnou situací něco provedl.

Rád by se chytil v Seville, kde i bod pro něho bude úspěchem. Ten naposledy dokázal vyválčit i v zápase se silným Atléticem Madrid (0:0).

Do hry se nezapojí potrestaný Lucas Ocampos, jinak má trenér Lopetegui všechny své hvězdy pohromadě. Situace v kádru hostí je poněkud složitější, zdravotní neduhy trápí Soriana, Guerru, Morena a Morlanese, takže jejich start je vyloučen.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Reguilón, Koundé, Carlos, Navas - Jordán, Fernando, Banega - Torres, de Jong, Haddadí
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Quintillá - Anguissa, Iborra, Trigueros - Chukwueze, Moreno, Cazorla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.19 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Madrid  (neděle 21:00)
Nejsledovanější duel šestnáctého kola se odehraje bezpochyby v neděli večer na Mestalle ve Valencii, kam zavítá Real Madrid. Netopýři napříč všemi soutěžemi připomínají pomalé a nenápadné plížení k cíli, stoupají tabulkou v LaLize a postoupili i do osmifinále Ligy mistrů. Proti Realu mohou učinit další krok k vyšším metám, avšak hosté si nemohou dovolit zaváhat a z Valencie chtějí tři body.

Valencia je ve hře na všech frontách a její fanoušci si pomalu zamilovávají trenéra Alberta Celadese, který v průběhu letošní sezony nahradil oblíbeného Marcelina. Tradiční španělský velikán o víkendu vyhrál valencijské derby s Levante, ale ta největší pecka přišla v úterý v Lize mistrů. Los Che zvládli duel na půdě loňského semifinalisty Ajaxu, kde vyhráli jediným gólem Rodriga 1:0. V konečném zúčtování tak vyhráli svojí skupinu před Chelsea a právě Ajaxem, který byl vyřazen. Valencia si zahraje osmifinále nejprestižnější klubové soutěže poprvé od roku 2013, kdy ji ve stejné fázi vyřadilo PSG.

Velké ambice mají Los Che i v domácí soutěži, kde jim zatím patří neuspokojivá osmá příčka. Jak už ale bylo řečeno, Valencia stoupá vzhůru i v LaLize, kde naposledy ovládla obě důležitá derby - proti Villarrealu (2:1) i Levante (4:2). Celkově svěřenci Alberta Celadese vyhráli čtyři z posledních pěti ligových zápasů. Pokud by se jim podařilo na Mestalle porazit i Real Madrid, ještě více by se přiblížili pozicím zaručující Ligu mistrů pro příští rok.

Osmifinále Ligy mistrů budou mít na programu i v Madridu. Real Madrid si zajistil účast v jarní fázi už dříve, takže v Bruggách mohl hrát s naprosto čistou hlavou. Bílý balet utkání zvládl, vyhrál 3:1 a postoupil z druhého místa.

Real Madrid se letos netají cílem konečně přerušit vládu Barcelony a vyhrát domácí titul. Po patnácti kolech má stejný počet bodů jako nenáviděný katalánský tým a i z tohoto důvodu si nemůže dovolit ve Valencii ztratit. Zidaneho tým bude v neděli usilovat o pátou ligovou výhru v řadě, s Valencií ale nemá tak suverénní bilanci. "Je to další výzva. Hrají velmi dobře a dosahují dobrých výsledků. Kvalifikovali se do vyřazovací fáze Ligy mistrů, víme, jaký soupeř na nás čeká a jsme na to připraveni," prohlásil Zinedine Zidane.

Obě tradiční mužstva se spolu pravidelně utkávají již několik let. Posledních pět let je vzájemná bilance dost vyrovnaná, Real vyhrál 4x a z toho jednou ve Valencii a Los Che zase 3x, pokaždé doma. Ve čtyřech případech se body dělily.

Valencii se už uzdravil záložník Kondogbia, jinak platí, že marodka Los Che je stále zaplněná a i proti Realu budou chybět Piccini, Guedes, Cillessen, Goméz nebo Gameiro. Otazník visí i nad startem Čeryševa. Ani Real si nemůže příliš vyskakovat a Zidanemu nebudou k dispozici Asensio, James, Vázquez, Marcelo nebo Hazard. Ferlanda Mendyho zase do hry nepustí karetní trest.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Gayá, Paulista, Garay, Wass - Soler, Coquelin, Parejo - Vallejo, Moreno, Torres
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Kroos, Casemiro, Valverde - Modrić - Bale, BenzemaDoménech - Gayá, Paulista, Garay, Wass - Soler, Coquelin, Parejo - Vallejo, Moreno, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 4.01 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Levante UD  (sobota 13:00)
Už je to nějakou dobu, ale přesto Levante na poslední návštěvu na Estadio Nuevo Los Cármenes nejspíš nezapomnělo. Granadě by se naopak moc hodilo, kdyby dokázala další vysokou výhru zopakovat. Forma domácích je totiž dost vrtkavá.

Granadě patří solidní devátá příčka a první polovina tabulky je pro ni bezesporu úspěchem. Herně to ale není zrovna dvakrát velká paráda a Granada také naráží na úpadek. Po výborném začátku, kdy se pohybovala dokonce na špici celé tabulky, jí, jak už to tak bývá, dochází dech. Zejména listopad se Granadě vůbec nepovedl a nevyhrála v něm jediné utkání. Přítrž špatným výsledkům udělalo až minulé kolo, ve kterém se Granada dočkala výhry.

Dokonale totiž využila faktu, že Deportivo Alavés dohrávalo utkání bez dvou vyloučených hráčů a nasázela mu tři branky. I díky tomu se mohla udržet na deváté příčce se čtyřiadvaceti body na kontě. Mladý záložník Yangel Herrera, který dával poslední branku v tomto utkání, věří, že se jeho týmu povede vyhrát i další kolo.

"Jsem moc rád, že jsem mohl dát branku, byl to můj cíl v tomhle utkání. Největší radost mám ale z toho, že se nám povedlo zase vyhrát. Delší dobu se nám štěstí vyhýbalo, ale teď jsme tomu šli všichni naproti. Věřím, že nás tahle výhra nakopne podobně jako na začátku ročníku a my budeme zase stoupat tabulkou."

Do karet hraje Granadě také to, že v posledních dvou vzájemných duelech se jí proti Levante dařilo nadmíru. Oba zápasy vyhrála se skóre 7:2 dohromady a především poslední domácí výhra, 5:1, stála opravdu za to.

Proti sobě bude Granada mít soupeře, který se obává další pohromy v obraně. Levante totiž už ve dvou minulých kolech dostalo pokaždé čtyři branky. V minulém kole sice Levante vedlo nad Valencií dokonce už o dvě branky, jenže pak se rozstřílel Kevin Gameiro a derby skončilo jednoznačnou výhrou hostí. V utkání byl kromě toho vyloučen Eliseo Falcón, který se proto do zápasu 17. kola nezapojí.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Rui Silva - Carlos Neva, José Antonio Martínez, Duarte, Diaz - Herrera, Gonalons - Vadillo, Fernández, Puertas - Soldado
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Coke, Miramon - Bardhi, Radoja, Campaňa, Rochina - Morales, Roger
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.57 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - FC Barcelona  (sobota 16:00)
Real Sociedad San Sebastian své fanoušky potěšil několika skvělými výkony, které ho dostaly až na současnou čtvrtou příčku LaLigy. Opravdový test jeho schopností ale teprve přijde. V 17. kole totiž stadion Anoeta navštíví Barcelona, která je v oslnivé formě.

Baskický celek se drží na výborném čtvrtém místě a pokud by se na něm udržel až do konce ligového ročníku, vídali bychom ho v příštím roce v Lize mistrů. To je samozřejmě ještě hodně daleko a řekněme si upřímně, že to není zrovna reálná představa. Real ale už několikrát dokázal, že umí hrát vyrovnanou partii i se zkušenějšími či kvalitnějšími týmy. Je však až s podivem, že se drží tak vysoko, protože zaváhání a a klopýtnutí mu také nejsou cizí.

Z šestnácti odehraných duelů se mu povedlo vyhrát jen osmkrát a už pětkrát prohrál. Jeho obrana nepatří mezi ty nejjistější, protože dostala už 18 branek. Po vysoké výhře nad Eibarem, při níž se střelci opravdu předvedli, zůstali v minulém kole jako němí. Nedokázali totiž dát ani jednu branku Realu Valladolid, což se dá považovat za velké zklamání. Utkání skončilo bez gólů a bylo to další z mnoha zaváhání, která si z nejrůznějších důvodů Baskové nedokáží odpustit.

Proti Barceloně ale mohou jen překvapit a dobře to ví ofenzivní opora Mikel Oyarzabal. "Barcelona je skvělý tým plný vynikajících hráčů a osobně se na její hru moc rád dívám. Je to soupeř, který vám prostě vnutí svou hru a vy musíte předvést životní výkon. Pamatuji si i svoje zápasy proti ní a doufám, že se ukážu v dobrém světle. Hlavní je ale tým. Pokud budeme tvrdě pracovat a vyvarujeme se zbytečných chyb, můžeme uspět."

S Barcelonou se baskickému týmu nikdy moc nedařilo. Od počátku milénia se oba soupeři utkávají celkem pravidelně, ale Real Sociedad si na domácí půdě připsal jen šest výher. Na Camp Nou se mu to nepovedlo ani jednou, takže má určitě dostatek motivace.

Na nějakou výraznou únavu Barcelony coby účastníka Ligy mistrů Baskové tentokrát spoléhat nemohou. Barcelona měla postup i první místo již zajištěny, takže si mohla dovolit do posledního utkání skupiny proti Interu Milán poslat víceméně náhradníky. A vyplatilo se jí to, protože o góly při vítězství 2:1 se postaralo mladičké duo Pérez s Fatim.

Barcelona pošetřila klíčové hráče a přesto dokázala přesvědčivě zvítězit. Tím navázala na svůj perfektní výkon z minulého kola LaLigy, v němž pěti góly rozdrtila Mallorcu. Zatím se stále přetahuje o první místo s Realem Madrid, přičemž oba týmy čeká slavné El Clásico. Barcelona navíc vyhrála už šest soutěžních zápasů v řadě a plánuje sérii prodloužit na sedm utkání.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, Zubeldia, Zaldua - Merino, Guevara, Odegaard - Oyarzabal, William José, Portu
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Firpo, Lenglet, Pique, Roberto - Rakitić, Busquets, De Jong - Griezmann, Suárez, Messi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.25 - 4.29 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - SD Eibar  (sobota 18:30)
Bilbao se na San Mamés znovu opevnilo, neprohrálo tam čtyři zápasy v řadě a co se nepovedlo jiným, teď zkusí Eibar. Ideální předpoklady k tomu nemá, nejenže v Baskicku nikdy v historii nevyhrál, ale aktuálně se sám potácí ve výsledkové krizi, když prohrál už čtyři zápasy v řadě.

Athletic se stále drží v kontaktu s evropskými poháry a další krůček k upevnění stávajících pozic, či přiblížení se ke čtvrtému místu, může učinit doma proti Eibaru. Ten se zdá být ideálním soupeřem, Baskové s ním mají výrazně lepší vzájemnou bilanci a také se mohou pyšnit lepší stávající formou.

Baskové sice v minulém kole prohráli, duel na Estadio Benito Villamarín nabídl pět gólů, ale s nešťastným koncem pro Athletic. Svěřenci trenéra Garitana měli naprosto katastrofální vstup a už po dvaceti minutách dovolili veteránu Joaquínovi zkompletovat hattrick. Tříbrankové manko sice dokázali stáhnout na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Po třech výhrách v řadě tak přišla porážka, ze které se budou chtít proti Eibaru oklepat.

Hosté mají na rozdíl od Bilbaa zcela jiné starosti. V tabulce se krčí na šestnáctém místě, jen dva body od sestupu a za sebou mají nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. Eibar se pokusí vyvést z krize v Baskicku, kde se mu ale historicky nedaří.

Velkou ztrátou je pro domácí absence Ikera Muniaina, vedle něho jsou ještě minimálně nejistí střelec Aritz Aduriz, Cristian Ganea a Óscar De Marcos. Eibar se zase musí vypořádat s absencí karetních hříšníků Fabia Orellany (vyloučen byl v nastavení proti Getafe) a Papakouliho Diopa, který nasbíral žluté karty. Zdravotní potíže měli také Álvarez a Ramis.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Álvarez, Martínez, Capa - Dani García, López - Córdoba, Sancet, Williams - Raúl García
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Blasis, Oliveira, Arbilla, Cote - León, Escalante, Expósito, Inui - Charles, Kike García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.62 - 5.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - CA Osasuna  (sobota 21:00)
Už je to víc než deset let od doby, kdy se Osasuně povedlo naposledy vyloupit půdu domácího Atlética Madrid. Colchoneros budou jasným favoritem i nyní a to přesto, že si občasné nedorazy neumí odpustit. V lize navíc rozhodně mají co zachraňovat.

LaLiga je pro Atlético letos zatím hodně smutnou podívanou a jeho fanoušci už museli skousnout několik nepříjemných chvil. V rámci elitní španělské ligy je Atlético vnímáno tradičně jako největší konkurent dvojice Real Madrid - Barcelona a jako jediný tým, který je schopen dlouhodobě narušovat jejich vzájemný boj o čelo. Tento rok se ale "Atlétům" vůbec nedaří. Tabulka ukazuje až sedmé místo za týmy jako Real Sociedad, Getafe nebo dokonce Bilbao.

Herně ani výsledkově to letos prostě není ono a absence Antoinea Griezmanna se zřejmě projevuje mnohem výrazněji, než si vedení bylo ochotno připustit. Už v létě měl trenér Diego Simeone zaječí úmysly a dá se očekávat, že nevalné výsledky ho v jeho rozhodnutí setrvat utvrzovat rozhodně nebudou. V lize Atlético aktuálně nevyhrálo už ve třech duelech, přičemž ve dvou z nich dokonce nedalo ani jednu branku.

Chuť si jeho fanouškové alespoň částečně napravili v oslnivé Lize mistrů, kde se Atléticu daří o poznání lépe. Nedostižný Juventus s šestnácti body si sice pohlídal postup, ale ani Atlético nemělo s jeho zajištěním větší potíže. Na domácí půdě stadionu Wanda Metropolitano totiž jasně porazilo Lokomotiv Moskva a skončilo na druhém místě. Což trenér Simeone kvitoval.

"V letošní sezoně nezažíváme zrovna moc radosti a naše výkony neodpovídají našim ambicím, zkušenostem ani kvalitě. Postupem do další fáze Ligy mistrů jsme ale splnili jeden ze základních cílů naší kampaně a teď se na delší chvíli můžeme naplno koncentrovat jen na ligu. Vítám naši situaci, protože vím, že se z ní dostaneme a začneme stoupat tabulkou. Mám rád výzvy a věřím, že i tuhle brzy zvládneme."

Trenér Diego Simeone může opět počítat se Šimem Vršaljkem nebo s Josém Giménezem, což jsou určitě vítané posily. Dobré zprávy mají také v Osasuně, protože zpět do hry se může chystat Unai García.

Asi málokdo čekal, že by po šestnácti odehraných kolech dělily Osasunu od Atlética Madrid jen tři body, přesto je to tak. A není to jen zásluhou špatné sezony Atlética, nýbrž výbornými výkony nováčka.

Osasuna zatím vykazuje velmi povedené výkony založené na chytré a jednoduché hře. V posledních deseti kolech prohrála jen dvakrát a nastřílela celkem už 22 branek. V minulém kole dokázala obrat o dva body Sevillu i přesto, že brzy prohrávala a třicet minut musela dohrávat v početním oslabení bez vyloučeného Oiera. Toho se sobotní utkání rovněž týkat nebude.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Renan Lodi - Koke, Thomas, Héctor Herrera, Saúl - J. Félix, Morata
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Pérez - Estupiñán, D. Garcia, Aridane, Roncaglia - Roberto Torres, Merida, Brašanac, Ruben Garcia - Adrian, Chimy Ávila
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.46 - 8.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - CD Leganés  (pátek 21:00)
Jako první stadion bude v 17. kole otevřeno Estadio Mendizorrotza, na které se sjedou příznivci domácího Alavésu a Leganésu. Hosté si v minulém kole konečně připsali cenné tři body a budou v tom chtít pokračovat i v páteční předehrávce.

Leganés se konečně dočkal tří bodů a ukončil sérii pěti zápasů, ve kterých nedokázal vyhrát. Tři body si zajistil ve vyčerpávajícím a hodně dramatickém utkání s Celtou Vigo. Nad tou sice díky dvěma trefám Óscara a brance Kévina Rodríguese vedl už o tři branky a Celta navíc dohrávala v početním oslabení, ale přesto dokázala utkání pořádně zdramatizovat. Zásluhou dvou branek trochu vylekala domácí příznivce, kteří však nakonec přeci jen mohli oslavit tři body.

Radost je ale jen chvilková, protože Leganés se posunul jen o jednu příčku a tudíž mu patří až předposlední místo. Což před sezonou rozhodně v plánu nebylo a Leganés zůstává herně i výsledkově daleko za očekáváním. A není se čemu divit, protože zejména obrana Leganésu je přinejmenším tristní. Dostala totiž už 27 branek, což je třetí nejvyšší číslo v soutěži.

Výhodou Leganésu je fakt, že proti Deportivu Alavés se mu dlouhodobě daří. Za posledních patnáct let vyhrál Alavés jen jedno jediné utkání a spíš se štěstěna klonila na stranu Leganésu. Naposledy se zde na tomto stadionu body dělily po remíze 1:1.

A Alavés teď navíc neprožívá zrovna ideální časy. V posledních dvou kolech nezískal ani bod a ani herně se mu nedařilo. Zklamalo ho především minulé kolo, ve kterém předvedl ještě horší výkony než proti Realu Madrid. Od domácí Granady dostal tři branky a sám se netrefil ani jednou. Dalším problémem v tomto utkání bylo i vyloučení dvou hráčů, Mubaraka s Laguardiou, kterých se tím pádem nebude páteční předehrávka týkat.

Přesto obránce Rodrigo Ely věří, že se jeho týmu povede vyhrát. "V pátek je před námi velmi důležité utkání, ve kterém nesmíme zaváhat. Jsme mírným favoritem a rádi bychom využili domácího prostředí, ve kterém se nám daří dobře. Potřebujeme nutně tři body, abychom se odpíchli dál od sestupové zóny."
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Adrián Marín, Navarro, Ely, Martín - Burke, Garcia, Pons, Aleix Vidal - Lucas Perez, Joselu
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Kevin Rodrigues, Silva, Awaziem, Bustinza, Rosales - Óscar Rodríguez, Pérez, Recio - Braithwaite, En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 2.91 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona15111341:1834
2.Real Madrid15104132:1134
3.Sevilla FC1694320:1531
4.Real Sociedad1683526:1827
5.Getafe CF1676324:1627
6.Athletic Bilbao1675419:1226
7.Atlético Madrid1668216:1026
8.Valencia CF1675426:2326
9.Granada CF1673623:2024
10.CA Osasuna1658322:1823
11.Real Betis1664622:2722
12.Levante UD1662820:2520
13.Villarreal CF1654728:2419
14.Real Valladolid1647514:1819
15.Deportivo Alavés1653817:2318
16.SD Eibar1643915:2815
17.RCD Mallorca16421016:2814
18.Celta Vigo1634912:2313
19.CD Leganés16231111:279
20.Espanyol Barcelona16231110:309

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (313)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Thiaga Alcantaru by sme do Barcelony nechceli ? Vraj sa chce vratit do Spanielska a bol by dostupny za rozumny peniaz.

Reagovat
ADM

Máme Rakitiča.

Reagovat
technecium

A co by hrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Na 3 posty v zalohe je povinnostou mat 5 hracov. A vyzeralo by to nejak takto:

Thiago/Vidal - Busquets/De Jong - Arthur/De Jong

Nech hra ten kto bude v lepsej forme.

Kombinacia Arthur - De Jong v zalohe podla mna nie je uplne idealna.

Reagovat
Rattlesnake

problém je, že Thiago je úplně stejná skleněnka jako jeho brácha - což byl taky jediný důvod rafinhova odchodu z barcy, čili by thiagův příchod moc nedával smysl.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Frenkie, Arthur, Aleňa, Riqui, Thiago a mentor Busquets za mě ideál.

Reagovat
patas92

Reagovat
Gazdo

Thiago uz by bol bohuzial naviac

Reagovat
Ed_Hazard

Hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro, Kroos, Valverde, Ødegaard, Isco...to zní taky dobře.

Reagovat
Visca el barca

Co ten Neymarův papá zase rozjíždí?

Reagovat
Mercury

?

Reagovat
technecium

Podal další žalobu na klub. Takového hráče potřebujeme

Reagovat
Generalní Gladiator

je to dobře, on nesmí přijít

Reagovat
CHONG

Tak hlavně, že půlka z vás tu vloni volala ztraceného syna zpátky domů

Reagovat
Visca el barca

Techniceum ho nechtěl. Každopádně kdoví jak to všechno je. Já bych se u našeho vedení nedivil předstírání zájmu, jen kuli zrušení žaloby.

Reagovat
technecium

No já jsem ho fakt nechtěl

Reagovat
CHONG

Vím, že ty ne, ale fakt jsem se divil, kolik z vás tu krysu zpátky chtěla.

Reagovat
drussbarb

Taky nechápu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Však to snad dementoval, ne?

Reagovat
Visca el barca

Jo? Tak jsem četl jen nějakou blbost

Reagovat
technecium

Tak že bychom si pod Ernestem jeli pro třetí ligové vítězství za tří pokusů na Anoetu? To bych bral jako jeho největší úspěch u nás.

Reagovat
Gazdo

No Alena v nominacii tak som zvedavy kolko minut dostane. Alebo Valverde usudi ze je unaveny a bude si musiet na pol roka oddychnut

Reagovat
dextroza_m

Dnes z toho zapasu mam obavu, snad se predvedeme v nejlepsim svetle. Na Mestalle vyhra netopiru a v EC debakl hostu, vitejte krasne Vanoce

Reagovat
smazaný uživatel

NEBO výhráme na Mestalle, vy nezvládnete zápas v Baskicku a EC skončí debaklem domácích. Vítejte krásné Vánoce.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč debakl, stačí těsná výhra hostů v EC.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějakým gólem v závěru...to by bylo ještě lepší než debakl.

Reagovat
dextroza_m

Tezko. Real si davame k snidani

Reagovat
dextroza_m

Snad leda kdyby se zmenil rezim...

Reagovat
smazaný uživatel

Už je na čase!

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Phillipinho

Dneska od 4 to muze byt slusna podivana

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně bude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Zajímavej dvojzápas.Na San Sociedadu to je pro nás vždy jeden z nejtěžších venkovních zápasů a pak EC.Real zase na Valencii.

To může dopadnout klidně,že budem vést o 6 a taky ztrácet 6

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo vest o 1 nebo prohravat o 1

Reagovat
smazaný uživatel

RSC vs Bar bude super zapas. A padne i dost golu, verim v to.

Reagovat
Gazdo

Asi mi vymazete komentar ale... #jauzjebemtohokokota

Reagovat
smazaný uživatel

Coconte se z LM vyjebal sám

Reagovat
smazaný uživatel

Ktereho?

Reagovat
Gazdo

Valverdeho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas Granady dneska hodne bavil. Melo to tempo, sance. I pocet strel mluvi za vse 16:11, na branu ale 4:5. Kazdopadne hezky zacatek fotbalového vikendu.

Reagovat
smazaný uživatel

A ted navíc Levante gol v 89'. Oba dva goly Levante krasne strely na golmanovu levou ruku. Ale oba nechytatelne.

Reagovat
ADM

V Barceloně panuje znepokojení okolo Arthurových zranění. Klub do něj vkládal velké naděje, od konce minulé sezóny však začaly problémy s třísly, které stále ještě nevyléčil. V současné chvíli se ani neví, kdy by se mohl vrátit k týmu. Klub chce potíže vyřešit jednou provždy, proto mu návrat nedovolí, dokud nebude 100% fit. Arthur momentálně podstupuje speciální léčbu, která by měla problém zmírnit během několika týdnů. Do hry by se tedy mohl vrátit až na začátku příštího roku, což ale také není jisté. [as]

Reagovat
Gazdo
Reagovat
technecium

Jak NEymar, to má z toho vykalování

Reagovat
Majk91

Takže Rakitič sa nám vracia v plnej paráde, každý jeden zápas v základe bez ohľadu na to, ako hrá. Stačil jeden priemerný výkon proti Mallorce

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa se vrací na oběžnou dráhu

Reagovat
Gazdo

Ak dnes Alena nedostane ani jednu minutu a do ihriska pojde Vidal, Fati a Semedo tak uz asi vazne nepozriem ani zapas tuto sezonu

Reagovat
Kluivert9

Klasicky nejhorší možná.

Reagovat
smazaný uživatel

Je sice pravda, že se Sockama bývají vždy těsné zápasy, ale třikrát za sebou jsme je na Anoetě porazili a celkově 3 roky a 7 zápasů neztratili ani bod. Přitom předtím trvalo prokletí bez výhry venku 10 let Paradoxy of the ass.

Reagovat
herold

Chci se podívat na porážku barcelony, stream?

Reagovat
technecium

Takový stream nemám

Reagovat
ADM

Daj aký máš, dakujem

Reagovat
valloire

zkus se poptat na Anfieldu

Reagovat
celeb

ak prekusnes spanielcinu, tak 7467e31c3c2e778999ec965545d37240911706ea

Reagovat
patas92

Jsem jediný, komu se na to s touhle kombinací dresů a nízko položenou kamerou strašně špatně dívá?

Reagovat
ADM

Zatial asi ano, mne sa nepodarilo nájsť funkčný stream doteraz

Reagovat
Rox

Koukám na TV a i tak se mi to špatně sleduju, ale je to taky daný tim, že jsem asi barvoslepej

Reagovat
ADM

zase kamoši

Reagovat
patas92

Reagovat
celeb

Busq

Reagovat
herold

Co to pískal?

Reagovat
LAM

Za tohle penaltu? Při každym rohu může písknout tři kokot

Reagovat
celeb

Stahoval za dres hraca, na ktoreho sla lopta, navyse 3 metre pred rozhodcom. Neviem, co ho to vobec napadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Drzeli se navzajem, a na penaltu fakt nee

Reagovat
smazaný uživatel

jorginhova penalta

Reagovat
dextroza_m

Ty vole co je to za sudího?to bude tak 15 penalt teda dnes..

Reagovat
smazaný uživatel

No penalta to byla...ale že se tohle tahání při rozích xkrát nepíská je taky pravda.

Reagovat
Rox

Tohle kdyby byla penalta pro Barcu tak je všude tisíc článků atd. Takhle si to všichni nějak obhájí.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Sua, pěkná střela

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitic as we know

Reagovat
Rox

Tempo hry zatím skvělý. To ale jak se Rakitič po hřišti plouží je do očí bijící. Dozadu nulovej, dopředu zbytečnej. Ale tak hlavní je, že zahrál proti Mallorce.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád s Mallorkou Kromě toho jsme s ním v sestavě za posledních "pár" dní porazili Dortmund, Atlétiko a Inter, dva zápasy venku.

Reagovat
Rattlesnake

"Kromě toho jsme s ním v sestavě" si přepiš na: ''Navzdory tomu, že byl v sestavě''

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Pokud nevidíš zlepšení výkonů i výsledků od doby, co je v sestavě, tak si můžeš jít píchnout další špendlík do Rakitičovy woodoo panenky.

Reagovat
Rattlesnake

píšu to znovu - ke zlepšení výkonů došlo navzdory rakitičovy.

ivan naprosto saje.

totálně.

kdyby Vidal držel hubu a furt neskuhral do médií tak mu rakitič nevyfoukl jeho spot.

Reagovat
Rox

Zápas s Dortmundem si viděl ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím v mé větě žádné hodnotící stanovisko Raketových výkonů nebo výkonu v zápasu s Dortmundem. Píšu, že jsme s ním v sestavě porazili Dortmund, Atlétiko a Inter, dva zápasy venku. To je fakt.

Reagovat
Rox

Fakt je, že to není rozhodně kvůli Rakitičovi o kterým se bavíme.

Reagovat
smazaný uživatel

To ty od stolu nemůžeš nijak posoudit ani dokázat. Takže to není fakt, ale v lepším případě domněnka, názor, v horším výsledek tvé nenávisti. Fotbal je na tvoje 2D myšlení příliš komplexní hra, kde hrají roli desítky faktorů, které ty zužuješ jenom na Rakitiče. Což je pičovina.

Reagovat
Rox

Ty kráso . Tak já si počkám až zas Barca dostane čtyřku a prohraje i nějakej ten zápas v lize. Pak snad budu mít právo posuzovat výkony hráčů. Jen nechápu proč nemůžu teď, když nejsem slepej.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně můžeš, v tom ti nikdo nebrání. Ale argument, že hráč, který byl sestavách při výhrách v těžkých zápasech, nemá na těchto výhrách ŽÁDNÝ podíl a navíc jako jediný, je jednoduše hovadina.

Reagovat
Rox

ŽÁDNÝ podíl jsem nikde nenapsal.

Reagovat
blaugrana

Tato Barca proste s mladymi energickymi timami hrat nedokaze. Tazkopadna zaloha, priemerna obrana a starnuci Leo to vzdy sam neurve.

Reagovat
ADM

Bože ten stred je na smiech, tadial nám chodia jak keby tam ani nikto nehral

Reagovat
smazaný uživatel

Bus zraketovatel, ale dalo se cekat, ze se na stary kolena nakazi, kdyz je furt vedle nej

Reagovat
boryland

kua jedem Barca!!!!…..

Reagovat
smazaný uživatel

Jezus, to je ospalý výkon tyvole. Messimu se taky moc nechce, ale samozřejmě zase za vše může Rakitič.

Reagovat
technecium

Neříkám, že za všechno, ale jeho alibismus je do nebe volající.

Reagovat
technecium

Zda se mi to, Nebo Rakitič nejvíc přihrávek poslal Stegenovi?

Reagovat
smazaný uživatel

teď svým centrem vytvořil první náznak šance po 20 minutách.

Reagovat
Rox

Nemyslíš ten centr, jak se k němu odrazil míč a byl před brankářem ? Ten zajebal pěkně no

Reagovat
ADM

To je uplne jedno, ako celok je ten stred na smiech, Sociedad ma šancu za šancou a my nedokážeme cez ich stred poslať loptu

Reagovat
technecium

To jak celá záloha propadá v tom pseudopresingu je naprosto směšnný... Ať radši hrajou blok a čekají na kontry, to nám aspoň zatím jde.

Reagovat
ADM

Ja mám pocit, že žiadny top tím na svete nemá taký problém s hráčmi súpera medzi líniami. Absolutne proti tomu nevieme hrať, jednou prihrávkou nám vklude vyradia celú zálohu, pamätám si to už od odvety proti Rímu

Reagovat
technecium

Reagovat
LAM

Valverdeho práce.Ten střed máme pod nim permanentně prostupnej jako blázen a on s tim nebyl schopnej 3 roky nic udělat.Hrozná práce s týmem

Reagovat
Jordi Alba

Antoán

Reagovat
celeb

Griezman

Inak hrame ...

Reagovat
Rattlesnake

grizi

Reagovat
Rox

Griez

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo to prvýkrát čo Suárez prihral Griezmannovi v takejto situácii?

Reagovat
Rattlesnake

frenkie teď těm dvou šášům ukázal co to je podpořit útok

Reagovat
ADM

a nebyť tam, tak ten obranca može hned v zárodku križovať cestu Griezovi

Reagovat
sensei25

Uz prestante s tym Rakiticom.Preco nespomeniete,ze Bus a De Jong hraju taku istu sracku ako on.Obrana prepada,utocna trojica ziadna podpora a cele to pada na nefunkcnu zalohu.Proste hrame bez zalohy.A tym myslim komplet celu zalohu a nie len Rakitica.

Reagovat
smazaný uživatel

Pac je dlouhodobe spatnej?de jong je mozna slabsi dnes ale furt vycniva, bus jde linearne dolu ale narozdil od raka, aspon ma kam sestupovat

Reagovat
Majk91

V dnešnej dobe kedy sa hrá rýchly a fyzicky náročný futbal, je záloha v zložení Busquets - Rakitic proti dobrým tímom totálne nepoužiteľná. Ten ich slimačí pohyb ma strašne irituje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

De Jong,Arthur,Alena(Puiq) bydle mě byla v poho,ale pod Valverdem asi nebude.

Reagovat
Rox

Reagovat
popltak

Sociedad a dobrý klub, ok

Reagovat
technecium

Tak United by z Anoety odjeli s 4kou

Reagovat
Rox

Jak může fanoušek United něco psát ? Když hrál Manchester s Barcou tak to byla ostuda.

Reagovat
popltak

Proč by nemohl? Ano, ostuda to byla prohrát proti cirkusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je lepší než jakýkoliv klub v tvých oblíbených.

Reagovat
LAM

Klasická bramboračka na Sociedadu.Penalta směšná,ale co už.Naše hra zálohy je děsná a jedinou kvalitu má tak De Jong.Jinak to není špatnej průběh do druhýho poločasu,ale nesmíme zařít zas ospale.

Reagovat
Phillipinho

Ten Suarez je nešika

Reagovat
Rattlesnake

málem to zmastil ale vyšlo to.

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne naivni braneni RSO. Jednak hrozne vysoko, jednak roztazene a jednak bez pressingu. Easy gol pro Barcu.

Reagovat
ADM

Ty vole, skoro to nedal, sa mu to odrazilo od druhej nohy

Reagovat
smazaný uživatel

Easy squeezy otočka

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju sobotni zimni vecery. Vsude tma, klid a v tv takove zapasy

Reagovat
ADM

Ty vole Ivan, 7 hráčov pred vápnom a on to odkopne do out-u

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Coutinho 3+2. Jistý uživatel dnes prožije mnoho orgasmů

Reagovat
ADM

Bremy už od Bayernu posledné roky ani nedostanú menej ako 6

Reagovat
technecium

a hraje z křídla, tak to asi nebylo pozicí

Reagovat
smazaný uživatel

Si tam zakoncil v pohode nerušeně ve vapne To je defenziva.

Reagovat
smazaný uživatel

Gol gol gol

Reagovat
dextroza_m

WTF MATS?

Reagovat
Rattlesnake

tečovanej centr, těžko mu to vyčítat.

Reagovat
2miguel1

Toto nal lepšie zahrať

Reagovat
Rattlesnake

šáhnout do něj musel. tohle je spíše smůla než vyloženě chyba.

Reagovat
ADM

A je to tu. Stegen urobil chybu, ludia sa čuduju. Ale že ten tím zase prestane tlačiť na uplne zlomený Sociedad??? WTF!!

Reagovat
dextroza_m

No dobře, ale po těch jeho wonder zákrocích udělá chybu jako člověk, to nepobereš

Reagovat
technecium

I Lev Jašin dělal chyby a to by mohl Stegenovi zavazovat kopačky

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
valloire

Reagovat
Phillipinho

Proti Mallorce udelal taky chybu mimochodem. A docela velkou

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Zas smatlak chorvatskej, vepredu k nicemu, vzadu naoko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ne Videli jste tu oslavu a'la Bryans, jak si nabili?

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Messi rozhodne

Reagovat
dextroza_m

Toho jejich pressingu na branaře a obránce by se mělo využít nějakým bleskovým brejkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Dokud tam bude tRagitič, tak nic... Jeho předbíhá na stovce o 10 m rozhodčí..

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa mel dneska sedet. Nejhorsi hrac na hristi s Portem

Reagovat
popltak

Reagovat
technecium

Messi hraje?

Reagovat
Rox

Čeká na půlce až se dostaneme z vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

faktor monreal

Reagovat
ADM

Ten už v hlave vidí biele dresy, dnes uplne mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Alba takovy ledabyly odkop, co z toho je.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nahoru dolu. RSO hraje hodne na riziko.

Reagovat
YNWA__MSN

Coutinho

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsi vyklidneny?

Reagovat
YNWA__MSN

jo

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobre. A vidis, Leciester ztratil

Reagovat
YNWA__MSN

paráda Teď by ještě mohl Arsenal uhrát alespoň bod

Reagovat
Switchback

ten druhej gól

Reagovat
Jordi Alba

Vidal

Reagovat
Rattlesnake

ivan jde dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal rudá, zmrd

Reagovat
ADM

Každý jeden vonkajší zápas lietajú dlhé lopty na Griezmanna, ktorý to má hlavičkovať dozadu na Luisa (pravdepodobne) ale Luis je nonstop 20 metrov mimo. Mastermind Ernesto

Reagovat
Jordi Alba

Ten tým hlavně neumí vytvářet tlak na konci zápasů za nepříznivého skóre, většinou prostě nemá nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz je to z obou stran hrozne hektické a neusporadane

Reagovat
dextroza_m

Aleňa se mí líbí, má dribling, nahrávku i přehled.

Reagovat
ADM

Ved snád ani nemal loptu

Reagovat
dextroza_m

sleduj ty zapasy..

Reagovat
valloire

sleduj ty zápasy..

Reagovat
dextroza_m

Proč Suarez nestřílel? Ty vole

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
technecium

Tvl jak tu první mohl písknout a tohle ne? Zas nás rozhodčí zařízl

Reagovat
smazaný uživatel

Pique

Reagovat
technecium

Penalta proti nám byla po v podstatě totožné situaci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta byla ještě víc nepochopitelná

Reagovat
LAM

Jseš kokot když tohle nevidíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
marke7

On to vidí, ale je kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc toho zebraka95 resit

Reagovat
ADM

Ved to bola penalta

Reagovat
dextroza_m

Penalta jenom jak se hodí, fakt odpad.

Reagovat
LAM

Banda čůráků no.Ale v LL mě tenhle výrok nepřekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrdi

Reagovat
dextroza_m

To je jedno, v týdnu budeme první v lize stůj co stůj Visca!

Reagovat
herbage

Jak je to s VAR ve španělské lize? Video si může vyžádat jen hlaavní rozhodčí nebo i videorozhodčí může upozornit hlavního, aby se podíval?

Reagovat
LAM

Může ho upozornit,ale to se teď nehodilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej zarez od rozhodciho

Reagovat
popltak

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle si vzpomenu, až tady zase někdo rozjede tu pohádku o tom, jak je Barca jeden z klubů, které tlačí sudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tlaci jinak by dohravala v oslabeni protoze vidal mel byt vyloucen

Reagovat
CHONG

Reagovat
netopier

Že vás to baví dlhé roky sa stále dookola hádať o tom istom...

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

Zaslúžená strata bodov, prvý polčas uplny otras, a keď konečne máme nepretržitý tlak tak polavíme a dostaneme gol, a potom sa nedostaneme do hry. Klasika.

Reagovat
LAM

Jedna z mála chyb Stegena no.Takhle vyrážet míč před sebe na malý vápno.

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopil jsem ho vůbec. Ten balon letěl úplně do prdele. Kdyby na to nesahal, tak by se nic nestalo. A on to ještě vyrazí takhle debilně před sebe. Strašná chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to tecoval raketa...to ses zas po bitve general

Reagovat
Dr. Admess

Jak měl vědět, že vzadu není žádný hráč Socek? Kdyby to pustil, ten hráč tam byl, dává do prázdný zas a zase by se vyčítalo Stegenovi, že na to nereagoval.

Tam bych naprosto vylískal Piquého, jednak nechal projít centr, jednak nechal hráče úplně volného. Ze dvou možných úkolů nesplnil ani jeden, což by přitom i stačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

po takovemto mici musi jit brankar uplne kdykoli, zvlast, kdyz to bylo tecovane a nevi presne, kdo kde je a reaguje instinktivne

Reagovat
ADM

Stegenovi nebudem absolútne nič vyčítať, ten keby teraz pustil 5 zápasov po sebe tak stále mu môžme nohy bozkávať. Nepochopím tak neschopný stred ihriska, aj keď hráme 4-4-2 a zabíjame Grieza Hladáme únik po stranách ihriska a pritom nehráme na krídla, fakt nemá hlavu a pätu tento futbal. Na strede mal dohrávať Griez, ktorý by sa sťahoval po lopty a na kraj mal ísť Fati na protiútoky, miesto toho tam pošleme Vidala ktorý je už dobrých pár zápasov skôr kolkár než futbalista

Reagovat
Gazdo

pasaz s kridlami hlavne

Reagovat
Visca el barca

Rakitic a Busi spolu prostě nemůžou hrát. I přes ten první poločas , nás prostě sudí poškodil a vzal nám penaltu.

Reagovat
Ed_Hazard

Pozeram ze o Odegaardovi ani slovo. Zapas mu asi moc nevysiel, ci?

Reagovat
CHONG

Zbyněk na merengues.cz psal, že byl výborný, tak těžko říct

Reagovat
dextroza_m

To je taky slusny magor :-) Barca vyhrava zasadne se stestim, Messi je marny, vsichni rozhodci nam pripiskavaji etc.

Reagovat
CHONG

On není špatný, ale názory na Real vs. Barca má jako já před pěti lety, no

Reagovat
misinho7

no to iste na ForcaBarca(Perez kupuje LM, kupuje GB, real ma stale iba stastie atd)... podla mna si kazdy tym prejde dokym nedospeje(u niektorych to pretrvava bohuzial aj potom )

Reagovat
dextroza_m

Tam to nectu, male decka..

Reagovat
Generalní Gladiator

merengues.cz

Reagovat
misinho7

co ti pride smiesne? merengues.cz mi pride ako v pohode stranka, hlavne s normalnymi diskutujucimi a objektivnym spravodajstvom..niekedy som chodil na bilybalet.cz (niekedy sa to volalo real-madrid.cz) ale tam sa natahalo tolko spiny do diskusie ze to nema zmysel...potom forcabarca.sk to je tiez jedna katastrofa, ta diskusia a hlavne clanky Lukasa akoze objektivita level 0

Reagovat
CHONG

Je to fan stránka, takže v komentářích samozřejmě moc objektivity nenajdeš a v článku jim to občas taky ujede, ale v porovnání s některými jinými fan stránkami je to pořád studnice moudrosti

Reagovat
misinho7

a co sa tyka objektivity tak jasne ze na stranke Realu nebudu na Barcu padat chvaly ale stale je to podla mna na velmi dobrej urovni v porovnani s dalsimi strankami. Musim povedat ze az na na par vynimiek su tam velmi dobre nazory, hlavne dost objektivne.

Reagovat
Ed_Hazard

Úprimne, ak si to porovnám s forcabarca...okej stop, to vôbec porovnať nejde Merengues.cz je v pohode, dokonca tam nie je problém nájsť kritické komentáre, resp. uznanlivé v prospech Barcelony.

Reagovat
ADM

Hral velmi dobre, za mňa spolu s Griezom asi najlepší hráči na place, no v kľúčových momentoch mu vždy niečo chýbalo (presnosť prihrávky, strela atd)

Reagovat
misinho7

podla mna dost dobry vykon ale mal tam asi dva situacie kde by v inych pripadoch na 90 % nahraval do sance ale tu to zobral na seba, chcel asi moc stretli ten gol proti Barce

Reagovat
sensei25

Moj nazor je zas opacny.Nehovorim,ze hral zle,ale nevidel som v nom nejaku extratriedu.Myslim,ze takych zaloznikov ako je on beha po travniku velmi vela.Rozhodne som cakal od neho nieco viac.Teda aspon podla reci,ze aky to je super talent.Ale je to vec nazoru.

Reagovat
Ed_Hazard

Blbosť, včera to bol fajn výkon. Malo to muchy, ale aj tak fajn. Každý nech si urobí vlastný názor

https://www.youtube.com/watch?v=8baz34lvcr8

Reagovat
misinho7

proti vam urobil par zlych rozhodnuti ked mal nahrvat a strielat, asi to bolo tym ze vlemi chcel dat gol..inac celu sezonu fantasticky jeden z najlepsich zaloznikov v lige momentalne ak nie najlepsi co sa tyka formu, je to klenot a som rad ze po tych hejtoch a vymechoch ukazal co v nom je

Reagovat
misinho7

jezis ked pisem komentar na mobile pri tom ako kracam tak to dopadne..skoda ze tu nie je moznost este editacie

Reagovat
Switchback

Mi přišlo, že hrál dobře. Sice mu pár finálních přihrávek nevyšlo ale jinak jde vidět, že má přehled. To bude strašně super hráč

Reagovat
misinho7

Ako to poskladame s Odegaardom dalsi rok ked pride? On hraje skor AM nie? na co Zizu moc nehraje. Jedine ze ho nejak daju to tej trojclenej zalohy s tym ze bude sa vysuvat nejak vyssie.

Reagovat
Raul=Real

Dilema bude skor Pogba + Toni, Case, Fede, Martin... Uvidime co Luka a iSCO (James, Kova, Ceba)

Reagovat
misinho7

no ak bude Valverde pokracovat v tom ako sa rozbehol a pride Martin tak Pogba je totalne zbytocny a tie peniaze snad vrazime do Mbappeho a mame vyriesenu supisku... Ta zaloha Case,Toni,Valverde je top, tam len nejak bude treba potom pretlacit Martina. Isco sa rozbieha a pod ZZ mu to ide ten snad zostane, Ceballos podla mna slabota ten bude predany. James tak isto asi pojde. Kova uz je predany nie? a Luka ak bude chciet zostat tak to bude fajn ako nahradnik, nieco ako teraz vyzera ze sa s tym zmieril.

Ale dalsie leto nam naozaj treba investovat iba do Mbappeho ked tak inac to mame poriesne fantasticky. Prakticky dve velke posily Martin a Achraf sa vratia z hostovacky.

Reagovat
Raul=Real

Ja Pogbu tiez povazujem za zbytocnost, podobne ako Mendyho, ale ZZ no Regui sa ukazuje tiez dobre, no on myslim dostane este 1 rok hostovacku... Pride Achraf a myslim ze aj stoper (Nacho podla mna uz bude chciet odist a Vallejo dalsia hostovacka alebo predaj)... Zaloha s Martinom a pri Fedeho vykonoch je poriesena, akurat by som este doriesil cistokrvne DM... Kova jasne uz je out .... Peniaze z nepotrebnych hracov by mali pokryt DM a CB... Mbappe podla mna pride az 2021 ked bude mat rok do konca zmluvy

Reagovat
Ed_Hazard

Žiadny Pogba, neblbnite už s ním

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že půjde. Už se na to třese dost dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jak se rozehrál Valverde a má se vrátit Odegard úplně zbytečný ho kupovat

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by spíš zajímalo, co chce zz dělat s iscem. Zabijite mu nejlepší léta kariéry.

Reagovat
Ed_Hazard

Isco si sám zabíja najlepšie roky života. Jeho tempo hry sa dá porovnať miestami k dôchodcovi. To je niečo šialené.

Reagovat
misinho7

Isco je zaujiamvy pripad. Posledne zapasy ale dostaval sancu a hral paradne. Tipujem ze proti vam bude v zaklade tiez lebo budeme hrat asi 4-4-2. Ale celkovo on je zvlastny. Technika, dribling paradne. Niekedy momenty genia ale zabija to tym spomalovanim. Ale ZZ ho ma rad, sice to ta nevyzera ale pri tych nasich uspechoch ho dost vyuzival ale nikdy sa nestal uplnym clenom zakladu. Podla mna ostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten dnesni zapas Realu neni jen o trech bodech, ale taky o pohode do Clasica. Kdyby vyhráli na Mestalle, tak to pro ne bude pohon.

Reagovat
smazaný uživatel

+ 2 dneska a - 3 v EC ? Kdo bude v pohode ?

Reagovat
smazaný uživatel

To se brzy dozvime

Reagovat
Ed_Hazard

U nás hlásia na stredu +5 aj napriek tomu že je december. Tak budem dúfať

Reagovat
smazaný uživatel

bude pak -1 ... ale +2 je akorat

Reagovat
Ed_Hazard

Thibo - Nacho, Varane, Ramos, Carvajal - Kroos, Modric, Valverde, Isco - Rodrygo, Benzema

Reagovat
misinho7

Paradna zostavicka. Snad Isco bude pokracovat vo vykonoch. Jedine co mi vadi je Nacho na lavom beku. A cenim ze posadil Caseho aby sa nevykartoval. Snad ho tam nejak zastupia.Tuto sezonu hral stale, som zvedavy ako to pojde bez neho.

Reagovat
Ed_Hazard

No mna Isco moc nepresviedca. Odohral tak 2 zapasy s ktorymi splnal nejake vyssie kriteria, inak tazky priemer. A pripada mi ako keby hral s 2kg zavaziami na nohach. Neuveritelne je pomaly.

Reagovat
misinho7

no podla mna hral dobre, hlavne proti PSG to bola parada, hrac s takou techniou snad ani nie je, ako sam Eden povedal ze Isco je v tomto vynimocny ale co ho zraza je ta pomalost a spomalovanie hry, ja nechapem ze mu doteraz niekto nepovedal ze ak by toto zmenil tak by bol uplne inde, kludne aj najlepsi zaloznik

Reagovat
Gazdo

ten chalan ma vsetko

Reagovat
Ed_Hazard

Reguilon dnes zatial paradny vykon

Reagovat
misinho7

moze sa snazit kolko chceme mame frantika Mendyho skoda no, podla mna ho Zizu spat nezoberie

Reagovat
misinho7

kolko chce*

Reagovat
dextroza_m

Cmon Netopyri!!

Reagovat
Ed_Hazard

Ale hovňo.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by ne

Reagovat
smazaný uživatel

160 eur za lístky. Asi proto neni vyprodáno.

Reagovat
Rox

Líbí se mi jak záloha Realu pracuje a podporuje útok . Na tohle by se měl dívat chodící Rakitič s Busquetsem. Když to vidím, tak je mi Lea líto ještě víc.

Reagovat
dextroza_m

Já bych zálohu viděl Jong - Vidal - Arthur

Reagovat
Rox

Otázka zase taky je, jestli ta hra bude lepší po změně jednoho nebo dvou hráčů. Valverde už měl bejt prostě dávno pryč. Je mi smutno, když vidím jak hrajou ostatní týmy. Snad to v lize mistrů neskončí zas nějakým debaklem.

Reagovat
dextroza_m

Lize mistrů nevěřím vůbec. Měl letět po Římu, nechápu. Xavi musí v létě přijít. Nebo ten borec z Ajaxu.

Reagovat
Rox

Reagovat
smazaný uživatel

Vylet v Rime jeste chapu, ze nedostal kosem.

Ale po Liverpoolu by uz mel Ernesto chodit navzdy sam.

Bohuzel ted stale chodi na Camp Nou s jeho muzstvem

Reagovat
misinho7

Sance boli skoda ze sme nepremenili. Snad tam jeden padne.

Reagovat
smazaný uživatel

chvili sem kouk na real a solidni tlak vytvarej, vale takova unyla, je otazka casu kdy dostanou gol

Reagovat
LAM

Vale hrála v LM velmi těžkej zápas,naproti tomu většina sestavy Realu odpočívala.

Reagovat
netopier

Valencia takto hrá cielene. Väčšinou zvyšujú tempo v 2. polčasoch

Reagovat
LAM

No uvidíme.Dle mě ten zápas má dost vlivu.

Reagovat
misinho7

Reagovat
LAM

?

Reagovat
smazaný uživatel

hrala zapas v utery a dnes je nedele jestli sis nevsiml

Reagovat
Phillipinho

Ale jak tezkej a dneska hrajou se stejnou sestavou. Maji 7 zranenych hracu.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi koukal na jiny zapas. Ten tlak za 1.pol cas je nicotne a RM mohli klidne inkasovat po hlavicce. Remizka 1.pule uplne v pohode pro Valencii.

Reagovat
netopier

po prvom polčase to bolo 2:6 na šance

Reagovat
smazaný uživatel

No tak vidis 1 - 0. Sance bylo vice, ale platonicky. To same ve 2.polocase. Je to opticky prevaha, ale prdlajs tlak a dominance.

Reagovat
netopier

Ak by z každej väčšej šance padol gól, tak by Real vyhral 5:11. Čiže je to skutočná prevaha, nie optická.

Reagovat
smazaný uživatel

SOLER POSOLIL

Reagovat
Rox

Ten zápas mě fakt baví

Reagovat
Ed_Hazard

Čuráci. Väčšinu zápasu sme ich drtili. Jebat, šťastie nám proste nepraje

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
valloire

a s Barcelonou slavně padnou

Reagovat
smazaný uživatel

To není o štěstí, ale o naší neschopnosti. Už po několikáté v této sezoně.

Reagovat
Ed_Hazard

Niekedy je medzi impotenciou a smolou tenka ciara. Rodrygo aj Benzin mohli skorovat po hlavickach, Vinicius na vapne mohol posuvat do strely Modricovi, Kroos aj Modric tam palili pekne strely tiez. Skoda, velka skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Impotence

Reagovat
REPLIKATOR

Gooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
valloire

Case tam nebyl.

Reagovat
madridcan

Na tohle si vzpomenu, až tady zase někdo rozjede tu pohádku o tom, jak je Barca jeden z klubů, které tlačí sudí.

Reagovat
dextroza_m

Hezky, ted vydrzet.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Misinho7 a ta jeho supr forma

Reagovat
Ángel di María 22

Tohle jsou bohuzel uplne jasny zapasy, bez kridel to proste vzdycky bude totalne impotentni hazena. Kdyz jsme v plny sestave s Hazardem, tak to jediny snese nejaky prisnejsi parametry, i kdyzk dokonalosti to ma porad daleko. Ale jakmile tam neni ani on, tak uz vubec neni kdo by realne ze stran mohl hrozit, nebezpeci neexistuje. Bez kvalitnich kridel proste nelze hrat poradnej fotbal, musime jeste pockat na leto. A druha vec je dynamicks zaloha, ale to je s tim hodne spojeny. Letos z toho ani uspech byt nemuze a tohle jsou presne ty zapasy, kde to vzdy bude hrozne videt. Clasico bude od nas impotence, tam neni kde brat nebezpeci momentslne.

Reagovat
Gazza.8

Nedivím se ničemu. Ztráta Barči = dojebem to

Reagovat
smazaný uživatel

BENZEMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois to mohl dat sam, skoda

Reagovat
vilp

Reagovat
Firkraag

Týýjo, fakt pěknej zápas

Reagovat
Gazza.8

Reagovat
smazaný uživatel

Kur×a drat

Reagovat
valloire

goooooooooooooooooooooooooool Real Madrid střílí gooooooooooooool

výborně Kurtoa a Legenda

Reagovat
dextroza_m

Uz se tak radujes i z bodu, hezky..

Reagovat
valloire

raduju se, že se Real nikdy nevzdává

Reagovat
REPLIKATOR

Garay

Reagovat
kaja900

Už sem myslel že ho dá Kurtoa, to by byl mazec aspon ten 1 bod teda no

Reagovat
marke7

Vtipné, jak se v závěru při zápasu Realu používá VAR na každou kravinu, ale včera bylo nějak mimo provoz.

Reagovat
Visca el barca

Škoda Vale. Ale i tak jsme první a ve středu jdeme do trháku. Btw Vinicius je šílený tragéd.

Reagovat
Raul=Real

S Vinckom suhlas

Reagovat
misinho7

dnes mu to nevyslo, o nic sa sam nepokusil... stale je ale mlady len je skoda ze tie nevyronane vykony strieda tak sialene ze raz hraje jak kral a robi si z protihracov kuzelky kde si dava solickaa potom ale prekopne branu a zas dalsi zapas nevie nehrat pripadne triefa prveho hraca a nahrava dozadu

Reagovat
Raul=Real

Len toto ze ako kral hraje len 1z5 zapasov

Reagovat
netopier

Z poslednej šance boha krista....

Reagovat
Ed_Hazard

3 body vam nepatrili, to musis uznat..

Reagovat
netopier

áno, ale dostať úplne na konci gól zamrzí

Reagovat
CHONG

Je teda pravda, že jsem to sledoval při práci na půl oka, ale Valencie mi přišla lepší...

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
valloire

v druhý půli vo fous

Reagovat
smazaný uživatel

Me to prislo, ze 1.puli remizka pohoda na obe strany.

Ve druhem souhlasim s tebou...

Remizka spravedliva, ikdyz impotence zalohu, utok, kraj Realu je varovne a obrana tuplem hrozive.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele