8. kolo
28.09.2019 18:30 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Heerenveen po necelých dvou měsících zvítězil, porazil Venlo

Hráči Heerenveenu přerušili svou sérii šesti utkání bez vítězství a tentokráte bez větších potíží uspěli ve Venlu po výsledku 3:0. Během úvodní čtvrthodiny se dostali do dvoubrankového vedení, pak přežili penaltu protivníka a svůj náskok pojistili v samém závěru sobotního střetnutí. VVV prohrálo podruhé za sebou a nachází se na dvanáctém místě s devíti body. Heerenveen doposud posbíral o jeden bod více a patří mu jedenáctá příčka.

Svěřenci trenéra Johnny Jansen začali v tomto střetnutí naprosto fantasticky. Již v 7. minutě napřáhl ze střední distance Veerman a jeho tvrdý projektil se odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole. Neuběhla ani minuta a teprve jednadvacetiletý nigerijský útočník Chidera Ejuke využil dostatečného důrazu Floranuse na pravé straně pokutového území, když obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru.

Ve stoprocentní možnosti pak zachoval chladnou hlavu a ze sedmi metrů usměrnil balón z první doprostřed poloprázdné branky. Hosté pokračovali v aktivitě i nadále a za dalších pět minut se podruhé prosadil Ejuke. Ten se dostal k odraženému míči a zkusil štěstí z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho kroucený technický pokus zapadl přesně do vzdálenějšího spodního rohu a brankář Kirschbaum se stačil jen zoufale ohlédnout.

Domácím svitla naděje na bodový zisk po pětadvaceti minutách hry. Botman totiž v osobním souboji přistrčil Wrighta a rozhodčí Gözübüyük se příliš dlouho nerozmýšlel, okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě faulovaný Wright a obrovskou možností pohrdl. Gólman Hahn vystihl směr střely a balón brilantním způsobem odvrátil na rohový kop. V následujícím průběhu tempo hry přeci jen opadlo.

Hosté zodpovědně bránili a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, nadějné akce Venla končily kvůli nepřesnému zakončení. S přibývajícím časem bylo všem jasné, že se VVV alespoň na vyrovnání nezmůže, naopak Heerenveen udeřil v 87. minutě potřetí. Dvacetiletý dánský mladíček Jens Odgaard po přistrčení od Bruijna postupoval sám na levé straně a pak z mírného úhlu vystřelil po zemi, míč s pomocí pravé konstrukce přeci jen zapadl do sítě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele