Eredivisie - souhrn 8. kola

27.09.2019, 21:55, aktualizováno 29.09.2019, 18:42
Komentáře a souhrny
Ajax díky dvěma brankám ze závěru přehrál Groningen a i po tomto kole bude na čele tabulky, PSV Eindhoven si zase přivezl body ze Zwolle. Čtvrtou výhru v řadě má Alkmaar, jenž se drží na průběžné čtvrté pozici. Po dvou porážkách zabral Feyenoord, jenž rozstřílel Twente...

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 2:0

29.09.2019 16:45

Góly: 55. Teun Koopmeiners (pen.), 88. Calvin Stengs

Alkmaar nepředvedl proti Heracles úplně optimální výkon a k "povinným" třem bodům mu pomohl až pokutový kop z kraje druhého poločasu, nakonec však přeci jen dokráčel k důležitému vítězství 2:0. V tabulce Eredivisie se proto udržel na třetím místě s devatenácti body a za duem Ajax - PSV zaostává o pouhý jeden bod. Naopak Almelu skončila třízápasová vítězná série, svěřenci trenéra Franka Wormutha jsou desátí s jedenácti body.

Utkání bylo z diváckého pohledu velmi atraktivní a rozhodně mohly padnout více než jen dvě branky. Po deseti odehraných minutách se poprvé ukázal nejlepší střelec AZ Idrissi, jenž po ukázkové samostatné akci vystřelil z hranice pokutového území a levou konstrukci vskutku minul pouze o několik decimetrů. Přesně v polovině úvodního dějství zahrozil na opačné straně Merkel, jenomže ani on nemířil z hranice šestnáctky přesně.

Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou opět ukázal své schopnosti Idrissi, nicméně proti jeho ráně z první předvedl pohotový zákrok gólman Blaswich. Ve 39. minutě si všiml lehce vyběhnutého brankáře Bizota pozorný Merkel, a proto zkusil štěstí z hodně velké vzdálenosti, ale jeho pokus zaplachtil o metr vedle levé tyče. Neuběhla ani minuta a k otevření gólového účtu nedělního zápasu byl velmi blízko domácí Calvin Stengs.

Jeho tvrdá rána směřovala pod horní tyčku, ovšem Blaswich se překvapit nenechal a míč skvělým způsobem vytěsnil na rohový kop. Vzápětí neproměnil největší šanci první půle Midtsjø, jehož oblouček se odrazil od spodního okraje břevna na nohu Breukerse a balón pak odkopl do bezpečí van der Water. Na začátku druhého poločasu napřáhl z pětadvaceti metrů Kiomourtzoglou a Bizot podržel svůj výběr naprosto ukázkovým zákrokem.

Klíčové okamžiky se zrodily v rozmezí 54. - 55. minuty. Merkel ve snaze zahrát míč nakopl do nohy Svenssona a rozhodčí van Boekel nekompromisně nařídil pokutový kop. K němu se postavil Teun Koopmeiners a parádně zavěsil pod břevno mimo dosah bezmocného Blaswiche. Domácí si pak zkušeně hlídali jednobrankový náskok a ten pojistili v 88. minutě, kdy aktivní Stengs napřáhl ze čtrnácti metrů a jeho skákavá rána zapadla přímo k bližší tyči.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 5:1

29.09.2019 16:45

Góly: 6. Steven Berghuis, 26. Sam Larsson, 55. Peet Bijen (vl.), 67. Luis Sinisterra, 88. Sam Larsson - 23. Aitor Cantalapiedra

Feyenoord v posledních týdnech zažíval obrovskou mizérii, ze které se možná dostane po nedělním duelu s Twente. Svého protivníka, který po návratu do nejvyšší nizozemské soutěže předvádí obstojné výkony, deklasoval vysoko v poměru 5:1 a zaznamenal tak své třetí vítězství v této ligové sezóně. V tabulce Eredivisie se prozatím posunul na šesté místo s třinácti body. Celek z Enschede prohrál podruhé v tomto ročníku a je osmý s dvanácti body.

Hosté se sice ještě drželi v prvním poločase a dohnali jednobrankové manko protivníka, jenomže pak už zaostávali ve všech ohledech a inkasovali hned čtyřikrát. Svěřenci trenéra Jaapa Stama se dostali do vedení již po šesti minutách hry, kdy se Steven Berghuis po přihrávce na pravou stranu doslova probil do lepší střelecké pozice díky chytré kličce a pak přízemní střelou z osmi metrů usměrnil balón přesně k bližší konstrukci.

Přesně v polovině úvodního dějství vyrobil obrovskou chybu při rozehrávce Toornstra, poté Vučkič posunul míč na rozběhnutého Aitora Cantalapiedru a ten zblízka dokázal propálit bezmocného gólmana Vermeera. Nerozhodný výsledek však netrval příliš dlouho, ve 26. minutě vrátil domácím vedení Sam Larsson. Švédský útočník po zpětné nahrávce od Luise Fernanda Sinisterry napřáhl z osmnácti metrů a zavěsil přímo do levého spodního rohu.

Pak se až do konce první půle nic zajímavého nepřihodilo, necelých pět minut po přestávce vypálil nebezpečně Berghuis a brankář Drommel zkrotil balón výtečným způsobem ve svých rukavicích. Domácí pojistili svůj náskok v 55. minutě. Larsson na levé straně obešel Pleguezuela a jeho střílený centr před branku si nešťastně srazil do vlastní sítě bránící Peet Bijen. O dvanáct minut později byl rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový.

Sinisterra se po ráně střídajícího Tapii a zákroku Drommela prodral k dorážce a zblízka napálil balón do odkryté branky. Poslední trefa tohoto utkání se zrodila velmi kuriózním způsobem. Po zpětné nahrávce Schenka váhal Drommel s rozehrávkou tak dlouho, až v tísni napálil nohu dotírajícího Larssona a míč k údivu všech skončil v síti, brankářská jednička Twente si tento moment rozhodně za rámeček nedá.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - PSV Eindhoven 0:4

29.09.2019 14:30

Góly: 39. Pablo Rosario, 68. Donyell Malen, 72. Ritsu Doan, 90+4. Erick Gutiérrez

Eindhoven potvrdil dobré rozpoložení z poslední doby a nyní na půdě Zwolle předvedl výborný výkon, díky němuž se mohl radovat z jasného vítězství 4:0. V tabulce Eredivisie se stále nachází na druhé pozici o skóre za vedoucím Ajaxem, před třetím Alkmaarem drží jednobodový náskok. PEC prohrálo podruhé za sebou a se sedmi body je patnácté těsně před sestupovou zónou, v nedělním střetnutím zaostávalo za svým rivalem ve všech ohledech.

Domácí přitom začali aktivně a po čtyřech minutách hry mohli jít do senzačního vedení, jenomže ránu Johnsena z hranice pokutového území dokázal ukrýt jistě ve svých rukavicích brankář Zoet. Po necelé čtvrthodině hry zahrozil na druhé straně Bruma, jehož fantastickou individuální akci zlikvidoval brilantním způsobem připravený gólman Mous. Zhruba v polovině úvodního poločasu se ve dvou slibných příležitostech zjevil Bergwijn.

Nejprve v nadějné pozici netrefil balón ideálně a mířil do náruče Mouse, ve 28. minutě se propracoval k nebezpečné hlavičce a pravou konstrukci minul jen velmi těsně. Za další dvě minuty zkusil z ničeho nic prorazit Saymak, avšak hostující strážce si s jeho razantním projektilem věděl rady a balón za své záda nepropustil. PSV se přeci jen prosadilo ještě do přestávky, ve 39. minutě otevřel gólový účet Pablo Rosario.

Dvaadvacetiletý záložník po přistrčení od Brumy napřáhl z osmnácti metrů a Mous tentokráte nezabránil míči v cestě do sítě. Od tohoto okamžiku se PEC snažilo odpovědět, avšak na defenzívu protivníka nemohlo najít recept. S přibývajícím časem začalo stále více riskovat a v závěrečných pětadvaceti minutách inkasovalo hned třikrát. Jeho naděje na bodový zisk výrazně snížil v 68. minutě kanonýr Donyell Malen svou osmou ligovou trefou v této sezóně.

V tabulce střelců se stále nachází na vedoucí příčce, před druhým Idrissim s Pavlidisem má náskok dvou branek. Tentokráte po zpětné nahrávce od Bergwijna vystřelil po zemi z dvaceti metrů do bližšího spodního rohu. O čtyři minuty později se poprvé po svém příchodu z Groningenu prosadil japonský záložník Ritsu Doan, jenž z deseti metrů obstřelil Mouse - 0:3. V nastaveném čase pak uzavřel gólový účet další střídající hráč Erick Gutiérrez, když po střele Malena dorazil balón do odkryté branky. Český krajánek Michal Sadílek nastoupil v základní sestavě PSV a odehrál celé utkání.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Willem II 2:0

29.09.2019 14:30

Góly: 87. Willem Janssen, 90+4. Gyrano Kerk

Fotbalisté Tilburgu drželi na půdě favorizovaného Utrechtu krok, jenomže i přes oslabení protivníka trvající přes 40 minut nakonec inkasovali v samém závěru hned dvakrát. Po porážce 0:2 klesli v tabulce na deváté místo s dvanácti body, naopak FC se posunulo na pátou pozici se čtrnácti body a na vedoucí duo Ajax - PSV má manko šesti body. V domácím dresu znovu zůstal jen na lavici náhradníků český krajánek Václav Černý.

Ten se na trávník nepodíval už potřetí za sebou a po přestupu z Ajaxu tak příliš šancí nedostává. První poločas nedělního duelu nebyl z diváckého pohledu nijak zvlášť atraktivní. Domácí byli podle očekávání aktivnějším výběrem a hostující branku se snažili ohrožovat hlavně z větší vzdálenosti. Nicméně střelecké pokusy byly buď nepřesné, nebo si s nimi bez větších potíží poradil brankář Wellenreuther.

Willem naopak vyčkával na svou šanci a snažil se hrozit z rychlých protiútoků, avšak domácí defenzíva si vždy dokázala poradit. Jeden z důležitých okamžiků byl k vidění až po změně stran v 51. minutě a vypadalo to, že hosté nebudou odjíždět domů s prázdnou. Leon Guwara totiž při útočné akci svého výběru naprosto zbytečně zasáhl koleno odkopávajícího Heerkense a rozhodčí van de Graaf si šel celou situaci prohlédnout k videu.

Na jeho základě zrušil pro Guwaru původní žluté napomenutí a třiadvacetiletého německého obránce poslal předčasně do útrob stadionu ukázáním přímé červené karty. Od tohoto momentu perfektně pracovaly obě obrany, domácí i přes početní nevýhodu skórovali a to v 87. minutě. Po nádherně zahraném přímém volném kopu od Mahera si seběhl k levému rohu brankového území zkušený třiatřicetiletý bek Willem Janssen.

Ten pak dokázal hlavičkovat a míč usměrnil k protější konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Wellenreuthera. Šokovaný Willem hrál ve zbývajících minutách na absolutní riziko a podruhé na to doplatil ve čtvrté minutě nastavení. Favorizovaný soupeř definitivně odrazil jeho odpor zásluhou kanonýra Gyrana Kerka, jenž po ráně z dvaceti metrů, zákroku Wellenreuthera a chytré hlavičce od Troupéeho nemohl minout odkrytý prostor tří tyčí.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - SBV Vitesse 1:2

29.09.2019 12:15

Góly: 52. Clint Leemans (pen.) - 17. Nouha Dicko, 77. Oussama Tannane (pen.)

Vitesse potvrdilo roli favorita na půdě Waalwijku, získalo vítězství potřebné k udržení se s popředím tabulky, soupeř mu ale rozhodně nedal nic zadarmo. O osudu utkání rozhodla až proměněná penalta třináct minut před koncem. Domácí konečný neúspěch musí mrzet hlavně kvůli tomu, že hosté prakticky celou druhou půli hráli jen o deseti mužích v poli.

Hosté před týdnem otočili nepříznivý stav se Sittardem a napravili předchozí debakl na půdě PSV. A že byli po tomto duelu povzbuzeni, prokázaly už prvotní chvíle tohoto střetnutí. Už v první minutě se podařilo rozvlnit síť Linssenovi, jenže jeho přesný zásah nebyl uznaný pro ofsajd. Ve 12. minutě vypálil nebezpečně Bero, o kousek však bránu minul.

V 16. minutě měl k brance blízko taktéž Dicko, avšak ten svou dělovku poslal pouze do brankové konstrukce. O pár chvil později se již však hostující útočník přece jenom prosadil. Bero mu adresoval přesný pas, Dicko měl chvilku problémy se zpracováním míče, jakmile ho však zkrotil, svou levačkou lehkou střelou po zemi překonal brankáře Vaessena.

Domácí, nacházející se díky jednomu jedinému získanému bodu na samotném dně tabulky, v útoku dost tápali. V podstatě poprvé se výrazněji ozvali až ve 36. minutě, to když se k hlavičce propracoval Spierings, nicméně gólman Pasveer neměl s jeho zakončením větší potíže. Situace se pro RKC začala zlepšovat až sedm minut po změně stran.

Pronikající Elbers vnikl do soupeřovy šestnáctky, tam ho nešetrně podrazil Lelieveld, a nejenže sudí Nijhuis nařídil pokutový kop, po shlédnutí videa dokonce místo původně udělené žluté karty arnhemského beka přímo vyloučil. Penaltu následně v pohodě proměnil Leemans, který nad ničím moc nepřemýšlel a napálil balón vší silou doprostřed brány.

Už to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně. Na řadu však přišla poslední čtvrthodinka, v níž muselo znovu do hry video. Nijhuis nejprve nařídil standardku těsně za vápnem ve prospěch Vitesse, ukázalo se však, že Nieuwpoort srazil k zemi Tannaneho nedovoleně už vevnitř pokutového území, a tak se kopala penalta, kterou sám faulovaný zužitkoval.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam 0:0

28.09.2019 20:45

Góly: -

Sparta nepotvrdila úlohu mírného favorita v Sittardu a s místní Fortunou se rozešla smírně po bezbrankovém výsledku. Nedokázala tak navázat na minulý úspěch s Waalwijkem (4:0), i přesto se v tabulce nachází na solidním sedmém místě s dvanácti body. Naopak domácí výběr stále čeká na své premiérové vítězství v tomto ligovém ročníku, s pouhými třemi body je až předposlední sedmnáctý a největší konkurenti se mu začínají vzdalovat.

Fortuna přitom začala odvážně a první větší možnost si vytvořila po šesti odehraných minutách. Slovenský krajánek Niňaj prokázal dobrý přehled na hrací ploše a po přímém volném kopu vyskočil nejvýše do vzduchu na hranici brankového území, svou hlavičku usměrnil do levého spodního rohu a brankář Coremans se musel vytáhnout s parádním zákrokem. V dalších minutách nebylo po gólových šancích ani vidu, ani slechu.

Teprve necelých deset minut před závěrečným hvizdem po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek pohotově vystřelil Tekie a pokus směřující do bližšího horního rohu famózně jednoruč odvrátil Coremans na rohový kop. Ve 40. minutě naopak mohli z ničeho nic udeřit hosté, kdy po parádní souhře nebezpečně vypálil Dervisoglu a pravou tyč vskutku netrefil jen o několik centimetrů. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil.

Oba celky nebyly směrem dopředu nijak zvláště nebezpeční, teprve čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se hra rozhýbala. Nejprve na levé straně šestnáctky měl dostatek času ke střele Smeets a mířil k zadní konstrukci, ke skórování mu scházely decimetry. V 77. minutě se v největší šanci sobotního utkání zjevil střídající Karami, jenž po samostatném úniku Dervisoglua nepropálil zblízka vyběhnutého Koşeleva.

Za dalších pět minut si hosté zkomplikovali situaci, neboť Adil Auassar naprosto zbytečně podrazil Coxe a po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. První žlutou kartu zaslouženě obdržel po zatáhnutí Tekieho. V samém závěru se Sparta dožadovala odpískání pokutového kopu po ruce Coxe, jenomže rozhodčí Martens na penaltový puntík neukázal. V 90. minutě mohl na opačné straně rozhodnout El Ablak, ale po zemi mířil vedle přední tyče.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Groningen 2:0

28.09.2019 19:45

Góly: 76. Lisandro Martínez, 79. Klaas-Jan Huntelaar

Groningen srdnatě vzdoroval na půdě vysoce favorizovaného Ajaxu a v Amsterdamu ještě zhruba dvacet minut před koncem držel nerozhodný bezbrankový stav. Nicméně těsně předtím přišel o vyloučeného Djanga Warmerdama a domácí celek toho dokonale využil, když dvěma zásahy v rychlém sledu rozhodl o svém úspěchu. AFC se v tabulce stále nachází na vedoucí pozici s dvaceti body o skóre před druhým PSV.

Domácí podle předpokladů řídili taktovku tohoto střetnutí a první větší možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině. Na levé straně pokutového území předvedl krásný průnik Maročan Ziyech a prudce vypálil k zadní tyči, ovšem brankář Padt vytáhl fantastický zákrok a balón odvrátil ke svým spoluhráčům. Ihned na to mohl na druhé straně otevřít skóre Warmerdam, ale svůj projektil usměrnil nad horní tyčku.

Ve 31. minutě Neres díky své rychlosti elegantně obešel skluzujícího van Hintuma a zjevil se sám před Padtem, kterého však nedokázal zblízka propálit. Vzápětí uprchl všem srbský špílmachr Tadič a zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování van de Beeka, jenž ale neměl úplně přesnou mušku a trefil jen stojícího protihráče před sebou. Groningen ale v útočné aktivitě rozhodně nezaostával a ve 40. minutě si vytvořil svou největší příležitost zápasu.

Po rychlé akci a nádherné přízemní kombinaci nedosáhl na přihrávku z levé strany Benschop, nicméně ke střele se přeci jen dostal rozběhnutý Zeefuik a gólmana Onana včas zareagoval, tvrdou ránu reflexivně vyrazil do strany. Po změně stran se hosté stále častěji zatahovali do defenzívy a Ajax to zkoušel hlavně ze střední vzdálenosti, jenomže buď mířil nepřesně, nebo si nepřišel na pozorného Padta. Jeden z klíčových okamžiků nastal v 73. minutě.

Warmerdam jako by zapomněl, že už jednu žlutou kartu má, a naprosto zbytečně zdržoval při vhazování. Rozhodčí Kuipers neměl pro toto chování pochopení a červenou kartou ho poslal předčasně do sprch. Neuběhly ani tři minuty a Ajax přesilovku zužitkoval. Argentinec Lisandro Martínez si navedl míč blíže do středu hrací plochy a pohotově vypálil, jeho pokus z dvaadvaceti metrů parádně zaplachtil k levé konstrukci. Za další tři minuty definitivně pohřbil naděje FC na bodový zisk střídající Klaas-Jan Huntelaar, po voleji od van de Beeka snadno dopravil balón do prázdné branky.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SC Heerenveen 0:3

28.09.2019 18:30

Góly: 8. Chidera Ejuke, 13. Chidera Ejuke, 87. Jens Odgaard

Hráči Heerenveenu přerušili svou sérii šesti utkání bez vítězství a tentokráte bez větších potíží uspěli ve Venlu po výsledku 3:0. Během úvodní čtvrthodiny se dostali do dvoubrankového vedení, pak přežili penaltu protivníka a svůj náskok pojistili v samém závěru sobotního střetnutí. VVV prohrálo podruhé za sebou a nachází se na dvanáctém místě s devíti body. Heerenveen doposud posbíral o jeden bod více a patří mu jedenáctá příčka.

Svěřenci trenéra Johnny Jansen začali v tomto střetnutí naprosto fantasticky. Již v 7. minutě napřáhl ze střední distance Veerman a jeho tvrdý projektil se odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole. Neuběhla ani minuta a teprve jednadvacetiletý nigerijský útočník Chidera Ejuke využil dostatečného důrazu Floranuse na pravé straně pokutového území, když obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru.

Ve stoprocentní možnosti pak zachoval chladnou hlavu a ze sedmi metrů usměrnil balón z první doprostřed poloprázdné branky. Hosté pokračovali v aktivitě i nadále a za dalších pět minut se podruhé prosadil Ejuke. Ten se dostal k odraženému míči a zkusil štěstí z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho kroucený technický pokus zapadl přesně do vzdálenějšího spodního rohu a brankář Kirschbaum se stačil jen zoufale ohlédnout.

Domácím svitla naděje na bodový zisk po pětadvaceti minutách hry. Botman totiž v osobním souboji přistrčil Wrighta a rozhodčí Gözübüyük se příliš dlouho nerozmýšlel, okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě faulovaný Wright a obrovskou možností pohrdl. Gólman Hahn vystihl směr střely a balón brilantním způsobem odvrátil na rohový kop. V následujícím průběhu tempo hry přeci jen opadlo.

Hosté zodpovědně bránili a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, nadějné akce Venla končily kvůli nepřesnému zakončení. S přibývajícím časem bylo všem jasné, že se VVV alespoň na vyrovnání nezmůže, naopak Heerenveen udeřil v 87. minutě potřetí. Dvacetiletý dánský mladíček Jens Odgaard po přistrčení od Bruijna postupoval sám na levé straně a pak z mírného úhlu vystřelil po zemi, míč s pomocí pravé konstrukce přeci jen zapadl do sítě.

Více informací k zápasu

FC Emmen - ADO Den Haag 3:0

27.09.2019 20:00

Góly: 16. John Goossens (vl.), 69. Michael de Leeuw, 74. Luciano Slagveer

Emmen přerušil svou čtyřzápasovou šňůru bez vítězství a podruhé v tomto ročníku dosáhl na tříbodový zisk, když si celkem hladce poradil s konkurenčním Den Haagem po výsledku 3:0. FC se díky tomuto úspěchu prozatím posunulo na patnácté místo se sedmi body, ADO má naopak na kontě stále jen šest bodů a kleslo na šestnáctou příčku, momentálně prohrálo již potřetí v řadě. Český útočník Tomáš Necid tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků.

Domácí začali velmi aktivně a vyložené možnosti si vytvářeli od úvodního hvizdu. Nejprve mohl skórovat už v 5. minutě Chacon, ale svůj volej usměrnil těsně vedle levé tyče. O sedm minut později nevyužil výborné přihrávky od Peñy rozběhnutý Michael de Leeuw a balón umístil hodně mimo prostor tří tyčí. Domácí se přeci jen dočkali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy do vlastní sítě nešťastně zamířil John Goossens.

Zkušený jednatřicetiletý záložník ve snaze odkopnout míč do bezpečí srazil přihrávku z pravé strany do protipohybu bezmocného brankáře Koopmanse. Přesně v polovině úvodního dějství pálil pod horní tyčku Luciano Slagveer a Koopmans se musel vytáhnout s naprosto brilantním zákrokem, míč odvrátil na rohový kop. Sedm minut před výměnou stran předvedl odvážné sólo de Vos a dokonce zakončil, jenže vzdálenější tyč o decimetry minul.

Pět minut po přestávce se poprvé ukázal gólman Telgenkamp, jenž zlikvidoval projektil Summervilleho směřující do vzdálenějšího spodního rohu. V 67. minutě znovu zahrozil teprve sedmnáctiletý mladíček Summerville, avšak Telgenkamp se ani v tuto chvíli nenechal překvapit a míč zkrotil ve svých rukavicích. Emmen se mohl definitivně uklidnit za další dvě minuty, kdy se podruhé v této ligové sezóně prosadil de Leeuw.

Již dvaatřicetiletý záložník obdržel přesně načasovanou kolmici do volného prostoru od Slagveera a svůj přízemní pokus uklidil k levé tyči mimo dosah Koopmanse. O pět minut později uzavřel gólový účet páteční předehrávky právě aktivní Slagveer, který po dlouhém nákopu Telgenkampa zavěsil přímo pod břevno. Ve zbývajícím průběhu orazítkoval bližší spojnici Malone a pravou tyč pro změnu napálil střídající Haye, výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax862027:620
2.PSV Eindhoven862022:520
3.AZ Alkmaar861118:319
4.SBV Vitesse852116:1217
5.FC Utrecht842216:1114
6.Feyenoord Rotterdam834116:1313
7.Sparta Rotterdam833216:1512
8.FC Twente833216:1612
9.Willem II840410:1312
10.Heracles Almelo832311:1411
11.SC Heerenveen824211:910
12.VVV Venlo83059:169
13.FC Groningen82157:127
14.FC Emmen821511:177
15.PEC Zwolle821513:207
16.ADO Den Haag820610:166
17.Fortuna Sittard80358:213
18.RKC Waalwijk80178:261

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ale tak pěkné utkání

Reagovat
montaigne33

Ajax (snad) za 3body plus nějaký bod pro Zwolle

Reagovat
AjaxFans

Ty voe,tak to byl boj

Reagovat
Elliasson

Koukal jsem od 64.minuty. Dušan ani Quincy se tentokrát nezapojili.

Reagovat
AjaxFans

Jak to myslíš nezapojili?Feyenoord ti letos moc radost nedělá,co?

Reagovat
Elliasson

Jako, že jsem je neviděl moc u míče. Tadiće jednou, Quincyho vůbec.

Když budu diplomat, tak je to lepší jak vypadnout s Trenčínem.

Reagovat
montaigne33

Nervy... hlavně nikdy nepodceňovat menší kluby... a už se chystat na LM

Reagovat
montaigne33

Zwole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele