FORTUNA:LIGA - souhrn 16. kola

08.11.2019, 20:02, aktualizováno 10.11.2019, 18:57
Komentáře a souhrny
Slavia doma porazila Teplice a na čele tabulky má na druhou Plzeň, která otočila zápas s Libercem, nadále jedenáctibodový náskok. Mladá Boleslav zdolala Bohemians a po remíze Jablonce se Spartou se vrátila na průběžnou třetí pozici. Ostrava v derby přehrála Karvinou, dobrou formu potvrdily České Budějovice, které vyzrály na Slovácko...

Slavia Praha - FK Teplice 3:0

10.11.2019 17:00

Góly: 29. Tomáš Souček (pen.), 89. Petr Ševčík, 90+1. Ondřej Kúdela

Už jsme si víceméně zvykli, že hra Slavie v ligových duelech není zrovna dechberoucí, přesto to sešívaným zpravidla stačí k pohodlnému vítězství. Podobně probíhal i nedělní zápas Pražanů s Teplicemi. Domácí se dlouho zdráhali spustit pořádný gólový uragán, i tak si poměrně bez potíží připsali tři body, neboť soupeř byl dopředu ještě víc bezzubý.

Sešívaní tak stále drží v čele tabulky jedenáctibodový náskok před druhou Viktorii Plzeň a pomalu se blíží k titulu podzimního mistra. Zato Teplice prohrály potřetí v řadě a zůstávají v dolní polovině ligového pelotonu, konkrétně na jedenáctém místě.

Kouč Slavie Trpišovský z větší části nezamíchal sestavou, pouze v záloze se místo Ševčíka objevil Hušbauer a v útoku dostal šanci Yusuf. Lodivod sklářů Hejkal byl po poslední prohře z Českými Budějovicemi pořádně naštvaný a hrozil pořádnou bouřkou v kádru. Nakonec se odhodlal ke třem změnám. Do středu pole se po karetním trestu vrátil Kodeš, na levém kraji hřiště se pohyboval Hyčka a Jakuba Mareše v útoku doplnil místo vykartovaného Řezníčka Vyhnal.

Sešívaní se trpělivě dočkali první šance v osmé minutě, kdy jen těsně vedle pálil po přihrávce od Masopusta Hušbauer. Stejný muž mohl skórovat i o pět minut později, ale po průniku do pokutového území jej vychytal brankář Teplic Grigar. Ve 22. minutě si na gólmana hostů nepřišel ani Bořil. Severočeši se nicméně ocitali pod nadále větším tlakem.

Ve 28. minutě Grigar vyrazil dlouhý aut jen před sebe, kde Kodeš v souboji fauloval Olayinku. Jelikož se tak stalo v pokutovém území, zahrávali domácí penaltu, kterou chladnokrevně proměnil Souček - 1:0. Krátce poté se i Teplicím povedlo dopravit míč do sítě, jenže Jakub Mareš si v hlavičkovém souboji počínal nedovoleně a jeho gólová hlavička nebyla uznána. Kapitán "Sklářů" měl další možnost ve 36. minutě, kdy jej vysunul Žitný, ve velké šanci jej ovšem vychytal brankář Slavie Kolář. Ještě do přestávky pálil dvakrát vedle Stanciu a Hušbauer si zase nepřišel na Grigara.

Ihned po změně stran si na Hušbauerův pas za obranu zaběhl Stanciu, ovšem slabou střelou Grigara příliš neprověřil. Po hodině hry zahrozily i Teplice, když Kolář s problémy zlikvidoval střelu Petra Mareše. V 65. minutě měl obrovskou šanci domácí náhradník Škoda, jenž ale přihrávku Olayinky před bránu nezužitkoval a pálil vedle tyče. Tempo hry ve druhé půli značně opadlo a diváky na stadionu spíš uspávalo. Až v 89. minutě si Ševčík navedl míč z pravé strany na střelu levou nohou, propálil Grigara a definitivně uklidnil domácí fandy. Na konečných 3:0 upravil v nastaveném čase Kúdela, který do brány dorazil hlavičku Součka po Hušbauerem zahrané standardní situaci.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 4:1

10.11.2019 14:30

Góly: 22. Roman Procházka, 44. Tomáš Hořava, 52. Michael Krmenčík, 90. Adam Hloušek - 10. Alexandru Băluţă

Plzeň si proti Liberci po dvou bodových ztrátách připsala plný bodový zisk. Ve Štruncových sadech přehráli Západočeši i díky přesilovce, kterou hráli většinu zápasu. Vitkoria si tak upevnila druhé místo v tabulce, naopak hosté po dvou výhrách klesli na devátou pozici.

V sestavě domácích chyběl vykartovaný kapitán Brabec, jehož ve středu obrany zastoupil zkušený Hubník. Také kouč Slovanu Hoftych učinil v jedenáctce svého celku jedinou změnu, která se taktéž týkala postu stopera. Místo Karafiáta totiž dostal prostor mládežnický reprezentant Chaluš.

Hned ve druhé minutě upaloval na brankáře Liberce Nguyena Krmenčík, ovšem obstřelem si na strážce hostující svatyně nepřišel. Následně vyšla vniveč i Řezníkova naivní snaha nafilmovat penaltu. V desáté minutě už se gólově urodilo, překvapivě se však tak stalo na druhém konci hřiště. Situaci předcházel Řezníkův faul na Malinského, načež se exekuce přímého kopu ujal Baluta. Jeho střelu nešťastně tečoval ve zdi stojící Kayamba a gólman Viktorie Hruška na změnu směru už nedokázal zareagovat.

Dvanáct minut poté ale Plzeň srovnala skóre taktéž ze standardní situace. Ráně Procházky zpoza pokutového území také pomohla teč ve zdi, kterou způsobil hostující Kačaraba, následně se míč do sítě dopravil ještě za pomoci tyče. Ve 30. minutě se Liberci ještě víc přitížilo. Baluta zezadu fauloval Kayambu, a jelikož za tento přečin viděl už druhou žlutou kartu v zápase, musel předčasně ze hřiště. Hosté se hodně zlobili, protože chvíli předtím mohl dostat druhou žlutou kartu stoper Plzně Roman Hubník.

Západočeši ještě do přestávky přetavili přesilovku ve vedení. Hejda ještě ve 43. minutě hlavičkoval nepřesně, ovšem Kalvachův centr o dvě minuty později našel Hořavu, jenž již Nguyena překonal.

Severočeši podnikli pět minut po změně stran zajímavý útok po pravé straně, z něhož mohl srovnat Kačaraba, ovšem z dobré pozice předvedl spíše ragbyový kop někam na tribunu. Hned z protiakce ale skórovala Viktoria. Hloušek předložil balón Krmenčíkovi, jenž střelou na přední tyč trochu nachytal Nguyena. V 59. minutě to mohlo být už 4:1. Nguyen chtěl Mikulovu malou domů odehrát nohama, jenže trefil pouze dobíhajícího Hlouška. Od levého záložníka se míč odkutálel jen těsně vedle tyče do zámezí.

Čtvrthodinu před koncem byl blízko snížení hostující Musa, který po průnikové přihrávce od střídajícího Peška střílel z úhlu jen o fous nepřesně. Plzeň si nadále koledovala. V 80. minutě chyboval Janošek a jeho zaváhání musel hasit Hruška, jenž výborně vychytal unikajícího Maru. Domácí si ale nakonec výhru pohlídali, navíc v závěru po akci Kayamby dopravil míč do sítě Hloušek, jenž stanovil skóre na konečných 4:1. Zmar Slovanu v koncovce podtrhl ještě Alibekov střelou nad břevno z nastavení.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:0

10.11.2019 14:30

Góly: 29. Lukáš Havel, 55. Tomáš Sivok

České Budějovice si výhrou nad Slováckem připsaly pátou ligovou výhru v řadě, čímž vylepšily klubový rekord. Dynamo díky dvěma gólům obránců prodloužilo skvostnou sérii a v ligové tabulce vystoupalo již na osmou pozici. Pouze o jednu pozici výš sídlí poražení Moravané.

Po disciplinárním trestu za čtyři žluté karty v sezóně se do sestavy domácích vrátil útočník Ledecký, jenž na lavici náhradníků vystrnadil Čavoše. V dresu hostů dostal po jednozápasové pauze opět šanci Petržela, chyběl naopak kanonýr Zajíc.

Z gólmanů měl jako první práci budějovický Drobný, avšak ve dvanácté minutě si snadno poradil s dalekonosným nedůrazným pokusem Havlíka. Za dalších dvanáct minut se na druhé straně hřiště zrodila první velká možnost. Po centru Čoliće už mohl hlavičkou zakončovat Brandner, ten však místo toho předložil míč před bránu, kde hlavou nepřesně mířil dobíhající Schranz.

Ve 29. minutě už šlo Dynamo do vedení. Na rohový kop Čoliće si naskočil Havel, jenž přesnou hlavičkou prokázal, že góly nestřílí jen z penalt. Druhou branku Jihočechů mohl ještě před přestávkou přidat Brandner, pálil však nad bránu. I přesto dopadl poločas s minimem šancí lépe pro Budějovice.

Naopak ihned po změně stran se diváci na Střeleckém ostrově nenudili. Nejprve se neprosadili domácí Schranz, z následné dorážky nebyl úspěšný ani Brandner. Na druhé straně neudržel Drobný střelu Petržely a z následného zmatku před bránou dotlačili hráči Slovácka míč do sítě. Radost z branky jim však překazil praporek asistenta rozhodčího signalizující ofsajd. A tak v 55. minutě udeřilo Dynamo. Centr Mršiće ze standardní situace doputoval přes teč Šašinky až k Sivokovi, který dopravil míč za brankovou čáru - 2:0.

V 64. minutě chtěl snížit Petržela, ale střelou z úhlu Drobného nenachytal. Dvanáct minut poté si Moravané vypracovali další příležitost, jenže střídající Dvořák hlavičkoval po centru od Havlíka nad břevno. Krátce poté si Drobný připsal další zákrok, tentokrát proti pokusu Kadlece. Na zkušeného gólmana si nepřišla ani další čerstvá síla v podobě Hellebranda, a tak tři body zůstaly mezi Vltavou a Malší.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Sparta Praha 2:2

09.11.2019 17:00

Góly: 47. Jan Matoušek, 74. Jan Chramosta - 4. Libor Kozák, 17. Martin Frýdek

Sparta po více než padesáti letech dokázala ztratit zápas, v němž po poločase vedla 2:0. V Jablonci však Letenské přece jen Csaplárova past dostihla. Domácí totiž po přestávce díky brankám střídajících hráčů srovnali. Severočeši se i tak po šestnáctém kole propadli v tabulce na čtvrté místo, hosté zůstávají pátí, musí však počkat na nedělní výsledek Slovácka.

Proti svému mateřskému klubu nemohl nastoupit ze Sparty hostující Plechatý, a tak se v obraně domácích objevil Břečka. Do zálohy pak místo Hübschmana naskočil Pilík. Letenští postrádali vykartovaného Kangu, díky čemuž dostal ve středu pole šanci Krejčí.

Hosté prožili fantastický vstup do duelu. Hned ve čtvrté minutě otevřel skóre Kozák, jehož dopředu vysunul Hašek. Rozhodčí sice původně branku kvůli signalizovanému ofsajdu neuznal, ale video odhalilo, že přestupku ve hře nedošlo. Třináct minut poté vedla Sparta již o dvě branky. Frýdek se na pravé straně ideálně uvolnil a dělovou střelou pravou nohou parádně zamířil do protějšího rohu brány.

Po dvaceti minutách hry Jablonec málem kuriózně snížil, míč však nakonec po nedorozumění Kayi s brankářem Hečou skončil vedle tyče. Hosté nicméně polevili a Severočeši se začali dostávat do šancí. Ve 25. minutě se k ráně z dálky dostal Kratochvíl, bránu ovšem přestřelil. Devět minut poté si na rohový kop Pilíka naskočil Holík a Heča musel zasahovat.

Dvě minuty po změně stran se už ale domácí dočkali gólu. Holíkův centr přiklepl bránící Krejčí pouze k Matouškovi, jenž se na hřiště dostal po poločasové přestávce, přesto v podstatě ihned po příchodu na hřiště překonal Heču tvrdou ránou. Za další dvě minuty odvracel vyrovnání po rohovém kopu u tyče stojící Lischka. V 53. minutě rozehrál Krob standardní situaci tak, že Matoušek se do míče mohl opřít přímo z voleje, ke své smůle však trefil pouze Heču.

Dramatickou koncovku mohl odvrátit Kozák, jenže centr z pravé strany od Sáčka netrefil ideálně. A tak se hned za minutu opakovala stará fotbalová pravda nedáš, dostaneš. Po pasu Sýkory do pokutového území se totiž efektně patičkou trefil další střídající hráč Chramosta - 2:2. Z dalších šancí na obou stranách už gól nepadl.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Sigma Olomouc 1:0

09.11.2019 14:30

Góly: 88. Jakub Kolář

Poprvé se ukázal v základní sestavě ligového utkání a hned se stal hrdinou. Řeč je o Jakubu Kolářovi, obránci Zlína, který svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži rozhodl duel s Olomoucí. Domácí si tak po delší době připsali velice cenné tři body, naopak hosté pokračují v trápení, neboť na ligovou výhru čekají již sedm zápasů.

Domácím kromě řady zraněných chyběli i vykartovaní Hnaníček s Jiráčkem. Po zranění se naopak do středu zálohy zařadil Folprecht. Vedle Buchty se kromě Cedidly objevil v obranné formaci již zmíněný Kolář a Čanturišvili v ofenzivním trojzubci zase nahradil Fantiše.

Také trenér Hanáků Látal vsadil na mládí. V zadních řadách se místo Kerbra objevil Zima a Zmrzlý zaplnil místo uvolněné Greššákem. González se z postu levého záložníka přesunul na pravý kraj hřiště a nabídl tak šanci Faltovi.

Úvodní minuty patřily Olomouci. Již ve čtvrté minutě se k hlavičce dostal Yunis, ale nezamířil mezi tři tyče. Tři minuty poté už musel brankář Zlína Rakovan zasahovat proti střele Gonzáleze. V desáté minutě odmítl gól Beneš, jenž se po centru Falty zalekl taktéž vyskakujícího Jemelky a slabým pokusem hlavou přestřelil. Ševci, jmenovitě Poznar, poprvé vypálili v sedmnácté minutě, ovšem Poznar se z voleje neopřel do míče vůbec ideálně.

Sedm minut po šanci Poznara se ke střele pohotově vytočil Čanturišvili a jeho pokus díky sražení Beneše skončil těsně vedle. Po následném rohovém kopu hlavičkoval nepřesně Kolář. Bezbrankovou pětačtyřicetiminutovku pak uzavřel další nepovedenou ránou Wágner.

Festival nepřesných střel podpořil tři minuty po změně stran také Bartošák. O dvě minuty později musel být na druhé straně Rakovan, jenž zasáhl proti pokusu Housky. V 59. minutě  se strážce zlínské svatyně opět blýskl, když parádně zneškodnil snad první gólovku zápasu v podobě hlavičky Gonzáleze. Osm minut nato se dopředu řítil olomoucký Falta, jeho sražená přihrávka nebezpečně proletěla před bránou, branku ale celá akce nakonec nepřinesla.

V 78. minutě měl gól na hlavě střídající Železník, jenž si naskočil na centr od Matejova, nestihl už ale seštelovat mířidla. Najednou šance střídala šanci, velkou šanci měl totiž i hostující Houska, jenže po brejku Hanáků ve výborné pozici trestuhodně překopl bránu. V 82. minutě na druhé straně zase zvonila tyč, kterou nastřelil Podio. Vzápětí se netrefil ani Železník střelou z úhlu.

V 88. minutě se ale ševci přece jen dočkali. Domácí po standardní situaci Podia sice reklamovali hru rukou soupeře, Kolář si však všímal jen balónu, který napálil za Buchtova záda. Trefa mladého obránce se nakonec ukázala vítěznou, neboť Sigma ze závěrečného tlaku nic nevytěžila.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - SFC Opava 0:0

09.11.2019 14:30

Góly: -

Záchranářský duel mezi Příbramí a Opavou mile překvapil, když nabídl řadu příležitostí na obou stranách. Přesto se branky diváci nedočkali a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Domácí tak zůstávají čtrnáctí, Slezané celou tabulku nadále uzavírají.

Do základní jedenáctky Středočechů se vrátili obránce Tregler s útočníkem Škodou, naopak jen na lavici náhradníků tentokrát usedli Cmiljanović a Soldát. Se stejnou rolí se musel smířit i stoper hostů Svozil, jehož v sestavě nahradil Helebrand. V záloze se místo Součka se Stáňou objevili Šulc, Mondek a také Řezníček, jenž střed pole vyztužil namísto útočníka Juřeny.

Právě jeden z nových mužů v barvách Opavy Šulc se ve druhé minutě dostal k první střele zápasu. Mnohem větší šanci měl však za okamžik na druhé straně Polidar, jenž tváří v tvář nepřekonal brankáře SFC Fendricha. Ve čtrnácté minutě se k pokusu z dálky odhodlal domácí Dramé, o nějaký metr ale přece jen minul tyč. Tři minuty poté rozehrál standardní situaci Slezanů zavadil, Žídkovu teč vyrazil gólman Příbrami Fendrich a po následném zmatku pálil vedle Dedič. Vzápětí mířil jen kousek vedle brány Řezníček.

Ve 22. minutě zahrával Zavadil další volný kop, tentokrát to zkusil přímo na bránu, ale Kočí byl u tyče včas. O sedm minut později byl gólman domácích až příliš venku ze své svatyně, čehož si všiml Sus, Kočí však jeho oblouček nakonec stihl vytáhnout nad břevno. Ani Příbram se nechtěla nechat zahanbit. Po půlhodině hry pálil jen kousek nad bránu Alvir. Příliš vysoko střílel i ve 35. minutě Zeman a dvě minuty poté musel Fendrich vyrazit hlavičku Šimka po rohovém kopu. Těsně před odchodem do kabin se sympatickým, leč nepřesným pokusem prezentoval Nový.

Ani po přestávce se diváci U Litavky nenudili. Čtyři minuty po změně stran scházelo Helebrandovi jen málo k tomu, aby dopravil centr z pravé strany do sítě. Pět minut poté odcentroval Polidar na Škodu, jenž hlavou těsně minul zařízení. Šance se nadále přelévaly z jedné strany na druhou, v 66. minutě se střelou do připraveného Kočího prezentoval Dedić. Naopak na domácí straně vypálil za další čtyři minuty z přímého kopu Nový a Fendrich se musel pořádně činit, aby zabránil gólu. Hned poté se gólman Opavy zase vyznamenal proti Kodrovi.

V 84. minutě vyprodukoval další nepříjemnou, ale nepřesnou ránu Škoda. Šest minut poté promarnil další šanci Kodr, jenž po rohovém kopu zase ztroskotal na Fendrichovi. V nastavené mohli výhru na svou stranu urvat Slezané, jenže Kočí gólovou hlavičku vytáhl nad břevno. Ani jeden s týmu tak nebral tři body.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - MFK Karviná 3:0

08.11.2019 18:00

Góly: 26. Jakub Pokorný, 67. Jiří Fleišman, 88. Jakub Pokorný

Nečekaného hrdinu mělo slezské derby mezi Baníkem Ostrava a MFK Karviná. Stal se jím stoper domácích Jakub Pokorný, který vsítil dvě branky a měl tak lví podíl na výhře svého klubu 3:0.

Zatímco Ostravané se díky zisku tří bodů posunuli alespoň dočasně na páté místo v tabulce, hosté pokračují v trápení. Popáté v řadě totiž prohráli, opět nevstřelili ani gól a pozice kouče Františka Straky je v ohrožení.

Mezi třemi tyčemi Baníku vystřídal Budinského zkušený brankář Laštůvka. Na pravý kraj obrany se díky absenci Filla vrátil po delší době Pazdera. Šanci dostal další navrátilec po zranění, středopolař Jánoš, a v útoku doplnil Diopa Smola. Zadní řady Karviné vyztužil Krivák a v záloze se nově představili Lingr s Janečkou a Bukatou.

V deváté minutě mohl poprvé skórovat Diop, k němuž se příhodně dostal odražený míč, avšak forvard domácích neprostřelil hradbu těl před sebou. Do další šance se Ostravané dostali po dvaceti minutách hry, kdy Hrubý našel centrem Pokorného, ten ale ještě čekal na své momenty slávy. První z nich přišel ve 26. minutě, kdy Pokorný zužitkoval standardní situaci rozehranou Fleišmanem a střelou po zemi z první dostal Baník do vedení.

Následně musely oba týmy učinit vynucené střídání. Na straně domácích přepustil zraněný Smola místo Granečnému, v dresu hostů musel ze hřiště stoper Kouřil, jehož zastoupil Dreksa. Ke konci poločasu začala konečně vystrkovat růžky i Karviná. Těsně před odchodem do kabin vypálil zpoza pokutového území Bukata a jeho rána prosvištěla jen těsně nad břevnem.

V aktivní hře pokračovali hosté i po přestávce. Nejprve si Laštůvka snadno poradil s dalekonosným pokusem Janečky, v 54. minutě už ale bylo před bránou Baníku pořádné horko. Laštůvka nevyrazil rohový kop ideálně a z následné mlýnice mířil jen těsně vedle tyče Petráň. Ostravané odpověděli nepřesnou hlavičkou Kuzmanoviće a střelou Jánoše, kterou zpacifikoval gólman MFK Pastornický.

V 67. minutě už šli domácí do dvoubrankového trháku. Fleišman totiž parádně zakroutil přímý kop přesně k tyči, na druhou stranu je však nutno dodat, že mu pomohl špatný odhad Pastornického. Definitivní pojistku na výhru vstřelili hráči Baníku v 88. minutě, kdy přišel druhý významný okamžik zápasu pro Pokorného, jenž si naskočil na rohový kop od Hrubého a přesnou hlavičkou stanovil skóre na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:1

08.11.2019 18:00

Góly: 49. Muris Mešanović, 51. Lukáš Budínský - 12. David Bartek

Podobně jako před týdnem v Olomouci vyšel Mladé Boleslavi úvod druhé půle a tentokrát zápas dovedla k vítězství. Hostující Bohemians tak odjeli domů s prázdnou, ačkoliv si vypracovali několik nadějných příležitostí. Pražané tedy zůstávají ve skupině o udržení, naopak Středočeši po dvou zápasech vyhráli a minimálně do sobotního večera se vrátili na třetí místo.

Trenér domácích Weber učinil v sestavě svého celku jedinou změnu, když místo Haška poslal do hry Mešanoviće. Lodivod hostů Klusáček se zase vrátil k rozestavení se třemi stopery, které praktikoval jeho předchůdce na lavičce Pražanů Hašek. Obranné řady tak ještě vyztužili Krch s Bederkou, jenž se v základní jedenáctce Bohemians objevil po opravdu hodně dlouhé době. Tentokrát tak nezbylo místo na záložníka Radu a útočníka Keitu.

Brankář klokanů Le Giang se poprvé musel činit již v páté minutě, kdy pohledně a efektivně vyrazil technický pokus Budínského. Sedm minut poté šli Bohemians nečekaně do vedení. Vodháněl sice při svém průniku nebyl úspěšný, celou situaci ale dohrál, v hlavičkovém souboji předčil Pudila a celou akci dokončil pohotovou střelou za záda gólmana Stejskala Bartek.

O vyrovnání se v sedmnácté minutě pokusil Komličenko, zpoza pokutového území však vypálil těsně nad bránu. Dvě minuty poté mohli hosté vést již 2:0. Krchova hlavička po rohovém kopu už už letěla do sítě, ale na poslední chvíli zachránil Boleslav Fulnek, jenž míč přizvedl na břevno. Ve 38. minutě ukázal šikovnost Vodháněl, který prošel přes několik protihráčů, jenže jeho nedůraznou střelu snadno lapil Stejskal. Záhy se po delší době blýskl Le Giang, jenž po Buchově pasu vychytal v tutovce Mešanoviće.

Domácím se v první půli moc nedařilo, neuběhlo však ani šest minut z druhého poločasu a už se Středočeši dostali do vedení. O vyrovnání se ve 49. minutě postaral Mešanović, jenž zužitkoval centr z levé strany od Ladry. Dvě minuty poté byl v gólu namočen opět Ladra. Tomu nevyšla kličkovaná před vápnem, proto přenechal balón Budínskému, který se trefil po zemi přesně k tyči - 2:1.

Obrat ve skóre s klokany pochopitelně zatřásl, vačnatci se nicméně nevzdali. Po hodině hry sice Vodhánělovi nevyšlo další sólo, avšak k volnému míči se dostal Krch, jenže ke smůle hostů opět orazítkoval břevno. Na druhé straně se v 77. minutě prezentoval nebezpečnou, leč nepřesnou střelou Ladra. Z protiútoku našel střídající Ugwu volného Havla, jenž měl na noze vyrovnání, ale zblízka jej skvěle vychytal Stejskal.

V 80. minutě proletěl centr ze standardní situace pokutovým územím až k Bederkovi, který snad ze dvou metrů v pádu přestřelil svatyni. To byla též poslední šance Bohemians na vyrovnání. V nastavení se ještě nechal vyloučit Ugwu, který po dvou žlutých zákrocích na Pudila uviděl červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha16142036:344
2.Viktoria Plzeň16103331:1533
3.FK Mladá Boleslav1692532:2229
4.FK Jablonec1684429:2228
5.Sparta Praha1674530:2125
6.Baník Ostrava1681727:2225
7.1. FC Slovácko1674520:2125
8.Dynamo České Budějovice1672726:2623
9.Slovan Liberec1663725:2621
10.Sigma Olomouc1647522:2319
11.FK Teplice1646613:2318
12.Bohemians Praha 19051644818:2816
13.Fastav Zlín1643911:2215
14.1. FK Příbram1634914:2813
15.MFK Karviná1625911:2311
16.SFC Opava1624107:2710

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (475)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele