8. kolo
27.09.2019 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Emmen si poradil s Den Haagem a opustil sestupové pozice

Emmen přerušil svou čtyřzápasovou šňůru bez vítězství a podruhé v tomto ročníku dosáhl na tříbodový zisk, když si celkem hladce poradil s konkurenčním Den Haagem po výsledku 3:0. FC se díky tomuto úspěchu prozatím posunulo na patnácté místo se sedmi body, ADO má naopak na kontě stále jen šest bodů a kleslo na šestnáctou příčku, momentálně prohrálo již potřetí v řadě. Český útočník Tomáš Necid tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků.

Domácí začali velmi aktivně a vyložené možnosti si vytvářeli od úvodního hvizdu. Nejprve mohl skórovat už v 5. minutě Chacon, ale svůj volej usměrnil těsně vedle levé tyče. O sedm minut později nevyužil výborné přihrávky od Peñy rozběhnutý Michael de Leeuw a balón umístil hodně mimo prostor tří tyčí. Domácí se přeci jen dočkali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy do vlastní sítě nešťastně zamířil John Goossens.

Zkušený jednatřicetiletý záložník ve snaze odkopnout míč do bezpečí srazil přihrávku z pravé strany do protipohybu bezmocného brankáře Koopmanse. Přesně v polovině úvodního dějství pálil pod horní tyčku Luciano Slagveer a Koopmans se musel vytáhnout s naprosto brilantním zákrokem, míč odvrátil na rohový kop. Sedm minut před výměnou stran předvedl odvážné sólo de Vos a dokonce zakončil, jenže vzdálenější tyč o decimetry minul.

Pět minut po přestávce se poprvé ukázal gólman Telgenkamp, jenž zlikvidoval projektil Summervilleho směřující do vzdálenějšího spodního rohu. V 67. minutě znovu zahrozil teprve sedmnáctiletý mladíček Summerville, avšak Telgenkamp se ani v tuto chvíli nenechal překvapit a míč zkrotil ve svých rukavicích. Emmen se mohl definitivně uklidnit za další dvě minuty, kdy se podruhé v této ligové sezóně prosadil de Leeuw.

Již dvaatřicetiletý záložník obdržel přesně načasovanou kolmici do volného prostoru od Slagveera a svůj přízemní pokus uklidil k levé tyči mimo dosah Koopmanse. O pět minut později uzavřel gólový účet páteční předehrávky právě aktivní Slagveer, který po dlouhém nákopu Telgenkampa zavěsil přímo pod břevno. Ve zbývajícím průběhu orazítkoval bližší spojnici Malone a pravou tyč pro změnu napálil střídající Haye, výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele