FORTUNA:LIGY - souhrn 29. kola

10.06.2020, 20:08, aktualizováno 10.06.2020, 20:08
Komentáře a souhrny
Slavia po velkém dramatu remizovala v Ostravě 2:2 a na průběžně druhou Plzeň, která si poradila se Zlínem, má šest kol před koncem soutěže k dobru stejný počet bodů. Úspěšný byl doma také Jablonec, který si poradil s Karvinou, zatímco Sparta potvrdila úlohu favorita proti Opavě. Další tři body mají na kontě Bohemians a šance na záchranu oživila Příbram, která porazila Liberec...

Sparta Praha - SFC Opava 2:0

10.06.2020 18:00

Góly: 11. Libor Kozák, 71. Martin Frýdek

Fotbalisté Sparty nezaváhali ani ve svém čtvrtém utkání v řadě za sebou a tentokráte zdolali podceňovanou Opavu v poměru 2:0 díky brankám Libora Kozáka se střídajícím Martinem Frýdkem. Po čtvrté ligové výhře během jedenácti dnů poskočili v tabulce na čtvrté místo se sedmačtyřiceti body a za třetím Jabloncem stále zaostávají o body dva. Slezané se naopak kvůli překvapivé výhře Příbrami nad Libercem propadli na poslední šestnáctou pozici.

Svěřenci trenéra Václava Kotala měli jasnou územní převahu a drželi otěže středečního klání pevně ve svých rukách, nicméně urputný výkon protivníka jim místy dělal velké problémy. První slibnější možnost si vypracovali po osmi minutách, ovšem s nebezpečnou dělovkou Karlssona si dokázal brankář Fendrich poradit. Za další tři minuty se už skóre přeci jen měnilo, svou jedenáctou ligovou trefu zaznamenal kanonýr Kozák.

Jednatřicetiletý útočník, který mimochodem nakoukl do velkého fotbalu právě v dresu Opavy, využil krásné přihrávky od Karlssona před hranici brankového území a razantním přízemním pokusem nedal Fendrichovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Krátce po odehrané čtvrthodině poprvé ukázali svou tvář také hosté, nicméně Dordićovu hlavičku snadno zkrotil ve svých rukavicích připravený rumunský gólman Niţă.

Letenští mohli navýšit svůj náskok ve 28. minutě, ale po Karlssonově centru mířil jen do boční sítě velký talent Karabec, který vůbec poprvé ve své kariéře nastoupil k prvoligovému střetnutí v základní sestavě. Zhruba deset minut před přestávkou se mohl osamostatnit na čele tabulky střelců české nejvyšší soutěže Kozák, jenomže v záklonu hlavičkoval zhruba o metr vedle levé konstrukce. Krátce po změně stran hned dvakrát zahrozil Hložek.

Nejprve uspěchal zakončení a mířil nad horní tyčku, pak jeho dalekonosnou skákavou střelu zkrotil pozorný Fendrich. Opava byla nejblíže ke skórování v 67. minutě. Ještě předtím vyprášila Jursova bomba Nitovy rukavice, vzápětí po rohovém kopu hlavičkoval Žídek a bránící Štětina na poslední chvíli odvrátil balón alespoň do tyče. Neuběhly ani další čtyři minuty a Spartu uklidnil druhým gólem Frýdek.

Ten ani ne po šesti strávených minutách na trávníku využil parádní práce Karabce na pravé straně pokutového území, do míče se opřel z voleje a díky teči vracejícího se Jursy rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu trefil boční síť Juřena, následně na opačné straně neuspěl osamocený Mandjeck tváří v tvář proti Fendrichovi. V nastaveném čase nedokázal korigovat stav Žídek, jehož ránu z obrovské vzdálenosti vyrazil Niţă nad svou branku.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:2

10.06.2020 18:00

Góly: 43. Vlastimil Daníček - 4. Matěj Pulkrab, 15. Roman Květ

Především kvůli nepovedenému úvodu nezvládlo Slovácko domácí duel s Bohemians, přesto nadále živí naději na postup do skupiny o titul. Situaci ale mohlo mít ve svých rukou, místo toho musí v dalším mači proti Spartě zvítězit a ještě se spoléhat na pomoc ostatních. Hosté si naopak pojistili postavení ve středu tabulky.

Slovácko si v závěru soutěže bude muset poradit bez zraněného brankáře Trmala, jehož proti "Klokanům" podobně jako v Opavě zastoupil Porcal. Do sestavy se vrátil stoper Kadlec, jeho kolega Hofmann ale nadále chyběl kvůli zranění, a tak jej opět nahradil jindy záložník Daníček. Od začátku dostali šanci také mladý středopolař Mareček a útočník Zajíc. Hosté mohli po jednozápasové pauze zase počítat s útočníkem Pulkrabem. Oproti duelu se Spartou tvrdili muziku od první minuty také obránce Schumacher a špílmachr Vodháněl.

Domácí na soupeře vlétli a již po dvou minutách hry byl blízko skórování Zajíc, avšak hlavou po závaru trefil břevno. Jenže za dvě minuty se skóre měnilo na druhé straně. Chybu Moravanů ve středu pole vystihl Květ, ten nastartoval Vodháněla, jenž před bránou našel Pulkraba, který zblízka překonal Porcala - 0:1.

Krátce po inkasované brance chtěl vyrovnat Petržela, jehož našel dlouhý pas Jurošky, ovšem rychlík Slovácka hlavičkoval v těžké pozici nepřesně. Stejný hráč nedlouho poté zbytečně atakoval ve středu pole loktem Vodháněla. Sudí Lerch jeho nesportovní zákrok napoprvé neviděl, vše si ale na pokyn asistenta zkontroloval u videa, načež naprosto správně Petrželu vyloučil. Domácím se tak pořádně zkomplikovala snaha o bodový zisk. Hrůznou čtvrthodinu Slovácka navíc uzavřel druhý banán v jeho síti. Hronek totiž utekl po pravé straně, našel v malém vápně Květa, jenž až příliš snadno uklidil míč hlavou.

"Klokani" se po nabytí náskoku uklidnili a kontrolovali hru. Ve 30. minutě vyslal Ljovin na zteč Hronka, jehož volej musel likvidovat Porcal. Nedlouho poté však na druhé straně hřiště zaváhal Köstl a nabídl velkou šanci Zajícovi. Ten ale zaváhal, místo střely hledal obsazeného Navrátila a nepovedenou akci nakonec zakončil Havlík střelou na tribunu. Na konci první půle se ale Slovácko přece jen zvedlo a výsledkem byla snižující branka. Havlíkův roh ze 43. minuty prodloužil Zajíc na Daníčka, jehož neuhlídal Jindřišek a dovolil kapitánovi domácích snadno hlavičkovat.

Pět minut po změně stran mohl dvoubrankový náskok Pražanům vrátit Hronek, jenže poté, co se k němu dostala přihrávka od Květa, netrefil balón ideálně a kulatý nesmysl se odporoučel do zámezí. Po dalších deseti minutách vyhledal Vodháněl Květa, jemuž gólovou radost vzal blokující Kadlec. V 64. minutě měl Květ další možnost, ale svůj únik po pravém kraji hřiště nevyhodnotil ideálně a jeho lob snadno pokryl Porcal. Dvě minuty nato vyprášil Havlík rukavice gólmana Valeše. Vzápětí zasahoval Valeš i proti střílené pobídce Reinberka.

V závěru už nebylo k vidění tolik příležitostí. Slušnou možnost měl těsně před koncem pouze Nečas, trefil však prostor, ve kterém operoval Porcal. I tak si ale Bohemians pohlídali vedení až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:1

10.06.2020 18:00

Góly: 52. Pavel Šulc, 80. Ivan Schranz, 90+3. Pavel Šulc - 47. Jakub Řezníček

Povedeným vystoupením uzavřely České Budějovice domácí seance v základní části. Nejen že výhrou 3:1 nad Teplicemi potěšily několik desítek přihlížejících, ale zároveň oživily naději na postup do skupiny o titul. To Severočeši jsou od podobných myšlenek dosti daleko, neboť je jistojistě čeká tuhý boj o záchranu, navíc jejich psychika se po dalším zápase ztraceném v závěru nachází na bodě mrazu.

Základní jedenáctku Dynama po delší době posílil kapitán a stoper v jednom Sivok. Na straně hostů se zase tentokrát představili i Nazarov, Radosta nebo Černý.

Jako první se proti svému bývalému klubu ukázal teplický Řezníček. V páté minutě donutil brankáře Drobného k zákroku po pokusu hlavou, minutu nato se Řezníček vytočil okolo Talovierova a znovu vyzkoušel pozornost strážce domácí svatyně. V jedenácté minutě byl prověřen také hostující gólman Grigar, když nad břevno vyrazil štiplavou ránu Čoliće z přímého kopu. V patnácté minutě vyrobil hrubici hostující Čmovš, jehož malou domů vystihl Mészáros, tomu ale nevyšla následná klička a Grigar míč naštěstí pro "Skláře" uzmul.

Ve 20. minutě prokázal fotbalový um Nazarov, jenž po rohovém kopu Teplic vystřihl solidní nůžky, ale bránu nenašel. Ve 28. minutě si nahrávající Čolić místo chumlu hráčů chytře vybral z druhé vlny nabíhajícího Kladrubského, tomu ovšem zakončení tolik nevyšlo, protože napálil jen Grigara. Po půlhodině hry pálili zase Severočeši, konkrétně to byl Žitný, kdo protáhl agilního Drobného.

Ve 36. minutě pořádně zavařil hostům Radosta. Jen pár chvil předtím totiž obdržel první žlutou kartu a tu druhou inkasoval po ostrém šlapáku na Kladrubského. Následoval tedy odchod do sprch a Teplice dohrávaly v deseti. Sám faulovaný Kladrubský po následné rozehrávce standardní situace zaměstnal Grigara, jenž jeho projektil vyrazil před sebe, dorážka už ale nepřišla.

Dvě minuty po změně stran šli však do vedení hosté. Řezníček přijal na hranici pokutového území přihrávku od Jakuba Mareše a následně překonal Drobného přízemní střelou na bližší tyč. Vedení ale vydrželo hostům jen pět minut. Dynamo totiž rozjelo akci po pravé straně, Schranz našel před bránou Šulce, jenž pohotovým zakončením vyrovnal. V 55. minutě mohl znovu skórovat Řezníček, ovšem jeho hlavičku po pasu od Žitného skvěle vytáhl Drobný.

Budějovice měly na hřišti o jednoho hráče navíc a postupem času to bylo znát. Pokusy Táborského a Kladrubského však měly ještě daleko od úspěchu, Mršić už byl v 70. nebezpečnější, ale ani jeho střela se nevešla mezi tři tyče. O deset minut později už Dynamo otočilo skóre. Předchozí akci po hlavičce Schranze ještě zachránil Čmovš odkopnutím balónu na rohový kop, jenže po něm střílel Talovierov a míč vyražený Grigarem uklidil do sítě dorážející Schranz.

Domácí už si vítězství pohlídali a v nastavení ještě přidali jednu gólovou pojistku. Mršić našel v otevřené obraně Teplic zcela volného Šulce, který neměl mnoho starostí s překonáním Grigara. Budějovice se tak po cenné výhře vyhouply v tabulce na sedmé místo, zklamané Teplice nadále vězí na dvanácté pozici.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - MFK Karviná 1:0

10.06.2020 18:00

Góly: 58. Jan Sýkora

Jablonec nejtěsnějším možným způsobem skolil o záchranu bojující Karvinou, a protože Liberec v souběžně hraném klání neuspěl na půdě Příbrami, vecpal se po minulé výhře na hřišti Teplic v tabulce před svého lokálního soupeře na třetí příčku za vedoucí Slavii a druhou Plzeň. O nynější výhře Severočechů rozhodl ve druhém poločase svým gólem Jan Sýkora.

Třikrát za sebou se nepodařilo svěřencům trenéra Petra Rady udržet čisté konto, tentokráte ale v defenzivní činnosti výrazně zabrali, a právě tahle skutečnost se stala velmi důležitou pro konečný tříbodový zisk. Hosté naopak potvrdili, že po koronavirové přestávce nejsou v úplně nejlepším rozpoložení, i s touto porážkou v minulých pěti zápasech urvali jen dvě remízy.

Domácí byli už od úvodního hvizdu rozhodčí Adámkové lepším mužstvem, třeba v první dvacetiminutovce si vytvořili hned osm rohových kopů, nicméně kýženého úspěchu se ještě nedočkali. I proto, že po jedné takové standardní situaci se ve 2. minutě nedokázal prosadit Jeřábek a po něm ani dorážející Doležal nedokázal dopravit míč za brankovou čáru.

Ve 14. minutě předvedl Pilík na pravé straně, že po technické je na tom velmi dobře, prokličkoval se do dobré pozice a nacentroval na zadní tyčku, odtud ale Sýkora v zakončení selhal. Zhruba po půlhodině hry se snažil po jiném pasu Pilíka propracovat k balónu ve skluzu nepříliš hlídaný Doležal, jenomže ani z téhle šance jabloneckým fotbalistům nezapršelo.

Mužstvo kouče Juraje Jarábka se herně příliš nezlepšilo ani po přestávce. A ačkoli Jablonci chvíli trvalo, než se rozehřál do optimální teploty, nakonec se zaradoval z dosažené trefy v 58. minutě. Holík vyslal zprava dlouhým obloučkem merunu do šestnáctky, která nejprve směřovala na Pilíka, nakonec ovšem propadla k Sýkorovi, jenž pak snadno zacílil.

Až od tohoto momentu se moravskoslezský celek nějakým způsobem začal osmělovat. Leč jeho snaha v útoku vyšla ve finále vniveč. V 69. minutě Čonka od levé lajny našel v pokutovém území svého spoluhráče Lingra, nicméně nejlepší střelec týmu dobře neseřídil svoje mířidla a míč nasměroval z voleje pouze vysoko nad bránu gólmana Hrubého.

Jablonec mohl náskok navýšit v 82. minutě, po Krobově standardce se k hlavičce dostal Kratochvíl, avšak svůj pokus poslal těsně vedle vzdálenější tyčky. Čtyři minuty před koncem byla Karviná asi nejblíže alespoň vyrovnání. Lingr se vydal odvážně středem pole, nahrál následně do běhu Tijanimu, jeho střela levačkou však skončila pouze na boční síti.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Slovan Liberec 2:1

10.06.2020 18:00

Góly: 18. Martin Nový, 29. Martin Nový - 41. Jakub Pešek

Fotbalisté Liberce utrpěli po koronavirové pauze svou druhou porážku. A jejich přemožitelem byl opět celek, který bojuje o holé přežití. Příbram především díky dvěma brankám svátečního střelce Martina Nového získala veledůležité tři body a vyhoupla se z posledního místa, kam zašoupla Opavu. Hosté už stačili korigovat pouze snižující trefou Jakuba Peška.

Hosté se museli v tomto utkání obejít hlavně bez vykartovaného Kačaraby a kapitána Karafiáta, kteří tvoří ve většině případů obvyklou stoperskou dvojici. A jakoby se nově utvořené duo Mara spolu s Hromadou chvilku hledali. Během úvodní půlhodiny inkasoval liberecký gólman Knobloch dvakrát a na tuhle situaci již Severočeši nezareagovali.

Přitom to mohli být oni, kdo mohl otevřít skóre tohoto střetnutí. Pešek na levé straně hezky uvolnil Balutu, který poslal jemný oblouček do šestnáctky na volného Rondiče, nicméně ten svou hlavičkou, prováděnou ze záklonu, jemně olízl jen břevno. Naopak na druhé straně se v 18. minutě radovala z vedení Příbram, která přetavila svou první šanci v úspěch.

K přímému volnému kopu z hranice šestnáctky se postavil Nový, kterému se prudkým přízemním pokusem podařilo obstřelit připravenou zeď, a po míči se už jen marně natahoval Knobloch. Ve 24. minutě mohl Liberec vyrovnat, a to po rychlém brejku, Balutu svou nahrávkou našel Pešek, jenomže finální lob skončil pouze nad bránou Melichara.

Jen o chvilku později se stále aktivní Baluta pokoušel o další překonání domácího brankáře, dopadl ovšem stejně jako v předchozím případě, tedy že nezamířil mezi tři tyče. Příbram na opačné polovině hřiště ve 29. minutě přitom zase vyučovala z produktivity. Cmiljanovič zleva přihrál Zorvanovi, jenž balón ještě posunul k Novému, a ten z vyložené pozice nezaváhal.

Kdyby ve 31. minutě proměnil velkou tutovku Antwi, který trestuhodně nasměroval merunu svou hlavou jen do rukavic Knoblocha, bylo by zřejmě o vítězi tohoto mače definitivně rozhodnuto. Takhle se však mohl Slovan ještě chytit. A právě téhle možnosti se chopil, neboť čtyři minuty před přestávkou svoje sólo dobře napadající Pešek proměnil v přesný zásah.

Hosté sice vyvíjeli ve druhé půli snahu za otočením negativního skóre, to se ale nakonec směrem kupředu nijak nepohnulo. A to i proto, že Hromada ve velké příležitosti selhal, bezprostředně poté neskóroval ani Zeman a že v 70. minutě přestřelil poloprázdnou bránu Rondič. Příbram zahrozila jen standardkou Antwiho, avšak ten napálil pouze tyčku.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 0:2

10.06.2020 18:00

Góly: 30. David Houska, 90+3. Milan Kerbr

Hráči Mladé Boleslavi ve 29. kole FORTUNA:LIGY prohráli na domácí půdě se Sigmou Olomouc 0:2 a stále tak nemají jisté místo ve skupině o poháry. Za to Hanáci získali do posledního kola naději, že by se ještě na alespoň desáté místo mohli vyhrabat.

V desáté minutě se po rohovém kopu se štěstím k míči dostal hostující González, který však z hranice malého vápna orazítkoval břevno.

Sigma byla i nadále lepším celkem na hřišti. Houska dostal ve vápně spoustu prostoru a pálil na zadní tyč, jenže jeho pokus tečoval mimo tři tyče Mazuch.

Mladoboleslavští se po nucené pauze propadají tabulkou a zápas s Olomoucí jen prohluboval jejich beznaděj. Ve 26. minutě Juliš potáhl balon po pravé straně a poté jej poslal proti noze Gonzálezovi, jehož pokus z ideální palebné pozice zblokoval dobře postavený Tatajev.

Po chvíli se hosté znovu málem radovali. Hubínek zcela nepochopitelně vrátil centr z pravého křídla před bránu a Stejskal následně musel vytáhnout pohotový zákrok proti zakončení Juliše.

Ve 30. minutě se svěřenci kouče Látale přeci jen dočkali. Po rohovém kopu nedokázala Mladá Boleslav odvrátit míč do bezpečí a po sérii několika individuálních chyb se ke střele z hranice vápna dostal David Houska, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí gólman Stejskal jako by se už viděl v šatně, když mu balon vypadl z náruče a tím nabídl velkou šanci Chytilovi, který ale bránu přestřelil.

V 51. minutě měli domácí šanci srovnat krok. Douděra se rychle zbavil dvou protihráčů a poté svou střelou trefil Beneše. Od něj se míč odrazil přesně na nohu Tomáše Ladry, který pálil těsně mimo tři tyče.

V druhém poločase Olomouc kontrolovala svůj jednobrankový náskok, Boleslav se téměř na nic nezmohla. A tak přišel trest v 93. minutě. Zelený nepřesně přihrál a nastartoval brejk Sigmy. Ten táhl po pravém křídle Štěrba, jenž poslal do vápna parádní centr na Milana Kerbra a ten zblízka překonal bezmocného Stejskala.

Mladé Boleslavi patří momentálně s devětatřiceti body devátá příčka, Olomouc je jedenáctá a má o tři body méně.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:2

10.06.2020 18:00

Góly: 17. Jaroslav Svozil, 90+7. Patrizio Stronati - 14. Nicolae Stanciu, 90+4. Lukáš Masopust

Nebyl to zápas plný fotbalovosti, přesto přinesl několik zajímavých momentů a minimálně nezaujatého diváka musel bavit. Slávisté zásluhou tref Stanciua a Masopusta dvakrát vedla, domácí Baník však vždy dokázal obratem vyrovnat.

První branka utkání přišla ještě dříve než první šance. Nicolae Stanciu se totiž po čtvrthodině ujal exekuce přímáku z pozice běžně užívané pro centr, balón však zakroutil do brány, čímž zaskočil Laštůvku a otevřel gólový účet utkání.

Na vyrovnání se nečekalo dlouho. Už o tři minuty později sešívaní nezvládli odehrát rohový kop, který propadl až na zadní tyč k Jaroslavu Svozilovi, jehož dělovka za přispění Kolářova zaváhání rozvlnila síť. Nedlouho před pauzou pálil zpoza vápna Stanciu. Jeho ránu zblokoval rukou Jánoš, avšak sudí nedospěl k závěru, že se jednalo o nedovolenou hru.

Ve druhé půli dlouho nebyly k vidění žádné šance. Pražané kombinovali a čas od času zkusili centr nebo střelu z dálky - první větší ohrožení Laštůvkovy branky přišlo ve třiaosmdesáté minutě, kdy Tecl tečoval Coufalův balón. Krátce před koncem základní hrací doby pak Jirásek ve středu hřiště podrazil Stanciua a po druhé žluté kartě se poroučel do sprch.

Sešívaní toho využili ve čtvrté minutě nastavení. Lukáš Masopust se ve vápně ujal míče a vydařenou ranou do šibenice pokořil Lastůvku. Jenže všem dnům ještě nebyl konec. Tecl si vykoledoval na půlce rovněž druhé žluté ocenění, což pomohlo Slezanům k vyrovnání. Chyběl totiž při závěrečném Fleišmanově rohu, na nějž si naskočil Patrizio Stronati a hlavou zajistil svému týmu bod.

Náskok Slavie na čele tabulky se tak snížil na šest bodů, Baník naopak učinil krok za umístěním ve skupině o titul.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 3:0

10.06.2020 18:00

Góly: 25. Jan Kopic, 36. Jean-David Beauguel, 89. Milan Havel

Viktoria Plzeň v rámci 29. kola FORTUNA:LIGY porazila ve Štruncových sadech Fastav Zlín 3:0 a opět se bodově přiblížila první Slavii, která jen remizovala 2:2 s Baníkem. O výhře už v první půli rozhodli Kopic s Beauguelem, v závěru pak výsledek pojistil Havel.

Ve 14. minutě měl Jean-David Beauguel na své hlavě první gól, ale jeho hlavičkový pokus vytěsnil Rakovan těsně vedle své tyčky.

O sedm minut později Kovařík centroval z levé strany a jeho dlouhý míč doputoval ke Kopicovi, kterému se povedlo najít na malém vápně nehlídaného Beauguela. Plzeňský útočník z dobré pozice branku přestřelil.

Viktoria se první branky dočkala v pětadvacáté minutě. Jan Kopic dostal přihrávku na levý kraj pokutového území a střelou po zemi na zadní tyč překonal Rakovana.

Uběhlo jedenáct minut a domácí celek navýšil vedení. Dlouhý nákop našel přesně Jana Kopice, který dokázal z levé strany přesně najít prostor, kam si naběhl Jean-David Beauguel, který trefil přesně.

Plzeň se před poločasem radovala potřetí, ale video nakonec všechno změnilo. Po autovém vhazování se k míči dostal Aleš Čermák, který našel na zadní tyči nabíhajícího Jana Kovaříka, jenž zvýšil vedení Plzně, když si na míč ještě sáhl i gólman Rakovan, ale v cestě do branky už mu nezabránil. Sudí nakonec šel ještě přezkoumat situaci s videorozhodčím a na základě videa nakonec ukazuje, že si Kovařík pomohl u gólu rukou a branka neplatí.

V 53. minutě Kovařík z levé strany centroval do vápna, kam si nabíhal Jean-David Beauguel. Před plzeňským útočníkem vyboxoval míč Rakovan pouze před šestnáctku, kde byl osamocený Hořava, ale částečně odkrytou branku netrefil.

Čtvrt hodiny před koncem plzeňská defenziva trochu zaspala a hosté v ponechané výhodě po faulu mohli snížit. K zakončení se dostal Adnan Džafić, jehož rána jen o kousek minula vzdálenější tyč Hruškovy branky.

Plzeň nakonec přidala i třetí branku, když v závěru Kalvachův střílený centr přes celé vápno prošel až na zadní tyč, kde našel Milana Havla, jenž uklidil míč do sítě.

Plzni patří s 63 body druhé místo se ztrátou už jen šesti bodů na sešívané, Zlín je třináctý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha29216257:1069
2.Viktoria Plzeň29196459:2263
3.FK Jablonec29147846:3849
4.Sparta Praha29138853:3547
5.Slovan Liberec291441150:3846
6.Baník Ostrava29128942:3444
7.Dynamo České Budějovice291341246:4343
8.1. FC Slovácko29119935:3342
9.FK Mladá Boleslav291161246:5039
10.Bohemians Praha 1905291161235:4139
11.Sigma Olomouc29812936:3636
12.FK Teplice296101325:4928
13.Fastav Zlín29761625:4627
14.MFK Karviná295101421:3725
15.1. FK Příbram29561819:5021
16.SFC Opava29481714:4720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (673)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele