Eredivisie - preview 8. kola

27.09.2019, 08:45, aktualizováno 29.09.2019, 08:45
Previews
Ajax v sobotu večer nezaváhal a na tahu je nyní PSV Eindhoven, ten se popere o body ve Zwolle. Alkmaar je favoritem souboje s Heraclesem, Feyenoord hostí Twente a na nizozemskou nejvyšší soutěž se dnes jde také ve Waalwijku a Utrechtu...
RKC Waalwijk - SBV Vitesse  (neděle 12:15)
V předminulém kole Vitesse předvedlo mizerný výkon na půdě PSV, nicméně před týdnem si napravilo reputaci, to když díky perfektnímu závěru přetlačilo před vlastními fanoušky Sittard. Protože ze své pozice reálně může prohánět i vedoucí duo ligy Ajax a PSV, nerado by nějakým způsobem zaváhalo na půdě Waalwijku, posledního týmu tabulky.

Hosté naposledy prožili opravdu pořádné drama proti Fortuně. Dvakrát s ní v domácím střetnutí prohrávali, přesto vytěžili tři body. "Měli jsme dvě těžké chvilky a dvakrát jsme inkasovali. Nebylo jednoduché ten duel otočit, ale uspěli jsme," těšilo trenéra Leonida Sluckého. "Ten obrat napověděl hodně o naší mentalitě. Byl jsem na tým hrdý."

Celkově si celek z Arnhemu vede velmi dobře. Ze sedmi uplynulých kol už čtyřikrát zvítězil, pouze jednou prohrál, a zaslouženě se drží v popředí průběžného pořadí. Ve Waalwijku bude pasován do role favorita, nicméně Sluckij by svého soka nechtěl podceňovat. "Bude velmi motivovaný k tomu, aby poprvé v sezóně konečně získal tři body," varoval předem.

Poslední duel obou celků se datuje na rok 2016, tehdy Vitesse ve druhém kole Nizozemského poháru skolilo RKC snadno o tři branky. "Jen jestli dáme do zápasu sto procent, jsme dobří. Jinak nejsme nikdy o nic lepší než soupeř. Mezi týmy v Eredivisie neexistuje velká mezera," uvedl Sluckij. "Waalwijk má mužstvo, které má velmi slušný útočný potenciál."

Nutno podotknout, že ačkoli mají domácí na svém kontě pouhý jeden bod, neudělali v některých utkáních všechno špatně. Tři góly třeba vstřelili na hřišti Twente, dlouho před vlastními fanoušky vedli nad PSV. Velkým problémem pro ně stále zůstává defenzíva. Čtyřiadvacet inkasovaných branek je nejhorším číslem celého ligového pelotonu.

Pouze v jednom případě, a to v utkání s Alkmaarem, neobdrželi méně jak tři góly na jedno střetnutí. Před týdnem na půdě Sparty Rotterdam lovili balón ze své sítě čtyřikrát, v půlce září ve Zwolle dokonce hned šestkrát. "Očekávám, že Waalwijk bude hodně bojovat. Musíme tak proti němu ukázat to nejlepší," předsevzal si hostující forvard Oussama Tannane.

Waalwijkský trenér Fred Grim aspoň může mít radost z té skutečnosti, že bude mít k dispozici zcela kompletní kádr, na marodce nemá aktuálně vůbec nikoho a ani karetní tresty jeho hráče nesužují. Vitesse by mělo postrádat tři zraněné, a to Hilaryho Gonga a Charlyho Musondu, pořád přitom nebude moci hrát ani zdravotně indisponovaný brankář Jamal Blackman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.57 - 4.66 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PEC Zwolle - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
PSV sehrálo ve středu dohrávaný zápas s Groningenem, v němž výsledkově nikterak nezaváhalo, a bodově je tak na tom stále stejně jako vedoucí Ajax, za nímž je v tabulce lehce pozadu jen vlivem horšího skóre. Aby mohlo případně zaútočit na příčku nejvyšší, mělo by pokračovat ve sbírání dalších výher. Tu následující hodlá získat taktéž ve Zwolle.

Hosté aktuálně podstupují náročný program. Před týdnem svedli právě s Ajaxem bitvu o vedoucí pozici, v půlce září jim začala taktéž hlavní fáze Evropské ligy, v níž mimochodem budou pokračovat už ve čtvrtek duelem v Rosenborgu. Udržet si konstantní výkonnost, kterou se doteď prezentovali, pro ně rozhodně nebude žádným jednoduchým úkolem.

Ačkoli Boeren skolili v dohrávce svého protivníka nakonec o dvě branky, že by byl trenér Mark van Bommel vyloženě spokojený s výkonem svého mužstva, to se říci určitě nedá. "První poločas byl z naší strany slušný. Jenže ve druhém jsem byl znechucen. Ztráceli jsme míče, vytvářeli jsme prostory pro našeho soupeře," uvedl v rozhovoru po utkání.

Protože PSV čeká v týdnech následujících velká porce jiných mačů, musí van Bommel do sestavy zařazovat i jindy ne tolik vytížené hráče. Proti Groningenu se například představil Daniel Schwaab, jenž v Eredivisie debutoval. "Vedl si dobře. Je skvělé, že můžu využít kohokoli okamžitě. A že odvede práci, jakou si představuji," říkal hostující stratég.

Eindhovenský celek v lize dosud ještě neprohrál. V podstatě už úvodní kola jasně naznačila, že se s Ajaxem bude rvát o titul, ostatně jako v ročníku předchozím. "Ajax i my jsme prošli změnami ve způsobu hraní," upozorňoval obránce Nick Viergever. "Jsme sice uprostřed práce, ale zlepšujeme se. Je také příjemné sledovat, jak se zlepšují mladí hráči."

PEC na svého soupeře dlouhodobě prostě neumí, prohrálo s ním už devětkrát za sebou, nutno však podotknout, že v předchozích dvou domácích případech mu podlehlo jen o gól. Hlavně díky špatnému vstupu do této sezóny se nachází pouze v dolní polovině tabulky, k sestupovému pásmu nemá daleko. O minulém víkendu padlo v Groningenu.

Obě družstva se potýkají s několika absencemi. John Stegeman, kouč Zwolle, se bude muset vypořádat s faktem, že do hry pořád nebudou moci zasáhnout zranění Thomas Lam, Juta Nakajama, Etiënne Reijnen, Bram van Polen, Vito van Crooij a Mike van Duinen. PSV má na marodce Gastóna Pereiru, Sama Lammerse a náhradního gólmana Yanicka van Osche.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.93 - 5.08 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Willem II  (neděle 14:30)
Utrecht vstoupil do tohoto soutěžního ročníku odvážně a v prvních třech utkáních ani jednou neprohrál, nicméně poté šly jeho výkony trochu z kopce. V dosavadních sedmi střetnutích získal jedenáct bodů a nachází se na sedmém místě Eredivisie, v nedělním duelu s Tilburgem bude považován za mírného favorita. Nicméně hosté jsou na tom v tabulce ještě lépe, na kontě mají o jeden bod více a patří jim šestá příčka.

FC každoročně bojuje o účast v evropských pohárech a i letos se do nic dokázal probojovat, i když příliš úspěšný nebyl. Jeho mírná krize odstartovala proti Venlu, kterému po nemastném výkonu podlehl v poměru 1:2. Pak zavítal do Enschede a na půdě letošního nováčka taktéž nebodoval (1:3), náladu si vylepšil až proti Emmenu (3:1). Zhruba před týdnem zavítal do Heerenveenu a jednobrankové vedení neudržel, zavděk musel vzít nerozhodný výsledek 1:1.

Willem nemá na kontě ani jednu remízu, což je v této fázi soutěže trochu neobvyklé. Na druhou stranu zaznamenal již čtyři tříbodové zisky, minule dokázal přehrát Venlo 1:0. Jinak vybojoval skalpy Zwolle (3:1), Sittardu (3:2) a Emmenu (2:1). "Důležité zápasy jsme zvládli, v nejbližší době nás však čekají souboje s největšími favority. Mezi ně patří i Utrecht a každý získaný bod z jeho půdy by byl cenným ziskem," uvedl kouč Tilburgu Adrie Koster.

V jeho kádru zatím nejvíce září teprve dvacetiletý řecký mladíček Vangelis Pavlidis, jenž nasázel šest ligových branek a v tabulce střelců celé soutěže se dělí o druhou pozici. "I přes svůj mladý vek dokáže zachovat pevné nervy v důležitých momentech, což například prokázal proti Venlu. Jen na něm naše výkony nestojí, ale je pravdou, že svou rychlostí a sebevědomím nám velmi pomáhá," pochválil svého svěřence Koster.

Ten do tohoto klání nemůže nasadit Wouda, Dankerluie, Lewise a Nieuwkoopa, Utrecht má na marodce Lonwijka, van Overeema a Dána Makienoka. "Willem vyznává podobný styl hry jako my a snaží se hrát ofenzivně za jakýchkoliv okolností, má také dobře vyvážený kádr plný zkušených i talentovaných hráčů. Chceme samozřejmě zvítězit, k tomu ale musíme předvést nadstandardní výkon," vyjádřil se s opatrností v hlase trenér FC John van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.49 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Heracles Almelo  (neděle 16:45)
Alkmaar se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže dostal do celkem obstojné formy a zatím se mu daří, kromě postupu do základní skupiny Evropské ligy se nachází i v horních patrech nizozemské Eredivisie. V dosavadních sedmi utkáních vybojoval solidních šestnáct bodů a je třetí, za vedoucím Ajaxem a druhým PSV zaostává jen o bod. Nyní bude plnit úlohu favorita proti Heraclesu, které se však také může pyšnit slušnou formou.

AZ od začátku sezóny prohrál pouze jednou a to v 5. ligovém kole na půdě Arnhemu (1:2), jinak na domácí scéně posbíral už pět výher. Momentálně drží šňůru tří vítězných střetnutí v řadě, když po debaklu Sparty (5:1) uspěl na půdě Den Haagu a ve čtvrteční očekávané dohrávce si přivezl všechny body taktéž z Rotterdamu, konkurenční Feyenoord přehrál až příliš hladce po výsledku 3:0.

"V úvodním poločase jsme přečkali některé příležitosti soupeře, hodně nám pomohl první vstřelený gól. Po přestávce jsme přidali druhou branku a ta byla rozhodující, v nastoleném tempu hodláme pokračovat. Nicméně Heracles nesmíme v žádném případě podcenit, náš další protivník vyniká v ofenzívě a dokáže být produktivní. Nesmíme zaspat začátek utkání, mohlo by nás to mrzet," varuje s mírnou nervozitou v hlase trenér AZ Arne Slot.

Almelo nemělo zrovna nejlepší vstup do této sezóny a ve čtyřech duelech ani jednou nezvítězilo. Následně se chytlo v Groningenu (2:1), doma nedalo šanci Tilburgu (4:1) a před týdnem v páteční předehrávce 7. kola utnulo šestizápasovou sérii neporazitelnosti Twente (3:2). Díky tomu se vyhouplo na devátou příčku s jedenácti body a teď se určitě pokusí překvapit. V loňském vzájemném měření sil získalo s AZ tři body po domácí výhře 3:2.

Slot by měl mít k dispozici kompletní výběr, zatímco jeho protějšek Frank Wormuth se musí vypořádat s početnou marodkou. Na ní se nacházejí Jakubiak, Osman, Drost, Rossmann a Szöke. "AZ má obrovskou sílu a víme, že bude favoritem. My musíme předvést naprosto nadstandardní výkon a ještě k tomu mít i trochu štěstí, aby to vyšlo. Čeká nás vskutku náročný souboj," vysekl poklonu rivalovi devětapadesátiletý německý rodák Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.57 - 5.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Twente  (neděle 16:45)
Feyenoord zabředl do krize a letos se mu pod vedením trenéra Jaapa Stama příliš nedaří. V Evropské lize se sice dokázal probojovat do základní skupiny, jenomže na domácí scéně zvítězil ze sedmi kol pouze dvakrát a s deseti body mu patří desáté místo, ve čtvrteční dohrávce navíc utrpěl svou první ligovou porážku. Teď narazí na sebevědomé Twente, jehož série neporazitelnosti v nejvyšší nizozemské soutěži skončila taktéž až na sedmý pokus.

Rotterdamský celek v úvodních třech kolech nezvítězil, poté doslova ubojoval premiérové tříbodové zisky s Tilburgem (1:0) a Den Haagem (3:2). Následně zklamal ve skotském Glasgowě a místnímu Rangers podlehl 0:1, pak neudržel dvoubrankové vedení v Emmenu a byl rád alespoň za bod, vyrovnávací trefu na 3:3 totiž vsítil v šesté nastavené minutě. Před několika dny vyhořel proti Alkmaaru a na stadionu De Kuip prohrál jasně v poměru 0:3.

"O úspěchu či neúspěchu rozhodující maličkosti. S Alkmaarem jsme neproměnili šance a doplatili na hloupé chyby, kterých bylo opravdu hodně. Musíme na toto utkání co nejdříve zapomenout, sezóna bude ještě dlouhá a v našich silách rozhodně je bojovat o nejvyšší příčky. Twente letos prokazuje, že má velké kvality a bude nepříjemným protivníkem, je potřeba se na něj dobře připravit," vyjádřil se sedmačtyřicetiletý Stam.

Hosté mají na kontě dvanáct bodů a patří jim překvapivé páté místo. Po třech výhrách a třech nerozhodných výsledcích, které například uhráli se silným PSV (1:1) či s Heerenveenem (0:0), nedokázali uplynulý týden čelit ofenzivní síle Heraclesu a podlehli mu 2:3. "Nemohli jsme si myslet, že budeme bodovat věčně, muselo to přijít. Byla to pro nás facka, ale teď je před námi další nesmírně důležitý zápas a ten již chceme zvládnout," řekl Gonzalo García.

Uruguayský rodák z Montevidea nenasadí Verhaegha se Španělem Matosem, připraven zřejmě nebude ani Bruma. "S dosavadním průběhem jsme spokojeni, jeden dílčí neúspěch nás nesmí položit na kolena. S Feyenoordem bychom rádi odehráli vyrovnanou partii a uvidíme, na co to bude stačit," dodal závěrem García pro klubové stránky. Stam může počítat s téměř kompletním výběrem, vinou poraněného kotníku dlouhodobě postrádá pouze van Beeka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.10 - 7.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Oba celky se po sedmi odehraných kolech staly přímými sousedy v tabulce. Mírně lépe je na tom Venlo, které doposud získalo o dva body více než Heerenveen. Pořád nemají daleko od první sedmičky zaručující posezónní play-off, ale ani nejsou nijak významně vzdáleny od sestupového pásma. Udělat nějakou delší šňůru lepších výsledků se jim stále nedaří.

VVV si sice na své konto připsalo už tři výhry, na druhou stranu utrpělo již čtyři porážky. To jeho soupeř sice uzmul tři body jen na začátku nového ročníku v Almelu, uhrál ovšem hned čtyři remízy a jen dvakrát padl. "Heerenveen má dobrý tým. Nemá jen tolik bodů, kolik by mohl mít, protože ne všechno se mu povedlo," říkal domácí kouč Robert Maaskant.

Fríský celek čeká na tříbodový rezultát už opravdu dlouho, konkrétně přes měsíc a půl. I proto, že nedokáže vítězit, se nachází konstantně jen v dolní polovině průběžného pořadí. "Míč asi budeme mít méně na kopačkách. Ano, tak to v Eredivisie prostě je. Chceme na hřišti dominovat, ale to jde jen opravdu proti pár týmům," pokračoval Maaskant.

Venlo naposledy padlo nejtěsnějším možným způsobem v Tilburgu, Maaskant ale z neúspěchu nechtěl dělat velkou vědu. "V klidu jsme s hráči všechno prodiskutovali. Tým každopádně ví, na čem je, má potenciál. Zlepšujeme se," ujišťoval fanoušky. "Budeme se snažit Heerenveen porazit. Máme bojovný tým, v tom je naše největší síla."

Srdíčka v posledním desetiletí na Venlo vždy dobře uměla. Naposledy s ním padla v roce 2010, od té doby dvanáctkrát za sebou uhrála aspoň plichtu, a to i v rámci Nizozemského poháru. Jak v ofenzívě, tak v defenzívě drží dobrý balanc. De Superfriezen jako jediní z celé ligy mají na kontě vstřelených a inkasovaných branek stále jednociferné číslo.

Obě mužstva nemají nějaké výraznější potíže s absencemi. Domácí nebudou mít k dispozici pouze Jonathana Opokua, jenž kvůli zdravotním indispozicím hrál naposledy na začátku srpna, hosté, kteří před týdnem uhráli doma plichtu s Utrechtem, nemají stále k dispozici Jana Rase, ten ovšem stejně ani není vyloženě stabilním článkem základní sestavy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.73 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - FC Groningen  (sobota 19:45)
Na obhájce titulu z Ajaxu čeká již ve středu důležitý zápas Ligy mistrů ve španělské Valencii, ještě předtím se na domácí scéně pokusí splnit úlohu jasného favorita proti Groningenu. Amsterdamský výběr momentálně celé Eredivisii vévodí se ziskem sedmnácti bodů, na druhou stranu je pouze o skóre před druhým PSV. FC se nyní potýká s náročným losem, ve středu totiž absolvoval obtížnou dohrávku 4. kola v Eindhovenu.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga letos ještě neprohráli a tuto příznivou bilanci si jistě budou chtít udržet co nejdéle. V lize hned pětkrát zvítězili a jen dvakrát remizovali, ztráty zaznamenali s Vitesse (1:1) a s PSV (2:2). Ve středeční dohrávce se utkali s podceňovaným Sittardem a po nepříliš přesvědčivém prvním poločase ho deklasovali ve vysokém poměru 5:0. Největší zásluhu na tom měl záložník Quincy Promes, jenž se blýskl hattrickem.

Hostům se v dosavadním průběhu příliš nedaří a se současnou čtrnáctou příčkou se sedmi body na kontě nemohou být spokojeni. Hned v prvním kole vyhráli v Emmenu (1:0), před týdnem dokázali zdolat konkurenční Zwolle (2:0). Naposledy se jim nepovedl první poločas v Eindhovenu a dvoubrankové manko již nedohnali, po zlepšeném výkonu ve druhém dějství podlehli PSV 1:3. Groningen příliš dobře nevzpomíná ani na vzájemná střetnutí s Ajaxem.

Nizozemskému gigantovi totiž podlehl hned osmkrát z předchozích devíti případů, naposledy se radoval z vítězství před více než pěti let. Loni na něj nestačil po výsledcích 0:3, 0:1. "Během krátké chvíle okusíme kvality druhého velkého favorita a ani teď nebudeme mít co ztratit. Čekají nás náročné momenty a já věřím, že tentokráte lépe zvládneme vstup do zápasu," prohlásil v krátkosti hostující lodivod Danny Buijs.

Tomu bude scházet Memišević, jistotu startu dále nemají Gudmundsson, Jakobsen či Sierhuis. Jeho protějšek ten Hag nemůže využít služeb Mazraouiho s Eitingem, na trávník se možná nepodívá ani pilíř základní sestavy Ziyech. "Je potřeba zmobilizovat síly, v těchto fázích je nejdůležitější koncentrace. Pokud chceme být úspěšní na všech frontách, tak i přes náročný program nesmíme polevit," vyjádřil se pro klubové stránky devětačtyřicetiletý kouč AFC.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.85 - 23.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam  (sobota 20:45)
Fortuna nezažívá tak úspěšný vstup do soutěžního ročníku jako při své loňské premiéře v nejvyšší nizozemské soutěži a v dosavadních sedmi utkáních ještě ani jednou nezvítězila. Na kontě má pouhé dva body a nachází se až na předposledním sedmnáctém místě tabulky, nyní se tuto nepříznivou bilanci pokusí zlomit doma proti rozjeté Spartě. Hosté budou v tomto duelu považováni za mírné favority, neboť jim s jedenácti body patří solidní osmá příčka.

Rotterdamský celek se letos vrátil do Eredivisie po roce stráveném ve druhé lize a jasně naznačil, že jen o záchranu hrát nehodlá. V prvních čtyřech utkáních ani jednou neprohrál a vybojoval úctyhodných osm bodů, teprve poté okusil velkou sílu největších adeptů na titul. Nejprve před vlastními fanoušky nedokázal konkurovat Ajaxu (1:4) a následně si odvezl debakl 1:5 z Alkmaaru. Před týdnem si už ale spravil chuť a Waalwijk porazil vysoko 4:0.

Sittardu se více daří na vlastním stadionu, kde také uhrál jediné své dosavadní body po trochu překvapivých remízách s Heraclesem i s Heerenveenem (v obou případech 1:1). Ve středu se snažil bojovat na půdě obhájce mistrovského titulu z Ajaxu a v prvním poločase se za svůj výkon stydět nemusel, jenomže po přestávce inkasoval hned pětkrát. Oba dva sobotní soupeři se spolu naposledy utkali ještě v Eerste Divisie v sezóně 2015/2016.

Tehdy byla úspěšnější Sparta, která zaznamenala čtyři body po výsledcích 4:1, 1:1. "Jsem si jistý, že jeden příznivý výsledek by nás mohl nakopnout, podle mého názoru nepředvádíme úplně špatné výkony. Náš protivník je nekompromisní v zakončení a snaží se hrát ofenzivně, my bychom chtěli využít jeho mezer v defenzívě. Nebude to jednoduché, ale uspět můžeme," prohlásil s optimismem v hlase domácí trenér Sjors Ultee.

Tomu budou scházet Fernandes, Angha, Damaşcan, Álex Carbonell, Dammers a Dianessy, kouč rotterdamského klubu Henk Fraser nemá k dispozici Veldwijka s Albertem. "Může to být ošemetný souboj, Fortuna ještě ani jednou nevyhrála a její odhodlání proto bude obrovské. Nemůžeme si myslet, že získáme další tři body zadarmo, spíše očekávám naprosto vyrovnaný průběh," varuje před silou následujícího rivala třiapadesátiletý Fraser.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.93 - 4.20 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Emmen - ADO Den Haag  (pátek 20:00)
Ani jednomu protivníkovi z páteční předehrávky 8. kola nejvyšší nizozemské soutěže se zrovna nedaří podle představ, o něco lépe na tom prozatím je hostující výběr. ADO v dosavadních sedmi zápasech vybojovalo šest bodů a patří mu patnácté místo, na kontě má stejně jako jeho následující rival už pět porážek. Domácí Emmen dokázal v dosavadním průběhu zvítězit pouze jednou, se čtyřmi body se nachází na šestnácté pozici.

Nicméně Emmen uplynulý víkend zažil vzpruhu, když s vysoce favorizovaným Feyenoordem dokázal otočit nepříznivý vývoj z 0:2 na 3:2 a o cennou výhru přišel až vyrovnávací brankou v šesté minutě nastavení. "Před utkáním bychom byli s remízou spokojeni, ovšem takhle nás to opravdu mrzí. Na druhou stranu máme na čem stavět a zlepšenou náladu si chceme přenést i do důležitého střetnutí s Den Haagem," vyjádřil se optimisticky domácí kouč Dick Lukkien.

Hosté po třech porážkách za sebou zabrali ve Waalwijku (3:0) a vzápětí si poradili i s Venlem (1:0). Poté zavítali do Rotterdamu a i přes zlepšený závěr již nedotáhli tříbrankové manko (2:3), před necelým těsně podlehli dalšímu velkému favoritovi z Alkmaaru (0:1). V loňských vzájemných zápasech nezískali s Emmenem ani bod, po úvodní domácí prohře 1:2 se na příliš mnoho nezmohli ani v jarní odvetě (2:3).

Lukkien se dlouhodobě potýká s početnou marodkou, na které se nacházejí Tarashaj, Kolar, Burnet, Hamrol a i kapitán Jasnen. Kvůli vyloučení s Feyenoordem bude navíc scházet Heylen, jenž v 76. minutě předčasně opustil trávník za zmaření vyložené brankové možnosti. Hostující stratég Alfons Groenendijk nemá k dispozici brankářskou jedničku Zwinkelse, mezi tři tyče by se tak znovu měl postavit Koopmans. Mimo hru zůstává také záložník Gorter.

"V tuto chvíli je to pro nás zásadní duel, potřebujeme se co nejdříve chytnout. Proti Feyenoordu a ani Alkmaaru jsme nepředvedli špatný výkon, jenomže kvůli naší nedisciplinovanosti jsme bodovat nedokázali. Teď se chceme plně koncentrovat a věříme, že to konečně vyjde," prohlásil Groenendijk. Český útočník Tomáš Necid se minule s Alkmaarem posadil jen na lavici náhradníků a teď by se určitě rád vrátil do základní sestavy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.83 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax752025:617
2.PSV Eindhoven752018:517
3.AZ Alkmaar751116:316
4.SBV Vitesse742114:1114
5.FC Twente733115:1112
6.Willem II740310:1112
7.FC Utrecht732214:1111
8.Sparta Rotterdam732216:1511
9.Heracles Almelo732211:1211
10.Feyenoord Rotterdam724111:1210
11.VVV Venlo73049:139
12.SC Heerenveen71428:97
13.PEC Zwolle721413:167
14.FC Groningen72147:107
15.ADO Den Haag720510:136
16.FC Emmen71158:174
17.Fortuna Sittard70258:212
18.RKC Waalwijk70167:241

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Stiksxx

Alkmaar jede slušně. Myslím, že na konci sezony bude před náma.

Reagovat
AjaxFans

V to doufám Kde ses flákal 14 dní?Viděls derby?

Reagovat
Stiksxx

Kámo, já teď na to nemám vůbec čas. Vela práce. Derby jsem neviděl, jen pak sestřih. Aspon ty sestřihy sleduju. Naposled jsem nás viděl v 1. nebo v 2. kole.

Měli jste k té výhře blíž no. Teď zkouším sehnat lupeny do Linzu. To mám relativně kousek od domova.

Reagovat
AjaxFans

Tož někdy se tu zastav, ať je do koho rypnout Lístky budeš řešit přes nějaký fanklub?

Reagovat
Stiksxx

Zatim neni duvod na rypani. zkousim je sehnat pres cesky novinare. Ofiko stoji 110€ to davat nebudu.

Reagovat
AjaxFans

To si děláš srandu,110 E!Eček

Reagovat
Hiko

já byl v Linzi na RBK, do sektoru hostů to stálo tolik, že se i Norové divili, jak je to drahé... myslím, že 40 nebo 45 euro... 110 to nemůže být, UEFA dala limity pro hostující fans

Reagovat
Stiksxx

Psali od 30€. Tak jsem si rikal ze to jde. Tak jsem si zalozil ucet na jejich strankach a pak mi to nabidlo 30€ pro deti od 6-13 let asi, pak byla jeste jedna vekova kategorie a pak pro dospeli 110..

Reagovat
Hiko

to byly asi balíčky na všechny zápasy, teď koukám na lístky a i když je zápas s PSV trochu přebraný, jsou tam i ty lupeny za 45 euro pro dospělé, vypadá to, že to je ta nejlevnější kategorie

Reagovat
Stiksxx

Taky me to napadlo. Ale je pak fakt, ze kdyz chces nekam bliz, tak to tech 100 ecek stoji.

Reagovat
AjaxFans

Těch 40-45 euro není moc,to je cena na ligu v Amstru na středně dobrého protivníka

Reagovat
jáá

Teď jsme byli ve středu na Fortuně Sittard a lupen za 39 €, výhled luxusní na půlící čáře.

Reagovat
AjaxFans

Užils Amstr?Je to šupa,co?

Reagovat
Hiko

a je to na nejhorší místa na stadionu? (pokud nějaká taková v Areně jsou?)

Reagovat
AjaxFans

Byl to flek v předposlední řadě pod střechou

Reagovat
Hiko

Za lupen na LASK jsem do sektoru hostů zaplatil 429 norských korun (cca 1100 Kč), na Sporting to stojí pro RBK fans za 174 NOK a PSV 274 NOK (tam se mimochodem taky chystám), to ukazuje, že jsou Rakušáci trochu mimo.

Každopádně když chce jeden něco zažít, musí tomu něco obětovat, ale tohle už mi připadalo trochu přes čáru (notabene když jsem s sebou bral dva synovce 17- a 12letého a za každého jsem musel taky zaplatit plnou palbu, protože pro hosty žádné zlevněné možnosti nejsou).

Reagovat
AjaxFans

Tak to ses trochu prohnul Na prd místa mají v Arnhemu,kde sedíš za sloupem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele