FORTUNA:LIGA - souhrn 1. kola

21.08.2020, 19:59, aktualizováno 23.08.2020, 20:24
Komentáře a souhrny
Slavia odpověděla na výhry Plzně a Sparty, přičemž v Českých Budějovicích zvítězila jednoznačně 6:0. Sparta si přivezla tři body z Brna, zatímco Plzeň naplnila úlohu favorita proti Opavě. Jablonec si nejtěsnějším poměrem poradil s Pardubicemi, doma uspěly také Olomouc a Bohemians 1905. Slovácko otočilo derby ve Zlíně, zatímco Karviná se v jiném derby s Ostravou rozešla bez branek...

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 4:0

23.08.2020 18:30

Góly: 13. David Puškáč, 31. Josef Jindřišek (pen.), 75. David Bartek, 82. Martin Dostál

Zdá se, že Bohemians pokračují v laufu z konce uplynulé sezóny. Na začátku nového ročníku si totiž čtyřmi góly pochutnali na bezmocné Mladé Boleslavi. Velký zápas odehrál zejména Antonín Vaníček, jenž si připsal tři asistence.

Kádr Pražanů nedoznal během léta příliš změn, tudíž se v jejich sestavě objevily známé tváře. Chyběli však například dlouhodobě zraněný brankář Valeš, stoper Hůlka nebo záložník Vodháněl. U hostů z předzápasových plánů vypadl na poslední chvíli útočník Mešanović. Šanci tak dostal mladý Drchal, jenž v Boleslavi hostuje ze Sparty podobně jako pravý křídelník Zahustel. Premiérový ligový start si mezi třemi tyčemi Středočechů připsal Mikulec.

V páté minutě hry poprvé zahrozil špílmachr hostů Budínský, jenž si rychle přehodil míč na levou nohu, načež zakončil nad břevno svatyně, kterou hájil gólman Le Giang. Za osm minut již padl gól, a to do sítě hostů. Túlio chyboval v rozehrávce, Vaníček následně propasíroval balón přes nepozorného Mazucha na osamoceného Puškáče, který snadno překonal Mikulce. Vzápětí chtěl Túlio odčinit své zaváhání, když dalekonosnou dělovkou protáhl Le Gianga.

Po půlhodině hry postihla Boleslav další pohroma. Puškáč se při kontaktu s Klímou během rozehrávky standardní situace zřítil k zemi, načež hlavní rozhodčí odpískal penaltu pro Bohemians. Nabídnutou šanci málem zahodil Jindřišek, balón však přece jen procedil pod padajícím Mikulcem a zvýšil vedení "Klokanů". Ve 38. minutě naopak Mikulec podržel hosty, když po pasu od Bartka likvidoval utěšenou ránu Bederky. Tři minuty nato propálil gólmana Středočechů Hronek, jeho trefa však nebyla uznána kvůli postavení mimo hru.

Jestli měl mladoboleslavský kouč Weber v kabině ke svým svěřencům proslov, tak to nebylo poznat na Tatajevovi, který krátce po změně stran děsivě podcenil nákop Köstla a pustil Puškáče do gólovky. Celou situaci ale z pohledu hostů nakonec uhasil Mikulec, který zakončení domácího šutéra z úhlu vyrazil. V 53. minutě pozdravil Mikulce Ljovin, jehož navštívenka přeletěla břevno. Středočeši nadále tahali za kratší konec a po hodině hry jen zírali na signál Pražanů, který do Mikulcovy náruče zakončil Vacek.

Třetí gól v síti Boleslavi v 75. minutě nikoho moc nepřekvapil. Neúnavný Vaníček pláchl po pravé straně, v šestnáctce si všiml nabíhajícího Bartka, jenž i za pomoci teče od Tatajeva skóroval. Hostům nebylo přáno ani vzápětí, kdy Janoškovu téměř gólovou střelu zablokoval Köstl a Dominik Mašek následně těsně netrefil bránu. Místo toho pokračovalo galapředstavení Vaníčka, který si v 82. minutě připsal třetí asistenci v utkání. Po dalším úprku na pravé straně našel perfektně hlavu Dostála, jenž se zblízka také prosadil.

Bídu Středočechů podtrhl po Dostálově trefě Budínský, jemuž ve výborné pozici nesedla jindy gólová střela. A když z voleje neuspěl ani Ikaunieks, skončil duel rozdílem o čtyři branky.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Baník Ostrava 0:0

23.08.2020 16:30

Góly: -

Slezská bitva na úvod sezony nepřinesla branku ani strhující podívanou. Výsledná dělba bodů je tak logickým vyústěním urputného snažení obou celků, které rozhodně mají v dalším pokračování ročníku na čem pracovat.

Z nových tváří, které do Karviné dorazily během léta, se v základní sestavě představili obránci Twardzik s Bartošákem a útočně ladění Ostrák se zkušeným Papadopulosem, mimochodem odchovancem ostravské kopané. Také na druhé straně barikády dostaly šanci některé z čerstvých posil. Jmenovitě šlo o pravého beka Jurošku a útočníka Zajíce, kteří do Ostravy dorazili z Uherského Hradiště.

Obě mužstva se na trávníku zprvu dlouho seznamovala se zápasovou úrovní. Není tak divu, že největší pozdvižení dlouho vyvolal pouze Jánošův pokus překvapit brankáře domácích Bolka z poloviny hřiště, jenž však měl daleko od úspěchu. Za dalších deset minut se do šance tlačil Papadopulos, přihrávka od Ndefeho ale nakonec k útočníkovi MFK nedoputovala, a to kvůli obranému zásahu Stronatiho. Hosté zase mohli zahrozit ve 23. minutě, jenže Šašinka netrefil balón ideálně, načež ho bez potíží lapil Bolek.

Již po půlhodině hry musel kolbiště opustit zraněný Zajíc, jehož nahradil Kuzmanović. Ve 35. minutě se Baník málem dostal do vedení. Potočný rozehrál standardní situaci centrem, na který si naskočil Pokorný a hlavičkou donutil Bolka k těžkému, ale úspěšnému zákroku. Další zakončení hlavou Jurošky z následujícího rohového kopu již mezi tři tyče neletělo. Ve 38. minutě vystřelil také Potočný, ovšem nezdařile. Vzápětí se Karviná řítila do brejku, jenž táhnul Papadopulos, po jehož přihrávce zpackal zakončení slabou ránou Smrž.

Po změně stran byli nebezpečnější domácí. Šest minut po přestávce našel Smrž hlavu Papadopulose, jehož pokus těsně přeletěl břevno svatyně, kterou hájil gólman soupeře Laštůvka. Pět minut nato mířil někdejší talent londýnského Arsenalu obdobně, když jej od rohového praporku nalezl Twardzik. Chvíli poté se otevřel prostor před hostujícím Reiterem, jehož skákavou střelu nadvakrát zkrotil Bolek.V 65. minutě se Twardzik opět ujal exekuce standardní situace, po níž z dobré pozice nepřesně hlavičkoval Eduardo Santos. O dvě minuty později adresoval Holzer míč na Potočného, jenž se zjevil nehlídán před Bolkem, avšak hlavou zakončil příliš vysoko.

Na hřiště se ve druhé půli podívala také další letní akvizice MFK Mikuš, který se v 69. minutě představil ranou zablokovanou na rohový kop. Ostravané najednou začali vytvářet čím dál více mezer v obraně a do jedné z nich pronikl Janečka, ale po jeho zakončení se míč odkutálel daleko mimo jakékoliv nebezpečí. Ve zbytku mače už se Karviná do více gólových šancí neprokousala. Naopak v nastaveném čase mohl tři body pro Baník urvat Kuzmanović, to by ovšem z přímého kopu musel střílet o kapku níže.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 0:6

23.08.2020 16:30

Góly: 1. Stanislav Tecl, 5. Jan Bořil, 26. Stanislav Tecl, 59. Lukáš Masopust, 64. Stanislav Tecl, 86. Tomáš Holeš

Slavia zareagovala na výhry konkurentů Plzně a Sparty nejlepším možným způsobem. V Českých Budějovicích rázně zatočila s domácím Dynamem a po šestibrankovém představení okamžitě vystoupala do čela tabulky. Na Střeleckém ostrově řádil především třígólový Stanislav Tecl.

Hned v prvním utkání sezony se za Jihočechy představilo několik nových akvizic, převážně ze Slovenska. Obrannou řadu tak vyztužili Králik a Skovajsa, zálohu zase posílil Jánošík. V základní jedenáctce nechyběli také útoční talenti z Plzně Šulc s Matějkou. Návrat do soutěžních bojů ohlásil na Střeleckém ostrově stoper sešívaných Hovorka, jinak se na straně Pražanů žádná nová tvář od úvodní minuty neukázala. V sestavě své místo našel také dříve hojně kritizovaný Tecl...

...a za vyslovenou důvěru se útočník Slavie odvděčil za necelých 50 sekund, kdy jej úžasným pasem za obranu vyslal Ševčík, načež Tecl poslal míč po zemi okolo brankáře Drobného - 0:1. Hosté neponechali nic náhodě a v páté minutě vedli už o dva góly. Rohový kop Stanciua prodloužil Provod hlavou na zadní tyč, kde bez potíží skóroval zcela osamocený Bořil.

Dynamo ovšem mohlo brzy snížit. Šulc ve dvanácté minutě sklepl centr Mršiće pro Jánošíka, proti jehož voleji musel zasáhnout slávistický gólman Kolář. Dvě minuty nato zakončoval z první též hostující Stanciu, Drobného v kase Budějovic ale moc nevystrašil. Po dvaceti minutách hry zahrozili opět Jihočeši, když Čolićův přímý kop přeletěl břevno. Jenže ve 26. minutě domácí propadli v obraně, Stanciu opět rozběhl Tecla, jehož střelu navíc tečoval Čavoš tak nešťastně, že balón přeloboval zírajícího Drobného - 0:3.

Jihočeši nicméně nebyli bez šancí. Téměř ihned po třetím inkasování pálil zleva Skovajsa, pouze však prověřil dobře stojícího Koláře. Po půlhodině hry střílel také Masopust, a to jen těsně nad břevno domácích. Ve 38. minutě si Stanciu vzal na starost standardní situaci, po níž jen o chlup mimo levou tyč Dynama hlavičkoval Bořil. Poslední šanci první půle si nakonec připsaly Budějovice, když Jánošík zakončil pohlednou kombinaci ranou nad břevno.

Šest minut po změně stran poslal Stanciu z další nařízené standardky střílený centr, jenž Drobnému vypadl z náruče, nakonec ale zkušený brankář pumlíč zkrotil. V 56. minutě měl Tecl první šanci na hattrick, to však ještě ztroskotal na Drobném. Ani za další tři minuty Tecl po pasu od Stanciua neuspěl, odražený balón ale uzmul Masopust, jenž udělal Drobnému snadnou kličku a po uklizení do prázdné svatyně navýšil vedení Slavie na rozdíl čtyř branek.

Do třetice všeho dobrého. To si jistě v 64. minutě řekl Tecl, jenž konečně završil hattrick. Tomu předcházela další akce vymyšlená Stanciuem a gólová přihrávka od Ševčíka na hlavu šťastného zakončovatele. Dvanáct minut poté se ukázal domácí Valenta, který si jako střídající hráč narazil s Basseyem, jenže v zakončení trefil pouze Koláře. V 79. minutě odpískal sudí Zelinka pokutový kop pro sešívané po domnělém zahrání rukou od Kladrubského. Videorozhodčí však prohřešek proti pravidlům nenašel, tudíž se pokračovalo bez penalty.

Přece jen však Pražané nadělili Dynamu kanára. V 86. minutě totiž obstřel střídajícího Olayinky vyrazil Drobný pouze před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Holeš. Ten se nerozpakoval a dělovkou pod břevno potvrdil dominantní vstup Slavie do ročníku.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FK Pardubice 1:0

23.08.2020 16:30

Góly: 61. Robert Hrubý

Pardubice při své premiéře rozhodně zaujaly a proti silnějšímu Jablonci dlouho vzdorovaly, přesto nakonec nezískaly ani bod. Severočeši se dlouho trápili, po změně stran je však spasil střídající Robert Hrubý. Svěřenci trenéra Petra Rady nicméně na úvod sezony moc nepřesvědčili.

I kvůli problémům v zadních řadách Jablonce dostali na pozicích středních obránců prostor letní posila Martinec s univerzálem Kubistou, vlevo zase operoval z Bohemians příchozí Podaný. Ani vepředu nebyla nouze o nové akvizice, zelený dres navlékli od první minuty též Ladra se Zeleným a Schranzem. U hostů během léta žádné divoké harakiri neproběhlo, proto se za Východočechy představily zejména opory z nedávné jízdy za postupem z druhé ligy.

Úvod duelu dost nudil. Více na míči hráli domácí, ale šance nepřicházely. S větší možností málem přispěchaly ve 23. minutě Pardubice, avšak Cadu v dobré pozici netrefil Tischlerův pas. Za dalších jedenáct minut zaváhal Jablonec v rozehrávce, načež se ke střele dostal hostující Tomáš Čelůstka, ta mu ale tolik nesedla a míč zaplachtil vysoko nad břevnem. Zmar domácích demonstroval ve 38. minutě Schranz, jenž ze střední vzdálenosti vůbec neohrozil gólmana soupeře Boháče.

Tři minuty před přestávkou mohli jít Východočeši do nečekaného vedení. Tischler šikovně pronikl do pokutového území, kde však obstřelil nejen brankáře Hrubého, ale též jeho svatyni. Také čtyři minuty po změně stran zahrozily Pardubice, konkrétně to byl zkušený Jeřábek, který stejně jako Solil hned vzápětí našel náruč Vlastimila Hrubého. V 56. minutě mohl skórovat Černý, jenže výbornou přihrávku Cadua vůbec netrefil, což málem na druhé straně potrestal Robert Hrubý, jenž ovšem z protiakce hlavičkoval po centru od Holíka přímo do rukavic Boháče.

Po hodině hry ale téměř totožná akce mezi Holíkem a Hrubým vyústila v branku. Druhý jmenovaný si opět naskočil na vysoký míč, který tentokrát poslal k tyči mimo Boháčův dosah. V 71. minutě vyzkoušel štěstí Považanec a pořádně zatopil Boháčovi. Hosté se v závěru odhodlali k útočení, avšak nebylo jim přáno. Petráň například deset minut před koncem hlavičkoval nepřesně. Otevřené obrany naopak využíval Jablonec. V 82. minutě ale hlavou mezi tři tyče netrefil Kratochvíl, který za dalších pět minut vybídl ke skórování Zelenému, jemuž radost překazil obránce Pardubic zasahující před brankovou čarou. Krátce poté se netrefil ani Podaný, přesto tři body zůstaly na Střelnici.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 1:4

22.08.2020 19:30

Góly: 58. Peter Štepanovský - 4. Andreas Vindheim, 11. Lukáš Juliš, 30. Bořek Dočkal, 35. Bořek Dočkal

Takovouhle obnovenou premiéru v první lize si hráči brněnské Zbrojovky určitě nepředstavovali. V duelu se Spartou už od začátku nestačili a o poločase zásluhou tref Vindheima, Juliše a dvou Dočkalových prohrávali 0:4. Po pauze skóre jen korigoval Štepanovský.

Hned z první příležitosti se sparťané dočkali branky. Lischkův dlouhý nákop našel Andrease Vindheima, jenž i díky zaváhání obránce mohl zpracovat míč a tvrdou ranou zakončit nechytatelně pod břevno. Zbrojovka poté alespoň lehce zahrozila, když Heča musel vyrážet do brány se kroutící Fouskův roh.

V jedenácté minutě bylo vedení Letenských už dvojnásobné. Po dlouhé kombinaci okolo brněnského vápna odcentroval Štetina, balón se snesl až ke skluzujícímu Julišovi a ten šancí nepohrdnul. 0:2. I tentokrát mohli domácí na gól hned zareagovat, Přichystalova hlavička však skončila jen v Hečových rukavicích.

Trefa číslo tři přišla po půlhodině. Juliš pobídl Hložka, jehož úžasná patička našla Bořka Dočkala. Ten si v souboji jeden na jednoho proti brankáři Floderovi věděl rady a střelou na bližší tyč skóroval. Nedlouho poté selhal ve velké šanci Hložek, další gól ale vzápětí přidal znovu sparťanský kapitán. Bořek Dočkal si narazil o Sáčka a tvrdou přízemní ranou udělal z prvního poločasu naprostý debakl ambic Brna.

Moravané chtěli bídnou první půli odčinit a ta druhá už jim herně naprosto patřila. V padesáté minutě musel Heča ukázat své schopnosti, když zneškodnil obrovskou příležitost Přichystala. Když ale vyslal fantastickou dělovku z voleje Peter Štepanovský, musel se gólman letenského celku jen podívat.

Dvě další šance Zbrojovky přišly až v závěrečné čtvrthodině. Vintrovu ránu ale sparťani srazili na roh, následná Šuralova hlavička skončila v zámezí bez jakéhokoliv přičinění bránících hráčů. Po vítězství 4:1 se tak Sparta vyhoupla alespoň prozatím do čela tabulky, naopak Brno je poslední.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - FK Teplice 1:3

22.08.2020 17:00

Góly: 79. Jan Rezek - 14. Jevgenij Nazarov, 66. David Heidenreich, 73. Jakub Řezníček

Potřetí v řadě zamířili tepličtí hráči na úvod sezóny do Příbrami, na rozdíl od předchozích dvou remíz byli tentokráte stoprocentně úspěšní. Hladké vítězství si připsali díky trefám Nazarova, Heidenreicha a Řezníčka, skóre v závěru jen korigoval Rezek.

Úvodní čtvrthodina byla nabitá akcemi. Ve čtvrté minutě vše rozjel Antwi, jehož rána z osy hřiště letěla těsně vedle tyče. Vzápětí zakončoval na druhé straně Řezníček, jeho střela na přední tyč ale Melichara nezaskočila. Úspěch neslavil ani pokus Trubače, který byl Novým zblokován na rohový kop.

Poté už ale ke změně skóre došlo. Moulisův roh propadl k Jevegenijovi Nazarovovi, jehož prudká a zdařilá rána pod horní tyč Melicharovy brány rozvlnila síť. Vzápětí mohl vyrovnat Vais, ani jemu ale nebylo přáno a obrana míč zblokovala. Po Vaisově střele nebyl daleko gólu ani Kleščík, který střílel podél brankové čáry.

Na další šance se čekalo až do osmapadesáté minuty. Pilíkův pokus z přímého kopu byl zblokován k Vaisovi, který famózní ranou pořádně protáhl Grigara. Namísto vyrovnání ale trochu překvapivě přišel druhý gól Teplic. Moulisův roh našel přesně hlavu Davida Heidenreicha, jenž při své ligové premiéře zdařile skóroval.

Třetí trefa "Sklářů" se zrodila z rychlého protiútoku. Jakub Mareš skvěle našel jmenovce Řezníčka, jenž podél vybíhajícího Melichara proměnil tutovou příležitost a dodal svému týmu potřebný klid. Patnáct minut před koncem se první branky dočkali domácí. Jan Rezek zužitkoval Nového centr a ranou o zem snížil rozdíl ve skóre.

Během závěrečného tlaku Rezek svou šanci zužitkovat nedokázal, stejně si vedl i jeho spoluhráč Vávra a zápas tak skončil vítězstvím Teplic 3:1. Severočeši alespoň na nějaký čas okupují první místo tabulky.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:0

22.08.2020 17:00

Góly: 16. Pablo González

Jediný gól rozhodl klání dvou modro-bílých celků na Andrově stadionu. Domácí Sigmu poslal do vedení v šestnácté minutě González, srovnat mohl po přestávce Mara, jenže jeho pokutový kop brankou neskončil.

První větší příležitost měl v páté minutě Pablo González, který ale po Zahradníčkově centru nedokázal seřídit mířidla. Po čtvrthodině hry už ale González pálil ostrými. To když Zahradníček z rohového kopu našel hlavu Hubníka, který ještě předal míč právě španělskému křídelníkovi a ten už si s nastalou situací dokázal poradit.

Hosté byli blízko vyrovnání v minutě pětadvacáté, když Mosquerovu standardku nedokázal zužitkovat Koscelník. Na druhé straně na Zahradníčkův centr relativně těsně nedosáhla trojice jeho spoluhráčů. Hra se v závěru poločasu přenášela od jednoho vápna k druhému. Odražený balón napálil jen těsně mimo Mikula, Houskovu střelu zase zblokovala liberecká defenziva.

Největší příležitost k srovnání gólového účtu dostali muži z Podještědí po necelých třech čtvrtinách zápasu. Po Hubíkově zákroku na Rabušice odpískal sudí pokutový kop v jejich prospěch. Jeho exekuce se ujal Kamso Mara, jenže Mandous vystihl směr a ránu zneškodnil. Gólman o chvíli později bravurně zlikvidoval i Peškovu hlavičku.

Druhá půle obecně nenabízela mnoho zajímavých momentů a dalším takovým byl až v závěrečné desetiminutovce další ze Zahradníčkových centrů, jenž ale (opět) nikdo ze spoluhráčů neusměrnil mezi tři tyče.

Hanáci tak počtvrté v řadě zvládli domácí ligové utkání s Libercem a minimálně na chvíli drží pozice v kýžené horní polovině tabulky.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 1:2

22.08.2020 17:00

Góly: 47. Tomáš Poznar (pen.) - 63. Jan Navrátil, 77. Vlastimil Daníček (pen.)

Bezbrankovou první půli, vedoucí gól Zlína, obrat Slovácka a dvě penalty, to všechno přinesl první ligový zápas jihomoravských rivalů. "Ševce" poslal do vedení z pokutového kopu Poznar, cestu tří bodů do Uherského Hradiště však zajistili Navrátil a z jedenácti metrů Daníček.

Úvodní půlhodinovka patřila mezi ty vůbec nejnudnější. Až pak Petržela nalezl Ciciliu, jehož střelu však Dostál bezpečně zlikvidoval. O chvíli později už byl zlínský gólman krátký na Havlíkovu ránu, balónu ale v cestě do brány zabránil Cedidla. Nedlouho před odchodem do šaten zakončoval akci z pravé strany Navrátil, jeho střela skončila jen rohovým kopem.

Přestože Slovácko mělo více ze hry, byli to domácí, kdo se dostal do vedení. Krátce po návratu ze šaten hrál Daníček ve vlastní šestnáctce rukou, což neuniklo pozornosti sudího a nařídil penaltu pro Zlín. K té se postavil Tomáš Poznar a na opačnou stranu, než skočil gólman, ji proměnil.

Vyrovnáno mohlo být po necelé hodině hry. Petržela si poradil s brankářem Dostálem, jenže namísto opuštěné brány nastřelil jen tyč. Brzy ale jeho zaváhání napravil Jan Navrátil. Sadílkův centr našel na malém vápně přesně jeho hlavu, od níž balón putoval za brankovou čáru.

Patnáct minut před koncem zakončil nepřesně Navrátil. Rozhodčí ovšem ještě zkoumal souboj, ke kterému při střele došlo, a dospěl k názoru, že šlo o zákrok nedovolený. Jelikož k tomu došlo v pokutovém území, kopala se další penalta. Její exekuce se ujal Vlastimil Daníček a prudkou ranou překlopil vedení na stranu svého mužstva.

Vzápětí mohl srovnat stav Čanturišvili, jehož technický pokus z hranice vápna letěl kousek vedle tyče. Stejně si v ještě větší příležitosti počínal Fantiš, který selhal tváří v tvář gólmanovi. A jelikož v nastavení Poznar nedosáhl na Dramého centr, skončilo utkání těsným vítězstvím hostujícího celku.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - SFC Opava 3:1

21.08.2020 18:00

Góly: 45+4. Pavel Bucha (pen.), 55. Jean-David Beauguel, 76. Adriel Ba Loua - 45. Matěj Helešic

Nebyl to snadný začátek. Fotbalisté Viktorie Plzeň se proti Opavě pořádně nadřeli, aby potvrdili svou roli favorita. Hosty totiž poslal do vedení Helešic, ještě v první půli ale srovnal Bucha. Protti oslabeným Slezanům se ve druhé půli prosadili Beauguel a Ba Loua, díky čemuž Západočeši zvítězili 3:1.

Hned v úvodu mohl přijít ve Štruncových sadech šok. Brabcova přihrávka Hruškovi nepatřila mezi ty nejpřesnější, a tak musel Texlovu ránu z brankové čáry vykopávat Řezník. První plzeňská šance přišla v desáté minutě, kdy se po Kopicově centru natahoval Chorý. Vše nakonec skončilo jen rohovým kopem. Kopic byl strůjcem i další zajímavé situace. Svůj únik zakončil pasem do nebezpečného území, kde přihrávku čekal Čermák, obrana však dokázala balón odvrátit.

Po půlhodině se museli Slezané vypořádat s velkou nepříjemností, kvůli zranění musel ze hřiště stoper Hnaníček, kterého nahradil Rychlý. Vzápětí mohla přijít další pohroma, Fendrich však zneškodnil Čermákův přímák a Limberského následná střela už byla hodně nepřesná.

O pět minut později vyli viktoriáni ještě blíže gólu. Rukou ve vápně zahrál Mondek, načež sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekutor Čermák si ale neupravil mířidla a napálil míč pouze do břevna. Tentýž hráč nedokázal proměnit ani další šanci po pasu Řezníka.

A tak trestali Opavští. Z pravé strany nacentroval Mondek, načež balón propadl až na zadní tyč, kam nabíhal Matěj Helešic, jenž poslal míč za Hruškova záda. Jenže nakonec mohli jít do kabin spokojeněji Západočeši. Ti totiž nejenom že srovnali zásluhou Pavlem Buchou proměněné penalty, předchozí Hrabinův zákrok navíc byl oceněn červenou kartou a žluto-modří tak přišli i o druhého stopera.

Početní převahu Plzeňští zužitkovali necelých deset minut po přestávce. Hejdovu střelu z vápna sice ještě dokázal Fendrich zneškodnit, míč se však odrazil přímo k Jeanu-Davidu Beauguelovi a ten už z bezprostřední blízkosti překlopil vedení na stranu svého týmu. Uklidňovací gól mohl dát po třech čtvrtinách utkání Kopic, hlavičkou však prázdnou bránu minul.

Na 3:1 tak zvyšoval až debutant Adriel Ba Loua, a to jen dvě minuty po svém příchodu na hřiště. Limberského fantastický pas našel za obranou právě křídelníka z Pobřeží slonoviny a ten mezi Fendrichovýma nohama procpal balón do sítě. Tentýž hráč mohl přidat i další trefu, Beauguelovy pobídky ale nevyužil a zamířil nepřesně.

V závěru základní hrací doby přišly zajímavé situace na obou stranách. Za Plzeň spálil tutovou šanci Kovařík, jenž se nechal vychytat gólmanem, na opačném konci hřiště zachránilo Hejdu od vlastence břevno. V nastavení pak neproměnil šanci Čermák a utkání tak skončilo dvougólovým rozdílem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha11006:03
2.Bohemians Praha 190511004:03
3.Sparta Praha11004:13
4.Viktoria Plzeň11003:13
 FK Teplice11003:13
6.1. FC Slovácko11002:13
7.FK Jablonec11001:03
 Sigma Olomouc11001:03
9.MFK Karviná10100:01
 Baník Ostrava10100:01
11.Fastav Zlín10011:20
12.Slovan Liberec10010:10
 FK Pardubice10010:10
14.1. FK Příbram10011:30
 SFC Opava10011:30
16.Zbrojovka Brno10011:40
17.FK Mladá Boleslav10010:40
18.Dynamo České Budějovice10010:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (516)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele