LaLiga - preview 11. kola

29.10.2019, 08:42, aktualizováno 31.10.2019, 08:56
Previews
Potvrdí Granada fantastickou formu a vrátí se opět senzačně do čela LaLigy před Barcelonu? Nováček se tentokrát pokusí bodovat na půdě Getafe. Hrát se ale budou ještě další dva zápasy. Třetí výhru v řadě zkusí přidat Villarreal v Eibaru a Mallorca si to doma rozdá s Osasunou.
SD Eibar - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
Hráči Villarrealu mají ve čtvrtek velkou možnost dostat se na pohárové pozice, stačí jim k tomu "drobnost" - porazit domácí Eibar. Ten sice není ve formě, ale doma si dokáže poradit s jakýmkoliv mužstvem.

Eibar stále nemůže najít optimální tempo a po dvou porážkách znovu balancuje na hranici sestupu. Domácí o víkendu nestačili na Valladolid, kterému podlehli 0:2. V posledních dvou zápasech tak inkasovali dohromady pět branek, aniž by sami nějakou vstřelili.

Oproti loňské sezoně je Eibar daleko za očekáváním a dobře si je toho vědom kouč José Luis Mendilibar, jehož pozice je zatím pevná. Los Armeros by v souboji s Villarrealem potřebovali nejlépe tři body a to rozhodně není nemožné. Vzájemnou bilanci mají jen o jednu porážku horší, navíc loni ve dvojzápase inkasovali jediný gól.

Villarreal byl ale celkově úspěšnější a aktuálně má navíc dobrou formu. V minulém kole se o to dost výrazně přesvědčil Alavés, který prohrál 1:4. "Žlutá ponorka" dohromady nasbírala už pět výher, což je oproti špatnému začátku značný posun. Tým trenéra Javiho Calleji má teď možnost konečně postoupit na pohárové příčky, což byl hlavní předsezónní cíl.

Vzájemné zápasy už tu byly nastíněny. Villarreal minulou sezonu ani jednou neprohrál, když doma zvítězil 1:0 a venku hrál 0:0. Dohromady padl jediný gól a celkově můžeme konstatovat, že v těchto zápasech padá velmi málo branek.

Eibaru nepomohou Rober Correa a Iván Ramis. Co se týče absencí, Villarreal je na tom o poznání hůře a ve čtvrtek nebude mít k dispozici Bruna Soriana, Ramira Guerru, Manuela Morlanese, Alberta Morena nebo Rubéna Penu.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Arbilla, Oliveira, Blasis - Diop, Escalante, Expósito - Orellana, Enrich, León
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Mori, Torres, Quintillá - Anguissa, Iborra, Cazorla - Chukwueze, Bacca, Ontiveros
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.49 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - CA Osasuna  (čtvrtek 19:00)
Ve čtvrtek dojde mimo jiné i na zápas dvou nováčků v soutěži Mallorcy a Osasuny. Lépe si přitom vedou hosté, kteří před tímto kolem okupují solidní osmou příčku. Mallorca si sice před nedávnem vyšlápla na Real Madrid, ale o víkendu to nepotvrdila a prohrála s posledním týmem soutěže Leganésem.

Někdy jsou výkony týmů jako na houpačce a své o tom ví hráči Mallorcy. Los Bermellones před nedávnem porazili slavný Real Madrid, jenomže o víkendu nestačili na poslední tým soutěže Leganés. Ten přitom vyhrál vůbec poprvé v sezoně! Paradoxně byl zápas s Leganésem důležitější, neboť šlo o přímého konkurenta v boji o záchranu.

Mallorca na tom v tabulce není nijak slavně, patří jí až patnáctá pozice, takže se musí mít na pozoru, protože osmnáctý Betis je vzdálen pouhý bod. Bermellones svého dalšího soupeře moc dobře znají, s Osasunou se potkávali loni v nižší soutěži a zatímco doma těsně vyhráli, v Pamploně naopak prohráli.

Osasuna svojí prvoligovou štaci rozehrála o poznání lépe a v tabulce se drží na osmém místě. Z deseti kol sice vyhrála "jen" třikrát, ale i velký počet remíz jí zatím staví daleko od sestupových pozic. Hosté z Pamplony prožili zcela jiný víkend, doma třemi brankami porazili Valencii a to byl velký svátek. Že nešlo o náhodu teď budou muset potvrdit na Mallorce, kde naposledy vyhráli v roce 2009.

Domácí tým se bude muset obejít bez Juana Hernándeze, Abdula Rahmana Baby, Aleksandera Sedlara a Aridaie Cabrery. Ve stejné situaci jsou i hosté, kdy nebudou moci nasadit Unaiho Garcíu, Kike Barju, Roberta Ibňéze a Raúla Navase.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Gámez, Raíllo, Valjent, Sastre - Kubo, Baba, Sevilla - Junior, Budimir, Rodríguez
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Martínez - Lillo, García, Hernández, Estupiňán - Moncayola, Brašanac, Mérida - García, Avila, Brandon
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.02 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Granada CF  (čtvrtek 21:15)
Velmi překvapivého lídra měla po víkendu španělská LaLiga. Granada se dostala do čela jedné z nejlepších lig na světě po těsném vítězství nad Betisem, což by samo o sobě nebylo tak překvapivé, kdyby zároveň nebyla nováčkem. Pro celek z Andalusie to byla už šestá výhra v sezoně a sedmou bude chtít přidat i v Madridu, na hřišti Getafe. Jen vítězství přitom Granadu vrátí zpět na první místo před Barcelonu. Domácí Getafe po slibném rozjezdu opět přibrzdilo a prohrálo dva zápasy v řadě.

Byl to nezvyklý pohled na tabulku po neúplném desátém kole. Na první pozici totiž stanula Granada a s tím před sezonou rozhodně nikdo nepočítal. Je pravdou, že Real Madrid a Barcelona svá utkání nehrály, přesto je vysoké postavení Granady obrovským překvapením. A ne nezaslouženým. Nazaríes od začátku pravidelně sbírají vítězství a ne hned tak ledajaké. V září například porazili Barcelonu 2:0 nebo před pár dny Real Betis 1:0.

Kouč Diego Martínez a celý klub zůstávají nohama na zemi, což potvrdili prohlášením, že jediným cílem zůstává záchrana. Ambice klubu mohou být ledajaké, ale těžko uvěřit těmto slovům máte-li v plánu přivézt Zlatana Ibrahimoviće. Právě Granada by totiž měla být jedním z uchazečů o Švédovy služby.

Každopádně Granadu čeká ve čtvrtek složité utkání v Madridu, na hřišti Getafe, které loni obsadilo v LaLize skvělé páté místo. Začátek sezony Bordalásovým svěřencům nevyšel, nicméně postupně se klub rozehrál k lepším výkonům a měsíc říjen pro něho ještě donedávna vypadal přímo pohádkově. Tři výhry v řadě však narušila porážka v Evropské lize od Basileje a následně i ligový nezdar v Seville. Azulones spadli zpět nohama na zem a na stadionu Coliseum se budou ucházet o vítězství, které je posune do první desítky ligové tabulky.

Granada má lepší formu a dokonce i lepší vzájemnou bilanci. Loni spolu týmy kvůli postavení Granady ve druhé lize nehrály, to však nic nemění na tom, že hosté s Getafe neprohráli od roku 2013!

Oba celky trápí rozsáhlé marodky a především výkony Granady jsou vykoupeny zástupem zraněných. Proti Betisu dosáhli hosté doslova Pyrhova vítězství a v Madridu se budou muset obejít bez Markela Bergary, Amatha Ndiaye, Vitorina Antuňese, Djeného Dakonama, Damiána Suáreze a Davida Timora. Getafe si ale nemůže vůbec vyskakovat, protože jeho zástup marodů je obdobný. Utkání s Granadou se nebude týkat Lozana, Vica, Quiniho, Ángela Montora, Yana Etekiho, Yangela Herrery, Domingose Duarteho, Antonia Puertase a Darwina Machíse.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - García, Cabrera, González, Nyom - Cucurella, Arambarri, Maksimović, Jason - Rodríguez, Mata
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Sánchez, Martínez, Duarte - Díaz, Gonalons, Azeez, Neva - Vadillo, Soldado, Fernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.27 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Levante UD  (středa 19:00)
Real Sociedad zatím udivuje fotbalovou veřejnost a patří mu před jedenáctým kolem LaLigy skvělá třetí příčka. O tu se ho pokusí připravit Levante, které se ve středu večer dostaví na stadion Anoeta. Současná forma mu ale moc nepřeje.

Levante se dlouhodobě trápí také na populárním baskickém stadionu. Anoeta je pro něj symbolem zmaru a trápení, protože od roku 2000 se mu povedlo vyhrát v San Sebastiánu jen jednou. Jinak ale živoří a většinou si tři body připisuje lepší Real Sociedad. Tomu nyní přeje i forma. Svou disciplínou, běhavostí a technikou udivuje nejednoho odborníka, protože ke krásné hře přidává také solidní výsledky. Aktuálně je na třetím místě a jen bod mu chybí na další překvapení, Granadu.

Po vítězství 3:1 nad Betisem se mu povedlo také minulé kolo, ve kterém si odvezl všechny tři body z půdy Celty Vigo. Rozhodující branku vstřelil osm minut před koncem utkání švédský útočník Alexander Isak a Baskové se znovu mohli radovat. Právě mladý kanonýr, který se v Realu Sociedad usadil a hodlá tam být dlouho, mluvil s médii před dalším kolem.

"Třetí místo je pro nás senzační a hrozně si užíváme, že se nám teď daří. Samozřejmě víme, že tohle nemívá dlouhé trvání, pokud opravdu nemáte štěstí a nepracujete na svých výkonech. O to se snažíme a každý další zápas jsme intenzivnější v napadání, v koncentraci i v aktivitě. Věřím, že tento rok bychom mohli dosáhnout až třeba na Evropskou ligu, která je naším snem. Musíme ale zůstat nohama na zemi a dívat se vždy jen na zápas bezprostředně před námi."

Domácí La Real nebude moci nasadit zraněnou dvojici Aihen Muňoz a Asier Illarramendi, zatímco hosté z Valencie jsou bez Piera, Toňa a Olazábala.

A taky bez formy. Levante se trápí až na 13. místě a jen dva body ho dělí od pásma sestupu. V minulém kole se Levante trápilo stejně jako proti Seville a také v tomto utkání s Espanyolem Barcelona prohrálo, aniž by soupeři dalo jediný gól.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, Le Normand, Zaldua - Merino, Guevara, Odegaard - Oyarzabal, Willam José, Portu
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Miramon - Bardhi, Radoja, Campaña - Morales, Mayoral, Sergio León
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.55 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Sevilla FC  (středa 19:00)
Valencia zatím zůstává hodně daleko za očekáváním a marně vzpomíná na doby, kdy proháněla největší španělské kluby. Aktuální dvanáctou pozici se pokusí vylepšit proti týmu, kterému se na Mestalle bodovat nepovedlo už dlouho. Přijede totiž Sevilla, která zde vyhrála naposledy v roce 2012.

Středeční večer bude patřit mimo jiné velkému taháku dvou tradičních týmů, které často i spolu soupeřily o Ligu mistrů či ligu Evropskou. Tentokrát k nim zatím má blíž Sevilla, které se daří i pod novým trenérem a jako vždy obměněným kádrem. Julen Lopetegui s týmem umí produkovat líbivý a ofenzivní styl hry, za což se mu také dostává dobrých výsledků.

Sevilla je aktuálně na skvělém pátém místě a co je ještě lepší, od prvního místa ji dělí jen jeden jediný bod! Pokud počítáme i Evropskou ligu, tak Sevilla hrála už tři duely v řadě na domácí půdě a to jí přišlo hodně vhod. Ze všech tří totiž vydolovala plný počet bodů. Naposledy se jí to povedlo proti Getafe, které ve druhém dějství popravili svými góly Javier Hernández a Lucas Ocampos.

Ten si ale uvědomuje, že proti Valencii to nebude jednoduché. "Jakkoli se jí teď nedaří, pořád je to velmi zkušený tým, který má ve svém středu nejednu hvězdu. Hrají Ligu mistrů, což je velmi náročné, ale ukazuje to jejich kvalitu i potenciál. Valencia umí zahrozit z brejků a my si musíme dát pozor, abychom jejím hráčům nenechávali zbytečně moc volného prostoru. To by se nám mohlo stát osudným," uvědomuje si mladý tahoun sevillské ofenzivy.

Hosté se budou stále ještě muset obejít bez Sergia Gómeze a Daniela Carriça, neboť jsou oba dva v péči lékařů. Několik tréninků vynechal také veterán Nolito, který by ale měl být připraven alespoň na lavičce. Domácí naopak postrádají Cristiana Picciniho, k němuž se kvůli karetním trestům přidali ještě Denis Čeryšev s Rodrigem Morenem.

A to už je v ofenzivě velmi náročná absence. Valencia navíc těch branek zase tak moc nedává a dohromady se jí povedlo dát jen 14 zásahů v elitní španělské lize. Šestnáct branek ale zase dostala, takže je jasné, že potřebuje vylepšit především obranu.

Už ve třech soutěžních duelech se Valencii nepovedlo vyhrát. Kromě remízy v Lize mistrů, kde její šance na postup nepatří k těm nejvyšším, si body rozdělila s Atléticem Madrid. Minulé kolo pro ni ale bylo jednoznačně zklamáním. V Pamploně sice Los Che vedli díky Morenovi, ale po jeho vyloučení se sesypali a dostali od domácí Osasuny celkem tři potupné branky. I proto je potkal pád až na současnou dvanáctou příčku s náskokem jen čtyř bodů na sestupové pásmo.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Garay, Diakhaby, Gayá - Coquelin, Kondogbia, Parejo - Soler, Maxi Gómez, Kang-in
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Jesus Navas, Carlos, Kounde, Escudero - Jordan, Banega, Fernando - Oliver Torres, De Jong, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.34 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona  (středa 20:00)
Espanyolu Barcelona se stále ještě nepovedlo vyhrabat se z posledních tří pozic a bude doufat, že body dokáže přibrat hned ve vloženém kole. To ho posílá na stadion San Mamés, které je doslova tvrzí pro hráče Bilbaa.

Espanyolu dává účinkování v Evropské lize hodně zabrat. V ní se totiž katalánskému týmu daří a vypadá to, že postup je pro něj reálnou možností, ne jen snem. Dařilo se mu i na půdě Razgradu, kde vyhrál i početně oslaben, když jedinou trefu zaznamenal Víctor Campuzano. Ten svému týmu zajistil tři body a s tím i náskok jednoho bodu právě na druhý Ludogorec. V LaLize je to pak ale o to horší.

Espanyol je jen stínem toho pohárového nadšence, který s gustem překvapuje a hraje velmi odhodlaně. Bojuje, nic nevypouští a chce se ukázat. V LaLize je to úplně jiný tým, protože dosud nasbíral jen 8 bodů a to už má za sebou deset kol. Především útok je jeho velkou slabinou a zatím se mu povedlo dát jen pět branek. To ho vedle Celty a Leganésu definuje jako nejhorší útok v lize.

Espanyol by s tím rád něco dělal už v Bilbau. Tam se mu ale příliš nedaří. Pouhé čtyři výhry za dlouhých 20 let jasně ukazují, že v tomhle směru se Espanyol musí zlepšit.

A domácí "Lvi" jsou navíc velmi odhodlaným soupeřem, o čemž svědčí vyjádření brankáře Unaie Simóna. "Posledních pár týdnů pro nás bylo velmi náročných, protože jsme nezískali takové výsledky, jaké jsme chtěli a jaké jsme si podle mého názoru zasloužili. Teď s tím ale nic už neuděláme, takže nemá smysl se ohlížet. Záleží jen na dalším zápase a ten musíme zvládnout za každou cenu."

Baskičtí "Lvi" sice oslavili tří stý zápas pro Ikera Muniaina, ale to bylo taky to jediné, co se dalo slavit. S jejich obranou si totiž díky trefám Saúla s Moratou poradilo Atlético Madrid a doma vyhrálo. I proto je Bilbao nyní až na desátém místě.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Yuri, Inigo Martinez, Yeray, Capa - Unai Lopez, D. Garcia - Muniain, Raul Garcia, De Marcos - Williams
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - David Lopez, Bernardo, Naldo - Pedrosa, Roca, Víctor Sánchez, Víctor Gómez - Vargas, Darder - Ferreyra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.26 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Celta Vigo  (středa 21:00)
Poslední dva duely odehrál Real Betis na půdě soupeřů a už se moc těší domů. Na Estadio Benito Villamarín se mu totiž daří mnohem víc. Otestovat tuhle jednoduchou praxi přijede Celta Vigo, která je v tabulce jeho blízkým soupeřem.

Mezi oběma celky panuje před jedenáctým kolem rozdíl jen skóre, jinak jsou na tom bodově stejně. Mnohem atraktivnější jsou zápasy domácího Realu Betis, ve kterých padlo už 32 gólů. Jen dvanáct z nich ale do sítě soupeřů. Celta se musí stydět za to, jak se jí před bránou jejích soků nedaří, protože zatím nastřádala pouhých pět branek a dvanáct jich dostala.

A není úplně pravděpodobné, že by se to právě tady mělo změnit. Celta se v Seville dlouhodobě trápí a od roku 2001 tady vyhrála jen pouhá dvě utkání! Real Betis taky nemůže být hrdý na to, co předvádí, protože v minulých dvou kolech pokaždé prohrál. Granadě, která díky tomu vede tabulku elitní španělské ligy, k tomu naposledy stačila jediná branka Álvara Vadilla.

Zkušený obránce Aïssa Mandi byl po utkání hodně zklamán. "Tohle bylo z těch utkání, kdy se vám nedaří vůbec nic a všechno je špatně. Od první chvíle to cítíte a ať se snažíte jakkoli, nejde s tím prostě nic dělat. Nemyslím si, že bychom hráli špatně, ale vůbec se nám nedaří. Potřebujeme nutně dobrý výsledek, aby nás to nakoplo k lepším zítřkům."

Je otázka, zda Realu pomůže například rozsáhlá marodka soupeře. Celta Vigo je totiž bez hráčů jako Cheikh, Beauvue, Hernández, Vázquez nebo Araújo. To domácí jsou na tom podstatně lépe, neboť jim chybí jen Martin s Carvalhem.

Celta Vigo dokázala v posledních pěti duelech skórovat jen dvakrát, což je velký problém pro trenéra Frana Escribu. Už nějakou dobu se hojně mluví o jeho vyhazovu a padají jména také jeho nástupců, takže klid na práci rozhodně nemá. Výhra nad Realem Betis by mu hodně pomohla, takže o motivaci u hráčů hostí asi nebude nouze.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Moreno, Bartra, Mandi, Emerson - Guardado, Ismael - Joaquin, Fekir, Canales - Borja Iglesias
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Aidoo, Jorge Sáenz, Mallo - Denis Suárez, Okay, Lobotka, Rafinha - Santi Mina, Iago Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.57 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - CD Leganés  (středa 21:15)
Leganés o víkendu vyválčil první body proti Mallorce, ale teď ho čeká o poznání složitější úkol. Hráči posledního týmu LaLigy se představí na slavném Santiago Bernabéu, kde budou čelit Realu Madrid. "Bílý balet" o o víkendu nehrál a plný čerstvých sil by si měl s Leganésem poradit.

Real Madrid měl o víkendu volno, El Clássico proti Barceloně bylo z politických důvodů odloženo, takže další ligový zápas sehrají Zidaneho hoši až nyní a budou v roli velkého favorita. Merengues čeká na Santiago Bernabéu Leganés, který teprve před pár dny vyhrál první ligové utkání. "Musíme do toho dát vše, abychom zvítězili. Známe situaci a víme, co máme dělat, abychom přidali další tři body. Musíme zápas vyhrát, to je jediná věc, kterou musíme udělat," prohlásil na tiskové konferenci Zinédine Zidane.

Nikdo nepochybuje o tom, že Real Madrid je velkým favoritem a měl by si v tomto utkání poradit. Leganés však nebude mít na Santiago Bernabéu co ztratit a k dobrém výkonu by mu mohla pomoci první ligová výhra, která přišla až v desátém kole.

Leganés doma porazil Mallorcu 1:0 a v tabulce je na pěti bodech. Poslední. U prvního triumfu už nebyl kouč Maurizio Pellegrini, nýbrž jeho asistent Luis Cembranos. Na jak dlouho to bude je nejisté. Vedení klubu se pohlíží po nové náhradě, nicméně Cembranos zůstane na trenérské lavici i v Madridu.

Poslední vzájemné utkání pochází z dubna letošního roku a Leganés dokázal doma s Realem Madrid uhrát remízu. Na Santiago Bernabéu však nikdy nebodoval a pokud by se mu to povedlo, byla by to velká senzace.

Zinédine Zidane stále nemůže počítat s Marcem Asensiem a Álvarem Odriozolou, nejisté jsou pak starty Nacha a Garetha Bala. V podobné situaci je i Leganés, hrát nebudou Szymanowski, Pérez, Navarro a Siovas.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Hazard, Benzema, Rodrygo
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Rosales, Awaziem, Bustinza, Silva - Rivera, Mesa, Recio - Rodríguez, Carrillo, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.71 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Atlético Madrid  (úterý 19:00)
Deportivo Alavés se léčí z potupného debaklu, který utržilo v minulém kole proti Villarrealu. A vyhlídky na další tři body nejsou zrovna růžové, protože úterním sokem Alavésu bude Atlético. To naopak klíčový duel s Bilbaem zvládlo a sálá z něj optimismus.

Poslední dobou je to s Deportivem Alavés jako na houpačce. Jednou předvede dobrý výkon a získá po právu tři body, takže do dalšího kola jde s mnohem lepšími pocity. V něm ale nedokáže vůbec potvrdit zlepšující se formu a herně za svým soupeřem často zaostává. To pak logicky vede ke ztrátě bodů, obvykle i zdrcující porážce. Už ve čtyřech duelech v řadě se tento scénář navlas stejně opakoval a Alavés doufá, že brzy najde lék na vyrovnanost.

Po výborně zvládnutém utkání s Celtou, od níž nedostal Alavés ani jeden gól, si jeho obrana vybrala slabší den v minulém kole. Od Villarrealu dostala hned čtyři branky a hlavním katem se stal Karl Toko Ekambi, autor poloviny z nich. Alavés tímto výsledkem spadl až na současnou 14. příčku a nebezpečně se přiblížil pásmu sestupu. Od něj ho dělí už jen dva body.

Že bude těžké získat je právě teď, to si zkušený útočník Joselu velmi dobře uvědomuje. "Atlético je jeden z nejlepších týmů v Evropě, je pověstný svou taktickou i fyzickou připraveností. Víme, že s ním nemáme zrovna dobrou bilanci, ale nesmí se předem vzdávat. Štěstí přeje připraveným a my děláme maximum pro to, abychom uspěli. Víme, že to utkání bude bolet a od každého z nás to bude chtít maximálně oběť, ale jsme připraveni."

Joselu se nemýlil, když mluvil o negativní bilanci, kterou jeho tým s Atltéticem má. Už ve čtyřech duelech po sobě se Deportivu nepovedlo získat ani bod a dokonce v nich nedalo soupeři ani jednu branku. Když naposledy dokázal Depor zvítězit nad colchoneros, psalo se datum 10. 5. 2003, a to už je opravdu dlouhá doba.

Depor může těšit téměř kompletní kádr, neboť menší zdravotní potíže trápí jen obránce Elyho. Trenér Diego Simeone naopak musí mít plnou hlavu starostí s tím, jakou sestavu vyšle do utkání. Chybí mu z ní totiž opory jako José Giménez, Stefan Savić, Šime Vrsalko a také João Félix. Což už je vzhledem ke štíhlému kádru Atlética poměrně výrazná absence.

Atlético stále není tak vysoko, jak by chtělo. V současné chvíli mu patří až 4. příčka s tím, že na první Granadu (!) ztrácí jeden bod. Čili nic tragického. Po vítězství v Lize mistrů nad Leverkusenem zažili fanoušci Atlética velkou radost také v lize, protože si jejich celek poradil s nebezpečným Bilbaem góly Saúla s Moratou.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Laguardia, Aguirregabiria, Ely, Duarte - Pina, Wakaso - Aleix Vidal, Joselu, Lucas Perez - Rioja
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi - Koke, Partey, Saúl, Vitolo - Morata, Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 3.20 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Valladolid  (úterý 21:15)
Na začátku sezony Barceloně chvíli trvalo, než se dostala do rytmu a všechno jí ztížilo zranění hlavní hvězdy, ale poslední dobou už je to opět ta Barcelona, kterou dobře známe. V úterý večer se proti ní v rámci 11. kola postaví Real Valladolid.

Úvod do sezony se Barceloně příliš nepovedl a opět se objevily zvěsti o konci trenéra Ernesta Valverdeho. Teď se ale zdá, že už je všechno v nejlepším pořádku, neboť Barcelona se znovu dostala do rytmu. Má o zápas méně, ale přesto jí na první místo schází jen jeden bod. Dá se navíc očekávat, že Granada tuto rychlost a výkonnost neudrží příliš dlouho. Dalším faktorem, který hovoří jednoznačně ve prospěch blaugranas, je kalendář.

Desáté kolo - slavné El Clásico - totiž bylo odloženo z důvodu politického napětí a dohraje se v prosinci. To dalo Barceloně dost času navíc, aby se mohla připravit a zdárně doplnit síly po vyhraném utkání s pražskou Slavií. V něm se Barceloně povedlo nakonec přeci jen porazit českého zástupce, i když s ním měla nemalé problémy i po fyzické stránce. S Valladolidem to Barceloně jde mnohem lépe.

Real Valladolid trávil hodně času v Segundě, ale s Barcelonou už má leccos odehráno. Aby se z jejího stadionu vracel jako vítěz, to se mu ale za posledních 20 let nepovedlo ještě ani jednou. Teď se navíc bude muset potýkat s luxusním útokem, který Barcelonu opět zdobí. Dal totiž už 23 branek a to je po Villarrealu druhé nejvyšší číslo v LaLize. Trenér Valverde samozřejmě je se svojí útočnou vozbou velmi spokojen.

"K Barceloně útočný projev vždycky patřil, charakterizovalo ji to a vylepšovala jej. My se snažíme navazovat na tuto tradici a hrát ofenzivně. Chceme, aby naši diváci a fanoušci byli hrdí na to, že fandí a sledují právě Barcelonu. Nehledě na sílu nebo renomé našeho soupeře, nikdy nebudeme jen bránit. Pokaždé chceme být aktivní a tvořit hru. Věřím, že to předvádíme také v této sezoně a že to ukážeme také proti Realu Valladolid," přeje si Valverde.

Do hry se v jeho případě nemůže zapojit dlouhodobě zraněný obránce Samuel Umtiti a rovněž útočník Ousmane Dembélé, který stojí kvůli červené kartě. U hostů je zraněn Javi Sánchez a Ruben Alcaraz.

Real Valladolid sbírá body poskrovnu a zatím se pohybuje na sdíleném osmém místě se čtrnácti body na kontě. Po remízách s Atleticem Madrid a Bilbaem se mu v minulém kole povedlo vyhrát a upevnit si svou pozici v první desítce. Na domácí půdě si totiž poradil s Eibarem, kterému vstřelil dvě branky. Dokáže ale překvapit rozjetou a odpočinutou Barcelonu na Camp Nou?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Lenglet, Piqué, Alba - Arthur, Busquets, De Jong - Griezmann, Suárez, Messi
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Olivas, Salisu, Nacho Martinez - Antoñito, Fernandez, Michel, Villa - Ünal, Sergi Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.70 - 26.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Granada CF1062217:1020
2.FC Barcelona961223:1019
3.Real Sociedad1061317:1019
4.Atlético Madrid1054110:519
5.Sevilla FC1061313:1119
6.Real Madrid953116:918
7.Villarreal CF1052324:1417
8.CA Osasuna1035210:914
 Real Valladolid1035210:914
10.Athletic Bilbao103438:713
11.Getafe CF1034314:1413
12.Valencia CF1034314:1613
13.Levante UD1032510:1211
14.Deportivo Alavés103258:1311
15.RCD Mallorca103167:1310
16.SD Eibar1023510:159
17.Celta Vigo102355:129
18.Real Betis1023512:209
19.Espanyol Barcelona102265:158
20.CD Leganés101275:145

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele