8. kolo
29.09.2019 16:45 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord překonal krizi, Twente odjíždí z Rotterdamu s debaklem 1:5

Feyenoord v posledních týdnech zažíval obrovskou mizérii, ze které se možná dostane po nedělním duelu s Twente. Svého protivníka, který po návratu do nejvyšší nizozemské soutěže předvádí obstojné výkony, deklasoval vysoko v poměru 5:1 a zaznamenal tak své třetí vítězství v této ligové sezóně. V tabulce Eredivisie se prozatím posunul na šesté místo s třinácti body. Celek z Enschede prohrál podruhé v tomto ročníku a je osmý s dvanácti body.

Hosté se sice ještě drželi v prvním poločase a dohnali jednobrankové manko protivníka, jenomže pak už zaostávali ve všech ohledech a inkasovali hned čtyřikrát. Svěřenci trenéra Jaapa Stama se dostali do vedení již po šesti minutách hry, kdy se Steven Berghuis po přihrávce na pravou stranu doslova probil do lepší střelecké pozice díky chytré kličce a pak přízemní střelou z osmi metrů usměrnil balón přesně k bližší konstrukci.

Přesně v polovině úvodního dějství vyrobil obrovskou chybu při rozehrávce Toornstra, poté Vučkič posunul míč na rozběhnutého Aitora Cantalapiedru a ten zblízka dokázal propálit bezmocného gólmana Vermeera. Nerozhodný výsledek však netrval příliš dlouho, ve 26. minutě vrátil domácím vedení Sam Larsson. Švédský útočník po zpětné nahrávce od Luise Fernanda Sinisterry napřáhl z osmnácti metrů a zavěsil přímo do levého spodního rohu.

Pak se až do konce první půle nic zajímavého nepřihodilo, necelých pět minut po přestávce vypálil nebezpečně Berghuis a brankář Drommel zkrotil balón výtečným způsobem ve svých rukavicích. Domácí pojistili svůj náskok v 55. minutě. Larsson na levé straně obešel Pleguezuela a jeho střílený centr před branku si nešťastně srazil do vlastní sítě bránící Peet Bijen. O dvanáct minut později byl rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový.

Sinisterra se po ráně střídajícího Tapii a zákroku Drommela prodral k dorážce a zblízka napálil balón do odkryté branky. Poslední trefa tohoto utkání se zrodila velmi kuriózním způsobem. Po zpětné nahrávce Schenka váhal Drommel s rozehrávkou tak dlouho, až v tísni napálil nohu dotírajícího Larssona a míč k údivu všech skončil v síti, brankářská jednička Twente si tento moment rozhodně za rámeček nedá.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele