FORTUNA:LIGA - preview 1. kola

21.08.2020, 09:42, aktualizováno 23.08.2020, 08:29
Previews
V neděli zasáhne do nového ročníku FORTUNA:LIGY obhájce titulu Slavia, která se představí v Českých Budějovicích. Jablonec vyzve nováčka soutěže Pardubice, zatímco Ostravu ve slezském derby čeká Karviná. Bohemians 1905 budou chtít Mladé Boleslavi oplatit vyřazení z finále playoff o Evropskou ligu...
MFK Karviná - Baník Ostrava  (neděle 16:30)
Den po derby jihomoravském přijde hned v prvním ligovém kole i to slezské - byť ne to úplně největší. Značně obměněný kádr Karviné přivítá na svém hřišti ostravský Baník, který by v této sezóně už rád pronikl do Evropy.

Zeleno-bílí po hrůzostrašném konci minulé sezóny, v níž po koronavirové přestávce už nedokázali ani jednou zvítězit, potřebovali výsledkově povzbudit jako sůl. A to se jim díky přípravě povedlo. Naposledy sice jen remizovali s Třincem, předchozí výhry s Líšní a Jastrzebiem jsou ale pro sebevědomí velmi cenné.

Juraj Jarábek ve svém kádru přivítal hned několik noviců - leckdy posil velmi zvučných. Jde zejména o bývalé reprezentanty Lukáše Bartošáka a Michala Papadopulose, jméno si ale dokázali vybudovat i Filip Twardzik, Tomáš Jursa. Po půl roce se pak vrátil Martin Kouřil a z německého Kolína hostuje mladý Tomáš Ostrák.

Baníkovci si za soupeře do přípravy zvolili podstatně těžší soupeře. Na závěr si zahráli s rakouskými Hartbergem a Admirou, předtím je prověřil maďarský Honvéd a slovenské duo Zlaté Moravce a Nitra. Jediným druholigovým sokem byl Třinec, který také Ostravští sfoukli hladce 8:0.

Kozlova družina se oproti loňské sezóně tolik nezměnila. Kariéru skončil Milan Baroš, do Zlína zamířil Václav Procházka a do Jablonce Robert Hrubý. Naopak nováčky v kádru jsou Daniel Tetour z Dukly, dvojice ze Slovácka Tomáš Zajíc a Jan Juroška a dále navrátilec z hostování Ondřej Chvěja.

Od postupu Karviné do nejvyšší soutěže spolu regionální rivalové sehráli šest utkání. Třikrát slavila úspěch Ostrava, dvě utkání skončilo remízou a jednou se radovala Karviná. Ta teď bude pravděpodobně postrádat Tavarese, Gubu a Papadopulose. Ani Baník nemá k dispozici vzhledem ke koronavirové nákaze celý kádr, informace, kdo je oním postiženým, však veřejná není.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Smrž, Eduardo, Twardzik, Čonka - Ndefe, Mangabeira, Janečka, Qose, Ostrák - Papadopulos
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Juroška, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Jirásek - Reiter, Šašinka, Potočný - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.18 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha  (neděle 16:30)
Ofenzivně laděný duel by mohl být k vidění na úvod nového ročníku FORTUNA:LIGY v Českých Budějovicích. Domácí Dynamo tam totiž přivítá soupeře z kategorie těch nejtěžších, a sice pražskou Slavii.

Oba dva týmy se v týdnu před zápasem potýkaly s nejistotou sehrání vinou koronavirových nálezů v obou týmech. Sešívaným tyto patálie dokonce zhatily podstatnou část přípravy a ti tak stihli odehrát pouze dvě utkání, v nichž porazili St. Pölten i MOL Fehervár. Program Jihočechů byl dvojnásobný, přičemž stejně jako slávisti zdolali St. Pölten. Kromě tohoto úspěchu vyhráli ještě s Táborskem, na Plzeň i Salcburk však už byli krátcí.

Budějovičtí budou chtít rovněž odčinit výsledkově nepodařený závěr minulé sezóny. Po covidové přestávce dokázali totiž vyhrát jen dvě z osmi utkání, poslední dvě porážky s Mladou Boleslaví navíc znamenaly konec nadějí na evropské poháry. To sešívaní mohou být s přerušením ligy spokojeni, neboť po jejím znovuzapočetí získali zpět svou ztracenou formu a až do konce sezóny neprohráli.

Po dlouhém období, které Dynamo strávilo ve druhé lize, na sebe tito dva soci začali zase narážet až v minulé sezóně. V obou zápasech jednoznačně zvítězila Slavia. V létě na Střeleckém ostrově třemi góly ve druhé půli zvítězila 0:3, poslední zápas před zimní pauzou v Edenu zase přinesl trojici branek v poločase prvním a konečný výsledek 4:1. Slavia je v Budějovicích úspěšná i z dlouhodobého hlediska. Z posledních dvanácti utkání tam prohrála pouze dvakrát a hned sedmkrát odvážela plný počet bodů.

Jindřich Trpišovský však tentokrát očekává těžké utkání. "Zápas v Budějovicích vnímám jako jeden z nejtěžších možných startů, protože Jihočeši hrají velmi nepříjemný fotbal pro všechny špičkové týmy. Je to soupeř, který bude zase patřit k černým koňům soutěže," varuje kouč Slavie

Jihočeši se nebudou v utkání moci spoléhat na svého zraněného útočníka Ledeckého, hosté postrádají nemocného Kuchtu a v ohrožení je i start Kúdely.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, Králik, Havel, Skovajsa - Javorek, Čavoš - Jánošík, Šulc, Mršič - Brandner
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Zima, Karafiát, Bořil - Holeš, Ševčík - Masopust, Stanciu, Provod - Tecl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.97 - 5.08 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Jablonec - FK Pardubice  (neděle 16:30)
Po více než padesáti letech se Pardubice dočkaly klubu v nejvyšší české soutěži. Hned na začátek je čeká pořádně ostrá prověrka. Zahrají si totiž na hřišti jednoho z účastníků evropských pohárů, a to v Jablonci.

Co se týče soutěžních zápasů, narazily na sebe tyto dva celky jen jednou. Před dvěma lety je dohromady svedl los poháru. Na stadionu Pod Vinicí otevřel skóre domácí Petráň, po přestávce ale dokázali zvrátit průběh utkání Kubista s Holešem a do osmifinále tak pronikl severočeský tým. Jinak se nadcházející soci poměrně pravidelně potkávají v přátelských zápasech a nejinak tomu bylo i v letošní přípravě. Na začátku srpna se rozešli smírně 1:1, na gól Hrubého po pauze zareagoval Lee.

Pardubického Martina Šejvla zatím tréma netrápí. "Nervozitu nemám, vše v přípravě běží velmi rychle a není potřeba být v týdnu před prvním zápasem nějak nervózní. Může přijít pár minut před zápasem, ale zvláštní nervozitu neočekávám. Naopak, je v nás velká touha po úspěchu," říká osmadvacetiletý stoper.

Zajímavostí ohledně přípravných duelů je i to, že oba týmy hrály výhradně proti českým soupeřům. Jablonečtí podlehli Žižkovu, nerozhodně skončil jejich zápas s Klokany a na závěr porazili Jihlavu. Východočeši po nezdaru s Chrudimí zdolali Jihlavu a remizovali se Sigmou i Bohemkou. Jako první klub FORTUNA:LIGY začali navíc se soutěžními zápasy, v dobrém na to ale vzpomínat nebudou. V rámci 1. kola MOL Cupu totiž i přesto, že vedli, vypadli v Kolíně po penaltovém rozstřelu.

Navíc se jím na hřišti středočeského celku zranili hned dva důležití hráči. Pfeifer ligový start určitě vynechá, Hlavatého start je velmi nejistý. Na straně domácích nebudou k dispozici ze zdravotních důvodů Doležal a Pleštil.

Pardubičtí na přestupovém trhu aktivitou zrovna nehýřili a jedinou výraznou posilou týmu je tak návrat Michala Petráně z hostování. Jablonečtí naopak přivedli několik ligou ostřílených borců jako Schranze, Podaného, Pilaře a Hrubého, šanci ale mohou dostat i mladší Martinec nebo Čvančara.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
V. Hrubý - Holík, Štěpánek, Kubista, Krob - Hübschman - Ladra, R. Hrubý, Považanec, Podaný - Schranz
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Cadu, Hlavatý, Solil, Ewerton - Černý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.44 - 6.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav  (neděle 18:30)
Jak minulá sezóna pro hráče Bohemians skončila, tak ta nová začne - a to proti Mladé Boleslavi. S tou se setkali i ve finále prostřední skupiny o Evropskou ligu, přičemž každý z týmů vyhrál jeden zápas. V součtu se však radovali Středočeši...

"Domnívám se, že nedělní duel bude odlišný od těch dvou zápasů, které jsme odehráli v rámci nadstavby. Uvidíme, jak do utkání vstoupíme my a v jakém rozestavení do zápasu půjde Boleslav. Budeme rozhodně chtít ten úvod sezony zvládnout," říká asistent domácího trenéra Erich Brabec

"Klokani" po famózním jaru, během něhož se ze sestupových starostí vyšvihli až do horní poloviny tabulky, zažili i výsledkově zdařilou přípravu. V ní inkasovali jen jednou, a to v posledním zápase při remíze s Teplicemi. Předtím se bez branek rozešli s Pardubicemi a Jabloncem, vítězstvím skončila utkání s Žižkovem, Táborskem a Chrudimí.

Mladoboleslavští sehráli jen čtveřici zápasů. Na úvod dvojzápas s Třincem během jednoho dne, kdy každý z týmů slavil jednou. Největší prověrkou bylo utkání s Libercem zakončené remízou a jako soupeř pro generálku posloužil Varnsdorf, s nímž si muži z města automobilky hravě poradili.

Ondřej Mazuch je před startem ligy optimistický. "Posílili jsme v ofenzívě návratem Mešanoviče, příchodem Zahustela a Drchala. I všichni ostatní nováčci do mužstva zapadli a tak věřím, že budeme hrát dobře," říká mladoboleslavský stoper.

Nejen utkání v předchozím ročníku, ale i celá historie vzájemných střetů je vzácně vyrovnaná. Ještě nikdy se ani jednomu z týmů nepodařilo vyhrát více než dvě utkání v řadě, rovněž bilance 7-6-11 z pohledu Bohemians svědčí o nevelkých rozdílech.

Vršovičtí budou postrádat zraněné Valeše s Vodhánělem a v ohrožení je i start Haškův, hosté přijedou bez Matějovského a Pecha.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Dostál, Hůlka, Bederka, Vondra - Jindřišek, Ljovin - Květ, Hronek, Vaníček - Puškáč
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Mazuch, Fulnek - Túlio, Janošek - Zahustel, Budínský, Jiří Klíma - Mešanovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.35 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FK Příbram - FK Teplice  (sobota 17:00)
Jen jeden přátelský zápas sehrála v rámci přípravy na nový ročník FORTUNA:LIGY Příbram a hned tu je ostrý start. Muže od Litavky čeká jedno z těch utkání, v nichž papírově mají šanci na vítězství, přivítají totiž Teplice.

Onen zmíněný jediný přátelák sehráli svěřenci Pavla Horvátha minulou sobotu proti Dukle a prohráli v něm 1:3. Nenavázali tak na poměrně vydařený závěr minulé sezóny, v němž dokázali z posledních pěti utkání vytěžit hned sedm bodů.

Aby v novém ročníku Středočeši opět neokupovali spodní příčky tabulky, přivedli hned několik posil. Tou nejvýraznější by měl být po konci smlouvy v Jablonci Tomáš Pilík, pomoci by mohl i ghanský útočník Boakye. Rovněž se však musí vyrovnat s odchodem celé řady hráčů, z nichž největším oslabením je ukončené hostování Matěje Polidara.

Ani Skláři nepoměřili v přípravě síly s žádným zahraničním celkem. Ve třech zápasech ukázali tři různé výsledky. Po porážce od Hradce Králové přišlo vítězství s Duklou a remíza proti Klokanů.

Co se týče minulé sezóny, zajistili si záchranu nakonec s přehledem, avšak zejména díky povedenému finiši. Ze závěrečných čtyř zápasů dokázali třikrát zvítězit se čtyřmi nastřílenými brankami na kontě, zbylé utkání zremizovali. Oproti těmto duelům nikterak výrazně kádr nezměnili, všechny příchody i odchody byly v rámci začátku či konce hostování. Novou tváří je tak například z Atalanty půjčený David Heidenreich, naopak se Na Stínadlech už neukáže Petr Mareš.

"Samozřejmě by bylo lepší začínat doma, ale bereme to jako fakt. V Příbrami to bude těžké, pak nás čeká nováček z Pardubic, i když ne na svém stadionu," hodnotí trenér Stanislav Hejkal los svého týmu.

Zatímco domácí by mohli mít k dispozici kompletní kádr, hostům budou chybět Shejbal s Knapíkem a možná i navrátilec z hostování Hošek.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Melichar - Pazdera, Kingue, Tregler, Cmiljanovič - Atwi, Soldát, Rezek, Pilík, Nový - Pinc
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Nazarov, Heidenreich, Mareček - Černý, Kučera, Žitný, Moulis - Trubač - Mareš, Řezníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.34 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - Slovan Liberec  (sobota 17:00)
Pokud nebude muset celý tým Olomouce do karantény, začne v sobotu odpoledne nový ročník FORTUNA:LIGY pro další dvojici celků. Podle programu mají Hanáci přivítat jednoho z účastníků evropských pohárů v podobě Liberce.

Sigmě skončila sezóna už koncem června, tudíž si mohla naplánovat bohatý program přátelských zápasů. V těch se jí však výsledkově nedařilo, porazit dokázala pouze Prostějov a Rosice, tedy celky z nižších soutěží. Proti těmi prvoligovým se jí nedařilo - kromě těch českých v podobě Brna a Pardubic nedokázala zdolat ani slovenskou Trnavu.

Nejzvučnější posilou, která bude za Látalův tým nastupovat, je Roman Hubník. "Předpokládám, že budou hrát spíše ze zabezpečené obrany. V týmu mají brejkové typy hráčů a na to budou spoléhat. Přišlo tam několik kluků ze Slavie, kteří se budou chtít ukázat. Jejich kádr prošel změnami, ale bude to především o nás, protože hrajeme doma. Chceme, aby 3 body zůstaly na Andrově stadionu," předpovídá stoper průběh zápasu.

Přestože muži z Podještědí měli ze všech týmů nejdelší sezónu, stihli odehrát hned šestici přípravných duelů. Ani oni ale nebyli co do výsledků nikterak úspěšní, přestože jejich soupeři povětšinou nepatřili mezi ty špičkové - výjimkou byly Mladá Boleslav a Rapid Vídeň, s nímž Slovan prohrál na závěr své přípravy.

Ligová utkání jsou od návratu Sigmy do FORTUNA:LIGY převážně v její režii. Liberec dokázal vyhrát jen to první z nich, další tři už skončila těsným vítězstvím Olomouce. Nejčerstvější vzpomínky však aktéři mají na červnové semifinále MOL Cupu, v němž zásluhou tref Peška a Alibekova vybojoval finálovou účast severočeský tým.

Hanáci budou postrádat zraněného Štěrbu, kterého mohou za postranní čarou doplnit i Beneš, Kerbr, Látal a Jemelka, jejichž start je v ohrožení. Liberečtí nemohou počítat s Jugasem a pravděpodobně ani s Júsufem a Chalušem.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Sladký, Beneš (Greššák), Hubník, Vepřek - Zahradníček, Breite, Houska, Chytil, González - Nešpor
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula - Pešek, Hromada, Mara, Mosquera - Matoušek - Rabušic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.18 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko  (sobota 17:00)
Necelých třicet kilometrů dělí jihomoravská města Zlín a Uherské Hradiště. A právě derby dvou týmů z těchto sídel je na programu v prvním kole FORTUNA:LIGY, v němž Fastav na svém hřišti přivítá Slovácko.

Oba dva celky skončily s ligou už na konci června a měly tak dost času na přípravné zápasy. Ševci, kteří v minulém ročníku až do předčasného ukončení bojovali ve skupině o udržení, se na úvod střetli se slovenskými mužstvy. Po vítězství nad Trenčínem a remíze se Slovanem Bratislava přesedlali na české soupeře, se kterými se jim už tolik nedařilo a proti Prostějovu i Brnu prohráli.

Ještě více přáteláků, a sice sedm, odehrálo Slovácko. Prvních pět skončilo jeho vítězstvím, a to proti Blansku, Zlatým Moravcům, rovněž Slovanu Bratislava, Senici a slovinské Rogasce. Na dalšího soupeře ze Slovinska už ale Slovácko nestačilo, s Mariborem prohrálo stejně jako s rakouskou Admirou.

"Myslím si, že začátek bude z obou stran opatrný. Přeci jenom ty první zápasy v sezoně jsou takové nečitelné a každý čeká, s čím přijde soupeř. Jenom je škoda, že to bude bez našich fanoušků, protože derby je právě o tom, že to jiskří jak na hřišti, tak i v hledišti. Bohužel to bude bez pořádné atmosféry," říká středopolař Marek Havlík.

Co se týče vzájemných zápasů, je jejich bilance od roku 2018 vyrovnaná. To první skončilo remízou, v dalších vyhrál dvakrát Zlín a dvakrát Slovácko.

Žluto-modří nemohou počítat se zraněnými Vraštilem a Vyhnalem, v ohrožení je i start Fantiše a Jawa. Na druhé straně nenastoupí Jurečka a Tomič.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Procházka, Buchta, Simerský - Matejov, Hlinka, Conde, Jiráček, Čanturišvili - Poznar, Janetzký
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Bajza - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Divíšek - Daníček, Havlík - Petržela, Sadílek, Navrátil - Cicilia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.18 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zbrojovka Brno - Sparta Praha  (sobota 19:30)
Žádný prostor na osmělení. Fotbalisté Zbrojovky Brno si po více než dvou letech zahrajou utkání FORTUNA:LIGY a začínají pořádně zostra. Na Srbské hostí atraktivního a silného soupeře v podobě pražské Sparty.

Přestože při své poslední účasti v nejvyšší soutěži hráči Brna sestoupili, utkání se Spartou se jí vydařila - doma zvítězili a na Letné remizovali. Úspěšnější jsou i v součtu posledních pěti zápasů, v nichž vyhráli dvakrát a soupeř jen jednou. Ostře to kontrastuje s předchozí sérií deseti střetnutí, z nichž vyšli devětkrát úspěšněji Pražané.

Moravané v přípravách na první ligu nedostáli svého názvu a mohutné zbrojení se v jejich případě nekonalo. V kádru trenér Miroslav Machálek uvítal jen pár nových hráčů, z nichž pouze jeden dorazil z první ligy, a sice Jan Moravec z Karviné. Dalšími nováčky jsou navrátilec z hostování v Líšni Jakub Černín, jeho loňský spoluhráč Jan Hlavica a prostějovský útočník Jan Koudelka, mimo jiné mistr světa i Evropy v malém fotbalu.

Brněnští v rámci přípravy odehráli pět přípravných zápasů výhradně s týmy z Česka. Zatímco s regionálními konkurenty Líšní a Blanskem prohráli, Jihlavu, Olomouc i Zlín dokázali porazit.

"Čeká nás těžké utkání, jedno z nejtěžších. I na lavičce mají obrovskou sílu, díky pěti střídáním mohou rozhodovat zápasy. Jejich sílu a to, zda mohou konkurovat Slavii, ukáže až čas, ale myslím, že to poskládali nejlépe za poslední roky," komentuje kapitán Pavel Dreksa sílu soupeře.

Sparťané s loňskou sezónou spokojeni být nemohou a letos mají vyšší ambice než bojovat jen o třetí místo, podle čehož také vypadalo dění na přestupovém trhu. Nejvýraznějšími akvizicemi jsou reprezentanti Ondřej Čelůstka a Ladislav Krejčí, zajímavě se však jeví i navrátilci z hostování Lukáš Juliš a Filip Souček nebo brankář Dominik Holec.

V přátelských zápasech se Letenští utkávali převážně se zahraničními soupeři. Jen na úvod hladce zdolali Táborsko, pak už poráželi Goricu s Hornem a remizovali proti Wolfsbergeru. Výsledkově tak navázali na zdařilý závěr jara, během něhož vyhráli deset ze dvanácti svých utkání.

Domácí nemohou počítat vinou zranění s Kryštůfkem a novou posilou Hlavicou, v ohrožení je i start Pachlopníka. V rudém dresu se neobjeví ze zdravotních
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Šustr - Štepanovský, Dreksa, Šural, Moravec - Vaněk, Sedlák, Čermák, Fousek - Přichystal, Růsek
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Štetina, Čelůstka, Lischka - Vindheim, Sáček, Dočkal, Ladislav Krejčí II, Hanousek - Hložek, Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.36 - 4.25 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Viktoria Plzeň - SFC Opava  (pátek 18:00)
Zatímco plzeňští fotbalisté byli v minulé sezóně překonáni pouze pražskou Slavií, Opava dokázala v tabulce překonat jen Příbram. Na úvod nového ročníku se viktoriáni utkají právě se Slezany a budou chtít potvrdit roli favorita.

Zkomplikovat odehrání úvodního zápasu by mohly další pozitivní nálezy na koronavirus v kádru Plzeňských, kterým se příprava na novou sezónu vydařila. V srpnu odehráli hned čtveřici přátelských utkání, ve kterých vždy zvítězili a ani jednou neinkasovali. Postupně zdolali České Budějovice, Altach, St. Pölten a Craiovu, čímž se na páteční ligový start bravurně naladili.

Guľovu družinu čeká už ve středu v předkole Ligy mistrů Alkmaar, nyní se ale všichni soustředí na ligový start. "Je náš velký sen a cíl uspět v Evropě. Ale nic to nemění na tom, že páteční utkání je pro nás důležité, abychom vstoupili vítězně, aby výkonnostně a herně bylo všechno tak, jak jsme se o to snažili celou přípravu," říká slovenský kouč.

Slezané naopak přípravu nemohou co do výsledkového hlediska považovat za vydařenou. Na úvod remizovali s druholigovým Třincem, poté nedokázali porazit ani jednoho ze silných rakouských soupeřů. Po porážce s Rapidem Vídeň přišel nerozhodný výsledek proti Sturmu Graz.

Ani jeden ze soupeřů nepatřil na přestupovém trhu mezi ty nejaktivnější. Viktoriány posílil Ba Loua z Karviné, Hybš z Liberce a Káčer s Kašou ze Žiliny, do Opavy dorazil z pražské Dukly Lukáš Holík a z hostování se navrátili Manzia a Stáňa. Naopak citelným oslabením může být odchod Filipa Součka do Sparty.

Co se týče vzájemných utkání, jsou Západočeši od návratu Opavy do ligy jednoznačně úspěšnějším týmem. Vyhráli ve všech čtyřech případech, naposledy v únoru přivezli ze Slezska vítězství po dvou trefách Beauguela a jedné Kopicově.

V červeno-modrém dresu se pravděpodobně vinou zranění nebudou moci představit hned dvě nové posily Hybš s Kašou, hostům chybí Schaffartzik.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák - Kayamba, Beauguel, Kopic
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Hrabina, Hnaníček, Žídek - Mondek, Řezníček, Zavadil, Texl, Helešic - Dordič, Holík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.10 - 22.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.MFK Karviná00000:00
 Bohemians Praha 190500000:00
 Viktoria Plzeň00000:00
 1. FC Slovácko00000:00
 Fastav Zlín00000:00
 Slovan Liberec00000:00
 Sigma Olomouc00000:00
 FK Mladá Boleslav00000:00
 Sparta Praha00000:00
 Baník Ostrava00000:00
 Zbrojovka Brno00000:00
 FK Teplice00000:00
 1. FK Příbram00000:00
 FK Pardubice00000:00
 FK Jablonec00000:00
 Slavia Praha00000:00
 Dynamo České Budějovice00000:00
 SFC Opava00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (906)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele