8. kolo
28.09.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V zápase mezi Fortunou a Spartou branka nepadla

Sparta nepotvrdila úlohu mírného favorita v Sittardu a s místní Fortunou se rozešla smírně po bezbrankovém výsledku. Nedokázala tak navázat na minulý úspěch s Waalwijkem (4:0), i přesto se v tabulce nachází na solidním sedmém místě s dvanácti body. Naopak domácí výběr stále čeká na své premiérové vítězství v tomto ligovém ročníku, s pouhými třemi body je až předposlední sedmnáctý a největší konkurenti se mu začínají vzdalovat.

Fortuna přitom začala odvážně a první větší možnost si vytvořila po šesti odehraných minutách. Slovenský krajánek Niňaj prokázal dobrý přehled na hrací ploše a po přímém volném kopu vyskočil nejvýše do vzduchu na hranici brankového území, svou hlavičku usměrnil do levého spodního rohu a brankář Coremans se musel vytáhnout s parádním zákrokem. V dalších minutách nebylo po gólových šancích ani vidu, ani slechu.

Teprve necelých deset minut před závěrečným hvizdem po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek pohotově vystřelil Tekie a pokus směřující do bližšího horního rohu famózně jednoruč odvrátil Coremans na rohový kop. Ve 40. minutě naopak mohli z ničeho nic udeřit hosté, kdy po parádní souhře nebezpečně vypálil Dervisoglu a pravou tyč vskutku netrefil jen o několik centimetrů. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil.

Oba celky nebyly směrem dopředu nijak zvláště nebezpeční, teprve čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se hra rozhýbala. Nejprve na levé straně šestnáctky měl dostatek času ke střele Smeets a mířil k zadní konstrukci, ke skórování mu scházely decimetry. V 77. minutě se v největší šanci sobotního utkání zjevil střídající Karami, jenž po samostatném úniku Dervisoglua nepropálil zblízka vyběhnutého Koşeleva.

Za dalších pět minut si hosté zkomplikovali situaci, neboť Adil Auassar naprosto zbytečně podrazil Coxe a po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch. První žlutou kartu zaslouženě obdržel po zatáhnutí Tekieho. V samém závěru se Sparta dožadovala odpískání pokutového kopu po ruce Coxe, jenomže rozhodčí Martens na penaltový puntík neukázal. V 90. minutě mohl na opačné straně rozhodnout El Ablak, ale po zemi mířil vedle přední tyče.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele