8. kolo
29.09.2019 14:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

PSV nedalo Zwolle šanci a porazilo ho vysoko o čtyři góly

Eindhoven potvrdil dobré rozpoložení z poslední doby a nyní na půdě Zwolle předvedl výborný výkon, díky němuž se mohl radovat z jasného vítězství 4:0. V tabulce Eredivisie se stále nachází na druhé pozici o skóre za vedoucím Ajaxem, před třetím Alkmaarem drží jednobodový náskok. PEC prohrálo podruhé za sebou a se sedmi body je patnácté těsně před sestupovou zónou, v nedělním střetnutím zaostávalo za svým rivalem ve všech ohledech.

Domácí přitom začali aktivně a po čtyřech minutách hry mohli jít do senzačního vedení, jenomže ránu Johnsena z hranice pokutového území dokázal ukrýt jistě ve svých rukavicích brankář Zoet. Po necelé čtvrthodině hry zahrozil na druhé straně Bruma, jehož fantastickou individuální akci zlikvidoval brilantním způsobem připravený gólman Mous. Zhruba v polovině úvodního poločasu se ve dvou slibných příležitostech zjevil Bergwijn.

Nejprve v nadějné pozici netrefil balón ideálně a mířil do náruče Mouse, ve 28. minutě se propracoval k nebezpečné hlavičce a pravou konstrukci minul jen velmi těsně. Za další dvě minuty zkusil z ničeho nic prorazit Saymak, avšak hostující strážce si s jeho razantním projektilem věděl rady a balón za své záda nepropustil. PSV se přeci jen prosadilo ještě do přestávky, ve 39. minutě otevřel gólový účet Pablo Rosario.

Dvaadvacetiletý záložník po přistrčení od Brumy napřáhl z osmnácti metrů a Mous tentokráte nezabránil míči v cestě do sítě. Od tohoto okamžiku se PEC snažilo odpovědět, avšak na defenzívu protivníka nemohlo najít recept. S přibývajícím časem začalo stále více riskovat a v závěrečných pětadvaceti minutách inkasovalo hned třikrát. Jeho naděje na bodový zisk výrazně snížil v 68. minutě kanonýr Donyell Malen svou osmou ligovou trefou v této sezóně.

V tabulce střelců se stále nachází na vedoucí příčce, před druhým Idrissim s Pavlidisem má náskok dvou branek. Tentokráte po zpětné nahrávce od Bergwijna vystřelil po zemi z dvaceti metrů do bližšího spodního rohu. O čtyři minuty později se poprvé po svém příchodu z Groningenu prosadil japonský záložník Ritsu Doan, jenž z deseti metrů obstřelil Mouse - 0:3. V nastaveném čase pak uzavřel gólový účet další střídající hráč Erick Gutiérrez, když po střele Malena dorazil balón do odkryté branky. Český krajánek Michal Sadílek nastoupil v základní sestavě PSV a odehrál celé utkání.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele