FORTUNA:LIGA - souhrn 2. kola

28.08.2020, 20:07, aktualizováno 30.08.2020, 20:54
Komentáře a souhrny
Slavia neměla problémy ani ve druhém zápase sezony, tentokráte si snadno poradila s Příbramí. Stoprocentní zůstává i Sparta, která zdolala Olomouc. Naopak Plzeň po vypadnutí z předkola Ligy mistrů nezvládla zápas v Liberci, odkud si odváží debakl 1:4. České Budějovice neudržely dvoubrankové vedení na hřišti Ostravy a nakonec získaly pouze bod za remízu 2:2. Cenné body z venku mají Karviná a Zlín. Premiérovou výhru v sezóně oslavily Pardubice...

Sparta Praha - Sigma Olomouc 3:0

30.08.2020 19:00

Góly: 37. Lukáš Juliš, 45. Lukáš Juliš, 89. Libor Kozák

Ani druhý moravský soupeř Spartě příliš nevzdoroval. Olomouc předvedla na Letné ustrašený výkon, a jakmile nabrala domácí mašina potřebné sebevědomí, s neškodnými Hanáky hravě zatočila. Pražané tak po druhé výhře zůstávají spolu se Slavii jediným stoprocentním celkem.

Ve výborném světle se na Letné převedl kapitán Sparty Bořek Dočkal. Po střeleckém představení v Brně tentokrát své záložníky neustále zásoboval přihrávkami či centry ze standardních situací a prsty měl ve všech vstřelených gólech rudého ansámblu. Dva z nich vsítil Lukáš Juliš, ten poslední pak jeho náhradník Libor Kozák.

Letenský kouč Kotal vzkázal jasně, že vítězná sestava se nemění, a na trávník poslal od úvodu stejné muže jako před týdnem při výhře v Brně. Na straně hostů došlo v základní jedenáctce k jediné změně, když autora vítězné branky proti Liberci Gonzáleze nahradil na levé straně zálohy Falta.

Sparta se do první zajímavé šance dostala v sedmé minutě, kdy Čelůstkova tečovaná střela z otočky skončila nad bránou gólmana Sigmy Mandouse. Za další čtyři minuty vyhledal Dočkal centrem ze standardní situace hlavu Štetiny, jenž hlavičkoval těsně nad břevno. V dalších minutách však příležitosti moc nepřibývaly.

Domácí tak museli vydržet do 37. minuty, ovšem rozhodně nelitovali. Dočkal vyslal do úniku Hložka, který mohl zakončovat či udělat kličku na Mandouse. Místo toho ale předložil míč Julišovi, který jej bezpečně uklidil do prázdné brány - 1:0. Sparta navíc do přestávky přidala ještě jeden zásah. Opět se o něj postaral Juliš, když se k němu odrazil balón po Dočkalově rohovém kopu. Forvard Pražanů jej bez zbytečných rozpaků napálil do sítě a zajistil svému týmu cestou do kabin "Csaplárovský" náskok.

Tři minuty po změně stran se postavil k přímému kopu po faulu hostujícího Greššáka Dočkal a donutil Mandouse k tomu, aby jeho pokus vyrazil na rohový kop. Krátce poté napálil odražený míč těsně vedle tyče Sáček. V 53. minutě se Hložek zase řítil na Mandouse, tentokrát ale selhal. Pomezní nakonec odmával ofsajd, pravděpodobně však chybně. Za okamžik se ojediněle osmělila i Sigma, konkrétně to byl Hála, u jehož tečované střely se brankář Pražanů Heča modlil, aby nezapadla k tyči. Nakonec si to ale namířila do zámezí.

Domácí nicméně hýřili ve druhém poločase větší aktivitou než v tom prvním. V 58. minutě hlavičkoval Juliš po pasu od Vindheima v těžké pozici nad bránu, za další dvě minuty zase Hložek překvapil bránící Hanáky a místo přihrávky do strany vystřelil, přičemž nechybělo mnoho, aby se trefil po zemi přesně k tyči. V 65. minutě už musel Mandous zasahovat proti dělovce Krejčího, poté po standardní situaci od Dočkala hlavičkoval mimo zamýšlený cíl Lischka. Sparta držela otěže zápasu pevně v rukou.

To potvrdil její další útok ze 70. minutě, při němž Vindheim vyhledal hlavu Hložka, jehož pokus byl sražen do zámezí. Osm minut nato vykouzlil Dočkal další povedený centr od rohového praporku, na který si naskočil Lischka a donutil Mandouse k parádnímu zákroku. V 89. minutě už ale Mandous potřetí kapituloval. Opět se tak stalo po rohovém kopu od Dočkala, jenž tentokrát na přední tyči prodloužil Čelůtka patou do ohně, kde balón za Mandousova záda poslal střídající Kozák.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FK Teplice 2:1

30.08.2020 16:30

Góly: 43. Emil Tischler, 63. Michal Surzyn - 49. Martin Toml (vl.)

Ve vršovickém Ďolíčku byli diváci svědky historického momentu. FK Pardubice si totiž ve svém pražském azylu připsaly historicky první ligové vítězství. Vzdorující Teplice porazily dvěma brankami z kopaček Emila Tischlera a Michala Surzyna. Severočeši naopak nenavázali na výhru z úvodního kola v Příbrami.

Zatímco na straně Pardubic se i přes porážku v Jablonci neudály žádné změny v základní jedenáctce, u hostů zůstal mimo sestavu Nazarov, jehož místo v obraně obsadil jeho ruský krajan Paradin. V zápise o utkání se neobjevil ani krajní záložník Moulis, díky čemuž dostal šanci zkušený Vondrášek.

Po vlažném úvodu rozčeřil vody až v jedenácté minutě domácí Surzyn, který se před hranicí pokutového území šikovně uvolnil ke střele, již však k vlastní smůle namířil přímo do rukavic brankáře Grigara. Souboj Surzyna s Grigarem se opakoval ve 28. minutě, kdy se záložník Východočechů postavil k exekuci přímého kopu, zkušeného odchovance Vítkovic ale opět nezaskočil.

Po půlhodině hry poprvé zahrozili "Skláři", když se k jejich kapitánu Jakubu Marešovi odrazil balón, ovšem jeho nebezpečný pokus na poslední chvíli zablokoval obětavě bránící Toml. Ve 40. minutě měl slibnou možnost domácí Cadu, jenže jeho nepovedené zakončení se bezpečně dokutálelo ke Grigarovi. Co se nepodařilo Caduovi, dokázal za další tři minuty Tischler. Ten byl na konci pohledné souhry Cadua se Solilem na pravé straně. Tischler se při zakončení neunáhlil, položil Grigara a kolem jeho noh vstřelil první gól Pardubic v nejvyšší soutěži.

Hned čtyři minuty po přestávce ale bylo srovnáno. Vondrášek dostal na pravém kraji hřiště moře prostoru na centr, který si do vlastní svatyně nešťastně srazil stoper domácích Toml. Pardubice chtěly kontrovat za dalších pět minut, kdy Pavel Černý vyhledal volného Surzyna, jenže jeho hlavička přeletěla břevno. Po hodině hry hlavičkoval sám Černý, avšak po pasu od Čelůstky taktéž minul, tentokrát dost těsně.

V 63. minutě už bylo v Ďolíčků veseleji. Čelůstkův nákop propadl za Paradina na ubíhajícího Surzyna, který vzal odpovědnost na svá bedra a prostřelil Grigara, který neměl úplně čisté svědomí - 2:1. Dvanáct minut nato zkusil Čelůstka štěstí přímo ze standardní situace, avšak rána mu z ostrého úhlu nevyšla. Podobně dopadl na druhé straně hřiště Žitný. Mnohem blíž byly Teplice k vyrovnání v 90. minutě, kdy Heidenreichův nákop propadl k Trubačovi, toho však tváří v tvář vychytal Boháč. Po závěrečném hvizdu tak mohly ve Vršovicích propuknout oslavy Východočechů.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 4:1

30.08.2020 16:30

Góly: 4. Jhon Mosquera, 11. Abdulla Yusuf Helal, 14. Jakub Hromada, 55. Jhon Mosquera - 34. Aleš Čermák (pen.)

O obrovské překvapení se pod Ještědem postaral Liberec. Plzeňské Viktorii nedal sebemenší šanci a Západočechy zesměšnil čtyřmi zásahy. Viktoria tak po vypadnutí z Ligy mistrů zažila další velké zklamání. Slovan si naopak po brilantním výkonu, při němž favorizované hosty držel bezpečně na uzdě, připsal první body v sezoně.

Severočeši v týdnu oznámili příchod záložníka Berana na hostování ze Slavie, který se již proti Plzni objevil v základní jedenáctce. Spolu s ním nastoupil i uzdravený útočník Jusúf, který rovněž hostuje z kádru sešívaných. Místo tak tentokrát nezbylo na Barace s Matouškem. Kouč Viktorie Guľa podobně jako v předkole Ligy mistrů proti Alkmaaru nasadil na pravý kraj obrany Havla, vlevo zase místo odpočívajícího Limberského operoval Kovařík. O góly se měl starat ofenzivní trojzubec Ba Loua - Mihálik - Kopic.

Jenže vše bylo od úvodních minut jinak. Již ve čtvrté minutě ztratil hostující stoper Brabec v souboji s Hromadou míč, Pešek následně přenesl hru na Mosqueru, který přeloboval vybíhajícího brankáře Hrušku a poslal Liberec do vedení. Za dalších sedm minut se zase Jusúf snadno zbavil Hejdy a jeho zprvu nenápadná střela z dálky zapadla přesně k tyči - 2:0. Čtvrthodinu hrůzy si Viktoria naplno "užila" ve čtrnácté minutě. Její hráči opět jen přihlíželi akci Slovanu, kterou Beran vyšperkoval prostrčením v pokutovém území na Hromadu. Někdejší záložník Plzně pak propasíroval svůj pokus pod Hruškou až do sítě a ještě víc vyšperkoval euforii U Nisy.

Po bleskové kanonádě se Slovan přeci jen uklidnil, nadále ale nepouštěl soupeře do šancí. Ve 30. minutě navíc Hromada opět ohrozil Hrušku, který protentokrát ukryl jeho ránu v rukavicích. Krátce poté však dostala Viktoria zničehonic naději. Kalvach byl v šestnáctce Liberce faulován Mosquerou, což zprvu nebylo patrné. Přestupek proti pravidlům domácího hráče odhalil až videorozhodčí, jenž zároveň doporučil sudímu Fraňkovi odpískat pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Čermák a snížil náskok Slovanu.

Šlo však o planou naději pro Západočechy. Ti totiž ani po prostřídaní nezatlačili Slovan do defenzivy, naopak deset minut po přestávce inkasovali počtvrté. Mizerně hrající Brabec při bránění Peška předložil balón pouze Mosquerovi, který jej z otočky pohotově napálil pod břevno. A Liberec byl nadále při chuti. Za dalších šest minut pálil Mikula do boční sítě, v 63. minutě zase Mosquera jen těsně nedosáhl na nabídku od Berana před téměř prázdnou svatyni a stejný hráč o čtyři minuty později vyhledal střídajícího Rabušice, jenž o fous minul bránu.

Hrůzostrašně působící hosté se ve druhém poločase dostali do zajímavé šance až v 79. minutě, kdy Kopic využil chyby Kačaraby, jenže po průniku z úhlu ztroskotal na gólmanovi domácích Nguyenovi. Strážce liberecké kasy si poradil i za dalších pět minut proti dělovce Kovaříka, kterou vyrazil. Slovan měl v nastavení ještě jednu šanci na zkompletování búra, Mara ovšem loboval až příliš.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:0

30.08.2020 16:30

Góly: -

V nejvyšší soutěži se zpravidla během sezony odehraje několik nezáživných duelů, které skončí zaslouženě bez branek. Bezgólovou remízou skončilo i střetnutí Brna s Bohemians 1905, ovšem o nudnou partii rozhodně nešlo. Diváci se však žádné branky z kopaček protagonistů nedočkali.

Oproti prvnímu kolu předvedla Zbrojovka sympatický výkon, na kterém lze v budoucnu rozhodně stavět. S chutí hráli zejména reprezentací prověřený Ondřej Vaněk či jeho kolega ze záložní řady Adam Fousek. Hostující "klokani" tentokrát neexcelovali tak jako před týdnem proti Mladé Boleslavi, Brnu se ale v celém utkání vyrovnali.

Po debaklu od Sparty se do domácí branky místo Flodera postavil Šustr, Endla zase na stoperu nahradil Černín, Pachlopník na pravém kraji zálohy uvolnil místo pro Vaňka a Přichystala v útoku zastoupil Hladík. U hostů po povedeném vstupu do ročníku došlo k jediné změně v základní sestavě, když místo Schumachera dostal šanci bek Dostál.

V páté minutě jako první zkusil štěstí domácí Růsek, jehož rána skončila přesně v rukavicích hostujícího brankáře Le Gianga. Tři minuty poté se na druhé straně dostal Hronek k centru, který hlavičkující Puškáč nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Za další tři minuty si brněnský Fousek naběhl za obranu, zpětnou přihrávkou našel Růska, jehož slabé zakončení po zemi Le Giang kryl. Ve čtrnácté minutě si Vaněk narazil se Sedlákem, načež jeho přízemní pokus proletěl těsně kolem tyče.

Po dvaceti minutách hry vypálil hostující Bartek z voleje a jeho skákavý projektil vyrazil Šustr s problémy pouze před sebe, nebezpečí nicméně nakonec nepřišlo, neboť celou akci Pražanů zakončil nepovedenou střelou Vacek. Nadále byl ale zaměstnanější Le Giang. Ten ve 29. minutě musel vyboxovat Fouskův prudký centr ze standardní situace, za dalších šest minut zase vyrážel jedovatou ránu od stejného hráče.

Ve 37. minutě ale málem udeřili Bohemians. Vaníček šikovnou kolmicí vyslal Hronka, jenž udělal kličku Šustrovi, následně se však lekl hráčů Zbrojovky stojících na brankové čáře a se snahou zakončit pod břevno to přehnal. O tři minuty později spočinul přetažený Bartkův pas na noze Vaníčka, jenž z voleje nechal vyniknout zasahujícího Šustra. Poslední slovo v prvním poločase však nakonec patřilo Moravanům. Brejk domácích ze 44. minuty zakončil po Vaňkově pobídce Sedlák střelou, kterou Le Giang vyrazil.

Zbrojovka po změně stran na nic nečekala a ihned se vydala do útoku, který pokusem těsně nad Le Giangovu svatyni zakončil Fousek. Ten osm minut nato vyhledal v pokutovém území Vaňka, který ještě předložil merunu Hladíkovi, jenž k povzdechu obecenstva napálil břevno. Ani hosté nezaháleli a v 57. minutě odpověděli nebezpečným rohovým kopem, po němž Bartek hlavičkoval přesně do Šustrovy náruče. Za další tři minuty zase Čermák propagačně prověřil Le Gianga.

Postupem času šancí přece jen ubylo. Nad bránu domácích pálili v 68. minutě Bartek o šest minut později Ljovin. V 80. minutě po delší době zahrozila Zbrojovka, jenže střídající Marek Vintr ve slibné pozici z otočky vůbec nezakončil. Záhy se málem povedlo skórovat Le Giangovi, jeho nákop totiž spadl na horní síť. A jelikož se skóre nezměnilo ani ve zbývajících minutách, tak se body v Srbské ulici dělily.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:0

29.08.2020 19:30

Góly: 3. Lukáš Provod, 18. Jan Bořil, 90+4. Ondřej Kolář (pen.)

Ani druhé ligové utkání v nové sezóně nenadělalo fotbalistům Slavie problémy. Sešívaní po Českých Budějovicích zdolali i Příbram, a to poměrem 3:0. V první půli se prosadili Provod a Bořil, v závěru z penalty pečetil vítězství brankář Kolář.

Slávisti vlétli do zápasu jako uragán a hned ve druhé minutě musel Melichar zasahovat proti Stanciovi. To se mu sice ještě povedlo, o pár desítek utkání už ale byl krátký na Provodovu střelu. Mladý křídelník se dostal k prodlouženému míči na zadní tyč a snadno jej dopravil do sítě.

Po centru padl i gól číslo dva. Šlo o souhru krajních beků, kdy Coufal z pravé strany odcentroval a z levé zavírající Jan Bořil hlavou překonal Melichara. Bořil mohl o po čtvrtině utkání přidat druhou branku, centru Traorého ale nezužitkoval. Nedobře si na druhé straně vedl i Rezek, jehož rána z hranice vápna skončila hodně mimo prostor tří tyčí. Třetí brankovou příležitost měl před pauzou Bořil, který tentokráte pálil do konstrukce.

Po přestávce měl příležitost navýšit vedení červenobílých Masopust, to by ale musel seřídit mířidla a vystřelit o něco níže. Melichara poté dvacet minut před koncem prověřil Olayinka, nedlouho po něm přispěchal se svým pokusem střídající Musa. Zkoušel to i Holeš, jenže ten bránu netrefil.

Třetí branky, poměrně netradičně vstřelené, se Slavia dočkala až v nastavení. Po souboji Kingueho s Provodem byl nařízen pokutový kop, jehož exekuce se ujal brankář Ondřej Kolář, který svého protějška hravě překonal. Sešívaní si tak udrželi stoprocentní bilanci, Středočeši naopak na své první body stále čekají.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1

29.08.2020 17:00

Góly: 48. Rigino Cicilia - 79. Jan Chramosta

Fotbalisté Slovácka nedokázali ve druhém utkání nové sezóny udržet vedení a proti Jablonci jen remizovali. Náskok jim sice po pauze vystřelil Cicilia, v závěru ale srovnal Chramosta a výsledkem 1:1 utkání i skončilo.

První nebezpečnější akci utkání měli na svědomí domácí z protiútoku. Po Sadílkově šikovném založení útoku se sami na jednoho obránce řítili hned dva hráči Slovácka, Považancův bravurní zákrok ale uchránil Jablonec od pohromy. Na druhé straně zahrozil v pětadvacáté minutě Kratochvíl, jehož prudké střele chybělo jen pár desítek centimetrů. Mezi tři tyče neletěla ani Schranzova hlavička.

Když ze hry uplynula půlhodina, naskočil si na Sadílkův roh Hofmann a nastřelil tyč hostující brány. A jelikož mimo pálil i Schranz, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Ihned po návratu na hřiště se ale skóre měnilo. Petrželův prudký centr gólman Hrubý vyboxoval jen k Riginu Ciciliovi, pro nějž už bylo zakončení snadným soustem. 1:0.

Navýšit rozdíl ve skóre mohl o dvacet minut později Hellebrand, Hrubý ale tentokráte mohl zůstat v klidu. A tak udeřili zeleno-bílí. Standardní situace ve vzdálenosti dvaceti metrů od brány se ujal Jan Chramosta, jehož parádní rána skončila za Nemravovými zády a Severočeši se mohli radovat z vyrovnání.

V závěru mohl každý z týmů překlopit výsledek na svou stranu, Jovović ale pálil jen velmi slabě a proti Hellebrandově pokusu se blýskl Hrubý. Jablonečtí se tak stejně jako soupeř i po druhém kole drží v popředí tabulky, oba celky mají na kontě čtyři body.

Více informací k zápasu

SFC Opava - MFK Karviná 1:2

29.08.2020 17:00

Góly: 46. Karol Mondek - 62. Michal Papadopulos, 82. Rajmund Mikuš

Nad očekávání povedený vstup do sezóny za sebou mají fotbalisté Karviné. Ti po úvodní remíze proti Baníku vyrazili do nedaleké Opavy, kde sice po Mondekově trefě prohrávali, zásluhou Papdopulose a Mikuše ale dokázali otočit.

V Opavě se na větší vzrušení čekalo čtvrt hodiny. Texlův pas mířil na Dordiće, v cestě do cíle mu ale zabránil pozorný Bolek. O chvíli později mohl otevřít skóre Holík, po Helešicově přihrávce mu však střela nesedla. Na druhé straně musel poprvé do akce Fendrich, jenž sebral pomalý Ostrákův pokus.

Když ze hry uplynula necelá půlhodina, nebyl daleko od skórování Smrž. Dloubáček se mu ovšem nepovedl a letěl vysoko nad břevno. Před pauzou ještě zahrozil Papadopulos, v obrovské šanci ale hlavičkoval mimo prostor tří tyčí.

Hned po pauze se diváci dočkali první trefy - a k jejich radosti ji měl na kontě domácí tým. Po krkolomné situaci se dostal míč ke Karolu Mondekovi, pro nějž už dopravení balónu do branky nebylo velkým problémem. Navýšit vedení mohl zanedlouho Holík, jenže zařízení netrefil.

Po hodině hry tak bylo srovnáno. Ndefeho pasu z pravé strany využil Michal Papadopulos, jenž dokázal pokořit vybíhajícího Fendricha přesnou ranou pod břevno. Karviná mohla záhy průběh zápasu zcela otočit, Qoseho ale vychytal Fendrich, který si dokázal poradit i s únikem Mikuše.

Když ale na Rajmunda Mikuše prodloužil hlavou míč Papadopulos, věděl si už slovenský záložník rady a prudkou střelou zajistil svému týmu vedení. To Karviná udržela až do konce zápasu i díky fantastickému Bolkově zákroku a v tabulce se tak řadí mezi premianty - konkrétně jí patří dělené třetí místo. Opava naopak na své první body nadále čeká.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 1:3

29.08.2020 17:00

Góly: 32. Aleksej Tatajev - 18. Petr Buchta, 53. Youba Dramé, 89. Tomáš Poznar (pen.)

Mladá Boleslav ani v nejmenším neodčinila vysokou porážku z půdy Bohemians a též ve druhém kole padla. Na domácí půdě nestačila na Zlín, který si naopak připsal první výhru v sezoně. Obranu domácích překonal hned třikrát, Středočeši naopak skórovali jen jednou.

Za zmínku stojí i nepovedený výkon hlavního sudího Jiřího Houdka. Ten vedle množství sporně odpískaných či naopak neodpískaných momentů dlouhou dobu ignoroval rasistické chování domácích fandů. Svůj výkon pak korunoval v závěru, kdy hostům třetí gól z penalty přímo daroval dalším nepřesným posouzením situace na hřišti.

I přes výprask v úvodním kole zůstal v bráně Boleslavi gólman Mikulec. Na levý kraj obrany se postavil z Plzně hostující Gabriel, kde mu místo uvolnil Fulnek. Ten se však místo Jiřího Klímy posunul na křídlo. Poprvé od svého letního příchodu do Zlína nastoupil za ševce zkušený stoper Procházka. Nově se v základní sestavě objevili také záložník Fantiš s útočníkem Dramém.

Již ve druhé minutě se k zajímavé střele vytočil Drchal, ale výsledný pokus nezaměstnal brankáře Moravanů Dostála. Ještě lepší pozici měl za další dvě minuty hostující Čanturišvili, jehož náběhu mezi obránce si všiml Fantiš, Gruzínec však míč netrefil vůbec ideálně. Na druhé straně zase pálil v sedmé minutě nepřesně Tůlio. O tři minuty později neudržel Dostál střílený centr Drchala z úhlu, avšak Janošek již v blízkosti brankové čáry nedokázal zakončit a balón skončil v zámezí.

Skóre se poprvé změnilo v osmnácté minutě. Jiráčkův rohový roh byl na přední tyči prodloužen do ohně, kde se v souboji prosadil Buchta a hlavou překonal i Melichara - 0:1. Zlín vstřelená branka povzbudila a začal se víc tlačit dopředu. Výsledkem bylo zejména množsví rohových kopů a po jednom takovém opět od Jiráčka hlavičkoval ve 28. minutě těsně vedle tyče Fantiš. Jenže za další čtyři minuty Středočeši vyrovnali, taktéž z kopu od rohového kopu. Na pas si naskočil Mazuch, jenž si v souboji s Procházkou dost možná pomohl faulem, míč každopádně vrátil na Tatajeva, který se zblízka hlavou nemýlil.

Zbytek první půle již nepřinesl mnoho vzrušení, avšak osm minut po změně stran šli ševci znovu do vedení. Šikovnou kolmici od Poznara vyřešil střídající Jawo přihrávkou před prázdnou bránu, kde Dramé neměl příliš těžkou práci. Šest minut poté chtěl Dramé skórovat znovu, ovšem po příhře od Matejova neprostřelil Mikulce z úhlu.

Domácí se dlouho hledali, v 69. minutě si ale na své konto připsali slibnou šanci.Nejprve Túlio našel v pokutovém území volného Ikauniekse, tomu však dost možná gólové zakončení zablokoval Procházka. Vzápětí napřáhl z dálky Budínský a pořádně protáhl zasahujícího Dostála. Boleslav postupně přidávala pod kotel, jenže v 89. minutě ji Zlín definitivně položil na lopatky. Cedidla v souboji s Fulnekem v pokutovém území sice upadl na zem dost teatrálně, což mu ale sudí Houdek zbaštil i s navijákem. Z nařízené penalty stanovil skóre na konečných 1:3 úspěšný exekutor Poznar.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice 2:2

28.08.2020 18:00

Góly: 45. Roman Potočný (pen.), 86. Lukáš Havel (vl.) - 23. Pavel Šulc, 38. Lukáš Matějka

I když to dlouho vypadalo, že by hráči Českých Budějovic mohli napravit úvodní selhání a z Ostravy přivézt všechny tři body, nakonec skončilo utkání remízou. Na trefy Šulce a Matějky ještě v první půli zareagoval Potočný, vyrovnávací gól pak vstřelil Chvěja.

Už ve třetí minutě měl Laštůvka první větší práci, to když hned dvakrát vychytal Matějku. Na druhé straně se Drobný činil proti Potočného ráně ze standardní situace. Hra se přelévala ze strany na stranu, čehož mohl z protiútoku využít Čavoš - nepovedlo se.

Po čtvrtině utkání přišla první branka, a sice na straně hostí. Kladrubského centr našel přesně hlavu Pavla Šulce, od níž míč putoval k tyči. Gólman Laštůvka neměl nárok. Během následující pětiminutovky mohlo být srovnáno, ale zároveň nebylo daleko od navýšení rozdílu. Jirásek nejprve z otočky vypálil těsně mimo, aby následně Laštůvka bravurně zneškodnil Brandnerovu příležitost.

Jihočeši nakonec svůj druhý zásah přidali čtvrt hodiny po prvním. A opět to bylo z centru, tentokráte Javorek hledal a nalezl Lukáše Matějku, jehož pohledná rána zapadla do sítě. Asistující Javorek ale zanedlouho chyboval a po jeho faulu na Jiráska a zásahu VAR byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Roman Potočný a přesnou ranou pod břevno snížil rozdíl ve skóre.

Když bylo odehráno něco přes hodinu hry, mohl po Holzerově přímém kopu srovnat Kuzmanović, střela se mu ovšem vůbec nepovedla. Třikrát pak měl možnost vyrovnání střídající Tijani, nejprve ale nepřesně hlavičkoval a ani jeho střela z úhlu úspěch neslavila. Do třetice pak trefil po centru břevno, to už bylo utkání znovu rozehráno poté, co muselo být vinou nevhodného chování fanoušků přerušeno.

Remízový stav nakonec přivodil další mladík, a to Ondřej Chvěja. Jeho ránu zpoza vápna tečoval Havel a Drobnému nezbylo než se ohlédnout. Baníkovský závěrečný tlak pak už úspěch neslavil a soupeři se tak rozešli smírně. Pro Dynamo jde o první body v sezóně, Baník zopakoval remízu z prvního kola.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha22009:06
2.Sparta Praha22007:16
3.Bohemians Praha 190521104:04
4.1. FC Slovácko21103:24
5.MFK Karviná21102:14
 FK Jablonec21102:14
7.Slovan Liberec21014:23
8.FK Teplice21014:33
 Fastav Zlín21014:33
10.FK Pardubice21012:23
11.Viktoria Plzeň21014:53
12.Sigma Olomouc21011:33
13.Baník Ostrava20202:22
14.Zbrojovka Brno20111:41
15.Dynamo České Budějovice20112:81
16.SFC Opava20022:50
17.1. FK Příbram20021:60
18.FK Mladá Boleslav20021:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (676)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele