LaLiga - preview 11. kola

29.10.2019, 08:42, aktualizováno 31.10.2019, 08:56
Previews
Potvrdí Granada fantastickou formu a vrátí se opět senzačně do čela LaLigy před Barcelonu? Nováček se tentokrát pokusí bodovat na půdě Getafe. Hrát se ale budou ještě další dva zápasy. Třetí výhru v řadě zkusí přidat Villarreal v Eibaru a Mallorca si to doma rozdá s Osasunou.
SD Eibar - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
Hráči Villarrealu mají ve čtvrtek velkou možnost dostat se na pohárové pozice, stačí jim k tomu "drobnost" - porazit domácí Eibar. Ten sice není ve formě, ale doma si dokáže poradit s jakýmkoliv mužstvem.

Eibar stále nemůže najít optimální tempo a po dvou porážkách znovu balancuje na hranici sestupu. Domácí o víkendu nestačili na Valladolid, kterému podlehli 0:2. V posledních dvou zápasech tak inkasovali dohromady pět branek, aniž by sami nějakou vstřelili.

Oproti loňské sezoně je Eibar daleko za očekáváním a dobře si je toho vědom kouč José Luis Mendilibar, jehož pozice je zatím pevná. Los Armeros by v souboji s Villarrealem potřebovali nejlépe tři body a to rozhodně není nemožné. Vzájemnou bilanci mají jen o jednu porážku horší, navíc loni ve dvojzápase inkasovali jediný gól.

Villarreal byl ale celkově úspěšnější a aktuálně má navíc dobrou formu. V minulém kole se o to dost výrazně přesvědčil Alavés, který prohrál 1:4. "Žlutá ponorka" dohromady nasbírala už pět výher, což je oproti špatnému začátku značný posun. Tým trenéra Javiho Calleji má teď možnost konečně postoupit na pohárové příčky, což byl hlavní předsezónní cíl.

Vzájemné zápasy už tu byly nastíněny. Villarreal minulou sezonu ani jednou neprohrál, když doma zvítězil 1:0 a venku hrál 0:0. Dohromady padl jediný gól a celkově můžeme konstatovat, že v těchto zápasech padá velmi málo branek.

Eibaru nepomohou Rober Correa a Iván Ramis. Co se týče absencí, Villarreal je na tom o poznání hůře a ve čtvrtek nebude mít k dispozici Bruna Soriana, Ramira Guerru, Manuela Morlanese, Alberta Morena nebo Rubéna Penu.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Arbilla, Oliveira, Blasis - Diop, Escalante, Expósito - Orellana, Enrich, León
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Mori, Torres, Quintillá - Anguissa, Iborra, Cazorla - Chukwueze, Bacca, Ontiveros
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.49 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - CA Osasuna  (čtvrtek 19:00)
Ve čtvrtek dojde mimo jiné i na zápas dvou nováčků v soutěži Mallorcy a Osasuny. Lépe si přitom vedou hosté, kteří před tímto kolem okupují solidní osmou příčku. Mallorca si sice před nedávnem vyšlápla na Real Madrid, ale o víkendu to nepotvrdila a prohrála s posledním týmem soutěže Leganésem.

Někdy jsou výkony týmů jako na houpačce a své o tom ví hráči Mallorcy. Los Bermellones před nedávnem porazili slavný Real Madrid, jenomže o víkendu nestačili na poslední tým soutěže Leganés. Ten přitom vyhrál vůbec poprvé v sezoně! Paradoxně byl zápas s Leganésem důležitější, neboť šlo o přímého konkurenta v boji o záchranu.

Mallorca na tom v tabulce není nijak slavně, patří jí až patnáctá pozice, takže se musí mít na pozoru, protože osmnáctý Betis je vzdálen pouhý bod. Bermellones svého dalšího soupeře moc dobře znají, s Osasunou se potkávali loni v nižší soutěži a zatímco doma těsně vyhráli, v Pamploně naopak prohráli.

Osasuna svojí prvoligovou štaci rozehrála o poznání lépe a v tabulce se drží na osmém místě. Z deseti kol sice vyhrála "jen" třikrát, ale i velký počet remíz jí zatím staví daleko od sestupových pozic. Hosté z Pamplony prožili zcela jiný víkend, doma třemi brankami porazili Valencii a to byl velký svátek. Že nešlo o náhodu teď budou muset potvrdit na Mallorce, kde naposledy vyhráli v roce 2009.

Domácí tým se bude muset obejít bez Juana Hernándeze, Abdula Rahmana Baby, Aleksandera Sedlara a Aridaie Cabrery. Ve stejné situaci jsou i hosté, kdy nebudou moci nasadit Unaiho Garcíu, Kike Barju, Roberta Ibňéze a Raúla Navase.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Gámez, Raíllo, Valjent, Sastre - Kubo, Baba, Sevilla - Junior, Budimir, Rodríguez
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Martínez - Lillo, García, Hernández, Estupiňán - Moncayola, Brašanac, Mérida - García, Avila, Brandon
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.02 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Granada CF  (čtvrtek 21:15)
Velmi překvapivého lídra měla po víkendu španělská LaLiga. Granada se dostala do čela jedné z nejlepších lig na světě po těsném vítězství nad Betisem, což by samo o sobě nebylo tak překvapivé, kdyby zároveň nebyla nováčkem. Pro celek z Andalusie to byla už šestá výhra v sezoně a sedmou bude chtít přidat i v Madridu, na hřišti Getafe. Jen vítězství přitom Granadu vrátí zpět na první místo před Barcelonu. Domácí Getafe po slibném rozjezdu opět přibrzdilo a prohrálo dva zápasy v řadě.

Byl to nezvyklý pohled na tabulku po neúplném desátém kole. Na první pozici totiž stanula Granada a s tím před sezonou rozhodně nikdo nepočítal. Je pravdou, že Real Madrid a Barcelona svá utkání nehrály, přesto je vysoké postavení Granady obrovským překvapením. A ne nezaslouženým. Nazaríes od začátku pravidelně sbírají vítězství a ne hned tak ledajaké. V září například porazili Barcelonu 2:0 nebo před pár dny Real Betis 1:0.

Kouč Diego Martínez a celý klub zůstávají nohama na zemi, což potvrdili prohlášením, že jediným cílem zůstává záchrana. Ambice klubu mohou být ledajaké, ale těžko uvěřit těmto slovům máte-li v plánu přivézt Zlatana Ibrahimoviće. Právě Granada by totiž měla být jedním z uchazečů o Švédovy služby.

Každopádně Granadu čeká ve čtvrtek složité utkání v Madridu, na hřišti Getafe, které loni obsadilo v LaLize skvělé páté místo. Začátek sezony Bordalásovým svěřencům nevyšel, nicméně postupně se klub rozehrál k lepším výkonům a měsíc říjen pro něho ještě donedávna vypadal přímo pohádkově. Tři výhry v řadě však narušila porážka v Evropské lize od Basileje a následně i ligový nezdar v Seville. Azulones spadli zpět nohama na zem a na stadionu Coliseum se budou ucházet o vítězství, které je posune do první desítky ligové tabulky.

Granada má lepší formu a dokonce i lepší vzájemnou bilanci. Loni spolu týmy kvůli postavení Granady ve druhé lize nehrály, to však nic nemění na tom, že hosté s Getafe neprohráli od roku 2013!

Oba celky trápí rozsáhlé marodky a především výkony Granady jsou vykoupeny zástupem zraněných. Proti Betisu dosáhli hosté doslova Pyrhova vítězství a v Madridu se budou muset obejít bez Markela Bergary, Amatha Ndiaye, Vitorina Antuňese, Djeného Dakonama, Damiána Suáreze a Davida Timora. Getafe si ale nemůže vůbec vyskakovat, protože jeho zástup marodů je obdobný. Utkání s Granadou se nebude týkat Lozana, Vica, Quiniho, Ángela Montora, Yana Etekiho, Yangela Herrery, Domingose Duarteho, Antonia Puertase a Darwina Machíse.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - García, Cabrera, González, Nyom - Cucurella, Arambarri, Maksimović, Jason - Rodríguez, Mata
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Sánchez, Martínez, Duarte - Díaz, Gonalons, Azeez, Neva - Vadillo, Soldado, Fernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.27 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Levante UD  (středa 19:00)
Real Sociedad zatím udivuje fotbalovou veřejnost a patří mu před jedenáctým kolem LaLigy skvělá třetí příčka. O tu se ho pokusí připravit Levante, které se ve středu večer dostaví na stadion Anoeta. Současná forma mu ale moc nepřeje.

Levante se dlouhodobě trápí také na populárním baskickém stadionu. Anoeta je pro něj symbolem zmaru a trápení, protože od roku 2000 se mu povedlo vyhrát v San Sebastiánu jen jednou. Jinak ale živoří a většinou si tři body připisuje lepší Real Sociedad. Tomu nyní přeje i forma. Svou disciplínou, běhavostí a technikou udivuje nejednoho odborníka, protože ke krásné hře přidává také solidní výsledky. Aktuálně je na třetím místě a jen bod mu chybí na další překvapení, Granadu.

Po vítězství 3:1 nad Betisem se mu povedlo také minulé kolo, ve kterém si odvezl všechny tři body z půdy Celty Vigo. Rozhodující branku vstřelil osm minut před koncem utkání švédský útočník Alexander Isak a Baskové se znovu mohli radovat. Právě mladý kanonýr, který se v Realu Sociedad usadil a hodlá tam být dlouho, mluvil s médii před dalším kolem.

"Třetí místo je pro nás senzační a hrozně si užíváme, že se nám teď daří. Samozřejmě víme, že tohle nemívá dlouhé trvání, pokud opravdu nemáte štěstí a nepracujete na svých výkonech. O to se snažíme a každý další zápas jsme intenzivnější v napadání, v koncentraci i v aktivitě. Věřím, že tento rok bychom mohli dosáhnout až třeba na Evropskou ligu, která je naším snem. Musíme ale zůstat nohama na zemi a dívat se vždy jen na zápas bezprostředně před námi."

Domácí La Real nebude moci nasadit zraněnou dvojici Aihen Muňoz a Asier Illarramendi, zatímco hosté z Valencie jsou bez Piera, Toňa a Olazábala.

A taky bez formy. Levante se trápí až na 13. místě a jen dva body ho dělí od pásma sestupu. V minulém kole se Levante trápilo stejně jako proti Seville a také v tomto utkání s Espanyolem Barcelona prohrálo, aniž by soupeři dalo jediný gól.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, Le Normand, Zaldua - Merino, Guevara, Odegaard - Oyarzabal, Willam José, Portu
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Miramon - Bardhi, Radoja, Campaña - Morales, Mayoral, Sergio León
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.55 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Sevilla FC  (středa 19:00)
Valencia zatím zůstává hodně daleko za očekáváním a marně vzpomíná na doby, kdy proháněla největší španělské kluby. Aktuální dvanáctou pozici se pokusí vylepšit proti týmu, kterému se na Mestalle bodovat nepovedlo už dlouho. Přijede totiž Sevilla, která zde vyhrála naposledy v roce 2012.

Středeční večer bude patřit mimo jiné velkému taháku dvou tradičních týmů, které často i spolu soupeřily o Ligu mistrů či ligu Evropskou. Tentokrát k nim zatím má blíž Sevilla, které se daří i pod novým trenérem a jako vždy obměněným kádrem. Julen Lopetegui s týmem umí produkovat líbivý a ofenzivní styl hry, za což se mu také dostává dobrých výsledků.

Sevilla je aktuálně na skvělém pátém místě a co je ještě lepší, od prvního místa ji dělí jen jeden jediný bod! Pokud počítáme i Evropskou ligu, tak Sevilla hrála už tři duely v řadě na domácí půdě a to jí přišlo hodně vhod. Ze všech tří totiž vydolovala plný počet bodů. Naposledy se jí to povedlo proti Getafe, které ve druhém dějství popravili svými góly Javier Hernández a Lucas Ocampos.

Ten si ale uvědomuje, že proti Valencii to nebude jednoduché. "Jakkoli se jí teď nedaří, pořád je to velmi zkušený tým, který má ve svém středu nejednu hvězdu. Hrají Ligu mistrů, což je velmi náročné, ale ukazuje to jejich kvalitu i potenciál. Valencia umí zahrozit z brejků a my si musíme dát pozor, abychom jejím hráčům nenechávali zbytečně moc volného prostoru. To by se nám mohlo stát osudným," uvědomuje si mladý tahoun sevillské ofenzivy.

Hosté se budou stále ještě muset obejít bez Sergia Gómeze a Daniela Carriça, neboť jsou oba dva v péči lékařů. Několik tréninků vynechal také veterán Nolito, který by ale měl být připraven alespoň na lavičce. Domácí naopak postrádají Cristiana Picciniho, k němuž se kvůli karetním trestům přidali ještě Denis Čeryšev s Rodrigem Morenem.

A to už je v ofenzivě velmi náročná absence. Valencia navíc těch branek zase tak moc nedává a dohromady se jí povedlo dát jen 14 zásahů v elitní španělské lize. Šestnáct branek ale zase dostala, takže je jasné, že potřebuje vylepšit především obranu.

Už ve třech soutěžních duelech se Valencii nepovedlo vyhrát. Kromě remízy v Lize mistrů, kde její šance na postup nepatří k těm nejvyšším, si body rozdělila s Atléticem Madrid. Minulé kolo pro ni ale bylo jednoznačně zklamáním. V Pamploně sice Los Che vedli díky Morenovi, ale po jeho vyloučení se sesypali a dostali od domácí Osasuny celkem tři potupné branky. I proto je potkal pád až na současnou dvanáctou příčku s náskokem jen čtyř bodů na sestupové pásmo.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Garay, Diakhaby, Gayá - Coquelin, Kondogbia, Parejo - Soler, Maxi Gómez, Kang-in
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Jesus Navas, Carlos, Kounde, Escudero - Jordan, Banega, Fernando - Oliver Torres, De Jong, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.34 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona  (středa 20:00)
Espanyolu Barcelona se stále ještě nepovedlo vyhrabat se z posledních tří pozic a bude doufat, že body dokáže přibrat hned ve vloženém kole. To ho posílá na stadion San Mamés, které je doslova tvrzí pro hráče Bilbaa.

Espanyolu dává účinkování v Evropské lize hodně zabrat. V ní se totiž katalánskému týmu daří a vypadá to, že postup je pro něj reálnou možností, ne jen snem. Dařilo se mu i na půdě Razgradu, kde vyhrál i početně oslaben, když jedinou trefu zaznamenal Víctor Campuzano. Ten svému týmu zajistil tři body a s tím i náskok jednoho bodu právě na druhý Ludogorec. V LaLize je to pak ale o to horší.

Espanyol je jen stínem toho pohárového nadšence, který s gustem překvapuje a hraje velmi odhodlaně. Bojuje, nic nevypouští a chce se ukázat. V LaLize je to úplně jiný tým, protože dosud nasbíral jen 8 bodů a to už má za sebou deset kol. Především útok je jeho velkou slabinou a zatím se mu povedlo dát jen pět branek. To ho vedle Celty a Leganésu definuje jako nejhorší útok v lize.

Espanyol by s tím rád něco dělal už v Bilbau. Tam se mu ale příliš nedaří. Pouhé čtyři výhry za dlouhých 20 let jasně ukazují, že v tomhle směru se Espanyol musí zlepšit.

A domácí "Lvi" jsou navíc velmi odhodlaným soupeřem, o čemž svědčí vyjádření brankáře Unaie Simóna. "Posledních pár týdnů pro nás bylo velmi náročných, protože jsme nezískali takové výsledky, jaké jsme chtěli a jaké jsme si podle mého názoru zasloužili. Teď s tím ale nic už neuděláme, takže nemá smysl se ohlížet. Záleží jen na dalším zápase a ten musíme zvládnout za každou cenu."

Baskičtí "Lvi" sice oslavili tří stý zápas pro Ikera Muniaina, ale to bylo taky to jediné, co se dalo slavit. S jejich obranou si totiž díky trefám Saúla s Moratou poradilo Atlético Madrid a doma vyhrálo. I proto je Bilbao nyní až na desátém místě.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Yuri, Inigo Martinez, Yeray, Capa - Unai Lopez, D. Garcia - Muniain, Raul Garcia, De Marcos - Williams
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - David Lopez, Bernardo, Naldo - Pedrosa, Roca, Víctor Sánchez, Víctor Gómez - Vargas, Darder - Ferreyra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.26 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Celta Vigo  (středa 21:00)
Poslední dva duely odehrál Real Betis na půdě soupeřů a už se moc těší domů. Na Estadio Benito Villamarín se mu totiž daří mnohem víc. Otestovat tuhle jednoduchou praxi přijede Celta Vigo, která je v tabulce jeho blízkým soupeřem.

Mezi oběma celky panuje před jedenáctým kolem rozdíl jen skóre, jinak jsou na tom bodově stejně. Mnohem atraktivnější jsou zápasy domácího Realu Betis, ve kterých padlo už 32 gólů. Jen dvanáct z nich ale do sítě soupeřů. Celta se musí stydět za to, jak se jí před bránou jejích soků nedaří, protože zatím nastřádala pouhých pět branek a dvanáct jich dostala.

A není úplně pravděpodobné, že by se to právě tady mělo změnit. Celta se v Seville dlouhodobě trápí a od roku 2001 tady vyhrála jen pouhá dvě utkání! Real Betis taky nemůže být hrdý na to, co předvádí, protože v minulých dvou kolech pokaždé prohrál. Granadě, která díky tomu vede tabulku elitní španělské ligy, k tomu naposledy stačila jediná branka Álvara Vadilla.

Zkušený obránce Aïssa Mandi byl po utkání hodně zklamán. "Tohle bylo z těch utkání, kdy se vám nedaří vůbec nic a všechno je špatně. Od první chvíle to cítíte a ať se snažíte jakkoli, nejde s tím prostě nic dělat. Nemyslím si, že bychom hráli špatně, ale vůbec se nám nedaří. Potřebujeme nutně dobrý výsledek, aby nás to nakoplo k lepším zítřkům."

Je otázka, zda Realu pomůže například rozsáhlá marodka soupeře. Celta Vigo je totiž bez hráčů jako Cheikh, Beauvue, Hernández, Vázquez nebo Araújo. To domácí jsou na tom podstatně lépe, neboť jim chybí jen Martin s Carvalhem.

Celta Vigo dokázala v posledních pěti duelech skórovat jen dvakrát, což je velký problém pro trenéra Frana Escribu. Už nějakou dobu se hojně mluví o jeho vyhazovu a padají jména také jeho nástupců, takže klid na práci rozhodně nemá. Výhra nad Realem Betis by mu hodně pomohla, takže o motivaci u hráčů hostí asi nebude nouze.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Moreno, Bartra, Mandi, Emerson - Guardado, Ismael - Joaquin, Fekir, Canales - Borja Iglesias
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Aidoo, Jorge Sáenz, Mallo - Denis Suárez, Okay, Lobotka, Rafinha - Santi Mina, Iago Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.57 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - CD Leganés  (středa 21:15)
Leganés o víkendu vyválčil první body proti Mallorce, ale teď ho čeká o poznání složitější úkol. Hráči posledního týmu LaLigy se představí na slavném Santiago Bernabéu, kde budou čelit Realu Madrid. "Bílý balet" o o víkendu nehrál a plný čerstvých sil by si měl s Leganésem poradit.

Real Madrid měl o víkendu volno, El Clássico proti Barceloně bylo z politických důvodů odloženo, takže další ligový zápas sehrají Zidaneho hoši až nyní a budou v roli velkého favorita. Merengues čeká na Santiago Bernabéu Leganés, který teprve před pár dny vyhrál první ligové utkání. "Musíme do toho dát vše, abychom zvítězili. Známe situaci a víme, co máme dělat, abychom přidali další tři body. Musíme zápas vyhrát, to je jediná věc, kterou musíme udělat," prohlásil na tiskové konferenci Zinédine Zidane.

Nikdo nepochybuje o tom, že Real Madrid je velkým favoritem a měl by si v tomto utkání poradit. Leganés však nebude mít na Santiago Bernabéu co ztratit a k dobrém výkonu by mu mohla pomoci první ligová výhra, která přišla až v desátém kole.

Leganés doma porazil Mallorcu 1:0 a v tabulce je na pěti bodech. Poslední. U prvního triumfu už nebyl kouč Maurizio Pellegrini, nýbrž jeho asistent Luis Cembranos. Na jak dlouho to bude je nejisté. Vedení klubu se pohlíží po nové náhradě, nicméně Cembranos zůstane na trenérské lavici i v Madridu.

Poslední vzájemné utkání pochází z dubna letošního roku a Leganés dokázal doma s Realem Madrid uhrát remízu. Na Santiago Bernabéu však nikdy nebodoval a pokud by se mu to povedlo, byla by to velká senzace.

Zinédine Zidane stále nemůže počítat s Marcem Asensiem a Álvarem Odriozolou, nejisté jsou pak starty Nacha a Garetha Bala. V podobné situaci je i Leganés, hrát nebudou Szymanowski, Pérez, Navarro a Siovas.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Hazard, Benzema, Rodrygo
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Rosales, Awaziem, Bustinza, Silva - Rivera, Mesa, Recio - Rodríguez, Carrillo, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.71 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Atlético Madrid  (úterý 19:00)
Deportivo Alavés se léčí z potupného debaklu, který utržilo v minulém kole proti Villarrealu. A vyhlídky na další tři body nejsou zrovna růžové, protože úterním sokem Alavésu bude Atlético. To naopak klíčový duel s Bilbaem zvládlo a sálá z něj optimismus.

Poslední dobou je to s Deportivem Alavés jako na houpačce. Jednou předvede dobrý výkon a získá po právu tři body, takže do dalšího kola jde s mnohem lepšími pocity. V něm ale nedokáže vůbec potvrdit zlepšující se formu a herně za svým soupeřem často zaostává. To pak logicky vede ke ztrátě bodů, obvykle i zdrcující porážce. Už ve čtyřech duelech v řadě se tento scénář navlas stejně opakoval a Alavés doufá, že brzy najde lék na vyrovnanost.

Po výborně zvládnutém utkání s Celtou, od níž nedostal Alavés ani jeden gól, si jeho obrana vybrala slabší den v minulém kole. Od Villarrealu dostala hned čtyři branky a hlavním katem se stal Karl Toko Ekambi, autor poloviny z nich. Alavés tímto výsledkem spadl až na současnou 14. příčku a nebezpečně se přiblížil pásmu sestupu. Od něj ho dělí už jen dva body.

Že bude těžké získat je právě teď, to si zkušený útočník Joselu velmi dobře uvědomuje. "Atlético je jeden z nejlepších týmů v Evropě, je pověstný svou taktickou i fyzickou připraveností. Víme, že s ním nemáme zrovna dobrou bilanci, ale nesmí se předem vzdávat. Štěstí přeje připraveným a my děláme maximum pro to, abychom uspěli. Víme, že to utkání bude bolet a od každého z nás to bude chtít maximálně oběť, ale jsme připraveni."

Joselu se nemýlil, když mluvil o negativní bilanci, kterou jeho tým s Atltéticem má. Už ve čtyřech duelech po sobě se Deportivu nepovedlo získat ani bod a dokonce v nich nedalo soupeři ani jednu branku. Když naposledy dokázal Depor zvítězit nad colchoneros, psalo se datum 10. 5. 2003, a to už je opravdu dlouhá doba.

Depor může těšit téměř kompletní kádr, neboť menší zdravotní potíže trápí jen obránce Elyho. Trenér Diego Simeone naopak musí mít plnou hlavu starostí s tím, jakou sestavu vyšle do utkání. Chybí mu z ní totiž opory jako José Giménez, Stefan Savić, Šime Vrsalko a také João Félix. Což už je vzhledem ke štíhlému kádru Atlética poměrně výrazná absence.

Atlético stále není tak vysoko, jak by chtělo. V současné chvíli mu patří až 4. příčka s tím, že na první Granadu (!) ztrácí jeden bod. Čili nic tragického. Po vítězství v Lize mistrů nad Leverkusenem zažili fanoušci Atlética velkou radost také v lize, protože si jejich celek poradil s nebezpečným Bilbaem góly Saúla s Moratou.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Laguardia, Aguirregabiria, Ely, Duarte - Pina, Wakaso - Aleix Vidal, Joselu, Lucas Perez - Rioja
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi - Koke, Partey, Saúl, Vitolo - Morata, Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 3.20 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Valladolid  (úterý 21:15)
Na začátku sezony Barceloně chvíli trvalo, než se dostala do rytmu a všechno jí ztížilo zranění hlavní hvězdy, ale poslední dobou už je to opět ta Barcelona, kterou dobře známe. V úterý večer se proti ní v rámci 11. kola postaví Real Valladolid.

Úvod do sezony se Barceloně příliš nepovedl a opět se objevily zvěsti o konci trenéra Ernesta Valverdeho. Teď se ale zdá, že už je všechno v nejlepším pořádku, neboť Barcelona se znovu dostala do rytmu. Má o zápas méně, ale přesto jí na první místo schází jen jeden bod. Dá se navíc očekávat, že Granada tuto rychlost a výkonnost neudrží příliš dlouho. Dalším faktorem, který hovoří jednoznačně ve prospěch blaugranas, je kalendář.

Desáté kolo - slavné El Clásico - totiž bylo odloženo z důvodu politického napětí a dohraje se v prosinci. To dalo Barceloně dost času navíc, aby se mohla připravit a zdárně doplnit síly po vyhraném utkání s pražskou Slavií. V něm se Barceloně povedlo nakonec přeci jen porazit českého zástupce, i když s ním měla nemalé problémy i po fyzické stránce. S Valladolidem to Barceloně jde mnohem lépe.

Real Valladolid trávil hodně času v Segundě, ale s Barcelonou už má leccos odehráno. Aby se z jejího stadionu vracel jako vítěz, to se mu ale za posledních 20 let nepovedlo ještě ani jednou. Teď se navíc bude muset potýkat s luxusním útokem, který Barcelonu opět zdobí. Dal totiž už 23 branek a to je po Villarrealu druhé nejvyšší číslo v LaLize. Trenér Valverde samozřejmě je se svojí útočnou vozbou velmi spokojen.

"K Barceloně útočný projev vždycky patřil, charakterizovalo ji to a vylepšovala jej. My se snažíme navazovat na tuto tradici a hrát ofenzivně. Chceme, aby naši diváci a fanoušci byli hrdí na to, že fandí a sledují právě Barcelonu. Nehledě na sílu nebo renomé našeho soupeře, nikdy nebudeme jen bránit. Pokaždé chceme být aktivní a tvořit hru. Věřím, že to předvádíme také v této sezoně a že to ukážeme také proti Realu Valladolid," přeje si Valverde.

Do hry se v jeho případě nemůže zapojit dlouhodobě zraněný obránce Samuel Umtiti a rovněž útočník Ousmane Dembélé, který stojí kvůli červené kartě. U hostů je zraněn Javi Sánchez a Ruben Alcaraz.

Real Valladolid sbírá body poskrovnu a zatím se pohybuje na sdíleném osmém místě se čtrnácti body na kontě. Po remízách s Atleticem Madrid a Bilbaem se mu v minulém kole povedlo vyhrát a upevnit si svou pozici v první desítce. Na domácí půdě si totiž poradil s Eibarem, kterému vstřelil dvě branky. Dokáže ale překvapit rozjetou a odpočinutou Barcelonu na Camp Nou?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Lenglet, Piqué, Alba - Arthur, Busquets, De Jong - Griezmann, Suárez, Messi
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Olivas, Salisu, Nacho Martinez - Antoñito, Fernandez, Michel, Villa - Ünal, Sergi Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.70 - 26.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Granada CF1062217:1020
2.FC Barcelona961223:1019
3.Real Sociedad1061317:1019
4.Atlético Madrid1054110:519
5.Sevilla FC1061313:1119
6.Real Madrid953116:918
7.Villarreal CF1052324:1417
8.CA Osasuna1035210:914
 Real Valladolid1035210:914
10.Athletic Bilbao103438:713
11.Getafe CF1034314:1413
12.Valencia CF1034314:1613
13.Levante UD1032510:1211
14.Deportivo Alavés103258:1311
15.RCD Mallorca103167:1310
16.SD Eibar1023510:159
17.Celta Vigo102355:129
18.Real Betis1023512:209
19.Espanyol Barcelona102265:158
20.CD Leganés101275:145

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (319)

Přidat komentář
Visca el barca

Dnes doufám v minuty pro Fatiho a Aleňu. Byl bych rád, kdyby Luis odpočíval....

Reagovat
dextroza_m

Já doufám, že uvidím 6+ golů, nejlépe Leo hattrick, Griezz taky tak dva a jeden Fati.

Reagovat
roman1978

a já spíš doufám, že neuvidím ty, co předpokládám, že zase uvidím hrát

Reagovat
marke7

Piqué, Rakitič, Roberto jasný základ. Uvidíš.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
dextroza_m

Já hlavně očekávám nějakou parádu ve smyslu 2 : 1 pro nás po upracovaném výkonu.

Reagovat
marke7

Kdy závěrem se bude opět trpět. Jinak už to ani nejde.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mně by stačilo ke spokojenosti, pokud bych viděl v základu Messiho s Griezem a Fatim .

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
ADM

Reagovat
roman1978

no juchu

Reagovat
roman1978

mats

semedo, todibo, lenglet, alba

(rikipuč) arturo, frenkie, arthur

griez, leo, fati

Reagovat
smazaný uživatel

Arthur je mimo nominacie. Postavil by som zalohu Vidal - De Jong - Alena.

Reagovat
dextroza_m

Rukiprič

Reagovat
Kluivert9

Rakipryč

Reagovat
roman1978

Rakibertoverdepryč

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
Visca el barca

Co ten Zlatan na Instagramu?

Reagovat
MadMrJacky

Real? Nic jinýho mi tam nedává moc smysl.

Reagovat
Visca el barca

Taky si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético? Už teraz majú plno útočníkov, ale zároveň majú problémy so strieľaním gólov.

Reagovat
Phillipinho

Costa do Ciny, Ibra in?

Reagovat
smazaný uživatel

To by dávalo zmysel. Navyše do Realu nepôjde podľa mňa aj preto, lebo by tým Real totálne odpísal Joviča, ktorý prišiel za celkom dosť peňazí.

Reagovat
Majk91

Atletico

Reagovat
Anacron

Co na tom jako dává smysl?

Reagovat
MadMrJacky

Tak on už dřív Zlatan s Realem koketoval. Takhle, z pohledu fanouška to smysl moc nedává vzhledem k Jovičovi a Karimovi, ale všichni víme jak má Peréz rád velký jména a jestli do toho odchází v zimě Mariano...

Reagovat
Anacron

Takovej blázen není snad ani Perez. A hlavně pochybuju, že by s tím souhlasil Zidane. A kdokoliv s mozkem...

Reagovat
misinho7

praveze real dava najmensi zmysel... na hrote Karim vo forme a na lavicke mlady talent za velke prachy .. ap risiel by stary player, ktory sice ma kvality aj na svoj vek ale je to namysleny zmrd a zas by mal nejake debilne reci..

Aj ked davnejsie, ked bol mladsi som ho chcel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Real ani Barca podle mě nepřipadají v úvahu. Tipoval bych Atlético, možná i Sevillu.

Reagovat
Rattlesnake

já bych to viděl spíše na netopýry

Reagovat
dextroza_m

Granada jede na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu to čoho som sa obával. Roberto is back...

Reagovat
smazaný uživatel

no po zraneni bude polovicni

Reagovat
smazaný uživatel

Polovičný bol už pred zranením.

Reagovat
marke7

Takže čtvrtinovy celkově?

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Prý "Valladolid sbírá body poskrovnu". A přitom mají dvě prohry z deseti zápasů

Reagovat
opretis

Koke na lavičce je asi logický vyústění situace, ale stejně to bolí

Reagovat
LAM

Stegen-Alba,Todibo,Pique,Semedo-De jong,Rakitič,Alena-Fati,Griez,Messi.

Tohle by jse mi dneska líbilo,ale je jasný,že to tak nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann by si za ty poslední výkony zasloužil spíš lavici.

Reagovat
ADM

To sa ani moc nedá posúdiť, kým ho nepresunieš z toho LWB

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělejme z něho Coutinha prosím. Na Griezmanna mám vyšší nároky a jeho výkon nejen proti Slavii není omluvitelný ničím.

Reagovat
ADM

V príprave aj v zápasoch zo začiatku sezony ked sa objavoval v strede alebo napravo som bol s ním celkovo dosť spokojný, potom začal pravidelne hrávať hlboko zlava a čuduj sa svete, odišiel...

Reagovat
smazaný uživatel

No odišiel, ale když ho na hřišti poslední dobou sleduju, tak to ani moc nevypadá, že by se s tím snažil něco dělat.

Reagovat
ADM

Však má tolko defenzívnych povinností za Luisa s Leom, že sa mu ani nečudujem. A na rozdiel od Coutsa si ich plní, to len k tomu, že si ich nechcel porovnávať...

Reagovat
sylarko

Reagovat
sylarko

jediny z tej utocnej trojky brani. si pametam jak zabranil golu pri sanci soucka na stoperskej pozicii

Reagovat
sylarko

mas noveho obetneho baranka co? daj messiho na LW a potom ho davaj na lavicu, bo hra hovno..to je mi logika..akurat u griezmanna, uz nemozes nadavat ze nehra na svojej pozicii lebo nebrani, kedze proti slavii hral chvilami LB az stopera .... teba uz nemoze brat nikto vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec ne. Můj jediný obětní beránek byl Coutinho. A s těmi pozicemi už běžte někam. Hráč s jeho kvalitou, jménem a kreativním potenciálem má bez ohledu na papírovou pozici VŽDY na hřišti určitou svobodu a je jenom na něm, jak s ní naloží.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
sylarko

1. esteze si si to priznal. 2. uz vidim jak sa bude griezman trepat na messiho miesto napravo obaja budu vpravo a kto potom bude na LW? prazdna diera...alebo nejak nechapem akoto myslis?

Reagovat
LAM

Spíš Suarez ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm...ne.

Reagovat
sylarko

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Arturo Vidal, Messi, Suárez and Ansu Fati.

Reagovat
ADM

Suarez základ

Reagovat
Visca el barca

To nepochopíš prostě...

Reagovat
ADM

Ako ja si stojím za tým, že to je stále jeden z najlepších útočníkov na svete (duplom s Leom na ihrisku), ale nie so 4000 minutami v sezone a pevnou pozíciou v základe

Reagovat
stas87

Pockaj, ved sa tu tvrdi ze Valverde jebe na fyzicku pripravu a potom si odrovna behom jesene dolezitych hracov tym, ze im neda oddych? Chapem to spravne?

Reagovat
ADM

Tak stav Luisovej fyzičky vidíš už aj teraz, ked sa v oktobrových zápasoch opiera o kolená v predklone a predýchava

Reagovat
stas87

No ale to mal aj minule sezony, nie? Ja mam taky dojem, ze Suarez cez leto vela oddychu nemal a tymto dojmom posobi relativne casto. Inak sa Barcelone kazdym rokom neustale skracuje pauza medzi dovolenkami pre hracov a zaciatkom cestovania po svete a hranim pripravakov? Mozno je lepsie, nieco vypustit a dopriat hracom delsie volno na ukor peniazi pre klub.

Reagovat
sylarko

on ked je odychnuty tak je stale top 3 utocnik, ale takto ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsi ještě nepochopil, že na pozici Suáreze má velmi pravděpodobně vliv Messi, tak jsi naivní.

Reagovat
Switchback

až na to pravděpodobně, je to naprosto jasný

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě nevím, protč se nenadává Messimu

Reagovat
drussbarb

Reagovat
smazaný uživatel

Fati

Reagovat
Majk91

Aký má význam uprednostniť Vidala pred Aleňom? Neperspektívneho hráča ktorý je aj tak na odchode pred talentovaným odchovancom ktorému by takýto zápas dal veľa? A ten Suarez bude hrať proste nonstop. Aspoň že Fatiho postavil

Reagovat
Hokaido

Morata Po delší době koukám na Atlético a nestačím se divit, jaká je troska z Costy. To není ani stín toho hráče z Chelsea, na hřišti úplně zbytečný.

Thomas pěkně změnil tempo zápasu.

Reagovat
opretis

čím dřív odejde, tím líp pro všechny

Reagovat
Hokaido

Jaký hráč je Lodi? Dneska mi v ofenzivní fázi hry přišel jako strašný dřevo.

Reagovat
Phillipinho

Dneska nic moc no. Jinak zatim slusny vykony, na to, ze prisel z Brazilie a je mu 20 let. Dopredu kvalita, dozadu na nem musi Cholo zapracovat.

Reagovat
Phillipinho

Costa je normalne bez prdele jeden z nejhorsi utocniku v zakladni sestave v La Lize.

Reagovat
opretis

Koke přijde na hřiště a Costa z něj odejde a najednou to jde. Morata a Correa luxusně.

Reagovat
roman1978

Nejhorší není ani to, že ten debil zase nasadí Suareze, nedá zase šanci Riquimu a nebo Alenovi, ale to, že ten druhý (a ještě mnohem versi) debil tady zase kurvi diskuzi hovadinama, na které mu vždy někdo musí odpovědět. Serte ne nej, třeba zmizí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dal šanci de Jongovi. Ten podle tvých predikcí měl přece pod Valverdem sedět celou sezonu na lavičce

Reagovat
sylarko

Len u de jonga to nieje o sanci. Ten ma hrat zaklad. A ten by u kazdeho normalneho trenera

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo. Ale roman a jeho přátelé říkali před sezonou něco jiného.

Reagovat
Hokaido

Wow Krása.

Reagovat
blaugrana

Fatiiiii. Dnes by som si dal 6:1.

Reagovat
LAM

Vždy když jsem letos čekal dobrej výkon,tak to bylo naopak.

Reagovat
blaugrana

Ja uz neocakavam nic. Aspon potom nie som nasraty.

Reagovat
Murena

Lenglet

Reagovat
smazaný uživatel

to je zase holomajzna...

Reagovat
patas92

yikes

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen wtf

Reagovat
Rattlesnake

sbírej do váčku..

Reagovat
smazaný uživatel

hrabe po Fatim nejprve rukou a potom i nohou a nic

Reagovat
REPLIKATOR

ter Stegen

Reagovat
ADM

Zase štandartka po tom, čo sa Semedo sám dostal pod tlak s loptoou

Reagovat
ADM

Inak je to tu ako som hovoril, každý sa ide smiať Stegenovi

Reagovat
smazaný uživatel

tak byla to chyba...míč letěl půl metru nad hlavama hráčů přímo na něj

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal vodí hejtry

Reagovat
smazaný uživatel

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

přihrávka bohů

Reagovat
ADM

Leo je blázon

Reagovat
REPLIKATOR

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Majk91

29.10.2019 20:18

#

Aký má význam uprednostniť Vidala pred Aleňom? Neperspektívneho hráča ktorý je aj tak na odchode pred talentovaným odchovancom ktorému by takýto zápas dal veľa?

Reagovat
Kluivert9

Má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle této logiky můžeme rovnou hrát s juniory, jsou přece perspektivnější než všichni, co jsou ted na hřišti, kromě Fatiho. Čert vem taktiku a soupeře, mládí vpřed

Reagovat
Kluivert9

Valverde má ještě nějakou jinou taktiku, než jen dělat ostudu v LM?

Reagovat
drussbarb

Ale ve FIFĚ je to dobrá strategie

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
ADM

Frenkie by tu loptu tiež mohol odovzdať skor ako po 17 dotykoch

Reagovat
smazaný uživatel

Semedo je fakt slabota, hrac bez mozku

Reagovat
ADM

to je z kaluže do blata na tom RB

Reagovat
smazaný uživatel

Chci snad moc, kdyz bych tam rad nekoho jako Carvajal, Alves, ten z liverpoolu, nebo ten ze slavie ?

Reagovat
ADM

Tak ale Carvajal 3 roky dozadu

Reagovat
JessePinkman

"ten z Liverpoolu"

Reagovat
smazaný uživatel

nevim z hlavy kterej je napravo AA nebo robertson?

Reagovat
Rattlesnake

wat? semedo zraje jako víno a kdyby ho ernesto nedržel na řetázku (kvůli jordimu na druhé straně, všimni si jak se s návratem jordiho na své straně stáhl) tak jsou to ještě větší fofry.

Reagovat
Majk91

Skvely hrac do kombinacie so super technikou. Dnes tam mal zbytocne straty, ale inak nehra vobec zle. Oproti Robertovi je o parnik lepsi.

Reagovat
Kluivert9

Pěknej

Reagovat
smazaný uživatel

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH

Reagovat
ADM

LEOO

Reagovat
Rattlesnake

šéf

Reagovat
smazaný uživatel

Leo

Reagovat
REPLIKATOR

Meeeessi, Meeeeessi, Meeeeessi.

Reagovat
Raul=Real

Messi opat raz klobuk dole

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je kráľ.

Reagovat
ADM

Leo solí

Reagovat
REPLIKATOR

Messi právě ukončil kariéru hráči hostů č. 10.

Reagovat
Kluivert9

Suarez hraje?

Reagovat
alcantara

Fakt lutujem kazdu minutu, ktoru som nevidel, ked hral Leo. To je proste nieco trosku ine v jeho podani.

Reagovat
drussbarb

Kvůli němu jsem začal sledovat fotbal.

Reagovat
bartlu

Fati dneska hruza, on jen odevzdava balony souperi Snad 7. ztrata

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kluivert9

Ještě nic nevyřešil dobře

Reagovat
smazaný uživatel

No aspon sedne na zem,zacne makat a bude hrat griezz

Reagovat
smazaný uživatel

za poločas jsme dali Valladolidu třetinu gólů, které dostali v 10 zápasech

Reagovat
marke7

To nikoho nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady máš ještě nášup, když už se označuješ za "nikoho": taky jsme jim dali za poločas o jeden gól víc než ve třech předchozích vzájemných zápasech dohromady

Reagovat
ADM

Luis a Fati cez polčas dole, to je o 2 hráčov menej dnes. Fati skúša ale dnes to nie je jeho deň, nedá jednu narážačku.

Reagovat
LAM

Krásně se ukazuje,že v jeho věku nemůže bejt měsíc bez zápasu.Těžko může mít nějakou formu,ale VALVERDE...

Reagovat
ADM

Guardiola tiež moze odovzdať registračku

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

To bola reakcia na Sergiho Guardiolu, hráča Valladolidu ktorému dal Messi jasle. Nie na Pepa.

Reagovat
LAM

Messi zdá se konečně ve 100%m formě a v té je prostě o parník nejlepší hráč světa.

Záloha taky hodně slušně,ale Fati je hrozně nerozehranej a Suarez je úplně mimo.Jak kdyby nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý poločas od Messiho, v podstatě sám udělal celou ofenzivu, zkazil mu to akorát Lenglet

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ma napadá že možno budú hráči v budúcnosti rýchlejší, silnejší a tak ďalej, ale neviem či uvidím niekoho s tak geniálnym futbalovým myslením ako má Leo. (Pokiaľ nezačnú hrať nejaký kyborgovia s počítačom namiesto mozgu. )

Reagovat
valloire

totéž platí o všech hvězdách minulosti

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

platí o tobě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

jsi slepý, což u člena sekty nepřekvapí

Reagovat
smazaný uživatel

O všetkých práve nie, to je vlastnosť ktorou sú obdarení iba géniovia svojej doby. Možno sa dá špekulovať o Pelém alebo Maradonovi. Avšak nežil som v ich ére, takže to nedokážem posúdiť.

Reagovat
drussbarb

Kulantně a trefně řečeno

Reagovat
LAM

Minimálně Maradona nevydržel na vrcholu tak dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Ja som narážal čisto na futbalové myslenie, nie na dlhodobú výkonnosť. On ani ten Pelé nevydržal na vrchole tak dlho ako Leo.

Reagovat
valloire

co? víš vůbec o čem píšeš? v době, kdy měl Messi první gol za Barcelonu, rozhodl Pelé finále a semifinále MS ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale v Leovom veku mal pomaly po kariére...

Reagovat
valloire

a co bys asi tak dělal, kdybys vyhrál všechno a stal se potřetí mistrem světa?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ale viem si predstaviť že keby je Pelého mieste Cristiano tak by chcel ďalšie 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka čomu to dotiahol, tam kam to dotiahol. Práve on to futbalové myslenie napríklad na takej úrovni ako Messi nemá.

Reagovat
valloire

No má. Jinak by nebyl tak úspěšnej. Jenže je mi jasný, že výběr místa pro vstřelení golu pro tvuj tabor neni dost dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto výber miesta má, ale dribling alebo celkovo prihrávky má. Fantastický výber miesta mal aj Miro Klose, a nikto sa o ňom nebaví ako o géniovi svojej doby, alebo o hráčovi ktorý sa narodí raz za x rokov. Aj keď to bol bezosporu fantastický futbalista. Veď koniec koncov štatistiky na MS mu môžu Messi s Ronaldom len ticho závidieť.

Reagovat
smazaný uživatel

...ale dribling alebo celkovo prihrávky má lepšie Messi, tam malo byť. Ronaldo v týchto oblastiach proste genialitu nedosahuje.

Reagovat
valloire

no ono fotbalový myšlení s driblinkem nesouvisí

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj? Súvisí s intuíciou podobne ako správny výber miesta v šestnástke, a intuícia je súčasťou futbalového myslenia. Okrem toho som spomínal aj prihrávky, dúfam že aspoň na tom že tvorba hry je súčasťou futbalového myslenia sa snáď zhodneme.

Reagovat
valloire

Jo, shodneme. Jenže driblink jako takovej je spíš záležitost techniky, postavy, těžiště.

Reagovat
valloire

Já právě posuzuju fotbal přes to fotbalový myšlení, píšu to tu pořád a ty napíšeš že v budoucnu budou silnější a rychlejší a přesto nebudou mít to myšlení jako Leo. A idioti, kteří mi na to napíšou, že dneska by si Pelé ani neškrt, protože je fotbal rychlejší, ti to palcujou. Úžasný, jak se mění názor, když se jedná o jejich miláčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor vtedajší Pelé s vtedajšími schopnosťami by to mal naozaj ťažké. Keby sa narodil s jeho schopnosťami do dnešnej doby, tak to už je o inom. Jesse Owens by s jeho zabehnutými časmi, bol ledva priemerný šprintér, lenže keby sa narodil do dnešnej doby s dnešnými tréningovými vymoženosťami, tak by ledva priemerný zrejme nebol.

Reagovat
valloire

No ale o tom mluvíš ty i já.

Reagovat
smazaný uživatel

Však my sa občas aj pochopíme hoci sme z rozdielnych táborov.

Reagovat
Baronne

Dneska by si skřet Pelé ani neškrt

Reagovat
valloire

a za 20 let totéž prohlásí o Messim nějakej podobnej Baronne

Reagovat
Baronne

Tak to je jasný žejo, koloběh života

Reagovat
valloire

a tak je to spravedlivý, prostě tě to doběhne....co dobíhá mě, nevim, protože já jsem v éře Zica a Maradony nikdy netvrdil, že jsou nej všech dob, ale měl jsem za to, že je to Pelé, Bican a Di Stefano. Říct někomu staršímu ty vaše kydy, tak mě zabije a ještě se mi vysměje.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvědomuješ si, že ty nemás pravdu? Že pravdu nemá nikdo?

“ měl jsem za to, že je to Pelé, Bican a Di Stefano” a tohle není pokrytectví? Úplně stejný.

Reagovat
valloire

Jak to může bejt stejný vole? Já tenkrát taky mohl argumentovat, že dnešní fotbal je rychlejší atd. a Bican by se nechytl...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyť ano. To neustálé zveličování hráčů prahistorie je prostě pokrytecký a strašně naivní.

Reagovat
valloire

...a to ti řekne nějakej frajer o Messim za 20 let

Reagovat
smazaný uživatel

Za 20 let budu moct porovnat toho frajera s Messim a uznat že je frajer lepší, než byl Messi. Mně to neudělá žadnej problém, já prostě nechápu, proč bereš tak osobně to, že někdo považuje Lea za nejlepšího. Jako kdyby jsi tu hájil svatou pravdu, která se pomalu vytrácí. Hovno. Prostě uznej, že je Messi genius, který patří minimálně na stejnou úroveň jako Pelé.

Reagovat
valloire

Samozřejmě že hájím svatou pravdu. Atlet a sportovec století. Sportovec, ne fotbalista, on je nejlepší napříč sportem. Já bohužel nic na Messim geniálního nevidim. To co dělá je efektivní, strojový, ale geniální? Geniální byl naposledy Ronaldinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl nejlepší napříč sportem a nic na tom nezmění ani ta anketa, byli tu daleko věhlasnější jméma. Ne, ty hájíš svojí natvrdlou hlavu. A pokud nevidíš v Messim genialitu, tak by jsi asi měl skončit s fotbalem a soustředit se na ten hokej.

Reagovat
valloire

Jak nebyl? Nebuď fanatik už proboha a nepopírej jasný fakta.

https://www.idnes.cz/sport/ostatni/sportovci-stoleti-pele-ali-a-zatopek.A001230_213325_sporty_bra

Takže anketa MOV na tom nic nezmění, že byli věhlasnější jména. On Pelé ani na OH nehrál a přesto ho zvolili. Divný. Ale pan boss prohlásí, že byli lepší. Dle FIFY hráč století, ale asi byli taky lepší. No už se s tím hoši smiřte, jak říkám, v hokeji nikdo nezpochybnuje Gretzkyho. Víš proč? V hokeji nejsou cules.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevím, možna to je tím Havranem a při tou stoupání ti chybí kyslík na přemýšlení. Fotbalisté tu byli stejné úrovně víc Maradona, nebo mi chceš říct, že Maradona byl horší než Pelé? No a o těch sportovcích, Ali je největší a nejlepší sportovec 20.století, protože on byl obrovská osobnost i mimo ring s velkým vlivem na lidi a i celé země.

Gretzkyho lidi zpochybňují, vždyť je tu i týpek z vaší sekty, který to má v nicku.

Reagovat
valloire

Tam kyslík je. Ali skončil za Pelém. Pelé měl ve svý době obrovskej vliv na svou zem taky a přesah mimo sport totéž. Gretzkyho zpochbnuje pouze pomatenec....

Reagovat
smazaný uživatel

Kobo zajimà co řika nějakej Argentinec?

Hrát Messi svůj standart v Realu, tak by jsi po něm pojmenoval kopec.

Reagovat
smazaný uživatel

“Ať se ukáže v lize mistrů, Mistrovství světa..” tohle řekl o 4 násobným vítězi LM a vicemistrovi světa. Senilní děda.

Reagovat
valloire

jasně....

Reagovat
LAM

Nějakej hráč kterej dal skoro 700 golů,byl parádní v mezihře,tvoření šancí,1vs1 a přímákách?Nemyslim si.

Reagovat
PP

Reagovat
valloire

Reagovat
blaugrana

Šulin tam maximalne posle Grieza za Fatiho, co bude uplne to iste. Potom v 77. Rakitica a 83. Pereza.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitičovi dá viac priestoru.

Reagovat
ADM

Mal dnes Luis loptu?

Reagovat
smazaný uživatel

Fati omg

Reagovat
ADM

Griezmann tam uz 5 min kuká za čiarou na futbal, Dembele by dostal taku kefu v médiach ze by sa z toho nespamatal

Reagovat
Kluivert9

Suarez kouká celej zápas na hřišti...

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fati dole, a Luisa tam nechá prechádzať sa do konca zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakiticovu kstici videti,

zle sny po nocich miti

Reagovat
drussbarb

Sice "jen" gól a asistence, ale dnes Messi Bůh. Konečně

Jinak takový výkon je TAK MÁLO viditelný v médiích, když nepadne hattrick. Idnes napíše něco ve stylu : Messi si zapsal gól a asistenci a šmytec

Reagovat
ADM

Na to sa nedá pozerať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

To mi teda nepřišlo jako ofsajd.

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

nádherně to nakouřil

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa průnikovka jak pán

Reagovat
Jordi Alba

Raketu tam poslal Messi.

Reagovat
ADM

Ivan dá svoj jeden pas za obranu ročne a kameramani sa idú poskladať

Reagovat
REPLIKATOR

To zpracování Prostě bůh

Reagovat
smazaný uživatel

viděl dnes někdo Suáreze?

Reagovat
Rattlesnake

teď

Reagovat
savigny

ty vážně vidíš jen to co chceš vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, vidím, že Sua je náš nejlepší střelec

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez zas celý zápas na nič, a potom dá gól.

Reagovat
Jordi Alba

Takže klasika.

Reagovat
ADM

Takže budúci zápas základ.

Reagovat
Kluivert9

Takže klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

hm.. tak už 2+2

Reagovat
smazaný uživatel

Pastrňák sa už trasie...

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
ADM

+2 ukončenia kariéry jaslami

Reagovat
smazaný uživatel

tak o jedny jsem asi přišel

Reagovat
ADM

Hráčom č.10 a 7

Reagovat
T:o:M

5:1 nabízí se střídání Aleni a ten kokot tam pošle Roberta

Reagovat
Kluivert9

Jak jinak...

Reagovat
2miguel1

Messi to je iny šport čo on hra

Reagovat
smazaný uživatel

The One and only, mighty Sergi Roberto is back.

Reagovat
Visca el barca

S tím Aleňou to je už trošku osobní záležitost ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Tím, že mu ubral deset možných minut hry, musel Aleňu brutálně nasrat...

Reagovat
Visca el barca

Má 45 minut za celej podzim.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
2miguel1

Aleňa je Levante hrač

Reagovat
smazaný uživatel

Keby dnes Luis nedal gól, tak si myslím že zase niekoho pokúsal, zavreli ho a na ihrisku je v rámci vychádzok.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesni MOTM je samozrejme jako vzdy Messi, ale faktor Vidal dava nasi hre tolik potrebnou dynamiku

Reagovat
ADM

Normálne mi je originál nahlas smiešne z Ivana. Jednu prihrávka mu vynde, réžia si ho vyberá ako strateného syna, a dalších 6 prihrávok pošle uplne doprdele, 20 metrov za hráčov alebo brankárovi

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna mu náhodou vyšla, tak to skúša.

Reagovat
Jordi Alba

No vyjde, kdyby Messi nebyl top i ve zpracování míče, tak nemá ani tu jednu.

Reagovat
Visca el barca

Měl dvě, ještě ta na konci Suarézovi

Reagovat
ADM

Jo, som ho vyprovokoval k výkonom

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz daval ronaldo goly noname tymum tak byl za trapaka co si honi statistiky kdyz je dava messi tak mu za to davaji zlaty mic uz aby byla vyrazovaci cast ligy mistru kde zase nebude po skretovi ani pamatky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ony ty góly docela stály za to...

Reagovat
smazaný uživatel

A ted běž spát.

Reagovat
Rox

Že v Itálii těm noname týmům góly dává co ? Nemluvě o tom, že žádnej jinej přínos týmu nedává, nebo aspoň žádnej v porovnání s Messim.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytočné kŕmiť trolla.

Reagovat
valloire

což jsi ty

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvim o dobe ve spanelsku tak si utri semeno z toho tveho chcipaka, podivej se kolik vyhral s realem lig mistru a ze ma na rozdil od skreta i titul s portugalskem a bez zklamane spat nulo

Reagovat
Rox

A kolikrát tu španělskou ligu dokázal vyhrát za ty roky co tu hrál ?

Reagovat
drussbarb

Nekrmit

Reagovat
valloire

tebe

Reagovat
marke7

Mindráček.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s nim bez k doktorovi a neotravuj tady

Reagovat
marke7

Tak mi dej adresu toho svého. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že slávisti Messiho pěkně nasrali

Reagovat
ADM

Chalani majú zakázane prihrať Griezmanovi

Reagovat
Jordi Alba

Antoine to dostává pěkně sežrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl se ve středu schovávat

Reagovat
sylarko

zabranil jednemu golu. ktomu ako jediny z utoku branil, ono nemozes stihat aj branit aj utocit naraz

Reagovat
ADM

Tá "tímová hra" mi lezie hore krkom už. Luis to nedá nikomu inému okrem Lea

Reagovat
smazaný uživatel

Protože nikoh jinýho nerespektuje. Doufám, že v létě odejde.

Reagovat
marke7

Reagovat
misinho7

Rodrygo vraj dnes znova zaklad. Tak ten nabera este rychlejsie tempo ako Vinco minuly rok, rychlo ho predbehol v heirarchii. Snad sa mu bude darit A Viniciusa to zas nastartuje makat este viac(na zakonceni minimalne )

Reagovat
kaja900

To je dobře, Rodrygo se mi od začátku líbí víc a taky mu víc věřím dneska by mohl nastoupit útok Hazard Jovic Rodrygo a všichni si dát gola

Reagovat
misinho7

No bral by som. Ale nakoniec budeme radi ked ten jeden gól dá Casemiro a my vyhrajeme.

Reagovat
Kenneth

Vinicius mel byt davno jako Oedegard nekde na hostovani.

Reagovat
Rudnevs

https://www.instagram.com/tv/B4M727elMr3/?igshid=19w4pv6riwlwk

Leganes robí na tréningu zaujímavé veci... Možno preto sú poslední v tabulke.

Btw. Granada

Reagovat
Anacron

Dobrá atmosféra musí být

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Ako mne to príde lepšie ako futbal, toto by sa malo hrávať na štadiónoch

Reagovat
valloire

5-1 jo? Skandál. Ten Valverde to ale vede.

Reagovat
CHONG

Ta sestava je smutek sám. Doma proti poslednímu týmu tabulky a opět sázka na "jistotu". Bez myšlenky, bez nápadu, bez invence, nuda, nuda, šeď a nuda

Reagovat
misinho7

minimalne Jovic mal hrat, som rad za Rodryga...ale toho bude isto striedat uz v 60 min aby tam poslal nasu najvacsiu hviezdu Lucasa...a naopak Jovic pojde dakde v 80 min

Reagovat
CHONG

Přemýšlím, jestli má vůbec cenu být kvůli tomu vzhůru skoro do půlnoci...

Reagovat
misinho7

daj tomu prvy polcas a uvidis

Reagovat
CHONG

Jj, taky to tak vidím

Reagovat
Majk91

Betis - Vigo

Suboj kriplov. Som fakt zvedavy na ten zapas

Reagovat
misinho7

Rodrygo ten ma ale iny prehlad oproti Vincovi...kurna toho asi sfukne ako nic

Reagovat
misinho7

Chong nechod spat, vyzera to dobre tak 2:0 ...podme pokracovat

Reagovat
CHONG

Sleduju to, je to dobrý, ale stejně jsem nasraný Zrovna proti těmhle tragedům měl hrát Jovič, aby měl šanci se chytnout, čuměním z lavičky se fakt nechytne.

Reagovat
misinho7

skoda no ..snad dnes pojde skor

Reagovat
misinho7

Tu penaltu mali nechat Edenovi..

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Ramos určitě

Reagovat
Jackmaker1989

Toto by som nedal opakovať, snad tam musí byť nejaká tolerancia, čo poviete?

Reagovat
Ed_Hazard

Ta opakovana pecka je riadne svinstvo..

Reagovat
CHONG

Reagovat
gonzalesl_is_back

To souhlas. Procházeli roky mnohem horší výběhy a tady prostě vyběhl na úrovni nebo těsně se střelou a skočil prostě v úhlu. Jasnej gól a Ramos fail.

Reagovat
gonzalesl_is_back

*procházely

Reagovat
kaja900

Reagovat
Fairplay

Reagovat
misinho7

Skoda ze uz to cele bude o udrzbe. Sice dram som mal dost ale toto bude uz len asi take tukanie mozno este jeden golik

Reagovat
kaja900

Polo 3:0, tak Jovic snad na plac

Reagovat
misinho7

tss...dokym si Karim neda gol, dole nepojde taze budeme cakat tak do 80 min

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Eden a jeho nahravky. Ronaldo by tam uz zakoncoval, on ide sam na branu sice trosku z uhlu a nahrava. Toto musi davat

Reagovat
vilp

Ten už se fakt posral s tímhle, on by normálně nestřílel ani z té penalty.

Reagovat
Jordi Alba

Takovej horší Vinícius

Reagovat
Kokesh

Takže Ansu Fati?

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jordi Alba

Na to mu v LL chybí ještě gól.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
misinho7

Vinicius by zakoncoval ale 5 metrov vedla. Eden chce za kazdu cenu nahravat snad do prazdnej. Pritom moze davat gol on sam..

Reagovat
Jordi Alba

Chce nebo se bojí ? Koukni na tu akci teď míč na střed, ideální pozice střílet, ale hodí to dozadu za stavu 4:0.

Reagovat
CHONG

On je fakt marný, teď taky, navede si balón do středu a místo střely radši nahraje dozadu

Reagovat
misinho7

zatial ten tlak a vsetko okolo toho nezvlada zas neprisiel s Tatranu Presov... v Chelsea bol tiez tlak a cele to stalo vlastne na nom, u nas sa zatial boji zobrat zodpovednost

Reagovat
CHONG

A hlavně vedeme 5:0 a on je posraný až za ušima

Reagovat
misinho7

yeeeeeeeees Jovic konecne

Reagovat
CHONG

Konečně

Reagovat
vilp

Škoda, že mu tam nepadla i ta dorážka. Jinak Hazard bez střely v zápase, to je snad nemožný.

Reagovat
CHONG

Ale byl vyhlášen hráčem zápasu

Reagovat
misinho7

boji sa zatial strasne....

Reagovat
gonzalesl_is_back

Jovič skvělej hlavičkář. Škoda toho těsnýho offsidu.

Reagovat
torcida

Tak čo klucí? Kam ten zlatan? Atleti, alebo real? Ja by som bol rád za valenciu, ale to asi nebude.

Reagovat
opretis

Snad k nám, mohl by lehce kopnout do hlavy Chola aby se probral a silně do hlavy Costu, aby odešel.

Reagovat
Raul=Real

Liekom je odchod oboch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele