LaLiga - preview 14. kola

22.11.2019, 08:37, aktualizováno 24.11.2019, 08:56
Previews
Pěti zápasy bude dnes dohráno čtrnácté kolo španělské nejvyšší soutěže. Sevilla cestuje do Valladolidu a hodlá se dotáhnout na vedoucí dvojblok Barcelona, Real Madrid. Espanyol hostí Getafe, Osasuna přivítá Athletic, Eibar si to rozdá s Deportivem Alavés a Villarreal bude měřit síly s Celtou Vigo...
Espanyol Barcelona - Getafe CF  (neděle 12:00)
Espanyol se evidentně soustředí jen na Evropskou ligu, jinak si jeho počínání nedovedu vysvětlit. V ní totiž naprosto suverénně vítězí, zatímco v LaLize se jen těžce sbírá ze dna. Povede se mu vylepšit své postavení proti silnému Getafe?

V neděli v poledne bude na domácím trávníku Estadi Cornellà-El Prat pokračovat mise trenéra Pabla Machína. Ten počátkem října vystřídal kolegu Gallega na lavičce Espanyolu a jeho úkol zněl jasně - nenechat tým v pásmu sestupu, ale co nejdřív se z něj dostat. A přitom, pokud možno, postoupit ze skupiny Evropské ligy. Nemalé požadavky. A Machín je zatím z poloviny plní. V Evropské lize působí jeho tým naprosto suverénně.

LaLiga ale katalánskému týmu připravuje každý víkend s železnou pravidelností jedno zklamání za druhým. V ní Espanyol prohrál už tři zápasy v řadě a za posledních deset ligových duelů se mu povedlo vyhrát jen ve dvou duelech. To Espanyol srazilo až na předposlední příčku a na jeho kontě ponechalo pouhých osm bodů. Espanyolu se nedaří ani na jednom konci hřiště. "Pyšní" se totiž nejhorší obranou ligy a taky nejhorším útokem (jen sedm branek).

Domácí půda by mu tentokrát ale mohla pomoci, protože proti Getafe se mu doma vždycky dařilo. Celek z předměstí Madridu zde totiž vyhrál naposledy před dlouhými šesti lety. Moc branek v tomto souboji asi čekat nemusíme, protože víc než dva góly padly jen třikrát za posledních sedm let.

Sergi Darder, jediný střelec z minulého kola proti Atléticu, uvedl: "Myslím, že první poločas minulého kola se nám povedl. Je potřeba na něj ale navazovat. Nevím, co se stalo, že jsme ve druhé půli tak odešli, ale nestalo se nám to poprvé. Je nutné, abychom ukončili zápas v náš prospěch mnohem dřív. Proti Getafe to bude velmi náročný duel, protože náš soupeř zvládá nasazení ve dvou soutěžích lépe a v tabulce na nás má velký náskok," dodává Darder na adresu momentálně sedmého Getafe. Tomu se v minulém kole ale také nedařilo podle představ, protože jen bez branek remizovalo s Osasunou.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Bernardo, David Lopez, Calero - Javi Lopez, Roca, V. Sanchez, Victor Gomez - Darder, Vargas - Ferreyra
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Cucurella, Cabrera, Djené, Damian Suarez - Kenedy, Arambarri, Maksimović, Jason - Jaime Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 2.96 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Athletic Bilbao  (neděle 14:00)
Bilbao se vzmáhá a díky zlepšující se formě začíná opět útočit na pohárové příčky. Teď však musí řešit velkou ztrátu v podobě zranění tahouna ofenzivy Ikera Muniaina. Dokáže si s ní poradit na půdě Osasuny, jež umí být velmi nebezpečným soupeřem?

Kdybyste se zeptali hráčů Osasuny na to, s kým hrají neradi, jednou z nejčastějších odpovědí by určitě bylo Bilbao. Za posledních dvacet let totiž fandové klubu z Pamplony registrují pouze sedm výher a poslední z nich je už víc než sedm let stará. Od roku 2012 se daří v podstatě jen Bilbau, které jen v jednom případě nedokázalo vyhrát a body se dělily. Pravda, Pamplona nějakou dobu v LaLize chyběla a dostala se do ní až před touto sezonu.

A ráda by v ní vydržela co nejdéle. Nějakou dobu jí trvalo, než se dění v první lize přizpůsobila, ale teď už nepůsobí jako vyplašený nováček. V posledních deseti kolech prohrála jen dvakrát a daří se jí držet se kolem středu tabulky. Velkou oporou jí je taky domácí prostředí, protože na Estadio El Sadar vyhrála tři poslední duely.

Minulé kolo jí na účet přineslo další bod a tentokrát byl hodně ceněný. Osasuna totiž dokázala udržet čisté konto s Getafe, pohárovým účastníkem. A mladý obránce Nacho Vidal doufá, že se jeho celku něco podobného podaří i proti Bilbau.

"Faktem je, že v minulém kole nám dalo bránění hodně zabrat. Pořád se musíme zlepšit ve vzájemné komunikaci, která je pro každý tým klíčová. Pokud to zvládneme a zvykneme si na to, jak na sebe na hřišti reagujeme, bude to pro nás velká pomoc. Proti Bilbau nás čeká spousta práce, protože je to velmi aktivní a zkušený tým."

Tým, který v současné době čelí velké ztrátě. Přišel totiž o tahouna ofenzivy, Ikera Muniaina. Útočník baskického celku si poranil stehenní sval a mimo hru bude asi měsíc. Minulé kolo se Bilbau povedlo i díky němu, protože Muniain načal obrat proti Levante. Tři body umožnily Bilbau dostat se na současnou šestou příčku.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Estupiñán, Roncaglia, D. Garcia, Nacho Vidal - Rubén García, Merida, Brašanac, Roberto Torres - Ávila, Brandon
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Martinez, Yeray, Capa - Unai Lopez, D. Garcia - Iňigo Cordoba, Raul Garcia, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.06 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Deportivo Alavés  (neděle 16:00)
Fotbalisté Eibaru věří, že jim reprezentační přestávka pomohla vzpamatovat se ze čtyřbrankového přídělu od Realu Madrid. Do této doby si Eibar vedl dobře, konečně začal sbírat body a unikat sestupovému pásmu. Co platí pro Eibar, platí i pro Deportivo Alavés, které je v tabulce se stejným počtem bodů na čtrnáctém místě.

Domácí porážka od Realu Madrid byla jistě nepříjemná, zároveň Eibar moc dobře ví, že důležitější zápasy má teprve před sebou. Jedním z nich je i nedělní klání proti Alavésu, tedy sousednímu týmu z tabulky.

Eibar po katastrofálním začátku ligy konečně zabral a začal pravidelně sbírat body, což ho katapultovalo mimo sestupové příčky. Patnácté místo ale není to, co by vedení klubu chtělo. Los Armeros loni skončili na dvanáctém místě, předloni dokonce na devátém a s umístěním v první polovině tabulky by byli po sezoně spokojeni. K tomu domácí potřebují další dobré výsledky a proti Alavésu mají slušnou šanci. Od roku 2013 prohráli s konkurenčním baskickým mužstvem jen jednou a například loni ho na vlastním stadionu Municipal de Ipurua dokázali těsně porazit.

Jenomže stejné cíle má i Alavés a prakticky pro něj platí totéž, co pro Eibar. I forma Alavésu je poměrně slušná, doma Depor ze čtyř zápasů ani jednou neprohrál, třikrát dokonce vyhrál, avšak špatnou bilanci má na hřištích soupeřů, kde získal jenom jeden bod. Horší venkovní bilanci má jen Mallorca, která mimo svůj stadion ještě nebodovala. Právě venkovní výsledky chce Asier Garitano nutně zlepšit, jinak jeho tým nemá šanci do první poloviny tabulky proniknout.

Eibar bude mít k dispozici kompletní kádr, což je vedle domácího prostředí další velká výhoda. To samé se ovšem nedá říci o Babazorros. Depor se musí obejít bez potrestaného dua Laguardia, García.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Arbilla, Oliveira, Blasis - Inui, Diop, Escalante, Orellana - García, Enrich
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Navarro, Ely, Duarte - Vidal, Piňa, Wakaso, Rioja - Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.45 - 4.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Celta Vigo  (neděle 18:30)
V neděli v podvečer se na Estadio de la Cerámica představí Villarreal a Celta Vigo. Hostům se vůbec nedaří, což by měl po reprezentační přestávce změnit nový trenér Óscar García. Ten si svojí premiéru odbyl už proti Barceloně, avšak z Camp Nou se body přivézt nepodařilo. Villarreal je na tom v tabulce lépe, i když ani on před pauzou neoslňoval a třikrát v řadě nedokázal zvítězit.

Trápení Celty Vigo nebere konce, což se vedení rozhodlo řešit změnou trenéra. Frana Escríbu nahradil po porážce s Getafe Óscar García. Nový impuls dostala Celta před zápasem na Camp Nou, kde se s body stejně tolik nepočítalo. Důležité je, že García dostal alespoň trošku prostoru tým poznat a o reprezentační přestávce na spoustě věcí zapracovat.

Jestli léčba pod Garcíou zabere ukáží až výsledky, ale Celta to ani v následujícím kole ve Villarrealu nebude mít jednoduché. Vedení moc dobře ví, že v dalších zápasech do konce kalendářního roku musí bodovat. Postupně Celtu čeká Valladolid, Leganés, Mallorca a Levante, tedy všechno celky z druhé poloviny tabulky. Pokud by ani tyto zápasy tým z Galície nezvládl, měl by to v boji o záchranu dost složité.

Body a zejména na domácím hřišti potřebuje i Villarreal, aktuálně jedenáctý tým soutěže. Měsíce září a říjen se Žluté ponorce vydařily, klub nasbíral pět výher, jenomže počátkem listopadu formu ztratil a tři zápasy v řadě nedokázal vyhrát. Trenér Javier Calleja ví, že pro útok na evropské poháry potřebuje jeho tým pravidelně bodovat a vyvarovat se podobným výpadkům. Reprezentační přestávka by měla Žluté ponorce pomoci zkonsolidovat síly a znovu se vrátit na vítěznou vlnu.

Dobrou zprávou pro Celtu Vigo je, že je k dispozici Santi Mina. Kdo však do utkání určitě nezasáhne jsou Claudio Beauvue a Rubén Blanco. Villarreal zase nemůže počítat se zraněnými Sorianem, Guerrou a Morenem. Hrát nebude ani potrestaný Raúl Albiol.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Quintillá, Torres, Mori, Peňa - Cazorla, Iborra, Anguissa - Gómez, Ekambi, Moreno
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Aidoo, Araújo, Olaza - Beltrán, Lobotka, Cheikh - Aspas, Fernández, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.02 - 4.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Program 14. kola nejvyšší španělské ligy zakončí duel jasného favorita s outsiderem, který však bude mít jednu výhodu. Sevillu čeká nedělní výlet na stadion Josého Zorrilly do Valladolidu, kde za posledních dvacet let dokázala vyhrát jen jednou.

S vyhráváním na stadionu José Zorrilla ve Valladolid má jen málokdo tak velké potíže jako Sevilla. Ačkoli se jedná o střet dvou různých světů, zkušenější a kvalitnější celek si domů body nevozí. Alespoň ne po třech. Od přelomu tisíciletí se Seville povedlo vyhrát na půdě Valladolidu jen v jednom utkání a to při posledním výjezdu. A taky v tomhle případě se na vítězství poměrně nadřela, protože oba góly zaznamenala až v posledních deseti minutách utkání.

Sevilla dobře ví, že ji ve Valladolidu čeká tvrdá práce, o čemž je přesvědčen i trenér Julen Lopetegui. "Jak vím z historie, Seville se ve Valladolidu nikdy nedařilo. Pokaždé jsme se tam setkali s nebojácným a dravým týmem, jehož obrana hrála velmi kompaktně. Musíme si dávat velký pozor i na brejky našeho soupeře, kterými by nás mohl velmi snadno zaskočit a způsobit nám nepříjemné ztráty. Podle mě to bude utkání založené na vytrvalosti a správném načasování. Rozhodně si tam ale jedeme pro výhru."

To se ostatně Seville poslední dobou obecně daří a je jedno, do jaké soutěže právě nastupuje. V Evropské lize poslední tři duely s přehledem pokaždé vyhrála a zvýšila tím svůj náskok na další týmy ve skupině A už na osm bodů. LaLiga je přeci jen o něco těžším oříškem, ale i ta pro Sevillu v nedávných týdnech skýtala mnoho radosti. Po remízách se silnými týmy jako Valencia a Atlético Madrid se Sevilla vrátila na vítěznou vlnu v minulém kole.

Těsně před přestávkou vynucenou bojem o mistrovství Evropy totiž zvládla veledůležité El Gran Derbi, tedy souboj s městským rivalem, Betisem. Díky tomu se vyšplhala na současnou čtvrtou příčku a má stejný počet bodů jako třetí Atlético.

Real Valladolid je na tom o poznání hůř. V tuto chvíli mu patří až třináctá pozice se sedmnácti body na kontě. Valladolid se zatím plácá kolem středu tabulky a umí zahrozit. Jen v minulých deseti duelech obral o body například Granadu, Atlético Madrid nebo Athletic Bilbao.

Poslední kolo se mu ale moc nepovedlo. Real Valladolid jel na půdu Deportiva Alavés a vracel se s velmi špatnou náladou. Od domácích totiž dostal tři branky a jeho výkon vůbec neodpovídal ambicióznímu týmu. Proti Seville celkově nemá příliš dobrou bilanci, protože naposledy se v utkání s ní cítil jako vítěz v roce 2012. Před vlastními fanoušky už ji neporazil devět let.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Nacho Martinez, Salisu, Olivas, Moyano - Villa, Michel, Alcaraz, Plano - Sandro, Sergi Guardiola
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Reguilón, Koundé, Diego Carlos, Navas - Joan Jordan, Fernando, Banega - Nolito, De Jong, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.32 - 3.62 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - FC Barcelona  (sobota 13:00)
Barceloně se nadále daří unikat před svými nejbližšími pronásledovateli, především pak před druhým Realem Madrid. Další body v boji o udržení první příčky plánuje získat v Leganésu. Tomu se zatím lepí smůla na paty a je až na posledním místě.

Téměř před rokem se Estadio Municipal de Butarque v Leganésu dočkalo ohromného spektáklu. Domácímu outsiderovi se totiž povedlo porazit slavnou Barcelonu! Blaugranas sice vedli velmi brzy po trefě Brazilce Philippeho Coutinha, jenže domácí celek se nadechl k parádnímu obratu. Po brankách Nabila El Zhara s Óscarem, které padly v rozmezí dvou minut, domácí dokázali vyhrát a na pár chvil se zapsali mezi těch málo vyvolených. Letos něco takového potřebují jako sůl.

Jsou totiž až na posledním místě celé ligy, takže rozdíl mezi oběma soupeři by nemohl být větší. Sérii špatných výsledků zaplatil ještě v listopadu trenér Mauricio Pellegrino svým postem a z klubu odešel po velmi neúspěšné etapě. Jeho místo zaujal zkušený mexický trenér Javier Aguirre, před kterým stojí jasný úkol - zvednout hru Leganésu a tím i jeho postavení v tabulce. Úvodní duely budou pro něj opravdu zatěžkávacím testem.

Hned napoprvé se totiž Leganés postavil proti rozjetému Realu Sociedad, který se před duelem nacházel na skvělé třetí příčce. I přesto, že Leganés prohrával, dokázal s vypětím všech sil vybojovat pro svého trenéra první bod a díky En-Nesyrimu ukončil sérii porážek. Přesto poslední příčku stále neopustil.

Má jen šest bodů, povedlo se mu nastřílet jen sedm branek a už 22 jich Leganés dostal. To z něj dělá druhou nejhorší obranu ligy. To Barcelona je na tom úplně jinak a z její ofenzivy jde strach. I přes počáteční absenci nejlepšího střelce Lionela Messiho si dokázala poradit a doposud její útočníci nasázeli obdivuhodných 33 branek.

Barcelona se na prvním místě drží i přesto, že má oproti většině ostatních týmů o zápas méně, spolu s druhým Realem. Výjma zmíněného duelu v minulém roce vyznívají vzájemné zápasy samozřejmě zcela jasně pro Barcelonu, která opanovala všech pět ostatních zápasů. Těsně před reprezentační pauzou se dokázala oklepat z remízy proti Slavii a rozdrtila Celtu Vigo jasným poměrem 4:1, přičemž Lionel Messi se postaral o hattrick.

Domácí brankář Iván Cuéllar dobře ví, že Messi a spol. se budou zastavovat jen těžko. "S Messim je to složité. Když má den, prakticky není možné ho zastavit jinak než faulem. Doufejme, že tentokrát svůj den mít nebude. Barcelona je samozřejmě plná vynikajících útočníků a její ofenzivní schopnosti jsou úžasné. My musíme odvést perfektní práci, abychom měli šanci bodovat. Nesmíme se hlavně bát natolik, abychom nechali hrát jenom Barcelonu. To by byla cesta do záhuby."
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Silva, Siovas, Omeruo, Bustinza, Rosales - Óscar Rodríguez, Roque Mesa, Rivera - Braithwaite, Arnáiz
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Segen - Firpo, Lenglet, Pique, Wagué - De Jong, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.53 - 4.17 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Valencia CF  (sobota 16:00)
Valencia se zvedá a poslední týdny patřily právě jí, než je přervala reprezentační pauza. Po jejím skončení budou Netopýři chtít navázat přesně tam, kde skončili, čili výhrou. Za účelem zisku tří bodů cestují v sobotu odpoledne do Sevilly.

Tam se neutkají s FC, nýbrž s jeho městským rivalem, což je pro Valencii velmi dobrá zpráva. Rojiblancos se totiž absolutně nedaří. Real Betis se v tuto chvíli pohybuje těsně nad hranou sestupové propasti a na ni má náskok jen pouhých čtyř bodů, což prostě není moc pozitivní. Trenér Rubi zatím zůstává na lavičce a vedení mu naoko dává dostatek důvěry, ale s každým dalším selháním se jeho pozice stává stále více nebezpečnou.

Betis totiž v posledních deseti duelech dokázal vyhrát jen dvakrát, což je na tým s pohárovými ambicemi zkrátka hrozná bilance. Aby toho nebylo málo, tak béticos prohráli velmi sledovaný duel s městským rivalem. Dlouho se sice drželi naděje na alespoň bod, jenže veškerou radost z jejich tváří sebrala 55. minuta, ve které padla rozhodující trefa Luuka de Jonga. Sevilla patřila několikanásobnému vítězi evropských pohárů a Betisu opět zbyly oči pro pláč.

Loren Morón, který se stal jediným střelcem Betisu v derby, prohlásil: "V příštím duelu se musíme oklepat z porážky v derby. Je dobře, že díky reprezentační pauze uplynul delší čas a my jsme se mohli trochu sebrat. Hodně nás ta porážka zasáhla, ale teď to nemá smysl řešit. Potřebujeme získat sebevědomí a pravdou je, že proti Valencii to bude hodně složité. Je to jeden z nejzkušenějších a nejlepších týmů ve Španělsku, takže nás čeká náročný duel."

Zejména obrana Realu Betis se musí zlepšit, protože dostala už 23 branek a nikdo v lize nemá horší čísla. Valencia vyhrála tři soutěžní duely v řadě a stoupá tabulkou. Naposledy nedostala gól od Granady a díky brankám Wasse s Torresem si připsala další body. Těch má aktuálně o sedm víc než její sobotní soupeř. S Realem Betis navíc v lize neprohrála více než tři roky, na jeho půdě padla naposled v únoru 2016.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Moreno, Sidnei, Mandi, Emerson - Guardado, Canales - Tello, Fékir, Joaquin - Loren
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Gayá, Paulista, Garay, Thierry Correia - Kang-in, Parejo, Coquelin, Ferrán Torres - Gameiro, Maxi Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.57 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
Granada se chvíli vyhřívala na výsluní a překvapovala velmi jistými výkony, ale poslední dobou zažívá pád. Ve třech minulých kolech už prohrála a aby těch špatných zpráv nebylo málo, tak ji v sobotu přijede vyzkoušet Atlético Madrid. Colchoneros navíc od Granady zase tak moc branek nedostávají.

Ještě koncem minulého měsíce, kdy Granada naposledy vyhrála nad Realem Betis, se jí muselo všechno zdát růžové. Trenér Diego Martínez odváděl velmi dobrou práci a jeho celek chvíli dokonce vedl celou ligu! Na nezkušený tým bez silnějších finančních opěr předváděl velmi sebejistý a efektivní fotbal, který zaslouženě sklízel chválu. A především výsledky. Jenže pak se něco pokazilo.

Porážka proti Getafe byla jen začátkem, protože Granada pak prohrála také další dva duely a sen o pohárech se jí najednou začal vzdalovat. Teď se Granadě nedaří vůbec nic. Dvakrát z těch tří duelů inkasovala dvě branky a minule proti Valencii se její střelci dokonce ani jednou neprosadili. To se Granadě za minulých deset soutěžních duelů nestalo ani jednou. Spásu hledá trenér Martínez na domácí půdě Estadio Nuevo Los Cármenes.

Tam se jeho týmu ale zase tak moc nedaří, v této sezoně se většina úspěchu dostavila na hřištích soupeřů. Granada doma vyhrála jen čtyři duely z šesti a připsala si dvanáct bodů, což je ligový průměr. Teď se navíc ukáže Atlético, které od roku 2001 neprohrálo s Granadou ani jednou! Výjimkou nejsou ani vítězství o tři a více branek, častokrát doprovázené čistým kontem některého z brankářů Atlética.

Přesto si trenér Martínez věří. "Bylo nám jasné, že ta série vítězství a dobrých výsledků obecně musí jednou skončit. Stalo se to, ale my se z toho nesmíme hroutit. Nejdůležitější je znova se zvednout a začít zase vyhrávat. Musíme se vrátit k základům, abychom předešli nějaké dlouhé sérii porážek. To by mohlo ochromit náš charakter. Celý tým táhne za jeden provaz a jsem si jistý, že i proti Atléticu předvedeme dobrý výkon."

Ve čtyřech z posledních pěti duelů Granada Atléticu nedala ani jeden gól a není pravděpodobné, že právě teď by se na tom mělo něco změnit. Atlético se dál pyšní velmi dobrou defenzivní prací, neboť dostalo jen osm branek. A to je, vážení, spolu s Bilbaem ten vůbec nejlepší počin aktuálního ročníku.

I v minulém kole se Atléticu dařilo, protože po třech duelech konečně vyhrálo. Otočilo totiž výsledek proti Espanyolu a porazilo jej 3:1. Přesto trenér Diego Simeone nemůže skákat radostí. Jeho kádr totiž postihují těžké absence. Chybět mu budou hráči jako Diego Costa, Stefan Savić nebo často zraněný obránce Šime Vrsaljko. Do hry ale hlásí návrat mladý Portugalec João Félix, jehož zraněný kotník je po třech týdnech prakticky fit.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Rui Silva - Carlos Neva, Germán, Domingos Duarte, Quini - Azeez, Montoro, Herrera - Vadillo, Soldado, Puertas
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Lodi, Hermoso, Felipe, Trippier - Lemar, Hector Herrera, Koke, Félix - Morata, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.68 - 3.21 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Real Sociedad  (sobota 21:00)
Real Madrid se lepší a v sobotu si na Santiago Bernabéu bude moci připsat další tři body, pokud porazí Real Sociedad. Ačkoliv jsou domácí velkým favoritem, čeká je soupeř, který je minulou sezonu na jejich půdě porazil. Forma Basků navíc není vůbec špatná a od Realu je dělí jen dva body. Pochopitelně Madrid má ještě jedno neodehrané utkání k dobru.

Pro Bílý balet se zároveň jedná o generálku na dlouho očekávané utkání proti PSG. Hvězdné celky na sebe narazí v úterý a Real bude mít výhodu domácího prostředí. První utkání v Paříži vyhráli Francouzi jasně 3:0.

Zejména tehdy byl kouč Zinedine Zidane pod velkým tlakem a i když se o jeho budoucnosti v hlavním městě Španělska stále spekuluje, situace je přeci jenom lepší. Real Madrid od té doby prohrál jen jednou a s Barcelonou se přetahuje o vedení v LaLize. Pokrok učinil i v Lize mistrů a po dvou výhrách nad tureckým Galatasarayem má blízko k postupu do jarní fáze.

Real Sociedad není v Madridu bez šance, koneckonců slavnějšího soupeře tam v minulé sezoně (letos v lednu) dokázal zaskočit 2:1. V květnu vyhrál také domácí zápas 3:1, takže se Bílý balet musí mít na pozoru. I přes tyto výsledky zůstává Zidaneho parta v pozici velkého favorita, pro kterého bude kterýkoliv jiný výsledek než výhra ztrátou. Baskové také budou čelit velké ofenzivní síle, protože Real se v posledních zápasech solidně rozstřílel. Leganésu dal pět branek, Galatasarayi šest a před přestávkou vyhrál v Eibaru 4:0.

Svěřenci Imanola Alguacila si posledně rozdělili body s Leganésem za remízu 1:1, o týden dříve pak porazili Granadu na jejím hřišti 2:1. Utkání na Santiago Bernabéu bude mít zvláštní náboj pro norský talent Martina Ödegaarda, který je v Baskicku na dvouletém hostování z Realu. Do hlavního města Španělska by se rád podle slov někdy vrátil. "Ve fotbale nikdy nevíte, zatím plánuji zůstat dva roky tady (v Realu Socieadad). Chtěl bych, aby Real Madrid letos vyhrál LaLigu. Pokud bych v sobotu na Santiago Bernabéu skóroval, nebudu to slavit, stejně jako v budoucnu nebudu slavit góly do sítě Realu Sociedad," prohlásil norský záložník.

Zinedine Zidane stále nemůže počítat se zraněnými Marcem Asensiem, Jamesem Rodríguezem a Lucasem Vázquezem, na jehož nohu spadla během cvičení činka. Hosté hlásí jen jednu ztrátu v osobě Asiera Illarramendiho.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Hazard, Benzema, Rodrygo
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Elustondo, Llorente, Monreal - Ödegaard, Zubeldia, Merino - Portu, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.45 - 7.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - RCD Mallorca  (pátek 21:00)
Reprezentační přestávka je konečně na delší dobu za námi, takže se naplno může rozeběhnout zápolení v elitních evropských ligách. Už v pátek večer se do sebe pustí Levante a Mallorca. Pikantní bude tento souboj i proto, že oba týmy dělí od sebe jen tři body.

A hůř je na tom určitě hostující celek. Tomu se zase tak moc nedaří zvyknout si na prvoligové tempo i prostředí, z čehož rezultovalo několik nepříjemných porážek. Především září se nováčkovi ligového ročníku absolutně nepovedlo a Mallorca prohrávala zápas za zápasem. Od té doby se však přeci jen dokázala trochu zmátořit. Pořád jí to ale stačí až na 16. místo, takže moc radosti ze svých výkonů mít nemůže.

Před přestávkou se jí ale podařilo překvapit. Mallorca totiž na domácí půdě sehrála parádní duel s Villarrealem, kterému nasázela tři branky a zaslouženě si vzal tři body. Jednalo se o její teprve čtvrtou výhru v ročníku. V pátek večer ale bude stát proti velmi nepříjemným statistikám. Na Estadi Ciutat de València ve Valencii se postaví proti Levante s vědomím, že coby vítěz odjížděla Mallorca domů naposledy v roce 2006!

Od té doby se jí nedaří a teď budou domácí také větším favoritem. Od Mallorky je dělí tři body a jsou na dvanáctém místě se ztrátou jen tří bodů na městského rivala, deváté Netopýry. Ve výsledku si trenér Paco López vysloužil novou smlouvu. Levante dalo o čtyři branky víc než jeho páteční sok a o tři méně dostalo. Poté, co Levante šokovalo výhrou 3:1 nad věhlasnou Barcelonou, se mu ale nevedlo tak dobře.

V minulém kole krátce před přestávkou totiž svůj epochální úspěch nezopakovalo a prohrálo. Domácí Athletic Bilbao se mohl radovat i přesto, že Levante ještě v prvním poločase vedlo. Góly Muniaina s Capou totiž domácím stačily k obratu a třem bodům. Levante ale každopádně opět ukázalo velmi dobrý herní projev a Mallorca se svými obrannými potížemi (už 19 inkasovaných branek) bude mít co dělat, aby získala dobrý výsledek.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Aitor Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Miramon - Campaňa, Radoja, Melero - Bardhi - Morales, Mayoral
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Lumor, Raíllo, Valjent, Sastre - Salva Sevilla, Baba, Febas - Lago Junior, Budimir, Dani Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.71 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1281333:1525
2.Real Madrid1274125:925
3.Atlético Madrid1366115:824
4.Sevilla FC1373317:1424
5.Real Sociedad1372421:1423
6.Athletic Bilbao1355313:820
7.Getafe CF1355318:1520
8.Granada CF1362519:1720
9.Valencia CF1355319:1820
10.CA Osasuna1347216:1319
11.Villarreal CF1353526:1918
12.Levante UD1352616:1617
13.Real Valladolid1345414:1717
14.Deportivo Alavés1343614:1815
15.SD Eibar1343614:2115
16.RCD Mallorca1342712:1914
17.Real Betis1334615:2313
18.Celta Vigo132387:199
19.Espanyol Barcelona132297:238
20.CD Leganés131397:226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (196)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Rok se s rokem sešel a je tady třetí ročník soutěže o největšího dementa. Někteří se celý rok pracně snažili o to, aby zvýšili svoje šance, a tak jsem sám zvědav, jak dopadne tento ročník.

Hlasování je jednoduché, stačí, když napíšete tři největší dementy na EF dle Vašeho uvážení. Toho, co umístíte jako prvního, dostane 3 body, druhý dva body a třetí bod.

Svrhne někdo loňského vítěze valloireho? Třeba předloňský šampion Owny? Je to na vás.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/70100/

Reagovat
smazaný uživatel

jak vlastne dopadla ta anketa o nejoblibenejsiho uzivatele?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta bohužel nebyla v mých rukách. Dělal to někdo jiný, trošku mě mrzí, že to teď vypadá, že jsem to zazdil já. Ale já se držím jen téhle, již tradiční ankety.

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad už volali Pochemu

Reagovat
smazaný uživatel

Nech si zdát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Do Barcelony asi fakt nepujde

Reagovat
smazaný uživatel

Nominácia

Brankári: Ter Stegen, Neto.

Obrancovia: Piqué, Wagué, Junior Firpo, Todibo, Umtiti, Araujo, Morer.

Záložníci: Busquets, De Jong, Vidal, Rakitić, Aleñá.

Útočníci: Messi, Suárez, Dembélé, Griezmann, Carles Pérez, Ansu Fati.

Neprítomní z rozhodnutia trénera: Lenglet, Arthur.

Zranení: Jordi Alba, Nélson Semedo.

Suspendovaný: Sergi Roberto.

Reagovat
LAM

Stegen-Firpo,Umtiti,Piqué,Wagué-Sergio,De jong,Alena-Dembele,Griez,Messi.Ve druhym poločase do hry Suarez,Fati,Rakitič.

Reagovat
smazaný uživatel

https://pbs.twimg.com/ad_img/1198191855541932032/_qyScfn6?format=jpg&name=orig

Fiha...Messi, Griezmann, Suarez a Dembele spolu na place ?!

Reagovat
messi80

Zaujímavé, ja to vítam... Som zvedavý ci bude hrať v strede Griezmann alebo Messi

Reagovat
Rattlesnake

vypadá to na 442 s griezem a demelem na krajích.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak budu Messi, Dembele a Griezmann poctivo branit, moze to byt vyborna zostava.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi a Dembéle brániť ? Veď to sú lenivci na behanie dozadu.

Reagovat
Gazdo

Messi je jasny ale dembele mal zapasy kde branil ako divy tak uvidime. Kazdopadne dnes cakam ze aj keby sa Waguemu a Firpovi nedarilo tak to odjazdia po riti. Ak nie tak ma vazne naseru

Reagovat
Gazdo

Zostava

Reagovat
ADM

Nakoniec to bude ozaj 4-4-2, tipujem...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ranoth

ajtak to bude klasicka away trapenica

Reagovat
Zizou

Někdo prosím stream na Barcičku?

Reagovat
Murena

Reagovat
Malresi

En Nesyri

Reagovat
smazaný uživatel

paaanecky uz aj leganes

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je zas tragédie.

Reagovat
valloire

hups

Reagovat
smazaný uživatel

HUPS

Reagovat
Gazdo

Preco to vlastne pozeram?

Reagovat
marke7

Reagovat
patas92

Dembele

Reagovat
smazaný uživatel

zatial som nevidel tuto sezonu ani minutu...kolko nervov som si usetril

Reagovat
valloire

fanoušek úspěchu

Reagovat
2miguel1

VYHODTE HO !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
LAM

Ať ho přejede autobus.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde drž se!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč já ztrácim víkend co víkend timhle čas...

Reagovat
Greny

to jsem zas po dlouhe dobe vsadil zapas ze spanelske ligy

Reagovat
Malresi

Zatial velmi zodpovedny vykon okoreneny krasnym golom. Barca si vypracovala fakticky len 2 sance. Co ma ale zaraza je vykon Griezmanna, on je takyto hrozny/pasivny vzdy?

Reagovat
Anacron

Vždyť on je tam z toho úplně znechucený.

Reagovat
marke7

Piquého bych o poločase pustil na ten Davis Cup.

Reagovat
LAM

Pojdi Valverde,Pojdi.

Je jedno v jaký sestavě nastoupíme,když stejně nevíme co hrát.Naprosto bez systému a čím dýl tady tenhle dement na lávce bude tím horší následky.

Timhle tempem bude v době EC mít už dobrou ztraátu,jelikož naše venkovní zápasy to je největší hnus co Barcelonu pravidelně sleduju,což je od 2003.

Reagovat
Mercury

Ať jde už Valverde dohajzlu a Griezmanna s Dembelém vezme s sebou. Nebaví mě to sledovat. Ještě pár podobných zápasů a asi si fakt dám pauzu. Ztráta času.

Reagovat
valloire

držení míče 23-77, střely 6-2 to je boží

Reagovat
LAM

Boží jsou vaše ligový výsledky v posledních letech

Reagovat
smazaný uživatel

Když se zahořklý důchodce nudí, dopadá to takhle Dej mi kontakt na někoho z rodiny, půjdeš do Slunečnice.

Reagovat
valloire

já sem napíšu prokazatelný fakta, který se ti nelíbí, tak ty místo toho, abys dal a zkritizoval Barcelonu, tak tu dementně jako správnej demokrat asi, začneš urážet. Vypovídá to o tobě jenom a pouze to, že jsi tupej trouba. Na to se nemusíš registrovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem taháš demokrata, ty tupče stoletý ? Barcelonu kritizuji až až, neměj strach. Zároveň ale kritizuji i Tebe, zvykni si, hlupáčku, nebo ti fakt zařídim převoz do Ostravy. SPDácká kur*o Na to nemusíš reagovat.

Reagovat
valloire

jsi tu od září a už kritizuješ až až jsi jenom pomatenej volič Kalouska nebo Bartoše s Fialou, takže ultimátní hovado

Reagovat
smazaný uživatel

S tím označením "pomatenej" bych v Tvém případě hodně brzdil, dědoušku Jo a netrefil ses

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jakožto správný demokrat Ti dávám šanci své zaváhání napravit.

Reagovat
valloire

Jo ty mi dáváš šanci jo? No já ji teď dávám tobě, aby ses zviditelnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji Ti. Když už jsme u toho. Jak se těšíš na další cenu největšího blbce roku tady na EF? A co řikáš na asistenci Messiho, kde nikde jsem nezahlíd Tvé hups?

Reagovat
smazaný uživatel

Bez kde* samosebou, i my demokraté děláme chyby, omlouvám se.

Reagovat
valloire

fanda Messiho s novym nickem

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se má Ronaldo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teda jsem fanda Barcelony, ale mám to štěstí žít v době, kdy za ni hraje nejlepší hráč všech dob. Abych Tě tedy opravil, senilní dědku

Reagovat
valloire

co je s původním nickem? dosáhl jsi stavu naprostý tuposti a smazal tě Kily nebo ty sám a musíš si udělat novej, abys byl neokoukanej a myslíš si, že tvá idiocie nevyplave na povrch? no už vyplavala

Reagovat
smazaný uživatel

Tvá vyplave v prosinci, nebo kdy se vyhlašuje ten blbec roku

Reagovat
valloire

tady je to pocta, když tu jsi ty a tobě podobní idioti

Reagovat
smazaný uživatel

Ty už jsi zvyklý na takovéto ceny již od základky, nemám pravdu, tupoto?

Reagovat
valloire

škoda že už jsem tam hodil jména, asi by ses vešel, ovšem za snahu

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za zpříjemnění ne moc hezkého zápasu. Teď Tě již ale opustím, ty můj milý stoletý hlupáčku Měj se pěkně, blbečku

Reagovat
valloire

já se mám dobře, baví mě takový imbecilové

Reagovat
smazaný uživatel

Sebeláska je důležitá, já to říkám pořád Hrozně bych si přál Tě potkat Nedáme pívo?

Reagovat
valloire

přijeď do Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

A co řikáš na gól Vidala? 1:2. Kde máš teď to své hups, ty Okamurovská tupoto?

Reagovat
valloire

ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Aaaaa, odborník Fanoušek Plzně, Ronalda a Realu to musí mít hodně těžký. Aspoň, že už to máš za pár

Reagovat
valloire

jako že někde spadnu ze skály v horách? může se stát...ovšem bejt naživu s "mozkem" jako ty je o dost horší a je mi tě líto, že trpíš

Reagovat
smazaný uživatel

"tupej trouba" ....docela výstižně jsi se popsal

Reagovat
valloire

jdi si vsadit a pak si tu zas pobreč

Reagovat
smazaný uživatel

ty zase utíkej na parlamentní listy a dočti se tam nějaký zajímavůstky potom nezapomeň diskuzi na novinkách, tam musíš být jako doma, mezi komentujícíma, protože je to tam jeden dement vedle druhýho

Reagovat
smazaný uživatel

končim, ztrácet čas s někym jako jsi ty vážně nehodlám... . Bože chraň !

Reagovat
valloire

to hovno vydržíš lemple

Reagovat
Gazdo

Od 30 do 35 min tam bolo vidno nasadenie a bolo vidiet, ze ked zapne tim v ktorom je tolko talentu kolko je momentalne v sucasnej barce tak je to defacto nebranitelne. Ale to bolo tak vsetko z prveho polcasu a poslednych 10 min mi skoro vymazalo spomienku na tu patminutovku. Wague sa mi paci roberto si moze zbalit ak bude takto pokracovat. Dembele... no to je pre mna symbol sucasnej Barcy lebo presne vystihuje cely tim. Extremne talentovany ale lenivy, hlupy, laxny, nezodpovedny s hviezdnymi maniermi. Neviem ci je to trenerom (akoze urcite nesie velky podiel viny) ale ten tim jednoducho potrebuje prefackat na co Valverde nema a facka musi prist v podobe precistenia kadra a docasneho posadenia niektorych jedincov v com bohuzial ziadneho trenera nepodrzi vedenie cize hraci budu vladnut nadalej. Uzavrety kruh zda sa. Ale aspon ze Davies cup ma novy format

Reagovat
patas92

Snad Leganes udrží

Reagovat
LAM

Tohle je ale mimo.Stejně ho nevyrazej.Na to prostě zapomeňte.Nic prohrou nezískáme.

Reagovat
Gazdo

Ale skoncenim mimo top 4 ano

Reagovat
madridcan

Neviem co tu fnukate, aj tak otocite

Reagovat
LAM

Jistě Letos nám to venku jde

Reagovat
madridcan

Ešte viac si poplac

Reagovat
Anacron

Valverde musí zůstat co nejdéle, ať máme alespoň nějakou šanci.

Reagovat
Ranoth

kedy zas bude mat barca trenera s gulami ?

Reagovat
drussbarb

Tak, zapínám si to, snad nebudu litovat

Reagovat
Gazdo

vole uz o 14:00 byt takto pod parou?

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Majk91

Dembele poserie vacsinu veci, aj totalne banality, ale aspon sa aj napriek tej jeho splasenosti snazi nieco vytvorit. To taky Griez na ktorej strane hra, ta nam prestane uplne fungovat. Ďalsi 100+ milionovy kauf do koncepcie tímu.

Reagovat
Gazdo

Griez bude fail. Tvrdil som to pri prestupe a stojim si za tym. On je vyborny hrac ale na jeho poziciu mame bohuzial najlepsieho hraca na svete a mimo tejto pozicie (hlavneho muza tymu) je griezman polovicny takisto ako bol aj coutinho. On nie je typicky hrot ani kridlo ani zaloznik. On je proste hrav stvoreny na volnu rolu. A tu nedostane

Reagovat
Majk91

Presne tak. Drzanie ho na kridle je mrhanie jeho talentom a kvalitami. On potrebuje volnost.

Reagovat
Gazdo

Lenze tu nemozu mat dvaja

Reagovat
Phillipinho

V Barcelone jsou ve vedeni a na pozici uplni diletanti, kdyz si to neuvedomili pred prestupem. Kdyby se zeptali me, tak si mohli usetrit 120 mega

Reagovat
valloire

kupovali jméno

Reagovat
Gazdo

akoze tiez nechapem kto od toho cakal nieco ine. Od coutsa sa priznam so cakal nieco viac tam by som spravil preslap aj ja asi (ale nie za tu cenu, do toho by som nesiel) ale u grieza to bolo ocividne ze je to taky slabsi messi

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Cizinkx

Nějak nechápu místní fans Barcelony že zrovna tenhle zápas nadávate Dembelému. Však ty jediný šance co jste měli vymyslel on. Jediný se dopředu rozběhne. Zatím co ta trojice svatých jsou uplně jalový a ano i Messi je uplně jalový tenhle zápas. I když ten je permanetně bráněný..Za další Busquets je tenhle zápas uplně mimo, ale uplně. A korunuje to mistr Wimbledon. Ten se opravdu na ten zápas měl vysrat dnes, jestli chce hrát tak jak hraje.

Reagovat
Gazdo

dembouz je ale taky stale on poserie 100 veci a potom vymysli nieco genialne. Ale lahsie sa nadava na tych 10 strat ako na jednu vytvorenu sancu

Reagovat
smazaný uživatel

hráč na jeho urovni by tolik bych dělat prostě neměl...

Reagovat
Majk91

Ono sa skor nadava na to, ze od neho sa ocakavalo a ocakava omnoho viac ako 1-2 dobre centre za zapas a snaha rozbehnut utok pri ktorom aj tak nahravku uplne zadrbe.

Reagovat
Switchback

https://streamja.com/PXyX by možná byla i penalta ne? za to strčení

Reagovat
valloire

odpískal bych gol pro Barcu a zároveň penaltu, novej level

Reagovat
Switchback

zkusil si

Reagovat
2miguel1

Dembele dnes moze byt. Hejt urcite nie. Ta hra ale ako celok je najvacsia sračka za poslednych 15 rokov

Reagovat
Kixi Syhimour

Jsem myslil, že to platí, když to hraje úmyslně, nebo tak něco, ne?

Reagovat
Gazdo

Najvacsia hrozba barcy su standartky. No ok

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je prostě pyrrhovo vítězství.

Reagovat
valloire

3 body se počítaj

Reagovat
smazaný uživatel

Mě 3 body nezajímaj.

Reagovat
valloire

kdybyste neměli žádnej, sestup by vás neminul

Reagovat
smazaný uživatel

Fandil bych i ve 2. i v 3.lize, ale nezaváděj to zase do extrému. Hombré

Reagovat
valloire

Reagovat
boryland

zasloužený.....

Reagovat
valloire

houmr ja sviň

Reagovat
kaja900

Ten druhej gól, luckeřii

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
netopier

Joaquin si to bude dávať aj v 50

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
dextroza_m

To tase byla parada. Obehravame souperovovapno bez strely..

Reagovat
Anacron

Courtois - Carvajal - Ramos - Varane - Mendy - Valverde - Case - Modric - Rodrygo - Benz - Hazard

Dobrá sestava. Ale jsem hodně zvědavej i na Sociead a hlavně samozřejmě na Martina. A Bale doufám, že v 89. minutě na hřiště, aby si to pořádně vyžral.

Reagovat
sokar

funguje ešte ten ownysearch? nemate niekto na to link?

Reagovat
Miguel19

Ramos

Reagovat
CR7RONALDO

Reagovat
Anacron

Klasika Ramos hovado

Reagovat
Ed_Hazard

Kokútek Sergio. Ale ani ma to neprekvapuje, tragéd dlhodobo.

Reagovat
Kokesh

Cože?

Reagovat
Jordi Alba

Jasná věc.

Reagovat
Xavi

To je, jak kdybych to napsal já.

Reagovat
valloire

nad tím by se měl soudruh Hazard zamyslet, má stejnej názor jako třídní nepřítel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Začínáte mu nakládat víc než culés, možná byste si měli trochu připomenout, co pro vás během kariéry odvedl.

Reagovat
valloire

musí se sejít kárná komise a pro začátek udělit výstrahu s varováním

Reagovat
CHONG

Ona je to trochu dvousečná zbraň, na jednu stranu máš pravdu, odvedl toho pro nás moc a někteří mu tady dáváme hroznou bídu. Na druhou stranu, nevím, jak to mají ostatní, ale mně se za poslední rok a půl hrozně zprotivil. To, že šel dolů herně je v pořádku, věk nezastavíš, ale já u něj nevidím nic, motivaci a zájem (ty minely jako je ta včerejší, které se stávají skoro pravidlem, nejsou výsledkem neumětelství, ale liknavosti a nesoustředěnosti) ani vůdčí schopnosti (kde jsou ty hecovačky "sobce" a individualisty Ronalda). Když k tomu připočtu ty loňské incidenty (Regui, Ajax a hlavně Čína), tak si prostě říkám, že čím dřív půjde o dům dál, tím líp.

Reagovat
Ed_Hazard

A ked bude v nastavenom trende pokracovat, tak budem pridavat coraz viac. Zasluzi si to a popravu.

A so zasluhami na mna nechod. Z minulosti som ja nikdy nezil a zit nebudem. Ak sa nevie spamatat a bude pokracovat v zbytocnych minelach, cervenych kartach, laktoch, penaltach a pod tak ma ist sediet a spamatat sa. A ak nebude sediet z toho titulu ze ma neohrozenu poziciu, tak nech ide on aj cele vedenie do riti. Mna nezaujimaju prahistorici hrajuci kvoli zasluham. Takyto system nie je spravny. Kazdy si musi svoje miesto zasluzit.

Reagovat
CHONG

Stream prosím

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos

Reagovat
valloire

Nejlepší střelec ligy opět řádí Legenda

Reagovat
boryland

Reagovat
valloire

čemu se směješ kundále?

Reagovat
vilp

Carvajal zase neskutečně tragédí a ke kapitánovi škoda slov, Villarreal mu nestačil. Jinak Ødegaard se mi moc nelíbí, ale presuje jak blázen.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nelíbí? Podle mě teda předvedl velmi dobrý výkon.

Reagovat
vilp

Nijak zvlášť. Ve finální fázi několikrát místo finálky předržel balon (a z těch, co zkusil, nevyšla žádná, pokud si dobře pamatuji), což mu není podobný, střelecký šance zahodil, hru taky zase tak moc nezrychloval. Myslím, že tam mohl udělat mnohem víc z těch pozic, co měl. Hazard herně dominoval, ale ve finální fázi bych chtěl taky mnohem víc. Teď aspoň konečně střílel a bylo vidět, že chce dát gól, na druhou stranu jako tvůrce byl stínem toho, co předvedl na Eibaru,

Reagovat
herbage

Rodrygo je moc šikovnej hráč, spolu s Joao Felixem asi nejmilejší překvapení letošního ročníku Jednou bude TOP

Reagovat
kaja900

Ramos chtěl akorát aby jsme to neměli moc lehký a hráli hned od začátku s prohrou o gól

Reagovat
Kokesh

Hlavně celkem rychle zrušil Thibovi sérii bez gólu. Jebat na to, hlavně ať jsou tři body.

Reagovat
Ángel di María 22

Jako, mne na soucasnym Realu fakt vadi tak malej pocet prunikovek/kolmic, ktery produkujeme. Top tohle bylo jeste za Ozila, ale ted je to slozeni zalohy proste takovy, zd by to dokazal jen Modric a ten hraje dost casu hodne hluboko. Ta hazena musi skoncit, chce to zdravyho Jamese. A dalsi sezonu se us tesim na Odegaarda.

Reagovat
Ángel di María 22

uz*

Reagovat
Anacron

Bohužel James je u Zidana bez šance. A to i přes to, že hrál jako jediný na začátku sezony dobře.

Reagovat
vilp

Víc než Özil nebo DiMa mi chybí Xabi, ten se snažil hru zrychlovat, kdykoliv jen mohl. Kroos a Case (ten dnes v prvním poločase neskutečná brzda) letos mají plno dobrých zápasů, ale stejně je ten přechod do útoku s nima strašně pomalý. Hazard potřebuje těch přihrávek mezi linie mnohem víc. Měli jsme se poprat o Frenkieho.

Reagovat
smazaný uživatel

fede fede fede fede fede fede fede fede fede fede

Reagovat
valloire

gol gol Real Madrid vstřelil gol

Reagovat
ADM

Only Lionel Messi (29) and Robert Lewandowski (28) have scored more goals than Karim Benzema in the top five European leagues in 2019 (25, level with Kylian Mbappé).

Reagovat
Kokesh

Eden to začíná solidně motat. Hlavně hru tělem má neskutečnou vzhledem ke své postavě.

Reagovat
Whitemedia

Už zhubl?

Reagovat
vilp

Už je v poho. Jinak v posledním rozhovoru přiznal, že v létě nabral na 80 kg. Blázen. Prý když je na dovolené, tak je na dovolené.

Reagovat
Anacron

Kdyby měl životosprávu jako Ronaldo tak je úplně jinde.

Reagovat
Gazdo

Tak je inde aj ako ronaldo. V dnesnej dobe je vela talentovanejsich hracov ako ronaldo ale ten to svojou pracovitostou dotiahol tam kam to pravdepodobne ziadny z nich nedotiahne

Reagovat
Hristo Stoichkov

Proč vzhledem k jeho postavě? Právě, že díky nízkýmu těžišti a silným nohám má k tomu naprosto ideální podmínky.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Anacron

Bale na plac

Reagovat
valloire

Fede

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Rodrygo - Vini - Lucas - Bale - in that order

Reagovat
Ed_Hazard

Vypískali ho? Mám to bez zvuku

Reagovat
valloire

yes

Reagovat
Raul=Real

Pri rozcvičke, pri nastupe, pri kazdom dotyku s loptou...

Reagovat
Kokesh

Luka 1+2, čau

Reagovat
valloire

Gol Real Madrid gol. Střílí držitel Zlatého míče.

Reagovat
Whitemedia

Snad dá Bale branku a pořádně si užije oslavu.

Reagovat
valloire

Drtivé vítězství Realu Madrid.

Reagovat
Foppy

Fede je ale opravdu čím dál lepší. Neskutečná kondice, výběr místa a odebírání balónu taky super, skvělý tah na branku... A Eden dneska opět hodně dobrý - škoda, že mu tam zatím nic nepadá, ale myslím, že to přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je Fede?

Reagovat
adoxx

Federico Valverde

Reagovat
Billy McClane

Taky lepsi Arthur

Reagovat
patas92

Už máte zase na každém postu lepšího hráče?

Reagovat
Billy McClane

Pokial viem, tak to bola vzdy skor vasa domena Vid nedavno, Pique ako najlepsi obranca dekady

Reagovat
patas92

Až na to, že to neprohlásil fanoušek Barcelony a ani jeden z nich mu to neodkýval, no. První část tvojeho příspěvku samozřejmě taky není pravda

Reagovat
Kixi Syhimour

No, Manny nemá daleko k fandění Barceloně

Reagovat
valloire

manny je kulé jak vyšitej

Reagovat
Gazdo

Aj ja si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Stále

Reagovat
Hristo Stoichkov

Horšího hráče na srovnání sis asi ani vybrat nemohl.

Reagovat
Billy McClane

Obaja su stredni zaloznici takze sa daju kludne porovnavat.

Zase sa netvar, ze jeden je utocnik a druhy brankar.

Ale chapem, ze dnes ked chces byt povazovany za futbaloveho experta, tak sa musis vysmiat tomu ze niekto si dovoli porovnavat dvoch zaloznikov s trochu odlisnymi ulohami a je nutne napisat ze horsi hrac na porovnanie sa ani nedal vybrat

Reagovat
mistr129

Reagovat
Baronne

Reagovat
valloire

to je ten manager na pc...

Reagovat
Zark

Reagovat
valloire

to se nečerti, někdo tam napíše že hráč je LWMCD a máte to jako mantru....pak přijde jinej trenda a hráče dá jinam a on hraje líp

Reagovat
Zark

Já managery nehraju, ale přece je jasné, že každý hráč má svoje specifické dovednosti, které pak zužitkuje na daném postě lépe, než-li na jiném. Taky je hodně hráčů, co "dokáží zahrát" i jinde, ale pak je otázka, co je jejich primární post a co sekundární. A kde jinde, než na fotbalovém foru bys takové věci chtěl rozebírat?

Reagovat
valloire

Podle mých zkušeností je to zbytečný plácání. Je to sice diskuze, ale nikdo z nás ty hráče netrénuje. Přijde Guardiola do Bayernu a udělá z Lahma záložníka. Kdyby to tu někdo napsal, tak se mu vysmějou. Příklad. Prostě do toho nikdo nevidí, takže mi to připadá zbytečný.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Když máš tak dobrý přehled, tak by mě zajímalo, jak bys dokázal porovnat silný a slabý stránky těchto hráčů?

Reagovat
valloire

Arthur víc tvoří, Valverde víc běhá. Oba jsou to záložníci. Na pitvání prostorů na hřišti, kde kdo se víc pohybuje a kde by se pohybovat měl, tak na to je tu trenér a valná většina EF, která se nikdy na ničom neshodne a přitom ví kulový.

Reagovat
Majk91

Reagovat
adoxx

Hodně se zlepšil

Reagovat
Foppy

Mně se líbil už loni, ale přijde mi, že vyzrává a neřeší věci tak zbrkle. A hlavně ten tah na bránu prostě žeru - on když se rozhodne, tak projede přes celou záložní řadu soupeře, která to většinou vůbec nečeká a vytváří tím super přečíslení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele