8. kolo
29.09.2019 12:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Waalwijk padl posedmé v sezóně, nestačil doma na Vitesse

Vitesse potvrdilo roli favorita na půdě Waalwijku, získalo vítězství potřebné k udržení se s popředím tabulky, soupeř mu ale rozhodně nedal nic zadarmo. O osudu utkání rozhodla až proměněná penalta třináct minut před koncem. Domácí konečný neúspěch musí mrzet hlavně kvůli tomu, že hosté prakticky celou druhou půli hráli jen o deseti mužích v poli.

Hosté před týdnem otočili nepříznivý stav se Sittardem a napravili předchozí debakl na půdě PSV. A že byli po tomto duelu povzbuzeni, prokázaly už prvotní chvíle tohoto střetnutí. Už v první minutě se podařilo rozvlnit síť Linssenovi, jenže jeho přesný zásah nebyl uznaný pro ofsajd. Ve 12. minutě vypálil nebezpečně Bero, o kousek však bránu minul.

V 16. minutě měl k brance blízko taktéž Dicko, avšak ten svou dělovku poslal pouze do brankové konstrukce. O pár chvil později se již však hostující útočník přece jenom prosadil. Bero mu adresoval přesný pas, Dicko měl chvilku problémy se zpracováním míče, jakmile ho však zkrotil, svou levačkou lehkou střelou po zemi překonal brankáře Vaessena.

Domácí, nacházející se díky jednomu jedinému získanému bodu na samotném dně tabulky, v útoku dost tápali. V podstatě poprvé se výrazněji ozvali až ve 36. minutě, to když se k hlavičce propracoval Spierings, nicméně gólman Pasveer neměl s jeho zakončením větší potíže. Situace se pro RKC začala zlepšovat až sedm minut po změně stran.

Pronikající Elbers vnikl do soupeřovy šestnáctky, tam ho nešetrně podrazil Lelieveld, a nejenže sudí Nijhuis nařídil pokutový kop, po shlédnutí videa dokonce místo původně udělené žluté karty arnhemského beka přímo vyloučil. Penaltu následně v pohodě proměnil Leemans, který nad ničím moc nepřemýšlel a napálil balón vší silou doprostřed brány.

Už to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně. Na řadu však přišla poslední čtvrthodinka, v níž muselo znovu do hry video. Nijhuis nejprve nařídil standardku těsně za vápnem ve prospěch Vitesse, ukázalo se však, že Nieuwpoort srazil k zemi Tannaneho nedovoleně už vevnitř pokutového území, a tak se kopala penalta, kterou sám faulovaný zužitkoval.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele